Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Έβγαζε βίντεο τον εαυτό της και έπεσε δίπλα της αεροπλάνο


Η συγκλονιστική στιγμή που κατέγραψε το κινητό της - Δείτε το βίντεο.

Ποτέ δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα απαθανάτιζε με το κινητό της η νεαρή κοπέλα που τραβούσε με βίντεο τον εαυτό της στο Snapchat για να το μοιραστεί με τους φίλους της.

Τη στιγμή που ποζάρει και κάνει αστεία με το φακό ακούγεται ένας δυνατός κρότος και εμφανίζεται μια μεγάλη λάμψη. Η νεαρή κοπέλα σηκώνεται για να δει τι συμβαίνει και συνειδητοποιεί λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ότι ένα μικρό επιβατικό αεροπλάνο έχει πέσει δίπλα στο σπίτι της σε μια γειτονική κατοικία.

Το κορίτσι φαίνεται να κάθεται χαλαρά στο σπίτι της στο Οχάιο την Τρίτη το μεσημέρι παίζοντας με το κινητό της όταν ξαφνικά η οθόνη γεμίζει φως και η νεαρή συγκλονισμένη σηκώνεται απότομα και ακούγεται να λέει «Ω Θεέ μου!».

Κοιτώντας από το παράθυρο βλέπει ένα μικρό επιβατικό αεροπλάνο να έχει πέσει στο διπλανό διώροφο σπίτι και να τυλίγεται στις φλόγες. Σύμφωνα με μάρτυρες από τη γειτονιά το αεροπλάνο είχε πάρει πορεία για προσγείωση σε κοντινό αεροδρόμιο, αλλά τελικά κατέληξε στη στέγη του σπιτιού κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι τώρα συνθήκες.













Από την σύγκρουση σκοτώθηκαν ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης ενώ δεν υπάρχει σαφής εικόνα για άλλους νεκρούς ή τραυματίες μέσα από το σπίτι σύμφωνα με την βρετανική Daily Mail. Μάρτυρες από γειτονικά σπίτια αναφέρουν ότι είδαν το αεροπλάνο να πλησιάζει επικίνδυνα αλλά ποτέ δεν φαντάζονταν ότι θα ακολουθούσε αυτή την τρελή πορεία πάνω στο σπίτι το οποίο καταστράφηκε ολοκληρωτικά παρότι στο σημείο έφτασαν αμέσως οχήματα της Πυροσβεστικής. Ένας άνδρας που περνούσε από έναν διπλανό δρόμο με το ποδήλατό του είπε ότι είδε το αεροπλάνο να κόβει ένα καλώδιο πέφτοντας και να καταλήγει στην κατοικία. Στο τέλος το μόνο που πρόλαβε να δει είναι μια τεράστια μπάλα φωτιάς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η μεταμόρφωση ενός μοντέλου σε «βασίλισσα» του μπόντι μπίλντινγκ


Από το bullying, στα καλλιστεία και από εκεί στους διαγωνισμούς μπόντι μπίλντινγκ.

Δεχόταν bullying κατά τα μαθητικά της χρόνια και θα λέγαμε ότι τώρα πήρε την εκδίκησή της, όταν μεταμορφώθηκε σε θηλυκό Κόναν (σχεδόν). Η 21χρονη Victoria Thornewell υπήρξε για χρόνια θύμα εκφοβισμού από τους συμμαθητές της, οι οποίοι την περιγελούσαν για την εμφάνισή της, «καταποντίζοντας» την αυτοπεποίθησή της. Αλλά παρά τα όσα δύσκολα βίωσε, κατάφερε και ξεπέρασε τις δυσκολίες, «πάλεψε» με τον εαυτό της και βγήκε νικήτρια. Μάλιστα, άρχισε να πιστεύει ξανά στον εαυτό της, σε τέτοιο βαθμό που έλαβε μέρος σε καλλιστεία όπου και στέφθηκε νικήτρια.

Το επόμενο βήμα ήταν τα… βάρη του γυμναστηρίου, εκεί όπου η 21χρονη μέσα σε πέντε μήνες άλλαξε το σώμα της και από μια λεπτή σιλουέτα που διέθετε να καταφέρει να γίνει μια αξιοζήλευτη αθλήτρια.

«Στο σχολείο τα άλλα παιδιά με θεωρούσαν άσχημη, κάτι που με έκανε να μην πιστεύω στον εαυτό μου. Δεν καταλαβαίνουν τι επίδραση έχουν αυτά τα λόγια σε έναν άνθρωπο. Όταν κέρδισα τον τίτλο του Miss Leicester 2014, είχα αμέριστη συμπαράσταση από αρκετούς ανθρώπους οι οποίοι όταν δεχόμουν bullying στο σχολείο, δεν έλεγαν τίποτα. Που ήσασταν τότε όταν με αποκαλούσαν άσχημη; Ήθελα να αρχίσω να πιστεύω στον εαυτό μου και όχι να αποδείξω κάτι σε κάποιους», είπε η νεαρή στη Βρετανική Mirror.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Victoria ενθουσιάστηκε όταν είδε ένα σόου με μπόντι μπίλντερς. «Πήγα να δω έναν διαγωνισμό στο Leicester από περιέργεια. Είδα τους μπόντι μπίλντερς και ήξερα ότι αυτό ήθελα να κάνω. Δεν πίστευα στον εαυτό μου κατά το παρελθόν… Προτιμώ τον εαυτό μου ως μπόντι μπίλνερ», εξηγεί. Αφού βρήκε προπονητή, άρχισε να εξασκείται με βάρη επί καθημερινής βάσης ενώ έπειτα από δέκα εβδομάδες πρόσθεσε και ένα 40λεπτο πρόγραμμα cardio ενώ άλλαξε τη δίαιτά της καταναλώνοντας για παράδειγμα αρκετές πρωτεΐνες. «Είμαι ένα παθιασμένο άτομο», αναφέρει λέγοντας ότι εκείνο που παλιότερα την αποκαλούσαν άσχημη, σήμερα εξυμνούν την ομορφιά της.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Google συζητά τη δημιουργία δικού της smartphone


Η Google βρίσκεται σε εσωτερικές συζητήσεις για να φτιάξει το δικό της smartphone, σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει το The Information. Οι αναφορές λένε ότι διάφορα στελέχη συμμετέχουν σε συζητήσεις για το εάν ο τεχνολογικός γίγαντας πρέπει να κάνει το συγκεκριμένο βήμα ή όχι.

