Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Το αεροδρόμιο του μέλλοντος θα κατασκευαστεί στην Ταϊβάν


Θα είναι διαφανές και γεμάτο δέντρα και λουλούδια - Δείτε εικόνες.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Taoyuan της Ταϊβάν αποκάλυψε τα σχέδια για την κατασκευή του νέου τερματικού σταθμού του, με έμπνευση από το εντυπωσιακό τοπίο της χώρας και τον ωκεανό που την περιβάλλει.

Η «πράσινος» φιλικός προς το περιβάλλον σχεδιασμός του, περιλαμβάνει δέντρα και τροπικά λουλούδια.

Τον διαγωνισμό για το νέο κτήριο του Terminal 3 κέρδισε η λονδρέζικη εταιρεία Rogers Stirk Harbour and Partners.

Το εν λόγω αεροδρόμιο- η παλαιότερη ονομασία του ήταν Chiang Kai-shek- είναι το μεγαλύτερο του νησιού και το 11ο πιο πολυσύχναστο στον κόσμο.

Ο νέος τερματικός σταθμός αναμένεται να υποδέχεται 45 εκατομμύρια επιβάτες κάθε χρόνο από το 2020 που είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί η κατασκευή του.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα των Rogers Stirk Harbour and Partners, το «Terminal 3 θα δημιουργήσει νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες στους επιβάτες και θα είναι ορόσημο για τη χώρα».


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φωτογράφος ξόδεψε 6 χρόνια για τη φωτογραφία της ζωής του!


Τράβηξε πάνω από 720.000 λήψεις - Δείτε τις εικόνες.

Για τον 46χρονο φωτογράφο Alan McFadyen η φωτογραφία που ελήφθη στη Σκωτία είναι η λήψη της ζωής του καθώς για να την τραβήξει έπρεπε να περιμένει έξι ολόκληρα χρόνια!

Η φωτογραφία δείχνει το πουλί αλκυόνη σε μια άψογη βουτιά την στιγμή που μπαίνει μέσα στη λίμνη. Όλα ξεκίνησαν πριν 40 περίπου χρόνια όταν ο παππούς του Alan τον είχε πάει στο συγκεκριμένο σημείο για να του γνωρίσει το συγκεκριμένο είδος πουλιού κατά την περίοδο της ωοτοκίας.

Όταν ο Alan ασχολήθηκε με τη φωτογραφία είχε πάντα σαν όνειρο να πάει στο σημείο που του έμαθε ο παππούς του και να βγάλει το συγκεκριμένο πουλί μια τέλεια φωτογραφία.

Τα τελευταία έξι χρόνια επισκεπτόταν συνέχεια την περιοχή και έβγαλε χιλιάδες φωτογραφίες, πάνω από 720.000 μέχρι να τραβήξει την συγκεκριμένη που δείχνει το ράμφος του πουλιού να ακουμπάει το νερό της λίμνης σε μια τέλεια αρμονία.

«Η φωτογραφία χρειαζόταν μια τέλεια βουτιά για να ληφθεί. Δεν απαιτούσε μόνο από εμένα να είμαι στο σωστό μέρος τη χωστή χρονική στιγμή αλλά και το πουλί να μπει κατακόρυφα στο νερό και να κάνει την τέλεια βουτιά. Και συνέβη μετά από έξι χρόνια προσπαθειών», αποκαλύπτει ο φωτογράφος.

Ο Alan πέρασε πάνω από 4.200 ώρες στη λίμνη παρατηρώντας τα πουλιά και περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή. Μέσα στα έξι χρόνια επισκεπτόταν τη λίμνη τουλάχιστον 100 φορές το χρόνο και δεν έχανε την ελπίδα του ότι θα καταφέρει να κάνει την τέλεια λήψη.

Μιλώντας για τις ατελείωτες ώρες προσπάθειας ο Alan λέει πώς τώρα βλέπει τις χιλιάδες λήψεις που έχει κάνει και σκέφτεται ότι πράγματι έκανε πολύ κόπο γι’ αυτή τη μοναδική φωτογραφία. «Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στον κόσμο που να έχουν αυτό το πλάνο. Οι αλκυόνες βουτάνε τόσο γρήγορα σαν σφαίρες ώστε για να τραβήξει κανείς μια τέτοια φωτογραφία θέλει πολλή τύχη και πολλή υπομονή. Νιώθω πολύ περήφανος γι’ αυτό που έκανα και μακάρι ο παππούς μου που έχει πεθάνει να την βλέπει από εκεί που είναι και να χαίρεται για μένα» λέει ο φωτογράφος.











