Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Προορισμοί που επιτρέπουν το γάμο ομοφυλόφιλων


Από τα παραμυθένια κάστρα της Ιρλανδίας στα υπέροχα τοπία του Καναδά.

Η Ιρλανδία έγινε πρόσφατα η πρώτη χώρα που νομιμοποίησε το γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου μετά από δημοψήφισμα και εντάχθηκε στη λίστα ακόμη 18 διεθνών προορισμών (πέραν των 37 αμερικανικών πολιτειών), όπου επιτρέπεται ο γάμος ομοφυλόφιλων.

Από εξωτικές παραλίες, μέχρι παραμυθένια κάστρα και τα απίστευτης ομορφιάς τοπία του Καναδά, δείτε παρακάτω μερικά από τα καλύτερα μέρη για να ανταλλάξετε όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης, όπως τα συγκέντρωσε σε μια λίστα η MailOnline Travel.

1. Ιρλανδία



Από τον Ιούλιο του 2015 τα άτομα ίδιου φύλου θα μπορούν να ανταλλάξουν νόμιμα όρκους αγάπης στη χώρα. Η Ιρλανδία διαθέτει υπέροχα κάστρα και σαγηνευτική ύπαιθρο, για να κάνει την ημέρα σας ακόμη πιο ξεχωριστή. Μια δημοφιλής επιλογή είναι το κάστρο Lough Rynn, το οποίο έχει ψηφιστεί ως ένα από τα καλύτερα μέρη για τελετές.

2. Πορτογαλία



Η Πορτογαλία νομιμοποίησε το γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου το 2010 και από τότε έχει αναδειχθεί ως ένας πολύ ελκυστικός προορισμός για ομοφυλόφιλους. Μία από τις πιο ιδιαίτερες τοποθεσίες, με υπέροχη θέα στη θάλασσα, είναι η ορεινή τοποθεσία Senhora Da Rocha.

3. Καναδάς



Το 2005 ο Καναδάς έγινε η τέταρτη χώρα στον κόσμο, που νομιμοποίησε το γάμο ομοφυλόφιλων με ένα νόμο που κάλυπτε όλες τις επαρχίες, παρότι τα όρια ηλικίας μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς από περιοχή σε περιοχή. Η περιοχή Canadian Rockies είναι μία από τις πιο δημοφιλείς για τα ζευγάρια που θέλουν η ημέρα τους να είναι πολύ ξεχωριστή.

4. Νότια Αφρική



Το Νοέμβριο του 2006 το κοινοβούλιο της Ν. Αφρικής ψήφισε «ναι» στο γάμο ατόμων ιδίου φύλου, με το Garden Route να θεωρείται ως μία από τις καλύτερες επιλογές καθώς διαθέτει δάσος, παραλίες και τοποθεσίες με καταρράκτες.

5. Αργεντινή



Η Αργεντινή αποτελεί πολύ δημοφιλή προορισμό για γάμους ομοφυλόφιλων στη Λατινική Αμερική, καθώς ήταν η πρώτη χώρα που νομιμοποίησε το θεσμό. Οι λάτρεις του κρασιού επιλέγουν για το γάμο τους τη διάσημη περιοχή Mendoza, ανάμεσα σε αμπελώνες κάτω από τη «σκιά» των Άνδεων.

6. Νέα Υόρκη



Ο ορίζοντας της Νέας Υόρκης με τους εντυπωσιακούς ουρανοξύστες αποτελεί ένα πολύ ξεχωριστό φόντο για τις γαμήλιες φωτογραφίες, των ζευγαριών που θέλουν να ανταλλάξουν όρκους πίστης και αγάπης. Η αμερικανική μεγαλούπολη νομιμοποίησε το γάμο ομοφυλόφιλων το 2011. Το Σέντραλ Παρκ και η γέφυρα του Μπρούκλιν αποτελούν μερικές από τις πιο δημοφιλείς επιλογές.

