Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Πως θα γίνει η αξιολόγηση στο Δημόσιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την 1η Ιουλίου ολοκληρώνεται ο κύκλος της αξιολόγησης των υπαλλήλων στο δημόσιο τομέα, όπως προκύπτει από εγκύκλιο, την οποία απέστειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης προς όλα τα υπουργεία, τις γενικές και ειδικές γραμματείες, τις ανεξάρτητες αρχές και τις αποκεντρωμένες διοικήσεις της χώρας.

Πρόκειται για την εφαρμογή του νέου συστήματος, μέσω της ποσόστωσης, το οποίο πέρασε με την ψήφιση του τελευταίου νομοσχεδίου του αρμοδίου υπουργείου.

Την ίδια στιγμή ο κ.Μητσοτάκης απηύθυνε χθες ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Με τη συγκεκριμένη απόφαση προωθείται, όπως επισημαίνουν παράγοντες της δημόσιας διοίκησης, ένα αντικειμενικό σύστημα επιλογών για την πλήρωση θέσεων διευθυντικών στελεχών του Δημοσίου, σε αντίθεση με τη μέχρι σήμερα διαδικασία πολιτικών διορισμών από τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων.

Με την εγκύκλιο Μητσοτάκη δίνονται αναλυτικές οδηγίες και παραδείγματα, με στόχο μέχρι και την 28η Απριλίου να έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της αξιολόγησης.

Πρόκειται για την καταγραφή των απασχολουμένων στο Δημόσιο καθώς και τη σύνταξη έκθεσης με τον αριθμό απασχολούμενου προσωπικού το οποίο θα τίθεται από τον αξιολογητή στις τρεις νέες κλίμακες αξιολόγησης.

Το ανώτατα ποσοστά έχουν ορισθεί με βάση το νέο νόμο του υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ως εξής:

-Με τους βαθμούς εννέα έως δέκα αξιολογείται ποσοστό έως και 25% των υπαλλήλων.

-Με τους βαθμούς επτά έως οκτώ αξιολογείται ποσοστό έως και 60% των υπαλλήλων.

-Με τους βαθμούς ένα έως και έξι αξιολογείται ποσοστό έως και 15% των υπαλλήλων.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.