Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Εκατοντάδες Αυστραλοί γδύθηκαν για καλό σκοπό


Το Sydney Skinny βγάζει από τα ρούχα τους τους λουόμενους.

Η θερμοκρασία το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Σίδνεϋ, ήταν στα ύψη γεγονός που έστειλε αρκετούς, αν όχι εκατοντάδες όπως γράφει η Daily Telegraph αυστραλίας, στις παραλίες.

Μια από αυτές ήταν και η παραλία Cobblers που δεν αποτέλεσε εξαίρεση – μαγνήτισε δεκάδες λουόμενους που πήδηξαν στα υπέροχα νερά της για να δροσιστούν. Με μια διαφορά, όμως- κανείς δε φορούσε ρούχα. Κι αυτό, γιατί για τέταρτη χρονιά λάμβανε χώρα το Sydney Skinny, μια γυμνή δράση με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπικό σκοπό (θα δοθούν στα ιδρύματα McGrath Foundation και National Parks and Wildlife).

Όπως υπολογίστηκε, το… έθιμο, ακολούθησαν πάνω από 1200 άτομα.











Διαβάστε περισσότερα...

Σταθάκης: Σταθερό φορολογικό περιβάλλον για τις επενδύσεις στον νέο αναπτυξιακό νόμο


«Ολοκληρώθηκαν οι νομοτεχνικές βελτιώσεις και παρατηρήσεις της Κομισιόν για τον Αναπτυξιακό νόμο και αναμένουμε τα σχόλια των θεσμών πριν τον καταθέσουμε στη Βουλή» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

«Είναι αδιανόητο να μην έχουμε αναπτυξιακό νόμο» συνέχισε ο κ. Σταθάκης, ενώ περιέγραψε τα τρία σημεία που διαφοροποιούν τον νέο αναπτυξιακό νόμο από τον προηγούμενο:

«1.Η φιλοσοφία αλλάζει στο γεγονός ότι ο προηγούμενος ήταν οριζόντιος με τους ίδιους κανόνες για όλες τις επενδύσεις, ενώ ο καινούργιος εισάγει το στοιχείο των στοχευμένων επενδύσεων που παίρνουν καλύτερα κίνητρα και αφορά στο παραγωγικό κομμάτι της οικονομίας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις καινοτομικές επιχειρήσεις.

2.Αίρονται τα γραφειοκρατικά εμπόδια για τα ποσοστά των ιδίων κεφαλαίων, τις επιδοτήσεις κλπ.

3.Για μεγάλες επενδύσεις, ξένες και εγχώριες, διαμορφώνεται σταθερό φορολογικό περιβάλλον για τα επτά χρόνια απόσβεσης ενώ ο επενδυτής θα φορολογείται με τον νόμο που ξεκίνησε».

Ακούστε το ηχητικό:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι είπε ο πρωθυπουργός για τους αγρότες, τους μετακλητούς και το διαδίκτυο στην εκπομπή «στο ενικό»


«Αυτό που σχεδιάσαμε είναι το φορολογικό νομοσχέδιο να έρθει για να ισοφαρίσει την όποια επιβάρυνση στον τομέα των εισφορών για τον αγροτικό κόσμο» ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «στον ενικό» και πρόσθεσε:

«Αλλάζουμε τη φορολογία εισοδήματος και στην πραγματικότητα δίνουμε τη δυνατότητα στους αγρότες να έχουν αφορολόγητο για εισοδήματα μέχρι 9.500 ευρώ, που αν κανείς συνυπολογίσει και το γεγονός ότι υπάρχουν και οι συνδεδεμένες ή εξισωτικές επιδοτήσεις, τότε κατά μέσο όρο το αφορολόγητο πηγαίνει περίπου στα 12.000 ευρώ, αυτό που ζητούν».

«Προστατεύουμε με το φορολογικό νομοσχέδιο που φέρνουμε τη συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.



---------------


«Οι μετακλητοί υπάλληλοι δεν είναι μόνιμοι υπάλληλοι, είναι συνήθως οι έμπιστοι συνεργάτες των βουλευτών, των υπουργών και των δημάρχων, διότι μετακλητοί υπάλληλοι δεν υπάρχουν μόνο στη Βουλή και στα υπουργεία και είναι αυτοί που κατεξοχήν κανείς δεν μπορεί να θέσει αντικειμενικούς κανόνες για την πρόσληψη διότι ο καθένας είτε είναι υπουργός, είτε είναι βουλευτής, είτε είναι δήμαρχος θα πρέπει να διαλέξει κάποιον άνθρωπο απολύτου εμπιστοσύνης του» είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην εκπομπή «στον ενικό» και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Η κυβέρνηση αυτή έφερε ένα νόμο τομή την προηγούμενη εβδομάδα στο ελληνικό κοινοβούλιο που αφορά την αντικειμενική αξιολόγηση των δημοσίων λειτουργών, ένα νόμο που τον περίμεναν πάρα πολύ καιρό στην Ευρώπη» πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο



---------------


«Αυτό που επιχειρεί η κυβέρνηση δεν είναι να ελέγξει το διαδίκτυο, άλλωστε δεν ελέγχεται» είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην εκπομπή «στον ενικό» και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Αυτό που επιχειρεί η κυβέρνηση είναι να βάλει κάποιους κοινούς κανόνες και να μην έχουμε όσο το δυνατόν φαινόμενα σαν αυτά τα οποία βγήκαν στο φως της δημοσιότητας με την εξάρθρωση του κυκλώματος των εκβιαστών» πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε μηνιαία βάση θα υπολογίζει πλέον την έκπτωση των παρόχων ο ΕΟΠΥΥ


Ολοκληρώθηκε ο μετασχηματισμός της διαδικασίας υπολογισμού του rebate.

Ολοκληρώθηκε ο μετασχηματισμός της διαδικασίας υπολογισμού του rebate (έκπτωση), το οποίο θα γίνεται πλέον σε μηνιαία βάση και θα εφαρμόζεται στο σύνολο των συμβεβλημένων παρόχων.

«Το νέο σύστημα υπολογισμού του rebate σε μηνιαία βάση, είναι καλύτερο για όλους», αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρης Μπερσίμης. Επιπλέον, όπως τονίζει, είναι άμεσο και πιο εύκολο να ελεγχθεί, δίνει τη δυνατότητα καλύτερου προγραμματισμού στον ΕΟΠΥΥ και στους παρόχους με αποτέλεσμα μια αποδοτικότερη συνεργασία, που τελικά θα φέρει καλύτερες υπηρεσίες υγείας για τους πολίτες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί τα ρωσικά ΜΜΕ δεν μετέδωσαν την είδηση με την σατανική νταντά


Κρεμλίνο: Οι λεπτομέρειες αυτής της υπόθεσης είναι ενδεχομένως πάρα πολύ φρικιαστικές για να μεταδοθούν.

Η είδηση προκάλεσε παγκόσμιο σοκ και ενδιαφέρον, αλλά πολλά τηλεοπτικά δίκτυα της Ρωσίας δεν τη μετέδωσαν. Πρόκειται για την υπόθεση της γκουβερνάντας που συνελήφθη χθες Δευτέρα ενώ κυκλοφορούσε στο δρόμο κραδαίνοντας το κεφάλι ενός παιδιού, το οποίο φέρεται να δολοφόνησε.

Γιατί τα ρωσικά ΜΜΕ δεν μετέδωσαν την είδηση με την σατανική νταντά

Το Κρεμλίνο, τώρα, έσπευσε σήμερα στο πλευρό των μεγάλων αυτών τηλεοπτικών δικτύων.

«Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, τα τηλεοπτικά δίκτυα αποφάσισαν να μην μεταδώσουν αυτή την φρικτή τραγωδία» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι οι αρχές δεν προχώρησαν σε κανενός είδους σύσταση για το ζήτημα αυτό.

«Μου φαίνεται πως δεν μπορούμε παρά να υποστηρίξουμε αυτή την απόφαση των τηλεοπτικών δικτύων, διότι (οι λεπτομέρειες αυτής της υπόθεσης) είναι ενδεχομένως πάρα πολύ φρικιαστικές για να μεταδοθούν από την τηλεόραση» προσέθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, αυτή η επιλογή των διοικήσεων των τηλεοπτικών δικτύων συνάδει με τις διεθνείς πρακτικές κι εμπίπτει στην «κριτική ματιά» που οφείλουν να έχουν τα τηλεοπτικά δίκτυα.

Πολλά τηλεοπτικά δίκτυα αναφέρθηκαν στην υπόθεση όχι όμως τα δίκτυα εθνικής εμβέλειας.

Χθες Δευτέρα μία γκουβερνάντα κυκλοφορούσε κοντά σε έναν σταθμό του μετρό στη βορειοδυτική Μόσχα κραδαίνοντας το κομμένο κεφάλι ενός παιδιού, ενώ φώναζε ότι ήταν «τρομοκράτισσα». Η γυναίκα αυτή συνελήφθη.

«Σιχαίνομαι τη Δημοκρατία. Είμαι τρομοκράτισσα. Θέλω τον θάνατό σας» έλεγε η γυναίκα, όπως ακούγεται στο βίντεο που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο 360.

Η ρωσική Δικαιοσύνη αναμένεται να αποφασίσει αύριο Τετάρτη σχετικά με το αν η γυναίκα θα προφυλακιστεί.

Ο θάνατος του παιδιού προκάλεσε σοκ στους Μοσχοβίτες, οι οποίοι απόθεσαν σήμερα λουλούδια κοντά στον σταθμό του μετρό όπου η γυναίκα συνελήφθη.

Πολλές προσωπικότητες της ρωσικής πολιτικής σκηνής, που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση, άσκησαν κριτική σήμερα στα τηλεοπτικά δίκτυα, υποστηρίζοντας ότι θα μετέδιδαν με κάθε λεπτομέρεια ένα τόσο ειδεχθές έγκλημα εάν διαπραττόταν σε μία χώρα της Δύσης.

Άλλοι επισήμαναν ότι το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Pervyi Kanal δεν είχε τέτοιου είδους ενδοιασμούς όταν μετέδιδε ένα ρεπορτάζ σχετικά με την υποτιθέμενη σταύρωση ενός 3χρονου αγοριού από Ουκρανούς στρατιώτες στην ανατολική Ουκρανία, το 2014.

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, τα τηλεοπτικά δίκτυα Rossiya 1, Pervyi Kanal και NTV δεν προέβησαν σε κανένα σχόλιο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τραγωδία στον αέρα: 9χρονο κοριτσάκι έσβησε μέσα στο αεροπλάνο


Ένα 9χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια πτήσης από τη Σαγκάη με προορισμό το Μόναχο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, το άτυχο κορίτσι είχε ιταλική υπηκοότητα και είχε καταγωγή από την Κίνα.

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους της Lufthansa πραγματοποίησε έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο στο Κρασνογιάρσκ της Ρωσίας, αλλά παρά τις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού η 9χρονη δεν ανέκτησε τις αισθήσεις της.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ειδικός φρουρός και υπαστυνόμος διακινούσαν λαθραία ποτά και εξέδιδαν γυναίκες


Ένας ειδικός φρουρός και ένας υπαστυνόμος ήταν μεταξύ των μελών της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε λαθραία ποτά και εξέδιδε αλλοδαπές γυναίκες, σε περιοχές της Αττικής και της Χαλκίδας και η οποία εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, οι δυο αστυνομικοί τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν τρεις Έλληνες (ηλικίας 46, 50 και 65 ετών) καθώς και ειδικός φρουρός, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται υπαστυνόμος και δυο άγνωστα, μέχρι στιγμής, άτομα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της σωματεμπορίας, των παραβάσεων του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, της παράβαση καθήκοντος, της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης του νόμου για τα όπλα.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, η εγκληματική οργάνωση δρούσε από το 2014, με συγκεκριμένη δομή, ιεραρχία και επιμέρους ρόλους, ενώ δραστηριοποιείτο συστηματικά στη διακίνηση λαθραίων ποτών και στην έκδοση αλλοδαπών γυναικών.

Ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση είχε ο 50χρονος, που καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης για τη διακίνηση των λαθραίων ποτών και συγκέντρωνε τα χρηματικά ποσά από τις πωλήσεις. Παράλληλα, ο ίδιος, μαζί με έναν από τους δυο άγνωστους συνεργούς του κυκλώματος, ήταν υπεύθυνοι για τα ερωτικά ραντεβού των εκδιδομένων γυναικών, τα οποία γίνονταν σε ξενοδοχεία της Αττικής και της Χαλκίδας.

Όσον αφορά στον 65χρονο, προγραμμάτιζε ερωτικά ραντεβού, έναντι αμοιβής, με αλλοδαπές γυναίκες που απασχολούσε στο μπαρ που διατηρεί στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, ενώ είχε ενεργό ρόλο στη διακίνηση λαθραίων ποτών, από κοινού με τον 50χρονο και τον 46χρονο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το κύκλωμα δρούσε υπό την ανοχή του συλληφθέντα ειδικού φρουρού, ο οποίος γνώριζε τις παράνομες δραστηριότητες του αρχηγού του κυκλώματος, ενώ σε μια τουλάχιστον περίπτωση διαμεσολάβησε για την αγοραπωλησία λαθραίων ποτών. Επίσης, πρόεκυψε και εμπλοκή υπαστυνόμου, ο οποίος υπηρετεί στην ίδια Υπηρεσία με τον ειδικό φρουρό, ενώ πριν από ένα χρόνο, περίπου και ενώ εκτελούσαν μαζί υπηρεσία, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον αρχηγό του κυκλώματος, για θέμα που είχε σχέση με τις παράνομες δραστηριότητες του.

Σε έρευνα στην οικία και τα οχήματα του 46χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Τέσσερις σφραγισμένες φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, δεκαοκτώ πλαστικά μπουκάλια, που περιείχαν υγρό αγνώστου συστάσεως, πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων, καθώς και μία ατζέντα με σημειώσεις, που ανέγραφαν διάφορα ποτά, τις τιμές τους και παραλήπτες αυτών και δελτίο ταυτότητας του 46χρονου, για το οποίο είχε δηλωθεί απώλεια.

Παράλληλα, σε έρευνα που έγινε στο κατάστημα του 65χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι τέσσερις φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, που δεν έφεραν τις σχετικές ενδείξεις για το νόμιμο της εισαγωγής και διάθεσής τους στην ελληνική επικράτεια, ενώ στο όχημα του 31χρονου ειδικού φρουρού, βρέθηκε και κατασχέθηκε σπρέι πιπεριού.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συναγερμός στο αεροδρόμιο της Κολωνίας


Συναγερμός έχει σημάνει στο αεροδρόμιο της Κολωνίας, το οποίο εκκενώθηκε, καθώς μία γυναίκα κατάφερε να περάσει την ασφάλεια χωρίς να έχει ελεγχθεί.

Σύμφωνα με την Βρετανική "The Sun", λίγα λεπτά μετά την αναφορά του περιστατικού στην ασφάλεια του αεροδρομίου, αρκετές πτήσεις ακυρώθηκαν.

