Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Προτιμούν να ψωνίζουν online γυμνοί


Αποκαλυπτική είναι η έρευνα της PayPal για το online shopping και τις συνήθειες των καταναλωτών, καθώς σύμφωνα με τα συμπεράσματά της το 11% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι κάνουν τα διαδικτυακά ψώνια τους ενώ είναι τελείως γυμνοί.

Όπως σημειώνει η εταιρεία, καθώς το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει διεκδικήσει μεγάλο μερίδιο από την “πίτα” της κατανάλωσης ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές αποφεύγουν να βγουν από το σπίτι για να κάνουν τα ψώνια τους.

Σύμφωνα πάντως με την έρευνα, η πλειοψηφία των καταναλωτών προτιμά να είναι ντυμένοι, αν και με άνετα ρούχα, καθώς ένας στους τρεις ερωτηθέντες προτιμά να ψωνίζει με τις πιτζάμες τους, ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 15% αρέσκεται να πίνει αλκοόλ όταν ψωνίζει.

Τα ευρήματα της PayPal είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα καθώς υποδεικνύουν μεγάλες αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες στο μέλλον. Ήδη ένα μεγάλο κομμάτι των αγορών έχει μεταφερθεί στο διαδίκτυο καθώς το 86% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν τα “έξυπνα” κινητά τους για να ψωνίσουν, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Μάλιστα, η PayPal προβλέπει ότι οι ουρές στα ταμεία θα είναι παρελθόν τα επόμενα πέντε χρόνια.

“Η τεχνολογία θα φέρει τέλος σε μια από τις πιο ενοχλητικές και αναπόφευκτες εμπειρίες, τις μεγάλες ουρές στα ταμεία”, υποστηρίζει.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φωτογραφική έκθεση αφιερωμένη στη Μελίνα Μερκούρη


Εγκαίνια στις 4 Μαρτίου στο Μουσείο Μπενάκη.

Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται το 2014 από το θάνατο της Μελίνας Μερκούρη και το ομώνυμο ίδρυμα εκδίδει προς τιμή της το λεύκωμα ««Μελίνα».

Με αφορμή το λεύκωμα και σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζεται στις 4 Μαρτίου στις 20:00 στο Μουσείο φωτογραφική έκθεση αφιερωμένη στη μνήμη της μεγάλης Ελληνίδας.

H έκθεση, όπως και το λεύκωμα, αναδεικνύουν τη λαμπερή της προσωπικότητα και το διεθνούς εμβέλειας έργο της: την πορεία της στον κινηματογράφο, στο θέατρο και την πολιτική, τις προσωπικές της στιγμές, το πάθος με το οποίο αγωνίστηκε για τον πολιτισμό και την Ελλάδα.


Φωτογραφική έκθεση αφιερωμένη στη Μελίνα Μερκούρη

Στην έκθεση το πλούσιο φωτογραφικό υλικό πλαισιώνεται με προβολές που αναφέρονται στην καλλιτεχνική και πολιτική σταδιοδρομία της Μελίνας, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζεται το «καμαρίνι της ηθοποιού Μελίνας Μερκούρη» από τις συλλογές του Θεατρικού Μουσείου.

Την ημέρα των εγκαινίων θα απονεμηθούν σε ειδική τελετή τα Θεατρικά Βραβεία Μελίνα Μερκούρη, ενώ θα προηγηθεί ένα μέρος ένα μέρος της παράστασης «2013 Μελίνα Μ» του Κωνσταντίνου Ασπιώτη.

Επιμέλεια έκθεσης: Μανουέλα Παυλίδη

Σχεδιασμός: Λίλη Πεζανού

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 6 Μαρτίου έως τις 18 Μαΐου 2014


Διαβάστε περισσότερα...

Εναντίον της προϋπηρεσίας μετά το 2010 η ένωση αναπληρωτών εκπαιδευτικών


Υποστηρίζουν ότι η μη ενημέρωση πινάκων εξασφαλίζει δικαιοσύνη και αξιοκρατία.

Κατά του ανοίγματος των πινάκων και της προσμέτρησης της προϋπηρεσίας στους πίνακες των αναπληρωτών, που αποκτήθηκε μετά την 1-7-2010, τάσσεται η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υποστηρίζοντας ότι η μη ενημέρωση πινάκων μετά το 2010 εξασφαλίζει δικαιοσύνη, αξιοκρατία και όχι στρέβλωση και αδικίες. Σε κείμενό της επιχειρηματολογεί υπέρ αυτής της θέσης, αναφέροντας τα ακόλουθα:

Με τον απαράδεκτο και απαξιωτικό προς την προϋπηρεσία των αναπληρωτών νόμο 3848/2010 (παρ.2 του άρθρου 9 του ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71/19.05.2010 τ.Α΄) ορίζεται ότι οι ενιαίοι πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών που ισχύουν κατά τη δημοσίευση του νόμου αυτού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως παύουν να τροφοδοτούνται με νέα στοιχεία προϋπηρεσίας από την 1η Ιουλίου 2010 και ισχύουν μέχρι την κατάρτιση των πινάκων που προβλέπονται στο άρθρο 3 (ήτοι των τελικών πινάκων κατάταξης εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ, οι οποίοι θα καταρτιστούν μετά τη διενέργεια του νέου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ).

Πάγια θέση της Π.Ε.Α.Δ, αφού τα μέλη της είναι ωρομίσθιοι και αναπληρωτές που έχουν υπηρετήσει σε όλη την ελληνική επικράτεια και πριν αλλά κυρίως μετά το 2010, είναι η προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών σε δημόσια σχολεία ως βασική προϋπόθεση κατοχύρωσης εργασιακών και επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Θεωρούμε όμως πως όσο σοβαρό και αν είναι το ζήτημα της προσμέτρησης της προϋπηρεσίας αναπληρωτών μετά το 2010 αυτό μπορεί να συζητηθεί αποκλειστικά και μόνο στο πλαίσιο ενός δημοκρατικού και πολυφωνικά τεκμηριωμένου διαλόγου χωρίς εμμονές, ύβρεις και προσβολές που δε συνάδουν προς το ήθος και το ύφος εκπαιδευτικών λειτουργών. Οι ιδέες, οι θέσεις και η προσφορά όλων μας κρίνεται και αξιολογείται συνεχώς τόσο από τα λόγια, όσο και από τα έργα μας.

Αναντίλεκτα, το θέμα της προσμέτρησης της προϋπηρεσίας μετά το 2010 και το αίτημα ανοίγματος ή όχι των πινάκων είναι άκρως σοβαρά εκπαιδευτικά θέματα. Στην προκειμένη περίπτωση όμως με το ενδεχόμενο της παρεμβολής στους πίνακες προσωρινών αναπληρωτών διαφόρων ομάδων εκπαιδευτικών (απολυμένοι από ιδιωτικά σχολεία, ειδικής αγωγής, προγράμματα ΕΣΠΑ) διακυβεύεται η αξιοκρατία, η διαφάνεια, αλλά και το μελλοντικό δικαίωμα μονίμου διορισμού.

Κατηγορίες και συκοφαντίες για εσκεμμένες και ιδιοτελείς επιλογές δεν ευσταθούν, ακόμη και όταν αυτές γίνονται υπό το κράτος επιπολαιότητας και συμφεροντολογικής σκέψης. Ο λόγος των εκπαιδευτικών λειτουργών οφείλει πρωτίστως να χαρακτηρίζεται από σοβαρό ήθος και την αναγκαία λογική και επιχειρηματολογία και ύστερα να επιδεικνύει περίσσεια κριτικής και πολυμάθειας.

