Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Ζευγάρι έκανε σεξ στο δρόμο


Ζευγάρι κάθισε σε παγκάκι και άρχισε να κάνει σεξ, αδιαφορώντας όχι μόνο για τα βλέμματα, αλλά και για τις εκκλήσεις ενός αστυνομικού να σταματήσουν!

Δείτε το βίντεο από τη Daily Mail




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οδηγείτε και στέλνετε μηνύματα με το κινητό; Τότε δείτε αυτό


Η συγκλονιστική ιστορία μιας εφήβου που έμεινε σχεδόν τυφλή και κωφή μετά από ατύχημα.

«Είμαι μόνη… Κάποτε είχα φίλους, τώρα όχι». Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε την σοκαριστική ιστορία μιας εφήβου, της Liz Marks η οποία από δημοφιλής κορίτσι στο σχολείο της, ζει πλέον απομονωμένη εξαιτίας ενός ατυχήματος.

Η ίδια περιγράφει τη σχέση της με το κινητό της τηλέφωνο και πώς αυτό στάθηκε μοιραίο. Η νεαρή είχε ένα αυτοκινητικό ατύχημα την ώρα που οδηγούσε με αποτέλεσμα να τυφλωθεί από το ένα της μάτι, είναι μερικώς κωφή και αγωνίζεται να κρατήσει επαφή με τους φίλους της.

«Όλοι το κάνουν», λέει, «οπότε , σκέφτηκα ότι θα ήταν εντάξει. Έκανα λάθος…», αναφέρει ενώ στο βίντεο μιλάει και η μητέρα της Liz.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απαγορεύτηκε το sexting στην Αυστραλία


Ισχύει τόσο για τα ανήλικα όσο και για τα ενήλικα άτομα.

Tο sexting, η μόδα της αποστολής προκλητικών φωτογραφιών μέσω κινητών τηλεφώνων, κρίθηκε παράνομο στην πολιτεία της Βικτώριας. Η απαγόρευση ισχύει τόσο για τα ανήλικα όσο και για τα ενήλικα άτομα.

Όσοι κάνουν sexting κινδυνεύουν με φυλάκιση δύο ετών ενώ όσοι απειλούν ότι θα κάνουν sexting απειλούνται με φυλάκιση δώδεκα μηνών. Φυσικά, οι ποινές αυτές δεν ισχύουν για τη διακίνηση παιδικής πορνογραφίας όπου είναι αυστηρότερες.

Η Βικτώρια είναι η πρώτη αυστραλιανή πολιτεία που κηρύσσει παράνομο το sexting. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα καταδικάστηκε σε φυλάκιση, στη Νέα Νότια Ουαλία, Έλληνας υπήκοος που διακίνησε γυμνές φωτογραφίες γυναικών από το κινητό του χωρίς την συγκατάθεσή τους.

Τι είναι όμως το sexting; Πρόκειται για την ένωση 2 λέξεων, της λέξης sex και texting (δηλαδή γράφω). Το sexting, είναι η ανταλλαγή ερωτικών μηνυμάτων αλλά και εικόνων (φωτογραφίες και βίντεο).



Διαβάστε περισσότερα...

Η «έξυπνη» βαλίτσα που δεν θα χάσουμε ποτέ


Η Bluesmart θα εξοπλίζεται με GPS και θα επικοινωνεί συνεχώς με το smartphone του κατόχου.

Η οικογένεια των «έξυπνων» συσκευών μεγαλώνει, καθώς η Bluesmart σκοπεύει να λανσάρει μια βαλίτσα με προηγμένες δυνατότητες που θα επικοινωνεί με smartphone.

Η Bluesmart θα συνοδεύεται από ειδική εφαρμογή η οποία θα επιτρέπει στο χρήστη να κλειδώνει ή ξεκλειδώνει την «έξυπνη» βαλίτσα από το κινητό του. Επιπλέον, θα διαθέτει ενσωματωμένη ζυγαριά στη χειρολαβή, η οποία θα υπολογίζει το βάρος όποτε τη σηκώνουμε. Ακόμη, με τη βοήθεια του ενσωματωμένου GPS θα μπορούμε να εντοπίσουμε κάθε στιγμή τη θέση της βαλίτσας.

Τα προηγμένα χαρακτηριστικά όμως δεν σταματούν εδώ. Μια ειδοποίηση θα εμφανίζεται όταν απομακρυνόμαστε από τη βαλίτσα, ενώ κάθε φορά που θα συμβαίνει αυτό, ο σάκος θα κλειδώνει αυτόματα.

Όσον αφορά τις αποθηκευτικές δυνατότητες, η Bluesmart εξοπλίζεται με ειδική θήκη για laptop και tablet, όπου οι ηλεκτρονικές συσκευές θα προστατεύονται από χτυπήματα, ενώ η πρόσβαση θα γίνεται πανεύκολα.

Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος, μιας και ένα επιπλέον χαρακτηριστικό της Bluesmart είναι η ενσωματωμένη μπαταρία, ώστε να μην ξεμείνουμε ποτέ και πουθενά από ενέργεια! Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, η μπαταρία θα αρκεί για να φορτίσουμε έως και 6 φορές ένα κινητό!

Η Bluesmart αναμένεται να βγει στην παραγωγή το 2015, καθώς οι κατασκευαστές αναζήτησαν χρηματοδότηση στο Indiegogo, με το στόχο να έχει ήδη υπερκαλυφθεί.














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα δράση για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών


Θα συγκεντρωθούν τρόφιμα πριν τον αγώνα ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός.

Κάλεσμα στους φιλάθλους που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα της 10ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Super League ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό (την Κυριακή 9 Νοεμβρίου στην Τούμπα), να προσφέρουν είδη τροφίμων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Νεάπολης - Συκεών, απευθύνουν η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ο δήμος Νεάπολης - Συκεών.

Πρόκειται για τη δεύτερη χρονιά που οι δύο πλευρές υλοποιούν το συγκεκριμένο «εγχείρημα», το οποίο, πέρυσι, στέφθηκε με επιτυχία, καθώς συγκεντρώθηκε πάνω από 1,5 τόνος τροφίμων πρώτης ανάγκης, με τουλάχιστον 150 φιλάθλους κάθε ηλικίας και παιδιά με τις οικογένειές τους, να αφήνουν τη δική τους προσφορά αλληλεγγύης.

Από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής, οι συνεργάτες του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα βρίσκονται έξω από τη Θύρα 3 του γηπέδου, όπου θα υποδέχονται τους πολίτες και θα παραλαμβάνουν τις προσφορές τους σε τρόφιμα.



Διαβάστε περισσότερα...

Λειτουργεί ξανά το Μουσικό Σχολείο Πειραιά


Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές από την κακοκαιρία.

Επαναλειτουργεί από σήμερα το Μουσικό Σχολείο Πειραιά, μετά την αποκατάσταση των ζημιών, που προκάλεσαν οι πρόσφατες πλημμύρες στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον δήμο Πειραιά, συνεργεία εργάστηκαν εντατικά για την αποκατάσταση των ζημιών στο σχολείο, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες εργασίες, προκειμένου να λειτουργούν όλες οι εγκαταστάσεις του.

Στο σχολείο, εξαιτίας της θεομηνίας, πλημμύρισε ο υπόγειος χώρος, ενώ καταστράφηκε και η δεξαμενή πετρελαίου, μέσα στην οποία υπήρχει 1,5 λίτρο καυσίμου. Από τις καταστροφές ήταν αδύνατη η διεξαγωγή μαθητών εξαιτίας των αναθυμιάσεων.



Διαβάστε περισσότερα...

«Ο καρκίνος έκανε τη δουλειά του κι εγώ τη δική μου»


Ο Σπύρος Παπαδόπουλος για το πώς αντιμετώπισε το πρόβλημα της υγείας του.

Περίπου ένα χρόνο μετά αφού εξομολογήθηκε την μάχη του με τον καρκίνο, ο Σπύρος Παπαδόπουλος μίλησε για το πώς αντιμετωπίζει την νόσο, αν φοβήθηκε καθόλου όλο αυτό το διάστημα, ενώ εξήγησε και για ποιο λόγο βγήκε να μιλήσει δημόσια για το πρόβλημα της υγείας του.


«Ο καρκίνος έκανε τη δουλειά του κι εγώ τη δική μου»

«Δεν είδα αλλιώς τα πράγματα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα απολύτως ούτε στο μυαλό μου και πολύ περισσότερο στον τρόπο της ζωής μου. Από την πρώτη στιγμή είπα ο καρκίνος κάνει την δουλειά του κι εγώ την δική μου. Έχουμε και δουλειές. Δεν έχω χρόνο να ασχολούμαι τώρα. Δεν άλλαξε τίποτα» δήλωσε ο Σπύρος Παπαδόπουλος, προσθέτοντας πως «ο φόβος δεν μπήκε στην ζωή μου. Είναι θέμα χαρακτήρα. Έτσι είμαι εγώ. Έχω κάποιες περίεργες αντιλήψεις για την ζωή και θεωρώ πως ό,τι είναι να γίνει θα γίνει».

