Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Δυσκολεύουν τα πράγματα για τα skinny μοντέλα στη Γαλλία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Γαλλία ψήφισε έναν νόμο σύμφωνα με τον οποίο τα μοντέλα οφείλουν να παρουσιάζουν ένα ιατρικό πιστοποιητικό με το οποίο θα αποδεικνύεται ότι δεν πάσχουν από κάποια διατροφική διαταραχή.

Τοπροσχέδιο του νόμου προέβλεπε ότι τα μοντέλα επιβάλλεται να έχουν ελάχιστο δείκτη μάζας σώματος 18. Το συγκεκριμένο κριτήριο, ωστόσο, επικρίθηκε από τους ειδικούς οι οποίοι ισχυρίζονται ότι ένας υγιής δείκτης μάζας σώματος δε σημαίνει απαραίτητα ότι ο άνθρωπος είναι γενικά εύρωστος.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί ανέφεραν ότι το ΒΜΙ δε μπορεί να αποκαλύψει τη φυσική κατάσταση και τις διατροφικές συνήθειες ενός ατόμου, δεδομένου ότι δεν συνυπολογίζει την ηλικία του, την οστική ή την μυϊκή μάζα του, καθώς και τα ποσοστά λίπους του.

Με το συγκεκριμένο νόμο όμως τα μοντέλα είναι υποχρεωμένα να φέρουν πιστοποίηση η οποία θα αποδεικνύει ότι είναι απόλυτα υγιή. Επιπλέον, ο συγκεκριμένος νόμος υποχρεώνει τα περιοδικά που χρησιμοποιούν το Photoshop ώστε να φαίνονται πιο αδύνατα τα μοντέλα, να βάζουν την αντίστοιχη επισήμανση κάθε φορά που φωτογραφία έχει υποστεί επεξεργασία.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.