Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Ο Εγκέλαδος του 1964 που τράνταξε έναν ολόκληρο ωκεανό


Ο σεισμός των 9,2 Ρίχτερ της Αλάσκα που έγινε αντιληπτός από την Ασία μέχρι και τη Λατινική Αμερική!

Ήταν ακριβώς μισό αιώνα πριν όταν ο φονικός Εγκέλαδος, που έκανε το έδαφος να ανυψωθεί και τη Γη να ανοίξει στα δυο, χτυπούσε την Αλάσκα.

Ο μεγα-σεισμός των 9,2 Ρίχτερ, ο δεύτερος μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί ποτέ από τους σεισμογράφους του πλανήτη, χτύπησε το Prince William Sound της Αλάσκα, κοντά στην πόλη του Valdez, σπέρνοντας όλεθρο και τρόμο στο πέρασμά του.

Στα 3 λεπτά που διάρκεσε, έκανε το έδαφος να χορεύει στους φονικούς ρυθμούς του, στέλνοντας 131 ανθρώπους στον θάνατο. Οι περισσότεροι μάλιστα, περιλαμβανομένων των 11 θυμάτων της Καλιφόρνια (από την Αλάσκα στην Καλιφόρνια!), πέθαναν από τα αναρίθμητα τσουνάμι που προκάλεσε ο σεισμός και τα ξαπόστειλε μέχρι τις ακτές του νοτιότερου χείλους του Ειρηνικού Ωκεανού.



Από την Ασία μέχρι τη Νότια Αμερική, οι ακτογραμμές πλημμύρισαν από τα τεραστίων διαστάσεων κύματα που είχαν ξεκινήσει από την Αλάσκα! Στην είσοδο μάλιστα της παραλιακής πόλης Valdez, τα κύματα έφτασαν τα 60 μέτρα ύψος, κάνοντας το τοπίο να μοιάζει με την Αποκάλυψη την ίδια.

Δείτε στο βίντεο πώς τα τσουνάμι του Εγκέλαδου ταξίδεψαν περισσότερες από 20 μακριά από το επίκεντρό τους, φτάνοντας μέχρι και τη Χιλή. Απίστευτο πράγματι...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυστραλία: Επιδότηση σε ελληνική εταιρεία


Πάνω από 100 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν σε ελληνική τυπογραφική εταιρία μετά την επιχορήγηση ύψους 2,6 εκατομμυρίων δολαρίων που δόθηκαν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, την κυβέρνηση της Βικτώριας και την Ford Australia, στο πλαίσιο συμφωνίας των τριών που φέρει την ονομασία MNIIF.

H εν λόγω εταιρία ανήκει στη γνωστή οικογένεια Ιωάννη Ζάπρη, επικεφαλής της οποίας είναι ο Χριστόφορος Ζάπρης.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων η επιχορήγηση που έλαβε η PMI θα της επιτρέψει να εξοπλιστεί με τα τελευταίου συστήματος μηχανήματα αξίας 6.1 εκατομμυρίων δολαρίων και να απασχολήσει 110 υπαλλήλους.

Αυτή τη στιγμή στην εταιρία απασχολούνται 30 επαγγελματίες.


Διαβάστε περισσότερα...

Παιδίατρος βασάνιζε την θετή του κόρη


Ένας γνωστός παιδίατρος και συγγραφέας από το Ντέλαγουερ καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση τριών ετών καθώς "τιμωρούσε" την 11χρονη θετή κόρη του χρησιμοποιώντας ένα είδος εικονικού πνιγμού.

Οι ένορκοι έκριναν ένοχο για έκθεση παιδιού σε κίνδυνο τον Δρ. Μέλβιν Μόρσι ο οποίος έχει γράψει βιβλία για τις επιθανάτιες εμπειρίες και έχει εμφανιστεί σε εκπομπές μεγάλης τηλεθέασης, όπως το Good Morning America και το σόου της Όπρα Γουίνφρι.

Ο εισαγγελέας του δικαστηρίου της κομητείας Σάσεξ υποστήριζε ότι ο Μόρσι απαγόρευε στο παιδί να πλένεται, την έπνιγε ρίχνοντάς της νερό και δεν της επέτρεπε να χρησιμοποιεί την τουαλέτα.



"Ποτέ δεν πίστευα ότι θα προκαλούσα τόσο πόνο σε ανθρώπους που αγαπώ", είπε ο 60χρονος παιδίατρος μιλώντας στο δικαστήριο μετά την ανακοίνωση της ποινής του. Ζήτησε μάλιστα συγγνώμη από το κορίτσι που βρισκόταν στην αίθουσα μαζί με τους θετούς γονείς της. "Δεν είναι δικό σου το λάθος (...) και ελπίζω μια μέρα να με συγχωρέσεις. Προκάλεσα υπερβολικό πόνο, λυπάμαι πολύ", είπε.

Οι συνήγοροί του πάντως κατά τη διάρκεια της δίκης υποστήριζαν ότι το κορίτσι και η μητέρα του ψεύδονταν όταν κατηγόρησαν τον γιατρό για κακοποίηση. Ο δικηγόρος του, Τζο Χάρλεϊ, ζήτησε να μην φυλακιστεί ο πελάτης του γιατί πρόσφατα διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη και χρειάζεται ιατρική περίθαλψη, όμως ο δικαστής απέρριψε το αίτημα λέγοντας ότι θα του παρασχεθεί η φροντίδα που απαιτείται στο νοσοκομείο της φυλακής.


Διαβάστε περισσότερα...

Από τι εξαρτάται ο αριθμός των μεταθέσεων


Διευκρινίσεις του υπουργείου Παιδείας έπειτα από σχετική ερώτηση.

Ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων μετάθεσης, που θα ικανοποιηθεί σε κάθε κλάδο, εξαρτάται από τον αριθμό των κενών οργανικών θέσεων ανά περιοχή μετάθεσης και τις τυχόν προκύπτουσες κενές θέσεις κατά τη διαδικασία των μεταθέσεων, καθώς και από τον αριθμό των αιτήσεων που θα υποβληθούν από τους εκπαιδευτικούς.

Ως εκ τούτου η υπηρεσία δε δύναται να γνωρίζει εκ των προτέρων το εύρος των μεταθέσεων που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε κλάδο.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε απάντηση που έδωσε το υπουργείο Παιδείας και συγκεκριμένα η Γενική Διεύθυνση Διοίκησης σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων.

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών Δ.Ε. πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Π.Δ. 50/1996, του Π.Δ. 100/1997 και του Ν.3848/2010, όπως τροποποιήθηκε από το Ν.4038/2012 και το Ν.4115/2013 σε κενές οργανικές θέσεις, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων μοριοδότησης, τα οποία ορίζονται στην παρ. 1 του άρθρου 16 του Π.Δ. 50/1996 και είναι, η συνολική υπηρεσία, η συνυπηρέτηση, οι οικογενειακοί λόγοι, οι συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων όπου υπηρέτησαν ή υπηρετούν οι εκπαιδευτικοί, η εντοπιότητα και η πρώτη προτίμηση.



Διαβάστε περισσότερα...

Μια μεγάλη πράσινη αγκαλιά…


Το ίδρυμα «Θεοτόκος» επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του Παναθηναϊκού.

Χαρά, δώρα και μια ζεστή αγκαλιά προσέφεραν οι παίκτες και το τιμ του Παναθηναϊκού, δείχνοντας το ευαίσθητό τους πρόσωπο, λόγω και των εορτών. Πράσινη αντιπροσωπεία έδωσε το «παρών» στο ίδρυμα προστασίας και αποκατάστασης παιδιών και νέων με νοητική υστέρηση «Η Θεοτόκος» και μοίρασε χαμόγελα σε όλα τα παιδιά.