Μάλιστα επισημαίνεται ότι στις συζητήσεις αυτές συμμετέχει και ο Hiroshi Lockheimer, Αντιπρόεδρος του Android.

Βεβαίως να πούμε ότι η Google λανσάρει από μια Nexus ναυαρχίδα κάθε χρόνο (φέτος δυο) αλλά δεν την κατασκευάζει η ίδια. Συνεργάζεται με διάφορους κατασκευαστές όπως LG, Motorola, Huawei, η ίδια κάνει τον σχεδιασμό και οι κατασκευαστές αναλαμβάνουν να δημιουργήσουν το κινητό.

Τα Nexus δεν ήταν ποτέ οι συσκευές που έκαναν μεγάλες πωλήσεις, αν και συνήθως έχουν πολύ καλές κριτικές. Είναι συσκευές τις οποίες χρησιμοποιεί η Google για να δείξει στους υπόλοιπους Android κατασκευαστές, τι είναι ικανό να κάνει το Android. Το να κατασκεύαζε η ίδια το δικό της κινητό θα τη βοηθούσε να έχει τον απόλυτο έλεγχο σε hardware και software, όπως κάνει η Apple ενώ θα μπορούσε να την ανταγωνιστεί καλύτερα.

Τονίζεται ότι προς το παρόν η Google βρίσκεται καθαρά σε επίπεδο συζητήσεων και δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση. Να θυμίσουμε ότι σε πρόσφατο άρθρο είχαμε δει ότι θέλει να δημιουργήσει και τα δικά της chip για smartphones.

Όπως αναφέρει το techblog.gr, η Google προς το παρόν κρατά κλειστά τα χαρτιά της και δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει τις συγκεκριμένες πληροφορίες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι Κινέζοι θεραπεύουν με ηλεκτροσόκ την ομοφυλοφιλία


Τι κατέγραψαν κρυφές κάμερες ακτιβιστών σε ψυχιατρικές κλινικές.

Σοκαριστικό για τα σημερινά δεδομένα: ομοφυλόφιλοι στην Κίνα του 21ου αιώνα, υποβάλλονται σε θεραπείες με φάρμακα και ηλεκτροσόκ σε μια βάναυση προσπάθεια να «θεραπεύουν» τη σεξουαλικότητά τους.

Το θέμα ανέδειξαν ακτιβιστές, οι οποίοι κατάφεραν και κατέγραψαν με κρυφές κάμερες τέτοιου είδους πρακτικές, σε ψυχιατρική κλινική στην πόλη Tianjin. «Όταν προκύπτουν τέτοιες παρορμήσεις, μπορείτε να κάνετε ένα κρύο ντους ή να κάνετε τζόκινγκ για να απελευθερώσετε τις υπερβολικές ορμόνες», είπε μια ψυχίατρος στον ακτιβιστή John Shen. Πέρα όμως από τα… κρύα ντους, προτείνονται και πιο σκοτεινές θεραπείες όπως χορήγηση φαρμάκων -τα οποία προκαλούν στους ασθενείς εμετό όταν «παρεκτρέπονται»- και φυσικά ηλεκτροσόκ!

«Πρόκειται για μια μικρή ηλεκτρική ράβδο. Όταν κάποιος έχει αυτές τις ορμές, μπορεί να στρέψει αυτή τη ράβδο στον εαυτό του και τότε ξέρει ότι πρέπει να αποφεύγεις τις όποιες σεξουαλικές παρορμήσεις», συνεχίζει η γιατρός.

Ένας άλλος ακτιβιστής, κατέγραψε μια σειρά από θεραπείες στο νοσοκομείο Huashan, επίσης στην πόλη Tianjin κοντά στο Πεκίνο. Ηλεκτρόδια, συνδέονται στο κεφάλι προκειμένου να επαναφέρουν την «ισορροπία» του νευρικού συστήματος. «Η συγκεκριμένη θεραπεία ενισχύει την έλλειψη αυτοπροσδιορισμού… Η ζημιά πάντως μπορεί να είναι μακροχρόνια», τονίζει ο ψυχοθεραπευτής Johnny Li. Η Κίνα, αν και έπαψε πριν από 15 χρόνια, να θεωρεί την ομοφυλοφιλία ψυχική ασθένεια, εντούτοις παραμένουν τέτοιου είδους κατάλοιπα στην κοινή γνώμη.














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η συγκίνηση ενός 6χρονου όταν μαθαίνει ότι θα αποκτήσει αδελφάκι


Ένα εξάχρονο αγόρι στο Ηνωμένο Βασίλειο είχε την πιο συγκινητική αντίδραση στην είδηση ότι θα αποκτήσει αδελφάκι, ξεσπώντας σε δάκρυα.

Σύμφωνα με την μητέρα του εξάχρονου, Τερέζα Ντούλεϊ, ο γιος της παρακαλούσε για ένα αδελφάκι.

«Ζητούσε, ευχόταν, ήλπιζε και προσευχόταν για ένα αδελφάκι τα τελευταία χρόνια», είπε η ίδια στο TODAY.com.

Δείτε την αντίδραση του μικρού στην είδηση που του έδωσε η μητέρα του.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τιμητική διάκριση για ελληνική παράσταση


Μια σημαντική διάκριση απέσπασε η παράσταση «Γιοι και Κόρες», σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, στο Διεθνές Θεατρικό Φεστιβάλ του Μιλάνου «International Award Theatre Nude Teresa Pomodoro».



Το φεστιβάλ είναι διαγωνιστικό, διαρκεί όλο τον χρόνο και η κριτική επιτροπή αποτελείται από σπουδαίους ανθρώπους του θεάτρου, όπως οι Πέτερ Στάιν, Ευγένιο Μπάρμπα, Λεβ Ντοντίν, Τζόναθαν Μιλς, Έντζο Μοσκάτο και Λουίς Πασκάλ.

Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, με την ελληνική παράσταση να κερδίζει το μεγάλο βραβείο της επιτροπής. Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 12 Νοεμβρίου.