Δύο ελικόπτερα ελέγχουν από ψηλά την περιοχή του αεροδρομίου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φωτιά σε αποθήκη με ρούχα για πρόσφυγες στο Καστελόριζο


Φωτιά σε παλιό σχολείο, το όποιο πλέον χρησιμοποιείται ως αποθήκη, ξέσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης στο Καστελόριζο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η Αστυνομία ενημέρωσε την υπηρεσία πως στις 3:30 τα ξημερώματα ξέσπασε φωτιά στην αποθήκη που σε αυτή φυλάσσονταν ρούχα για τους πρόσφυγες.

Ρούχα, παπούτσια, κουβέρτες και ό,τι άλλο είχε συγκεντρωθεί στην αποθήκη κάηκαν ολοσχερώς, με τον κατεστραμμένο χώρο να μην αποτελεί πλέον χώρο αποθήκευσης.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ελεύθερο ασύρματο internet σε 31 δημόσια νοσοκομεία της Ελλάδας


Τριάντα ένα δημόσια νοσοκομεία της Ελλάδας αποκτούν για πρώτη φορά υπηρεσίες ασύρματης πρόσβασης και επικοινωνίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι «έχουν ήδη ενεργοποιηθεί 536 σημεία από τα προβλεπόμενα 910 ασύρματης πρόσβασης (Wi-Fi Hotspot), σε 19 από τα προβλεπόμενα 31 νοσοκομεία που περιλαμβάνονται σε έργο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ψηφιακής Σύγκλισης. Σε λίγες εβδομάδες θα τεθούν σε δημόσια χρήση και τα υπολειπόμενα σημεία των υπολοίπων 12 νοσοκομείων που καλύπτονται από το εν λόγω έργο με την επωνυμία «Ένταξη Νοσοκομειακών Μονάδων στο δίκτυο ΕΔΕΤ για την υποστήριξη ερευνητικών και κλινικών δραστηριοτήτων στην ιατρική και στη βιολογία, σε νεφoϋπολογιστικό περιβάλλον (Cloud Computing)».

«Ο χρησιμοποιούμενος εξοπλισμός διαθέτει προηγμένα πρότυπα ασφάλειας και αξιοπιστίας, έτσι ώστε να προσφέρει υψηλές ταχύτητες σύνδεσης στους χρήστες φορητών συσκευών (κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες), να εξυπηρετεί ταυτόχρονα έναν πολύ μεγάλο αριθμό χρηστών, και να απαιτεί ελάχιστο διαχειριστικό φορτίο για την λειτουργία τους, με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών. Με αυτήν την υποδομή παρέχεται ελεύθερη και ταχεία πρόσβαση στο Διαδίκτυο για τους ασθενείς, το προσωπικό, και τους επισκέπτες των νοσοκομείων. Ο σχεδιασμός του έργου προβλέπει την ασφαλή κάλυψη των χώρων που φιλοξενούν ιατρικό, νοσηλευτικό, τεχνικό ή διοικητικό προσωπικό, για την διευκόλυνση της πρόσβασης όλων σε ψηφιακές εφαρμογές και δεδομένα μεγάλης κλίμακας, επιτρέποντας στο άμεσο μέλλον την υποστήριξη σύγχρονων εφαρμογών e-Health (electronicHealth) και m-Health (mobile-Health), υποστηρίζοντας αποφασιστικά την τεχνολογική εξέλιξη των υπηρεσιών ηλεκτρονικής υγείας»,προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, η λίστα με τα νοσοκομεία τα οποία μέχρι σήμερα απέκτησαν την υποδομή περιβάλλοντος ασύρματης δικτυακής πρόσβασης είναι:

1. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

2. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΙΟΥ "ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ"

3. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ

4. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

5. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ "ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ"

6. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ

7. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

8. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

9. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

10. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

11. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

12. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ

13. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

14. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ & ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ

15. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

16. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

17. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

18. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

19. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έδωσαν εξετάσεις φορώντας μόνο εσώρουχα…για να μην αντιγράψουν


Οι ένοπλες δυνάμεις της Ινδίας διέταξαν τους υποψήφιους για στρατολόγηση στο κρατίδιο του Μπιχάρ να γδυθούν προκειμένου να δώσουν γραπτές εξετάσεις χωρίς να αντιγράψουν, σύμφωνα με μια τοπική εφημερίδα.


Έδωσαν εξετάσεις φορώντας μόνο εσώρουχα…για να μην αντιγράψουν

Η Indian Express δημοσίευσε μάλιστα μια φωτογραφία στην οποία δεκάδες άνδρες, μόνο με το εσώρουχο τους, είναι καθισμένοι στο έδαφος, μπροστά σε έναν ένστολο επιτηρητή. Πολλοί από αυτούς γράφουν, στις κόλλες που ακουμπούν στα πόδια τους.



Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή, αυτή η "ριζοσπαστική" απόφαση ελήφθη "για να κερδίσουμε χρόνο" καθώς οι υποψήφιοι ξεπερνούσαν τους χίλιους και θα χρειαζόταν πολλή ώρα για να τους ψάξουν όλους ξεχωριστά.

«Δεν είχαμε άλλη επιλογή παρά μόνο να υπακούσουμε στις εντολές, μολονότι μας φάνηκε παράξενο», είπε ένας από τους υποψηφίους.

Ένας εκπρόσωπος του στρατού από το Νέο Δελχί αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Πριν από έναν χρόνο είχε αποκαλυφθεί μια τεράστια απάτη σε εξετάσεις υποψήφιων αστυνομικών, στο ίδιο κρατίδιο. Για την υπόθεση αυτή της αντιγραφής συνελήφθησαν τότε σχεδόν 1.000 εμπλεκόμενοι.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Πάτνα, της πρωτεύουσας του Μπιχάρ, ζήτησε εξηγήσεις από το υπουργείο Άμυνας για αυτήν την ασυνήθιστη εντολή.

Η απάτη στους διαγωνισμούς είναι συχνό φαινόμενο στην Ινδία, ιδίως στις εξετάσεις που οδηγούν σε πρόσληψη στο δημόσιο. Το κρατίδιο του Μπιχάρ, ένα από τα φτωχότερα και πολυπληθέστερα της Ινδίας, έχει πληγεί πολύ από τέτοιου είδους πρακτικές τα τελευταία χρόνια.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αλλαγή της ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ προανήγγειλε ο Σκουρλέτης


Ευνοϊκότερη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

"Έχουν γίνει κάποια βήματα χρειάζονται ακόμη περισσότερα" είπε κάνοντας λόγο για ένα πολύ μεγάλο ζήτημα. Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι από τη νέα διοίκηση της ΔΕΗ "υπήρξε νέος εσωτερικός κανονισμός για το πώς θα αντιμετωπίζονται οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις. Υπήρξε η δυνατότητα των 36 δόσεων και 10% προκαταβολή. Η σημερινή διοίκηση της ΔΕΗ σε συνεννόηση με το υπουργείο Ενέργειας, αντιμετώπισε με διαφορετικό τρόπο τις περιπτώσεις των συμπολιτών μας που δεν ήταν στο πλέγμα των ρυθμίσεων που έχουν αυξημένη προστασία. Πέρα από τα αντανακλαστικά που ήταν άμεσα, φάνηκε ότι δεν ήταν αληθή όσα έβγαιναν" σημείωσε ο υπουργός και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγμα.