Μάλιστα δεν έκρυψε ότι άποψή του είναι πως «όταν είναι να γίνει κάτι, θα γίνει οπότε μέχρι να γίνει αυτό ο καθένας κάνει την δουλειά του. Το σωστό είναι ένας πολιτισμένος άνθρωπος - γιατί εγώ δεν είμαι τόσο πολιτισμένος -, να προβλέπει και να κάνει προληπτική ιατρική. Εγώ το πρόλαβα γιατί έχω πολύ καλούς φίλους-γιατρούς δίπλα μου».

Τέλος, εξήγησε ότι βγήκε και μίλησε γι’ αυτό, επειδή «ένα από τα πράγματα που δεν μου αρέσουν στην ελληνική κοινωνία, είναι αυτή η κρυψίνοια και ο φόβος μην μαθευτεί κάτι. Έχω συναντήσει ανθρώπους σπουδαίους κατά τα άλλα, που το έκρυβαν ως κόρη οφθαλμού. Αυτό είναι μεγάλο λάθος και πολύ κακό. Είναι ένα από τα προβλήματα που έχουμε στην κοινωνία. Για αυτό βγήκα και μίλησα. Γιατί τα πράγματα πρέπει να τα λέμε. Ότι είναι αρρώστια και πέρασε ή δεν πέρασε!».



Διαβάστε περισσότερα...

«Δυσλειτουργίες» στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης


Για «επανειλημμένα προβλήματα» κάνει λόγο ο ΙΣΑ.

Αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης είχαν ως αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται σημαντικά και να καθίσταται αδύνατη η συνταγογράφηση των γιατρών, καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

«Παρά τις επανειλημμένες ανακοινώσεις και διαμαρτυρίες μας ότι το σύστημα συνταγογράφησης παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα δυσλειτουργίας, ιδίως τις πρώτες εργάσιμες μέρες του μήνα που υπάρχει μεγάλος φόρτος συνταγογράφησης, τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν», τονίζει ο ΙΣΑ και προσθέτει:

«Ειδικότερα από το πρωί της 03/11/2014 υπάρχει αδυναμία συνταγογράφησης φαρμάκων και εξετάσεων λόγω μη λειτουργίας του συστήματος. Είναι αξιοσημείωτο δε ότι σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31.10.2014 για τον ηλεκτρονικό φάκελο, στην οποία παρέστην τόσο εκπρόσωποι της ΗΔΙΚΑ, όσο και ο Ταμίας του ΙΣΑ, κος. Φ. Πατσουράκος, ουδεμία ενημέρωση για τις επικείμενες αλλαγές υπήρξε.

Τα προβλήματα αυτά εμφανίζονται ιδίως όταν γίνονται αλλαγές ή προσθήκες στο σύστημα συνταγογράφησης. Ο ΙΣΑ έχει επανειλημμένως επισημάνει ότι οι οιασδήποτε αλλαγές δεν γίνεται να πραγματοποιούνται το πρώτο δεκαπενθήμερο κάθε μήνα και πάντως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να προηγείται συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς των ιατρών, όπως η Ομάδα εργασίας Ιατρών του ΙΣΑ για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση».

Ο Σύλλογος καλεί την ΗΔΙΚΑ Α.Ε και τον ΕΟΠΥΥ «πρωτίστως στην άμεση επιδιόρθωση του προβλήματος και παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τα αίτια δυσλειτουργίας του συστήματος συνταγογράφησης και αν αυτό οφείλεται στην αλλαγή ή προσθήκη στο σύστημα συνταγογράφησης που έγινε το τελευταίο 48ωρο χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση με τους Ιατρικούς Συλλόγους».



Διαβάστε περισσότερα...

Ανοιχτό για το κοινό το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Μίκρας


Στις 6,7,8 και 9 Νοεμβρίου.

Ανοιχτό για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο, θα είναι το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Μίκρας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Πολεμική Αεροπορία για τον εορτασμό του προστάτη της, Αρχαγγέλου Μιχαήλ στις 6,7,8 και 9 Νοεμβρίου 2014.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το στρατιωτικό αεροδρόμιο από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα στις 8 Νοεμβρίου, ενώ για τις υπόλοιπες ημέρες (6,7 και 9 Νοεμβρίου) από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο αεροδρόμιο της Μίκρας, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά το προσωπικό, το υλικό και τα μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας στη στατική έκθεση αεροσκαφών, οπλισμού και εξοπλισμού που θα δημιουργηθεί σε ανοικτό και κλειστό χώρο, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.



Διαβάστε περισσότερα...

Εκπαιδευτικοί από 19 φορείς καλούνται να διδάξουν σε σχολεία


Οι αιτήσεις, για όσους το επιθυμούν, κατατίθενται από τις 3 έως και τις 10 Νοεμβρίου.

Σε 19 φορείς απευθύνεται η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για την διάθεση αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε σχολεία.

Οι φορείς είναι οι ακόλουθοι:

1. Γενικές Διευθύνσεις, Διευθύνσεις και Ανεξάρτητα Τμήματα ΚΥ ΥΠΑΙΘ

2. ΠΔΕ όλης της χώρας

3. ΔΔΕ όλης της χώρας

4. Πανεπιστήμια – ΤΕΙ της χώρας

5. ΑΣΠΑΙΤΕ

6. Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης

7. Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας

8. ΙΚΥ

9. ΔΟΑΤΑΠ

10. Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

11. Ι.Τ.Υ.Ε.

12. Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας

13. ΙΝΕΔΙΒΙΜ

14. Ι.Ε.Π.

15. Ακαδημία Αθηνών

16. Μητροπόλεις

17. Αρχιεπισκοπές

18. Ιερά Σύνοδος

19. Διορθόδοξο Κέντρο Εκκλησίας της Ελλάδος

Πρόκειται για το δεύτερο μέτρο του Υπουργείου Παιδείας για την κάλυψη των κενών. Δεν πρόκειται για υποχρεωτική διάθεση εκπαιδευτικών καθώς όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο καλούνται οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να διατεθούν ως τη λήξη του διδακτικού έτους σε σχολικές μονάδες του Νομού όπου υπηρετούν, για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών, όπως το δηλώσουν εγγράφως και αποστείλουν αίτηση στη Διεύθυνση Διοίκησης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Τμήματα Γ’ με τηλεομοιοτυπία ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από 03-11-2014 έως και 10-11-2014.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θα διατεθούν κατά τα ανωτέρω και ανάλογα με τις ανάγκες τις υπηρεσίας, θα προσφέρουν διδακτική υπηρεσία σε σχολικές μονάδες σύμφωνα με το εβδομαδιαίο υποχρεωτικό τους ωράριο και θα λάβουν τις μονάδες μετάθεσης για δυσμενείς συνθήκες που αντιστοιχούν στην απόσπασή τους, δηλαδή στις υπηρεσίες και τους φορείς σύμφωνα με τις αντίστοιχες υπουργικές αποφάσεις, εκτός κι αν αυτές υπολείπονται της σχολικής μονάδας στην οποία θα διατεθούν.

Επίσης, θα ακολουθήσουν το καθεστώς αδειών των εκπαιδευτικών για τις διακοπές των Χριστουγέννων, του Πάσχα, καθώς και των θερινών διακοπών εργασίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Εμβολιασμοί αλεπούδων κατά της λύσσας


Εμβόλια-δολώματα θα πέσουν από αέρος.

Εμβολιασμός των κόκκινων αλεπούδων με τη ρίψη εμβολίων-δολωμάτων, θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα 10-16 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της λύσσας, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ρίψη των εμβολίων-δολωμάτων θα γίνει από αέρος με τη χρήση αεροπλάνων ή ελικοπτέρων. Τα εμβόλια δολώματα έχουν παραλληλόγραμμο σχήμα, είναι καφέ χρώματος (μοιάζουν με σοκολάτα), φέρουν στην επιφάνειά τους ειδική σήμανση - προειδοποίηση να μην αγγίζονται και έχουν μυρωδιά ψαριού. Στο εσωτερικό τους περιέχουν μια πλαστική κάψουλα γεμάτη με το εμβόλιο σε υγρή μορφή.

Οι ρίψεις εστιάζονται σε μη κατοικημένες περιοχές. Παρόλα αυτά, άτομα ή κατοικίδια ζώα μπορεί να έρθουν σε επαφή με τα δολώματα αυτά στη διάρκεια περιπάτων ή άλλων δραστηριοτήτων στη φύση. Επίσης υπάρχει περίπτωση εμβόλια να πέσουν, να παρασυρθούν ή να μεταφερθούν από ζώα στα όρια κατοικημένης περιοχής.



Διαβάστε περισσότερα...

Αμφίπολη: Οι τελευταίες ανασκαφικές εξελίξεις και τι λένε οι κάτοικοι της περιοχής


Αγρότες Αμφίπολης: Οργώναμε και βρίσκαμε αρχαία


Ιστορίες εύρεσης αρχαίων μέσα στα χωράφια τους περιγράφουν οι αγρότες της περιοχής της Αμφίπολης.