«Όταν κάναμε την αίτηση για να συμμετάσχουμε σε αυτό το φεστιβάλ, στο οποίο λαμβάνουν μέρος καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, δεν είχαμε και πολλές ελπίδες ότι θα επιλέξουν την παράσταση μας. Τελικά όχι μόνο μας επέλεξαν, τον περασμένο Ιούνιο παίξαμε εκεί, με τις παραστάσεις να πηγαίνουν εξαιρετικά καλά και πρόσφατα μας ενημέρωσαν για την τελική διάκριση. Η χαρά μας είναι μεγάλη γιατί ακριβώς ήταν ανέλπιστο», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιάννης Καλαβριανός και προσθέτει: «Είδαμε ότι η δουλειά μας είχε ανταπόκριση σε σημαντικούς ανθρώπους του θεάτρου και σε ένα διεθνές κοινό το οποίο βρίσκει στην παράσταση αναγωγές και για την δική του ιστορία. Δηλαδή παρότι η παράσταση μας είναι ελληνοκεντρική γιατί έχει να κάνει με τη σύγχρονη ελληνική ιστορία, τα περιστατικά που αναφέρονται ίσως επειδή είναι τόσο προσωπικά γίνονται και δημόσια».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επτά στα δέκα νοικοκυριά έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ από το σπίτι


Αύξηση πάνω από 46% την τελευταία πενταετία.

Επτά στα 10 νοικοκυριά έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή (ποσοστό 68,6%) και πρόσβαση στο διαδίκτυο από την κατοικία τους (ποσοστό 68,1%). Μάλιστα, την τελευταία πενταετία (2010- 2015) καταγράφεται αύξηση 46,8% στην πρόσβαση στο διαδίκτυο από την κατοικία.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την έρευνα χρήσης τεχνολογιών πληροφόρησης και επικοινωνίας για το 2015 της ΕΛΣΤΑΤ. Ειδικότερα, στα ποσοστά των νοικοκυριών της χώρας που έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και στο διαδίκτυο από την κατοικία, καταγράφεται σε σχέση µε το 2014 αύξηση 7,2% και 3,8%, αντίστοιχα.

Αύξηση, σε σχέση µε το 2014, καταγράφεται στη Βόρεια Ελλάδα και στην Αττική (10,4% και 5,5%, αντίστοιχα), ενώ µείωση στην Κεντρική Ελλάδα και στα Νησιά Αιγαίου- Κρήτη (3,7% και 2,6%, αντίστοιχα).

Ευρυζωνική σύνδεση χρησιµοποιεί το 67,1%, του συνόλου των νοικοκυριών µε ένα τουλάχιστον µέλος ηλικίας 16-74 ετών, παρουσιάζοντας αύξηση 3,7%.

Οι κυριότερο λόγοι µη πρόσβασης στο διαδίκτυο από την κατοικία είναι:

α) ή έλλειψη ικανοτήτων (60,7%),

β) ότι οι πληροφορίες που υπάρχουν στο διαδίκτυο δεν είναι χρήσιµες, δεν ενδιαφέρουν (25,9%), και

γ) ότι το κόστος του εξοπλισμού είναι πολύ υψηλό (21,7%).

Για την ηλικιακή οµάδα 16- 24 ετών καταγράφεται σταθερό ποσοστό πρόσβασης στο διαδίκτυο για τα έτη 2014 και 2015. Η µεγαλύτερη αύξηση στο ποσοστό πρόσβασης (12,4%) καταγράφηκε για την ηλικιακή οµάδα 45- 54 ετών. Αντίστοιχα, για όσους δεν έχουν χρησιµοποιήσει ποτέ το διαδίκτυο, η µεγαλύτερη µείωση (45,2%), σε σχέση µε το 2014, καταγράφηκε για την ηλικιακή οµάδα 25- 34 ετών.

Από όσους συνδέθηκαν στο διαδίκτυο εκτός της κατοικίας και του χώρου εργασίας τους, µε κινητή συσκευή, το 57,4% χρησιµοποίησε κινητό ή smart phone, το 34,9% φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή (π.χ. laptop, tablet) και το 2,4% άλλη συσκευή (π.χ. PDA, MP3 player, e-book reader, φορητή κονσόλα παιχνιδιών κ.λπ.). Το υψηλότερο ποσοστό εν κινήσει σύνδεσης στο διαδίκτυο καταγράφεται για την ηλικιακή οµάδα 16- 24 ετών.

Η online ανάγνωση ειδήσεων σε ιστοσελίδες, εφηµερίδες, περιοδικά παραµένει, όπως και το 2014, στην κορυφή της λίστας των δραστηριοτήτων που πραγµατοποιούνται µέσω διαδικτύου µε ποσοστό 85,4%, ενώ η αναζήτηση πληροφοριών και υπηρεσιών, είναι η δεύτερη περισσότερο πραγµατοποιούµενη δραστηριότητα, µε ποσοστό 80,4%.

Αναφορικά µε τις διαδικτυακές υπηρεσίες νέφους, 3 στους 10 (26,3%) από όσους χρησιµοποίησαν το διαδίκτυο το α΄ τρίµηνο του 2015 χρησιµοποίησαν διαδικτυακούς αποθηκευτικούς χώρους για να αποθηκεύσουν ή και να µοιραστούν µε άλλους έγγραφα, εικόνες, µουσική, videos ή άλλα αρχεία. Καταγράφεται, σε σχέση µε το 2014, αύξηση 44,5%.

Τέλος, αύξηση 2,9% καταγράφεται, σε σχέση με το 2014, στο ποσοστό του πληθυσµού που έκανε χρήση υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Ειδικότερα για όσους δεν απέστειλαν συµπληρωµένα έντυπα (όπως π.χ. φορολογική δήλωση) µέσω διαδικτύου ενώ είχαν να υποβάλουν, το 82,2% αυτών ανέφερε ότι η υποβολή των συµπληρωµένων εντύπων, έγινε, για λογαριασµό τους, από άλλα πρόσωπα, όπως για παράδειγµα από φοροτεχνικό, µέλος της οικογένειας, φίλο, κ.λπ., το 9,5% ότι δεν είχαν τις γνώσεις για να χρησιµοποιήσουν την ιστοσελίδα που χρειαζόταν και το 2,9% επικαλέστηκαν ανησυχία σχετικά µε την προστασία και την ασφάλεια των προσωπικών δεδοµένων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο γιος του Nick Cave πήρε LSD πριν σκοτωθεί


Τι αναφέρει το πόρισμα για τον θάνατό του.