7. Δανία



Μπορεί να μην είναι η πρώτη επιλογή για μια γαμήλια τελετή, όμως η Δανία ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο, που νομιμοποίησε το σύμφωνο συμβίωσης το 1989. Ο γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου επιτρέπεται στη χώρα από το 2012.

Χώρες που επιτρέπουν το γάμο ομοφυλόφιλων: Ολλανδία, Βέλγιο, Ισπανία, Καναδάς, Νότια Αφρική, Νορβηγία, Σουηδία, Πορτογαλία, Ισλανδία, Αργεντινή, Δανία, Γαλλία, Βραζιλία, Ουρουγουάη, Νέα Ζηλανδία, Μ. Βρετανία, Λουξεμβούργο, Φινλανδία, Ιρλανδία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι συμβαίνει όταν «πεθαίνουν» οι τράπεζες


Σύμφωνα με τον Economist ήδη ανθεί η μαύρη αγορά στα φάρμακα.

Να σκιαγραφήσει τι συμβαίνει όταν το τραπεζικό σύστημα παύει να λειτουργεί, όταν οι τράπεζες πεθαίνουν, επιχειρεί ο Economist.

Όπως αναφέρει το γνωστό περιοδικό τη Μαριάνα δεν την νοιάζει ποιος θα κερδίσει το σημερινό δημοψήφισμα. Η νεαρή φαρμακοποιός, που εργάζεται σε ένα σχετικά φτωχό μέρος της Αθήνας, έχει πιο πιεστικά προβλήματα. Εξαντλήθηκαν γρήγορα τα φάρμακα αυτή την εβδομάδα. Άλλωστε η Ελλάδα στηρίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στις εισαγωγές για τον εφοδιασμό της φαρμακευτικής αγοράς.

Αλλά με τον έλεγχο κεφαλαίων που επέβαλε την περασμένη Κυριακή η κυβέρνηση ορισμένοι προμηθευτές έχουν σταματήσει την παροχή βασικών φαρμάκων, επειδή δεν μπορούν να πληρωθούν.

Όπως γράφει ο Economist, και όπως έχουν τα πράγματα, τα αποθέματα ινσουλίνης για τους διαβητικούς,τελειώνει από ορισμένα φαρμακεία.

Εργαζόμενοι νοσοκομείων - σύμφωνα με το δημοσίευμα - αναφέρουν παρόμοια προβλήματα. Ο Economist αναφέρει ότι υπάρχουν ελλείψεις σε stents, που χρησιμοποιούνται σε εγχείρηση καρδιάς και άλλα φάρμακα όπως αντικαρκινικά. Όπως γράφει το περιοδικό ήδη ανθεί η μαύρη αγορά στα φάρμακα.

Οι ελλείψεις σε τρόφιμα είναι μια διαφαινόμενη απειλή και όχι μόνο στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Θα μπορούσαν να υπάρξουν ελλείψεις σε ζωοτροφές μέσα σε λίγες μέρες. Αυτό θα είχε αλυσιδωτές επιδράσεις για την παραγωγή βασικών προϊόντων, όπως τα αυγά, το τυρί, το κρέας και τα ψάρια μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Πάντως, κατά τον Economist, τα καταστήματα τροφίμων και τα πρατήρια βενζίνης είναι οι μόνες επιχειρήσεις που είχαν μια καλή εβδομάδα. Οι Έλληνες, φοβούμενοι για το μέλλον, γέμισαν καύσιμα και εφοδιάστηκαν με ξηρά τρόφιμα, κονσέρβες, γάλα και άλλα μη ευπαθή προϊόντα.

Τα καταστήματα ρούχων κάνουν μηδενικό τζίρο, ενώ οι οδηγοί ταξί υποφέρουν εν μέρει επειδή οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι ελεύθερες.

