Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Λίγα λόγια για εμάς - About Us

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια καλησπέρα σε όλους τους φίλους και επισκέπτες του blog.

To blog αυτό, ή σελίδα όπως μερικοί θέλουν να την λένε, δημιουργήθηκε στα τέλη του Αυγούστου του 2010, από έναν άνθρωπο που κι αυτός είναι άτομο με αναπηρία. Ο σκοπός της δημιουργίας του ήταν, και παραμένει να είναι η ενημέρωση και η πληροφόρηση των ατόμων με κάθε είδους αναπηρία ("κι όχι μόνο..." όπως επιμένει να λέει), επ' αφορμή το κενό ενημέρωσης και πληροφόρησης των ΑμεΑ, το οποίο είχε παρατηρήσει ο ίδιος όπως και άλλα άτομα εκείνη την στιγμή. Του πρότειναν λοιπόν διάφοροι φίλοι και γνωστοί, επειδή είχε γνώσεις να τις μάζευε κάπου, ώστε να τις βρίσκουν όσοι τις θέλουν. Κι έτσι δημιουργήθηκε το blog αυτό

Μέσα στους σκοπούς της δημιουργίας του blog δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ: 
  • η εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου και των ανθρώπινων συναισθημάτων με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσο,
  • η εκμετάλλευση της επισκεψημότητάς του blog για την αυτοπροβολή ή προβολή προσωπικών επιθυμιών, σκοπών και βλέψεων,
  • η εκμετάλλευση της επισκεψημότητάς του blog με σκοπό το κέρδος είτε μέσα από διαφημίσεις είτε και με άλλους τρόπους, 
  • και τέλος, η εκμετάλλευση της ανάγκης του επισκέπτη του για ενημέρωση και πληροφορία, με υποχρεώσεις και ανταλλάγματα για να πάρει αυτό που έχει ανάγκη ο επισκέπτης.

Μπορεί να ήταν τότε το πρώτο και το μόνο blog σχετικά με την αναπηρία, αλλά ποτέ δεν επιδιώχθηκε να παραμείνει το μόνο. Βρήκε στην πορεία μιμητές, που ήταν άλλοτε καλοί κι άλλοι κακοί (σε μερικές περιπτώσεις σε επικίνδυνο βαθμό), αλλά και πολλούς αντιγραφείς των αναρτήσεων και της προσωπικής δουλειάς των συντακτών του blog. Μέσα στις επιδιώξεις της δημιουργίας του blog δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ να έχει τα πρωτεία και να το διαφημίζει αυτό. Αν συμβεί ή συμβαίνει αυτό, είναι απλά ένα γεγονός, που δεν αποφέρει κανένα όφελος σε κανέναν από τους συντελεστές του.

Ελάχιστη σημασία έχει το ποιος είναι και πως τον λένε τον δημιουργό του blog αυτού. Άλλωστε ποτέ δεν επιδίωξε την αυτοπροβολή του, μόνο όταν αναγκάστηκε δήλωσε επίσημα στις διαδικτυακές πλατφόρμες (Facebook, Twitter, Google+, διάφορα email, κλπ) τα προσωπικά του στοιχεία, όπως έχει αναφέρει κι ο ίδιος εδώΌπως γράφει εκεί, καμία σημασία δεν έχει και ασήμαντη είναι η αλλαγή αυτή (που έγινε τότε), γιατί όπως πάντα ανώνυμα και χωρίς κανένα όφελος θα συνεχίσουμε όλοι οι αρθρογράφοι του blog να βοηθάμε τους άλλους. Την ανωνυμία του αυτή πολλές φορές την πολέμησαν διάφοροι, ενώ άλλοι δεν την κατάλαβαν και ζητούσαν ακόμα και επίμονα να ξέρουν τα πάντα για τον ίδιο ή ακόμα και απαιτώντας την δημοσιοποίηση των προσωπικών του φωτογραφιών ή άλλων δεδομένων, πράγμα που δεν είναι υποχρεωμένος κανείς να το κάνει.

Το blog κάποια στιγμή είχε παραπάνω από έναν αρθρογράφο. Το μεγαλύτερο διάστημα όμως είναι μόνο ένα άτομο, που τα κάνει όλα. Αρθρογραφεί, απαντά σε ερωτήματα και μηνύματα, διαμορφώνει και τροποποιεί την εικόνα του blog και φροντίζει ώστε όλα να λειτουργούν ομαλά. Σε κάθε περίπτωση ζητά την κατανόησή σας, αν όλα δεν γίνονται όπως ή όταν τα θέλετε, γιατί κι αυτός ένα άτομο είναι και προσπαθεί να τα προλάβει όλα. Παρότι εδώ και καιρό είναι μετανάστης στο εξωτερικό, δεν σταμάτησε αυτό που κάνει, ότι κι όπως κι αν λέγεται αυτό.


Νότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.