Ο θάνατος του γιου του Nick Cave, συγκλόνισε όχι μόνο τον ίδιο και τους θαυμαστές του διάσημου τραγουδοποιού αλλά και όλο τον κόσμο. Ο Arthur Cave ώρες πριν εντοπιστεί νεκρός όταν έπεσε από βράχο ύψους 18 μέτρων, σε παραθαλάσσιο δρόμο στο Σάσεξ της Βρετανίας, στις 14 Ιουλίου, είχε καταναλώσει ναρκωτικές ουσίες και συγκεκριμένα LSD. Ο 58χρονος καλλιτέχνης, άκουγε σήμερα συντετριμμένος τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Ο Cave μαζί με τη γυναίκα του Susie, ενημερώθηκαν νωρίτερα σήμερα για το ιατροδικαστικό πόρισμα το οποίο ήταν σοκαριστικό: όπως αποδείχθηκε, ο 15χρονος Arthur, που ήταν δεινός ντράμερ, είχε κάνει χρήση ουσιών πριν τη βουτιά στο θάνατο. Από την πτώση υπέστη κάταγμα στο κρανίο και αιμορραγία στον εγκέφαλο, ενώ έσπασε και τα δύο του πόδια.

Ο Nick Cave και ο γιος του, Arthur

Ο τραγουδοποιός και η γυναίκα του, Susie

Το σημείο όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 15χρονος

Ο Cave με τους γιους του, σε παλαιότερες ευτυχισμένες στιγμές


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξέχασε το τζιπ στο χώρο στάθμευσης και του το... έχτισαν


Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον οδηγό ενός τζιπ στο Ντόρσετ της Βρετανίας, όταν ξύπνησε το πρωί. Ο ιδιοκτήτης του οχήματος, παρά το γεγονός ότι είχε ειδοποιηθεί να μετακινήσει το αυτοκίνητο του από τον χώρο στάθμευσης προκειμένου να γίνουν εργασίες για την ανέγερση του κτιρίου που βρίσκεται δίπλα από το σπίτι, το αμέλησε και δεν το μετακίνησε.

Το αποτέλεσμα αποτυπώνεται στις φωτογραφίες. Το αυτοκίνητο του περικυκλώθηκε από πέτρες και χώματα και πλέον φαντάζει αδύνατο να μετακινηθεί.

Δείτε τις φωτογραφίες








Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σκύλος έβαλε φωτιά στο σπίτι του αφεντικού του


Οι προσπάθειες ενός σκύλου να φάει ένα κομμάτι πίτσα από το κουτί, το οποίο είχαν αφήσει τα αφεντικά του πάνω στο φούρνο της κουζίνας, οδήγησαν σε φωτιά.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πήγε να κλέψει μια Porsche αλλά την "πάτησε"


Άπραγος έφυγε ένας επίδοξος ληστής στο Λονδίνο ο οποίος όπως θα δείτε στο βίντεο από κάμερα ασφαλείας, έσκισε την υφασμάτινη οροφή μιας κόκκινης Porsche προκειμένου να μπει μέσα στο αυτοκίνητο και να το κλέψει, όμως δεν τα κατάφερε. Ο λόγος; Δεν μπόρεσε να βάλει μπροστά τη μηχανή. Ο κλέφτης τα παράτησε, καθώς άρχισε να χτυπάει ο συναγερμός και έφυγε. Εντύπωση προκαλεί ωστόσο η ψυχραιμία του καθώς όπως θα δείτε ούτε επιτάχυνε το βήμα του αλλά ούτε τρομοκρατήθηκε από τους περαστικούς που τον είδαν να προσπαθεί να κλέψει το αμάξι.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βίτσας: Ανάγκη ευαισθητοποίησης στο θέμα των μεταμοσχεύσεων


Κήρυξε την έναρξη εκπαιδευτικού προγράμματος του Ναυτικού Νοσοκομείου.

Την ανάγκη ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και οργάνωσης των επαγγελματιών υγείας στο θέμα των μεταμοσχεύσεων οστών και οργάνων, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, κηρύσσοντας το πρωί την έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΝΝΑ) για το εκπαιδευτικό έτος 2015-2016.

«Η μεταμόσχευση ιστών και οργάνων είναι η ολοκληρωτική υπέρβαση του πόνου και η μετατροπή του σε χαρά και ζωή, μια πράξη αυτοθυσίας. Η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και η αποδοχή της ιδέας της δωρεάς ιστών και οργάνων είναι προϋπόθεση για την εφαρμογή των μεταμοσχεύσεων. Είναι βασικό καθένας και καθεμιά να σκεφτεί πως ο δότης μπορεί να είναι και λήπτης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του ΝΝΑ σχολίασε: «Είναι μια έμπρακτη απόδειξη του επαγγελματισμού και του μεγέθους της επιστημονικότητας του υγειονομικού προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού, μια ένδειξη του πώς αντιλαμβάνονται το ρόλο τους ως επιστήμονες, σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο περιβάλλον. Επίσης είναι απόδειξη ότι αντιλαμβανόμαστε ως κοινό τόπο τη συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση, με σκοπό τη διεύρυνση των γνωστικών πεδίων και την κάλυψη των επιστημονικών ανησυχιών, καθώς και την ανάγκη για διαρκή επικοινωνία και ενημέρωση, αναφορικά με την πρόοδο των ερευνητικών προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Τα παραπάνω, όταν γίνονται επιδίωξη και στόχος του επιστήμονα είναι βέβαιη η αναβάθμισή του ως γιατρού, ως νοσηλευτή και αυτό ακριβώς παράγει ένα άλλο αγαθό, αγαθό ανεκτίμητο, που μόνο τότε δίνει περιεχόμενο στο ίδιο το δημόσιο αγαθό της υγείας», κατέληξε, διαβεβαιώνοντας το προσωπικό ότι «θα είμαι δίπλα σας και θα σας στηρίζω στο δύσκολο και πολύ σημαντικό έργο σας».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Συνάντηση Τεχνικής Υποστήριξης για την ένταξη στοχευμένων δράσεων για τα ΑμεΑ στην Κέρκυρα


Δελτίο Τύπου 11.11.2015

Αρ. Πρωτ.: 2616


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Συνάντηση Τεχνικής Υποστήριξης για την ένταξη στοχευμένων δράσεων για τα ΑμεΑ στο Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2014 - 2020, στην Κέρκυρα, την Τρίτη 10 Νοεμβρίου.

