Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016

Έδωσαν εξετάσεις φορώντας μόνο εσώρουχα…για να μην αντιγράψουν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ινδίας διέταξαν τους υποψήφιους για στρατολόγηση στο κρατίδιο του Μπιχάρ να γδυθούν προκειμένου να δώσουν γραπτές εξετάσεις χωρίς να αντιγράψουν, σύμφωνα με μια τοπική εφημερίδα.


Έδωσαν εξετάσεις φορώντας μόνο εσώρουχα…για να μην αντιγράψουν

Η Indian Express δημοσίευσε μάλιστα μια φωτογραφία στην οποία δεκάδες άνδρες, μόνο με το εσώρουχο τους, είναι καθισμένοι στο έδαφος, μπροστά σε έναν ένστολο επιτηρητή. Πολλοί από αυτούς γράφουν, στις κόλλες που ακουμπούν στα πόδια τους.Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή, αυτή η "ριζοσπαστική" απόφαση ελήφθη "για να κερδίσουμε χρόνο" καθώς οι υποψήφιοι ξεπερνούσαν τους χίλιους και θα χρειαζόταν πολλή ώρα για να τους ψάξουν όλους ξεχωριστά.

«Δεν είχαμε άλλη επιλογή παρά μόνο να υπακούσουμε στις εντολές, μολονότι μας φάνηκε παράξενο», είπε ένας από τους υποψηφίους.

Ένας εκπρόσωπος του στρατού από το Νέο Δελχί αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Πριν από έναν χρόνο είχε αποκαλυφθεί μια τεράστια απάτη σε εξετάσεις υποψήφιων αστυνομικών, στο ίδιο κρατίδιο. Για την υπόθεση αυτή της αντιγραφής συνελήφθησαν τότε σχεδόν 1.000 εμπλεκόμενοι.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Πάτνα, της πρωτεύουσας του Μπιχάρ, ζήτησε εξηγήσεις από το υπουργείο Άμυνας για αυτήν την ασυνήθιστη εντολή.

Η απάτη στους διαγωνισμούς είναι συχνό φαινόμενο στην Ινδία, ιδίως στις εξετάσεις που οδηγούν σε πρόσληψη στο δημόσιο. Το κρατίδιο του Μπιχάρ, ένα από τα φτωχότερα και πολυπληθέστερα της Ινδίας, έχει πληγεί πολύ από τέτοιου είδους πρακτικές τα τελευταία χρόνια.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.