Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Τα ερωτικά βοηθήματα του μέλλοντος


Τι μάθαμε για την εξέλιξη του σεξ από την έκθεση ενήλικης ψυχαγωγίας της AVN!

Είναι σίγουρο ότι το μέλλον υπόσχεται πολλά και στον τομέα της σεξουαλικής ικανοποίησης, καθώς η τεχνολογία δεν θα άφηνε παραπονεμένη την πατροπαράδοτη πράξη.

Που βέβαια έτσι όπως πάει, θα γίνει σε λίγο αγνώριστη!

Πολλοί οι εκθέτες λοιπόν και ακόμα περισσότερα τα εκθέματα της AVN Adult Entertainment Expo που διοργανώθηκε στο Λας Βέγκας (πού αλλού;), με κάποιες ωστόσο από τις νέες προσθήκες στα βοηθήματα να παραείναι περίεργες (για να το πούμε κομψά).

Η βιομηχανία του σεξ αρέσκεται να τα ονομάζει καινοτόμα, πρωτοποριακά, ρηξικέλευθα και άλλα τέτοια ωραία, την ίδια ώρα που στους περισσότερους φαντάζουν απλώς παράξενα!



Σε άλλους θα φέρουν αμηχανία, σε άλλους νευρικό γέλιο, ενώ θα υπάρξουν τέλος και κάποιοι που θα βρουν τα προϊόντα προσβλητικά.



Αυτός είναι όμως ο μαγικός κόσμος του σεξ και η έκθεση της AVN τον μεγεθύνει στην απόλυτη υπερβολή του...

Αληθινές κούκλες



Η σειρά της Real Doll κυκλοφορεί εδώ και καιρό, τώρα όμως οι κούκλες της παραγίνονται αληθινές. Με μόλις... 8.500 δολάρια, μπορείς να έχεις το δικό σου πιστό αντίγραφο της αγαπημένης σου πορνοστάρ, ενώ για λίγα ψίχουλα εξτρά η εταιρία θα αναλάβει να μεταφέρει τον κρυφό σου πόθο στο πρόσωπο και το σώμα της κούκλας, είτε είναι γνωστή και διάσημη περσόνα είτε η καυτή γειτόνισσα του 3ου! Και μάλιστα η αληθοφάνειά τους σοκάρει...

Brony Plugs



Για τους λάτρεις του «Μικρού μου Πόνι», η πορνοστάρ Tasha Reign δημιούργησε μια σειρά ερωτικών βοηθημάτων αποκλειστικά για αυτούς. Το τι κάνει το παιχνίδι της Reign είναι προφανές...

Hydromax



Για τον άντρα που ανησυχεί για το μέγεθος του ανδρισμού του, η Hydromax προστρέχει σε βοήθεια (αν και η καθιερωμένη ιατρική επίσκεψη θα ήταν αποτελεσματικότερη και πιο ασφαλής φυσικά). Το Hydromax το χρησιμοποιεί ο χρήστης στο ντους και, σύμφωνα πάντα με την κατασκευάστρια εταιρία, η αντλία νερού «δημιουργεί ένα κενό που επεκτείνει το πέος σε πλήρη στύση και, τις περισσότερες φορές, και λίγο παραπάνω»!

Μπάλες «ολικής» γυμναστικής



Για όποιον ψάχνει το κάτι παραπάνω στην καθημερινή γυμναστική του ρουτίνα, μόλις κυκλοφόρησε η «Magic Ball»! Ο τρόπος χρήσης της είναι κάτι παραπάνω από εξόφθαλμος και ήταν πράγματι ένα από τα πλέον γελοιωδώς διεστραμμένα βοηθήματα της έκθεσης...

To σιντριβάνι του λιπαντικού



Ναι, είναι σιντριβάνι που εκτοξεύει λιπαντικό. Πού το κακό; Σκεφτείτε το για λίγο, είναι μοναδικό, αν και με τον δικό του τρόπο...

«Χαρτάκια» με πορνοστάρ



Θυμάστε την εποχή που μαζεύατε σαν δαιμονισμένοι «χαρτάκια» με ποδοσφαιριστές και τα ανταλλάζατε με τους φίλους σας; Ε, τώρα ως ενήλικες μπορείτε να ξαναρχίσετε και πάλι τη συλλογή, αν και σε σαφώς πιο «ώριμο» περιβάλλον. Η Adult Trading Card Company όχι μόνο σας αφήνει να φτιάξετε τα δικά σας πορνο-χαρτάκια, αλλά για λίγα λεφτά εξτρά, θα τα πάρετε και υπογεγραμμένα από τις αγαπημένες σας πορνοστάρ...

