Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Μέτρα και ενέργειες της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών


Κομισιόν: Χορήγηση 1,65 εκατ. ευρώ για τους σεισμόπληκτους στα νησιά του Ιονίου

Θα καλύψει το κόστος των έκτακτων μέτρων που λήφθηκαν.

Τη χορήγηση 1,65 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε. για τους σεισμόπληκτους στα νησιά του Ιονίου, πρότεινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής, ο σεισμός που έπληξε τον περασμένο Νοέμβριο το νησί της Λευκάδας και τα βόρεια τμήματα της Ιθάκης και της Κεφαλονιάς προκάλεσε ζημιές σε δρόμους, σπίτια και τουριστικές περιοχές. Ως εκ τούτου, η οικονομική ενίσχυση ύψους 1,65 εκατ. ευρώ έχει στόχο να βοηθήσει στην αποκατάσταση των υποδομών, θα καλύψει το κόστος των έκτακτων μέτρων που λήφθηκαν, καθώς μέρος των εργασιών καθαρισμού.

«Το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε. είναι ένα από τα ισχυρότερα σύμβολα αλληλεγγύης για τις στιγμές ανάγκης. Αυτή η οικονομική ενίσχυση θα βοηθήσει τις κοινότητες στα Ιόνια Νησιά να σταθούν ξανά στα πόδια τους και θα αναζωογονήσει την οικονομική δραστηριότητα, κυρίως στον τομέα του τουρισμού», δήλωσε η επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική, Κορίνα Κρέτσου.

Η πρόταση της Κομισιόν πρέπει τώρα να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο.

----------

Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Αττικής ενόψει αντιπυρικής περιόδου

Άμεση συνδρομή στην αντιμετώπιση της χθεσινής πυρκαγιάς στον Βαρνάβα.

Με αφορμή την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στον Βαρνάβα του δήμου Μαραθώνα και με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος, η Περιφέρεια Αττικής υπενθυμίζει, με ανακοίνωση της, ότι παραμένει σε ετοιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, συνδράμοντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Χθες, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, ανταποκρινόμενη στο αίτημα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, διέθεσε δύο υδροφόρες για την παροχή νερού στα πυροσβεστικά οχήματα και ένα όχημα βαρέου τύπου για τη διάνοιξη δασικών οδών και τη διευκόλυνση της προσβασιμότητα των δυνάμεων κατάσβεσης.

----------

Δέσμευση 2.276 κιλών κερασιών χωρίς σήμανση

Αιφνιδιαστικός έλεγχος από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά.

Στη δέσμευση κερασιών συνολικού βάρους 2.276 κιλών, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Ειδικότερα, κατά τον ποιοτικό έλεγχο σε επιχείρηση εμπορίου αγροτικών προϊόντων στο Δήμο Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη, οι ελεγκτές εντόπισαν και δέσμευσαν 336 πλαστικά κλουβάκια με κεράσια συνολικού βάρους 2.276 κιλών, λόγω απουσίας της προβλεπόμενης από την ισχύουσα νομοθεσία σήμανσης στα μέσα συσκευασίας.

----------

Αερομεταφορά αγοριού λίγων ωρών από τη Ρόδο στο Ηράκλειο

Το νεογνό παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα.

Ένα νεογέννητο αγοράκι μεταφέρθηκε σήμερα το μεσημέρι από τη Ρόδο στο Ηράκλειο, με ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πρόκειται για ένα αγοράκι μόλις λίγων ωρών, το οποίο παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, προκειμένου να νοσηλευθεί στη μονάδα νεογνών.

----------

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο στο κέντρο της Αθήνας λόγω εορτασμού της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας

Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Λόγω του εορτασμού της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας 2016, αύριο Τετάρτη 22 Ιουνίου, από τις 17:00 έως τις 19:30, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, θα πραγματοποιηθεί σταδιακή και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, στις εξής λεωφόρους και οδούς του Δήμου Αθηναίων:

- Βασ. Γεωργίου Α', σε όλο το μήκος της.

- Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λ. Βασ. Αμαλίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σύνταγμα.

- Αθανασίου Διάκου, σε όλο το μήκος της, ρεύμα κυκλοφορίας από Καλλιρόης προς Λ. Συγγρού.

- Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο έντονος διάλογος του περιπτερά της Ακρόπολης με την ρεπόρτερ


Τις ημέρες που ο υδράργυρος χτύπησε κόκκινο και η πρωτεύουσα μετατράπηκε σε καμίνι κάποιοι αποφάσισαν να θησαυρίσουν σε βάρος των τουριστών.

Στην Ακρόπολη οι διψασμένοι επισκέπτες αδίκως αναζητούσαν νερό στην καντίνα καθώς «εξαντλήθηκε» και αναγκάζονταν να αγοράσουν γρανίτα που αξίζει 4,5 ευρώ.

Ο περιπτεράς από την πλευρά του υποστηρίζει πως το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Δείτε το βίντεο του ALPHA.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το τζιπ που «σκότωσε» τον Anton Yelchin είχε ανακληθεί τον Απρίλιο


Η Fiat Chrysler ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε ενδελεχή έρευνα για το δυστύχημα.


Νέες και τραγικές πληροφορίες αναφορικά με τον θάνατο του άτυχου Anton Yelchin βλέπουν ώρα με την ώρα το «φως» της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Λος Άντζελες, το τζιπ που «σκότωσε» τον 27χρονο ηθοποιό του «Star Trek», ένα Jeep Grand Cherokee, είχε ανακληθεί τον περασμένο Απρίλιο. Η ανάκληση αφορούσε σε περισσότερα από 1,1 εκατ. οχήματα της Fiat Chrysler σε ολόκληρο τον κόσμο καθώς έπειτα από έρευνες είχε κριθεί πως υπήρχε κίνδυνος τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα να κυλήσουν μετά την έξοδο του οδηγού από αυτά. Αυτό ακριβώς που φαίνεται να συνέβη και στην περίπτωση του Yelchin!

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά του το Reuters, το συγκεκριμένο πρόβλημαστα οχήματα συνδέεται με 41 τραυματισμούς, 212 τρακαρίσματα και 308 αναφορές για υλικές ζημιές!

Σχολιάζοντας το ζήτημα αυτό, η Fiat Chrysler έλεγε τον Απρίλιο πως σε τουλάχιστον 700 περιστατικά, οι οδηγοί είχαν μπερδευτεί και είχαν θεωρήσει λανθασμένα ότι είχαν σταματήσει το όχημα, πριν βγουν από αυτό διότι το ηλεκτρονικό σύστημα αλλαγής ταχυτήτων, που φέρουν τα οχήματα που ανακλήθηκαν, μοιάζει με joystick και όχι σαν τα συμβατικά κιβώτια ταχυτήτων.

Το μοντέλο που ανακλήθηκε σε σύγκριση με ένα νέο



Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα την Κυριακή, όταν ο νεαρός ηθοποιός βγήκε για λίγο από το τεράστιο Grand Cherokee, αφήνοντας το στη νεκρά, προφανώς για να κλείσει την πύλη που οδηγεί στο σπίτι του. Το ογκώδες όχημα τσούλησε προς τα πίσω, εγκλωβίζοντας τον άτυχο 27χρονο ανάμεσα στον προφυλακτήρα και τα κάγκελα της πύλης και λιώνοντας το κορμί του με το τεράστιο βάρος του των 2,5 τόνων!

Έπειτα από τον θάνατο του ηθοποιού, η Fiat Chrysler, η οποία κατασκευάζει τα συγκεκριμένα τζιπ, ανακοίνωσε πως θα διεξάγει ερευνά για το περιστατικό, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι ακόμη νωρίς για να βγουν συμπεράσματα αναφορικά με την τραγωδία.

Η πύλη στην οποία βρέθηκε νεκρός


Οι αρχές τονίζουν, πάντως, πως όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο θάνατος του του ηθοποιού ήταν δυστύχημα, ενώ όπως αποκάλυψαν ο 27χρονος -ο οποίος είχε γεννηθεί στη Ρωσία- πέθανε από ασφυξία.