Πιο συγκεκριμένα οι Αναστασίου, Αγριογιάννης (προπονητής τερματοφυλάκων), Παπαβασιλείου (επιμελητής του ποδοσφαιρικού τμήματος), Μπεργκ, Πράνιτς, Ζέκα, Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Ατζαγκούν, Νάνο, Αμπέντ και Σίλντενφελντ περιηγήθηκαν στους χώρους του ιδρύματος, υπέγραψαν αυτόγραφα και φυσικά έδωσαν πολλά αναμνηστικά δώρα.

Μάλιστα τα παιδιά υποδέχθηκαν με μια έκπληξη τους παίκτες του τριφυλλιού, καθώς παίχτηκε ένα βίντεο με την πρόσφατη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ ο Έλληνας προπονητής έπλασε κουλουράκια!

«Ήταν πάρα πολύ συγκινητικό και για εμάς ήταν μεγάλη χαρά που βρεθήκαμε κοντά σε αυτά τα παιδιά, τα οποία με το κουράγιο και τον αγώνα που δίνουν καθημερινά, μας δίνουν μεγάλη δύναμη και κουράγιο για να μπορούμε να συνεχίσουμε και να δούμε ότι τελικά όταν θέλεις, μπορείς να πετύχεις πράγματα. Για εμάς αυτό ήταν το πιο σημαντικό μήνυμα που πήραμε ερχόμενοι στο Ίδρυμα και βλέποντας τα χαμόγελα σε αυτά τα πρόσωπα, για την προσπάθεια που έκαναν, προετοιμάζοντας κάτι πολύ όμορφη για εμάς. Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ συγκινητικό», ανέφερε κατά την επίσκεψη ο Γιάννης Αναστασίου.

Απ’ την πλευρά των παικτών, ο Στέφανος Κοτσόλης δήλωσε: «Ήταν πολύ θερμή η υποδοχή των παιδιών και είναι χαρά μας που βρισκόμαστε έστω για λίγο με τα παιδιά. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε αυτούς που επιτελούν το έργο σε αυτό το σχολείο και βοηθούν αυτά τα παιδιά να αναπτυχθούν σωστά και να έχουν μια φυσιολογική κοινωνική ζωή. Θα ήταν καλό και εμείς και όλοι μας, να είμαστε δίπλα σε αυτά τα παιδιά όχι μόνο αυτές τις μέρες, αλλά όλη τη χρονιά. Καλό Πάσχα να έχουν τα παιδιά και όλοι μας».


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεά του Ριμπολόβλεφ στο Λιμενικό


Μετά τη δωρεά του ασθενοφόρου στο νοσοκομείο Λευκάδας και του φορτηγού στον δήμο Λευκάδας σειρά έχει το Λιμενικό Σώμα. Ο λόγος για τη δωρεά, που αυτές τις ημέρες φτάνει στην Λευκάδα και δεν είναι άλλο από ένα ολοκαίνουριο σκάφος τύπου Motomarine Superonda, μήκους 8,30 μ. και πλάτους 2,90 χωρητικότητας 10 επιβατών.

Διαθέτει μεταξύ άλλων οθόνη 8,4 ιντσών για GPS, βυθόμετρο και Radar 3G και η αξία του υπερβαίνει τις 70.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει το lefkadapress.gr, η δωρεά έγινε από την εταιρεία Μυκήναι Α.Ε., όπως και στην περίπτωση του ασθενοφόρου και φορτηγού και ρόκειται για την εταιρεία που αγόρασε η Κάτια Ριμπολέβλεβα, μέσω της οποίας αγοράσθηκαν ο Σκορπιός και η Σπάρτη.

Και φυσικά είναι ακόμη μια ένδειξη του δεσμού που έχει δημιουργηθεί μεταξύ της οικογένειας Ριμπόλοβλεβ και της τοπικής κοινωνίας, η οποία από την πρώτη ημέρα έχει δείξει την φιλοξενία της και την αγάπη της.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αποκλεισμό μικρομεσαίων από το Φόρουμ καταγγέλλει η ΓΣΕΒΕΕ


Έντονη διαμαρτυρία για το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκε στην εκδήλωση.

Τον «απαράδεκτο», όπως αναφέρει, αποκλεισμό της από το Φόρουμ των θεσμικών εκπροσώπων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επιχειρηματιών, στο οποίο θα συμμετάσχει η καγκελάριος Μέρκελ και ο πρωθυπουργός Αν. Σαμαράς, κατήγγειλε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ).

Στην ανακοίνωσή της, η Συνομοσπονδία τονίζει ότι εκπροσωπεί 600.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Όπως υποστηρίζει δεν υπήρξε πρόσκληση για την ΓΣΕΒΕΕ στο φόρουμ «Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σε συνθήκες κρίσης οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις», το οποίο πραγματοποιείται σήμερα παρουσία της κ. Μέρκελ, του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Γερμανού υφυπουργού Εργασίας Χανς Γιόακιμ Φούχτελ.

Σύμφωνα με την Συνομοσπονδία «προφανώς οι κυβερνητικοί διοργανωτές ενοχλημένοι από τις παρεμβάσεις της ΓΣΕΒΕΕ δεν ήθελαν να δοθεί η πραγματική εικόνα των επιπτώσεων που έχει η ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική – με τις ευλογίες της κ. Μέρκελ - της ασφυκτικής λιτότητας η οποία έχει οδηγήσει σε κλείσιμο 250.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και 1 στις 2 στο πρόθυρα της εξαφάνισης. Και φυσικά οι κυβερνητικοί διοργανωτές δεν ήθελαν να ακουστούν στο forum οι αναπτυξιακές προτάσεις που έχει καταθέσει η ΓΣΕΒΕΕ τεκμηριωμένες μάλιστα με μελέτες του Ινστιτούτου των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων(ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ)».



Διαβάστε περισσότερα...

Ελλάδα-Ινδία με παπί!


Ταξίδι στους «Δρόμους του Μεταξιού», μαζί με το newsbeast.gr, πέρα από τα συνηθισμένα.

Όσοι έχετε επισκεφτεί την εξωτική Ινδία, σίγουρα πήγατε εκεί με αεροπλάνο. Τι θα λέγατε όμως, αν κάποιος επιχειρούσε να φτάσει στην Ινδία οδικώς με μια μοτοσυκλέτα;

Μάλλον θα τον θεωρούσατε ονειροπόλο και τολμηρό! Πόσο μάλλον αν σας έλεγαν ότι η μοτοσυκλέτα του είναι ένα …ταπεινό παπί 135 cc; Τότε σίγουρα θα τον αποκαλούσατε τρελό.

Και όμως, ο Κωνσταντίνος Μητσάκης ξεκινά να ζήσει άλλη μια συναρπαστική δίτροχη περιπέτεια στους δρόμους της Ασίας, ταξιδεύοντας ολομόναχος από την Ελλάδα για την μακρινή Ινδία μ’ ένα παπί YAMAHA Crypton 135.

Ο τολμηρός μοτοσυκλετιστής πρόκειται να οδηγήσει το μικρό δίκυκλο των 135 κυβικών πάνω σε μια διαδρομή Ιστορίας και Πολιτισμού, η οποία έχει χαραχτεί βάσει της πρωτότυπης διαδρομής του «Δρόμου του Μεταξιού».

Είναι ο πανάρχαιος δρόμος που ακολουθούσαν κάποτε τα εμπορικά καραβάνια, όταν από την μυθική Ανατολή έφερναν το πολύτιμο μετάξι και τα μπαχαρικά στις αγορές της Δύσης.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο ίδιος επιχειρεί να πραγματοποιήσει ένα τόσο δύσκολο ταξίδι. Τα τελευταία 30 χρόνια ο Έλληνας «Φιλέας Φογκ» έχει ταξιδέψει με μοτοσυκλέτα σε 105 χώρες του πλανήτη.