Δείτε το βίντεο από το Star:




-------------------

Νακάσης: Κακό ανασκαφικό παράδειγμα η Αμφίπολη


Για κακό ανασκαφικό παράδειγμα στον τύμβο Καστά της Αμφίπολης έκανε λόγο ο Επ. δ/ντης αναστήλωσης αρχαίων μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού, Αθ. Νακάσης, μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Η αντιμετώπιση του μνημείου, εκτός του ότι είναι επικοινωνιακή, δίνει ένα κακό ανασκαφικό παράδειγμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νακάσης.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:




-------------------

Προβληματίζει τους αρχαιολόγους το υπόγειο άνοιγμα στην Αμφίπολη

Στα ερωτήματα για το τι γυρεύει το φύλλο της πόρτας μέσα στο υπόγειο άνοιγμα του τύμβου της Αμφίπολης, επιχειρούν να απαντήσουν οι αρχαιολόγοι. Η αλήθεια πιθανόν να αποκαλυφθεί όταν αφαιρεθούν από την επιφάνεια οι τόνοι χωμάτων που βρίσκονται στο υπόγειο.

Ωστόσο όλοι οι αρχαιολόγοι συμφωνούν για την αίγλη του μνημείου, αλλά και την σημαντικότητα του ενοίκου του τάφο. Την ίδια στιγμή, τον απολογισμό των μέχρι τώρα ανασκαφικών εργασιών από την Αμφίπολη, κάνει το αγγλόφωνο κανάλι της κινεζικής τηλεόρασης, επισημαίνοντας ότι ο τάφος ανήκει σε έναν επιφανή άνθρωπο από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Δείτε το βίντεο της ΝΕΡΙΤ




-------------------

Αναπάντητοι οι γρίφοι της Αμφίπολης


Πλήθος ερμηνειών, άλλοτε συγκλίνουσες και άλλοτε αντικρουόμενες, για το τι κρύβεται στον λόφο Καστά, δίνουν οι αρχαιολόγοι. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ύπαρξη υπογείου θαλάμου, εξετάζοντας αν η κρύπτη αποτελεί έργο τυμβωρύχων ή των κατασκευαστών του τάφου.

Ωστόσο σύμφωνα με τις γεωλογικές μελέτες που έχουν γίνει, εκτιμάται ότι υπάρχει μία ακόμη είσοδος, ίσως μία σήραγγα, χωρίς όμως την τοιχοποιία που αποκαλύφθηκε στην δυτική πλευρά του λόφου.

Δείτε το βίντεο της ΝΕΡΙΤ


-------------------

Κινγκ: Ο τύμβος χτίστηκε για τον Αλέξανδρο

Στο επίκεντρο της Independent τα ευρήματα στον λόφο Καστά.

Τα μέχρι στιγμής ευρήματα στον λόφο Καστά της Αμφίπολης βρίσκονται στο επίκεντρο δημοσιεύματος της βρετανικής εφημερίδας Independent, η οποία φιλοξενεί δηλώσεις τόσο του υπουργού Πολιτισμού, Κ. Τασούλα, όσο και της αμερικανίδας αρχαιολόγου, Ντόροθι Κινγκ.

«Είναι ένας γρίφος δεκαετιών για μένα. Πρόκειται μακράν για τον πιο εντυπωσιακό τάφο που έχει βρεθεί ποτέ στην Ελλάδα», σημείωσε η αμερικανίδα αρχαιολόγος, Ντόροθι Κινγκ, η οποία ζει στο Λονδίνο. Η ίδια υποστηρίζει ότι ο τάφος έχει χτιστεί για τον Μ.Αλέξανδρο, ακόμη κι αν δεν είναι θαμμένος εκεί.

«Οι περισσότεροι τάφοι άρχιζαν να χτίζονται προτού πεθάνει ένα πρόσωπο. Γνωρίζουμε ότι ήθελε έναν επιβλητικό τάφο στη Μακεδονία.. Είναι στη σωστή ημερομηνία και είδος τάφου, τον οποίο θα ήθελε ο Αλέξανδρος», τόνισε η αρχαιολόγος.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Πολιτισμού, Κωνσταντίνος Τασούλας δηλώνει ότι «οι σφίγγες πιθανώς είναι έτοιμες να αποκαλύψουν τα μυστικά τους».

Τους τρεις προηγούμενους μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων η ανασκαφή οδήγησε σε τρεις εντυπωσιακούς ταφικούς θαλάμους, φέρνοντας στο φως κομμάτι κομμάτι μαγευτικά έργα τέχνης, αρχής γενομένης από την είσοδο με τις δύο ακέφαλες σφίγγες, τα μυθολογικά πλάσματα που ήταν κατά το ένα τρίτο τους, λιοντάρια, πουλιά και άνθρωποι.

Οι αρχαιολόγοι συνέχισαν να ανασκάπτουν το έδαφος αναζητώντας έναν πιθανό τέταρτο θάλαμο και να ανακάλυψαν ένα όρυγμα με ερείπια μίας μαρμάρινης θύρας.

Το μεγάλο ανάχωμα που περικλείει τον τάφο περιβάλλεται από ένα 497 μέτρων κυκλικό τοίχο χτισμένο με μάρμαρο από το γειτονικό νησί της Θάσου. Πιστεύεται ότι είναι ο μεγαλύτερος αρχαίος τάφος που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στην Ελλάδα. Αν και δεν έχουν μέχρι στιγμής βρεθεί ανθρώπινα οστά, οι αρχαιολόγοι λένε πως το γεγονός ότι η μυθική σκηνή της Αρπαγής της Περσεφόνης, εικονίζεται και στους μακεδονικούς βασιλικούς τάφους της Βεργίνας όπου έχει ταφεί ο πατέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, επιβεβαιώνει ότι το μνημείο είναι ταφικό.

«Είναι ένα μοναδικό μνημείο λόγω του μεγέθους και της τέχνης του, που είναι φανταστική», δήλωσε στον Independent ο κ.Τασούλας την Κυριακή. Εχει επισκεφθεί τον τάφο μαζί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. « (οι αρχιτέκτονες) ήθελαν να εκφράσουν την δύναμη, τη δύναμη αυτής της περιοχής της βόρειας Ελλάδας, τη Μακεδονία και εμφανώς την δύναμη του προσώπου που έχει ταφεί εί», πρόσθεσε ο υπουργός.

Η δρ. Περιστέρη, επισημαίνει το δημοσίευμα, χρονολογεί τον τύμβο στο τελευταίο τέταρτο του 4ου πΧ αιώνα, μετά το θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου, δίνοντας τροφή στη σεναριολογία ότι ο ίδιος ο μακεδόνας βασιλιάς μπορεί να είναι θαμμένος εκεί, αν και αυτό μοιάζει απίθανο. Μετά το θάνατό του στη Βαβυλώνα το 323 πΧ, το σώμα του Αλέξανδρου «απήχθη» από τον στρατηγό του, τον Πτολεμαίο και τάφηκε στην Αίγυπτο.

«Αν και μία μικρή πόλη σήμερα, η Αμφίπολη ήταν κάποτε μία σημαντική ναυτική βάση, από την οποία απέπλεαν τα πλοία του στόλου του Μεγάλου Αλεξάνδρου για την κατάκτηση της Περσίας», τονίζει ο Independent.

«Εάν χρειαστούν περισσότερα χρήματα, θα τα δώσουμε. Δεν έχει σημασία το κόστος, αλλά η αποκάλυψη ολόκληρου του μνημείου», δήλωσε ο κ.Τασούλας.

«Η χρεωμένη Ελλάδα έχει επενδύσει 590.000 ευρώ στην ανασκαφή. Οι Αρχές είχαν λάβει μέτρα για την προστασία της περιοχής και των εργατών της από τη βροχή και τον σκληρό χειμώνα που έρχεται, συμπεριλαμβανομένων ενός συστήματος αποχέτευσης και αλεξικέραυνα. Σιδερένιες στήλες και μηχανικοί ειδικοί στις σήραγγες έφτασαν στην περιοχή για τη διασφάλιση της σταθερότητας του τάφου, ενώ υπάλληλοι ασφαλείας έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή για τους "ανεπιθήμητους επισκέπτες". Υπάρχουν, ακόμη, ενδείξεις τυμβωρυχίας κατά το βαθύ παρελθόν. Η κ.Περιστέρη λέει ότι αν αυτό ισχύει, θα είναι μία ακόμη απόδειξη στον ισχυρισμό ότι ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο είναι θαμμένο εκεί», επισημαίνει το δημοσίευμα.

«Το δυναμικό για τους ανεπιθύμητους επισκέπτες είναι ένας τρόπος να επισημανθεί η προσοχή που έχει λάβει η ανασκαφή στην Ελλάδα, με τα δύο πρώτα βίντεο από τις εργασίες να έχουν έλθει μόλις προσφάτως στη δημοσιότητα από το υπουργείο Πολιτισμού και αποτέλεσε κύριο θέμα σε όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας. Φωτογραφίες από την ανασκαφή επίσης συχνά δίνονται στη δημοσιότητα από το υπουργείο», τονίζει το δημοσίευμα.

«Αυτό είναι το πρώτο κεφάλαιο. Μπορεί να υπάρχουν σύνολα θαλάμων οπουδήποτε στον τύμβο. Με ένα τόσο σημαντικό κτίσμα, μπορεί να υπάρχουν πολλά ιερά και άλλα κτίρια στη γύρω περιοχή. Δεν βρίσκεις κάτι τέτοιο, όπως ο τύμβος της Αμφίπολης, μέσα στην απομόνωση», σημειώνει η δρ Κινγκ.

