Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Υπ. Παιδείας: «Ήρθαμε κοντά με τα συνδικαλιστικά κινήματα»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περισσότερα χρήματα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ που ανοίγονται στον κόσμο.

«Όταν ανέλαβα, λοιπόν, αυτή την ευθύνη βρήκα απέναντί μου συνδικάτα που είχαν διακόψει εδώ και τρία χρόνια την σχέση τους με την πολιτική ηγεσία. Χωρίς να αλλάξουμε πολιτικές, εφαρμόζοντας πολιτικές που βρήκαμε από τους προκατόχους μας και στρέφοντας το ενδιαφέρον μας μόνο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, εφαρμόζοντας τους νόμους του 2011 και το 2012, ο διάλογος που ανοίξαμε και κάποιες θέσεις που υπερασπιστήκαμε μας έφεραν πάλι κοντά με τα συνδικαλιστικά κινήματα».

Τα παραπάνω ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας στην ομιλία του στην Εθνική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή οι συνδικαλιστές, τα συνδικαλιστικά κινήματα είναι ξεδοντιασμένα. Άρα οι εξουσίες αδιαμεσολάβητες.

«Μαζί με το κακό που το πήρε ο ποταμός χάθηκε και το καλό. Και για μία παράταξη της κεντροαριστεράς αυτό δεν μπορεί να είναι συμβατό με την πολιτική της φυσιογνωμία. Πολύ καλά δίνουμε έμφαση στα μαζικά κινήματα, στα ειδικά κινήματα, στα συνδικαλιστικά κινήματα» υπογράμμισε ο Υπουργός Παιδείας.

Ο Υπουργός συνέχισε λέγοντας ότι «εμείς από το κομμάτι της παιδείας την προσέγγιση αυτή την κάνουμε και ήδη καρποφορεί. Θα το δείτε και στα αποτελέσματα, ειδικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στις αρχαιρεσίες που θα γίνουν… Είναι ζητήματα ηθικής τάξης, πολιτικής αντιμετώπισης του διαλόγου, έλλειψης του ψευτοαυταρχισμού και καταστατικής αρχής αν την έχεις και την πιστεύεις ότι χωρίς μαζικά κινήματα, κόμματα δεν έχεις».

Επίσης ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε και στη σύγκρουση με τη διαφθορά τόσο στο χώρο της υγείας όσο και στο χώρο της παιδείας κάνοντας μνεία στα όσα σημειώνονται στο χώρο της μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπου υπάρχουν ορισμένα κολέγια και ΙΕΚ που λειτουργούν χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.

«Εκεί, λοιπόν, να δείξει ο καθένας τη δύναμή του. Όχι στον απλό κόσμο, όχι στην άρνηση του διαλόγου με τους συνδικαλιστικούς φορείς. Αυτός ο τομέας δράσης είναι κρίσιμος και δεν ξέρω πως, αλλά πάντως, θα πρέπει να το συμπεριλάβουμε ως τακτική και στρατηγική στην καθημερινή μας δουλειά» δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας.

Στο περιθώριο της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, ο Υπουργός Παιδείας και θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος, σε ερώτηση των εκπροσώπων του Τύπου για τα τελευταία γεγονότα στο ΕΚΠΑ, δήλωσε:

«Από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε και όχι μόνο με λόγια τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ξεκαθαρίσαμε ότι ο δημόσιος χώρος που λέγεται Πανεπιστήμιο και προστατεύεται από το άρθρο 16 έχει αυτοδιοίκητο έναντι του κράτους το οποίο δεν το προσβάλλει, ειδικά τα τελευταία χρόνια, αλλά και έναντι τρίτων που θέλουν να το διοικήσουν με άνομες συμπεριφορές. Το Σύνταγμα προστατεύει απ’ όλες αυτές τις αθέμιτες παρεμβάσεις τον πανεπιστημιακό χώρο και ο Πρύτανης Φορτσάκης έδωσε τη μάχη του. Αυτή η επιτυχία πρέπει να κρατηθεί ως δεδομένο για όλα τα ιδρύματα της χώρας και για όλα τα επόμενα χρόνια».

Ο Υπουργός Παιδείας έκανε αναφορά και στην προσπάθεια για ενίσχυση της εξωστρέφειας των ΑΕΙ και ΤΕΙ λέγοντας ότι «Ιδρύουμε τμήματα μόνο για αλλοδαπούς. Θα δώσουμε περισσότερα χρήματα στα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι. που ανοίγονται στον κόσμο. Για να γίνουν όμως όλα αυτά προϋποτίθεται μία διοικητική ευρυθμία. Και για να υπάρξει διοικητική ευρυθμία πρέπει αγώνα του κατοχύρωσε».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.