Σκοπός της Συνάντησης Τεχνικής Υποστήριξης ήταν η ενημέρωση και υποστήριξη των στελεχών της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και των τοπικών δυνητικών Δικαιούχων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Ελλάδας για την εξειδίκευση των αρχών της μη διάκρισης λόγω αναπηρίας και της προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρία, οι οποίες προβλέπονται από τους Κανονισμούς των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων για την προγραμματική περίοδο 2014 - 2020, καθώς και η ενίσχυση της ικανότητάς τους για την υλοποίηση δράσεων προς όφελος των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Υποέργου 1 «Συναντήσεις Τεχνικής Υποστήριξης για την ένταξη στα Ε.Π. στοχευμένων δράσεων για τα ΑμεΑ» της Πράξης «Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Υποστήριξης για την Εξειδίκευση της Αναπηρίας και της Προσβασιμότητας», η οποία εντάσσεται στο Ε.Π. «Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής» (Άξονας Προτεραιότητας 1 «Υποστήριξη επιτελικών δομών, λειτουργιών και δικαιούχων φορέων»), η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη συνάντηση απηύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Απασχόλησης, Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού Αλέξανδρος Μιχαλάς, ο κ. Πέτρος Οικονόμου, Προϊστάμενος ΕΥΔ ΕΠ Ιονίων Νήσων και ο κ. Σπύρος Ζουμπουλίδης, Μέλος Γενικού Συμβουλίου Ε.Σ.Α.μεΑ.
Τις απαιτήσεις του νέου θεσμικού πλαισίου για τη μη διάκριση λόγω αναπηρίας και την προσβασιμότητα ως βασικό εργαλείο για την αναστροφή της εικόνας παρουσίασε η κ. Μαρίλυ Χριστοφή, εμπειρογνώμονας Προσβασιμότητας & συνεργάτιδα Ε.Σ.Α.μεΑ.

Την παρουσίαση των προβλέψεων για την αναπηρία (μη διάκριση/προσβασιμότητα) στο Ε.Π., στην Εξειδίκευση Εφαρμογής του Ε.Π., στις Περιφερειακές Στρατηγικές και στην Στρατηγική Επικοινωνίας έκανε ο κ. Γιώργος Φελούκας, Στέλεχος ΕΥΔ.

Στο πάνελ ήταν οι κ.κ. Αλέξανδρος Μιχαλάς, Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, Ανδρέας Σκούπουρας, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κέρκυρας, Γιώργος Φελούκας - Βανέσσα Λινάρδου, Ε.Υ.Δ. και Μαρίλυ Χριστοφή - Δημήτρης Λογαράς, Ε.Σ.Α.μεΑ.

Ομιλία με τίτλο «α) Κριτήριο Αξιολόγησης «Εξασφάλιση της προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρία» - Χρήση του Παραρτήματος ΙΙ, β) Κριτήριο Αξιολόγησης για τη "Μη διάκριση λόγω αναπηρίας" γ) Στρατηγική επικοινωνίας του ΕΣΠΑ» πραγματοποίησε η κ. Βανέσσα Λινάρδου, Στέλεχος ΕΥΔ.

Για την παρουσίαση του κύκλου ζωής έργων και σταδίων ελέγχου μίλησαν η κ. Αγγελική Αυλωνίτου, Στέλεχος Μονάδας Β1 και ο κ. Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Προϊστάμενος Μονάδας Β2.

Τις εισηγήσεις ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των δικαιούχων, των στελεχών της Ε.Σ.Α.μεΑ. και της ΕΥΔ.
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Αναλυτικά τα ζητήματα της Αναπηρίας στον Αλ. Φλαμπουράρη ενόψει της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό την 3η Δεκέμβρη


Δελτίο Τύπου 11.11.2015


Αρ. Πρωτ.: 2613

Όπως είχε συμφωνηθεί, στη συνάντηση μεταξύ του υπουργού Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη και της αντιπροσωπείας της Ε.Σ.Α.μεΑ., (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία) την ημέρα του πανελλαδικού συλλαλητηρίου στις 4 Νοεμβρίου, η Συνομοσπονδία παρέδωσε στον υπουργό δύο υπομνήματα, για την καλύτερη προετοιμασία της επικείμενης συνάντησης με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Το πρώτο υπόμνημα της Ε.Σ.Α.μεΑ. έχει τίτλο «Πρόταση της Ε.Σ.Α.μεΑ. σχετικά με τον κυβερνητικό συντονισμό σε θέματα αναπηρίας και τον ορισμό των προβλεπόμενων μηχανισμών παρακολούθησης της εφαρμογής της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες».

Σε αυτό το υπόμνημα η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητά αφενός την ένταξη της διάστασης της αναπηρίας σε όλους τους τομείς κυβερνητικής πολιτικής, καθώς και την αντιμετώπιση του διαρθρωτικού προβλήματος της έλλειψης συντονισμού των κυβερνητικών πολιτικών σε θέματα αναπηρίας και αφετέρου θέτει ζητήματα εφαρμογής της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (άρθρο 33 παρ. 1, 2, 3 της Σύμβασης) στην πράξη.

Το δεύτερο υπόμνημα έχει τίτλο «Πλαίσιο μέτρων που η Ε.Σ.Α.μεΑ. θεωρεί αναγκαία και κρίνει απαραίτητο να υπάρξουν σαφείς δεσμεύσεις και απαντήσεις από την κυβέρνηση κατά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, κ. Αλ. Τσίπρα στις 3 Δεκεμβρίου 2015».

Στη συγκεκριμένη επιστολή η Ε.Σ.Α.μεΑ. θέτει εκείνα τα μέτρα και τις πολιτικές που είναι απαραίτητα να εφαρμοστούν ώστε να προστατευτούν τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους. Ο σχεδιασμός μέτρων στήριξης των εισοδημάτων και πολιτικών για την αντιμετώπιση θεμάτων σε τομείς όπως η υγεία, η πρόνοια, η εργασία, η εκπαίδευση κ.α. δύναται να αποτελέσει εκείνο το ισχυρό δίχτυ προστασίας για τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, το οποίο η Ε.Σ.Α.μεΑ. αιτείται εναγωνίως και με επιμονή από την έναρξη της οικονομικής κρίσης έως και σήμερα.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. επισημαίνει ότι παρακολουθεί άγρυπνα τις εξελίξεις και παρεμβαίνει έτσι κ αλλιώς μέχρι τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό την 3η Δεκέμβρη. Η Κυβέρνηση θα κριθεί και από εκείνα τα μέτρα που θα λάβει για τα άτομα με αναπηρία στο μεσοδιάστημα, όπως είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς των δανειοληπτών με αναπηρία και χρόνια πάθηση και των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριές αναπηρίες.

Διαβάστε περισσότερα...

«Ναι» του ΟΗΕ στη δορυφορική παρακολούθηση πτήσεων της πολιτικής αεροπορίας


Προβλέπεται ο προσδιορισμός και η απόδοση ραδιοηλεκτρικών συχνοτήτων σε παγκόσμια κλίμακα.