Στα πλαίσια αυτά η Π.Ε.Α.Δ κάνει τις εξής διευκρινίσεις :

1. Υποστηρίζουμε ρητά ότι η προϋπηρεσία πρέπει να μετράει και ότι πρέπει να αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο κάθε επαγγελματικής μας διεκδίκησης. Πρέπει όχι μόνο να μετράει και μάλιστα με μεγαλύτερους συντελεστές και πάνω από το 16,80 του νόμου 3848/2010, αλλά να αποτελεί καθοριστικό κριτήριο μόνιμου διορισμού είτε σε συνδυασμό με επιτυχία ΑΣΕΠ (60%), είτε μόνη της (40%).

2. Αν ανοίξουν οι πίνακες μετά το 2010 θα διαιωνίσουν μια στρεβλή κατάσταση που είχε δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια (με προϋπηρεσίες από Εκκλησιαστικά, Σιβιτανίδειο, Ιδιωτικά, ΠΔΣ, Ειδικές κατηγορίες), αλλά και θα δημιουργήσουν μια παρόμοια στρέβλωση και αδικία αφού θα παρεμβληθούν άτομα με προϋπηρεσίες που εργάζονται στην ειδική αγωγή, καταστήματα φυλακών και πιθανόν πανεπιστημιακά προγράμματα ΕΣΠΑ. Συνεπώς με τη μείωση των προσλήψεων των αναπληρωτών τα επόμενα χρόνια θα εργάζονται μόνο αυτά τα άτομα αφού με το άνοιγμα των πινάκων θα βρίσκονται ψηλά σε αυτούς. Μια προσεκτική παρατήρηση των φετινών πινάκων αναπληρωτών σχολικού έτους 2013-14 αποδεικνύει ότι την τρέχουσα σχολική χρονιά (τουλάχιστον στις βασικές ειδικότητες) προσλήφθηκαν ως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με υψηλές προϋπηρεσίες (πλασματικές-διπλασιασμένες, εκκλησιαστικά, Σιβιτανίδειος, Ιδιωτικά, και ειδικές κατηγορίες).

Στη συγκεκριμένη όμως χρονική συγκυρία η Π.Ε.Α.Δ θεωρώντας ότι πρέπει στην εκπαιδευτική κοινότητα να υπάρχει επιτέλους συνέπεια λόγων και έργων και έντιμοι κανόνες και αναλογιζόμενη τους κινδύνους που θα προκύψουν από το άνοιγμα των πινάκων αναπληρωτών μετά το 2010, με αίσθημα σοβαρότητας και ευθύνης απέναντι σε όλους τους αναπληρωτές υποστηρίζει κλειστούς πίνακες μέχρι το 2010 όπως ορίζουν και οι διατάξεις του παρ.2 του άρθρου 9 του ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71/19.05.2010 τ.Α΄.) γιατί:

α) πιθανή ενημέρωση προϋπηρεσίας και μετά 2010 σημαίνει είσοδος στον πίνακα συναδέλφων που εργάζονται στην ειδική αγωγή, σε καταστήματα φυλακών (ΕΚΚΝ), εκατοντάδων απολυμένων από ιδιωτικά σχολεία, εργαζομένων καθηγητών σε διάφορα πανεπιστημιακά προγράμματα ΕΣΠΑ που έως τώρα δεν μετράει η προϋπηρεσία τους και πιθανόν από το 2013 και εκπαιδευτικών που θα εργαστούν στο κοινωνικό φροντιστήριο.

β) Είναι ανήθικο προς του συναδέρφους οι οποίοι γνωρίζοντας ότι δεν μετράει η προϋπηρεσία, αρνήθηκαν το διορισμό τους ως αναπληρωτές σύμφωνα με την παρ.2του άρθρου 9 του ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71/19.05.2010 τ.Α΄.) όπως το ίδιο το υπουργείο Παιδείας θέσπισε.

Αν το υπουργείο ή κάποιος υπεύθυνος μας εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξουν αυτοί οι κίνδυνοι η Π.Ε.Α.Δ προφανώς θα συμφωνήσει με την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας και μετά το 2010.

«Αναρωτηθείτε όμως συνάδερφοι με βάση την εμπειρία του παρελθόντος αν κάποιος μπορεί να μας δώσει αυτή την εγγύηση. Εννοείται ότι σε κάθε περίπτωση, αν τεθεί θέμα προσμέτρησης της προϋπηρεσίας από την επόμενη και στο εξής, δεν είμαστε αντίθετοι. Η μη ενημέρωση πινάκων μετά το 2010 εξασφαλίζει δικαιοσύνη, αξιοκρατία και όχι στρέβλωση και αδικίες», καταλήγει η πανελλήνια ένωση.



Διαβάστε περισσότερα...

Άμεση παρέμβαση των Γιατρών του Κόσμου στην Κεφαλονιά


Το Σάββατο θα μεταβεί στο νησί και δεύτερο κλιμάκιο.

Οι Γιατροί του Κόσμου σε συνεργασία με το Π.Μ.Σ. Διεθνής Ιατρική – Διαχείριση Κρίσεων Υγείας που βρίσκονται από την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στο νησί της Κεφαλονιάς έχουν εγκαταστήσει προσωρινό ιατρείο στο Κλειστό Γυμναστήριο του Ληξουρίου και προσφέρουν κατά τις πρωινές ώρες πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Σήμερα, το κλιμάκιο των ΓτΚ επισκέπτεται με την κινητή ιατρική μονάδα χωριά της Κάτω Γης με στόχο την εκτίμηση της κατάστασης και την παροχή ιατρικής φροντίδας. Οι επισκέψεις στην περιοχή θα συνεχιστούν καθημερινά κατά τις μεσημβρινές ώρες.

Οι περισσότεροι πληγέντες από το σεισμό δεν έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, μένουν όμως σε αυτοκίνητα και σε πρόχειρες κατασκευές (πχ γκαράζ). Ενώ, αποφεύγουν τη διαμονή τους στις σκηνές του καταυλισμού λόγω ακαταλληλότητας του χώρου, καθώς οι σκηνές έχουν στηθεί σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου με γρασίδι στο έδαφος, χωρίς προστατευτικό υπόστρωμα για τη βροχή.

Η έλλειψη πόσιμου νερού παραμένει έντονη, καθώς ανεξάρτητα από την αποστολή μεγάλων ποσοτήτων εμφιαλωμένων νερών το δημόσιο σύστημα μεταφοράς νερού συνεχίζει να έχει μεγάλα προβλήματα. Έντονη είναι και η ανάγκη για παροχή ειδών προσωπικής υγιεινής και ανάλογων εγκαταστάσεων.

Σε επίπεδο ιατρικών αναγκών, απαιτείται η υποστήριξη και η κάλυψη της φαρμακευτικής αγωγής χρονίως πασχόντων.

Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014, θα μεταβεί στο νησί και η δεύτερη αποστολή των ΓτΚ που θα συνοδεύεται και από ψυχοκοινωνικό κλιμάκιο.



Διαβάστε περισσότερα...

Το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ διέψευσε τη φήμη για το θάνατο του Μίχαελ Σουμάχερ


Η φήμη ξεκίνησε από το Twitter.