-----------

Το αυτόματο κιβώτιο φταίει για το θάνατο του ηθοποιού των Star Trek;


Ένα σπάνιο δυστύχημα κόστισε τη ζωή του νεαρού ηθοποιού Anton Yelchin, ο οποίος ήταν γνωστός από το ρόλο του Pavel Chekov στις τρεις πρόσφατες ταινίες Star Trek (η τελευταία θα βγει στις αίθουσες τον Ιούλιο).


Πηγή: http://www.protothema.gr και http://www.protothema.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκανε δωρεά 1,54 εκατ. δολαρίων στο Παναρκαδικό Nοσοκομείο και την άφησαν… ανασφάλιστη


Το εντυπωσιακό ποσόν του ενός εκατομμυρίου ευρώ (περίπου $1,54 εκατ. Αυστραλίας) δώρισε η ομογενής Γιαννούλα Γκουντάνη στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.
Πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι το γεγονός, ότι για να γίνει αυτή η δωρεά ή ίδια ταλαιπωρήθηκε αρκετά.



Και το χειρότερο;

Η ελληνική πολιτεία την άφησε χωρίς βιβλιάριο υγείας (ανασφάλιστη δηλαδή) και μόνο όταν προκλήθηκε σάλος έσπευσε να της χορηγηθεί εφ’ όρου ζωής υγειονομική περίθαλψη!

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Γιαννούλα Γκουντάνη, η οποία επέστρεψε στην Ελλάδα, μετά από δεκαετίες στην Αυστραλία, έκανε δωρεές στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, στη μνήμη του συζύγου της, που ξεπερνούν συνολικά το 1 εκατ. ευρώ. Χάριν αυτών, μάλιστα, υπάρχει σήμερα ένα υπερσύγχρονο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο στο Νοσοκομείο της Τρίπολης. Κι όμως… Η Ελληνίδα αυτή αρχικά ήταν ανασφάλιστη χωρίς βιβλιάριο ασθενείας!

Αυτό αποκάλυψε ο δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, μιλώντας σε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης αφού είχε λάβει την εξουσιοδότηση από την ίδια την κ. Γκουντάνη, για να το αναφέρει δημοσίως…

Λίγη ώρα μετά τη βράβευσή της που έγινε στην ίδια εκδήλωση, ο αναπληρωτής διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, Βενετσάνος Πονηράκος, ενώπιον του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, ανακοίνωσε ότι δίνεται εφ’ όρου ζωής υγειονομική περίθαλψη στην κ. Γιαννούλα Γκουντάνη, η οποία, με τη σειρά της, ευχαρίστησε τους υπευθύνους για την απόφαση αυτή.

Η Γιαννούλα Γκουντάνη, μια αληθινή πατριώτισσα, που δούλεψε σκληρά στην Αυστραλία, προσέφερε τη δωρεά στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, εμφορούμενη από γνήσια συναισθήματα προσφοράς.

Με αυτή την κίνηση, οι πολίτες της Αρκαδίας και των όμορων Δήμων πλέον δεν ταλαιπωρούνται με μετακινήσεις αφού τώρα το Παναρκαδικό Νοσοκομείο έχει αποκτήσει ένα σύγχρονο Αιμοδυναμικό Τμήμα στο πλαίσιο λειτουργίας του Καρδιολογικού Τμήματος, προκειμένου να γίνονται οι στεφανιογραφίες, οι οποίες έως τώρα γίνονταν μόνο στην Αθήνα.

Την εκδήλωση άνοιξε ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου ο οποίος μίλησε για τη μεγάλη αυτή προσφορά της κ. Γκουντάνη και για τα όσα έχει αυτή προσφέρει στο Νοσοκομείο.

Η προσφορά αυτή είναι από το υστέρημα μιας οικογένειας η οποία προχώρησε σε αυτή τη δωρεά από τον μόχθο αυτής της ζωής, όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα Νέος Κόσμος Αυστραλίας.

Η μεγάλη αυτή δωρήτρια του Παναρκαδικού δίνει μαθήματα αλληλεγγύης σε δύσκολους καιρούς, στους οποίους η αγάπη για τον πλησίον συχνά εκλείπει.

Ιδιαίτερα συγκινημένη ήταν η κυρία Γιαννούλα Γκουντάνη, κατά τη διάρκεια της βράβευσης της, για τη μεγάλη δωρεά που έκανε, ώστε να δημιουργηθεί Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης.

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους, για την τιμή που μου κάνετε. Η δική μου βράβευση είναι ο σεβασμός στο πρόσωπό μου και οι δωρεές μου να έχουν αντίκρισμα, για να βοηθήσω όλο τον κόσμο που υποφέρει,» είπε με συγκίνηση η ίδια, όταν ανέβηκε στο βήμα..

Πάντως, κάποια στιγμή, πολύ λογικά και ανθρώπινα, η κ. Γκουντάνη, εξέφρασε το παράπονο ότι «η ταλαιπωρία μου βάστηξε τρία χρόνια» μέχρι να ολοκληρωθεί η δωρεά της…


Πηγή: http://driveandtravel.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μαρτυρία-φωτιά για τον φόνο της Αγραφιώτου


Νέα τροπή στο θρίλερ της άγριας δολοφονίας της 69χρονης Ελευθερίας Αγραφιώτου δίνει η μαρτυρία-φωτιά που μεταδόθηκε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο τούνελ».

Σύμφωνα με την μαρτυρία, τρεις ημέρες πριν εξαφανιστεί η συνταξιούχος διευθύντρια της Αγροτικής Ασφαλιστικής, μία γυναίκα ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με το «φαλακρό» τέρας του υπογείου.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Espresso, η μαρτυρία αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει την προηγούμενη μαρτυρία ενός υπαλλήλου του σούπερ μάρκετ στο Μαρούσι, ο οποίος είχε αναφέρει πως περίπου τρεις μήνες πριν από το έγκλημα είχε βοηθήσει μία ξανθιά γυναίκα, γύρω στα 50, η οποία απειλήθηκε από έναν άγνωστο άνδρα στο σκοτεινό, τρίτο υπόγειο του πολυκαταστήματος.

Σύμφωνα με τη νέα, συγκλονιστική μαρτυρία, την οποία μετέφερε στον τηλεοπτικό αέρα της εκπομπής η Αγγελική Νικολούλη, το «τέρας» του υπογείου ήταν 55 με 60 χρόνων, ύψους περίπου 1,75 μ. και μέτριας σωματικής διάπλασης.

Έλεγχε τον χώρο

Όπως είπε η μάρτυρας, γύρω στις 10:30 το πρωί της Δευτέρας 18 Απριλίου πάρκαρε το αυτοκίνητό της στο πρώτο υπόγειο γκαράζ του πολυκαταστήματος και κατευθύνθηκε στο ασανσέρ, το οποίο εκείνη τη στιγμή ανέβαινε στους κάτω ορόφους. Όταν άνοιξε η πόρτα, είδε στα δεξιά της έναν άντρα με την παραπάνω περιγραφή, ο οποίος έλεγχε τον χώρο.

Μάλιστα, προσπάθησε να βγει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, όταν αντιλήφθηκε ότι εκείνος γύρισε απότομα, με διάθεση να την σπρώξει πάλι στο ασανσέρ.

Τότε, η γυναίκα πήρε ενστικτωδώς ένα καλάθι από τη στοίβα και το σήκωσε απειλητικά προς το μέρος του, λέγοντάς του: «Φύγε, γιατί θα στο φέρω στο κεφάλι και θα φωνάξω!».

Τελικά, ο μυστηριώδης καραφλός άντρας μπήκε στο ασανσέρ χωρίς να πει λέξη και εξαφανίστηκε.