Συμφωνία βάσει της οποίας θα παρακολουθούνται δορυφορικά οι πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας, με στόχο να αποφευχθούν στο μέλλον περιστατικά όπως η μυστηριώδης εξαφάνιση αεροπλάνων, για παράδειγμα του Boeing 777 που εκτελούσε την πτήση MH370 των μαλαισιανών αερογραμμών τον Μάρτιο του 2014, επιτεύχθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια διεθνούς συνάντησης στη Γενεύη, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

Η συμφωνία συνήφθη κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης Ραδιοεπικοινωνιών και προβλέπει τον προσδιορισμό και την απόδοση ραδιοηλεκτρικών συχνοτήτων για την παρακολούθηση των πτήσεων σε παγκόσμια κλίμακα, για τα αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας.

Κατ' αυτόν τον τρόπο θα καταστεί εφικτό να εντοπίζονται τα αεροσκάφη παντού στον κόσμο από το 2017. Σήμερα το 70% (ωκεανοί, έρημοι, όρη) της επιφάνειας της γης δεν επιτρέπει αυτού του είδους την αδιάλειπτη παρακολούθηση.

«Το ότι θα αποδώσουμε συχνότητες προκειμένου διαστημικοί σταθμοί να έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν σήματα ADS-B (Αυτόματη Εξαρτημένη Επιτήρηση-Εκπομπή) από αεροσκάφη θα επιτρέψει το να διασφαλίσουμε την παρακολούθηση των πτήσεων σε πραγματικό χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο» δήλωσε ο Φρανσουά Ρανσί, διευθυντής ραδιοεπικοινωνιών της UIT, της Διεθνούς Ένωσης Ραδιοεπικοινωνιών του ΟΗΕ.

Θα επαφίεται στο Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (OACI), έναν άλλο οργανισμό του ΟΗΕ που εδρεύει στο Μόντρεαλ, να εφαρμόσει κατόπιν το μέτρο σε συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί που συναντήθηκαν στη Γενεύη αποφάσισαν να αποδώσουν τις ζώνες συχνοτήτων 1 087,7-1 092,3 MHz στην αεροναυτική δορυφορική υπηρεσία με στόχο τη λήψη από τους διαστημικούς δορυφορικούς σταθμούς των εκπομπών σημάτων ADS-B που θα προέρχονται από τους πομπούς των αεροσκαφών, διευκρίνισε το UIT σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε. Έπειτα οι πληροφορίες θα αποστέλλονται αυτόματα στους επίγειους σταθμούς που έχουν επιφορτιστεί με τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας.

Σήμερα αυτή η ζώνη συχνοτήτων χρησιμοποιείται για τη μετάδοση σημάτων ADS-B από τα αεροσκάφη προς τους επίγειους σταθμούς με τους οποίους έχουν οπτική επαφή.

Η συμφωνία αυτή επιτυγχάνεται έπειτα από την εξαφάνιση και το τραγικό τέλος της πτήσης MH370 της Malaysian Airlines από Κουάλα Λουμπούρ σε Πεκίνο τον Μάρτιο του 2014 με 239 επιβαίνοντες, ένα περιστατικό που πυροδότησε το δημόσιο διάλογο σε παγκόσμιο επίπεδο σχετικά με την παρακολούθηση των πτήσεων σε πραγματικό χρόνο. Μέχρι και σήμερα τα συντρίμμια του αεροσκάφους δεν έχουν εντοπιστεί.

Το νέο μέτρο μπορεί να εφαρμοστεί από το 2017 εφόσον τα αεροσκάφη είναι καταλλήλως εξοπλισμένα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς αποχαιρετά το παιδί της μια τραγουδίστρια που πεθαίνει από καρκίνο


Τι γράφει στο μπλογκ του ο σύζυγός της.

Τον Ιούνιο του 2014, η αμερικανίδα τραγουδίστρια της Κάντρι, Joey Feek-μαζί με τον σύζυγό της Rory αποτελούσαν το δίδυμο Joey + Rory-, διαγνώσθηκε με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Μόλις τέσσερις μήνες πριν τα συγκλονιστικά αυτά νέα, η 40χρονη σήμερα μουσικός, είχε φέρει στον κόσμο ένα κοριτσάκι, την Indiana.

Έπειτα από έναν δύσκολο αγώνα, η οικογένεια ανακοίνωσε χθες ότι η Joey ολοκλήρωσε την ιατρική θεραπεία και πως θα συνέχιζε την νοσηλεία στο σπίτι. Στο μπλογκ που διατηρεί ο σύζυγός της, το «This Life I Live», αποκάλυψε ότι σκοπεύουν να περάσουν τις τελευταίες ημέρες της μαζί, ως οικογένεια-ειδικά η Joey και η 21μηνών Indiana που έχει σύνδρομο Ντάουν. «Τις τελευταίες μέρες, πηγαίνω την Indiana στη μαμά της, ώστε να περάσουν μερικό χρόνο μαζί», έγραψε ο Rory. «Και των δυο τα μάτια λάμπουν κάθε φορά που βλέπει η μια την άλλη. Είναι υπέροχο», συμπληρώνει.

«Χθες, την έβαλα να καθίσει μπροστά από τη μαμά της. Γέλασαν, έπαιξαν και λάτρεψαν η μια την άλλη, με τον τρόπο που μόνο μια μάνα και τα παιδιά της μπορούν», συνεχίζει. «Η Joey είναι ήρεμη για το που είναι και το που θα πάει. Όπως είναι και εγώ», έγραψε ο πατέρας αναφέροντας ότι η σύζυγός του διαβάζει και ηχογραφεί παιδικά βιβλία ώστε μια μέρα η κόρη της να την ακούει να της διηγείται παραμύθια.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινούν την Κυριακή οι εορτασμοί για την 42η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου


Θα κορυφωθούν την Τρίτη με την καθιερωμένη πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Το επίκαιρο των μηνυμάτων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του '73, επεσήμαναν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν νωρίτερα σήμερα, η Συντονιστική Επιτροπή Εορτασμού της 42ης Επετείου του Πολυτεχνείου και οι Πρυτανικές αρχές του ΕΜΠ.

Όπως κάθε χρόνο, το Πολυτεχνείο θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό και θα φιλοξενήσει ομιλίες και δράσεις από τις 15 του μηνός, Κυριακή, μέχρι την 17η του μηνός, όταν θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις με τη μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ιστορική πόρτα του Πολυτεχνείου κηρύχθηκε ως μνημείο της εξέγερσης και θα τοποθετηθεί και φέτος για τον εορτασμό, δίπλα από το άγαλμα/μνημείο μπροστά από την ιστορική πρυτανεία.