Η φωτογραφία της ζωής του είναι αυτή…




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

To 2015 πιθανόν η θερμότερη χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ


Σε μία εβδομάδα η Διάσκεψη για το Κλίμα (COP21) στο Παρίσι.

To 2015 μπορεί να είναι η θερμότερη χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ και η μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια της Γης μπορεί να περάσει το συμβολικό όριο του ενός βαθμού Κελσίου σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή (1880-1899). Το 2016 μπορεί να είναι ακόμη πιο θερμό εξαιτίας του φαινομένου Ελ Νίνιο, επισημαίνει έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας.

«Σύμφωνα με την τάση που διαγράφεται για το 2015, εκτιμάται πως η φετινή χρονιά θα είναι πολύ πιθανόν η θερμότερη που έχει καταγραφεί ποτέ» και «η μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια της Γης θα υπερβεί αναμφίβολα το συμβολικό και ενδεικτικό όριο μιας υπερθέρμανσης κατά έναν βαθμό Κελσίου σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή», δήλωσε η υπηρεσία που εδρεύει στη Γενεύη.

Στην έκθεση, που δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα, μια εβδομάδα πριν από τη Διάσκεψη για το Κλίμα (COP21) στο Παρίσι, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας αναφέρει επίσης ότι «οι χρονιές από το 2011 έως το 2015 αποτελούν τη θερμότερη πενταετή περίοδο που έχει καταγραφεί στα χρονικά, με πολλά ακραία καιρικά φαινόμενα, κυρίως κύματα καύσωνα, που επηρεάζονται από την κλιματική αλλαγή».

«Η κατάσταση του παγκόσμιου κλίματος το 2015 θα είναι ορόσημο για μια σειρά από λόγους», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΠΟΜ Μισέλ Ζαρό. «Οι συγκεντρώσεις αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα έφθασαν σε νέα κορύφωση: την άνοιξη του 2015 στην Αρκτική για πρώτη φορά το επίπεδο του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα ξεπέρασε το όριο των 400 μερών ανά εκατομμύριο κατά παγκόσμιο μέσο όρο. Το 2015 θα είναι πιθανότατα η θερμότερη χρονιά που έχει καταγραφεί, οι θερμοκρασίες της επιφάνειας της θάλασσας έφθασαν σε πρωτοφανή επίπεδα, από τότε που γίνονται παρατηρήσεις. Η υπερθέρμανση πιθανότατα θα υπερβεί το όριο του 1°C. Θλιβερή είδηση για τον πλανήτη μας».

«Οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που προκαλούν την κλιματική αλλαγή μπορούν να περιοριστούν. Έχουμε τις απαραίτητες γνώσεις και τα εργαλεία για να δράσουμε. Έχουμε την επιλογή, την οποία δεν θα έχουν οι μελλοντικές γενιές», δήλωσε ο Ζαρό. Επέμεινε ακόμη στην ύπαρξη σήμερα ενός ισχυρού επεισοδίου Ελ Νίνιο, θερμού ρεύματος του Ειρηνικού, που κερδίζει συνεχώς σε ένταση. «Το φαινόμενο αυτό επηρεάζει τις καιρικές συνθήκες σε πολλά μέρη του κόσμου και εξηγεί τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που βιώσαμε τον Οκτώβριο. Θα συνεχίσει να θερμαίνει τον πλανήτη μέχρι το 2016».

Εξάλλου, μια προκαταρκτική εκτίμηση όσον αφορά την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2015 δείχνει ότι η μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια της Γης για τους πρώτους δέκα μήνες του έτους «παρουσιάζει μια απορρύθμιση περίπου +0,73°C σε σχέση με τη φυσιολογική που είχε υπολογιστεί για την περίοδο 1961-1990 (μέση θερμοκρασία 14°C), δηλαδή περίπου 1°C υψηλότερη σε σχέση με τις χρονιές 1880-1899 της προβιομηχανικής εποχής», σύμφωνα με την έκθεση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

6 χρήσεις για το πιστολάκι μαλλιών που δεν φαντάζεστε


Ένα πιστολάκι μαλλιών βρίσκεται σίγουρα σε κάθε σπίτι. Αν μέχρι τώρα το χρησιμοποιούσατε μόνο για να στεγνώνετε τα μαλλιά σας, τώρα ήρθε η ώρα να μάθετε πράγματα γι’ αυτό που θα σας εντυπωσιάσουν. Δείτε περίεργες χρήσεις του που θα σας λύσουν τα χέρια…