Συγκλονιστικό ήταν επίσης ένα περιστατικό που περιέγραψε η Αγγελική Νικολούλη για τις τελευταίες ώρες της ηλικιωμένης μητέρας της 69χρονης. Όπως ανέφερε, πριν ξεψυχήσει, ρώτησε την Αλβανίδα οικιακή βοηθό που ήταν η κόρη της. Τότε, εκείνη άρχισε να της τραγουδά για να την ηρεμήσει.

Όμως η ηλικιωμένη, που είχε διαισθανθεί ότι κάτι κακό είχε συμβεί στη μονάκριβη κόρη της, της ζήτησε να μείνει κοντά της.

Λίγο αργότερα η υγεία της επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε σε γηροκομείο, όπου άφησε την τελευταία της πνοή, λίγες ημέρες πριν βρουν το παιδί της άγρια δολοφονημένο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε 16 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο 79χρονος που κατηγορήθηκε ως παιδόφιλος


Σε ποινή κάθειρξης 16 χρονών καταδικάσθηκε ένας 79χρονος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Ηρακλείου για αποπλάνηση δύο ανήλικων κοριτσιών.

H απόφαση του Δικαστηρίου πάρθηκε ομόφωνα και δεν αναγνωρίσθηκε στον κατηγορούμενο κανένα ελαφρυντικό .

Ο 79χρονος από χωριό του Ηρακλείου, τον Ιούλιο του 2015 συνελήφθη μετά από καταγγελία που έκαναν οι γονείς δύο κοριτσιών, που ανέφεραν, ότι ο ηλικιωμένος γείτονάς τους επιχείρησε να αποπλανήσει τα ανήλικα παιδιά.

Ο κατηγορούμενος τόσο κατά τη σύλληψή του όσο και κατά την ανακριτική διαδικασία είχε ισχυρισθεί ότι "παρεξηγήθηκε η συμπεριφορά του" .

Σήμερα η υπεράσπιση του ηλικιωμένου ζήτησε από το Δικαστήριο να κριθεί μειωμένου καταλογισμού, λόγω άνοιας από την οποία πάσχει ενώ παρουσιάσθηκε έγγραφο από το σωφρονιστικό κατάστημα της Τρίπολης στο οποίο μέχρι τώρα κρατείτο προσωρινά, το οποίο ανέφερε ότι ο ηλικιωμένος πάσχει από άνοια όμως το Μικτό Ορκωτό δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και προχώρησε στην καταδίκη του.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προσοχή: Ποιοι και πότε κινδυνεύουν να χάσουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων


Χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου θα χάσουν την ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων αν καθυστερήσουν να εξοφλήσουν για περισσότερο από 15 μέρες οποιοδήποτε νέο χρέος προς την Εφορία, όπως η 1η δόση του φόρου εισοδήματος ή του ΕΝΦΙΑ του έτους 2016!

Μόνο εάν μπορούν να εντάξουν τις νέες οφειλές τους στην "πάγια ρύθμιση" των 12 μηνιαίων δόσεων, πριν οι οφειλές αυτές γίνουν έστω και εν μέρει ληξιπρόθεσμες θα γλιτώνουν από την απώλεια της ρύθμισης των 100 δόσεων. Όμως για να υπαχθούν στην "πάγια ρύθμιση" θα πρέπει να προσέρχονται υποχρεωτικά στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για να υποβάλουν αιτήσεις και δικαιολογητικά, καθώς δεν προβλέπεται διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Οι ύπουλες "παγίδες" που κρύβουν οι διατάξεις του άρθρου 4 του «μνημονιακού» νόμου 4346/2015

Xιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν εντάξει παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο στη ρύθμιση του ν. 4321/2015, προκειμένου να τις εξοφλήσουν τμηματικά έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις, κινδυνεύουν από τον επόμενο μήνα να τεθούν εκτός της ρύθμισης αυτής, αν αφήσουν απλήρωτα για πάνω ένα δεκαπενθήμερο οποιαδήποτε νέα χρέη τους προς την Εφορία. Στην περίπτωση αυτή, οι αρμόδιες φορολογικές υπηρεσίες θα διεκδικούν το σύνολο των ανεξόφλητων υπολοίπων των ρυθμισμένων έως και σε 100 δόσεις οφειλών τους εφαρμόζοντας σε βάρος τους όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, δηλαδή προχωρώντας σε κατασχέσεις εισοδημάτων, καταθέσεων και περιουσιακών τους στοιχείων.

Από την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, όσοι έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση του ν. 4321/2015 για τις "100 δόσεις" θα τίθενται αυτόματα εκτός της ρύθμισης αυτής, εφόσον καθυστερήσουν να πληρώσουν για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 15 ημερών οποιαδήποτε νέα οφειλή προς το Δημόσιο έχει βεβαιωθεί στο όνομά τους από τις 15 Δεκεμβρίου 2015 και μετά, καθώς επίσης και οποιαδήποτε νέα οφειλή προς το Δημόσιο θα βεβαιωθεί από δω και εξής!

Για παράδειγμα, ένας φορολογούμενος ενταγμένος στη ρύθμιση των "100 δόσεων", ο οποίος - με βάση την υποβληθείσα δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2015 και τον ισχύοντα Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος - οφείλει να πληρώσει μέχρι τις 29 Ιουλίου 2016 την 1η δόση του φόρου εισοδήματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που τού έχει βεβαιωθεί με το εκδοθέν από το TAXISNET εκκαθαριστικό σημείωμα, έχει χρονικό περιθώριο μέχρι τις 16 Αυγούστου να καθυστερήσει να πληρώσει τη δόση αυτή, για να παραμείνει στη ρύθμιση των "100 δόσεων". Αν δεν εξοφλήσει την 1η δόση του φόρου εισοδήματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης μέχρι τις 16 Αυγούστου, τότε θα τεθεί αυτόματα εκτός της ρύθμισης των "100 δόσεων"! Στην περίπτωση αυτή, ολόκληρο το ανεξόφλητο υπόλοιπο των οφειλών που ο συγκεκριμένος φορολογούμενος είχε εντάξει στην ρύθμιση των "100 δόσεων" θα καταστεί άμεσα απαιτητό από το Δημόσιο, θα αναβιώσουν όλοι οι τόκοι και οι προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής που αναλογούν στο ποσό αυτό και οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί θα κινηθούν εναντίον του με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως οι κατασχέσεις εισοδημάτων, καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων, για να διασφαλίσουν την είσπραξη ολόκληρου του ποσού των ανεξόφλητων οφειλών του!

Το ίδιο ακριβώς θα συμβεί και με κάθε φορολογούμενο ενταγμένο στη ρύθμιση των "100 δόσεων" ο οποίος θα καθυστερήσει πάνω από 15 μέρες να καταβάλει εμπρόθεσμα έστω και μία μηνιαία δόση από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. του 2016!

Από την 1η Ιουλίου τίθεται σε εφαρμογή το αυστηρότερο καθεστώς προϋποθέσεων παραμονής στη ρύθμιση των "100 δόσεων" που προβλέπει το άρθρο 4 του "μνημονιακού" νόμου 4346/2016. Σύμφωνα με το καθεστώς αυτό, από τον επόμενο μήνα, η απώλεια της ρύθμισης του ν. 4321/2015 για τις "100 δόσεις" θα επέρχεται για τον οφειλέτη που έχει εντάξει στη ρύθμιση αυτή ένα παλαιό ληξιπρόθεσμο χρέος του προς το Δημόσιο, εφόσον αυτός καθυστερήσει να πληρώσει μια νέα οφειλή του προς το Δημόσιο για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 15 ημερών από τη λήξη της κανονικής προθεσμίας εξόφλησής της. Μέχρι τις 30-6-2015, το χρονικό αυτό περιθώριο είναι 30 μέρες.

