Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Μέτρα και ενέργειες της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κομισιόν: Χορήγηση 1,65 εκατ. ευρώ για τους σεισμόπληκτους στα νησιά του Ιονίου

Θα καλύψει το κόστος των έκτακτων μέτρων που λήφθηκαν.

Τη χορήγηση 1,65 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε. για τους σεισμόπληκτους στα νησιά του Ιονίου, πρότεινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής, ο σεισμός που έπληξε τον περασμένο Νοέμβριο το νησί της Λευκάδας και τα βόρεια τμήματα της Ιθάκης και της Κεφαλονιάς προκάλεσε ζημιές σε δρόμους, σπίτια και τουριστικές περιοχές. Ως εκ τούτου, η οικονομική ενίσχυση ύψους 1,65 εκατ. ευρώ έχει στόχο να βοηθήσει στην αποκατάσταση των υποδομών, θα καλύψει το κόστος των έκτακτων μέτρων που λήφθηκαν, καθώς μέρος των εργασιών καθαρισμού.

«Το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε. είναι ένα από τα ισχυρότερα σύμβολα αλληλεγγύης για τις στιγμές ανάγκης. Αυτή η οικονομική ενίσχυση θα βοηθήσει τις κοινότητες στα Ιόνια Νησιά να σταθούν ξανά στα πόδια τους και θα αναζωογονήσει την οικονομική δραστηριότητα, κυρίως στον τομέα του τουρισμού», δήλωσε η επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική, Κορίνα Κρέτσου.

Η πρόταση της Κομισιόν πρέπει τώρα να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο.

----------

Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Αττικής ενόψει αντιπυρικής περιόδου

Άμεση συνδρομή στην αντιμετώπιση της χθεσινής πυρκαγιάς στον Βαρνάβα.

Με αφορμή την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στον Βαρνάβα του δήμου Μαραθώνα και με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος, η Περιφέρεια Αττικής υπενθυμίζει, με ανακοίνωση της, ότι παραμένει σε ετοιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, συνδράμοντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Χθες, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, ανταποκρινόμενη στο αίτημα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, διέθεσε δύο υδροφόρες για την παροχή νερού στα πυροσβεστικά οχήματα και ένα όχημα βαρέου τύπου για τη διάνοιξη δασικών οδών και τη διευκόλυνση της προσβασιμότητα των δυνάμεων κατάσβεσης.

----------

Δέσμευση 2.276 κιλών κερασιών χωρίς σήμανση

Αιφνιδιαστικός έλεγχος από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά.

Στη δέσμευση κερασιών συνολικού βάρους 2.276 κιλών, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Ειδικότερα, κατά τον ποιοτικό έλεγχο σε επιχείρηση εμπορίου αγροτικών προϊόντων στο Δήμο Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη, οι ελεγκτές εντόπισαν και δέσμευσαν 336 πλαστικά κλουβάκια με κεράσια συνολικού βάρους 2.276 κιλών, λόγω απουσίας της προβλεπόμενης από την ισχύουσα νομοθεσία σήμανσης στα μέσα συσκευασίας.

----------

Αερομεταφορά αγοριού λίγων ωρών από τη Ρόδο στο Ηράκλειο

Το νεογνό παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα.

Ένα νεογέννητο αγοράκι μεταφέρθηκε σήμερα το μεσημέρι από τη Ρόδο στο Ηράκλειο, με ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πρόκειται για ένα αγοράκι μόλις λίγων ωρών, το οποίο παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, προκειμένου να νοσηλευθεί στη μονάδα νεογνών.

----------

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο στο κέντρο της Αθήνας λόγω εορτασμού της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας

Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Λόγω του εορτασμού της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας 2016, αύριο Τετάρτη 22 Ιουνίου, από τις 17:00 έως τις 19:30, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, θα πραγματοποιηθεί σταδιακή και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, στις εξής λεωφόρους και οδούς του Δήμου Αθηναίων:

- Βασ. Γεωργίου Α', σε όλο το μήκος της.

- Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λ. Βασ. Αμαλίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σύνταγμα.

- Αθανασίου Διάκου, σε όλο το μήκος της, ρεύμα κυκλοφορίας από Καλλιρόης προς Λ. Συγγρού.

- Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.