Μπείτε στο στενό σας τζιν 
Αν σας στενεύει το τζιν σας (φάγατε λίγο παραπάνω τις τελευταίες μέρες) αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να βάλετε το πιστολάκι σας στην πρίζα και να το γυρίσετε στο ζεστό. Φυσήξτε προς το σημείο του φερμουάρ ή των κουμπιών του για 1-2 λεπτά και θα δείτε ότι αμέσως θα μαλακώσει. Έτσι, θα μπορέσετε να το φορέσετε πολύ πιο εύκολα.

Αφαιρέστε αυτοκόλλητα 
Για να αφαιρέσετε το αυτοκόλλητο από ένα καινούργιο προϊόν που μόλις αγοράσατε πάρτε το πιστολάκι και στρέψτε το προς τη μεριά του αυτοκόλλητου. Έτσι, θα το ξεκολλήσετε χωρίς κόπο.

Σιδερώστε κάτι στα γρήγορα 
Ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να σιδερώσετε κάτι στα γρήγορα χωρίς να βγάζετε έξω σίδερο και σιδερώστρα είναι να το περάσετε λίγο με το πιστολάκι. Φυσήξτε το με ζεστό αέρα από απόσταση τουλάχιστον 25 εκατοστών και θα διαπιστώσετε πως θα είναι πολύ σύντομα έτοιμο για φόρεμα.

Ξεσκονίστε 
Για να ξεσκονίσετε δύσκολα σημεία του σπιτιού που δεν φτάνει το ξεσκονόπανο, βάλτε το πιστολάκι μπροστά στον κρύο αέρα και περάστε το. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ξεσκονίσετε μέχρι και το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας.

Διώξτε τον ατμό από τον καθρέφτη του μπάνιου σας 
Μετά το μπάνιο σας ο καθρέφτης μοιάζει σαν να βγήκε από ταινία τρόμου; Φυσήξτε τον λίγο με το πιστολάκι στον κρύο αέρα και σε μερικά δευτερόλεπτα όλος ο ατμός θα έχει εξαφανιστεί.

Στεγνώστε τα νύχια σας 
Αν το βερνίκι σας δεν λέει να στεγνώσει με τίποτα (ειδικά αν έχετε περάσει τα νύχια σας 2-3 στρώσεις με αυτό) τότε το πιστολάκι θα σας λύσει το πρόβλημα. Ανάψτε το στο κρύο και φυσήξτε με αυτό τα νύχια σας. Έτσι, θα στεγνώσουν πολύ πιο γρήγορα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε κατ’ οίκον περιορισμό 24 οικολόγοι ακτιβιστές


Πριν από τη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα.

Η Γαλλία έχει θέσει σε κατ΄οίκον περιορισμό 24 «πράσινους» ακτιβιστές πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων του ΟΗΕ για το κλίμα, χρησιμοποιώντας τους νόμους έκτακτης ανάγκης που τέθηκαν σε ισχύ έπειτα από τις επιθέσεις του Παρισιού, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Ο Καζνέβ δήλωσε πως οι ακτιβιστές θεωρούνται ύποπτοι για τον σχεδιασμό βίαιων διαδηλώσεων στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων που ξεκινούν αύριο, μία ημέρα πριν από την επίσημη εναρκτήρια τελετή, και θα διαρκέσουν μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου.

«Αυτοί οι 24 άνθρωποι τέθηκαν σε κατ΄οίκον περιορισμό επειδή υπήρξαν βίαιοι στη διάρκεια διαδηλώσεων στο παρελθόν και επειδή έχουν πει ότι δεν σεβαστούν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης», ανέφερε ο Καζνέβ σε ομιλία του στο Στρασβούργο.

Μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, κατά τις οποίες 130 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, η γαλλική κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, απαγορεύοντας τις δημόσιες διαδηλώσεις και δίνοντας στην αστυνομία εκτεταμένες εξουσίες έρευνας και επιτήρησης.

«Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το τρομοκρατικό κίνημα, όμως οι δυνάμεις μας πρέπει να είναι πλήρως επικεντρωμένες στην προστασία του γαλλικού λαού», συνέχισε ο Καζνέβ, λέγοντας πως οποιαδήποτε σοβαρή δημόσια διατάραξη θα εξέτρεπε την προσοχή της αστυνομίας από τη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

Δεν διευκρίνισε πόσο καιρό θα παραμείνουν οι ακτιβιστές σε σύλληψη κατ΄οίκον, όμως γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως θα περιοριστούν στα σπίτια τους καθ΄όλη τη διάρκεια της διάσκεψης του ΟΗΕ.

Ο διευθυντής της Greenpeace στη Γαλλία, Ζαν-Φρανσουά Ζιλιάρ, είπε πως, απ΄ό,τι γνωρίζει, όλοι οι οικολόγοι που τέθηκαν υπό περιορισμό κατ΄οίκον είναι ακτιβιστές ειρηνιστές που δεν διέπραξαν ποτέ βίαιες ενέργειες ούτε αντιμετωπίζουν οποιεσδήποτε κατηγορίες.

«Έχουμε την αίσθηση πως (η κυβέρνηση) θέλει να καταπνίξει την κριτική από την πλευρά των ακτιβιστών, αλλά με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, αυτό είναι καταστολή», δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι BFM.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε πως 312 άνθρωποι -περιλαμβανομένων και των 24 οικολόγων ακτιβιστών- έχουν τεθεί σε κατ΄οίκον περιορισμό στη Γαλλία αφότου κηρύχθηκε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 14 Νοεμβρίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς βγήκε η φράση «από μηχανής θεός»


Προέρχεται από την αρχαία ελληνική τραγωδία.

Με τη φράση «από μηχανής θεός» χαρακτηρίζουμε ένα γεγονός ή πρόσωπο, που με την απροσδόκητη εμφάνισή του, δίνει μια λύση ή μια νέα εξέλιξη σε περίπτωση αμηχανίας ή διλήμματος.

Η φράση προέρχεται από την αρχαία τραγωδία.

Για τη σκηνική οικονομικά, ειδικά στις στιγμές που η εξέλιξη έπαιρνε δυσάρεστη τροπή για το κύριο πρόσωπο του έργου, έκανε την επέμβασή του ένας από τους ολύμπιους θεούς, για να δώσει μιαν αναπάντεχη και ευνοϊκή τροπή.

Ο θεός δεν θα μπορούσε όμως να εμφανιστεί σαν κοινός θνητός, από το δρόμο των παρασκηνίων, γιατί θα έλειπε το στοιχείο του δέους από την εμφάνισή αυτή.

Προτιμήθηκε λοιπόν να παρουσιάζεται με ειδικό μηχάνημα από το επάνω μέρος της σκηνής ή καμιά φορά από καταπακτή εάν επρόκειτο για θεό του Άδη. Από την ειδική, λοιπόν, αυτή μηχανή, ερχόταν ο θεός και φυσικά ήταν «από μηχανής», διότι ερχόταν στην κατάλληλη στιγμή για να δώσει λύση σε κάποιο σοβαρό πρόβλημα που δημιουργούσε αδιέξοδο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένα «κάστρο από βαμβάκι» στην Τουρκία


Ένα μαγευτικό αξιοθέατο της φύσης - Δείτε τις φωτογραφίες.

Pamukkale. Ένα από τα πιο γνωστά και εντυπωσιακά αξιοθέατα στη νοτιοδυτική Τουρκία, 18 χιλιόμετρα βόρεια της Ντενιζλί, το οποίο έχει φτιάξει περίτεχνα η φύση. Pamukkale στα Τούρκικα σημαίνει «κάστρο από βαμβάκι» και ουσιαστικά αποτελεί μια λευκή πλαγιά με καταρράκτες και λίμνες-φυσικές πισίνες που δημιουργούν ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Τα νερά στις φυσικές αυτές πισίνες είναι ιαματικά με τη θερμοκρασία τους να είναι σταθερά στους 36 βαθμούς Κελσίου όλο το χρόνο. Τα ζεστά, ιαματικά νερά αναβλύζουν από τα ασβεστολιθικά πετρώματα εδώ και 200 χρόνια, ενώ οι φυσικές «βεράντες» δημιουργούν ένα μαγευτικό λευκό τοπίο σαν από παραμύθι.