"Είναι δεδομένη η κοινωνική ευαισθησία τόσο της διοίκησης της ΔΕΗ όσο και της πολιτικής ηγεσίας. Υπάρχει όμως ανάγκη να δούμε και πιο ευέλικτους τρόπους για να αντιμετωπίσουμε αυτό το μεγάλο ζήτημα. Να δούμε εκείνες τις περιπτώσεις ανθρώπων που μέσα από τις σημερινές ρυθμίσεις δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν" είπε, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά περισσότερες δόσεις. Όπως ανέφερε θα μπορούσαν να δίνουν στη ΔΕΗ κάποιο μικρότερο ποσό. Με αυτό τον τρόπο, επισήμανε, δεν θα στερούνται το ρεύμα και ταυτόχρονα είναι καλό για τη ΔΕΗ που θα μπορεί να εισπράττει έστω με πιο αργό ρυθμό κάποια ποσά.

"Σύντομα και σε αυτό το θέμα θα είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε την πολιτική μας" κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δραγασάκης: Σύντομα η κατάθεση του σχεδίου νόμου για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές


H επιτάχυνση των ενεργειών για την κατάθεση, σύντομα, των νομοσχεδίων που αφορούν στην εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων, στην επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και στην πάταξη της λαθρεμπορίας καπνικών, αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.).

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης για τη δράση του οργάνου αυτού καθώς και του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π.) την περίοδο 15-29 Φεβρουαρίου καθώς και τον προγραμματισμό των δράσεων του το προσεχές διάστημα.

Με απόφαση του ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π. συγκροτήθηκε διυπουργική Ομάδα Εργασίας για την ανακεφαλαιοποίηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οι δύο πρώτες συνεδριάσεις της.

Επίσης, στο πλαίσιο των ενεργειών για αύξηση των τραπεζικών συναλλαγών με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, οι εκπρόσωποι του ελληνικού Δημοσίου στα Διοικητικά Συμβούλια των τραπεζών έχουν ήδη ζητήσει, με σχετική επιστολή τους, σχετικά στοιχεία από τις τράπεζες, η αποστολή των οποίων αναμένεται.

Η ανακοίνωση της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 15-29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

 Τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016 παρουσιάστηκε, στα γραφεία της Αντιπροεδρίας, το Σχέδιο Δράσης για την ανάπτυξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας η οποία εκπονήθηκε για λογαριασμό της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας. Στόχος του Σχεδίου είναι η κατάδειξη των προβλημάτων, η ανάδειξη των προοπτικών και ο προσδιορισμός των ενεργειών που πρέπει να αναληφθούν από τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να υποστηριχθεί η βιώσιμη ανάπτυξή της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Το αποτέλεσμα του έργου ουσιαστικά θα αποτελέσει τη βάση και την απαρχή μιας συστηματικής συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων μερών, στο πλαίσιο μιας κλαδικής Ομάδας Εργασίας, για τη σταδιακή υλοποίηση των συμφωνημένων δράσεων.

 Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016 συνήλθε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π.) όπου πραγματοποιήθηκε έλεγχος της προόδου και αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των δράσεων που υλοποιούνται σε όλο το φάσμα της κοινωνικής πολιτικής, στη βάση των στόχων και των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί. Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Εργασίας, αρμόδιο για το σύνολο των πολιτικών στο πεδίο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, προχωρά, εντός του Μαρτίου 2016, σε σειρά σημαντικών βελτιώσεων του υφιστάμενου νόμου Ν. 4019/2011 ώστε να διευκολυνθεί η δημιουργία συνεταιριστικών εγχειρημάτων. Επίσης, για πρώτη φορά κωδικοποιείται και εναρμονίζεται η συνεταιριστική νομοθεσία και δημιουργείται ενιαίο πλαίσιο για τους συνεταιρισμούς που θα επιτρέπει την ανάπτυξη των επιμέρους ειδών των συνεταιρισμών και των κοινωνικών επιχειρήσεων συνεταιριστικής μορφής.

 Έπειτα από απόφαση του ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π. συγκροτήθηκε διυπουργική Ομάδα Εργασίας για την ανακεφαλαιοποίηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οι δύο πρώτες συνεδριάσεις της. Στόχος της ομάδας εργασίας είναι η εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που θα στοχεύει στη βέλτιστη αξιοποίηση υφιστάμενων και την κινητοποίηση νέων πόρων που να διασφαλίσουν τη μακροχρόνια βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.
 Στο πλαίσιο των ενεργειών για αύξηση των τραπεζικών συναλλαγών με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, οι εκπρόσωποι του ελληνικού Δημοσίου στα Διοικητικά Συμβούλια των τραπεζών έχουν ήδη ζητήσει, με σχετική επιστολή τους, στοιχεία που αφορούν: α) τις συναλλαγές που διενεργήθηκαν μέσω των POS κατά την τελευταία 5ετία, β) τις χρεώσεις των πιστωτικών-χρεωστικών καρτών και γ) την πολιτική εγκατάστασης POS που ακολουθεί η κάθε τράπεζα (αναμένεται η αποστολή των στοιχείων από τις τράπεζες).
 Τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.) όπου συζητήθηκαν οι επόμενες δράσεις της κυβέρνησης στον τομέα της φορολογικής πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η επιτάχυνση των σχετικών ενεργειών και η κατάθεση, σύντομα, των νομοσχεδίων που αφορούν: α) στην εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων, β) στην επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και γ) στην πάταξη της λαθρεμπορίας καπνικών.
 Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016 ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κάλεσε, με αφορμή την υπόθεση του φερόμενου ως κυκλώματος δημοσιογράφων-εκβιαστών, τις Διοικήσεις των τραπεζών και των υπόλοιπων φορέων του χρηματοπιστωτικού τομέα να αναρτούν δημόσια όλες τις δαπάνες τους για χορηγίες και διαφημίσεις μέχρι το επίπεδο του τελικού αποδέκτη. Σε κάθε περίπτωση, η Κυβέρνηση προχωρά με ταχείς ρυθμούς στη σύνταξη σχεδίου νόμου που θα προάγει τη διαφάνεια και τη διαύγεια στο χρηματοπιστωτικό τομέα.
 Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης με αντικείμενο την κατάσταση της ΛΑΡΚΟ και με στόχο την εξεύρεση λύσεων που να διασφαλίζουν τη μακροχρόνια βιωσιμότητα της επιχείρησης.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

 Την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π, όπου θα συζητηθούν, κυρίως, θέματα εξωστρέφειας, προσέλκυσης επενδύσεων και βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

 Την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016 θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π., με κύριο θέμα τη μετεξέλιξη του ΕΤΕΑΝ σε «Ελληνικό Ταμείο Επενδύσεων και Ανάπτυξης».
 Την Τετάρτη 9 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π. με βασικό θέμα τον σχεδιασμό των πολιτικών για την αντιμετώπιση της αστεγίας.
 Ολοκληρώνεται η σύνταξη νομοθετικής διάταξης για τη διαφάνεια και τη διαύγεια στο χρηματοπιστωτικό τομέα.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΔΕ για τον τραυματισμό του υπαξιωματικού


Ένας υπαξιωματικός τραυματίστηκε στο 786 Τάγμα Μεταφορών στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών επί οχήματος.

Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΣ, Συνταγματάρχη Νικολάου Φανιού "την Τρίτη 01 Μαρτίου 2016, στο 786 Τάγμα Μεταφορών (786 ΤΜΕ) στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών επί οχήματος, τραυματίσθηκε Υπαξιωματικός της εν λόγω Μονάδας".

"Ο Υπαξιωματικός διεκομίσθη άμεσα στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο (424 ΓΣΝ), όπου διαγνώσθη μερικός ακρωτηριασμός μέσου και παράμεσου δακτύλων και εισήλθε στο χειρουργείο.