Το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ διέψευσε απόψε τη φήμη που κυκλοφόρησε στο Twitter ότι ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλας 1 Μίχαελ Σουμάχερ έχει πεθάνει, γεγονός ωστόσο που δεν απέτρεψε δεκάδες δημοσιογράφους να συγκεντρωθούν εκεί για να συλλέξουν περισσότερες πληροφορίες.




«Το νοσοκομείο διαψεύδει ότι ο Μίχαελ Σουμάχερ πέθανε», είπε μία εκπρόσωπός του στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο Γερμανός πιλότος, ηλικίας 45 ετών, νοσηλεύεται στη Γκρενόμπλ μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι ενώ έκανε σκι στο χιονοδρομικό κέντρο του Μεριμπέλ, στις 29 Δεκεμβρίου.

Η φήμη για τον θάνατό του ξεκίνησε από το Twitter και διαδόθηκε πολύ γρήγορα στα μέσα ενημέρωσης. Νωρίς σήμερα το απόγευμα τουλάχιστον πέντε τηλεοπτικά συνεργεία είχαν στήσει κάμερες έξω από το νοσοκομείο αναμένοντας νεότερες πληροφορίες.

Πολλές φήμες αυτού του τύπου κυκλοφορούν τις τελευταίες εβδομάδες, μετά το ατύχημα, όμως όλες έχουν διαψευστεί.

Οι γιατροί του νοσοκομείου της Γκρενόμπλ έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία για να ξυπνήσουν τον Σουμάχερ από το τεχνητό κώμα, όμως η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα, είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα η εκπρόσωπός του, Σαμπίνε Κεμ.



Διαβάστε περισσότερα...

Χωρίς προϋποθέσεις οι επενδύσεις στην Κεφαλονιά


Αφορά τους επενδυτές που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα για τις ΜμΕ.

Παρατείνεται έως τις 20 Μαρτίου η προθεσμία για τους επενδυτές που εντάχθηκαν υπό προϋποθέσεις στο πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου- Υπηρεσιών, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η ένταξή τους σε αυτό. Επιπλέον, οι επενδύσεις στην Κεφαλονιά που έχουν καταταχθεί σε αυτήν την κατηγορία, λόγω του σεισμού εντάσσονται οριστικά στο πρόγραμμα, χωρίς άλλες προϋποθέσεις.

Αυτά προβλέπει απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης. Η παράταση των είκοσι ημερών δίνεται ύστερα από αιτήματα των επενδυτών και των επιμελητηρίων, παρά την προφανή χρονική στενότητα που υπάρχει, δεδομένου ότι η απόφαση ένταξης των προτάσεων στο πρόγραμμα πρέπει να εκδοθεί το αργότερο ως τις 30 Ιουνίου.

Ειδικά για τις επενδύσεις στην Κεφαλονιά, οι επενδυτές δεν χρειάζεται να υποβάλουν αιτήσεις αλλά εντάσσονται οριστικά στο πρόγραμμα, στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης των επιπτώσεων του σεισμού.



Διαβάστε περισσότερα...

Τουριστικό γραφείο πληροφοριών έρχεται στη Θεσσαλονίκη


Το ετοιμάζει ο δήμος στο λιμάνι της συμπρωτεύουσας.

Το ενδεχόμενο δημιουργίας μόνιμου γραφείου τουριστικών πληροφοριών του δήμου Θεσσαλονίκης μέσα στον επιβατικό σταθμό του λιμανιού, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων, που «πιάνουν» στην πόλη, γνωστοποίησε ο αρμόδιος εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου, Σπύρος Πέγκας, στη διάρκεια συνάντησης με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος (ΟΛΘ), Στέλιο Αγγελούδη, για θέματα αξιοποίησης του θαλάσσιου μετώπου και αναβάθμισης της βιομηχανίας της κρουαζιέρας.

Όπως είπε, κινήσεις όπως αυτή, από την πλευρά του δήμου, «θα βοηθήσουν τη μεγάλη προσπάθεια, που γίνεται από τον ΟΛΘ, με βασικό στόχο την αύξηση των κρουαζιερόπλοιων στη Θεσσαλονίκη. Ενδεχόμενη αύξηση των πλοίων που διανυκτερεύουν στο λιμάνι μας, θα τονώσει τη τοπική αγορά και θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη».

Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη συντονισμού του δήμου και των εμπλεκόμενων με τον τουρισμό φορέων της πόλης.
Την ικανοποίηση του για τη συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης εξέφρασε από την πλευρά του ο κ. Αγγελούδης και πρόσθεσε: «Ο ΟΛΘ τα τελευταία χρόνια έχει ξεπεράσει όλα τα ζητήματα ασφάλειας των πλοίων και παροχής υπηρεσιών του επιβατικού σταθμού και κατέχει όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές, που αναζητά η βιομηχανία της κρουαζιέρας, καθώς και οι επισκέπτες αυτού του είδους. Το ζήτημα είναι τι κάνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι βγαίνοντας από τον επιβατικό σταθμό στην καρδιά της πόλης. Εκεί είναι που θέλουμε τη συμβολή του δήμου».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στήριξη στην Κεφαλονιά με αύξηση δρομολογίων από την Aegean


Μείωση των ναύλων στις πτήσεις προς το νησί.

Με στόχο τη στήριξη της Κεφαλονιάς και των κατοίκων της και με αίσθημα ευθύνης, η Aegean προχωρά σε άμεση μείωση των ναύλων και ενίσχυση των δρομολογίων προς το νησί, προκειμένου να ανακουφίσει, αλλά και να διευκολύνει τους πληγέντες κατοίκους και τις οικογένειές τους.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία από σήμερα και μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου:

- Αυξάνει τα δρομολόγια προς και από την Κεφαλονιά με την εισαγωγή καθημερινής πτήσης αντί πτήσεων 4 φορές την εβδομάδα.

- Η εταιρεία σε όλες τις πτήσεις και για όλες τις θέσεις θα προσφέρει μία τιμή ναύλου για απλή διαδρομή που ανέρχεται σε 33 ευρώ (+φόρους αεροδρομίων). Η έκδοση του εισιτηρίου μπορεί να γίνει από σήμερα 6 Φεβρουαρίου ενώ το ταξίδι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου 2014.

Υπενθυμίζεται ότι η AEGEAN ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του ΤΕΕ και προσέφερε εντελώς δωρεάν έκτακτες πτήσεις προκειμένου να μεταφέρει άμεσα κλιμάκια μηχανικών και ειδικών εμπειρογνωμόνων του ΤΕΕ, για την υποστήριξη των κατοίκων της Κεφαλονιάς.



Διαβάστε περισσότερα...

Η Αδριατική και το Ιόνιο στο σχέδιο του νέου ΕΣΠΑ


Τα κονδύλια στο νέο πλαίσιο της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, είναι σαφώς μειωμένα, ενώ υπάρχει κι ένα νέο, απαιτητικό, θεσμικό πλαίσιο, ωστόσο η Ελλάδα έχει αποφασίσει να ληφθεί υπόψη στον εθνικό σχεδιασμό για το νέο ΕΣΠΑ, η Στρατηγική για την Αδριατική και το Ιόνιο.

Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης από το βήμα του συνεδρίου για την Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορά στην νέα μακρο-περιφέρεια της Αδριατικής και του Ιονίου.

