Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης σε περιοχές με πολλά απορρίμματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καθαρίστηκαν χώροι σε κτίριο της οδού Θεαγένους Χαρίση.

Νέα, μεγάλης έκτασης επιχείρηση πραγματοποίησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία σε περιοχές όπου αποθηκεύονται μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων και υλικών ανακύκλωσης.

Συγκεκριμένα, η επιχείρηση έγινε σε τριώροφο κτίριο στην οδό Θεαγένους Χαρίση, όπου ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και καταγγελίες δημοτών βρέθηκαν εντός των διαμερισμάτων του κτιρίου αποθηκευμένες μεγάλες ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών και πλήθος άλλων αντικειμένων.

Επιπλέον, στους υπαίθριους χώρους του κτιρίου εντοπίστηκαν τροχήλατες ιδιοκατασκευές -τα γνωστά καροτσάκια- καθώς επίσης και άλλες ποσότητες ανακυκλώσιμων και απορριμμάτων. Όπως προέκυψε, η οικία είχε μετατραπεί σε εστία μόλυνσης ενώ οι συνθήκες διαβίωσης των ενοίκων ήταν απαράδεκτες, αποτελώντας άμεσο κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Όπως ανέφερε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ειδικό δωδεκαμελές συνεργείο του Δήμου Θεσσαλονίκης, συνεπικουρούμενο από πέντε φορτηγά αυτοκίνητα, προχώρησε στη γενική καθαριότητα των χώρων και στην απομάκρυνση όλων των υλικών. Στη συνέχεια έγινε αξιολόγηση των ανακυκλώσιμων υλικών προκειμένου να οδηγηθούν προς ανακύκλωση, ενώ τα υπόλοιπα υλικά -συνολικά 6,8 τόνοι- καταστράφηκαν στον σπαστήρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.