Τον Κωνσταντίνο Μητσάκη είχαμε παρακολουθήσει μέσα από το newsbeast.gr στο επικό ταξίδι «Ο Γύρος του Κόσμου Νότια σε 80 Ημέρες» που πραγματοποίησε το 2012, αλλά και όταν ταξίδεψε μέχρι την Καππαδοκία της Τουρκίας, πάλι μ’ ένα παπί YAMAHA Crypton 135.

Στο ταξίδι προς τη μακρινή Ινδία, ο Κωνσταντίνος Μητσάκης θα διασχίσει -με μόλις 135 κυβικά- την Τουρκία, το Ιράν, το Πακιστάν και την Ινδία. Με αφετηρία την Αθήνα και τελικό προορισμό το Νέο Δελχί, έχει να διανύσει 8.500 χλμ, ενώ ο χρονικός ορίζοντας του ταξιδιού υπολογίζεται σε περίπου 17 ημέρες.

Για τον ίδιο άλλωστε αποτελεί μεγάλη πρόκληση να φτάσει στην μυστηριώδη Ινδία σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, με μια τόσο μικρή μοτοσυκλέτα – πρόκειται για ένα πραγματικό ρεκόρ!

Ο ίδιος μίλησε για τις δυσκολίες που τον περιμένουν καθοδόν:
«Προετοιμάζω αυτό το ταξίδι εδώ και έξι μήνες. Φυσικά έχω άγχος και αγωνία αφού οι αντικειμενικές δυσκολίες είναι πολλές.»

«Στην πορεία μου προς την Ινδία θα κληθώ να ξεπεράσω, όχι μόνο τις ποικίλες γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες της διαδρομής (έρημος Βελουχιστάν στο Ιράν), αλλά να ανταπεξέλθω και σ’ έναν καθημερινό αγώνα επιβίωσης, τον οποίο χαρακτηρίζουν οι τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής των περισσοτέρων χωρών της διαδρομής.»

«Μεγάλο πονοκέφαλο αποτελούν επίσης οι ακραίες κλιματολογικές συνθήκες της διαδρομής, αφού στην έρημο του Ιράν και του Δυτικού Πακιστάν ο υδράργυρος θα φλερτάρει τους 40ο βαθμούς Κελσίου.»

«Πιο ανατολικά –στο Ανατολικό Πακιστάν και στην Ινδία– είναι περίοδος μουσώνων, που σίγουρα δεν είναι η πιο κατάλληλη εποχή για ταξίδι με μοτοσυκλέτα σε αυτά τα μέρη.»

Ποιο είναι το πιο επικίνδυνο κομμάτι της διαδρομής;
«Το Πακιστάν, εξαιτίας της έκρυθμης πολιτικής κατάστασης που επικρατεί, με τις επιθέσεις αυτοκτονίας των Ταλιμπάν να αποτελούν μια θανάσιμη καθημερινότητα. Θέλω πάντως να πιστεύω ότι, παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσω, όλα θα πάνε τελικά καλά».

Λίγα λόγια για το παπί του ταξιδιού;
«Το μαύρο Crypton μού παραχωρήθηκε καινούριο από την ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε, την επίσημη αντιπροσωπεία της YAMAHA στην Ελλάδα. Αφού το έστρωσα ευλαβικά κάνοντας 1000 χλμ., έγινε το πρώτο σέρβις και τώρα είναι πλέον έτοιμο για το μεγάλο ταξίδι.»

«Είναι τελείως νορμάλ, χωρίς παρεμβάσεις ή βελτιώσεις. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο συγκεκριμένο παπί, μιας και είναι και best-seller στην κατηγορία του.»

«Σχάρα με μικρό top-case, πλαϊνά σαμάρια και ένας μικρός σάκος μπροστά στην ποδιά (σε ρόλο Tank-bang) είναι ο ταξιδιωτικός εξοπλισμός μου, όπου θα βάλω όλα τα υπάρχοντά μου (ρούχα, φωτογραφικά, ανταλλακτικά)».

«Λόγω της μικρής αυτονομίας του, περίπου 120-130 χλμ./τεπόζιτο, θα έχω μαζί κι ένα μικρό κάνιστρο βενζίνης των 10 lt. Η μέση ωριαία ταχύτητα ταξιδιού θα είναι περίπου 80-90 χλμ. και κάθε μέρα υπολογίζω να βρίσκομαι πάνω στην σέλα του Crypton από 10-12 ώρες για τις ανάγκες της οδήγησης».

Το ταξίδι-πρόκληση «CRYPTON GO INDIA» ξεκινά στις 12/4/2014 και την εξέλιξή του θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθείτε από το newsbeast.gr.

Από διάφορα σημεία της διαδρομής, όπου η τεχνολογία το επιτρέπει, ο δίτροχος ταξιδευτής θα στέλνει (μέσω διαδικτύου) φωτογραφίες και νέα από την πορεία του προς τις μυστηριώδεις Ινδίες.

Κωνσταντίνε, καλό ταξίδι…







Διαβάστε περισσότερα...

Σχεδόν 4 εκατομμύρια άνθρωποι στερούνται διατροφικής ασφάλειας στο Σουδάν


Ματαιώθηκε επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΟΗΕ και της ΕΕ σε καταυλισμό εκτοπισμένων.

Περίπου 3,3 εκατομμύρια άνθρωποι στο Σουδάν υποφέρουν από την έλλειψη διατροφικής ασφάλειας και ο αριθμός αυτός μπορεί να φτάσει τα 4 εκατομμύρια τους προσεχείς μήνες, προειδοποίησε σήμερα ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO).

Η αύξηση αυτή αναμένεται να υπάρξει λόγω «της αύξησης των μαχών και των εκτοπισμών στο Νταρφούρ, των μετακινήσεων προσφύγων από το Νότιο Σουδάν, των κακών σοδειών και της αύξησης των τιμών των τροφίμων», διευκρινίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ από την έδρα της στην Ρώμη.

«Η κρίση του Σουδάν έχει ξεχαστεί, αλλά δεν παύει να γενικεύεται», σημείωσε ο Άμπντι Αντάν Τζάμα, εκπρόσωπος του FAO στη χώρα.

Μεταξύ των παραγόντων που αιτιολογούν την κατάσταση αυτή βρίσκεται η κακή σοδειά της περιόδου 2013-2014, η οποία οφείλεται στις λιγότερες από τον μέσο όρο βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στις κύριες ζώνες καλλιέργειας σε συνδυασμό με μια πτώση στην παραγωγή δημητριακών στο 65-70% του μέσου όρου τα πέντε τελευταία χρόνια, υπενθυμίζει ο FAO.

Για να γλιτώσουν από την αναζωπύρωση των μαχών και την βία μεταξύ των φυλών, οι κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια και την γη τους, σταματώντας την καλλιέργεια των κτημάτων τους, το οποίο στέρησε τη χώρα από σοδειές, ιδιαίτερα στις περιοχές του Νταρφούρ, του Γαλάζιου Νείλου και του Νοτίου Κορντοφάν, προσθέτει η υπηρεσία αυτή σε ανακοίνωσή της.

Την ίδια ώρα η αύξηση των μετακινήσεων προσφύγων που προέρχονται από το Νότιο Σουδάν προς τις μεθοριακές ζώνες ασκεί πιέσεις στους τοπικούς πόρους και αυξάνει τους κινδύνους συγκρούσεων.