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ως παράδειγμα ότι η χρηματοδότηση μιας μαρίνας στον ελλαδικό χώρο θα μπορούσε να είναι μια καλή αναπτυξιακή επιλογή για το ΕΣΠΑ 2014 - 2020. «Η χρηματοδότηση όμως μιας μαρίνας που δικτυώνεται κατάλληλα με άλλες στη χωρική ενότητα Αδριατικής - Ιονίου, είναι αναμφίβολα μια ακόμη καλύτερη επιλογή και για τον ελλαδικό αλλά και για τον ευρύτερο χώρο» συμπλήρωσε ο ίδιος και υπογράμμισε ότι «η στρατηγική αυτή αποτελεί μια πρόκληση, καθώς δεν έχει δικούς της πόρους και αναμένεται να χρηματοδοτηθεί ιδίως από το νέο ΕΣΠΑ ή και από άλλα προγράμματα της Ένωσης».

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε στην ομιλία του ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων προς υλοποίηση των έργων που θα αναδειχθούν στο πλαίσιο της στρατηγικής: Με την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, τη χρήση των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων της Ένωσης και την κινητοποίηση ιδιωτικών κεφαλαίων.

Τέλος, ο υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Ελλάδα μαζί με το Μαυροβούνιο έχουν αναλάβει τον πυλώνα της θαλάσσιας και παράκτιας ανάπτυξης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τον "κόλλησε" στον... τοίχο


Ένα σοβαρό τροχαίο κατέγραψε κάμερα σε δρόμο της Βραζιλίας. Ο οδηγός ενός αυτοκινήτου άλλαξε λωρίδα, χωρίς όμως να κοιτάξει τον καθρέπτη, με συνέπεια να παρασύρει έναν μοτοσικλετιστή και να τον "κολλήσει" στο προστατευτικό διάζωμα. Ο οδηγός του ΙΧ σταμάτησε λίγα μέτρα μακρύτερα και λογικά θα ανακουφίστηκε όταν είδε ότι ο μοτοσικλετιστής ήταν καλά στην υγεία του.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κεγκέρογλου: Παρατείνονται για 6 μήνες συντάξεις και επιδόματα αναπηρίας


«Οι περιπτώσεις μη ανατρέψιμης αναπηρίας δεν θα χρειάζονται δεύτερη επανεκτίμηση».

Παρατείνονται για ακόμη 6 μήνες όλες οι συντάξεις αναπηρίας και τα σχετικά επιδόματα από την ημέρα που λήγουν, σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε στην Βουλή διευκρίνισε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε ότι στους κάτω των 65 ετών με αναπηρία σε ποσοστό άνω του 80%, θα επιστραφεί το ΕΚΑΣ από τον επόμενο μήνα.

Είπε επίσης ότι οι περιπτώσεις μη ανατρέψιμης αναπηρίας δεν θα χρειάζονται δεύτερη επανεκτίμηση.

Ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα έχει επιστρέψει στα κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας το 50% των γιατρών. Ωστόσο όπως είπε από τα κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας αναμένεται να περάσουν 85 χιλιάδες άνθρωποι από τις 28 χιλιάδες που είχαν μειωθεί στα τέλη Οκτωβρίου.



Διαβάστε περισσότερα...

Σε νοσοκομεία επανατοποθετήθηκαν 526 πρώην σχολικοί φύλακες


Την οριστική ανακοίνωση επανατοποθέτησης συνολικά 526 πρώην σχολικών φυλάκων (τρίτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών), που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας, υπέγραψε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ανταποκρινόμενος στα αυξημένα αιτήματα κάλυψης άμεσων λειτουργικών αναγκών του υπουργείου Υγείας.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με τον τρόπο αυτόν, το πρόγραμμα κινητικότητας αξιοποιείται έτσι, ώστε να καλυφθούν κενά στον κρίσιμο τομέα της υγείας (βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό), ενισχύοντας έτσι σημαντικά το έργο των νοσοκομείων σε όλη την επικράτεια.

Χθες είχε προηγηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας των πρώην σχολικών φυλάκων με την υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ε. Χριστοφιλοπούλου και στενό συνεργάτη του υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται, ότι αρχικά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε ανακοινώσει την επανατοποθέτηση 331 πρώην σχολικών φυλάκων, από τους συνολικά 2.300 που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.



Διαβάστε περισσότερα...

Έρχονται οι «έξυπνοι» μετρητές ρεύματος


Σε πορεία εφαρμογής μπαίνει το πρόγραμμα αντικατάστασης των μετρητών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας από «έξυπνους» μετρητές που θα έχουν, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα να χρεώνουν διαφορετικά τιμολόγια στη διάρκεια του 24ώρου.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκης Παπαγεωργίου παρέλαβε τη μελέτη ανάπτυξης του έργου σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, Γεώργιο Κόλλια, και στελεχών της εταιρίας που προβλέπει την αντικατάσταση των μετρητών σε δύο στάδια: Πιλοτικά σε καταναλωτές των Περιφερειών Ξάνθης, Λέσβου (Λέσβος, Λήμνος, Αγ. Ευστράτιος) και Λευκάδας, καθώς και σε αστικό δείγμα των περιοχών Αττικής και Θεσσαλονίκης, όπου προβλέπεται να εγκατασταθούν 160.000 έξυπνοι μετρητές μέσα στο 2015 και στο σύνολο της επικράτειας στη συνέχεια.

Σκοπός του πιλοτικού έργου είναι να αξιολογηθούν οι τεχνικές και οικονομικές παράμετροι και να αναπτυχθεί, όπως επισημαίνει το ΥΠΕΚΑ, «το ενδεδειγμένο επιχειρηματικό και λειτουργικό μοντέλο εφαρμογής του πλήρους προγράμματος, συνολικού ύψους επένδυσης σχεδόν 900 εκατομμυρίων ευρώ σε παρούσα αξία, το οποίο περιλαμβάνει την πανελλαδική εγκατάσταση υποδομών έξυπνων μετρητών για το 80% των καταναλωτών με χρονικό ορίζοντα το 2020, όπως προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή Οδηγία 72/2009.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο ΔΕΔΔΗΕ έχει ανακοινώσει ότι εξετάζει και τη λύση της σύμπραξης με ιδιωτικά κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της επένδυσης. Η ανάπτυξη των έξυπνων μετρητών, εκτός από τη διαφοροποίηση στα τιμολόγια (υψηλότερες τιμές τις ώρες αιχμής, χαμηλότερες κατά τις περιόδους χαμηλής ζήτησης), επιτρέπει και άλλες λειτουργίες όπως η τηλεμέτρηση της κατανάλωσης, η τηλεδιαχείριση της ζήτησης κλπ, που βελτιώνουν την εξισορρόπηση μεταξύ προσφοράς και ζήτησης ενέργειας.



Διαβάστε περισσότερα...

Οδηγίες για ένα επιτυχημένο προφίλ στα social media


Ειδικοί πραγματοποίησαν μία νέα έρευνα στη οποία ανέλυσαν ποιες είναι οι λέξεις κλειδιά οι οποίες μπορούν να κάνουν ένα προφίλ πιο ελκυστικό στο άλλο φύλο.

Η ερευνητική ομάδα ανέλυσε τα προφίλ χιλιάδων ατόμων οι οποίοι υπήρξαν εθελοντές και εντόπισαν τις πιο ελκυστικές λέξεις. Στο αναλυτικό γράφημα που δημοσίευσαν οι ερευνητές παρουσιάζονται 380 από τις 1.000 κορυφαίες λέξεις κλειδιά.