Εν τω μεταξύ, οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν αρκετά αποθέματα σε μετρητά για την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το περιοδικό ακόμη ένα «ναι» σήμερα δεν θα ανακουφίσει πλήρως την κατάσταση. Θα πάρει ακόμα χρόνο για να επιτευχθεί μια συνολική συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών της.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο «ναός της ηδονής» στη γαλλική πρωτεύουσα


Μια ερωτική ματιά στη διαμονή στην «καρδιά» του Παρισιού.

Εμπνευσμένο από τη μετα-ιμπρεσιονιστική εποχή της Belle Epoque, το ολοκαίνουριο Maison Souquet είναι ίσως το πιο προκλητικό ξενοδοχείο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Το Παρίσι θεωρείται από πολλούς ως η πιο ρομαντική πόλη του κόσμου. Η τελευταία προσθήκη στον τεράστιο κατάλογο με τις προτάσεις διαμονής στην πόλη του Φωτός άντλησε την έμπνευση της από τα Maisons Closes, τα σπίτια της… ηδονής προηγούμενων αιώνων, όπου σύχναζαν κοσμικοί και ιδεαλιστές.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται μερικά βήματα μακριά από το περίφημο Moulin Rouge και χαρακτηρίζεται από ένα ιδανικό μίγμα πολυτέλειας, μυστηρίου, αισθησιασμού και προκλητικότητας.





Διαθέτει τρεις κατηγορίες δωματίων: deluxe, junior suites και δύο εντυπωσιακά διαμερίσματα.





Ανεξάρτητα όμως από την κατηγορία του δωματίου, όλοι οι επισκέπτες θα βρουν στο μπάνιο προϊόντα του οίκου Hermes και μεταξωτά σκεπάσματα στα κρεβάτια, ενώ έχουν τη δυνατότητα να νοικιάσουν το χώρο σπα και της πισίνας για… ιδιωτικές στιγμές κάτω από το… «έναστρο» ταβάνι.





Οι τιμές στα deluxe δωμάτια ξεκινούν από 338 ευρώ τη βραδιά.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι δέκα χώρες με τα πλέον απειλούμενα θηλαστικά


Ζώα στα πρόθυρα εξαφάνισης.
Παρότι καταλαμβάνουν μόλις το 1% της ξηράς στην επιφάνεια της Γης, τα τροπικά δάση της Ινδονησίας αποτελούν το «σπιτικό» για το 12% των ειδών θηλαστικών που υπάρχουν στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του ρινόκερου Σουμάτρας και της νυχτερίδας φρούτων Talaud.

Η περιοχή αυτή καταλαμβάνει την κορυφή της λίστας των χωρών με τα πιο απειλούμενα θηλαστικά στον κόσμο από εξαφάνιση, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας και πιο συγκεκριμένα, του Παγκόσμιου Δείκτη Ανάπτυξης της Παγκόσμιας Τράπεζας για την αποψίλωση των δασών και τη βιοποικιλότητας.

Στη δεύτερη θέση φιγουράρει η Μαδαγασκάρη, με 114 είδη απειλούμενων θηλαστικών, ενώ το Μεξικό έρχεται στην τρίτη θέση με 101 είδη θηλαστικών να απειλούνται με εξαφάνιση.

Η Ινδονησία βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας των χωρών με τα περισσότερα απειλούμενα θηλαστικά στον κόσμο, εξαιτίας της αποψίλωσης των δασών που συντελείται στην περιοχή και εκθέτει σε κίνδυνο δεκάδες είδη, συμπεριλαμβανομένων των ουρακοτάγκων και σε πολύ σοβαρό κίνδυνο εξαφάνισης τις τίγρεις Σουμάτρας και τους ρινόκερους.

Στη Μαδαγασκάρη, οι λεμούριοι είναι ένα από τα είδη που κινδυνεύουν περισσότερο από εξαφάνισης, όπως επίσης και το ενδημικό είδος θηλαστικού shrew tenrec.