Το φαινόμενο αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο, αλλά υπάρχουν επίσης παρόμοιες «πισίνες» στην Κίνα, σε μικρότερο βέβαια μέγεθος. Τα νερά ουσιαστικά αναβλύζουν από τη γη και τρέχουν στους καταρράκτες πάνω στο γκρεμό ενώ παράλληλα το ασβέστιο κατακάθεται δημιουργώντας αυτή την ολόλευκη επιφάνεια, η οποία από μακριά μοιάζει με βαμβάκι.

Πολύ κοντά βρίσκεται χτισμένη και η Ιεράπολης γνωστή επίσης για τα θερμά λουτρά της. Κάτω από τη Γη βρίσκεται μια τεράστια πηγή νερού που θερμαίνεται από την ηφαιστειακή λάβα. Το νερό βγαίνει στην επιφάνεια και χύνεται στο λόφο για περισσότερα από 2.000 χρόνια. Η εικόνα είναι εντυπωσιακή, ενώ όσοι έχουν κάνει μπάνιο στις φυσικές αυτές πισίνες κάνουν λόγο για μια μοναδική εμπειρία. Κάθε χρόνο συρρέουν εκατοντάδες τουρίστες για να θαυμάσουν από κοντά αυτό το μοναδικό μνημείο της φύσης, καθώς αποτελεί ένα από τα σήματα κατατεθέντα της τουριστικής Τουρκίας και συμπεριλαμβάνεται στη λίστα μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Ο μύθος αναφέρει ότι στην περιοχή υπήρχε ένα νεαρό κορίτσι ανύπαντρο και άσχημο. Δεν ήθελε κανείς να την παντρευτεί και μέσα στην απελπισία της αποφάσισε να αυτοκτονήσει πηδώντας από ένα βράχο. Έτσι έπεσε σε μια από τις λιμνούλες, αλλά όχι μόνο δεν πέθανε αλλά το νερό τη μεταμόρφωσε σε μια πολύ όμορφη κοπέλα. Αργότερα την ερωτεύτηκε ένας άρχοντας της περιοχής και σύντομα παντρεύτηκαν.

Παλιότερα το Pamukkale είχε κινδυνεύσει καθώς πολλά τουριστικά καταλύματα που χτίστηκαν στην περιοχή αντλούσαν πολύ μεγάλες ποσότητες ιαματικών νερών από το σημείο ανεξέλεγκτα και τις τοποθετούσαν σε δεξαμενές για χρήση από τους τουρίστες που έμεναν στα καταλύματα. Αυτή η εκμετάλλευση σταμάτησε και πλέον πολλές δεξαμενές είναι στεγνές.

Το «κάστρο από βαμβάκι» αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία για όποιον το επισκεφτεί και έχει την τύχη να κολυμπήσει στα ιαματικά νερά, ενώ οι επισκέπτης φεύγει γεμάτος μαγικές εικόνες με χρώματα όπως αλλάζουν στην πλαγιά ανάλογα με το φως του ήλιου.

Δείτε φωτογραφίες...


























Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο νοσοκομείο ο Τζοφ, δυσκολεύεται να περπατήσει!


Σοκ στο ιταλικό ποδόσφαιρο προκάλεσε το σημερινό δημοσίευμα της Messagero που αποκάλυψε πως ο Ντίνο Τζοφ βρίσκεται σε κλινική της Ρώμης, εδώ και 20 ημέρες, με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Στο νοσοκομείο ο Τζοφ, δυσκολεύεται να περπατήσει!

Ο 73χρονος θρύλος της Ιταλίας νοσηλεύτηκε πριν από περίπου τρεις εβδομάδες καθώς, για ανεξήγητο λόγο, δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος και να περπατήσει! Οι γιατροί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αποδίδουν το πρόβλημα σε διαταραχή του νευροφυτικού συστήματος χωρίς να μπορούν να προσδιορίσουν κάτι περισσότερο.

Πάντως, τα μηνύματα είναι πλέον καθησυχαστικά και μετά της πρώτες στιγμές φόβου, η κατάστασή του βρίσκεται υπό έλεγχο και παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τζοφ, πρωταθλητής Ευρώπης και κόσμου με την Ιταλία, μπορεί και περπατάει, έστω και με βοήθεια.


Πηγή: http://www.sentragoal.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το αξιολάτρευτο πορτοκαλί μαϊμουδάκι Nangua


Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του.
Είναι πορτοκαλί, λέγεται Nangua και γεννήθηκε πρόσφατα στον ζωολογικό κήπο Taronga του Σίδνεϊ.