Οι ερευνητές βρήκαν τα 400 πιο επιτυχημένα προφίλ και ανακάλυψαν ποιες φωτογραφίες αποδεικνύονται πιο ελκυστικές.

Για τους άνδρες οι πιο ελκυστικές πόζες είναι αυτές σε εξωτερικούς χώρους, ενώ για τις γυναίκες οι πιο πετυχημένες φωτογραφίες είναι που έχουν τραβήξει σε κάποιο σημείο του σπιτιού τους.

Δείτε το γράφημα με τις λέξεις...




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γίνε πιλότος αεροσκάφους στο... σπίτι σου!


Ο εξομοιωτής πιλοτηρίου είναι το... απόλυτο δώρο για κάθε έφηβο και όχι μόνο.

Αυτό είναι το... απόλυτο δώρο για κάθε έφηβο και όχι μόνο, που θα δεχόταν ευχαρίστως σαν δώρο για οποιαδήποτε περίσταση!

Δεν είναι τίποτε άλλο από την καμπίνα εξομοίωσης πτήσης ενός αεροσκάφους Airbus A320 ή ενός Boeing 737, που κατασκευάζονται από μια γερμανική εταιρία και δίνουν την ευκαιρία στον καθένα να πραγματοποιήσει το όνειρό του: να γίνει πιλότος και να οδηγήσει ένα αεροπλάνο με ασφάλεια!

Ο «πιλότος» μπορεί μέσω του εξομοιωτή να διαλέξει την πτήση που θέλει να πραγματοποιήσει, τα καιρικά φαινόμενα που είναι διατεθειμένος να αντιμετωπίσει κατά τη διάρκειά της αλλά και το αν θα πετάξει μέρα ή νύχτα...

Ο εξομοιωτής δίνει τη δυνατότητα μιας θέασης 180 μοιρών, δηλαδή την ίδια που θα είχε από τρεις προτζέκτορες 60 ιντσών, ενώ ο χώρος είναι πιστό αντίγραφο σε πλήρες μέγεθος ενός αληθινού πιλοτηρίου αεροσκάφους.

Για όποιον ενδιαφέρεται να προσθέσει στο σπίτι του αυτή την απόλυτη παιχνιδομηχανή, της «Cockpit Sonic» μπορεί να την αποκτήσει στην τιμή των 240.000 ευρώ περίπου...
























Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Δε θα ανεχθούμε άλλο εμπαιγμό και άλλη κοροϊδία»


Αντιδρά έντονα ο δήμος Ωρωπού με την επιβολή νέων αυξήσεων στα διόδια.

Μεγάλες είναι οι αντιδράσεις του δήμου Ωρωπού σχετικά με την επιβολή νέων αυξήσεων στα διόδια, κάνοντας λόγο σε ανακοίνωσή του για εμπαιγμό και κοροϊδία από την πλευρά της κυβέρνησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου

«Δυστυχώς, το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων μας κάλεσε αιφνιδίως σε συνάντηση την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου για να μας ανακοινώσει ειλημμένες αποφάσεις. Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Οικονομάκος και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ευάγγελος Ηλιάσκος κατά την επίσκεψή τους στο Υπουργείο ενημερώθηκαν αρμοδίως για τις νέες αυξήσεις που ισχύσουν από σήμερα σε όλους τους σταθμούς Διοδίων στον Δήμο Ωρωπού.
Δυστυχώς, παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργείου -πριν λίγο καιρό- για αναστολή των αυξήσεων, και τις υποσχέσεις του ίδιου του Υπουργού κ. Χρυσοχοϊδη ότι δε θα προχωρήσουν σε καμιά αύξηση όπως δήλωνε χαρακτηριστικά, σήμερα επιβάλλονται με τρόπο απαράδεκτο και ανήθικο αυξήσεις κατά 60% στα διόδια Αφιδνών αλλά και στους πλευρικούς σταθμούς.

Το Υπουργείο και ο ίδιος ο Υπουργός είναι ανακόλουθοι με τα όσα είχαν δεσμευτεί. Στις 11 Δεκεμβρίου 2013 σε σχετική μας ανακοίνωση, σημειώναμε τα εξής:

Ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από το Βήμα της Βουλής, όπου συζητείτο το νομοσχέδιο «Κύρωση των Συμφωνιών Τροποποίησης των Συμβάσεων Παραχώρησης των μεγάλων οδικών έργων και ρύθμιση συναφών θεμάτων» αναφορικά με το θέμα των αυξήσεων των τιμών των διοδίων μεταξύ άλλων σημείωνε:

«δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για αύξηση διοδίων» και ξεκαθάριζε ότι η μόνη προσθήκη είναι η διάταξη για την αναλογικότητα, με την οποία υποχρεώνονται οι παραχωρησιούχοι να εγκατασταθεί, μέσα σε ρητή ημερομηνία, ένα σύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα είσπραξης και διαχείρισης διοδίων, που περιλαμβάνει τη δυνατότητα λογιστικής καταγραφής για κάθε μία κατηγορία διοδίων και οχημάτων.

Χθες στη συνάντησή μας με τον Υπουργό πήγαν να μας «χρυσώσουν το χάπι» με εκπτωτικές λύσεις και τεχνοοικονομικά τερτίπια που «μαρκετίστικα» μεθοδεύει η ΝΕΑ ΟΔΟΣ μετατρέποντας την σκληρή πραγματικότητα των 3,35 ευρώ στα διόδια Αφιδνών σε μια άλλη πιο «ήπια» των περίπου 2 ευρώ, εφόσον όμως κάνουμε καθημερινές διελεύσεις και ξεπερνάμε περίπου τις 50 το μήνα.

Λες και το πρόβλημά μας είναι αν κάνουμε 10 ή 20 ή 100 διελεύσεις και μας χαρίζουν και έκπτωση για να πάμε στο σπίτι, στη δουλειά και στο σχολείο τα παιδιά μας.

Κανείς δε σκέφτηκε από τους ιθύνοντες του Υπουργείου και της Νέας Οδού ότι ένας Δήμος με 8 σταθμούς διοδίων όσες εκπτώσεις και αν κάνουν, όσα μέτρα και σταθμά κι αν χρησιμοποιήσουν «διαφημιστικά» δεν πρόκειται να λύσουν το ουσιαστικό πρόβλημα. Μονομερείς αυξήσεις στην σημερινή κρίση, που αγγίζει σε βάθος κάθε νοικοκυριό, είναι ακόμη μια άδικη επιβάρυνση στην σκληρή καθημερινότητα των πολιτών.

Οι άδικες και αντικοινωνικές αυξήσεις:

-Υποβαθμίζουν τον τόπο μας

-Διαλύουν την τοπική μας οικονομία

-Διώχνουν τους επισκέπτες και επενδυτές

-Φυλακίζουν χιλιάδες συνδημότες μας στα σπίτια τους

-Στερούν την ανάπτυξη και την προοπτική που μπορεί να έχει ένας από τους μεγαλύτερους σε έκταση Δήμους της Πατρίδας μας.

Δε θα ανεχθούμε άλλο εμπαιγμό και άλλη κοροϊδία. Λύσεις για εμάς χωρίς εμάς δεν υπάρχουν, δεν υφίστανται.
Είμαστε ήδη σε ετοιμότητα και κινητικότητα με μοναδικό μας στόχο την αποκατάσταση της νομιμότητας και της δικαιοσύνης στο Δήμο Ωρωπού. Τις περαιτέρω ενέργειές μας θα τις γνωστοποιήσουμε σε νέα μας ανακοίνωση αφού πρώτα προηγηθούν συλλογικές διεργασίες.