Για τα αίτια και τις συνθήκες του περιστατικού έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση" τονίζει.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι χάρτες της Google γίνονται πιο «έξυπνοι» για τα iPhones


Δείτε πώς αναβαθμίζονται στα iOS και τι θα προσφέρουν.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη αναβάθμιση κάνουν οι χάρτες της Google στις συσκευές iOS, σύμφωνα με το mashable. Οι χάρτες πλέον θα σας επιτρέπουν να μπορείτε προσθέσετε επιπλέον στάσεις κατά μήκος της διαδρομής σας, χωρίς σταματούν οι οδηγίες προς τον τελικό προορισμό σας. Αυτό ξεκίνησε στους χάρτες της Google σε Android κινητά τον Οκτώβριο και πλέον θα μπορούν να το χρησιμοποιούν και όσοι έχουν iPhone.

Όταν η λειτουργία ενεργοποιηθεί στο κινητό σας θα δείτε ένα εικονίδιο μεγεθυντικού φακού στην επάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής η οποία θα σας επιτρέπει να περιηγηθείτε σε εστιατόρια, βενζινάδικα και άλλα σημεία ενδιαφέροντος σας κατά μήκος της διαδρομής σας. Θα μπορείτε να εντοπίσετε για παράδειγμα αν υπάρχει ένα πρατήριο βενζίνης στο δρόμο σας μέχρι να φτάσετε στον τελικό προορισμό σας. Επιλέγετε το σημείο που θέλετε να πάτε και μετά οι χάρτες της Google σάς οδηγούν από εκεί αυτόματα στο αρχικό σημείο προορισμού που είχατε επιλέξει χωρίς να «χάνεται» η διαδρομή σας ή να πρέπει να κάνετε κάτι από την αρχή.

Επιπλέον θα μπορείτε να ψάξετε χειροκίνητα για ένα σημείο ενδιαφέροντός σας όπως ένα συγκεκριμένο εστιατόριο και ένα κατάστημα στην διαδρομή σας ή να ψάξετε μια περιοχή με φωνητική εντολή. Τα αποτελέσματα αναζήτησης επίσης θα δείχνουν βαθμολογίες στην οθόνη σας και πόση ώρα θα σας καθυστερήσει αυτή η νέα παράκαμψη. Αν για παράδειγμα η στάση είναι πολύ κοντά στη διαδρομή σας, τότε μπορεί να σας πει «γρήγορη παράκαμψη», ενώ αν είναι πιο μακριά, θα σας ενημερώσει για το πόσα επιπλέον λεπτά θα είναι περίπου η στάση που θα κάνετε. Αποτελεί σίγουρα ένα χρήσιμο εργαλείο ειδικά να θέλετε να σταματήσετε στην πορεία προς τον προορισμό σας για να αγοράσετε κάτι ή να βάλετε βενζίνη στο όχημά σας.

Το νέο χαρακτηριστικό της εφαρμογής των χαρτών της Google αρχίζει σταδιακά να λειτουργεί σε όλες τις χώρες όπου το Google Maps υποστηρίζει τη λειτουργία πλοήγησης.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Η συλλογική σύμβαση στον τουρισμό ισχύει και δεσμεύει εργαζόμενους και εργοδότες»


Διευκρινίσεις από το υπουργείο Εργασίας.

«Αστήριχτα, ανυπόστατα και πλήρως ανακριβή, είναι τα δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, που αναφέρονται στην κλαδική συλλογική σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ)», διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση ότι, «σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η συγκεκριμένη κλαδική συλλογική σύμβαση, μετά την απάντηση του υπουργείου, είναι χωρίς αντίκρισμα ή ότι αναστέλλεται η εφαρμογή της συγκεκριμένης κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Το αληθές και το ακριβές είναι ότι η συγκεκριμένη συλλογική σύμβαση είναι σε ισχύ και δεσμεύει τους εργαζόμενους και εργοδότες που είναι μέλη των συμβαλλόμενων συνδικαλιστικών οργανώσεων (άρθρο 16 ν. 1876/1990)» και προσθέτει: «Η κήρυξη της υποχρεωτικότητας των συμβάσεων και της καθολικής εφαρμογής τους σε όλους τους εργαζόμενους έχει ανασταλεί, βάσει της προγενέστερης νομοθεσίας του 2011 και, ειδικότερα, της παρ. 6 του Ν. 4024/2011. Ο θεσμός της συλλογικής αυτονομίας των κοινωνικών εταίρων και της ελευθερίας των συλλογικών διαπραγματεύσεων είναι κατοχυρωμένος συνταγματικά και εφαρμόζεται πλήρως».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διατίμηση βασικών ειδών στο οδικό δίκτυο ως την Ειδομένη


Πρωτοβουλίες του υπουργείου Οικονομίας για τη βοήθεια προς τους πρόσφυγες.

Σε διατίμηση τίθενται βασικά προϊόντα που προμηθεύονται οι πρόσφυγες στο δρόμο για την Ειδομένη, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομίας, όπως ανακοίνωσε, πριν από λίγο, η πολιτική ηγεσία του, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου σχετικά με την πρωτοβουλία συντονισμού των παραγωγικών φορέων για την ανθρωπιστική στήριξη των προσφύγων, αλλά και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Αντώνης Παπαδεράκης, για την αποτροπή φαινομένων αισχροκέρδειας στις εθνικές οδούς προς τους Ευζώνους και την Ειδομένη, αλλά και στο περιφερειακό δίκτυο, όπου διακινούνται πρόσφυγες προς την Ειδομένη στα σημεία πώλησης νερού, ροφημάτων, συγκεκριμένων τροφίμων (τοστ), τσάι και χυμοί, θα επιβληθεί διατίμηση. Η σχετική απόφαση θα δημοσιοποιηθεί εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, οι βασικοί άξονες δράσεις που αναλαμβάνει το υπουργείο, σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για το συγκεκριμένο σχέδιο ανακούφισης είναι οι εξής:

  • Επιχείρηση αλληλεγγύης, μέσω των συλλογικών φορέων και 19 εμπορικών συλλόγων που βρίσκονται στις περιοχές που συγκεντρώνονται οι περισσότεροι πρόσφυγες.
  • Δωρεάν αποστολή δεμάτων μέσω ΕΛΤΑ προς τη γενική γραμματεία Εμπορίου με την ένδειξη «ταχυδρόμοι αλληλεγγύης».
  • Προσφορές από ιδιώτες.
  • Διατίμηση βασικών ειδών στο οδικό δίκτυο, μέχρι την Ειδομένη.

«Η χώρα μας διαφυλάττει τις αρχές του ευρωπαϊκού πολιτισμού και της Ένωσης», ανέφερε ο κ. Παπαδεράκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η ανταπόκριση των επιχειρήσεων είναι ήδη συγκινητική. «Είναι σε συνέχεια του αισθήματος ευθύνης που επέδειξαν οι επιχειρήσεις και την περίοδο των ελέγχων στις ροές κεφαλαίων», σημείωσε ο ίδιος, επαινώντας τον επιχειρηματικό κόσμο.

«Η Ελλάδα μπορεί και τους πρόσφυγες να στηρίξει και ενόψει καλοκαιριού να υποδεχτεί 27 εκατομμύρια τουρίστες είναι το μήνυμα», ανέφερε ο κ. Παπαδεράκης και σημείωσε ότι στόχος είναι να μην υπάρξουν φαινόμενα που στο παρελθόν παρατηρήθηκαν σε αντίστοιχες περιπτώσεις με προσφορές επιχειρήσεων όπου οι δωρεές δεν πήγαιναν σε στοχευμένες δράσεις. Επίσης, σημείωσε ότι θα υπάρχει σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, πρόβλεψη για απαλλαγή από το ΦΠΑ των προσφορών αυτών. Η σχετική απόφαση θα εκδοθεί αύριο, όπως είπε ο γενικός γραμματέας, κατά τα πρότυπα σχετικής απόφασης για τους πυρόπληκτους στο πρόσφατο παρελθόν.