Η μόνη εναλλακτική διέξοδος που έχουν πλέον όσοι οφειλέτες είναι ενταγμένοι στη ρύθμιση των "100 δόσεων" είναι να εντάξουν τη νέα οφειλή προς το Δημόσιο - πριν αυτή γίνει ληξιπρόθεσμη έστω και εν μέρει - στην "πάγια ρύθμιση" του άρθρου 43 του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών (ν. 4174/2013), η οποία προβλέπει τη δυνατότητα τμηματικής εξόφλησης κάθε νέας οφειλής προς το Δημόσιο έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις ή σε 24 μηνιαίες δόσεις εάν πρόκειται για κάποιον έκτακτο φόρο. Στην περίπτωση αυτή, η ρύθμιση των "100 δόσεων" δεν χάνεται, όμως οι οφειλέτες θα πρέπει να προσέλθουν στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. προσκομίζοντας ορισμένα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προκειμένου να υποβάλουν αιτήσεις υπαγωγής στην "πάγια ρύθμιση". Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στην "πάγια ρύθμιση" του άρθρου 43 του Κ.Φ.Δ. δεν επιτρέπεται από το υπουργείο Οικονομικών!

Πιο αναλυτικά, με βάση το άρθρο 4 του ν. 4346/2015:

1) Η ρύθμιση του ν. 4321/2015 για τις "100 δόσεις" χάνεται εφόσον προκύψουν νέες οφειλές προς το Δημόσιο και δεν εξοφληθούν εντός 30 ημερών από την λήξη της κανονικής προθεσμίας καταβολής τους ή εντός 15 ημερών από την λήξη της κανονικής προθεσμίας καταβολής τους, εάν η προθεσμία αυτή λήγει μετά την 30η-6-2016, δηλαδή από την 1η-7-2016 και μετά.

2) Η ρύθμιση του ν. 4321/2015 για τις "100 δόσεις" δεν χάνεται εάν ο οφειλέτης υπαγάγει τις νέες οφειλές του στην πάγια ρύθμιση των 12 μηνιαίων δόσεων, που προβλέπεται από το άρθρο 43 του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών (ν. 4174/2013), πριν οι οφειλές αυτές γίνουν έστω και εν μέρει ληξιπρόθεσμες! Η αίτηση υπαγωγής στην «πάγια ρύθμιση» του άρθρου 43 του Κ.Φ.Δ. θα πρέπει, δηλαδή, να υποβληθεί πριν την λήξη της προθεσμίας καταβολής έστω και μίας δόσης της νέας οφειλής. Όμως, η δυνατότητα υπαγωγής στην «πάγια ρύθμιση» του άρθρου 43 του Κ.Φ.Δ. παρέχεται μόνο εφόσον ο φορολογούμενος προσέλθει αυτοπροσώπως στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. και υποβάλει ένα πολυσέλιδο έντυπο αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης στο οποίο θα πρέπει να αναγράψει αναλυτικά στοιχεία για τα μηνιαία εισοδήματά του και την περιουσιακή του κατάσταση προκειμένου να γίνει αποδεκτό το αίτημά του για αποπληρωμή των νέων οφειλών σε 12 δόσεις. Δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων υπαγωγής στη ρύθμιση των 12 δόσεων του άρθρου 43 του Κ.Φ.Δ. δεν παρέχεται στους φορολογούμενους μέσω του συστήματος ΤΑΧΙSNET.

Ουσιαστικά, από την 1η Ιουλίου όσοι φορολογούμενοι έχουν εντάξει παλαιές οφειλές τους στη ρύθμιση του ν. 4321/2015 για τις «100 δόσεις» θα πρέπει, για να μη χάσουν τη ρύθμιση αυτή:

-είτε να εξοφλούν εγκαίρως, πριν λήξουν, όλες τις νέες οφειλές τους στο Δημόσιο, -είτε να ρυθμίζουν τις οφειλές αυτές με την «πάγια ρύθμιση» των 12 δόσεων του Κ.Φ.Δ. προσερχόμενοι αυτοπροσώπως στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. πριν τη λήξη των προθεσμιών καταβολής των νέων οφειλών

-είτε να εξοφλούν εφάπαξ α ποσά των νέων οφειλών το αργότερο σε 15 μέρες από τη στιγμή που θα καταστούν ληξιπρόθεσμα!


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το βρόμικο παιχνίδι με τις σελίδες του Παντελή Παντελίδη στο Facebook


Για χυδαίο παιχνίδι που λαμβάνει χώρα με τις σελίδες οι οποίες είναι αφιερωμένες στον Παντελή Παντελίδη κάνει λόγο δημοσίευμα του Nassos blog.

Όπως αναφέρει ο δημοιογράφος Νάσος Γουμενίδης, περισσότερες από 50 σελίδες στο Facebook είναι αφιερωμένες στον άτυχο τραγουδιστή. Όμως, πίσω από κάποιες κρύβονται σκοπιμότητες και πολλά συμφέροντα.

Έτσι, σύμφωνα με το Nassos blog, ο διαχειριστής σελίδας που είναι αφιερωμένη στον Παντελή Παντελίδη, προσεγγίζει και φλερτάρει απροκάλυπτα νεαρές κοπέλες που έχουν πατήσει like στη σελίδα, ζητώντας τους να βγουν για καφέ ή για ποτό.

Επίσης, ο διαχειριστής μιας άλλης σελίδας στέλνει ομαδικά μηνύματα, καλώντας θαυμαστές και θαυμάστριες του τραγουδιστή σε βραδιές αφιερωμάτων που γίνονται σε διάφορα καφέ club της Αττικής. Οι φαν του εκλιπόντος τραγουδιστή μπορούν να πάνε και να πιουν το ποτάκι τους ακούγοντας Παντελίδη, πληρώνοντας βεβαίως το σχετικό χρηματικό αντίτιμο...

Η Αθηνά Παντελίδη έχει ενημερωθεί για τα παραπάνω φαινόμενα και σύντομα μαζί με τον δικηγόρο της οικογένειας Χαράλαμπο Λυκούδη σκοπεύει να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα.

Δεν αποκλείεται μάλιστα η Αθηνά Παντελίδη να αναφερόταν σε συγκεκριμένα περιστατικά όταν έκανε λόγο για «αρπακτικά που αλωνίζουν» στην τελευταία της ανάρτηση στο Facebook


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στρατιωτικός βρήκε πορτοφόλι και το παρέδωσε


Ένας αξιωματικός του Πεζικού, που υπηρετεί στη Ρόδο, βρήκε ένα πορτοφόλι γεμάτο χρήματα και μετά από προσωπικές του ενέργειες εντόπισε την κάτοχό του και το παρέδωσε. Πρόκειται για τον Ηλία Ηλιάδη, τον οποίο ευχαρίστησε δημόσια με ανάρτησή της στο Facebook, η κοπέλα που το είχε χάσει.



Η γυναίκα έχασε το πορτοφόλι της μετά την ανάληψη που είχε κάνει σε ΑΤΜ για την κάλυψη διάφορων υποχρεώσεων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στις 30 Ιουνίου στο ΣτΕ οι αιτήσεις τριών καναλιών για τις τηλεοπτικές άδειες


Θα συζητηθούν οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των Alpha, Star και Έψιλον.

Κεκλεισμένων των θυρών θα συζητηθούν στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, στις 30 Ιουνίου, οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Αlpha, Star Channel και Έψιλον για την τιμή εκκίνησης των δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειών.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται κατά της υπ΄ αριθμ. 7984/2016 απόφασης των υπουργών Επικρατείας και Οικονομικών με την οποία καθορίσθηκε στα 3 εκ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για κάθε μια από τις 4 «δημοπρατούμενες άδειες παροχών περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες συζητήθηκε και η σχετική αίτηση ασφαλιστικών μέτρων τoυ Mega Channel για την οποία η απόφαση αναμένεται μετά τις 23 Ιουνίου 2016.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απεβίωσε η μυθιστοριογράφος Μπενουάτ Γκρου


Έγραψε πολλά μυθιστορήματα μεταξύ των οποίων «Τα τρία τέταρτα του χρόνου» και «Τα αγγεία της καρδιάς».