Το γλυκύτατο μαϊμουδάκι ανήκει στη σπάνια οικογένεια Langur. Το εντυπωσιακό πορτοκαλί τρίχωμά του θα σκουραίνει όσο ο μικρός θα μεγαλώνει. Πρόκειται για είδος προς εξαφάνιση, καθώς υπολογίζεται πως μόλις περίπου 800 παραμένουν στη φύση.









Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ασυνήθιστη ποινή σε «πειρατή» του ίντερνετ στην Τσεχία


Στην «υπηρεσία» των μεγάλων εταιριών για να αποφύγει τις μηνύσεις.

Μια ασυνήθιστη ποινή επιβλήθηκε σε έναν άνδρα, ο οποίος είχε καταδικαστεί για τη διανομή και πώληση πειρατικού λογισμικού στην Τσεχία. Ο 30χρονος Τζακούμπ Φ. δεν θα χρειαστεί να καταβάλει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό ως αποζημίωση, εφόσον το ντοκιμαντέρ στο οποίο συμμετέχει και καταγγέλλει την πειρατεία ξεπεράσει στο διαδίκτυο τις 200.000 προβολές.

Πολλές εταιρείες λογισμικού, τα προγράμματα των οποίων είχε διένειμε παράνομα στην αγορά, συμφώνησαν να μην καταθέσουν μηνύσεις, μετά την καταδίκη του Τζακούμπ από τσέχικο δικαστήριο.

Στον 30χρονο «πειρατή» επιβλήθηκε επίσης ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή.



Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, οι εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Microsoft, η Sony Music και η Twentieth Century Fox εκτιμούν ότι η οικονομική ζημία που προκλήθηκε από τις παράνομες δραστηριότητες του Τζακούμπ, ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ. Ωστόσο, η Business Software Alliance (BSA) που αντιπροσώπευε τη Microsoft, αναγνώρισε ότι ο 30χρονος δεν ήταν σε θέση να καταβάλει χρηματική αποζημίωση, καθώς το ποσό ήταν διόλου ευκαταφρόνητο.

Αντ' αυτού, οι εταιρείες ανακοίνωσαν ότι θα ήταν διατεθειμένες να μην καταθέσουν μηνύσεις εάν ο Τζακούμπ συμμετείχε στην παραγωγή ενός βίντεο με θέμα την πειρατεία λογισμικού και παραδεχόταν ότι η διάθεση και η διανομή μη αυθεντικών προγραμμάτων αποτελεί αδίκημα. Ωστόσο, οι εταιρείες επέβαλαν έναν όρο: προκειμένου να ισχύσει η απόφαση των εταιρειών, το βίντεο, με τίτλο «The Story of My Piracy», θα πρέπει να ξεπεράσει τις 200.000 προβολές στο Διαδίκτυο μέσα σε χρονικό διάστημα 2 μηνών. Εάν δεν επιτευχθεί ο στόχος αυτός, οι εταιρείες θα καταθέσουν μηνύσεις.

Στο βίντεο ο Τζακούμπ προειδοποιεί άλλους «πειρατές» ότι πρέπει να σταματήσουν την παράνομη δραστηριότητά τους εάν θέλουν να αποφύγουν τη σύλληψη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

BBC: Γιατί οι Έλληνες κάνουν εκταφή στους νεκρούς τους


Ο «συνωστισμός» στα νεκροταφεία και η αδυναμία συντήρησης των τάφων.

Για τον «συνωστισμό» που επικρατεί στα ελληνικά νεκροταφεία, αλλά και στην δυσκολία των Ελλήνων να θάψουν τους δικούς τους ανθρώπους λόγω έλλειψης χρημάτων, αναφέρεται δημοσίευμα του BBC.

«Τα ελληνικά νεκροταφεία είναι υπερπλήρης, που τα πτώματα συνήθως είναι θαμμένα για τουλάχιστον τρία χρόνια. Οι οικογένειες πρέπει να πληρώσουν την εκταφή - και για τα οστά που φυλάσσονται σε ειδικά οστεοφυλάκια. Αλλά πολλοί, δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά ακόμα και για να κάνουν αυτό…», αναφέρει η δημοσιογράφος στο εκτενές ρεπορτάζ της.

Η Chloe Hadjimatheou, η αρθρογράφος που υπογράφει το κείμενο, μίλησε με μια γυναίκα την οποία συνάντησε σε νεκροταφείο της Θεσσαλονίκης η οποία στεκόταν και «έκλεγε πάνω από τον τάφο του πατέρα της». Είχε έρθει στο νεκροταφείο προκειμένου να είναι παρούσα στην εκταφή του αγαπημένου της ανθρώπου. Η ταφή του είχε γίνει πριν από επτά χρόνια, αλλά τα παιδιά του δεν είχαν χρήματα για τη συντήρηση του τάφου του.