«Η μετάδοση και η διατήρηση της ιστορικής μνήμης του Πολυτεχνείου δεν μπορεί και δεν πρέπει να μουσειοποιηθεί», τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ 1967-1974), Κώστας Μανταίος και πρόσθεσε ότι το Πολυτεχνείο «δίνει το μήνυμα της ενεργού κοινωνικής και πολιτικής συμμετοχής του πολίτη για τη διαμόρφωση της ζωής και της τύχης του».

Απ’ την πλευρά του, ο πρύτανης του ΕΜΠ, Γιάννης Γκόλιας, τόνισε ότι σήμερα, η ερμηνεία των συνθημάτων του Πολυτεχνείου εξακολουθεί να είναι επίκαιρη: Ίσες ευκαιρίες για Παιδεία, εξασφάλιση αξιοπρεπούς εργασίας και ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.

Ακόμη ο κ. Γκόλιας, δράττοντας την ευκαιρία, τόνισε ότι η Πολιτεία οφείλει να εξασφαλίζει την αξιοπρεπή φοίτηση των φοιτητών και ανέφερε το μεγάλο πρόβλημα της υποχρηματοδότησης των πανεπιστημίων, με το ΕΜΠ να λαμβάνει το 25% της χρηματοδότησης που λάμβανε πριν από πέντε χρόνια - δηλαδή, μια χρηματοδότηση 75% μικρότερη, η οποία δεν αρκεί για τα πάγια έξοδα. Ο πρύτανης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και για την «τραγική μείωση» διδακτικού και τεχνικού προσωπικού, η οποία μαζί με την υποχρηματοδότηση των ΑΕΙ, έχουν φέρει το ίδρυμα σε σημείο που «σύντομα το ΕΜΠ δε θα μπορεί να λειτουργεί».

Ειδικότερα, όσον αφορά τις εκδηλώσεις, το διήμερο Κυριακής 15/11 και Δευτέρας 16/11, το συγκρότημα Πατησίων θα ανοίξει στις 9:30 και θα κλείσει στις 21:00. Κατά την 17η Νοεμβρίου, ο εορτασμός θα κορυφωθεί με το καταληκτικό γεγονός της πορείας, η οποία θα ξεκινήσει στις 15:30 και για το λόγο αυτό, το συγκρότημα Πατησίων θα ανοίξει στις 9:30 το πρωί της Τρίτης και θα κλείσει στις 13:00.

Επίσης, κατά τη διάρκεια και των τριών ημερών, θα παρουσιαστεί έκθεση φωτογραφικών ντοκουμέντων και θα προβληθεί η ταινία «Εδώ Πολυτεχνείο» στην αίθουσα Γκίνη - ενώ εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί παράλληλα και στη Θεσσαλονίκη. Πιο αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι η Συντονιστική Επιτροπή Εορτασμού της 42ης Επετείου του Πολυτεχνείου, αποτελείται από τον ΣΦΕΑ, τις φοιτητικές παρατάξεις, τους συλλόγους φοιτητών του ΕΜΠ, την Πρυτανεία του ΕΜΠ και της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, τους συλλόγους διδασκόντων και εργαζομένων του ΕΜΠ, το ΤΕΕ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, την ΟΛΜΕ, τη ΔΟΕ και την Προοδευτική Ένωση Μητέρων Ελλάδας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Nοικιάζει το διαμέρισμά του στο Λονδίνο έναντι 1 λίρας αλλά υπάρχει λόγος…


Ο... όρος τον οποίο βάζει ο ιδιοκτήτης.

Μια αγγελία για διαμέρισμα που νοικιάζεται στο Λονδίνο με μόλις 1 λίρα το μήνα θεωρείται ευκαιρία. Ή μήπως όχι; Εξαρτάται με τους όρους και τους λόγους που το κάνει ο ενοικιαστής.

Ο συγκεκριμένος ενοικιαστής δημοσίευσε μια αγγελία στην οποία αναφέρει ότι νοικιάζει το διαμέρισμα του για μία λίρα το μήνα αλλά θα πρέπει αυτή που θα το νοικιάσει να είναι μια ελεύθερη φοιτήτρια και επίσης θα μένει και εκείνος μαζί! Ο λόγος; Επειδή είναι «αυτοφοβικός» όπως λέει και φοβάται να κοιμηθεί μόνος του το βράδυ!

Έτσι προσκαλεί όποια κοπέλα θέλει να μείνει στο σπίτι του σε δικό της κρεβάτι και με δικό της μπάνιο χωρίς να πληρώνει τίποτα, παρά μόνο μια λίρα το μήνα, μόνο και μόνο για να μην κοιμάται μόνος του. Ο νεαρός γράφει χαρακτηριστικά στην αγγελία «Νοικιάζω ένα κρεβάτι και όλο τον χώρο στο διαμέρισμα μου γιατί έχω αυτοφοβία δηλαδή φοβάμαι να κοιμάμαι μόνος μου. Επικοινωνήστε μαζί μου για λεπτομέρειες και για να δείτε το σπίτι». Ωστόσο η αγγελία «κατέβηκε» από την ιστοσελίδα που είχε δημοσιευθεί μετά από καταγγελίες χρηστών. Ο διευθύνων σύμβουλος της ιστοσελίδας αγγελιών είπε «Πιστεύουμε ότι η ενοικίαση ενός χώρου ή διαμερίσματος από κοινού και η συγκατοίκηση είναι πολύ καλή ιδέα αλλά με συγκεκριμένες προϋποθέσεις».

Η αντίδραση των φοιτητριών είναι ανάμεικτη ενώ μια φοιτήτρια μιλώντας στην εφημερίδα των σπουδαστών είπε: «Αυτό είναι ανατριχιαστικό. Κατανοώ ότι κάποιος θέλει να συγκατοικήσει γιατί φοβάται να κοιμάται μόνος του αλλά είναι λίγο παράξενο να ζητάει συγκεκριμένα γυναίκα και μάλιστα ελεύθερη». Μια άλλη κοπέλα σχολίασε ότι δεν καταλαβαίνει πώς ο φόβος ξεπερνιέται με συγκεκριμένο φύλο. Ωστόσο κάποιοι το αντιμετώπισαν με μεγαλύτερη συμπάθεια με χαρακτηριστικό παράδειγμα έναν φοιτητή που δήλωσε «Ω Θεέ μου, τον λυπάμαι λίγο...».