Στο Μεξικό, η απώλεια των ενδιαιτημάτων ως αποτέλεσμα της γεωργίας και της αλιείας έχει ήδη οδηγήσει πολλά είδη κοντά στην εξαφάνιση, όπως για παράδειγμα το πιο σπάνιο είδος θαλάσσιου θηλαστικού στον κόσμο –το γουρουνόψαρο (vaquita). Το είδος αυτό ανακαλύφθηκε το 1958 και τώρα υπολογίζεται ότι υπάρχουν λιγότερα από 100 σε άγρια κατάσταση.

Οι δέκα χώρες με τα περισσότερα απειλούμενα είδη θηλαστικών στον κόσμο

1. Ινδονησία - 184

2. Μαδαγασκάρη - 114

3. Μεξικό - 101

4. Ινδία - 94

5. Βραζιλία - 82

6. Κίνα - 73

7. Μαλαισία - 70

8. Ταϊλάνδη - 55

9. Αυστραλία - 55

10. Περού - 54


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βγάζοντας τη χελώνα για περίπατο


Η πιο χαλαρή βόλτα!

Κάτοικοι του Τόκιο παρατήρησαν πρόσφατα έναν άντρα να βγάζει βόλτα ένα ασυνήθιστο κατοικίδιο: μία γιγάντια χελώνα. Αυτό που προξένησε μεγαλύτερη εντύπωση δεν ήταν τόσο το ζώο όσο η υπομονή του συγκεκριμένου άντρα να βγαίνει βόλτα σε ρυθμούς... χελώνας!

Το πιο χιουμοριστικό της υπόθεσης είναι έχει φτάσει στο σημείο να... ντύσει το κατοικίδιο του!

Διαβάστε περισσότερα...

Η μαϊμού και τα κουτάβια της


Μαθήματα αγάπης και φροντίδας
.





Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το «μοναχικό κάστρο» της ερήμου


Ο εγκαταλελειμμένος τάφος κατασκευάστηκε τον 1ο αιώνα μ.Χ.

Στέκεται απομονωμένο στην απέραντη έρημο στα βόρεια της Σαουδικής Αραβίας.

Το Qasr al-Farid, ή το «μοναχικό κάστρο» όπως είναι αλλιώς γνωστό στέκεται εγκαταλελειμμένο, όμως συνάμα επιβλητικό, στο ερημικό τοπίο από τον 1ο αιώνα μ.Χ.

Πιστεύεται ότι κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου αιώνα μ.Χ. και βρίσκεται σε μια από τις πιο σημαντικές αρχαίες εμπορικές οδούς, που συνδέει το βόρειο και το νότιο τμήμα της Αραβικής χερσονήσου.

Οι λόγοι όμως για τους οποίους το μυστηριώδες αυτό μνημείο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ δεν είναι γνωστοί.



Παρά το όνομά του, το επιβλητικό αυτό μνημείο είναι στην πραγματικότητα ένας τάφος και τα περίπλοκα σκαλίσματά του δανείζονται διακοσμητικά στοιχεία από την αιγυπτιακή και ελληνιστική αρχιτεκτονική, αλλά και την αρχιτεκτονική των Ασσύριων.

Ο τάφος αυτός είναι ο μεγαλύτερος από 131 τάφους μνημεία, οι οποίοι σκαλίστηκαν επάνω σε βράχους στην πόλη Mada'in Saleh την εποχή των Ναβαταίων.



Το μέγεθος του συγκεκριμένου τάφου, ο οποίος είναι γνωστός γιατί στέκεται μόνος, θα μπορούσε να είναι ενδεικτικό της κοινωνικής τάξης και του πλούτου του «ενοίκου» του, που θα μπορούσε να ήταν κάποιος με θέση εξουσίας.

