Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Η Σιέρα Λεόνε κατηγορεί τον Καναδά για διακρίσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για την απόφαση να κλείσουν τα σύνορα για κατοίκους χωρών που έχουν πληγεί από Έμπολα.

Η Σιέρα Λεόνε κατηγόρησε χθες Σάββατο την Οτάβα ότι κάνει διακρίσεις σε βάρος της, μετά την απόφαση των αρχών να κλείσουν τα σύνορα του Καναδά για τους κατοίκους των χωρών που έχουν πληγεί από την επιδημία του ιού Έμπολα στη δυτική Αφρική και τους ανθρώπους που ταξίδεψαν σε αυτές τους τελευταίους τρεις μήνες.

«Η κυβέρνηση θεωρεί την απόφαση αυτή μεροληπτική, ενώ λαμβάνεται την ώρα που προσπαθούμε να μειώσουμε την απομόνωση, όχι να την ενισχύσουμε», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ενημέρωσης της Σιέρα Λεόνε Τέο Νίκολ.

«Η απόφαση του Καναδά δεν έγινε με στόχο το συμφέρον των χωρών της δυτικής Αφρικής. Ως μέλος της
Κοινοπολιτείας», στην οποία ανήκουν και ο Καναδάς και η Αυστραλία, η οποία έλάβε ανάλογη απόφαση λίγες ημέρες νωρίτερα, «η Σιέρα Λεόνε εκτιμά ότι θα πρέπει να επιδειχθεί κατανόηση και φιλευσπλαχνία».

Μετά την απόφαση της Αυστραλίας τη Δευτέρα, ο Καναδάς είναι η δεύτερη χώρα της Δύσης που προχωρά στο σπάνιο μέτρο να κλείσει τα σύνορά της, σε μια προσπάθεια να αποφύγει την εξάπλωση της επιδημίας του ιού Έμπολα στο έδαφός της. Χθες η Οτάβα ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την παροχή αδειών εισόδου στους κατοίκους των χωρών που έχουν πληγεί από την επιδημία ή στους ανθρώπους που ταξίδεψαν σε αυτές τους τελευταίους τρεις μήνες.

Προς το παρόν δεν έχει εντοπιστεί κανένα κρούσμα του ιού στον Καναδά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.