Η γαλλίδα μυθιστοριογράφος και μεγάλη προσωπικότητα του φεμινισμού Μπενουάτ Γκρου απεβίωσε τη χθεσινή νύκτα σε ηλικία 96 ετών, όπως έγινε γνωστό από την κόρη της. «Πέθανε στον ύπνο της όπως το ήθελε, χωρίς να υποφέρει», δήλωσε στο AFP η κόρη της, η Μπλαντίν ντε Κον. «Είχε μια τόσο ωραία ζωή. Είναι το σοκ του θανάτου, όμως είναι καλύτερα έτσι διότι δεν πήγαινε πολύ καλά».

Απεβίωσε η μυθιστοριογράφος Μπενουάτ Γκρου

Η Μπενουάτ Γκρου άρχισε τη συγγραφή όταν ήταν περίπου 40 ετών. Αφού ξεκίνησε με την αδελφή της, την Φλορά («Ημερολόγιο για τέσσερα χέρια», «Οι δύο γυναίκες», «Ήταν δυο φορές»), υπέγραψε μόνη της το 1972 ένα πρώτο μυθιστόρημα με τίτλο «La Part des choses» (Το μέρος των πραγμάτων).

Τρία χρόνια αργότερα, στα 55 της, η Μπενουάτ Γκρου εξέδωσε το «Ainsi soit-elle», ένα γεμάτο σφρίγος δοκίμιο για τη συνθήκη που επιβάλλεται στις γυναίκες. Αυτό το βιβλίο-μανιφέστο είχε μεγάλη εμπορική επιτυχία και πούλησε ένα εκατομμύριο αντίτυπα σε πολλές μεταφράσεις.

Γεννημένη στις 31 Ιανουαρίου 1920 στο Παρίσι από κοσμικούς γονείς (ο πατέρας της είναι ντεκορατέρ, η μητέρα της, αδελφή του μόδιστρου Πολ Πουρέ, είναι και η ίδια στυλίστρια), η Μπενουάτ Γκρου μεγαλώνει σε μια μάλλον επηρμένη οικογένεια, με τη μητέρα της να την υποβιβάζει διαρκώς καθώς δεν την θεωρεί ούτε αρκετά ωραία ούτε αρκετά έξυπνη.

Φιλόλογος και στη συνέχεια δημοσιογράφος, η Μπενουάτ Γκρου ζει τη ζωή μιας νεαρής γυναίκας της εποχής της και του κοινωνικού κύκλου της. Τρεις σύζυγοι (μεταξύ των οποίων ο δημοσιογράφος Ζορζ ντε Κον και ο συγγραφέας Πολ Γκιμάρ), τρία παιδιά. «Αισθανόμουν πολίτης δεύτερης ζώνης, απούσα από τον κόσμο, και χρειάστηκα πραγματικά χρόνο για να ξυπνήσω», θα εξηγήσει αργότερα.

Το 1984, η σοσιαλίστρια υπουργός των δικαιωμάτων της γυναίκας Ιβέτ Ρουντί της αναθέτει την προεδρία της Επιτροπής Ορολογίας που θα μετέτρεπε σε θηλυκά τα ουσιαστικά, αλλά σκόνταψε στην αντίθεση της Γαλλικής Ακαδημίας.

Γράφει στη συνέχεια πολλά μυθιστορήματα, μεταξύ των οποίων «Τα τρία τέταρτα του χρόνου», μια ελκυστική αφήγηση με την οποία καταγγέλλει τη φαλλοκρατία, και μετά «Τα αγγεία της καρδιάς», μια ιστορία αγάπης που θα έχει εμπορική επιτυχία (και τα δύο στα ελληνικά από τις εκδ. Λιβάνη, σε μετάφραση Ντίνας Σιδέρη).

Το 2006, με το «Άγγιγμα της μοίρας» (στα ελληνικά από τις εκδ. Modern Times, σε μετάφραση Τζένης Κωνσταντίνου) επιτίθεται σ' ένα άλλο ταμπού, τα γηρατειά και τον θάνατο ως ελεύθερη επιλογή. Γι' αυτήν, «η άρνηση της γέννησης από επιλογή και του θανάτου από επιλογή είναι η ίδια η ιδεολογία κατά της ελευθερίας». Το 2008 εκδίδει την αυτοβιογραφία της με τίτλο «Η δραπέτευσή μου». Το 2013 εξέδωσε μια βιογραφία της γαλλίδας επαναστάτριας Ολυμπίας ντε Γκουζ, πρωτοπόρου του γαλλικού φεμινισμού.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το χρονικό της οικογενειακής τραγωδίας στο Βραχάτι


Σκότωσε τον ένα γιο του για το «καλό» του άλλου – Τι έγραψε στο ιδιόχειρο σημείωμά του ο 85χρονος δράστης και αυτόχειρας.

«Την πράξη μου αυτή την έκανα για να απαλλάξω το δεύτερο γιο μου από το δυσβάστακτο βάρος να φροντίζει τον αδερφό του». Αυτό έγραψε, σύμφωνα με πληροφορίες , σε ιδιόχειρο σημείωμα ο 85χρονος, ο οποίος δολοφόνησε με έξι σφαίρες τον 49χρονο γιο του μέσα στο σπίτι του στο Βραχάτι Κορινθίας.

Ο ηλικιωμένος δράστης, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε με το ίδιο περίστροφο, είχε προμελετήσει το έγκλημα και είχε αφήσει στο κομοδίνο ιδιόχειρο σημείωμα που εξηγούσε τους λόγους της πράξης του. Ο 85χρονος είχε σχεδιάσει –όπως και τελικά έπραξε- να δολοφονήσει το γιο του που αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, να αυτοπυροβοληθεί και να αφήσει την κληρονομιά του στο δεύτερο παιδί του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης, σύμφωνα με τα όσα έγραψε, ήθελε να απαλλάξει το δεύτερο γιο του από το «βάρος» του 49χρονου. Παράλληλα, στο ίδιο σημείωμα αναφέρει ότι –εν είδει άτυπης διαθήκης- αφήνει στο γιο του χρηματικό ποσό.

Το χρονικό

Έξι φορές πυροβόλησε το γιο του, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ένας 85χρονος μέσα στο σπίτι του στο Βραχάτι Κορινθίας.

Η οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε το πρωί της Τρίτης όταν γείτονες άκουσαν πυροβολισμούς από διπλανό σπίτι και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Οι άνδρες της Ασφάλειας βρήκαν νεκρό έναν 85χρονο στην αυλή του σπιτιού και στο εσωτερικό του έναν 49χρονο –γιο του- που έφερε έξι τραύματα. Δίπλα στον αυχένα του 85χρονου βρέθηκε ένα περίστροφο. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι με το όπλο αυτό ο ηλικιωμένος άνδρας πυροβόλησε έξι φορές το γιο του και στη συνέχεια όταν συνειδητοποίησε τι έχει κάνει αυτοπυροβολήθηκε δύο φορές. Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε μακροσκοπικά ότι ο 85χρονος έφερε δύο τραύματα από περίστροφο.


Πηγή: http://korinthostv.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Περαστικός ήταν ο 15χρονος που σκοτώθηκε από πυρά στρατιωτών στην Παλαιστίνη


Πένθος για τον άνδρα με σύνδρομο Ντάουν ο οποίος πυροβολήθηκε από ισραηλινό στρατιώτη.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ο παλαιστίνιος έφηβoς που σκοτώθηκε τη νύχτα από πυρά στρατιωτών ήταν κατά τα φαινόμενα ένας «περαστικός που δεν είχε καμιά σχέση» με τα περιστατικά τα οποία ώθησαν τους στρατιώτες να ανοίξουν πυρ, όπως και άλλοι Παλαιστίνιοι που τραυματίστηκαν.