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μαθητές μαθαίνουν πώς να μην ασκούν βία


Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Μαθητές σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Ρεθύμνου, μαθαίνουν μέσα από ομιλίες ενημέρωσης, πρόληψης και ευαισθητοποίησης για το θέμα της κακοποίησης και βίας στις γυναίκες. Η εκστρατεία ξεκίνησε σήμερα από το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του δήμου.

Αφορμή για την εκστρατεία ενημέρωσης που θα διαρκέσει τρεις ημέρες, στάθηκε, η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών που έχει ανακηρυχθεί η 25η Νοεμβρίου. Τα στελέχη του Κέντρου (ψυχολόγος, κοινωνικός λειτουργός και κοινωνιολόγος) θα μιλήσουν σε εκπαιδευτικούς και μαθητές για την «Κακοποίηση, Έμφυλη βία, Πρόληψης Βίας» με στόχο να ενημερωθεί το πιο ευαίσθητο τμήμα της κοινωνίας μας, οι νέοι, όπως αναφέρουν, για τις παραμέτρους ενός σπουδαίου κοινωνικού ζητήματος, από το οποίο εξαρτάται εν πολλοίς η αρμονική συμβίωση, η ψυχική ισορροπία και η κοινωνική εξέλιξη, των ανθρώπων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συγκλονιστική μαρτυρία γυναίκας που τη βίασαν 43.200 φορές


Η τραγική ιστορία της Karla Jacinto που έπεσε θύμα σωματεμπόρων.
Η Karla Jacinto κάθεται μέσα σε έναν ειδυλλιακό κήπο, εκεί όπου έχει στηθεί το σκηνικό της συνέντευξης που παραχώρησε στο CNN. Κοιτάζει τον δημοσιογράφο και του λέει τον αριθμό 43.200-είναι ο αριθμός όσων έχουν ασελγήσει επάνω της, όσοι τη βίασαν όταν έπεσε θύμα απαγωγής από σωματεμπόρους στο Μεξικό, από όπου και κατάγεται.

Είπε ότι ήταν τουλάχιστον 20-30 άντρες την ημέρα, επί επτά ημέρες την εβδομάδα, για τέσσερα χρόνια… Η ιστορία της αναδεικνύει την ωμή πραγματικότητα του εμπορίου λευκής σαρκός στο Μεξικό και στις ΗΠΑ, έναν υπόκοσμο που έχει καταστρέψει τις ζωές χιλιάδων κοριτσιών, όπως της karla. «Προέρχομαι από μια δυσλειτουργική οικογένεια. 

Κακοποιήθηκα σεξουαλικά σε ηλικία 5 ετών από έναν συγγενή και η μητέρα μου με είχε απορρίψει», αποκαλύπτει η γυναίκα. Σε ηλικία 12 ετών, έγινε στόχος ενός άντρα ο οποίος κατάφερε και την έπεισε να φύγει μακριά του. Ήταν σωματέμπορος. «Βρισκόμουν στον σιδηροδρομικό σταθμό, περιμένοντας φίλους στην Πόλη του Μεξικό, όταν ένα ευγενικό αγόρι που πουλούσε καραμέλες με πλησίασε», λέει. Πέντε λεπτά αργότερα, την πλησίασε ένας μεγαλύτερος άντρας, ο οποίος της είπε ότι ήταν πωλητής μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Όταν της εξομολογήθηκε ότι είχε πέσει και εκείνος θύμα κακοποίησης, τότε συγκινημένη από την ιστορία του, του ζήτησε να ανταλλάξουν τηλέφωνα.


rape02

«Όταν είδα το αυτοκίνητό του, δεν μπορούσα να πιστέψω το πόσο εντυπωσιακό ήταν. Μου ζήτησε να μπω μέσα, ώστε να επισκεφτούμε διάφορα μέρη», είπε όταν ο γοητευτικός άντρας επέστρεψε για να την δει μερικές εβδομάδες αργότερα. Δεν χρειάστηκε να καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια ένας 22χρονος να πείσει μια 12χρονη να το σκάσει μαζί του-ειδικά στην περίπτωση της Karla που δεν ζούσε και ειδυλλιακά. «Έζησα μαζί του για 3 μήνες και μου φερόταν αρκετά καλά. Με αγαπούσε, μου αγόραζε ρούχα, μου έδειχνε αφοσίωση, μου έπαιρνε λουλούδια, σοκολάτες. Όλα ήταν υπέροχα», δηλώνει και αυτόματα «σκοτεινιάζει». «Μερικές ημέρες αργότερα, όμως, άρχισε να με δασκαλεύει για το πόσο θα είναι η ταρίφα, ποιες στάσεις να κάνω, και γενικά μου έλεγε όλα εκείνα που έπρεπε να μάθω για να ικανοποιώ τους πελάτες…», διηγείται.

Αυτή ήταν η αρχή της κόλασης που έζησε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Αρχικά, «εργάστηκε» στην Γκουανταλαχάρα, τη μεγαλύτερη πόλη του Μεξικό: «ξεκινούσα στις 10 το πρωί και τελείωνα τα μεσάνυχτα. Κάντε τα μαθηματικά. 20 άντρες την ημέρα καθημερινά επί 7 ημέρες. Μερικοί άντρες γελούσαν μαζί μου, γιατί έκλαιγα. Έκλεινα τα μάτια μου για να μη βλέπω τι μου έκαναν, για να μη νιώθω τίποτα», λέει και περιγράφει ότι ο άνθρωπος που την εξανάγκαζε να εκπορνεύεται, τη χτυπούσε με αλυσίδα, τη γρονθοκοπούσε, την κλοτσούσε, την έφτυνε στο πρόσωπο και ενίοτε την έκαιγε και με σίδερο… «Όταν του έλεγα ότι θέλω να φύγω, μου έλεγε ότι μου άρεσε που ήμουν πόρνη».

Η Karla γέννησε στα 15 της ένα κοριτσάκι –πατέρας ήταν ο προαγωγός της, ο οποίος της άρπαξε το μωρό το οποίο εκείνη δεν είδε παρά όταν αυτό έγινε ενός έτους. Η λύτρωση για την Karla ήρθε το 2006, κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης της αστυνομίας στην Πόλη του Μεξικού. Ήταν μόλις 16 ετών, σήμερα είναι 23, όταν σταμάτησε ο εφιάλτης, αλλά θα θυμάται τις φρικτές αναμνήσεις για όσο ζει.





Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...