Το άρθρο κλείνει με μία ακόμη δήλωση του κ.Τασούλα: «Η ανασκαφή όλων των έργων τέχνης στον τύμβο σημαίνει ότι το καλύτερο σενάριο έχει ήδη συμβεί, το μνημείο έχει ήδη μιλήσει».


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πέτυχε ρεκόρ πατώντας σε τεντωμένο σύρμα


Άλλο ένα εκπληκτικό κατόρθωμα πέτυχε ο Νίκ Βαλέντα, ο οποίος κατάφερε και περπάτησε δύο φορές επάνω σε τεντωμένο σύρμα ανάμεσα σε δύο ουρανοξύστες στο Σικάγο, με δεμένα μάτια και χωρίς δίχτυ ασφαλείας, σε απόσταση 200 περίπου μέτρων επάνω από τη γη.

Ο Νικ Βαλέντα είναι ο άνθρωπος που πρώτος διέσχισε, πατώντας επάνω σε τεντωμένο σύρμα, το Γκραντ Κάνιον.

Δείτε το βίντεο απο τη ΝΕΡΙΤ.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Λοβέρδος: 500 τα σχολεία υπό κατάληψη


Το θέμα των καταλήψεων σε σχολεία σχολίασε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, στο περιθώριο απάντησής του σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή:

"Σήμερα το πρωί άρχισε ένα κύμα καταλήψεων στα σχολεία. Ενημερώθηκα ότι ο αριθμός δεν είναι μικρός. Επίσης, με ενημέρωσαν ότι αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή ενόψει του ορόσημου του Πολυτεχνείου και κλιμακώνεται. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τις κινητοποιήσεις. Όμως, υπάρχει ένα άλλο θέμα πουέχει να κάνει με τα αναλυτικό διδακτικό πρόγραμμα μέσα στο έτος. Είναι μισός μήνας διδακτικού έτους μέχρι το Πολυτεχνείο. Αν η κατάληψη επεκταθεί τι γίνεται; Η ύλη που θα πάει; Υπάρχει νόμος που προβλέπει τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις" είπε ο κ. Λοβέρδος.

"Σε μία δύσκολη χρονιά ξεκινάει μία σειρά κινητοποιήσεων που έρχεται σε αντίθεση με αυτό που πρέπει να πάρουν οι μαθητές από το σχολείο, αυτό που πρέπει να διδάξουν οι καθηγητές. Μου είπαν για περίπου 500 σχολεία. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και το γεγονός ότι επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο δεν με ενδιαϕέρει. Πρέπει να αναλογιστούμε τι πρόβλημα δημιουργείται στα παιδιά και τη μαθητική κοινότητα. Υπάρχει προεδρικό διάταγμα που ρυθμίζει τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις" πρόσθεσε.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τέλος τα Windows 7 και 8


Η Microsoft τερματίζει την πώληση των περισσότερων εκδόσεων των Windows 7, καθώς και των Windows 8. Τα Windows 8.1, που εμφανίστηκαν τον Οκτώβριο του 2013, θα είναι πλέον το βασικό λειτουργικό σύστημα που θα «τρέχει» στους νέους προσωπικούς υπολογιστές, εν αναμονή των Windows 10, που αναμένονται στο τέλος του 2015 και θα «τρέχουν» σε όλες τις συσκευές (επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές, ταμπλέτες και «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα).

Από τις 31 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το BBC, οι καταναλωτές δεν μπορούν πια να αγοράζουν τις εκδόσεις Home Basic, Home Premium και Ultimate των Windows 7. Η διακοπή αφορά τόσο τις εκδόσεις των ανωτέρω λειτουργικών συστημάτων που πουλιούνται αυτόνομα στα καταστήματα, όσο και αυτές που είναι προεγκατεστημένες στους νέους υπολογιστές. Σταματά επίσης και η λιανική διάθεση των Windows 8 στα καταστήματα.

Η αλλαγή δεν θα γίνει αμέσως πλήρως αντιληπτή στην αγορά, επειδή πολλοί κατασκευαστές υπολογιστών έχουν ήδη μεγάλα αποθέματα των εν λόγω παλαιότερων εκδόσεων λειτουργικών συστημάτων, συνεπώς θα συνεχίσουν να πωλούν μηχανήματα με αυτό το λογισμικό μέχρι εξάντλησης των αποθεμάτων τους.

Δίνεται επίσης η δυνατότητα σε κάποιον χρήστη αν το επιθυμεί, να «υποβαθμιστεί» από τα Windows 8.1 στα Windows 7 Professional, των οποίων -κατ΄εξαίρεση- δεν διακόπτεται ακόμη η διάθεση.

Αν και τα Windows 8 εμφανίστηκαν μόλις πριν από δύο χρόνια περίπου (τον Οκτώβριο του 2012), η Microsoft, σύμφωνα με τον αναλυτή Γκόρντον Κέλι του «Forbes», επιθυμεί μάλλον να αφήσει πίσω της τη συγκεκριμένη έκδοση, που δεν αποδείχτηκε ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των χρηστών.
Αντίθετα, τα Windows 7, που κυκλοφορούν από τον Οκτώβριο του 2009, έχουν ακόμη μεγάλη δημοτικότητα. Εκτιμάται ότι περισσότεροι από τους μισούς χρήστες των Windows παγκοσμίως (γύρω στο 53%) χρησιμοποιούν κάποια από τις εκδόσεις των Windows 7. Τα Windows 8 έχουν μερίδιο αγοράς μόνο 6% και πρόσφατα ξεπεράστηκαν από τα Windows 8.1.

Τα παλαιότερα Windows XP, που εμφανίστηκαν το 2001 και η πώλησή τους τερματίστηκε το 2010, έχουν ακόμη ένα όχι ευκαταφρόνητο μερίδιο λίγο πάνω από 17%, αν και εμφανίζουν πια σαφώς πτωτική τάση.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το “χρυσάφι” των εφοριακών και των πολεοδόμων


Άρση του τραπεζικού απορρήτου θα γίνει σύντομα για τους 5.260 δημοσίους υπαλλήλους που έστειλαν εμβάσματα ύψους 1,5 δισ. ευρώ στο εξωτερικό. Στο στόχαστρο για παράνομο πλουτισμό μπαίνουν και άλλοι υπάλληλοι με λογαριασμούς εκατομμυρίων που δεν δικαιολογούνται από τις αποδοχές τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΝΕΡΙΤ, ανάμεσά τους είναι εφοριακοί, υπάλληλοι πολεοδομίας και δασαρχείων.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι ισχύει για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών λόγω καταλήψεων


Το πρώτο κουδούνι για… κατάληψη χτύπησε σήμερα σε σχολεία της χώρας με τα αιτήματα των καταληψιών μαθητών να επικεντρώνονται στον θεσμό της «Τράπεζας Θεμάτων», τον νόμο για το νέο λύκειο και την υποχρηματοδότηση των σχολείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου Παιδείας, μόνο στην Αττική βρίσκονται υπό κατάληψη περί τα 100 σχολεία. Εκτιμάται, πάντως, ότι στο σύνολο της επικράτειας το ποσοστό των σχολείων υπό κατάληψη είναι μονοψήφιο, ενώ το φαινόμενο χαρακτηρίζεται εποχικό, καθώς συνδέεται με τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου και τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στο πλαίσιο των κινητοποίησεών τους μαθητές οργάνωσαν μέσω του facebook πορεία στο κέντρο της Αθήνας με σύνθημα: «Διαδώστε το, όλοι μαζί μπορούμε, δεν πρέπει να τους αφήσουμε να παίζουν με το μέλλον μας, να μας κάνουν πειραματόζωα και μηχανές αποστήθισης».

Στην ίδια ηλεκτρονική σελίδα του μέσου κοινωνικής δικτύωσης έχει αναρτηθεί λίστα με τα σχολεία που συμμετέχουν στην κινητοποίηση καθώς και κείμενα με τα οποία οι μαθητές εξηγούν τις θέσεις τους.

«Αυτή η κατάληψη, δεν γίνεται λόγω της τεμπελιάς των μαθητών. Γίνεται με στόχο την βελτίωση της εκπαίδευσης και όχι την διακοπή της» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε κείμενο που ανήρτησαν οι μαθητές Λυκείου της περιφέρειας.

Σημειώνεται ότι από την περυσινή χρονιά ισχύει εγκύκλιος, σύμφωνα με την οποία, οι ώρες που χάνονται εξαιτίας των καταλήψεων κι εφόσον αυτές οι τελευταίες ξεπερνούν σε διάρκεια τις τρεις ημέρες αναπληρώνονται με την παράταση του σχολικού έτους κατά το χρονικό διάστημα των διακοπών του Πάσχα.



Διαβάστε περισσότερα...

Η ρύθμιση για τα "κόκκινα" στεγαστικά


Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η ρύθμιση για τα «κόκκινα» στεγαστικά, σύμφωνα με την οποία, το 30% του δανείου θα μεταφερθεί στο μέλλον, ώστε να αντιμετωπιστεί σε 10 με 15 χρόνια και το υπόλοιπο που αντιστοιχεί στην τρέχουσα αξία του ακινήτου, θα συνεχίσει να αποπληρώνεται με τους σημερινούς όρους.

