Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Οι ηθοποιοί που διεκδικούν το βραβείο «Δημήτρης Χορν»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες.

Τέσσερις ταλαντούχοι ηθοποιοί διεκδικούν το βραβείο «Δημήτρης Χορν» για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού της περασμένης θεατρικής περιόδου (Φθινόπωρο 2014-Καλοκαίρι 2015), στη φετινή απονομή που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Μαρτίου στις 20:00, στο Θέατρο Χορν (Αμερικής 10). Πρόκειται για την δέκατη έκτη χρονιά που δίνεται το εν λόγω βραβείο.

Οι φετινοί υποψήφιοι είναι ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης για το ρόλο του Φρανκ-ν-Φέρτερ (Frank 'n' Furter) στο μιούζικαλ του Richard o' Brien «Rocky Horror Show» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου (Rex), ο Κωνσταντίνος Γώγουλος για τους ρόλους του Φρανκ Χάντερ στην «Εκδοχή του Μπράουνινγκ» του Τέρενς Ράττιγκαν και του Τζιμ Ο΄Κόνορ στον «Γυάλινο Κόσμο» του Τεννεσσή Ουίλλιαμς σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη (Εμπορικόν), ο Αργύρης Πανταζάρας για την ερμηνεία του στον μονόλογο «ΑΩ» σε διασκευή και σκηνοθεσία δική του (Θέατρο της Οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής) και για το ρόλο του Τρελού στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Βασιλιάς Ληρ», σε σκηνοθεσία Τομάζ Παντούρ (Πειραιώς 260) - και τέλος, ο Γιώργος Παπαγεωργίου για το ρόλο του Babe (Μπέμπης) στο έργο του Τζεζ Μπάτεργουορθ «Mojo», σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου (Πόρτα).

Η απονομή του ετήσιου επαμειβόμενου βραβείου «Δημήτρης Χορν», ξεκίνησε το 2001, μετά από πρωτοβουλία του Σταμάτη Φασουλή και τη χρηματοδότηση του Γιάννη Χορν. Πρόκειται για τον σταυρό που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο, συνοδευόμενος από περγαμηνή. Ο περυσινός νικητής του βραβείου, Μιχάλης Σαράντης, θα παραδώσει το χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν που είχε λάβει κατά την βράβευσή του, στον φετινό βραβευθέντα.

Την εκδήλωση της απονομής θα χαιρετήσει ο Σταμάτης Φασουλής. Στο θεσμό του βραβείου θα αναφερθεί ο πρόεδρος της επιτροπής, Κώστας Γεωργουσόπουλος (μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη).

Τη συνολικότερη οργάνωση έχουν επιμεληθεί ο Σταμάτης Φασουλής και ο Θεοδόσης Ισαακίδης. Τη βραδιά επιμελείται σκηνοθετικά ο Γιώργος Λύρας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.