Ο στρατός είχε ανακοινώσει τη χθεσινή νύχτα ότι ο Παλαιστίνιος που σκοτώθηκε από τα πυρά, ο 15χρονος Μαχμούντ Μπαντράν σύμφωνα με τα επίσημα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης, και οι άλλοι τέσσερις Παλαιστίνιοι που τραυματίστηκαν έριχναν πέτρες και βόμβες Μολότοφ σε κεντρικό δρόμο που διασχίζουν Ισραηλινοί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Αλλά το πρωί, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού που ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, είπε ότι «σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, φαίνεται ότι περαστικοί που δεν είχαν σχέση με τα περιστατικά επλήγησαν κατά λάθος». Η εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι ο έφηβος που σκοτώθηκε ήταν μεταξύ αυτών των «περαστικών» όπως και οι τραυματίες.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι εκτός από τον έφηβο που σκοτώθηκε, τέσσερις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, οι τρεις από τους οποίους είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με την εκδοχή του ισραηλινού στρατού, νωρίς σήμερα το πρωί Παλαιστίνιοι έριξαν πέτρες και εμπρηστικούς μηχανισμούς κοντά στο χωριό Μπέιτ Σίρα, δυτικά της Ραμάλας, πάνω στον κεντρικό δρόμο 443, ένα σημαντικό οδικό άξονα που διασχίζει τη Δυτική Όχθη και τον οποίο χρησιμοποιούν οι Ισραηλινοί όταν κινούνται μεταξύ Ιερουσαλήμ και Τελ-Αβίβ.

Τρεις πολίτες τραυματίστηκαν από τις ρίψεις των εκρηκτικών μηχανισμών, είχε ανακοινώσει ο στρατός που διαβεβαίωνε ότι οι στρατιώτες άνοιξε πυρ για να προστατεύσει τους οδηγούς των οχημάτων από «άμεσο κίνδυνο».

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε άλλο τραγικό συμβάν, την ταφή χθες ενός νέου άνδρα, με σύνδρομο Ντάουν σύμφωνα με την οικογένειά του, ο οποίος πυροβολήθηκε τρεις φορές από ισραηλινό στρατιώτη κατά τη διάρκεια ταραχών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ο 22χρονος 'Αρεφ Τζαραντάτ ήταν «ιδιαίτερη περίπτωση» με «ειδικές ανάγκες», έλεγε η μητέρα του, η Ζακία Τζαραντάτ, χθες μέσα στη σάλα όπου δεκάδες γυναίκες έφθαναν για να τη συλλυπηθούν αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι ο γιος της υπέκυψε στα τραύματά του.

Στις 4 Μαΐου, ο 'Αρεφ Τζαραντάντ άκουσε να γίνονται ταραχές μεταξύ νεαρών Παλαιστινίων και ισραηλινών στρατιωτών στην τοποθεσία Σάιρ, στην είσοδο της πυριτιδαποθήκης της Χεβρώνας στη νότια Δυτική Όχθη. Βγήκε στο δρόμο, αναφέρει ο πατέρας του, ο Σέριφ Τζαραντάντ. «Έφθασε σε απόσταση δέκα μέτρων από τους στρατιώτες, είχε ψηλά τα χέρια», εξηγεί ο 68χρονος Παλαιστίνιος. «Τέσσερα από τα αδέλφια του ήταν στην πλατεία και φώναξαν στα αγγλικά και τα εβραϊκά στους στρατιώτες να μην πυροβολήσουν. Υπήρχαν επτά στρατιώτες εκεί. Άρχιζαν να φεύγουν αλλά ένας από αυτούς επέστρεψε και πυροβόλησε». Ο Αρεφ τραυματίστηκε από τρεις σφαίρες και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο χθες το απόγευμα για τις συνθήκες του περιστατικού αυτού, ο στρατός δεν απάντησε.

Ενώ ο 'Αρεφ φαινόταν ότι είχε ξεφύγει τον κίνδυνο, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε απότομα πριν από μερικές ημέρες, σύμφωνα με τους συγγενείς, και ο 22χρονος υπέκυψε χθες.

«Ήταν ο πιο αγαπητός του χωριού», έλεγε ο πατέρας του, με δάκρυα στα μάτια, ενώ συγγενείς και γείτονες συγκεντρώνονταν για να συνοδεύσουν τον νεκρό στην τελευταία του κατοικία. Το φέρετρο σκέπαζε η παλαιστινιακή σημαία.

Τα Παλαιστινιακά Εδάφη, η Ιερουσαλήμ και το Ισραήλ πλήττονται από βίαια επεισόδια που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 209 Παλαιστινίους, 32 Ισραηλινούς, δύο Αμερικανούς, έναν Ερυθραίο και έναν Σουδανό από την 1η Οκτωβρίου, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι περισσότεροι από τους Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν ήταν δράστες επιθέσεων ή κατηγορούνταν για επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στόχων, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές. Δεκάδες άλλοι σκοτώθηκαν σε ταραχές.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σύλληψη 23χρονου για βιασμό


Την 21-06-2016 το πρωί συνελήφθη στην Ιαλυσό Ρόδου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού, 23χρονος υπήκοος Αλβανίας κατηγορούμενος για βιασμό, ύστερα από καταγγελία 18χρονης υπηκόου Νορβηγίας, με την οποία είχε γνωριστεί νωρίτερα κατά τη διάρκεια νυχτερινής διασκέδασης.


Πηγή: http://www.dimokratiki.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αποφυλακίστηκε γυναίκα που είχε σκοτώσει τον βίαιo σύζυγό της


Η υπόθεσή της είχε γίνει εμβληματική του φεμινιστικού αγώνα στην Τουρκία.

Τουρκικό δικαστήριο διέταξε την απελευθέρωση μιας νεαρής γυναίκας που είχε σκοτώσει τον σύζυγό της αφού είχε υποστεί για χρόνια συζυγική βία και έγινε σύμβολο της μάχης κατά των καταχρήσεων των οποίων πέφτουν θύματα οι γυναίκες στην Τουρκία, γράφει σήμερα η εφημερίδα Hurriyet.

Η 24χρονη Τζιλέμ Καραμπουλούτ είχε κριθεί ένοχη στις αρχές Ιουνίου για τον φόνο με πυροβόλο όπλο πέρυσι στα Άδανα του συζύγου της, του 33χρονου Χασάν Καραμπουλούτ, και είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών.

Φεμινίστριες είχαν ζητήσει την απελευθέρωσή της, εξηγώντας πως η κ. Καραμπουλούτ είχε υποστεί συστηματική κακοποίηση από τον άνδρα της, ο οποίος την υποχρέωνε να εκδίδεται, μια μεταχείριση που δεν είναι σπάνια για τις γυναίκες στην Τουρκία.

Εφετείο αποφάσισε σήμερα να την απελευθερώσει μετά την καταβολή εγγύησης 50.000 τουρκικών λιρών (15.200 ευρώ) και να την θέσει υπό δικαστικό έλεγχο.

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Θα αγωνιστούμε για όλες τις γυναίκες μας», δήλωσε η κ. Καραμπουλούτ, η οποία έχει ένα κοριτσάκι δυόμιση ετών, μετά την έξοδό της από τη φυλακή, όπου πέρασε σχεδόν έναν χρόνο.

Η υπόθεση αυτή είχε τύχει σημαντικής κάλυψης από τα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία, κυρίως εξαιτίας της στάσης της κατηγορουμένης, η οποία είχε φορέσει ένα μπλουζάκι που έγραφε στα αγγλικά: «Αγαπητό παρελθόν, ευχαριστώ για όλα τα μαθήματα. Αγαπητό μέλλον, είμαι έτοιμη».

Η υπόθεση έγινε επίσης εμβληματική σε μια στιγμή που όλο και περισσότερες επικρίσεις διατυπώνονται στην Τουρκία κατά της βίας που υφίστανται οι γυναίκες, εκατοντάδες από τις οποίες χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους από τα χτυπήματα των συζύγων τους.