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΡΙΤ




---------------

Όσα πρέπει να ξέρετε για τα "κόκκινα" στεγαστικά δάνεια


Τι προβλέπει η ρύθμιση για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια και για το σχέδιο νόμου που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή για τα επιχειρηματικά δάνεια.

Τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια

Η ρύθμιση για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια (που υπολογίζονται στα 27 δισ. ευρώ) βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο επεξεργασίας, ενώ, σύμφωνα με τον Νίκο Δένδια, έχει ήδη εξεταστεί με 2 από τις 4 συστημικές τράπεζες, η μία εκ των οποίων υπερθεματίζει.

Η ρύθμιση προβλέπει τη μείωση κατά 30% της αξίας του ακινήτου, βάσει της οποίας είχε συναφθεί το αρχικό δάνειο και το διαχωρισμό του δανείου σε δύο τμήματα.

Το κυρίως τμήμα του δανείου θα αποπληρώνεται κανονικά στην τράπεζα και το υπόλοιπο θα μεταφερθεί στο μέλλον, τοκιζόμενο ή όχι, τουλάχιστον μία δεκαετία ή δεκαπενταετία και θα επαναξιολογείται τότε, κατόπιν αναδιαπραγμάτευσης με βάση την αξία του ακινήτου στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση προωθείται μόνο για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και δεν αφορά τα ενήμερα δάνεια, τα οποία συνεχίζουν να αποπληρώνονται κανονικά. Ο Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε ότι θα προωθηθεί ρύθμιση και για αυτή την κατηγορία δανείων.

Τα επιχειρηματικά δάνεια

Ο απερχόμενος υπουργός Ανάπτυξης, παρουσίασε τις λεπτομέρειες της ρύθμισης για τα επιχειρηματικά δάνεια, τα οποία υπολογίζονται σε 40 δισ. ευρώ. Με τη ρύθμιση για τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια, που κατατέθηκε στη Βουλή με τη μορφή τροπολογίας και αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στην εβδομάδα, προβλέπεται να ωφεληθούν περίπου 180.000 επιχειρήσεις και να διασωθούν τουλάχιστον 350.000 υφιστάμενες θέσεις εργασίας, όπως ανέφερε ο Νίκος Δένδιας.

Τι προβλέπει η ρύθμιση για τις επιχειρήσεις

Η ρύθμιση προβλέπει τη διαγραφή του 50% του συνόλου των οφειλών (τόκοι και κεφάλαιο) και μέχρι ποσού 500.000 ευρώ ανά πιστωτικό ίδρυμα.

Δικαίωμα υπαγωγής στη ρύθμιση έχουν μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες που:

- κατά τη χρήση που έληξε στις 21/12/2013 είχαν κύκλο εργασιών έως 2,5 εκατ. ευρώ,

- δεν έχουν υποβάλει αίτηση για υπαγωγή στις διατάξεις του ν.3869/2010 ή έχουν εγκύρως παραιτηθεί από αυτή

- δεν έχουν παύσει τις εργασίες τους.

- δεν έχουν υποβάλει αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα.

- δεν έχουν καταδικαστεί -οι φορείς των επιχειρήσεων ή επαγγελματίες- για φοροδιαφυγή ή απάτη σε βάρος του Δημοσίου ή Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ).

Διαγραφές και ρυθμίσεις δανείων

Διαγραφές και ρυθμίσεις δανείων μπορούν να γίνονται με βάση τον νόμο σε δάνεια που μέχρι τις 30.6.2014 βρίσκονταν σε καθυστέρηση τουλάχιστον 90 ημερών και δεν υπερβαίνουν τις 500.000 ευρώ. Η διαγραφή μπορεί να φτάνει το 50% της συνολικής απαίτησης ή εφόσον είναι μικρότερη του 50%, το υπόλοιπο να μην υπερβαίνει το 75% της καθαρής περιουσιακής τους θέσης.

Πριν την υποβολή αίτησης προς την τράπεζα, ή αφότου η εταιρεία καταλήξει σε συμφωνία ρύθμισης, μπορεί να υποβάλει αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα εξυπηρέτησης οφειλών προς το δημόσιο (ασφαλιστικά ταμεία και εφορία) που προβλέπονται στο νόμο 4305/2014 για τις 100 δόσεις, παίρνοντας ως «bonus» επιπλέον διαγραφή 20% σε τόκους και προσαυξήσεις.

Η διαδικασία

Ο οφειλέτης υποβάλλει βεβαίωση προς την τράπεζα όπου αποτυπώνονται τα περιουσιακά στοιχεία και οι υποχρεώσεις του, ώστε να προσδιορισθεί η καθαρή περιουσιακή θέση του. Στη συνέχεια, η τράπεζα παρέχει την αιτούμενη ρύθμιση ή και διαγραφή σύμφωνα με κριτήρια για την αξιολόγηση της ικανότητας του αιτούμενου να αντεπεξέλθει στις ρυθμισθείσες υποχρεώσεις. Η τράπεζα μπορεί να παράσχει ρύθμιση ή και διαγραφή υπό διαφορετικούς όρους από τους περιλαμβανόμενους στην αίτηση. Σε περίπτωση διαγραφής πίστωσης που έχει εγγυηθεί μερικά το Ελληνικό Δημόσιο η σχετική διαγραφή κατανέμεται αναλογικά και στο εγγυημένο ποσοστό.


Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προσοχή κυκλοφορεί νέος ιός στο Facebook - Πως να απαλλαγείτε


Από την Κυριακή το βράδυ, σχεδόν όλοι οι χρήστες του Facebook δέχονται απανωτά μηνύματα στο inbox τους τα οποία έχουν τη μορφή ενός βίντεο με τη φωτογραφία του προφίλ τους. Μόνο που δεν είναι ένα… αθώο βίντεο, αλλά ένα κακόβουλο λογισμικό που προσβάλει τον υπολογιστή, αν κάποιος προσπαθήσει να το ανοίξει.

Ο συγκεκριμένος ιός είναι φτιαγμένος για να αποφέρει κέρδη από διαφημίσεις στον προγραμματιστή του. Εξαπλώνεται διαμέσου της υπηρεσίας άμεσων μηνυμάτων του κοινωνικού δικτύου και προτρέπει τους παραλήπτες να δουν ένα βίντεο.

Το θέμα είναι να μην ανοίξει κανένας το λινκ. Αν πάντως το κάνει, υπάρχει τρόπος για να γίνει απεγκατάσταση.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το τελευταίο αντίο της 29χρονης που είχε προγραμματίσει το θάνατό της


Η 29χρονη Μπρίτανι Μέιναρντ έδωσε τέλος στη ζωή της, όπως ακριβώς είχε ανακοινώσει, μετά τη διάγνωση ότι πάσχει από την πλέον επιθετική μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο.

Οι γιατροί της έδιναν μόνο έξι μήνες ζωής και η 29χρονη αποφάσισε ότι θα ήταν εκείνη που θα επέλεγε το πότε και το πώς θα «έφευγε».

Μετά τη διάγνωση, μετακόμισε με την οικογένειά της στο Όρεγκον, μία από τις πέντε αμερικανικές πολιτείες όπου επιτρέπεται η υποβοηθούμενη αυτοκτονία.

Όπως ανακοίνωσε χθες Κυριακή εκπρόσωπος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Compassion and Choices, που υπερασπίζεται το δικαίωμα στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία, η Μπρίτανι " έφυγε με ειρηνικό τρόπο, στην κρεβατοκάμαρά της, στα χέρια των αγαπημένων της προσώπων" όπως ακριβώς ήθελε.

Στην τελευταία της ανάρτηση στο Facebook, την οποία δημοσίευσε το περιοδικό People, η Μέιναρντ έγραψε το Σάββατο: "Σήμερα, είναι η ημέρα που επέλεξα να πεθάνω με αξιοπρέπεια, εξαιτίας της καταληκτικής νόσου μου, αυτού του φρικτού καρκίνου του εγκεφάλου που μου έχει στερήσει τόσα πολλά... αλλά θα μου στερούσε πολλά περισσότερα".

Στο τελευταίο μήνυμά της προς τους φίλους και τους υποστηρικτές της στη ζωή και στην ασθένειά της, το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Compassion and Choices, αναφέρει: "Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι εκείνοι που στέκονται, για να εκτιμήσουν τη ζωή κι είναι ευγνώμονες. Αν αλλάξουμε τις απόψεις μας, αλλάζουμε τον κόσμο μας! Αγάπη και ειρήνη σε όλους σας".

Η δημοσιοποίηση της πρόθεσής της να δώσει τέλος στη ζωή της την 1η Νοεμβρίου με τα φάρμακα που της έγραψε ο γιατρός της πυροδότησε εκ νέου το δημόσιο διάλογο στις ΗΠΑ σχετικά με την υποβοηθούμενη αυτοκτονία.

Δείτε το αποχαιρετιστήριο βίντεο που εξηγεί γιατί επέλεξε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία



Δείτε φωτογραφίες από τη ζωή της

Διαβάστε περισσότερα...