Αυτές τις κρίσιμες ώρες η ενότητα και η κοινή συμπόρευση πρέπει να είναι αυτοσκοπός για κάθε μέλος της τοπικοαυτοδιοικητικής οικογένειας, για κάθε συνδημότη μας που αντιστέκεται στην άδικη πολιτική των διοδίων».



Διαβάστε περισσότερα...

«Βοηθήστε μας στη διαλογή φαρμάκων»


Έκκληση των εθελοντών του νομού Πιερίας προς τους πολίτες.

Από τις 18.00 σήμερα μέχρι και τις 22.00, τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης του νομού Πιερίας, θα συναντηθούν στον καπνικό σταθμό για να κάνουν διαλογή των φαρμάκων που έχουν συγκεντρωθεί.

Για τη διαλογή (διαχωρισμός ληγμένων από τα μη ληγμένα) δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις. Μπορεί να βοηθήσει ο καθένας, λένε στην ανακοίνωσή τους.

Και καλούν απλούς πολίτες που δεν έχουν καμία σχέση με υγειονομικά επαγγέλματα, αλλά και φαρμακοποιούς, γιατρούς, νοσηλεύτριες και νοσηλευτές, να βοηθήσουν στη διαλογή και στην εισαγωγή των φαρμάκων στο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας».


Πηγή: http://www.seleo.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μαθητές θα καθαρίσουν την Ελλάδα


Εγκρίθηκε από το υπουργείο Παιδείας η συμμετοχή σχολείων στο «Let’s do it Greece».

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Παιδείας η πραγματοποίηση για την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου του προγράμματος της εβδομάδας εθελοντισμού «Let’s do it Greece 2014».

Πρόκειται για μια εβδομάδα δράσεων μέσα στη σχολική μονάδα και με τη συμμετοχή όλης της σχολικής κοινότητας, προκειμένου να υιοθετηθεί ο σχολικός χώρος ως πεδίο δράσης καθαρισμού και βελτίωσης του περιβάλλοντος.



Οι δράσεις είναι προαιρετικές και δωρεάν για τους μαθητές και θα πραγματοποιηθούν, χωρίς να παρακωλύεται η εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος και μετά από συνεννόηση με τους διευθυντές/τριες των σχολικών μονάδων.

Σκοπός της εβδομάδας είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή και ευαισθητοποίηση των μαθητών καθώς και η αλλαγή στάσης απέναντι σε θέματα που αφορούν στην καθαριότητα του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα του σχολικού περιβάλλοντος, όπου περνούν τον περισσότερο χρόνο της ημέρας τους.

Οι δράσεις θα υλοποιηθούν την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου με κορύφωση την Κυριακή. 6 Απριλίου. ημέρα διεξαγωγής της καμπάνιας «Let’s do it Greece», προκειμένου να συμμετάσχουν και οι μαθητές, κατόπιν έγκρισης. Η καμπάνια αποτελεί την ελληνική εκδοχή του «Let’s do it world», τη μεγαλύτερη εθελοντική καμπάνια σε παγκόσμια κλίμακα, με συμμετοχή 108 χωρών και 9.000.000 εθελοντών.

Στο έγγραφο προτείνεται να δημιουργηθεί μια ομάδα στο σχολείο που θα εκπροσωπεί τη σχολική ομάδα και θα αποτελείται από το διευθυντή ή τον εκπαιδευτικό που θα οριστεί ως υπεύθυνος, μαθητές από όλες τις τάξεις, έναν εκπρόσωπο από το σύλλογο γονέων και. αν είναι εφικτό, από έναν εκπρόσωπο του δήμου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα: www.letsdoitgreece.org ή να επικοινωνήσουν με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής κο Νίκο Κιούση (6939200262) και κα Ελένη Λαμπαδαρίου (6932263648).

Τέλος στο έγγραφο επισημαίνεται ότι κρίνεται απαραίτητη η αποφυγή διανομής οποιουδήποτε υλικού, η οποία αφορά έμμεση ή άμεση διαφήμιση ενώ απαραίτητη κρίνεται η παρουσία του υπεύθυνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ή Σχολικών Δραστηριοτήτων, της οικείας διεύθυνσης.



Διαβάστε περισσότερα...

Ελεύθεροι οι νεαροί που κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό φοιτήτριας


Αρνήθηκαν τη σε βάρος τους αποδιδόμενη πράξη.

Ελεύθερα, χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, αφέθηκαν μετά την απολογία τους στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, τα τέσσερα νεαρά άτομα που κατηγορούνται για από κοινού βιασμό μιας 20χρονης φοιτήτριας.

Οι κατηγορούμενοι, τρεις άνδρες και μία γυναίκα (και όχι τέσσερις άνδρες, όπως έλεγαν οι αρχικές πληροφορίες από εισαγγελικές πηγές), αρνήθηκαν τη σε βάρος τους αποδιδόμενη πράξη, τονίζοντας ότι υπήρχε συναίνεση της καταγγέλλουσας.

Η ίδια, στην προανακριτική κατάθεσή της στις αστυνομικές αρχές, υποστήριξε ότι ένας από τους κατηγορούμενους δράστες, τον οποίο γνώριζε, της χορήγησε -εν αγνοία της- τη συνθετική ναρκωτική ουσία «μιάου», την οποία κατανάλωσαν και οι υπόλοιποι, με αποτέλεσμα εκείνη να χάσει τις αισθήσεις της.

Πάντως, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν έχει προκύψει ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή, παρά μόνο ενόχληση στα γενετικά όργανα της 20χρονης.



Διαβάστε περισσότερα...

Έκλεψε την τσάντα μιας γυναίκας υπό την αδιαφορία των περαστικών


Ο μόνος που έτρεξε να βοηθήσει την άτυχη γυναίκα ήταν ένας μετανάστης.

Σοκαρισμένη είναι η ιταλική κοινή γνώμη με το βίντεο που δημοσιεύτηκε από το ιστοχώρο της εφημερίδας «La Repubblica» που κατέγραψε μια ληστεία στο κέντρο της Νάπολη.

Στο βίντεο ασφαλείας ενός καταστήματος, φαίνεται η δράση ενός νεαρού που προσπάθησε να κλέψει τη τσάντα μιας γυναίκας.

Ο νεαρός που επέβαινε σε μηχανάκι, τράβηξε και έριξε στο δρόμο την άτυχη γυναίκα, στην προσπάθειά του να της κλέψει την τσάντα και αμέσως μετά έπεσε και ο ίδιος.

Αυτό που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη και έχει γίνει πρώτο θέμα, είναι πως οι περαστικοί αδιαφορούν στη σκηνή στην οποία είναι αυτόπτες μάρτυρες και ο μόνος που επεμβαίνει για να βοηθήσει τη γυναίκα ρίχνοντας στο έδαφος τον κλέφτη, είναι ένας μετανάστης που ζητιάνευε στο σημείο...