Ο FAO είχε ζητήσει 19 εκατομμύρια δολάρια για μια σειρά έκτακτων επιχειρήσεών του για την παροχή βοήθειας σε 5,4 εκατομμύρια ανθρώπους. Η υπηρεσία του ΟΗΕ επισημαίνει ότι μέχρι σήμερα έχει λάβει μόνον 7 εκατομμύρια δολάρια και απευθύνει έκκληση για την συγκέντρωση των υπολοίπων 12 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο FAO σχεδιάζει να προσφέρει βοήθεια στα 900.000 πιο ευάλωτα νοικοκυριά ώστε να μπορέσουν να αποκαταστήσουν τον τρόπο διαβίωσής τους, να ανταποκριθούν στις διατροφικές τους ανάγκες, να προστατεύσουν τις καλλιέργειές τους, να εξασφαλίσουν τροφή για τα ζώα τους, προκειμένου να υποστηριχθεί η παραγωγή γάλακτος και να υπάρξουν εγγυήσεις για καλές τιμές στις αγορές.

Την ίδια ώρα μια αντιπροσωπεία του ΟΗΕ και της ΕΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι ματαίωσε επίσκεψή της σε καταυλισμό Σουδανών εκτοπισμένων που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για να γλιτώσουν από την βία στο Νταρφούρ, μετά την σύσταση που της έκαναν οι τοπικές αρχές να μην μεταβεί εκεί λόγω της έλλειψης ασφάλειας.

Η αντιπροσωπεία αυτή μετέβη χθες στο Βόρειο Νταρφούρ για να κάνει μια αποτίμηση της κατάστασης στην περιοχή και να συναντήσει τοπικούς αξιωματούχους στον καταυλισμό Ζαμ Ζαμ.

Ωστόσο «οι τοπικές αρχές συνέστησαν έντονα (στην αντιπροσωπεία) να μην επισκεφθεί τον καταυλισμό», ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος στο Νταρφούρ, για λόγους ασφαλείας, δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στο Χαρτούμ Τόμας Γιούλισνι.

Εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) επιβεβαίωσε ότι οι αρχές δήλωσαν στην αντιπροσωπεία ότι «δεν μπορεί να μεταβεί στο Ζαμ Ζαμ για λόγους ασφαλείας».

Περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι βρήκαν πρόσφατα καταφύγιο σε αυτόν τον καταυλισμό για να γλιτώσουν από την βία που έχει ενταθεί πολύ από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Πριν από την άφιξή τους, ο καταυλισμός αυτός φιλοξενούσε ήδη περισσότερους από 100.000 ανθρώπους που έχουν εκτοπιστεί κατά τα 11 χρόνια των συγκρούσεων στην περιοχή του Νταρφούρ.



Διαβάστε περισσότερα...

Απέραντη θλίψη στην Ισπανία από το θάνατο παίκτριας του παιδικού The Voice


Συγκλονισμένη είναι η παραγωγή του παιδικού The Voice της Ισπανίας "La Voz", όπως ονομάζεται από το θάνατο μιας από τις παίκτριες που συμμετείχαν στο talent show.

Η 11χρονη Iralia La Torre πήρε μέρος στις auditions του show το καλοκαίρι που μας πέρασε κι ενώ ήδη έδινε μια μεγάλη μάχη με τον καρκίνο, γιατί είχε όνειρο ζωής να γίνει τραγουδίστρια. Και ξετρέλανε όλους τους κριτές. Όχι μόνο γύρισαν όλες οι καρέκλες αλλά η μικρούλα πέρασε και τα battles και ετοιμαζόταν ενθουσιασμένη να ξεκινήσει τη συμμετοχή της στα lives. Δυστυχώς δεν πρόλαβε. Πριν από έναν μήνα κι ενώ τα επεισόδια του παιδικού The Voice είχαν ξεκινήσει να προβάλλονται στην Ισπανική τηλεόραση πριν λίγο καιρό, η Iraila έχασε τη μάχη για τη ζωή βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένειά της αλλά και το τηλεοπτικό κοινό που την λάτρεψε από τις πρώτες κιόλας εμφανίσεις της. Χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης κατέκλυσαν το διαδίκτυο και οι γονείς της συντετριμμένοι ζήτησαν από τους θαυμαστές της να δώσουν στη μνήμη της ότι ποσό επιθυμούν στο ίδρυμα Asmanion που τους στήριξε όλο αυτό το διάστημα που η κόρη τους πάλευε με την ασθένεια. Συντετριμμένη και η Coach της Malu έγραψε "Ιράλια αγαπημένη μου οι άγγελοι σε περιμένουν. Αναπαύσου..."












Πηγή: http://www.gossip-tv.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα διασυνοριακή γέφυρα κατασκευάζεται στον Έβρο


Αναμένεται να δώσει ώθηση στις οικονομικές και εμπορικές ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Γεγονός είναι το πρώτο «βήμα» για την κατασκευή της νέας διασυνοριακής γέφυρας ανάμεσα στους Κήπους και τα Ύψαλα. Η νέα γέφυρα θα απέχει επτά περίπου μέτρα από εκείνη που χτίστηκε τη δεκαετία του '50 κι έκτοτε εξυπηρετεί τις ανάγκες διέλευσης εμπορευμάτων και ιδιωτών που ταξιδεύουν από την Ελλάδα προς την Τουρκία και αντίστροφα.

Φορείς και παράγοντες εκτιμούν ότι η νέα διασυνοριακή γέφυρα, η οποία θα κατασκευαστεί νοτιότερα της υφιστάμενης, αναμένεται να δώσει ώθηση στην περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκτιμάται ότι θα διευκολύνει περαιτέρω τις εμπορευματικές μεταφορές με κατεύθυνση την Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και όσους κινούνται σε χώρες της Ασίας, καθώς θα εξυπηρετεί λειτουργικά τη διασύνδεση Ελλάδας-Τουρκίας με τον Πανευρωπαϊκό Διάδρομο IV, όπως και τη λειτουργική σύνδεση της Τουρκίας με την Εγνατία Οδό, τον Πανευρωπαϊκό Διάδρομο Χ και τις βαλκανικές χώρες.

Το συνολικό μήκος της χάραξης της νέας γέφυρας, με τις απαιτούμενες προσβάσεις, ανέρχεται σε 1400 μέτρα. Θα έχει διατομή κλάδου αυτοκινητόδρομου με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, λωρίδα έκτακτης ανάγκης και πλευρικές διαμορφώσεις πεζοδρομίων για τον κάθε κλάδο. Το συνολικό μήκος της θα είναι 810 μέτρα, από τα οποία τα 344 βρίσκονται εντός της ελληνικής επικράτειας.

Θεσμικοί φορείς και παράγοντες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης υποδέχθηκαν με αισιοδοξία την υπογραφή του διμερούς πρωτοκόλλου μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Τουρκίας (σ.σ. στις 4 Απριλίου 2014 στη Θεσσαλονίκη), το οποίο ουσιαστικά επικύρωσε τη συμφωνία που υπεγράφη τον Ιούνιο του 2013 στην Αδριανούπολη, για τη χωροθέτηση και οριοθέτηση της νέας διασυνοριακής γέφυρας στον Έβρο ανάμεσα στους Κήπους και τα Ύψαλα.

«Μπήκε το νερό στο αυλάκι», τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και μέλος της Μεικτής Επιτροπής Συντονισμού και Παρακολούθησης του Έργου (ΜΕΣΠΕ), Κώστας Κατσιμίγας, επισημαίνοντας πως η νέα διασυνοριακή γέφυρα θα κάνει πιο γρήγορες τις διαδικασίες διέλευσης από τα σύνορα.