Στοιχεία για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

Στο πλαίσιο της κοινής πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, με τους φορείς παραγωγής και εμπορίου της χώρας (ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΒ, ΣΕΒΤ, ΕΣΒΕΠ), για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών των προσφύγων, τα είδη πρώτης ανάγκης, όπως διαμορφώνονται, αυτήν τη στιγμή, είναι:

1. Τρόφιμα: παστεριωμένο γάλα 1lt μακράς διάρκειας σε χάρτινη συσκευασία, που να διατηρείται εκτός ψυγείου (όχι εβαπορέ), βρεφικά γάλατα σε σκόνη, φρυγανιές, μπισκότα, μέλι και μαρμελάδες (σε ατομικές μερίδες), τσάι (σε φακελάκια).

2. Είδη ατομικής υγιεινής: μωρομάντιλα, πάνες, σαμπουάν και υγρό σαπούνι σε μικρές συσκευασίες ή επαγγελματικές μαζί με μικρά πλαστικά μπουκαλάκια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες.

3. Λοιπά είδη: πλαστικά ποτήρια, πιάτα, πιρούνια και θερμικά ποτήρια.

Επιχειρήσεις που επιθυμούν να προσφέρουν κάποια από τα παραπάνω είδη, μπορούν να επικοινωνούν είτε με τον αντίστοιχο φορέα είτε με τη Γενική Γραμματεία στα τηλέφωνα: 210-3822077, 3893492, 3821054 και ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση: gen-sec@gge.gr και με τη ΓΣΕΒΕΕ (κ. Τσιάμη Στέλλα 210-381660 εσωτ. 518).

Οι ιδιώτες που επιθυμούν να προσφέρουν, μπορούν να απευθύνονται στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή 210 - 3821054 (Κάνιγγος 20, Αθήνα), αλλά και στους κατά τόπους εμπορικούς συλλόγους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στις 20 Μαρτίου το ράλι «Αμαζών»


Θα λάβουν μέρος οχήματα - αντίκες ηλικίας από 35-80 ετών.

Στις 20 Μαρτίου 2016 διοργανώνεται από την ΦΙΛΠΑ το Ράλι Αμαζών, μια εκδήλωση απευθυνόμενη σε κυρίες και δεσποινίδες του Παλαιού Αυτοκινήτου.

«Αμαζόνες» ήταν οι πολεμίστριες που κατά την μυθολογία αναφέρονται σε μυθικό λαό κυνηγών και πολεμιστριών που κατάγονταν από το θεό του πολέμου Άρη και την νύμφη Αρμονία.

Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος οχήματα / αντίκες ηλικίας από 35- 80 ετών τα οποία θα συγκεντρωθούν στην πλατεία της Ν. Φιλαδέλφειας στις 10:00 παραμένοντας στο χώρο τουλάχιστον δυο περίπου ώρες μέχρι να γίνει η εκκίνηση των οχημάτων.

Οι «αμαζόνες» θα διαγωνιστούν σε δοκιμασίες ακριβείας μέσα από το οποίο θα αναδειχθούν οι νικήτριες της εκδήλωσης.

Οι συμμετέχοντες θα αποτελούνται εκτός από αμιγώς γυναικεία πληρώματα και από μεικτά με την προϋπόθεση ότι το όχημα θα οδηγείται από γυναίκα.

Ο τερματισμός και η απονομή των επάθλων στις νικήτριες θα γίνει σε ταβέρνα του Αγ. Κωνσταντίνου στα Μεσόγεια.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκστρατεία ενημέρωσης για την άνοια από την «Αποστολή»


Δωρεάν τεστ μνήμης στην Λέσβο.

Στην ακριτική Λέσβο, συνεχίστηκε η μεγάλη πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης για την άνοια, την οποία οργανώνει ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την 100% ελληνική εταιρία ΜΕΓΑ.

Κατά τη διήμερη παρουσία στην Λέσβο πραγματοποιηθήκαν δωρεάν τεστ μνήμης σε 140 ανθρώπους άνω των 60 ετών από το εξειδικευμένο προσωπικό του «Καρέλλειου – Ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης Alzheimer & Συναφών Παθήσεων» στις Ιερές Μητροπόλεις Μηθύμνης και Μυτιλήνης, Ερεσσού & Πλωμαρίου. Επιπλέον, διεξήχθη ενημερωτική ομιλία σχετικά με την άνοια στη πόλη της Μυτιλήνης.

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ.Κωνσταντίνος Δήμτσας ανέφερε ότι «στόχος της εκστρατείας πρόληψης και ενημέρωσης είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου προκειμένου να επιτυγχάνεται η έγκαιρη διάγνωση της νόσου η οποία είναι αποφασιστικής σημασίας, διότι τότε οι φαρμακευτικές και μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την πορεία της νόσου και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ασθενών και των φροντιστών τους. Ο κ.Δήμτσας ευχαρίστησε επίσης τον Μητροπολίτη Μηθύμνης κ.κ.Χρυσόστομο και Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ.κ.Ιάκωβο καθώς και την εταιρεία ΜΕΓΑ για την πολύτιμη συμβολή τους στην υλοποίηση της δράσης».

Η εκστρατεία θα συνεχιστεί σε 24 πόλεις και νησιά της Ελλάδας, από ακριτικές περιοχές μέχρι μεγάλα αστικά κέντρα.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

H Οδύσσεια ενός πρόσφυγα απέναντι στο ελληνικό σύστημα παροχής ασύλου


Η προσφυγική κρίση φέρνει στην επιφάνεια τα προβλήματα όσων ζουν χρόνια στην Ελλάδα – Δείτε το βίντεο.

Η έννοια «προσφυγική κρίση» μεταφράζεται σε δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες που περνούν από την Ελλάδα με την ελπίδα ότι θα βρουν μια καλύτερη ζωή στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Τι γίνεται, όμως με όσους πρόσφυγες έχουν επιλέξει να ζήσουν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα; Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν;

Ο Ναντίρ από το Αφγανιστάν ζει στην Ελλάδα τα τελευταία δώδεκα χρόνια. Ήρθε στη χώρα με όνειρα για τη ζωή του. Εμπόδιο σε αυτά έγινε «το ελληνικό σύστημα», όπως λέει χαρακτηριστικά. Στον Ναντίρ έχει χορηγηθεί επικουρική προστασία ως άτομο που δεν πληροί τις προϋποθέσεις για το καθεστώς του πρόσφυγα αλλά βρίσκεται σε κίνδυνο να υποστεί σοβαρή βλάβη στη χώρα του. Σε αυτή την περίπτωση οι δικαιούχοι λαμβάνουν άδεια παραμονής, που πρέπει να ανανεώνεται κάθε τρία χρόνια. Παρά το γεγονός ότι ο νόμος τους επιτρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Όντας αρκετά δύσκολο για τους εργοδότες να προσλαμβάνουν εργαζόμενους με έγγραφα που αναφέρουν ότι το άτομο είναι σε αναμονή της ανανέωσης της άδειάς τους, πολλοί δικαιούχοι χάνουν τελικά τη δουλειά τους. Ο Ναντίρ εργαζόταν ως πολιτισμικός διαμεσολαβητής, όμως επειδή η κάρτα του καθυστέρησε να ανανεωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, τελικά η σύμβασή του δεν ανανεώθηκε.