Συγκλονιστική μαρτυρία: Άφησα το παιδί μου στο ίδρυμα για να επιβιώσει


Τις δραματικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στα παιδιά, αποτυπώνει το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, στον Πειραία. Από το 2010, ο αριθμός των οικογενειών που αναγκάζονται να αφήσουν τα παιδιά τους στο ίδρυμα γιατί δεν μπορούν να τα μεγαλώσουν, αυξήθηκε κατακόρυφα.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία μίας μητέρας, η οποία εξομολογείται ότι έχει αφήσει εκεί την 8χρονη κόρη της, καθώς δεν μπορεί να της προσφέρει τα απαραίτητα για να ζήσει.

Σημειώνεται ότι σήμερα ζουν 160 κορίτσια στο Χατζηκυριάκειο, ενώ πριν την κρίση φιλοξενούνταν μόλις 70. Το ίδρυμα, προσφέρει τροφή, στέγη και μόρφωση σε κορίτσια από 6 έως 18 ετών.

Δείτε το βίντεο του ALPHA




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απατεώνες μαζεύουν λεφτά δήθεν για την... εκκλησία


Για τη δήθεν ενίσχυση της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου κάποιοι επιτήδειοι εξαπατούν πολίτες στα Χανιά, αποσπώντας τους χρήματα.

Ειδικότερα,όπως αναφέρει το Flashnews.gr, στα γραφεία της Μητρόπολης έχουν ήδη γίνει σχετικές καταγγελίες από πολίτες των Χανίων, που αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες εμφανίζονται στα σπίτια, μεμονομένα ή σε ομάδες, επιτήδειοι που ζητούν χρήματα για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Μητροπόλεως.

Όμως όπως φαίνεται, ουδεμία σχέση έχουν με την Μητρόπολη.

Σε οποιαδήποτε άλλωστε, περίπτωση υπάλληλος της Μητροπόλεως έχει εισπράξει χρηματικό ποσό πάντοτε παραδίδει στον δωρητή απόδειξη είσπραξης σφραγισμένη και υπογεγραμμένη με την επίσημη σφραγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Με σχετική ανακοίνωση, οι πολίτες παρακαλούνται εάν πέσει κάτι παρόμοιο στην αντίληψή τους να επικοινωνήσουν με την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων.



Διαβάστε περισσότερα...

Η εγκύκλιος για το επίδομα μεταπτυχιακού στο Δημόσιο


Δεκτή έγινε από τα αρμόδια όργανα των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, για τη βαθμολογική και μισθολογική κατάταξη υπαλλήλων, οι οποίοι υπέβαλλαν αιτήσεις αναγνώρισης από το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της συνάφειας του διδακτορικού τους διπλώματος ή του μεταπτυχιακού τους τίτλου σπουδών σε χρόνο προγενέστερο της έναρξης ισχύος του Ν. 4024/2011, αλλά η σχετική απόφαση εκδόθηκε μεταγενέστερα.

Όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στις ανωτέρω περιπτώσεις, δηλαδή όταν η σχετική απόφαση αναγνώρισης εκδόθηκε μεταγενέστερα της έναρξης ισχύος του νόμου (1/12011), δηλαδή μετά την έναρξη ισχύος του Νόμου 4024/2011, τυγχάνουν εφαρμογής οι διατάξεις του προϊσχύσαντος Ν.3205/2003.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην εγκύκλιο προστίθεται ότι ως εκ τούτου η καταβολή του επιδόματος (μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και διδακτορικών διπλωμάτων) ανατρέχει στο χρόνο κατάθεσης των σχετικών τίτλων στο αρμόδιο όργανο για την αναγνώριση ή συνάφειά τους.


Διαβάστε περισσότερα...

Μάθε πότε θα πεθάνεις


Εφαρμογή για iPhone υπολογίζει στατιστικά το χρόνο θανάτου του χρήστη του κινητού.

Λέγεται Deadline και είναι μία εφαρμογή στο AppStore της Apple η οποία χρησιμοποιεί τη στατιστική επιστήμη αλλά και πληροφορίες από την HelathKit εφαρμογή του κινητού σας για να υπολογίσει πότε θα πεθάνετε.



Οι δημιουργοί της δεν υποστηρίζουν ότι μπορούν πράγματι να προβλέψουν την ημερομηνία θανάτου σας. Απλά χρησιμοποιούν όλα τα δεδομένα που προσφέρει το κινητό (φύλλο, ηλικία, ύψος, βάρος, άσκηση, τρόπο ύπνου, διατροφή κλπ) και με ιατρικά στατιστικά δεδομένα φτάνουν σε ένα συμπέρασμα για το προσδόκιμο ζωής.



Διαβάστε περισσότερα...

Κουκουλόπουλος: Τέλος στις ελληνοποιήσεις κρέατος


«Το πρόγραμμα «ΑΡΤΕΜΙΣ» μπαίνει σε εφαρμογή μέσα στο Νοέμβριο. Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρεοπωλών, η οποία είναι αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια. Η πλήρης λειτουργία του προγράμματος θα επιτρέψει να βάλουμε φραγμό στις παράνομες ελληνοποιήσεις εισαγόμενου κρέατος. Μετά το κρέας το πρόγραμμα θα επεκταθεί και στα πουλερικά, στα αυγά και σε άλλα προϊόντα ζωικής παραγωγής».

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος, εγκαινιάζοντας, το Σάββατο 1 Νοεμβρίου, την 3η Έκθεση για το κρέας και τα προϊόντα του, "Meat Days 2014", παρουσία του Ειδικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του ΥπΑΑΤ κ. Δ. Ιατρίδη, βουλευτών, εκπρόσωπων της αυτοδιοίκησης, των παραγωγών και πλήθους κόσμου.

Απευθυνόμενος στους παραγωγούς και τους επαγγελματίες του κλάδου ο κ. Κουκουλόπουλος αναφέρθηκε στη ρύθμιση των κόκκινων δανείων που προωθεί η κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η έκθεση αυτή γίνεται παραμονές από μια ρύθμιση για την οποία μιλάμε τα τελευταία 3-4 χρόνια. Αναφέρομαι στη ρύθμιση των δανείων που αποτελεί μια γενναία και πρωτοφανή πρόταση σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο γιατί πρακτικά έχουμε «κούρεμα» των δανείων. Και βέβαια έχουμε μια σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων για τις ασφαλιστικές εισφορές και τις υποχρεώσεις προς το Δημόσιο. Μια ρύθμιση που πιστεύω θα συμβάλλει σημαντικά στην επανεκκίνηση της εθνικής μας οικονομίας και την περιμένει όλη η αγορά.

Δίνουμε μια μάχη που ενδιαφέρει πάρα πολλές επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς και μεμονωμένους παραγωγούς, ώστε να συμπεριληφθούν σε αυτές τις ρυθμίσεις και τα κόκκινα δάνεια των αγροτών που δόθηκαν με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου. Η συντριπτική πλειονότητα αυτών των δανείων αφορά την περίοδο της νόσου των «τρελών» αγελάδων και της γρίπης των πτηνών. Θα παλέψουμε για να έχουμε αίσιο τέλος για να στηρίξουμε τον αγροδιατροφικό τομέα».

Πρόσθεσε δε ότι «ο αγροδιατροφικός τομέας αποτελεί πλούτο για τη χώρα» , η οποία, όπως είπε, προσδοκά πάρα πολλά με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική που μπαίνει σε εφαρμογή από 1.1.2015. «Η νέα ΚΑΠ έχει πολλά διαρθρωτικά χαρακτηριστικά. Αυτό που έχει σημασία για τον κόσμο που συμμετέχει στη διοργάνωσή σας είναι ότι ο μεγάλος κερδισμένος της εθνικής πρότασης για τη νέα ΚΑΠ είναι η ελληνική κτηνοτροφία. Η κτηνοτροφία έχει τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση στη νέα προγραμματική περίοδο και θα υποστηριχθεί τόσο από τις άμεσες ενισχύσεις δηλαδή από τον Πυλώνα Ι, όσο και από τον Πυλώνα ΙΙ με ενισχύσεις και μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα» τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός.