Σύμφωνα με την οργάνωση Πλατφόρμα για το τέλος της βίας εναντίον των γυναικών, 291 γυναίκες σκοτώθηκαν πέρυσι στην Τουρκία και 113 μέχρι τώρα φέτος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θέλει να κατακτήσει τον Μύτικα με το αναπηρικό του αμαξίδιο


Ο 32χρονος Λεωνίδας Γρούμπας προπονείται εντατικά τους τελευταίους μήνες.

Θέλει να κατακτήσει την ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου καθισμένος στο αναπηρικό του αμαξίδιο. Να φτάσει στον Μύτικα, πάνω στην καρέκλα και από εκεί να αγναντέψει ξανά τη θέα, όπως πριν από το ατύχημα, που του στέρησε την ικανότητα να περπατά. Έτσι, με πείσμα και απωθημένο, επειδή το ατύχημα που του άλλαξε τη ζωή συνέβη πριν από οχτώ χρόνια, λίγο έξω από την Αθήνα, γυρνώντας από μία ακόμη ανάβαση στον Όλυμπο…

Με πολύ... πανκ- ροκ διάθεση, όπως μαρτυρούν τα δεκάδες τατουάζ του, ο 32χρονος Λεωνίδας Γρούμπας προπονείται εντατικά τους τελευταίους μήνες σε δασικά μονοπάτια του Χορτιάτη, προκειμένου να φέρει εις πέρας την επιθυμία του. Συμπαραστάτες του, μία παρέα φίλων που κινηματογραφεί το εγχείρημά του για την υλοποίηση του ντοκιμαντέρ «2917», όσο τα μέτρα δηλαδή μέχρι την κορυφή του Ολύμπου.

«Είχα ανέβει στο βουνό πολλές φορές πριν από το ατύχημα. Τώρα, δεν μπορώ να πάω με τα πόδια αλλά θέλω πολύ να βρεθώ στην κορυφή με το καρότσι», λέει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων από το ορμητήριο των προπονήσεών του, το Καταφύγιο Χορτιάτη του Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών. Με την υποστήριξη του κινηματογραφικού συνεργείου και φίλων του, ο Λεωνίδας θέλει να ανέβει στον Μύτικα χρησιμοποιώντας στο 80% τις δικές τους δυνάμεις ώστε να είναι όσο το δυνατόν αυτόνομος. Δεν θέλει να μεταφερθεί απλώς μ' ένα φορείο στον Μύτικα, θέλει να κάνει μόνος του πραγματικότητα «ένα άπιαστο όνειρο», όπως λέει.

Άλλωστε και στην Αθήνα όπου ζει, κυκλοφορεί παντού μόνος του, σε ΜΜΜ, σε μπαράκια όπου παίζει μουσική, σε σπίτια φίλων. Πέρσι κατάφερε να ανέβει με ειδικά τροποποιημένο αμαξίδιο στη δεύτερη ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, το Σκολειό, στα 2.911 μέτρα και φέτος ο στόχος του είναι η κορυφή. Η αποστολή, αποτελούμενη από 25 άτομα, ανάμεσά τους το συνεργείο αλλά και ορειβάτες, θα ξεκινήσει την ανάβαση στις 9 Ιουλίου.

«Στηρίζουμε την προσπάθεια του Λεωνίδα με το ντοκιμαντέρ, με καμπάνιες χρηματοδότησης και με διάφορες εκδηλώσεις», εξήγησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η παραγωγός της ταινίας Ιωάννα Πετειναράκη, συμπληρώνοντας ότι οι εταιρείες παραγωγής είναι η Real Eyes Productions και η Aning Film, ενώ πληροφορίες υπάρχουν και στο fb, στο «2917 Documentary».

Συμπαραστάτες στην προσπάθεια του Λεωνίδα είναι ο Γιώργος Μπαϊρακτάρης και η Σουζάνα Γεωργουλή από την εταιρεία Health Guardians και υπεύθυνοι του Καταφυγίου Χορτιάτη, οι οποίοι του προμήθευσαν το ειδικό αμαξίδιο και έκαναν όλες τις αναγκαίες μετατροπές που απαιτούνται για το δύσκολο εγχείρημα της ανάβασης. Ήταν αυτοί μάλιστα που συνόδευσαν τον 32χρονο και στο Σκολειό, προκειμένου να «αναμετρηθεί» με τις δυνάμεις του αλλά και να δοκιμάσει τις αντοχές του αμαξιδίου.

«Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλα τα άτομα με αναπηρία, να βγουν από τα σπίτια τους και να καταλάβουν ότι έχουν την δυνατότητα να πάνε στο βουνό. Γι' αυτό παρέχουμε, και στο καταφύγιο του Χορτιάτη, τη δυνατότητα να κάνουν βόλτα στο δάσος, με ειδικό αμαξίδιο», ανέφερε η κ. Γεωργουλή. Πάντως το Καταφύγιο Χορτιάτη είναι ιδανικό για εξορμήσεις από την πόλη, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με την υψηλές θερμοκρασίες!

Μία ανάσα από τη Θεσσαλονίκη, το Καταφύγιο βρίσκεται στη θέση «Τζεκ Μπακτσέ» σε υψόμετρο 1.000 μ. στο όρος Χορτιάτη. Η προσέγγιση γίνεται είτε οδικώς είτε μέσω ορειβατικού μονοπατιού με πορεία μιάμιση ώρας.

«Διοργανώνουμε όλο τον χρόνο εκδηλώσεις με μαθήματα γιόγκα και πιλάτες, καλούμε σε πεζοπορίες προκειμένου να γνωρίσουν όλοι το δάσος σε βατές διαδρομές, δεχόμαστε σχολεία και γενικά είμαστε ανοιχτοί σε όποιον θέλει να πάρει μια "ανάσα" στο βουνό, μένοντας και στο Καταφύγιο», σημειώνει η κ. Γεωργουλή.

Και δεν είναι τυχαίο ότι ένα από τα συνθήματα που αναγράφεται στην ιστοσελίδα του Καταφυγίου συμβουλεύει τους επισκέπτες ότι «δεν υπάρχει wifi στο βουνό αλλά σας υποσχόμαστε ότι θα βρείτε καλύτερη "επαφή"»…


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν τίθεται θέμα κατάργησης τριετιών και επιδομάτων, λέει το υπουργείο Εργασίας


Το υπουργείο Εργασίας, με ανακοίνωσή του, απαντά σε δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι αποτελεί προαπαιτούμενο της δεύτερης αξιολόγησης η κατάργηση τριετιών και επιδομάτων.

«Αυτά που επικαλούνται τα δημοσιεύματα πράγματι θα συνέβαιναν αν είχαμε ακόμη κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αυτά προβλέπει το άρθρο 103 του νόμου 4172/2013 της Κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου ότι θα εφαρμόζονταν μετά τη λήξη των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής. Με άλλα λόγια, και μετά το τέλος των μνημονίων εργασιακή ζούγκλα προετοίμαζαν για τη χώρα μας. Για τη σημερινή κυβέρνηση όμως αποτελεί θεμελιακή δέσμευση η απόκρουση παρόμοιων διατάξεων και γενικότερα η αναστροφή της εργασιακής απορρύθμισης», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και συνεχίζει:

«Για το λόγο αυτό, το επικαιροποιημένο μνημόνιο όχι μόνον δεν προβλέπει την εφαρμογή της εν λόγω ρύθμισης, αλλά αντιθέτως ρητά αναφέρει ότι το θέμα του προσδιορισμού του κατώτατου μισθού αποτελεί αντικείμενο της διαπραγμάτευσης που έχει σκοπό την πλήρη επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

«Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης αυτής η Επιτροπή Ειδικών που έχει συγκροτηθεί για να υποβάλλει σχετικές προτάσεις έχει σήμερα επαφές με τους κοινωνικούς συνομιλητές που υπογράφουν την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και άλλους θεσμικούς φορείς», σημειώνεται ακόμα, στην ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τροχαίο δυστύχημα στη Σερβία με λεωφορείο που επέστρεφε από την Κέρκυρα