Το εχέμυθο μαξιλάρι



Οι δημιουργοί του My Private Pillow ισχυρίζονται ότι ο μέσος Αμερικανός έχει στο κρεβάτι του 6 μαξιλάρια! Φαίνεται τελικά πως υπάρχει καλός λόγος για τόσα μαξιλάρια στο κρεβάτι, όπως αποκαλύπτει η εν λόγω «εφεύρεση». Γιατί το Private Pillow διαθέτει μυστική θηκούλα για να κρύβετε όλα τα περίεργα ερωτικά βοηθήματα που δεν θέλετε να τα βλέπει ο καθένας. Ή το μυστικό κομπόδεμα...

Η εφαρμογή που καλωσορίζει τα «πιπεράτα» σχέδια



Είναι σαν τις Σκιτσομαχίες ένα πράμα, μόνο που είναι απολύτως εντάξει να ζωγραφίζεις περίεργα πράγματα και να τα στέλνεις στους φίλους σου. Τη λένε Adult Draw και το όνομα αποκαλύπτει στη μεγαλοπρέπειά του το περιεχόμενο της εφαρμογής: σκιτσάρεις πονηρά σχέδια και τα στέλνεις όπου νομίζεις. Το application είναι ήδη διαθέσιμο στο app store...



Διαβάστε περισσότερα...

Βυσσινί ντομάτες και ιχθυέλαια από το χωράφι


Κερδίζουν έδαφος τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα.

Ένα βήμα πιο κοντά στο τραπέζι των καταναλωτών ήρθαν οι μεταλλαγμένες ντομάτες βυσσινί χρώματος, οι οποίες έχουν τροποποιηθεί γενετικά με σκοπό να είναι πιο υγιεινές χάρη στο σκούρο χρώμα τους, που προσφέρει οφέλη ανάλογα των βατόμουρων και άλλων ειδών μούρων.

Οι ντομάτες αυτές αρχικά αναπτύχθηκαν στη Βρετανία, στο Κέντρο αγροτικών και βιολογικών ερευνών John Innes του Νόργουιτς και πλέον για πρώτη φορά άρχισαν να παράγονται μαζικά στον Καναδά. Ήδη τα πρώτα 1.200 λίτρα βυσσινί ντοματοχυμού είναι έτοιμα, σύμφωνα με το BBC και τους Financial Times.

Οι πειραματικές ντομάτες είναι πιο σκούρες, επειδή περιέχουν αυξημένη ποσότητα της αντιοξειδωτικής ουσίας ανθοκυανίνης, η οποία, σύμφωνα με μελέτες σε ζώα, έχει -μεταξύ άλλων ωφελειών- αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική δράση, μεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι Βρετανοί επιστήμονες που τη δημιούργησαν, θεωρούν ότι η σκούρα ντομάτα θα προσδώσει βελτιωμένη θρεπτική αξία οπουδήποτε χρησιμοποιηθεί, από σάλτσες κέτσαπ έως συστατικό για πίτσες. Η δημιουργία πλέον της πρώτης μεγάλης παρτίδας μεταλλαγμένου καναδικού ντοματοχυμού θα επιτρέψει στους ερευνητές να εξερευνήσουν καλύτερα τις νέες δυνατότητές του. 




Η τροποποίηση της εν λόγω ντομάτας έγκειται στη μεταφορά και ενσωμάτωση σε αυτήν ενός γονιδίου από ένα άλλο φυτό (το «σκυλάκι» ή αντιρρίνο), κάτι που επιτρέπει πλέον στη ντοματιά να παράγει σημαντικές ποσότητες ανθοκυανίνης. Χάρη στην ουσία αυτή, οι βυσσινί ντομάτες όχι μόνο θεωρούνται πιο υγιεινές, αλλά επιπλέον χαλάνε πιο αργά και έτσι διατηρούνται περισσότερο χρόνο στα ράφια των καταστημάτων.

Με δεδομένους όμως τους περιορισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, οι Βρετανοί ερευνητές προτίμησαν να στραφούν στον Καναδά για την ανάπτυξη της νέας ντομάτας, καθώς οι καναδικοί κανονισμοί είναι πιο χαλαροί. Την μαζική παραγωγή ανέλαβε η εταιρία New Energy Farms του Οντάριο, η οποία έχει ήδη δημιουργήσει ένα θερμοκήπιο έκτασης 465 τετραγωνικών μέτρων, από τις βυσσινί ντομάτες του οποίου μπορούν να παραχθούν 2.000 λίτρα ντοματοχυμού.

Τα πρώτα 1.200 λίτρα καταφθάνουν σύντομα στο βρετανικό ερευνητικό κέντρο John Innes για περαιτέρω έρευνες, μεταξύ άλλων για τη διερεύνηση των ωφελημάτων της ανθοκυανίνης στην ανθρώπινη υγεία.