Αναφερόμενος στο αρνητικό ισοζύγιο στο κρέας ο κ. Κουκουλόπουλος υπογράμμισε τα εξής: «Τα δύο «θηρία» των δίδυμων ελλειμμάτων το δημοσιονομικό και αυτό των εισαγωγών - εξαγωγών είναι που δημιούργησαν ό,τι βιώνουμε τα τελευταία πέντε χρόνια. Πρέπει να «χτυπήσουμε» τα δυο αυτά ελλείμματα στη ρίζα τους. Δεν μπορούμε να μένουμε μόνο στις διαπιστώσεις. Κάτι πρέπει να κάνουμε. Ξεκινάμε λοιπόν με μια σοβαρή ενίσχυση για την κτηνοτροφία, την εξωστρέφεια και τη μεταποίηση».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διευκρίνισε ακόμη πως «ο αγροδιατροφικός τομέας στα χρόνια της κρίσης έχει πετύχει κάτι πολύ σημαντικό: το έλλειμμα εισαγωγών - εξαγωγών έπεσε από τα 3 στο 1 δις ευρώ, όχι μόνο γιατί μειώθηκαν οι εισαγωγές αλλά κυρίως επειδή αυξήθηκαν οι εξαγωγές μας κατά 1,5 δις ευρώ, με ναυαρχίδα τα νωπά φρούτα και λαχανικά. Την ίδια στιγμή η φέτα και το γιαούρτι κάνουν διεθνή καριέρα και η ζήτηση είναι πολλαπλάσια της παραγωγής μας. Άρα λοιπόν πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε όλοι μαζί προς αυτήν την κατεύθυνση».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Κουκουλόπουλος κάλεσε τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες του κλάδου του κρέατος, να συμβάλλουν στην προσπάθεια της αύξησης του μεριδίου της αγοράς στα ενήλικα αιγοπρόβατα, επισημαίνοντας: «Πρέπει να θυμηθούμε ξανά την παράδοσή μας που αποτελεί βασικό συστατικό για την υποστήριξη της μεσογειακής διατροφής. Στα ενήλικα αιγοπρόβατα πρέπει να μεγαλώσει το μερίδιο της αγοράς και στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο μέσω των τουριστών. Η διατροφική αξία των ενήλικων αιγοπροβάτων είναι υπογεγραμμένη από τους καλύτερους επιστήμονες. Θα βοηθήσουμε τον Έλληνα κτηνοτρόφο με στόχο να στηρίξουμε την κτηνοτροφική παραγωγή σε όλους τους κλάδους, όπως την πτηνοτροφία, τη χοιροτροφία, το βόειο κρέας. Όλοι μαζί με συντονισμένη προσπάθεια πρέπει να βοηθήσουμε στο υπέρτατο αγώνα που δίνει η Ελλάδα να ανατρέψει οριστικά και αμετάκλητα το αρνητικό ισοζύγιο στις συναλλαγές».



Διαβάστε περισσότερα...

Παρίστανε τον υπάλληλο της ΔΕΗ και τους εξαπατούσε


Πήγαινε σε ηλικιωμένους και τους εξαπατούσε, παριστάνοντας τον υπάλληλο της ΔΕΗ.

Ειδικότερα, προχθές το πρωί, ο δράστης, με το πρόσχημα ότι είναι υπάλληλος της ΔΕΗ, εξαπάτησε 86χρονη γιαγιά και κατάφερε να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ, προκειμένου να προβεί σε υποτιθέμενη επιδιόρθωση βλάβης του μετρητή ηλεκτρικού ρεύματος του σπιτιού της.

Επιπλέον, μεσημβρινές ώρες της προχθεσινής ημέρας, ο 47χρονος αποπειράθηκε, χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο, να αποσπάσει χρηματικό ποσό από 77χρονη. Όμως, οι προθέσεις του έγιναν αντιληπτές από την ηλικιωμένη και τράπηκε σε φυγή.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας εντόπισαν και προσήγαγαν προχθές το απόγευμα τον 47χρονο και, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, που διεξήγαγε το τμήμα ασφαλείας Λαμίας, διαπιστώθηκε η εμπλοκή του στις ανωτέρω περιπτώσεις και συνελήφθη.

Σημειώνεται ότι, την 29-10-2014, ο 47χρονος κατάφερε να εξαπατήσει 80χρονο και να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ .

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε χρηματικό ποσό ως προϊόν απάτης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας, ενώ την προανάκριση διενήργησε το τμήμα ασφαλείας Λαμίας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αντιδράσεις, καταλήψεις και διαδηλώσεις για το Νέο Λύκειο


Χανιά: Υπό κατάληψη 19 σχολεία


Σε καταλήψεις σχολείων έχουν προχωρήσει από το πρωί μαθητές των Χανίων. Όπως δήλωσε ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Μανούσος Μαραγκάκης, από τα 50 σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, γυμνάσια, λύκεια και επαγγελματικά λύκεια, τα 19 τελούν υπό κατάληψη.

Οι μαθητές έβαλαν λουκέτο στα σχολεία με απόφαση του συντονιστικού τους οργάνου εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νέο λύκειο και την τράπεζα θεμάτων. Ζητούν προσλήψεις εκπαιδευτικών και άμεση αποστολή όλων των βιβλίων στις σχολικές μονάδες.



-------------------


Καταλήψεις και διαδηλώσεις για το Νέο Λύκειο

«Το σχέδιό τους είναι σχολεία - μαγαζιά, με γονείς - πελάτες και αμόρφωτα παιδιά...» έγραφαν στα πανό που κουβαλούσαν οι μαθητές της Λαμίας που σήμερα πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας δηλώνοντας την αντίθεσή τους στο Νέο Λύκειο.

«Με το νέο σύστημα παραμερίζεται η κριτική σκέψη του μαθητή. Ο καθηγητής αδυνατεί να διαχειριστεί την ύλη ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της τάξης ωθώντας έτσι τους μαθητές στα φροντιστήρια ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις εξετάσεις και επιβαρύνοντας οικονομικά τους γονείς. Η μόρφωση που θα μας προσφέρεται θα είναι τυποποιημένη και δε θα αποβλέπει στην καλλιέργεια πολύπλευρης προσωπικότητας....», τονίζουν μεταξύ άλλων οι μαθητές.

Δείτε τις φωτογραφίες











Την ίδια ώρα, 17 σχολεία στο Βόλο τελούν υπό κατάληψη ενώ αρκετοί ήταν και οι μαθητές που πήραν μέρος στην πορεία που είχε διοργανωθεί σήμερα το πρωί ενάντια στο Νέο Λύκειο.

Οι μαθητές πέρασαν από κεντρικά σημεία της πόλης και κατέληξαν στην πλατεία Ελευθερίας.

Τα αιτήματα των μαθητών ήταν να μην αλλάξει η εξεταστική διαδικασία και να μείνει ως έχει ενώ ακούστηκαν συνθήματα κατά του Υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου.

Βάσει του νέου συστήματος, η βαθμολογία και από τις τρεις τάξεις του Λυκείου θα συνυπολογίζεται στο γενικό βαθμό πρόσβασης στο Πανεπιστήμιο, κάτι που όπως υποστηρίζουν οι μαθητές, θα τους υποχρεώνει να κάνουν επιπλέον φροντιστήρια.

-------------------

Πορεία διαμαρτυρίας μαθητών στη Θεσσαλονίκη

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μαθητές και μαθήτριες σχολείων της Θεσσαλονίκης σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Συγκεκριμένα, η διαδρομή που ακολουθούν είναι από την Εγνατία προς Aγ. Σοφίας, έπειτα Tσιμισκή, Βενιζέλου, ενώ θα καταλήξουν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.



Τα άτομα που έχουν συγκεντρωθεί είναι περίπου 400. Διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στον χώρο της Παιδείας και αντιδρούν στην κυβερνητική πολιτική σχετικά με την τράπεζα θεμάτων και το «νέο λύκειο».





Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ελληνικά Πανεπιστήμια "ψηφίζουν" Γερμανοί επιστήμονες


Ισάξια των γερμανικών αποδεικνύονται σε επιστημονική επάρκεια τα ελληνικά ερευνητικά ιδρύματα, όπως προκύπτει και από το ενδιαφέρον Γερμανών νέων επιστημόνων, να έλθουν στην Ελλάδα, προκειμένου να διευρύνουν τις ακαδημαϊκές τους γνώσεις και να συμμετάσχουν σε ερευνητικά προγράμματα, που υλοποιούν ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα.

"Υπάρχουν προοπτικές για την έρευνα στην Ελλάδα και είναι αρκετοί οι Γερμανοί νέοι επιστήμονες που έρχονται στη χώρα για ερευνητικά προγράμματα, κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό" λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Αλεξάντερ Ρόγκενκαμπ, διευθυντής του Ενημερωτικού Κέντρου Αθηνών της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD), τού μεγαλύτερου -διεθνώς- φορέα χορήγησης υποτροφιών, στο πλαίσιο των διεθνών ανταλλαγών φοιτητών και επιστημόνων.

Όπως εξηγεί ο κ. Ρόγκενκαμπ "διαπιστώνουμε ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια, παρ' όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, βγάζουν πολύ καλούς και ικανούς φοιτητές" κάτι που, όπως διευκρινίζει, αποτυπώνεται και στο περιεχόμενο των αιτήσεών τους για τη συνέχιση των σπουδών τους στο εξωτερικό και για τη χορήγηση υποτροφιών.

Σύμφωνα με στοιχεία της DAAD, το 2013, έτος για το οποίο υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, στο πλαίσιο συνεργασιών με ελληνικά πανεπιστήμια ήλθαν στην Ελλάδα, με υποτροφίες, 253 Γερμανοί ερευνητές, χωρίς να μπορούν να υπολογιστούν εκείνοι που ήλθαν στη χώρα χωρίς την οικονομική υποστήριξη της υπηρεσίας.

Επίσης, τον περασμένο Σεπτέμβριο, 33 φοιτητές μαζί με καθηγητές των Πανεπιστημίων του Siegen και του Πειραιά, είχαν την ευκαιρία να περάσουν μια έντονη εβδομάδα διεργασιών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και να εξετάσουν από κοινού το φαινόμενο της κρίσης στην Ευρώπη, κάτω από διάφορες επιστημονικές προσεγγίσεις.