Το πρώτο λιθαράκι για τη νέα γέφυρα μπήκε ουσιαστικά πριν από οχτώ χρόνια, σημείωσε ο κ. Κατσιμίγας, σύμφωνα με τον οποίο «από εδώ και πέρα 'αντίπαλοί' μας είναι το κόστος και η γραφειοκρατία εγκρίσεων τεχνικών έργων».

Αναφερόμενος στα φαινόμενα των καθυστερήσεων που παρατηρούνται ενίοτε στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ο κ. Κατσιμίγας σημείωσε ότι «αυτό οφείλεται στην παρουσία μεγάλων φορτηγών και φορτίων και ειδικών φορτίων». «Ο ιδιώτης με πούλμαν ή ΙΧ κινείται εύκολα, η κίνηση έχει διευκολυνθεί τα μέγιστα, η δε χορήγηση βίζας στους Τούρκους πολίτες είναι πολύ πιο απλή διαδικασία και ήδη η Περιφέρεια με περισσότερη ένταση στον Έβρο και δευτερευόντως σε Καβάλα και Ξάνθη, έχει γνωρίσει πρωτόγνωρη αύξηση αφίξεων», υπογράμμισε.

Την αισιοδοξία του κ. Κατσιμίγα συμμερίζονται και φορείς που εκπροσωπούν την επιχειρηματική δραστηριότητα. Λύση στην είσοδο και την έξοδο προς την Ασία χαρακτήρισε τη νέα γέφυρα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας (ΟΦΑΕ) Απόστολος Κενανίδης.

Η νέα διασυνοριακή γέφυρα θα διευκολύνει την κατάσταση σε περιόδους αιχμής, εκτίμησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου. Μάλιστα, όπως είπε, με την κατασκευή της νέας υποδομής αναμένεται ότι θα δοθεί περαιτέρω ώθηση στην «εισροή» Τούρκων επισκεπτών στα παράλια της Θράκης, αλλά και στις πόλεις αφού, ήδη, επισκέπτες από την Αδριανούπολη έρχονται στην Αλεξανδρούπολη είτε για να φάνε ψάρι είτε για να διασκεδάσουν αλά... ελληνικά.



Διαβάστε περισσότερα...

«Μου είπαν έχεις καρκίνο και θα κάνουμε μαγνητική για να δούμε αν έχει μετάσταση»


Σπύρος Παπαδόπουλος: Έχω μάθει να είμαι έτοιμος για όλα.

«Μου είπαν έχεις καρκίνο και θα κάνουμε μαγνητική για να δούμε αν έχει κάνει μετάσταση, σε πνεύμονες και οστά», εκμυστηρεύτηκε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο αγαπημένος ηθοποιός και τηλεπαρουσιαστής, Σπύρος Παπαδόπουλος, στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Πρωινό».

«Έχω μάθει να είμαι έτοιμος για όλα», τόνισε ο Σπύρος Παπαδόπουλος, συμπληρώνοντας «έπιασα τον γιο μου και του είπα “Έχω ένα θέμα αν είναι να μην την βγάλω , θα σου πω μερικά πράγματα και θα συνεχίσεις τη ζωή σου”», κατέληξε ο αγαπημένος ηθοποιός.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποινή φυλάκισης σε 27χρονη που άφησε το σκύλο της να πεθάνει


Κλειδωμένο το μπόξερ υπέφερε μέχρι θανάτου από πείνα και δίψα - Δείτε τις φωτογραφίες.

Ποινή φυλάκισης 18 εβδομάδων επιβλήθηκε στην 27χρονη Katy Gammon, ασκούμενη δικηγόρο από τη Βρετανία, η οποία άφησε τον σκύλο της να πεθάνει από πείνα και δίψα μέσα στην κουζίνα του σπιτιού της.

Η Gammon μετακόμισε από το σπίτι της στο Μπρίστολ και άφησε το 5χρονο μπόξερ της ονόματι Roxy παγιδευμένο μέσα στην κουζίνα χωρίς φαγητό και νερό!

Το άτυχο σκυλί είχε ξύσει με τα νύχια του τμήμα της πόρτας της κουζίνας στην απελπισμένη προσπάθειά του να δραπετεύσει από τη θανάσιμη παγίδα του ενώ είχε αδειάσει ντουλάπια και κουβάδες με σφουγγαρίστρες αναζητώντας εναγωνίως νερό.



Η Roxy πέθανε αβοήθητη και κανείς δεν την εντόπισε παρά δέκα εβδομάδες μετά, όταν οι γείτονες ανέφεραν πως πετούσαν πολλές μύγες γύρω από το σπίτι.

Η νεκροψία έδειξε πως η Roxy υπέφερε έναν παρατεταμένο και επώδυνο θάνατο, βασανιζόμενη για τουλάχιστον έξι μέρες.

Μπαίνοντας στο σπίτι οι αστυνομικοί βρήκαν την πόρτα της κουζίνας κλεισμένη και δεμένη με σκοινί (!) ώστε να μην μπορεί να ανοίξει. Οι επιθεωρητές της οργάνωσης RSPCA αναγκάστηκαν να απομακρύνουν ό,τι είχε απομείνει από τη Roxy με ένα… φτυάρι.



Η Gammon είχε ολόκληρους σωρούς σκυλοτροφή και σνακ για σκύλους αλλά έξω από την κουζίνα, λίγα εκατοστά μακριά από εκεί που πέθανε κλειδωμένη η Roxy...

Η 27χρονη ομολόγησε πως υπέβαλε το σκυλί σε βασανιστήρια και δεν το προστάτευσε από αναίτιο πόνο.

«Πρόκειται για παρατεταμένη παραμέληση, το σκυλί κλειδώθηκε στο σπίτι και αφέθηκε να πεθάνει από πείνα και δίψα», ανέφερε ο δικαστής.

Η Gammon είχε αποκτήσει τη Roxy ενώ ζούσε με τον σύντροφό της Adam Taylor τον Δεκέμβριο του 2012. Το ζευγάρι χώρισε τον περασμένο Απρίλιο και η Gammon κράτησε τη Roxy.



Τον Αύγουστο του 2013 η Gammon μετακόμισε στη μητέρα της που ζούσε σε κοντινή απόσταση, επίσης στο Μπρίστολ.

Πήγαινε σπίτι της κάθε πρωί για να ταΐσει τη Roxy αλλά την έβγαζε βόλτα τρεις φορές την εβδομάδα και την άφηνε κλειδωμένη στην κουζίνα επειδή λέρωνε μέσα στο σπίτι.

Ωστόσο τον περασμένο Αύγουστο η Gammon τραυματίστηκε στο γόνατο και δεν πήγε σπίτι της για μία ολόκληρη εβδομάδα, αφήνοντας τη Roxy στην τύχη της.



«Η Roxy πέθανε υποφέροντας, αγωνιώντας και βιώνοντας έναν αργό και επώδυνο θάνατο. Όλο αυτό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί», αναφέρεται στη νεκροψία, όπου επισημαίνεται πως ο βασανιστικός θάνατος του σκύλου του προκάλεσε πόνους στην κοιλιά, μυϊκούς σπασμούς, απώλεια όρασης, καρδιακή αρρυθμία και ηπατική ανεπάρκεια.

Η Gammon υποστήριξε πως είχε προσπαθήσει να ξεφορτωθεί τη Roxy ποστάροντας αγγελίες στο Facebook αλλά δεν υπήρξε κανένας ενδιαφερόμενος.



Όταν μπόρεσε και πάλι να περπατήσει κι ενώ είχε αφήσει τη Roxy χωρίς φαγητό και νερό για μία εβδομάδα, η 27χρονη επέστρεψε στο σπίτι της και, όπως περιέγραψε, αντιμετώπισε μια φρικτή μυρωδιά. «Δεν μπήκα στο σπίτι, υπέθεσα πως ψόφησε, δεν επέστρεψα ποτέ», είπε η ίδια στο δικαστήριο. «Δεν ξέρω τι θέλετε να πω, δεν μπορώ να αλλάξω τίποτα, είναι τρομερό».