Το μνημείο βρίσκεται σε έναν προ-ισλαμικό αρχαιολογικό χώρο στην περιοχή Al-Ula. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κατάφερε να διατηρηθεί σε πολύ κατάσταση για πάνω από 1.900 χρόνια, κάτι που οι ειδικοί αποδίδουν στο ξηρό κλίμα της περιοχής.



Η συλλογή με τους τάφους-μνημεία της Σαουδικής Αραβίας ανακηρύχθηκαν ως το πρώτο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της χώρας από την Unesco το 2008, αναφέρει η MailOnline.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το κλασικό skate είναι βαρετό


Δείτε την εξέλιξη του.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκεί πού οι κροκόδειλοι και οι άνθρωποι ζουν αρμονικά


Μία αναπάντεχη συμβίωση.

Στο χωριό Πάγκα στην Γκάνα άνθρωποι και κροκόδειλου ζουν αρμονικά!
Διαβάστε περισσότερα...

Πως να ανοίξετε μια μπύρα μόνο με ένα κομμάτι χαρτί


Τώρα που ο καιρός ανοίγει και το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, το αγαπημένο ποτό όλων τείνει να γίνει και πάλι η μπύρα που συνήθως πίνεται πιο ευχάριστα τις ζεστές μέρες του χρόνου. Τι κάνετε όμως όταν δεν έχετε ανοιχτήρι μαζί σας;

Για να ανοίξετε μια μπύρα θα χρειαστείτε φυσικά ένα ανοιχτήρι. Τι κάνετε όμως αν δεν έχετε μαζί σας; Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν να μπορούσατε να ανοίξετε την μπύρα σας απλά και μόνο με ένα κομμάτι χαρτί και συγκεκριμένα μια απλή κόλλα Α4;

Πώς θα ανοίξετε την μπύρα σας με ένα κομμάτι χαρτί

Πάρτε μια κόλλα Α4 και διπλώστε την στη μέση. Στη συνέχεια ξαναδιπλώστε την στη μέση και μετά διπλώστε την ακόμα μια φορά. Διπλώστε την ήδη διπλωμένη κόλλα ξανά προς την άλλη κατεύθυνση και με την γωνία που δημιουργείται ανοίξτε την μπύρα σας.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και θα σας πάρει μόλις 5 δευτερόλεπτα. Έτσι δε θα χρειαστεί να κουβαλάτε παντού μαζί σας ανοιχτήρι, ούτε να ψάχνετε με τις ώρες να βρείτε που το καταχωνιάσατε. Με ένα κομμάτι χαρτί μπορείτε πανεύκολα να ανοίξετε την μπύρα σας και να την απολαύσετε παρέα με φίλους.

Στην περίπτωση που δεν διαθέτετε πρόχειρο χαρτί να ξέρετε πως η μπύρα ανοίγει με πολλούς τρόπους πέραν του ειδικού εργαλείου. Μπορείτε εύκολα να την ανοίξετε με ένα πιρούνι ή κουτάλι, με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο, όπως ένα ψαλίδι, βάζοντας δύναμη και σπρώχνοντας το καπάκι πάνω σε ένα τραπέζι ή ακόμα και γυρίζοντας μια δεύτερη μπύρα ανάποδα. Μπορείτε να ανοίξετε τις δύο μπύρες τραβώντας το ένα καπάκι με το άλλο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένας… αιμοβόρος κύκνος


Στα χνάρια του παππού του.

Ο Mr Asbo ήταν ένα κύκνος που ζούσε στον ποταμό Κέιμπριτζ αλλά οι συνεχείς επιθέσεις του ανάγκασε τις αρχές να τον μεταφέρουν 60 μίλια μακριά, το 2012.

Σήμερα, ένα άλλος κύκνος, ο Asbaby, συνεχίζει με ιδιαίτερο ζήλο το έργο του Mr Asbo και υπάρχει η πεποίθηση ότι είναι... εγγονός του!

Διαβάστε περισσότερα...