Σήμερα, η DAAD υλοποιεί 11 προγράμματα συνεργασίας γερμανικών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων με ελληνικά, εκ των οποίων τρία αφορούν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (τμήματα Νομικής, Πολιτικών Μηχανικών, Διεθνών Σχέσεων) και ένα το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Τμήμα Πολιτικών Επιστημών).

Οι ερευνητικοί τομείς στην Ελλάδα, για τους οποίους οι Γερμανοί επιστήμονες εκδηλώνουν την προτίμησή τους, είναι αυτοί που σχετίζονται με βιολογικές επιστήμες, τη μηχανική, αλλά και τις κλασικές σπουδές. Μάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ρόγκενκαμπ, "ανέκαθεν υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον για την αρχαία Ελλάδα και η εξέλιξη των ανασκαφικών εργασιών στην Αμφίπολη παρακολουθείται στενά και με ζωηρό ενδιαφέρον, που αναμένεται να διατηρηθεί".

Ο τομέας της Μηχανικής, οι ανθρωπιστικές επιστήμες, η Ιατρική και η Νομική, είναι αντίστοιχα τομείς στους οποίους οι Έλληνες νέοι επιστήμονες επιδιώκουν να διευρύνουν το επιστημονικό τους πεδίο, πηγαίνοντας στη Γερμανία.

Η Γερμανία προσφέρει σε υποψήφιους διδάκτορες, μεταδιδακτορικούς ερευνητές και καταξιωμένους επιστήμονες πολλές δυνατότητες για έρευνα και μετεκπαίδευση σε πανεπιστήμια, εξωπανεπιστημιακά ερευνητικά κέντρα αλλά και στη βιομηχανία, σημειώνει ο κ. Ρογκενκαμπ, προσθέτοντας ότι το ενδιαφέρον των Ελλήνων, με βάση τις αιτήσεις που κατατίθενται για τη συμμετοχή στα προγράμματα σπουδών, είναι μεγάλο, όπως προκύπτει και από τον αριθμό των αιτήσεων, που από το 2011 στο 2012 και αντίστοιχα από το 2012 στο 2013 αυξήθηκε κατά 100%.

Μέσω της DAAD υπάρχουν διάφορα προγράμματα διαθέσιμα, για όλους τους κλάδους, που απευθύνονται σε φοιτητές, ερευνητές και καθηγητές. Ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων σπουδαστών υποστηρίζεται οικονομικά με υποτροφίες της DAAD, που χρηματοδοτείται από τον γερμανικό κρατικό προϋπολογισμό. "Θέλουμε να βοηθήσουμε, όχι μόνο δίνοντας περισσότερες υποτροφίες, αλλά και προωθώντας περισσότερα κοινά ερευνητικά προγράμματα μεταξύ ελληνικών και γερμανικών πανεπιστημίων" σημειώνει ο κ. Ρόγκενκαμπ.

Όσον αφορά τη μελλοντική τύχη των Ελλήνων ερευνητών στη Γερμανία, ο κ. Ρόγκενκαμπ σημειώνει ότι οι περισσότεροι από τους υπότροφους επιστρέφουν κάποια στιγμή στην Ελλάδα, εξηγώντας ότι ούτως ή άλλως τα προγράμματα που υλοποιεί η DAAD προωθούν την ανταλλαγή με προοπτική την επιστροφή.

Ο κ. Ρόγκενκαμπ θα μιλήσει για "το ερευνητικό τοπίο της Γερμανίας και τις υποτροφίες της DAAD", σε ημερίδα με θέμα "Έρευνα στη Γερμανία", που διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014, το ΑΠΘ και το Ενημερωτικό Κέντρο (IC) της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Μήτκας, ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Δρ. Ινγκο Βον Βος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Υποτρόφων της DAAD Ελλάδας Παναγιώτης Λαδάς.



Διαβάστε περισσότερα...

Νομοθετικά κενά στις συντάξεις των άγαμων θυγατέρων


Παρενέβη ο Συνήγορος του Πολίτη.

Την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη προκάλεσαν διαμαρτυρίες πολιτών επειδή διακόπηκαν ταυτόχρονα οι συντάξεις που έπαιρναν ως άγαμες θυγατέρες από το Δημόσιο Ταμείο και από ασφαλιστικό οργανισμό, εποπτευόμενο από άλλο υπουργείο (ΕΤΑΑ- ΤΣΑΥ) και είχαν ως φυσικό επακόλουθο την αδυναμία να ζουν πλέον αξιοπρεπώς, αφού δεν διέθεταν κανένα εισόδημα για πολύ καιρό.

Αιτία της διακοπής των συντάξεων που λάμβαναν έως τότε, ήταν ότι το συνολικό εισόδημα των συγκεκριμένων πολιτών υπερέβαινε το ποσό των 8.640 ετησίως (ήτοι 720 ευρώ μηνιαίως), όπως προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις του νόμου 4151/2013.

Έπειτα από έλεγχο της ανεξάρτητης Αρχής διαπιστώθηκε ότι πρέπει µεν να τους χορηγηθεί σύνταξη μέχρι το ποσό των 720 ευρώ μηνιαίως όπως ο νόμος ορίζει, αλλά δεν υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη αναφορικά µε τον φορέα (ασφαλιστικό οργανισμό) που θα την χορηγήσει.

Έτσι, ο Συνήγορος, µε έγγραφό του στην αρμόδια Νομοπαρασκευαστική Διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), πρότεινε την τροποποίηση των σχετικών διατάξεων του νόμου, προκειμένου να καλυφθεί το κενό και να καταστεί αρμόδιος ένας συνταξιοδοτικός οργανισμός για την επαναχορήγηση της σύνταξης στις άγαμες θυγατέρες, εφόσον το δικαιούνται.

Κατά τη διερεύνηση των παραπάνω υποθέσεων διαπιστώθηκε επίσης ότι η Γενική Διεύθυνση Συντάξεων του ΓΛΚ ελέγχει -σύμφωνα µε τις κείμενες διατάξεις- στις άγαμες θυγατέρες εν προκειμένω, τις φορολογικές δηλώσεις του προηγούμενου έτους (2013), οι οποίες αφορούν τα πραγματικά εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2012. Αυτό εμπεριέχει τον κίνδυνο τα περιουσιακά και εισοδηματικά στοιχεία των πολιτών να µην ανταποκρίνονται στην παρούσα οικονομική τους κατάσταση. Σχετικά µε αυτό, ο Συνήγορος του Πολίτη πρότεινε, εφόσον υπάρχει πλέον η τεχνική δυνατότητα και υποδομή µέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, να ελέγχονται τα πιο πρόσφατα εισοδήματα που αναγράφονται στην τρέχουσα φορολογική δήλωση (2014) για το 2013.

Η Γενική Διεύθυνση Συντάξεων του ΓΛΚ απέστειλε έγγραφο στην ανεξάρτητη Αρχή στο οποίο αναφέρεται ότι οι προτάσεις της είναι ορθές και θα ληφθούν υπόψη από το υπουργείο Οικονομικών σε επόμενη νομοθετική παρέμβαση, το συντομότερο δυνατό.



Διαβάστε περισσότερα...

Πυροβόλησε εν ψυχρώ μία γάτα


Κάτοικοι της Σητείας κατήγγειλαν το περιστατικό και ο 42χρονος συνελήφθη.

Εν ψυχρώ πυροβόλησε μία γάτα ένας 42χρονος με αποτέλεσμα το άτυχο ζώο να τραυματιστεί θανάσιμα.

Το περιστατικό συνέβη προχθές το βράδυ στη Σητεία όταν ο 42χρονος πήρε την καραμπίνα του και πυροβόλησε στο… ψαχνό το άτυχο ζώο. Έγινε όμως αντιληπτός από τους κατοίκους που πήγαν στο αστυνομικό τμήμα και κατήγγειλαν το συμβάν.

Οι αστυνομικές αρχές αναζήτησαν τον 42χρονο και χθες το απόγευμα κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν, σύμφωνα με το cretapost.gr.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το κυνηγετικό όπλο του δράστη ενώ έχει σχηματιστεί σε βάρος του ήδη η δικογραφία με την οποία και οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα πλημμελειοδικών Λασιθίου.



Διαβάστε περισσότερα...

Λιγότερα μαθήματα, περισσότερη παιδεία


Την Τετάρτη η πρώτη συνεδρίαση για τις αλλαγές στην Πρωτοβάθμια.

Την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας, σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr.

Βασικό θέμα θα είναι οι αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ο Υπουργός Παιδείας μέσα από τις δηλώσεις του έχει δώσει βασικά στοιχεία της πρότασής του. Η εισήγηση του Υπουργού αναμένεται να είναι σύμφωνη με την κατεύθυνση των λιγότερων μαθημάτων με την παράλληλη ενίσχυση της άθλησης, των καλλιτεχνικών και της δημιουργικής απασχόλησης. Λιγότερα μαθήματα και περισσότερη παιδεία είναι ο στόχος των αλλαγών που προωθεί ο κ. Λοβέρδος.

Η διαβούλευση αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο οπότε και θα κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή.



Διαβάστε περισσότερα...