Διαβάστε περισσότερα...

«Ανοιχτή» παραμένει η τιμή του οβελία


Οι κρεοπώλες επιθυμούν να διατηρήσουν τις τιμές στα περσινά επίπεδα.

Στα περσινά επίπεδα επιθυμούν να διατηρήσουν τις τιμές των αμνοεριφίων ενόψει των εορτών του Πάσχα οι κρεοπώλες, δηλαδή στα 5,50-6 ευρώ/κιλό στον παραγωγό και μεταξύ 7 και 9 ευρώ/κιλό για τους καταναλωτές, ενώ οι κτηνοτρόφοι «παλεύουν» για κάτι καλύτερο, ωστόσο ο αγώνας τους ενάντια στις πολυεθνικές δηλώνουν αμφότεροι ότι είναι κοινός.

Στην πρώτη κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν σήμερα κρεοπώλες και κτηνοτρόφοι, κατήγγειλαν για αθέμιτο ανταγωνισμό την πρακτική των πολυεθνικών και τα μεγάλα σούπερ μάρκετ που προβαίνουν σε επιθετικές προωθητικές κινήσεις λίγο πριν το Πάσχα, ενώ διερωτήθηκαν κατά πόσο είναι νόμιμη αυτή η τακτική τους.

«Αντιμετωπίζουμε αθέμιτο και ενδεχομένως μη νόμιμο ανταγωνισμό. Δεν είναι δυνατόν να πουλάνε, όπως διαφημίζουν, προς 4 ευρώ το κιλό, όταν εμείς σήμερα αγοράσαμε χονδρική 6-6,20 ευρώ το κιλό. Δεν είναι δυνατόν να πουλάνε κάτω του κόστους, πρέπει να λειτουργήσουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί», είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης Δημήτρης Γκαρμπούνης.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Θωμάς Χαρίσης, τόνισε ότι οι τιμές των αμνοεριφίων τα τελευταία τέσσερα χρόνια μειώθηκαν σημαντικά και ότι η κρίση έχει πλήξει τους πάντες. Διευκρίνισε πως η κατανάλωση κρέατος καταγράφεται μειωμένη ως και 30%.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης, επεσήμανε ότι οι κτηνοτρόφοι θέλουν βελτιωμένες τιμές φέτος, γιατί η παραγωγή είναι μειωμένη κατά 30% σε σχέση με πέρυσι, αλλά και επειδή η προσφορά από τις γειτονικές χώρες, κατευθύνεται με συμφωνίες προς άλλες αγορές (π.χ. Ιταλία). Επανέλαβε ότι στο παζάρι του Κιλκίς αύριο μάλλον θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα οριστικοποιηθούν και οι τιμές με τους εμπόρους.

Μεταξύ άλλων ο κ. Χαρίσης τόνισε ότι η πολιτεία δεν προβαίνει σε εντατικούς ελέγχους, ενώ σημείωσε ότι «παραμονές του Πάσχα πρέπει να υπάρχει έλεγχος στις τιμές, να πληροφορείται ο καταναλωτής για την προέλευση, τις ποσότητες, τα κόστη που διαμορφώνουν την τιμή».

Παρών στη συνέντευξη ήταν και ο γενικός γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Χρήστος Νικολόπουλος ο οποίος είπε πως έχει εισηγηθεί στον περιφερειάρχη να επιβάλλονται πρόστιμα στα σούπερ μάρκετ όταν διαπιστώνεται ότι δεν έχουν να διαθέσουν αμνοερίφια στις τιμές που διαφημίζουν.



Διαβάστε περισσότερα...

Οι πυρόπληκτες περιοχές στο επίκεντρο της αντιπυρικής προετοιμασίας


Σύσκεψη στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Η Χαλκιδική, το Άγιον Όρος και οι περιοχές της Μακεδονίας στις οποίες έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές στο παρελθόν θα βρεθούν στο επίκεντρο της αντιπυρικής προετοιμασίας, όπως ανέφερε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του πυροσβεστικού σώματος, Πάτροκλος Γεωργιάδης, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Όπως είπε, ελλείψεις υπάρχουν, όμως τα Κεντρικά Συντονιστικά Συμβούλια Πολιτικής Προστασίας έχουν ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία τους και ζητείται η στενή συνεργασία με τις δυνάμεις της αυτοδιοίκησης που κάθε χρόνο παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη βοήθεια που δίνεται στο πυροσβεστικό σώμα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, σχολίασε ότι γίνονται προσπάθειες προκειμένου η φετινή αντιπυρική περίοδος να είναι εξίσου καλή με εκείνη του 2013, οπότε εκδηλώθηκαν κατά 50% λιγότερες πυρκαγιές σε σχέση με το 2012. Σε αυτή την προσπάθεια τόνισε ότι ζητείται η αμέριστη συμπαράσταση των πολιτών στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Σε ό,τι αφορά στις προβλέψεις για το φετινό καλοκαίρι, ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος Βασίλης Παπαγεωργίου ανέφερε ότι οποιαδήποτε πρόγνωση αυτή τη στιγμή για το καλοκαίρι είναι παρακινδυνευμένη. «Εμείς προσπαθούμε να συντονιστούμε καλύτερα και να βελτιώσουμε τον επιχειρησιακό μας σχεδιασμό. Γι αυτό γίνονται αυτά τα συντονιστικά συμβούλια. Εκείνο που θέλω να προσθέσω είναι πως, πρέπει όλη η κοινωνία να καταλάβει ότι η προστασία των δασών και γενικότερα του περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων των πολιτών».



Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν μαθήματα σε αποφοίτους ΑΕΙ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας


Πληροφορίες για τα προσφερόμενα προγράμματα.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», θα πραγματοποιήσει κύκλους μαθημάτων επικαιροποίησης γνώσεων αποφοίτων ΑΕΙ.

Ανάμεσα στα προγράμματα που παρουσιάζονται ακολούθως υπάρχει και ένα που αφορά τους εκπαιδευτικούς, καθώς εντάσσεται στη θεματική ενότητα «Πολιτισμός - Ειδική Αγωγή».

Όλα τα προγράμματα έχουν διάρκεια 150 ώρες και θα προσφερθούν στο εαρινό εξάμηνο. Ο ίδιος κύκλος θα επαναληφθεί το χειμερινό και το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015.

Η παρακολούθηση είναι χωρίς δίδακτρα και οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν με το πέρας του προγράμματος αντίστοιχο τίτλο πιστοποίησης.

Κύκλοι ανά θεματική ενότητα:

«Περιβάλλον - Αστικές αναπλάσεις και πράσινος σχεδιασμός»: Υπεύθυνη Προγράμματος: Καθηγήτρια
Ασπασία Γοσποδίνη, Τόπος διεξαγωγής: Βόλος, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη. Υπεύθυνη Επικοινωνίας κα Ελίνα Μανίκατηλ. 2421074457,www.pega-urban.uth.gr

«Περιβάλλον - Σύγχρονες περιβαλλοντικές και τεχνολογικές εφαρμογές στην παρακολούθηση, διαχείριση και αποτίμηση υδάτινων συστημάτων»: Υπεύθυνος Προγράμματος: Καθηγητής Αθανάσιος Λουκάς, Τόπος διεξαγωγής: Βόλος, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη. Υπεύθυνη επικοινωνίας κα Πόπη Μιχαηλίδου –Νοταρά τηλ. 2421074113, emailγραμματείαςpega-water-resources@uth.gr, ιστοσελίδα του προγράμματος http://pega-water-resources.uth.gr.

