Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Αντιδράσεις, καταλήψεις και διαδηλώσεις για το Νέο Λύκειο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χανιά: Υπό κατάληψη 19 σχολεία


Σε καταλήψεις σχολείων έχουν προχωρήσει από το πρωί μαθητές των Χανίων. Όπως δήλωσε ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Μανούσος Μαραγκάκης, από τα 50 σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, γυμνάσια, λύκεια και επαγγελματικά λύκεια, τα 19 τελούν υπό κατάληψη.

Οι μαθητές έβαλαν λουκέτο στα σχολεία με απόφαση του συντονιστικού τους οργάνου εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νέο λύκειο και την τράπεζα θεμάτων. Ζητούν προσλήψεις εκπαιδευτικών και άμεση αποστολή όλων των βιβλίων στις σχολικές μονάδες.



-------------------


Καταλήψεις και διαδηλώσεις για το Νέο Λύκειο

«Το σχέδιό τους είναι σχολεία - μαγαζιά, με γονείς - πελάτες και αμόρφωτα παιδιά...» έγραφαν στα πανό που κουβαλούσαν οι μαθητές της Λαμίας που σήμερα πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας δηλώνοντας την αντίθεσή τους στο Νέο Λύκειο.

«Με το νέο σύστημα παραμερίζεται η κριτική σκέψη του μαθητή. Ο καθηγητής αδυνατεί να διαχειριστεί την ύλη ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της τάξης ωθώντας έτσι τους μαθητές στα φροντιστήρια ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις εξετάσεις και επιβαρύνοντας οικονομικά τους γονείς. Η μόρφωση που θα μας προσφέρεται θα είναι τυποποιημένη και δε θα αποβλέπει στην καλλιέργεια πολύπλευρης προσωπικότητας....», τονίζουν μεταξύ άλλων οι μαθητές.

Δείτε τις φωτογραφίες











Την ίδια ώρα, 17 σχολεία στο Βόλο τελούν υπό κατάληψη ενώ αρκετοί ήταν και οι μαθητές που πήραν μέρος στην πορεία που είχε διοργανωθεί σήμερα το πρωί ενάντια στο Νέο Λύκειο.

Οι μαθητές πέρασαν από κεντρικά σημεία της πόλης και κατέληξαν στην πλατεία Ελευθερίας.

Τα αιτήματα των μαθητών ήταν να μην αλλάξει η εξεταστική διαδικασία και να μείνει ως έχει ενώ ακούστηκαν συνθήματα κατά του Υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου.

Βάσει του νέου συστήματος, η βαθμολογία και από τις τρεις τάξεις του Λυκείου θα συνυπολογίζεται στο γενικό βαθμό πρόσβασης στο Πανεπιστήμιο, κάτι που όπως υποστηρίζουν οι μαθητές, θα τους υποχρεώνει να κάνουν επιπλέον φροντιστήρια.

-------------------

Πορεία διαμαρτυρίας μαθητών στη Θεσσαλονίκη

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μαθητές και μαθήτριες σχολείων της Θεσσαλονίκης σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Συγκεκριμένα, η διαδρομή που ακολουθούν είναι από την Εγνατία προς Aγ. Σοφίας, έπειτα Tσιμισκή, Βενιζέλου, ενώ θα καταλήξουν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.



Τα άτομα που έχουν συγκεντρωθεί είναι περίπου 400. Διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στον χώρο της Παιδείας και αντιδρούν στην κυβερνητική πολιτική σχετικά με την τράπεζα θεμάτων και το «νέο λύκειο».





Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.