Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Η Ρωσία έστειλε κουτάβι στη Γαλλία για να καλύψει το κενό της Ντίζελ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Γνωρίστε τη Νταμπρίνια.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ αποδέχθηκε χθες ένα δώρο από τη Ρωσία: ένα κουτάβι που ονομάζεται Νταμπρίνια, αντικαταστάτη της Ντίζελ, του αστυνομικού σκύλου που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας στο Σεν Ντενί, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Η Ντίζελ, ένα μαλινουά της γαλλικής αστυνομίας, σκοτώθηκε την 18η Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια εφόδου της αστυνομίας στο βόρειο προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας, σε διαμέρισμα όπου κρυβόταν ένας από τους υπόπτους για τη διάπραξη των επιθέσεων.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης, ο Ρώσος υπουργός Εσωτερικών Βλαντίμιρ Κολοκόλτσεφ έστειλε μια επιστολή στον Γάλλο ομόλογό του, προσφέροντάς του ένα κουτάβι της ρωσικής αστυνομίας, ένα βελγικό ποιμενικό.




Στην ευχαριστήρια επιστολή του προς το Κρεμλίνο, αποσπάσματα της οποίας δημοσίευσε χθες Παρασκευή η εφημερίδα Le Parisien και της οποίας έλαβε γνώση το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Καζνέβ σημείωσε ότι αυτό το δώρο είναι μια «πολύ δυνατή και εξαιρετικά συμβολική χειρονομία από πλευράς σας». Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας πρόσθεσε ότι η αλληλεγγύη της Ρωσίας συγκινεί τους Γάλλους.

«Χωρίς αμφιβολία, αυτό (το κουτάβι Νταμπρίνια) θα διατηρήσει τη γαλλορωσική φιλία ζωντανή στο πεδίο της εσωτερικής ασφάλειας», πρόσθεσε ο Καζνέβ.

Το κουτάβι έλκει το όνομά του από έναν Ρώσο ιππότη του Μεσαίωνα, τον Νταμπρίνια Νίκιτς, λαϊκό ήρωα που φημιζόταν για τη δύναμή του, την καλοσύνη και την τόλμη του.

Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών είχε δημοσιεύσει την 20ή Οκτωβρίου στον ιστότοπό του ένα βίντεο με πρωταγωνιστή το κουτάβι και τον εκπαιδευτή του καθώς έπαιζαν με μια μπάλα (https://mvd.ru/news/item/6802710/). Το κουτάβι, ηλικίας δύο μηνών, εμφανίστηκε επίσης στη ρωσική δημόσια τηλεόραση. Προτού μεταφερθεί στη Γαλλία για να παραδοθεί στη γαλλική αστυνομία, θα υποβληθεί σε κτηνιατρικές εξετάσεις και θα τεθεί για ένα διάστημα σε καραντίνα. Ο Καζνέβ διαβεβαίωσε στην επιστολή του ότι θα τύχει «της καλύτερης υποδοχής».

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησαν στον συντονισμό των προσπαθειών των χωρών τους για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Γάλλου ηγέτη στη Μόσχα προχθές Πέμπτη.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.