«Μεταφορές»: «Οδικές υποδομές με έμφαση στον ασφαλή σχεδιασμό και την περιβαλλοντική αδειοδότηση. Έμφαση στις νέες ευρωπαϊκές οδηγίες 2008/96/ΕΚ, ΕΝ1317, 2020/49/ΕΚ και 54/2004»: Υπεύθυνος Προγράμματος: Καθηγητής Νικόλαος Ηλιού, Τόπος διεξαγωγής: Βόλος, Θεσσαλονίκη.Υπεύθυνη Επικοινωνίας κα Βούλγαρη Χρύσα τηλ. 2421074172.

«Ιατρική, φαρμακευτική, βιοτεχνολογία»: «Οι σύγχρονες τεχνικές βιο-ανάλυσης στην υγεία, το περιβάλλον και τη διατροφή»: Υπεύθυνος Προγράμματος: Καθηγητής Ζήσης Μαμούρης, Τόπος διεξαγωγής: Λάρισα, Αθήνα, Πάτρα Υπεύθυνη Επικοινωνίας κα Στρούλια Ιωάννα τηλ. 2410565298.

«Γεωργία – Αλιεία - Κτηνοτροφία»: «Σύγχρονες τεχνολογίες και Τεχνικές Αειφορικής Παραγωγής Οπωροκηπευτικών», Υπεύθυνος Προγράμματος: Καθηγητής Κων/νος Κίττας, Τόπος διεξαγωγής: Βόλος, Αθήνα, Θεσσαλονίκη .Υπεύθυνη Επικοινωνίας κα Ρούσσου Ελισάβετ τηλ. 2421093160.

«Διοίκηση Επιχειρήσεων: Καινοτομία – Επιχειρηματικότητα και Διεθνές Οικονομικό Περιβάλλον»: Υπεύθυνος Προγράμματος: Λέκτορας Γιώργος. Σταμπουλής, Τόπος διεξαγωγής: Βόλος, Πάτρα, Τρίπολη, Ιωάννινα Υπεύθυνος Επικοινωνίας Λέκτορας Σταμπουλής Γιώργος τηλ. 24210 06432.

«Πολιτισμός/ Ειδική Αγωγή»: Η πρόσβαση ατόμων με αναπηρίες ή /και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων». Συνεργαζόμενα ΑΕΙ: ΕΚΠΑ (Αθήνα), ΠΑ.ΜΑΚ. (Θεσσαλονίκη), υπεύθυνος προγράμματος Eπίκουρος Καθηγητής Αργυρόπουλος Βασίλειος, τηλέφωνο επικοινωνίας 24210-74860, emailvassargi@uth.gr

Τα μαθήματα απευθύνονται σε αποφοίτους που έχουν αποκτήσει πτυχίο ΑΕΙ ή ισότιμο πτυχίο αλλοδαπής ανώτατης σχολής.



Διαβάστε περισσότερα...

Επικυρώνει η Ελλάδα τη σύμβαση κατά της εμπορίας ανθρώπων


Η σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης θα τεθεί σε ισχύ την πρώτη Αυγούστου του 2014.

Υπογράφεται σήμερα, για λογαριασμό της Ελλάδας, η Σύμβαση κατά της Εμπορίας Ανθρώπων του Συμβουλίου της Ευρώπης, από τον επικεφαλής της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Στρασβούργο, πρέσβη Ηρακλή Αστεριάδη.

Σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα που κατατέθηκαν, η Ελλάδα θα θέσει τη σύμβαση σε ισχύ την πρώτη Αυγούστου του 2014.

Με την επικύρωση και θέτοντας εν ισχύ την σύμβαση, η Ελλάδα καθίσταται υπόλογη στους τακτικούς ελέγχους που κάνει η Ομάδα Κρατών για την πάταξη της Εμπορίας Ανθρώπων του Συμβουλίου της Ευρώπης ( GRETA ) και θα εφεξής θα πρέπει:

  • Να προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα των θυμάτων του τράφικινγκ.
  • Να ποινικοποιήσει το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων και να διώκει τους διακινητές.

Διαβάστε περισσότερα...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του ΨΝΘ


Καταγγέλλεται ότι χωρίς οδηγούς καθίσταται επισφαλής η λειτουργία του Νοσοκομείου.

Εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ, στο πλαίσιο της πεντάωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ.

Οι εργαζόμενοι του ΨΝΘ διαμαρτυρήθηκαν για τη διαθεσιμότητα των 13 οδηγών του νοσοκομείου, ενώ ένας από αυτούς μεταμφιεσμένος σε... Χάρο ανέβηκε στη βάση μιας κολόνας κουνώντας το δρεπάνι του.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΨΝΘ, Θεόδωρος Κωνσταντινίδης, κατέθεσε σήμερα αναφορά στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, καταγγέλλοντας ότι χωρίς οδηγούς καθίσταται επισφαλής η λειτουργία του Νοσοκομείου και ότι δημιουργούνται σημαντικοί κίνδυνοι για τη ζωή και την υγεία των ασθενών και των εργαζομένων.



Διαβάστε περισσότερα...

Το διήμερο 20-21 Ιουνίου το «Thessaloniki Pride 2014»


Κεντρικό του σύνθημα: «Ώρα Για Μας».

Για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται φέτος στη Θεσσαλονίκη, στις 20 και 21 Ιουνίου, το 3ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας «Thessaloniki Pride 2014».



Κεντρικό σύνθημα των φετινών εκδηλώσεων, που θα γίνουν στην Πλατεία Χρηματιστηρίου και στην Πλατεία Λευκού Πύργου, θα είναι «Ώρα Για Μας».

Μουσικές, φωτογραφικές, αλλά και θεατρικές εκδηλώσεις καθώς επίσης η μεγάλη παρέλαση είναι ορισμένα από τα γεγονότα που θα εκτυλιχτούν στη διάρκεια του διημέρου σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Η διοργάνωση γίνεται ύστερα από κοινό αίτημα του Thessaloniki Pride-Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης και της HOMOphonia-Thessaloniki Pride, σε συνεργασία με το Τμήμα Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σχολή για επίδοξες... γοργόνες!


Οι μαθητευόμενες κολυμπούν σε πισίνα φορώντας ουρά.

Για όσες επιθυμούν να μάθουν να κολυμπούν και να συμπεριφέρονται σαν αληθινές γοργόνες, υπάρχουν τα μαθήματα που θα κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα!

Η σχολή βρίσκεται στις Φιλιππίνες και οι επίδοξες γοργόνες φοράνε μια ουρά κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας, για να βρίσκονται πιο κοντά στα ινδάλματά τους.

Κάθε μάθημα στο «Mermaid Swim Experience» διαρκεί 45 λεπτά και πραγματοποιείται από τους δασκάλους του «Manila Water Park», ενώ σε αυτά μπορούν να συμμετέχουν κοπέλες αλλά και άνδρες κάθε ηλικίας...














Διαβάστε περισσότερα...

Ενστάσεις της ΟΛΜΕ για τα μαθήματα το Πάσχα


Υποστηρίζει ότι πρέπει να προβλεφθεί υπερωριακή απασχόληση.

«Κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει εκπαιδευτικούς να εργαστούν σε θεσμοθετημένες αργίες, χωρίς να έχει προβλεφθεί τουλάχιστον η αντίστοιχη υπερωριακή απασχόληση. Είναι σαφές πως η εργασία μέσα στις διακοπές συνιστά πρόσθετη εργασία». Τα παραπάνω αναφέρει η ΟΛΜΕ σε δελτίο Τύπου της για τα μαθήματα που θα πραγματοποιηθούν σε δεκάδες γυμνάσια και λύκεια τη δεύτερη εβδομάδα του Πάσχα.