Τροχαίο δυστύχημα με τουριστικό λεωφορείο από τη Σλοβακία το οποίο μετέφερε τουρίστες που επέστρεφαν από διακοπές στην Κέρκυρα σημειώθηκε στη Σερβία περίπου 200χλμ έξω από το Βελιγράδι, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 23 τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με τη σλοβακική εφημερίδα Dennik το λεωφορείο μετέφερε 29 επιβάτες και δύο οδηγούς, μεταξύ των οποίων ήταν και 12 Τσέχοι καθώς και Ούγγροι πολίτες.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της περιοχής.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παιδεραστής παρενοχλούσε κορίτσια με "δόλωμα" φρούτα


Για αποπλάνηση παιδιών κάτω των 12 ετών κατ’ εξακολούθηση και απείθεια συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας, ένας 42χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Πέμπτης αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που περιπολούσαν στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, εντόπισαν τον 42χρονο, έξω από γκαράζ πολυκατοικίας, να στέκεται κοντά σε μια μηχανή, μαζί με τρία ανήλικα κορίτσια. Κατά την προσπάθεια για αστυνομικό έλεγχο ο 42χρονος ετράπη σε φυγή αλλά τελικά καταδιώχθηκε, ακινητοποιήθηκε και προσήχθη αρχικά στο Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα και στη συνέχεια στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα που διενεργήθηκε, ο 42χρονος λίγο πριν από τον εντοπισμό του είχε επιβιβάσει στη μοτοσυκλέτα του, με την υπόσχεση για βόλτα, τρία κορίτσια υπηκόους Αλβανίας (το ένα ηλικίας 7 ετών και τα δύο ηλικίας 9 ετών) και τις οδήγησε σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας, όπου εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι, προέβη σε ασελγείς σε βάρος τους πράξεις.

Όπως επίσης εξακριβώθηκε, ο συλληφθείς πριν από μια εβδομάδα, δελεάζοντας τις προαναφερόμενες ανήλικες με προσφορά φρούτων, τις οδήγησε δύο φορές στο σπίτι του όπου προέβη σε ασελγείς σε βάρος τους πράξεις.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί ιαπωνικά τρόφιμα


Στην ανάκληση αποξηραμένων χόρτων θαλάσσης προέλευσης Ιαπωνίας προχωρά ο ΕΦΕΤ, καθώς ανιχνεύτηκε υψηλή συγκέντρωση ιωδίου που υπερβαίνει την ανεκτή ημερήσια πρόσληψη (TDI). Πρόκειται για φύκια Kombu που χρησιμοποιούνται ευρέως στην ιαπωνική κουζίνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ:

Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση αποξηραμένων χόρτων θαλάσσης, στα οποία ανιχνεύτηκε υψηλή συγκέντρωση ιωδίου που υπερβαίνει την ανεκτή ημερήσια πρόσληψη (TDI).

Πρόκειται για τo προϊόν "Clearspring - Japanese Kombu - Dried sea vegetable - wild harvested" προέλευσης Ιαπωνίας, σε συσκευασία των 50g, που έχει αριθμό γραμμοκώδικα 5021554002291 και ημερομηνία ανάλωσης έως 01/07/2018. Τo εν λόγω προϊόν συσκευάζεται από την Βρετανική εταιρεία "Clearspring Ltd", διακινήθηκε στην Ελλάδα από την εταιρεία "Green Bay & Company Ltd" και διατέθηκε στο καταναλωτικό κοινό από την εταιρεία "Ζωή Μονοπρόσωπη ΕΠΕ - Παντοπωλείο Θεσσαλονίκης" (Κομνηνών 12, ΤΚ 54624, Θεσσαλονίκη) σε συνολική ποσότητα 10 τεμαχίων.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συγκεκριμένου προϊόντος, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (κάτωθι φωτογραφίες), να μην το καταναλώσουν.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συγκλονίζει ο ποδοσφαιριστής, που δεν πήγε στο Euro για χάρη της άρρωστης γυναίκας του


Πρωταγωνιστής μιας συγκλονιστικής ιστορίας είναι ο Βορειοϊρλανδός ποδοσφαιριστής, Πατ Μακ Κορτ. Είπε «όχι» στο Euro για να είναι μαζί με τη γυναίκα του που έχει καρκίνο.

Ο Πατ Μακ Κορτ είχε την ευκαιρία να βιώσει μια ξεχωριστή εμπειρία, αφού βρισκόταν στις επιλογές του προπονητή της Βόρειας Ιρλανδίας για τα τελικά του Euro 2016.

Συγκλονίζει ο ποδοσφαιριστής, που δεν πήγε στο Euro για χάρη της άρρωστης γυναίκας του

Ωστόσο, ο παίκτης της Λούτον, στα 32 του χρόνια γύρισε την πλάτη σε μια ευκαιρία ζωής, για χάρη της αγάπης, του έρωτα και της άρρωστης γυναίκας του.

Ο Βοιρειοϊρλανδός, ξεκαθάρισε στον Ο’ Νιλ ότι δεν μπορεί να αφήσει την γυναίκα του μόνη της, ενώ εκείνη δίνει μάχη με τον καρκίνο.

Η σύζυγος του Μακ Κορτ, πληροφορήθηκε ότι έχει όγκο στον εγκέφαλο, περίπου πριν από ένα μήνα και ενώ το ζευγάρι βρισκόταν σε διακοπές. Από τότε ο Μακ Κορτ αποφάφισε να αφοσιωθεί στη σύντροφο του και να αφήσει το ποδόσφαιρο, ενημερώνοντας την ομάδα του και την εθνική Ιρλανδίας.

inner

Ο ίδιος, ενημέρωσε τον προπονητή του ότι δεν μπορεί να πάει στη Γαλλία για το Euro, αφού δήλωσε πως δεν θα μπορούσε να είναι συγκεντρωμένος στις αθλητικές υποχρεώσεις του.

«Θα ήθελα να είμαι στη Γαλλία, αλλά όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, θέτεις προτεραιότητες. Θέλω να είμαι κοντά στη Λόρα και τα παιδιά μας αυτή την περίοδο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο παίκτης.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αναστέλλεται η αυριανή απεργία σε τρένα και προαστιακό


Οι σημερινές στάσεις εργασίας.

Αναστέλλεται έως τις 6/7 η αυριανή 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα τρένα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο, μετά την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να δώσει ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ΕΕΣΣΤΥ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, η 24ωρη απεργία που είχε εξαγγελθεί για αύριο, ημέρα κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών, μετατίθεται για την Τετάρτη 6 Ιουλίου ενώ αναμένεται να ανακοινώσει και νέες επεναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από την επόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι στα τρένα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο πραγματοποιούν και σήμερα στάσεις εργασίας από τις πέντε το πρωί έως τις οκτώ, από τις 13:00 έως τις 16:00 και από τις 21:00 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα με αποτέλεσμα να υπάρχουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια όλου του σιδηροδρομικού δικτύου, των αμαξοστοιχιών του Προαστιακού Σιδηρόδρομου της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, στα δρομολόγια προς το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» καθώς και στα δρομολόγια των λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο-Πάτρα και αντιστρόφως.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χιλιάδες γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα στην Ινδία


Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες.

Η 21η Ιουνίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα και στην Ινδία η μέρα γιορτάζεται με κάθε μεγαλοπρέπεια καθώς είναι η χώρα που γέννησε αυτή τη φυσική και νοητική πρακτική, που εξασκούν άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν μαζική στην εκδήλωση στο Ahmedabad. Πιστός στο ραντεβού του ήταν και ο πρωθυπουργός Ναρέντα Μόντι που έκανε ασκήσεις χαλάρωσης και αυτοσυγκέντρωσης. Αντίστοιχες εκδηλώσεις έγιναν και σε άλλες χώρες, όπως στην Αυστραλία.










































Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...