Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Θεόδωρος Τρύφων: Η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία μπορεί να συμβάλλει στην επόμενη μέρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας μίλησε στο «Οικονομικό Φόρουμ Δελφών».
Την ισχυρή πεποίθησή του, ότι η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία μπορεί να συμβάλλει στην επόμενη μέρα για τη χώρα μας τόνισε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ) και Αντιπρόεδρος Δ.Σ ELPEN A.E, κ. Θεόδωρος Τρύφων κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο «Οικονομικό Φόρουμ Δελφών» που πραγματοποιήθηκε από τις 25 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2016 υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο κ. Τρύφων συμμετείχε σε διπλό πάνελ με θέμα την ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας. Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε τη δυναμική της εγχώριας παραγωγικής βάσης φαρμάκων στην ποιοτική αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας.

Αναφερόμενος στα βασικά χαρακτηριστικά του κλάδου της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας, ο Πρόεδρος της ΠΕΦ υπογράμμισε τη σπουδαία τεχνογνωσία 50 και πλέον χρόνων που έχει συσσωρευτεί στα 27 υπερσύγχρονα ελληνικά εργοστάσια, αναδεικνύοντας σήμερα το Ελληνικό Φάρμακο δεύτερο τη τάξει εξαγωγικό πόλο για τη χώρα.

«Ιχνηλατώντας» τα μονοπάτια που θα επιτρέψουν στον συγκεκριμένο βιομηχανικό κλάδο να απελευθερώσει την αναπτυξιακή δυναμική του εν μέσω του περίπλοκου και ιδιαίτερα ανταγωνιστικού περιβάλλοντος που επικρατεί, ο κ. Τρύφων σημείωσε τα εξής: «Οι Ελληνικές Φαρμακοβιομηχανίες διέρχονται από μια φάση μετασχηματισμού από αμιγώς παραγωγικές μονάδες σε κέντρα φαρμακευτικής τεχνολογίας με ουσιαστικό ρόλο στα ερευνητικά προγράμματα. Με την οπτική αυτή αντιμετωπίζει το μέλλον ο κλάδος μας, στοχεύοντας στην οριακή καινοτομία, τη γεωγραφική επέκταση σε νέες αγορές και η στενή συνεργασία με τα πανεπιστήμια».

Το αβέβαιο περιβάλλον που επικρατεί σήμερα στη χώρα μας διαμορφώνει, κατά τον κ. Τρύφων, μια εξαιρετικά δύσκολη εξίσωση για τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις, καθώς τις αναγκάζει σε μια «άσκηση ισορροπίας» μεταξύ του μακροπρόθεσμου στρατηγικού σχεδιασμού και της επιβίωσής τους σε βραχυπρόθεσμη βάση, ενώ σημείωσε, πως «Αυτό αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για την Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία. Να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην Ελλάδα, αναστρέφοντας το αρνητικό περιβάλλον της κρίσης και προτείνοντας ένα ξεκάθαρο πλάνο για το μέλλον της χώρας με ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, διατήρηση της απασχόλησης και έρευνα».

Ολοκληρώνοντας τη δημόσια τοποθέτησή του, ο Πρόεδρος της ΠΕΦ τόνισε, πως «Πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να μιλάμε για περιβάλλον κρίσης, αλλά για ένα Ευρωπαϊκό περιβάλλον».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.