«Πληρώσαμε για επιπλέον τέσσερα χρόνια, γιατί δεν είχαμε χρήματα για να τον κρατήσουμε περισσότερο», λέει η Κατερίνα. «Είναι ο αγαπημένος μας. Τον θυμόμαστε όπως ήταν ζωντανός και μετά βλέπεις πια μόνο οστά… Είναι σαν δεύτερη κηδεία», σημειώνει.

Όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ, η εκταφή είναι κάτι που οι περισσότεροι Έλληνες θα έρθουν αντιμέτωποι- οι περισσότεροι αισθάνονται υποχρεωμένοι να παρίστανται στη διαδικασία, από σεβασμό προς τον νεκρό. Τα τελευταία 50 χρόνια, ο πληθυσμός της χώρας έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό. Περισσότεροι από τους μισούς πολίτες, κατοικούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ λόγω της αστικής ανάπτυξης τα υπάρχοντα νεκροταφεία δεν μπορούν να επεκταθούν.



Για αυτό το λόγο, οι τάφοι συνήθως «νοικιάζεται» για τουλάχιστον τρία χρόνια, με τα ποσά να ανεβαίνουν για κάθε επιπρόσθετο έτος. Το απαγορευτικό κόστος ενεργεί ως αποτρεπτικός παράγοντας, οπότε ο χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά.

Ο Πέτρος Μ., ένας από τους νεκροθάφτες του νεκροταφείου, αναφέρει ότι γίνονται περίπου 15 εκταφές την εβδομάδα. Ο ίδιος εξηγεί ότι αρχικά γίνεται χρήση εκσκαφέα και ολοκληρώνεται με τη χρήση φτυαριού. «Είναι τυχεροί, αυτή η σορός έχει αποσυντεθεί πλήρως. Ανησυχούμε μήπως τύχει να δούμε κάτι δυσάρεστο», συμπληρώνει.

Τουλάχιστον το ¼ των σορών όπου γίνεται εκταφή έπειτα από τρία χρόνια, έχει αποσυντεθεί (εξαρτάται αν ο νεκρός έκανε χημειοθεραπεία ή έπαιρνε ισχυρά φάρμακα πριν πεθάνει καθώς αυτά διατηρούν το πτώμα). Το γεγονός της εκταφής δε συμβαίνει σε άλλες χώρες καθώς είναι διαδεδομένη η καύση νεκρών- πάνω από το 75% των Βρετανών και των Δανών επιθυμεί την καύση.

Το 2006 πάντως, ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει τη λειτουργία χώρων αποτέφρωσης, αλλά 10 χρόνια από την ψήφισή του δεν λειτουργεί ούτε ένας μιας και η Ορθόδοξη Εκκλησία προβάλλει σθεναρή αντίσταση. Για το θέμα μίλησε στην δημοσιογράφο και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος τάχθηκε υπέρ της αποτέφρωσης: «Η μητέρα μου μου είχε πει ότι δεν ήθελε να την φάνε τα σκουλήκια. Κράτησα μερικές από τις στάχτες της γυναίκας μου σε ένα μικρό κουτί στο ντουλάπι…», σημείωσε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νοικοκυρές σε απόγνωση: Πες μου ποια δουλειά βαριέσαι να κάνεις, να σου πω ποια είσαι!


Στις δουλειές του σπιτιού, υπάρχει μια ξεχωριστή ιεραρχία. Κάποιες δουλειές δηλαδή τις κάνουμε με σχετική ευχαρίστηση, κάποιες άλλες πάλι τις βαριόμαστε αφόρητα!

Σε κάθε περίπτωση, η χειρότερη δουλειά του σπιτιού, αυτή που αναβάλλετε συνεχώς να κάνετε, φανερώνει κάτι για τον χαρακτήρα σας. Μάθετε τι!


Το τρίψιμο της μπανιέρας

Είστε αυθόρμητη!



Ποτέ δεν καταλάβατε τους ανθρώπους που θέλουν πάντα να ακολουθούν ένα πρόγραμμα γιατί η δική σας καρδιά φτερουγίζει με το παραμικρό! Ναι η μπανιέρα σας είναι αρκετά βρώμικη αλλά έχετε καλύτερα πράγματα να κάνετε από το να περάσετε το απόγευμά σας τρίβοντας την.