Ο μετανάστης ήταν και αυτός που έπιασε την τσάντα της γυναίκας που προσπάθησε να αρπάξει ο επίδοξος ληστής που αργότερα συνελήφθη από την αστυνομία της πόλης, ενώ οι περαστικοί μοιάζουν να ενδιαφέρονται περισσότερο για το αν χτύπησε από το πέσιμο...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι πρόσκοποι κοντά στους πληγέντες της Κεφαλονιάς


Παρέχουν υποστηρικτικό έργο για την ανακούφιση των σεισμόπληκτων.

Το χέρι στους δοκιμαζόμενους, από τον πρόσφατο σεισμό, κατοίκους της Κεφαλονιάς απλώνουν οι πρόσκοποι της Δυτικής Πελοποννήσου, οι οποίοι σε συνεργασία με τα ενήλικα στελέχη των Προσκοπικών Συστημάτων του νησιού, παρέχουν υποστηρικτικό έργο στην προσπάθεια ανακούφισης των σεισμοπλήκτων.

Από την πρώτη στιγμή ομάδες προσκόπων έχουν αναλάβει τη διανομή υλικού διαβίωσης, τη φύλαξη και συντήρηση του καταυλισμού, τη διανομή φαγητού κ.λπ., ενώ είναι έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπου χρειασθεί τις ημέρες που ακολουθούν.

Την ίδια ώρα, σε περίπτωση που οι ανάγκες απαιτήσουν μεγαλύτερο αριθμό εθελοντών του Σώματος Ελλήνων προσκόπων ή την ενεργοποίηση συλλογής υλικών πρώτης ανάγκης, θα ενημερωθούν οι κατά τόπους Περιφερειακές Εφορίες και προσκοπικά Συστήματα ώστε να υπάρξει άμεση και συντονισμένη κινητοποίηση.

Το γενικό συντονισμό της αποστολής έχει ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Δυτικής Πελοποννήσου Νικόλαος Πολίτης με τη συνεργασία του Εφόρου Περιοχής Προσκόπων Πελοποννήσου Χάρη Κεφάλα.



Διαβάστε περισσότερα...

Γρονθοκόπησε επιβάτη μπροστά στα μάτια των παιδιών του


Βίντεο από το περιστατικό που σημειώθηκε σε λεωφορείο της Βρετανίας.

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία του West Midlands ένα βίντεο από την επίθεση ενός πατέρα σε επιβάτη λεωφορείου.

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Ιανουάριο σε λεωφορείο της Βρετανίας στο οποίο επέβαιναν ένας 21χρονος και ένας άντρας με τα δύο παιδιά του καθώς και μια γυναίκα.

Τα παιδιά ενοχλούσαν τον άγνωστο επιβάτη, καθώς του πετούσαν γλυκά. Ο νεαρός ζήτησε από τον πατέρα τους να σταματήσουν. Ωστόσο, η αντίδραση του τελευταίου ήταν απρόσμενη: Ο άντρας σηκώνεται, πηγαίνει προς το μέρος του νεαρού, τον γρονθοκοπεί και τον ψεκάζει με σπρέι στο πρόσωπο! Όλα αυτά μπροστά στα μάτια των παιδιών!

Τελικά ο άντρας, τα παιδιά και η γυναίκα κατέβηκαν από το λεωφορείο και εξαφανίστηκαν, ενώ το θύμα πήγε στο νοσοκομείο προκειμένου να λάβει περίθαλψη για τη σπασμένη μύτη του.

Η αστυνομία δημοσίευσε το βίντεο, ελπίζοντας να εντοπίσει τον υπαίτιο, με τη βοήθεια μαρτύρων.

Δείτε το βίντεο…




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δάσκαλος ή νηπιαγωγός;


Ποιες είναι οι προοπτικές των δυο ειδικοτήτων στην αγορά εργασίας.

Δάσκαλος ή νηπιαγωγός; Αυτό είναι ένα ερώτημα που θέτουν πολλοί μαθητές της τρίτης λυκείου σε συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού.

Προκειμένου να διευκολύνουμε τους μαθητές παραθέτουμε κάποια στοιχεία σχετικά με την απορρόφηση των δυο ειδικοτήτων και τις δυνατότητες που έχουν στην αγορά εργασίας.

Όσον αφορά την απορρόφηση στη δημόσια εκπαίδευση θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι δάσκαλοι που τελείωσαν
τις σπουδές τους μετά το 2011 δεν καταφέρνουν να εξασφαλίσουν μια θέση εργασίας ως αναπληρωτές. Στους νηπιαγωγούς η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη καθώς οι προσλήψεις αναπληρωτών είναι σαφώς λιγότερες από αυτές των δασκάλων.

Όσον αφορά τα ποσοστά πρόσληψης με βάση τον αριθμό των εγγεγραμμένων στους πίνακες, οι δάσκαλοι έχουν ποσοστό εργασιακής απασχόλησης ως αναπληρωτές που ανέρχεται σχεδόν στο 34%, ενώ υποδιπλάσιο είναι το ποσοστό των νηπιαγωγών καθώς φθάνει στο 17,5%.

Οι νηπιαγωγοί μπορεί να έχουν λιγότερες προσλήψεις στα δημόσια σχολεία, όμως αρκετές είναι οι θέσεις εργασίας που προσφέρονται σε δήμους. Αν λοιπόν οι νέοι απόφοιτοι δεν καταφέρουν να βρουν μια θέση εργασίας στα νηπιαγωγεία του υπουργείου Παιδείας, έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μια θέση σε δήμους. Εκεί το βασικό κριτήριο δεν είναι αποκλειστικά η προϋπηρεσία, άλλα συνυπολογίζονται και κοινωνικά κριτήρια.

Στον ιδιωτικό τομέα οι περισσότεροι εκ των δασκάλων αναζητούν μια θέση εργασίας σε ιδιωτικά δημοτικά σχολεία. Οι νηπιαγωγοί με τη σειρά τους αναζητούν εργασία σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία. Αν κανείς κοιτάξει τα νούμερα που αφορούν τον αριθμό των ιδιωτικών δημοτικών και νηπιαγωγείων θα διαπιστώσει ότι σε αντίθεση με τα δημοτικά που διαρκώς μειώνονται, τα νηπιαγωγεία αυξάνονται, δημιουργώντας και νέες θέσεις εργασίας.

Παρά την κρίση μέσα σε 4 χρόνια τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία αυξήθηκαν κατά 86 και συγκριτικά με το 2009/10 η αύξηση ανέρχεται στο 22%. Αντίθετα τα δημοτικά περιορίστηκαν και από τα 362 του 2009/10 το 2012/13 ο αριθμός τους περιορίστηκε στα 348. Βέβαια η αύξηση των νηπιαγωγείων δεν συνοδεύτηκε και από αύξηση των μαθητών που φοιτούν σε αυτά. Οι μαθητές που φοιτούν στα νηπιαγωγεία μειώθηκαν κατά 7% έναντι 12,2% των δημοτικών σχολείων.

Επίσης επειδή πολλοί είναι οι νέοι που αναζητούν εργασία στο εξωτερικό, να σημειώσουμε ότι ζητούνται νηπιαγωγοί σε Γερμανία, Αγγλία και άλλες χώρες. Αντίθετα οι δάσκαλοι δεν έχουν τις ίδιες εργασιακές ευκαιρίες στο εξωτερικό.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία θα υποστηρίζαμε ότι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση έχουν ένα ελαφρύ προβάδισμα οι νηπιαγωγοί συγκριτικά με τους δασκάλους λόγω των δυνατοτήτων εργασίας στο εξωτερικό και τις κάπως καλύτερες προοπτικές στον ιδιωτικό τομέα.

