Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Τα Χριστούγεννα μέσα από… την εγκατάλειψη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ρεαλιστικές φωτογραφίες από μια άλλη οπτική.

Μπορεί με τη λέξη Χριστούγεννα να μας έρχονται στο μυαλό εικόνες με στολισμένους χώρους και λαμπάκια, αλλά ο φωτογράφος Matthew Christopher παρουσιάζει μια άλλη οπτική.

Ο φωτογράφος αποτυπώνει την εγκατάλειψη και την ερημιά σε εμπορικά κέντρα, εργοστάσια και σχολεία τα οποία είναι -κατά κάποιον τρόπο- στολισμένα. Το αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται από πολλούς ελαφρώς ανατριχιαστικό.

Ο Matthew Christopher ειδικεύεται στη λήψη φωτογραφιών εγκαταλειμμένων κτιρίων σε όλη την Αμερική. Και όπως φαίνεται τα κτίρια μπορούν να εγκαταλειφθούν όλο το χρόνο - με κάποια προφανώς να εγκαταλείφθηκαν στη μέση της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων. Στις φωτογραφίες φαίνονται χριστουγεννιάτικα δέντρα στολισμένα με μπάλες, πούλιες σκορπισμένες στις σκάλες και παιχνίδια ξεχασμένα ανάμεσα στα ερείπια.

Η φωτογράφηση έρχεται σε αντίθεση με τη συνηθισμένη εικόνα της περιόδου των γιορτών σύμφωνα με τον Christopher: «Νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν τις διακοπές με την ζεστασιά και τη συντροφικότητα, έτσι όταν βλέπουν τις διάφορες διακοσμήσεις εγκαταλελειμμένες μέσα στα ερείπια, αντικρίζουν μια αντιφατική εικόνα», είπε. Επιπλέον σύμφωνα με το φωτογράφο δημιουργείται μια οικειότητα μέσω των φωτογραφιών, καθώς φέρνει τα δέντρα και γενικά το στολισμό πιο κοντά απ΄ό,τι τον έχουμε συνηθίσει, βλέποντάς τον μέσα στη λάμψη των γιορτών σε δημόσια κτίρια.

Ο φωτογράφος από την Πενσυλβάνια απαθανατίζει τα εγκαταλελειμμένα κτίρια από το 2006 έχοντας πάνω από ένα εκατομμύριο θαυμαστές στα κοινωνικά δίκτυα. Αυτό το project με τα «εγκαταλελειμμένα Χριστούγεννα» είναι ένα από τα τελευταία του φωτογράφου και φαίνεται ότι έχει ήδη κερδίσει τους θαυμαστές του.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σε διαφορετικά κτίρια, εμπορικά κέντρα, σχολεία, εργοστάσια και νοσοκομεία με τον Christofer να μην αποκαλύπτει πάντα πού ακριβώς βρίσκονται.

Σύμφωνα με τον ίδιο το να βρει τα στολίδια σε διαφορετικές εποχές του χρόνου του προκάλεσε έκπληξη, αλλά και θλίψη καθώς σημαίνει ότι τα κτίρια «έβαλαν λουκέτο» ξαφνικά οδηγώντας στην ανεργία πολύ κόσμο.

Ο 38χρονος πρόσθεσε: «το χιόνι και ο πάγος δεν είναι αυτά που περιμένουμε να συναντήσουμε μέσα σε ένα κτίριο καθώς συνήθως μπαίνουμε σε αυτά για να τα αποφύγουμε».

Δείτε τις φωτογραφίες...
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.