Η ΟΛΜΕ κάνει λόγω για υποκριτικό ενδιαφέρον του υπουργείου Παιδείας το οποίο από τη μια ενδιαφέρεται για την αναπλήρωση των μαθημάτων που χάνονται λόγω καταλήψεων, από την άλλη αδιαφορεί για τις χαμένες ώρες λόγω των ελλείψεων που παρατηρούνται σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Στο δελτίο τύπου επισημαίνεται ότι η υπουργική απόφαση και το ΠΔ μεταξύ των άλλων προβλέπει παράταση του διδακτικού έτους (όταν οι ημέρες κατάληψης είναι περισσότερες των 3) γεγονός που δεν είναι υλοποιήσιμο αφού τα μαθήματα σε όλα τα σχολεία λήγουν με την έναρξη των πανελλαδικών.

«Στην πραγματικότητα μια τέτοια ρύθμιση δημιουργεί περισσότερα προβλήματα και αντιπαραθέσεις από αυτά που υποτίθεται επιδιώκει να λύσει» τονίζει η ΟΛΜΕ και καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να μην εφαρμόσει και να καταργήσει την 139628/Γ2 (ΦΕΚ τ. Β΄ 2530) υπουργική απόφαση και το ΠΔ 170/13 (ΦΕΚ τ. Α΄ 274). Επίσης ζητά από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να λάβει όλα εκείνα τα απαιτούμενα μέτρα για τη μείωση της ύλης σε όσα μαθήματα αυτό απαιτείται.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ ανακοινώνει ότι κηρύσσει στάσεις εργασίας 8 – 11 π.μ. για τις ημέρες 23, 24 και 25/4/14, στα σχολεία όπου οι περιφερειακοί διευθυντές εκπαίδευσης ορίζουν αναπλήρωση της ύλης μέσα στις διακοπές του Πάσχα, και καλεί τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να λάβουν αποφάσεις για συμπληρωματικές στάσεις εργασίας τις ίδιες ημέρες όπου απαιτείται.

Επίσης καλεί εκπαιδευτικούς στα σχολεία, να οργανώσουν μαζί με τις ΕΛΜΕ και σε συνεργασία με τους γονείς και τους μαθητές, κινητοποιήσεις σε κάθε σχολείο τις ημέρες αυτές.

Παράλληλα καλούνται τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να οργανώσουν συσκέψεις και κοινές παραστάσεις με τους συλλόγους γονέων σε κάθε περιοχή στους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης με στόχο να ανακαλέσουν τις αποφάσεις αναπλήρωσης στις διακοπές του Πάσχα.



Διαβάστε περισσότερα...

Ποιοι εκπαιδευτικοί μπορούν να πάρουν απόσπαση στο ΙΕΠ


Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν και όσοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Με πρόσκλησή του το ΙΕΠ καλεί εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους τόσο του υπουργείου Παιδείας, όσο και άλλων υπουργείων να καταθέσουν αίτηση για απόσπαση σε θέσεις επιστημονικού προσωπικού για χρονικό διάστημα 4 ετών.

Οι αιτήσεις κατατίθενται από τις 10 έως και τις 28 Απριλίου και αφορούν 45 θέσεις οι οποίες κατανέμονται ως εξής:

Α. 5 θέσεις Συμβούλων Α

Β. 10 θέσεις Συμβούλων Β

Γ. 15 θέσεις Συμβούλων Γ

Δ. 15 θέσεις Εισηγητών

Το γνωστικό αντικείμενο κάθε θέσης προσδιορίζεται ως εξής:


Θέση
Γνωστικό Αντικείμενο
Αριθμός θέσεων
Σύμβουλοι Α
ΠΕ02
1
ΠΕ03
1
ΠΕ04
1
ΠΕ70
1
ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
1
Σύμβουλοι Β
ΠΕ02
2
ΠΕ03
1
ΠΕ04
1
ΠΕ12.01/12.02/12.03/17.05/17.11
1
ΠΕ19/20
1
ΠΕ60
1
ΠΕ70
2
ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
1
ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Γ
ΠΕ01
1
ΠΕ02
2
ΠΕ03
1
ΠΕ04
1
ΠΕ05
1
ΠΕ06
1
ΠΕ07
1
ΠΕ09
1
ΠΕ10
1
ΠΕ13
1
ΠΕ12.13/14.04/14.05
1
ΠΕ18
1
ΠΕ19/20
1
ΠΕ70
1
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ
ΠΕ02
2
ΠΕ03
1
ΠΕ04
1
ΠΕ06
1
ΠΕ08
1
ΠΕ11
1
ΠΕ12.05/12.06/12.10/17.03/17.04/17.07/17.08
1
ΠΕ12.04/12.07/12.08/12.11/17.02/17.06/17.10
1
ΠΕ15
1
ΠΕ16
1
ΠΕ60
1
ΠΕ70
3
ΣΥΝΟΛΟ
45
Κριτήρια απόσπασης

Οι υποψήφιοι προς απόσπαση στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα κριθούν και θα τοποθετηθούν στις ανωτέρω θέσεις επιστημονικού προσωπικού. Όσοι δεν τοποθετηθούν μπορούν, εφόσον το επιθυμούν και αποφασίσει σχετικά το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΕΠ να παραμείνουν αποσπασμένοι στο ΙΕΠ.

Για τις αποσπάσεις αυτές και την τοποθέτηση το ΔΣ του ΙΕΠ θα λάβει μέριμνα ώστε στη σύνθεση του επιστημονικού προσωπικού να αποφευχθεί η μονομέρεια σε γνωστικά αντικείμενα και σε εκπαιδευτικές βαθμίδες αλλά και να εξασφαλιστεί η επάρκεια του προσωπικού σε θέματα που αφορούν την επιμόρφωση, την αξιολόγηση, την έρευνα, τη διοίκηση της εκπαίδευσης, την ειδική αγωγή και εκπαίδευσης και την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών.

Παράλληλα θα λάβει υπόψη του μια σειρά από κριτήρια ανάλογα με τη θέση που πρόκειται να καλυφθεί. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν ανατρέχοντας στη σχετική πρόσκληση.

Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι εκπαιδευτικοί που πληρούν τους προαπαιτούμενους όρους και προϋποθέσεις της πρόσκλησης. Επίσης μπορούν να καταθέσουν αίτηση και εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας με την προϋπόθεση ότι θα έχουν επανενταχθεί στο δημόσιο μέχρι τις 31/8/2014. Αν αυτό δε συμβεί η υποβληθείσα αίτηση θεωρείται ως μη γενόμενη.

Ποιοι δε μπορούν να υποβάλλουν αίτηση

Δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης όσοι εκπαιδευτικοί ή διοικητικοί υπάλληλοι:

- Διορίστηκαν σε δυσπρόσιτα σχολεία και διανύουν υποχρεωτική υπηρεσία σε αυτά

- Στελέχη εκπαίδευσης που η θητεία τους λήγει μετά τις 31.8.2014

- Υπηρετούν σε θέση με θητεία η οποία λήγει μετά την 31.8.2014

Διαδικασία υποβολής αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν και υποβάλουν αίτηση – βιογραφικό στον δικτυακό τόπο: http://www.iep.edu.gr/services/regap αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή επισυνάπτοντας κάθε φορά το απαραίτητο δικαιολογητικό - αποδεικτικό έγγραφο. Η ανάληψη υπηρεσία των εκπαιδευτικών θα πραγματοποιηθεί την 1η Σεπτεμβρίου του 2014.

Πρόσθετες πληροφορίες παρέχονται μόνο μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης gp@iep.edu.gr



Διαβάστε περισσότερα...