Κλείνοντας θα αναφέρουμε ότι είναι σημαντικό να ακολουθήσουν οι νέοι ένα επάγγελμα που το αγαπούν πραγματικά ώστε να θωρακιστούν με δύναμη να παλέψουν γι' αυτό που αγάπησαν. Καμιά σχολή -πέρα από τις στρατιωτικές και τις σχολές των σωμάτων ασφαλείας- δεν εγγυάται την εργασιακή αποκατάσταση και φυσικά σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον απαιτείται συνεχής επικαιροποίηση των γνώσεων.



Διαβάστε περισσότερα...

Παράταση ενός έτους για τα φορολογικά των αγροτών προτείνει η ΠΑΣΕΓΕΣ


Ζητά την παρέμβαση Σαμαρά και Βενιζέλου.

Στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, αποφάσισε, ομόφωνα, να απευθυνθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΕΓΕΣ, προκειμένου να τους ζητήσει να ασχοληθούν προσωπικά με τη διαμορφωμένη αρνητική κατάσταση στον αγροτικό τομέα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Συνομοσπονδία.

Το κύριο αίτημά της είναι «όσα νομοθετήθηκαν για την φορολογία των αγροτών να έχουν ισχύ από 1.01.2015, δηλαδή το έτος 2014 να είναι έτος προσαρμογής, ώστε να δοθεί δυνατότητα, αφενός στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να εξετάσουν, εξαντλητικά και ορθά, τα προκύπτοντα προβλήματα και αφετέρου οι φοροτέχνες και οι υπόχρεοι αγρότες να έχουν τη δυνατότητα πλήρους ενημέρωσης, κατανόησης και προσαρμογής στο νέο φορολογικό πλαίσιο».

Η ΠΑΣΕΓΕΣ εκτιμά ότι εάν αυτό δεν γίνει άμεσα «ώστε να δοθεί η χρονική ευχέρεια να επιλυθούν επιμέρους ζητήματα, τότε είναι σίγουρο, ότι αυτά που θα ακολουθήσουν θα διαμορφώσουν δραματικά αδιέξοδα στην αγροτική παραγωγή και στον αγροτικό κόσμο της χώρας μας».

Σημειώνεται ότι το ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ αναφέρει μεταξύ άλλων πως δεν έγιναν δεν έγιναν αποδεκτές οι επισημάνσεις και προτάσεις που κατέθεσε προς τον γενικό γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, για διόρθωση και βελτίωση της ΠΟΛ 1281/2013, ενώ οι κινητοποιήσεις των αγροτών και τα δίκαια αιτήματά τους δεν βρίσκουν ανταπόκριση σε «ευήκοα ώτα» της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών.



Διαβάστε περισσότερα...

Οι φορείς πρακτικής άσκησης μαθητών του ΟΑΕΔ


Συνολικά 910 μαθητές θα απασχοληθούν στο δημόσιο.

Σε 910 ανέρχονται οι μαθητές των ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ που θα απασχοληθούν για πρακτική άσκηση στο δημόσιο τομέα, κατά το σχολικό έτος 2013 – 2014.

Οι υπουργοί Παιδείας και Εργασίας καθόρισαν τους φορείς απασχόλησης τους οποίους και παρουσιάζει ακολούθως το newsbeast.gr.

Στα παραπάνω να προσθέσουμε ότι η αμοιβή του ασκούμενου μαθητή, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, καθορίζεται στο 70% του κατώτατου μισθού που ορίζει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) και για τα 4 εξάμηνα πρακτικής άσκησης.


ΦΟΡΕΑΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ
ΕΑΣ ΕΒΟ ΠΥΡΚΑΛ
30
Δήμος Φιλαδέλφειας
6
Δήμος Πετρούπολης
14
ΝΠΔΔ Δ. Νίκαιας
10
Δήμος Ασπροπύργου
9
Δήμος Χαλκιδέων
35
ΓΝ Ρόδου ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕου-Κ.Υ ΚΩ – ΓΝ ΚΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
6
Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Β.Αιγαίου
7
ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης
38
Δήμος Λέσβου
40
ΔΕΥΑ Λέσβου
20
Περιφέρεια Β.Αιγαίου
12
ΔΕΥΑ Μείζονος Περιοχή Βόλου
6
ΓΝ Άρτας
7
ΔΕΥΑ Τρίπολης
3
Δήμος Τρίπολης
10
ΚΕΔΗ Τρίπολης
15
ΝΠΔΔ Τρίπολη
30
Δημοτικός Οργανισμός Πολιτικής και Παιδείας Χανίων
6
Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ»
6
Δήμος Ορεστιάδας
14
Δήμος Τοπείρου Ξάνθης
7
ΔΕΥΑ Αβδήρων
8
ΝΠΔΔ Αμφίπολης Σερρών
4
Δήμος Πρεσπών
1
Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Καστοριάς ΟΡΕΣΤΕΙΑ
4
Δημοτική Επιχείρηση Δήμου Βοϊου
5
Δήμος Βέροιας
6
Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδική
15
ΓΝ Κατερίνη – Ψυχιατρικός Τομέας
4
Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων Δ.Καλαμαριάς
8
Νοσοκομεία ΓΝΘ Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ και Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης
10
ΓΝ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
23
ΔΕΥΑ Πυλαίας Χορτιάτη
6
Δήμος Αρριανών Ροδόπης
7
ΔΕΥΑ Βοϊου Κοζάνης
6
ΔΕΥΑ Κατερίνη
18
Οργανισμός Παιδείας Κατερίνη
8
ΔΗΚΕΔΗ Κατερίνη
21
ΔΕΥΑ Ηράκλειας
5
Δήμος Κισσάμου Χανίων
4
ΔΕΥΑ Άρτας
2
ΓΝ Καστοριάς
7
Δήμος Ιωαννιτών
21
ΔΕΥΑ Μίνωα Πεδιάδας
3
ΔΕΥΑ Αν. Ολύμπου
6
Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου
6
Δήμος Καλαμαριάς
12
ΓΝ Χαλκίδας- Καρύστου Κύμης
1
Δήμος Θερμού
1
ΝΠΔΔ Δράμας
9
ΔΕΥΑ Λάρισας
18
ΔΕΥΑ Δ.Βόρειας Κυνουρίας
6
Δήμος Αβδήρων
6
Δήμος Φλώρινας
30
ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας
12
ΔΕΥΑ Χίου
15
Δήμος Χίου
25
ΔΗΚΕ Χίου
5
Δήμος Ζηρού Ν.Πρέβεζας
3
ΔΕΥΑ Βόλβης
1
ΔΕΥΑ Καβάλας
9
Δήμος Φαρσάλων
15
Δήμος Σερβίων
6
ΟΛΠΑ
8
Δήμος Καβάλας
20
ΝΠ Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Παιδείας Καστοριάς
7
ΔΕΥΑ Ορεστιάδας
8
Παν/κο Νοσοκομείο Έβρου
18
ΔΕΥΑ Έργους Μυκήνων
8
Κοινωνικός Οργανισμός Παύλου Μελά
12
Επιμελητήριο Καβάλας
2
Δήμος Θέρμης
12
Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Ωραιοκάστρου
6
Δήμος Χαλκηδόνας
2
Δήμος Θεσσαλονίκης
20
Δήμος Σπάρτης
40
ΓΝ Θες/κης ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ-ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
12
ΥΚΠΑΑΠ Λαγκαδά
22


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...