Επίσης, συχνά οι δικαιούχοι επικουρικής προστασίας δεν έχουν πρόσβαση σε νοσοκομεία ή δεν μπορούν να νοικιάσουν σπίτι. Ο Ναντίρ περιγράφει χαρακτηριστικά: «Όταν απέκτησα την άδεια νόμιμης παραμονής στην Ελλάδα, η ζωή μου χειροτέρεψε. Διότι νόμιζα ότι με το καθεστώς αυτό θα είμαι πλέον πολίτης αυτής της χώρας, κάτι που δεν έγινε στην πορεία». Την ίδια στιγμή ο Ναντίρ νιώθει πολίτης της Ελλάδας. «Ό,τι και να κάνω, η ζωή μου είναι στην Ελλάδα», λέει χαρακτηριστικά. Μάλιστα, παρά τις δυσκολίες που συναντά, το καλοκαίρι βοήθησε ως εθελοντής διερμηνέας τους πρόσφυγες στους χώρους φιλοξενίας για την υποστήριξη των νεοεισερχομένων.

Αυτή την κατηγορία των προσφύγων που σήμερα δεν είναι στην επικαιρότητα, όσους ζουν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, προσεγγίζει το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων μέσα από την καμπάνια του «Refugee's voice».

Άνθρωποι που περιμένουν ακόμα και 13 χρόνια να εγκριθούν ή να ξανασυζητηθούν οι αιτήσεις τους για παροχή ασύλου, που δεν μπορούν να εργαστούν ή βιώνουν εκμετάλλευση στην εργασία τους αποκτούν «φωνή» μέσα από την καμπάνια και περιγράφουν τα δικά τους προβλήματα. Τα βίντεο με τις διηγήσεις τους (συνολικά 14 στον αριθμό) θα αναρτώνται κάθε εβδομάδα στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων.

«Δυστυχώς εδώ και χρόνια οι πρόσφυγες στην Ελλάδα είναι ξεχασμένοι. Μέσα από την καμπάνια θέλουμε να ανιχνεύσουμε και να φέρουμε στην επιφάνεια τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο άσυλο, την ένταξη και τα δικαιώματά τους», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων, Γιονούς Μοχαμαντί.

«Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν μια φυσιολογική ζωή και ενσωμάτωση στην κοινωνία, ωστόσο αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στην καθημερινότητά τους. Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι, όπως όλοι μας, και μέλη της κοινωνίας μας», επισημαίνει η Αλίς Φεβρέ, μέλος του Φόρουμ και υπεύθυνη της καμπάνιας.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άνδρας τραυμάτισε υπάλληλο του ΙΚΑ Λευκάδας


Μπήκε μαινόμενος στο κατάστημα ζητώντας να δει τον διευθυντή – Ο δράστης συνελήφθη.

Ένα σοβαρό επεισόδιο τραυματισμού υπαλλήλου εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια των υπαλλήλων και των επισκεπτών στο ΙΚΑ Λευκάδας, σήμερα νωρίς το πρωί.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας άνδρας μπήκε στο κατάστημα του ΙΚΑ και ζήτησε επίμονα από τους υπαλλήλους του καταστήματος να δει τον διευθυντή, ο οποίος έλειπε. Ο άνδρας ξαναπήγε λίγο αργότερα στο κατάστημα και τότε σε έξαλλη κατάσταση άρχισε να σπάει την τζαμαρία και στη συνέχεια πέταξε βαρύ αντικείμενο στο κεφάλι ενός υπαλλήλου.

Ο δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Λευκάδας, ενώ ο άτυχος υπάλληλος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Ιερή διαμάχη» εκκλησίας-πολιτείας για την αποτέφρωση


Επιστολή της Ιεράς Συνόδου στον Γιούνκερ για το προσφυγικό.

«Η Πολιτεία οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι η θρησκευτική ελευθερία ισχύει για όλους, επομένως νομοθετικά μέτρα προς όφελος όσων είναι άθεοι ή θρησκευτικά αδιάφοροι δεν μπορούν να επιβληθούν στην πλειοψηφούσα θρησκευτική κοινότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας», αποφαίνεται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, σχετικά με το θέμα αποτεφρώσεως των νεκρών και τη δημοσίευση του νόμου 4368/2016 στο ΦΕΚ Νο 21 της 21ης Φεβρουαρίου 2016, σύμφωνα με τον οποίο όλοι οι κληρικοί της χώρας είναι πλέον υποχρεωμένοι να τελούν θρησκευτική κηδεία σε όσους επιθυμούν να αποτεφρωθούν άσχετα εάν κάτι τέτοιο απαγορεύεται από την Εκκλησία της Ελλάδος.

Κατά τη σημερινή συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, την πρώτη για τον μήνα Μάρτιο, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, εξεδόθη ανακοινωθέν, σύμφωνα με το οποίο: «Η Ιερά Σύνοδος έλαβε γνώση του νέου νόμου 4368/2016, με τον οποίο: α) νομοθετείται η υποχρεωτικότητα της δηλωθείσας επιθυμίας του νεκρού για τον τύπο τελετής της κηδείας του, αρκεί να μην προσκρούει στη δημόσια τάξη, δημόσια υγεία και τα χρηστά ήθη, β) ρυθμίζεται η χωροθέτηση αποτεφρωτήριων ή τεφροφυλακείων μέσα σε κοιμητήρια (ακόμα και εάν ανήκουν κατά κυριότητα σε Ενορίες) και επιτρέπεται η ελεύθερη διασπορά ανθρώπινης τέφρας στην θάλασσα ή σε υπαίθριους χώρους εκτός κατοικημένων περιοχών. Παρατηρείται ότι η επιλογή της χριστιανικής κήδευσης, εάν συνδυασθεί με την επιλογή της αποτεφρώσεως, προσκρούει στις παραδόσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας, περί των οποίων ο νομοθέτης σιωπά. Η Ιερά Σύνοδος είχε ζητήσει από τον αρμόδιο υπουργό με επιστολή, η οποία έτυχε αδιαφορίας, να προστεθεί επιφύλαξη υπέρ των κανόνων και παραδόσεων κάθε θρησκευτικής κοινότητας». Επισημαίνεται μάλιστα ότι «η Ιερά Σύνοδος θεωρεί τις παραπάνω διατάξεις ως αντισυνταγματικές» και διευκρινίζεται «προς απόκρουση ψευδολόγων διαδόσεων, ότι τα έσοδα όλων των κοιμητηρίων των αστικών κέντρων εισπράττουν κατά νόμον οι τοπικοί Δήμοι και σε κάθε περίπτωση, εάν ήθελε η Εκκλησία να μη μειωθούν τα δήθεν έσοδά της, θα συμφωνούσε και δεν θα διαφωνούσε με την τέλεση κηδεύσεως και μνημοσύνων για όσους επιλέγουν την αποτέφρωση».

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά το προσφυγικό ζήτημα, η Εκκλησία της Ελλάδος διά του ανακοινωθέντος εκφράζει την επιθυμία να καταθέσει την πρόθεσή της να συνεχίσει να βοηθά συντελώντας στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου. «Το έπραξε συνειδητά σε όλη τη δισχιλιετή πορεία της, το πράττει και σήμερα, και θα συνεχίσει να το πράττει όσο οι περιορισμένοι πόροι της και η μεγάλη καρδιά του λαού μας το επιτρέπουν», υπογραμμίζει σχετικά. Ωστόσο, δηλώνει ότι «κατανοούσα τη σχετική θέση της Ελληνικής Πολιτείας, θεωρεί πως το προσφυγικό πρόβλημα δεν μπορεί η μικρή μας πατρίδα, όσο φιλόξενη και αν είναι, να το αντιμετωπίσει μόνη. Για τον λόγο αυτό, απαραίτητη είναι η επίδειξη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς τη χώρα μας, πρώτιστα με την επανεξέταση των αποφάσεων για φράκτες αλλά και με ουσιαστικές προσπάθειες για ανάσχεση των προσφυγικών ροών».

Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίζει ότι «Η Ιερά Σύνοδος παρατηρούσα με θλίψη τα ατελείωτα καραβάνια προσφύγων, τα οποία κατακλύζουν τη μικρή μας χώρα, επιθυμεί να απευθύνει έκκληση σε κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως, ώστε αφ’ ενός μεν να σταματήσει ο αδελφοκτόνος πόλεμος στην ευρύτερη περιοχή της Συρίας, να πάψουν οι άνθρωποι να ξεριζώνονται από τις εστίες τους, αλλά και να υποστηριχθούν οι ήδη πρόσφυγες στην ανακούφιση του πόνου τους. Την έκκλησή της αυτή η Ιερά Σύνοδος τη συγκεκριμενοποιεί με σαφείς επιστολές προς τον κ. Jean-Claude Juncker, πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών και Αρχηγούς Εκκλησιών, ώστε από κοινού άνθρωποι με αρμοδιότητα αλλά και κοινωνική επιρροή να εργασθούν για την επίλυση του μεγαλύτερου προβλήματος που δημιουργήθηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Επιπρόσθετα, εκφράζει τη βαθιά της λύπη «για την εκατόμβη των θυμάτων που ο πόλεμος και η προσφυγιά έχουν προκαλέσει και εύχεται υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όλων των θυμάτων, αλλά και υπέρ αποκαταστάσεως της ειρήνης στο σύμπαντα κόσμο».

Επίσης, κατά τη σημερινή συνεδρία και με αφορμή την αναφορά του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ σχετικά με τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι επισκέψεις του σε σχολεία της Μητροπολιτικής Περιφερείας του, η ΔΙΣ εξέφρασε ομόφωνα την έντονη δυσφορία της για τις αντιδράσεις αυτές. Γι’ αυτό αποφάσισε να υπάρξει επικοινωνία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου με τον πρόεδρο της κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο και θα επιδώσει σχετική επιστολή εκ μέρους της.

Τέλος, η ΔΙΣ ασχολήθηκε επίσης με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Λαγούμι 10 μέτρων εντοπίστηκε στις φυλακές Δομοκού


Ερευνώνται τυχόν ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες.

Μια περίπου εβδομάδα μετά τα κομμένα κάγκελα που βρήκαν οι φρουροί στον Κορυδαλλό στην πτέρυγα όπου κρατείται ο Νίκος Μαζιώτης , οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι εντόπισαν στις φυλακές Δομοκού ένα λαγούμι βάθους 10 μέτρων και πλάτους 50 εκατοστών.

Το λαγούμι εντοπίστηκε σε τουαλέτα του κελιού 18 της Α2 πτέρυγας και σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης κανένας κρατούμενος δεν κατάφερε να αποδράσει. Πάντως, στο συγκεκριμένο κελί κρατούνται ένας Αλβανός και ένας Πακιστανός.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του το υπουργείο αναφέρει:

«Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στη φυλακή Δομοκού, από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, διαπιστώθηκε στο πάτωμα της τουαλέτας του κελιού 18 της πτέρυγας Α2 ένα κάθετο άνοιγμα βάθους (περίπου) 10 μέτρων και διαμέτρου (περίπου) 50 εκατοστών.

Στην καταμέτρηση που ακολούθησε δεν διαπιστώθηκε η απουσία κρατουμένων. Τυχόν ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες διερευνώνται».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αλεξιάδης: Στόχος οι δυσμενείς επιπτώσεις φορολογικών ρυθμίσεων να μειωθούν στο ελάχιστο


Εγκρίθηκε το σχέδιο νόμου για την εγγύηση των καταθέσεων.

«Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν, ώστε οι δυσμενείς επιπτώσεις ορισμένων φορολογικών ρυθμίσεων να μειωθούν στο ελάχιστο», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, και προσέθεσε ότι πρόκειται για μέτρα που βρήκε η σημερινή κυβέρνηση, ενώ επανέλαβε ότι θα υπάρξουν αλλαγές εντός του 2016.

Απαντώντας σε αιτιάσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης σχετικά με ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου για την εγγύηση των καταθέσεων, όπως Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί και η επιβολή φόρου πολυτελείας στα επαγγελματικά σκάφη αναψυχής, υποστήριξε ότι το να διαφωνεί κάποιος σε επιμέρους μέτρα χωρίς να καταθέτει συνολική πολιτική πρόταση είναι «σαν να κινείται σε ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας όπου δεν υπάρχουν φόροι».

Αναφερόμενος ειδικότερα στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί, είπε ότι αποτελεί ισοδύναμο για την κατάργηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, που αποτελούσε απαίτηση όλων των κομμάτων και δεν προτάθηκε κάποιο άλλο ισοδύναμο, ενώ για το θέμα της επιβολής φόρου πολυτελείας στα σκάφη αναψυχής επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια.

Η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ενέκρινε κατά πλειοψηφία επί της αρχής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, για την ενσωμάτωση της οδηγίας 2014/49/ΕΕ για τα συστήματα εγγύησης των καταθέσεων και το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων, το οποίο αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Υπέρ, επί της αρχής, του σχεδίου νόμου τοποθετήθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων και κατά η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκδήλωση της e-Academy στo Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας «Εξέλιξη»


Απόφοιτοι της Ακαδημίας ανίχνευσαν νέες ευκαιρίες συνεργασίας.

Εκδήλωση για τους απόφοιτους της Ακαδημίας Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας «e-Academy», πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στο αμφιθέατρο του Κέντρου Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη.

Οι απόφοιτοι των τμημάτων Digital Marketing και e-Commerce είχαν την ευκαιρία να ακούσουν 5 κορυφαίους του κλάδου της Ηλεκτρονικής Eπιχειρηματικότητας η οποίοι παρουσίασαν τα highlights του 2015 και τις τάσεις του 2016.

Στο κατάμεστο υπερσύγχρονο αμφιθέατρο, οι ομιλητές της βραδιάς, Φώτης Αντωνόπουλος, e-Commerce Director myshoe.gr & Αντιπρόεδρος GRECA (Greeke-CommerceAssociation), Απόστολος Αποστολάκης, Partner & Co-Founder Venture Friends , Νίκος Βαρβαδούκας, Marketing & e-Commerce Director PUBLIC, Μέλος ΔΣ GRECA, Δημήτρης Μανιάτης, Head of Reprise Media Athens και από τη Βαρκελώνη, σε ζωντανή σύνδεση, Θοδωρής Μουλός, COO Pinnatta μίλησαν για τις εξελίξεις, τις νέες τάσεις και τις προκλήσεις στο χώρο της Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας. Τις ομιλίες συντόνισε ο ακαδημαϊκός υπεύθυνος της e-Academy Παναγιώτης Γκεζερλής, CEO Convert Group.

Οι απόφοιτοι είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις και να πραγματοποιήσουν νέες επαγγελματικές επαφές και να ανιχνεύσουν νέες ευκαιρίες συνεργασίας.

Το Digital Marketing Practitioner και το e-Commerce Project Manager είναι τα μόνα εκπαιδευτικά προγράμματα στην ελληνική αγορά με εισηγητές 37 κορυφαίους Έλληνες και ξένους επαγγελματίες, τα οποία προσφέρουν σε βάθος γνώση και πρακτική εξάσκηση.

Ο επόμενος κύκλος των προγραμμάτων ξεκινά το Μάρτιο, και συγκεκριμένα στις 16 Μαρτίου το Digital Marketing Practitioner και στις 23 Μαρτίου το e-Commerce Project Manager.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...