Η οργάνωση της ντουλάπας

Είστε αισιόδοξη



Κάθε εποχή, λέτε ότι επιτέλους θα φτιάξετε την ντουλάπα σας ώστε το ντύσιμό σας να συμβαδίζει με τον καιρό και τη διάθεσή σας. Στην συνέχεια όμως, όλο κάτι γίνεται και τελικά το αναβάλλετε. Έχετε τρία καθημερινά φορέματα για όλες τις ώρες στα οποία ρίχνετε από πάνω κανένα πουλόβερ ώστε να γίνουν πιο πρακτικά σε περίπτωση που χτυπήσει ο χειμώνας!


Το πλύσιμο των πιάτων

Είστε δημιουργικοί



Τα γαστρονομικά αριστουργήματά σας αποσπούν διθυραμβικές κριτικές ... αφήνουν όμως άφθονες βρώμικες κατσαρόλες, τηγάνια και πιάτα στον νεροχύτη. Μπορεί να περνάτε ευχάριστα την ώρα σας συλλογιζόμενη το επόμενο πιάτο που θα δημιουργήσετε, σας είναι όμως δύσκολο να αφιερώσετε 10 λεπτά για το πλύσιμο των πιάτων. Ακόμα κι αν έχετε πλυντήριο πιάτο, δεν έχετε ποτέ την διάθεσή να το βάλετε σε λειτουργία!


Το δίπλωμα των ρούχων

Είστε πρακτική



Μπορεί να μην βαριέστε να βάζετε πλυντήριο αλλά όταν έρχεται η ώρα να μαζέψετε τα στεγνά ρούχα και να τα διπλώσετε, σας πιάνει άγχος. Αναρωτιέστε γιατί πρέπει να διπλώσετε τα ρούχα αφού ούτως ή άλλως θα τα ξεδιπλώσετε αργότερα για να τα σιδερώσετε (αν το κάνετε κι αυτό). Τελικά καταλήγετε να κρεμάτε στην ντουλάπα τα ρούχα που φοράτε περισσότερο.


Το καθάρισμα του ψυγείου

Είστε τελειομανής



Μια ακατάστατη τελειομανής είναι ένα σχήμα οξύμωρο. Στην πραγματικότητα, το φαινόμενο αυτό συμβαίνει πιο συχνά απ’ όσο νομίζετε. Γιατί; Επειδή μια τελειομανής ποτέ δεν θα κάνει τίποτα, αν δεν σιγουρευτεί πρώτα ότι θα το κάνει τέλεια! Το γεμάτο ψυγείο είναι απλά μια απόδειξη ότι χρειάζεστε χρόνο για τον εαυτό σας.


Το τρίψιμο στα πλακάκια

Είστε βαθιά σκεπτόμενο άτομο



Από απόσταση, το μπάνιο σας φαίνεται μια χαρά, και αυτό σας είναι αρκετό. Προτιμάτε να το καθαρίζετε μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως π.χ λόγω ανακαίνισης. Σας ενδιαφέρει η λεπτομέρεια αλλά δεν θέλετε να ξοδεύετε τον χρόνο σας στο πιο μικρό δωμάτιο του σπιτιού!


Το ξεσκόνισμα

Είστε ρεαλίστρια



Η σκόνη στο σπίτι σας βρίσκεται παντού από τα ντουλάπια μέχρι τα χαρτιά, αλλά δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα γι΄αυτό! Γιατί να ασχοληθείτε με κάτι που πάντα θα σας νικάει; Θέλετε πραγματικά να αφιερώσετε μια μέρα για να ξεσκονίσετε τα πάντα και να πετάξετε όσα δεν χρειάζεστε, απλά όχι σήμερα! 

 
Ηλεκτρική σκούπα

Είστε καλλιτέχνιδα!



Όσοι απολαμβάνουν να βάζουν ηλεκτρική σκούπα πιθανότατα τους αρέσει να τραβάνε το μηχάνημα μπρος και πίσω και να χαζεύουν τις τακτοποιημένες μικρές γραμμές που αφήνει η σκούπα πάνω στο χαλί. Εσείς όμως πιθανότατα προτιμάτε να περάσετε το Σάββατό σας χορεύοντας ή τραγουδώντας!


Πηγή: http://www.baby.gr
Διαβάστε περισσότερα...