Μέχρι σήμερα, έχουν γίνει επίσης προσπάθειες παραγωγής βυσσινί ντοματών με φυσικό τρόπο μέσω της διασταύρωσης φυτών (όχι με μετάλλαξη), αλλά οι αυξημένες ανθοκυανίνες σε αυτές τις συμβατικές σκουρόχρωμες ντομάτες βρίσκονται μόνο στη φλούδα τους, οπότε οποιαδήποτε επεξεργασία οδηγεί στην αφαίρεση του περιβλήματός τους, αυτομάτως έχει ως συνέπεια και την απώλεια των ανθοκυανινών.

Οι γενετικά τροποποιημένες βυσσινί ντομάτες -που έχουν 20 φορές μεγαλύτερη ποσότητα ανθοκυανίνης από τις συμβατικές σκούρες ντομάτες- ανήκουν σε μια νέα γενιά μεταλλαγμένων φυτών, τα οποία έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να έλκουν τους καταναλωτές με το δέλεαρ της υγιεινής διατροφής. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν όντως οι καταναλωτές θα ανταποκριθούν θετικά ή αν η ετικέτα «γενετικά τροποποιημένο» θα συνεχίσει να λειτουργεί αποτρεπτικά για τους περισσότερους.

Πρόσφατες έρευνες της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης έδειξαν πως οι πολέμιοι των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων είναι τουλάχιστον τριπλάσιοι από τους υποστηρικτές. Η τελευταία έγκριση μεταλλαγμένης καλλιέργειας στην Ε.Ε δόθηκε το 1998.

Η καθηγήτρια Κάθι Μάρτιν, επικεφαλής της σχετικής έρευνας στο κέντρο John Innes, δήλωσε πως το πιο πιθανό μέσα στην επόμενη διετία είναι ο μεταλλαγμένος ντοματοχυμός (που έχει δημιουργηθεί σε μεγάλο βαθμό με χρηματοδότηση από ερευνητικά κονδύλια της ΕΕ) να έχει πάρει έγκριση για πώληση στην αγορά της Βόρειας Αμερικής, καθώς η στάση των ΗΠΑ απέναντι στα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα είναι πολύ πιο φιλική σε σχέση με της ΕΕ.

Ιχθυέλαια από το χωράφι

Επιστήμονες του κέντρου αγροτικών και βιολογικών ερευνών Rothamsted Research του Χέρντφορντσιρ, με επικεφαλής τον καθηγητή Τζόναθαν Νάπιερ, μόλις ανακοίνωσαν ότι αναζητούν να πάρουν την άδεια των αρμοδίων Αρχών για να κάνουν στο χωράφι δοκιμαστικές καλλιέργειες ενός μεταλλαγμένου φυτού, που θα παράγει ωφέλιμα ιχθυέλαια, όπως ωμέγα-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Η άδεια αναμένεται να δοθεί έως την άνοιξη και αναμένεται να υπάρξει αντίδραση από τις ισχυρές περιβαλλοντικές οργανώσεις της χώρας.

Τα ιχθυέλαια αυτά, σύμφωνα με το Reuters και την Guardian σε πρώτη φάση θα χρησιμοποιηθούν ως ιχθυοτροφές για ψάρια υδατοκαλλιεργειών και, σε επόμενο στάδιο, πιθανώς μέσα σε μια δεκαετία, ως διατροφικά συμπληρώματα για ανθρώπους, σε τροφές όπως η μαργαρίνη. Το σχετικό μεταλλαγμένο φυτό, για πρώτη φορά στον κόσμο, αναμένεται να αρχίσει να καλλιεργείται πειραματικά τους επόμενους μήνες στη Βρετανία σε ένα ανοικτό χωράφι.

Περίπου το 80% των ιχθυελαίων που λαμβάνονται από τις θάλασσες κάθε χρόνο, καταλήγουν στις ιχθυοκαλλιέργειες ως τροφή άλλων ψαριών. Τα κατ' εξοχήν ωφέλιμα ιχθυέλαια (EPA και DHA) στην πραγματικότητα δεν παράγονται από τα ψάρια, αλλά συσσωρεύονται στο σώμα τους, καθώς τρώνε θαλάσσια μικρόβια και φύκη.

Οι βρετανοί ερευνητές πήραν επτά γονίδια από φύκη που παράγουν ιχθυέλαια και τα μετέφεραν στο φυτό καμελίνα. Η μεταλλαγμένη καμελίνα έχει ήδη περάσει από μια σειρά τεστ στο εργαστήριο και στο θερμοκήπιο, που έχουν δείξει ότι το 25% των ελαίων στους σπόρους της είναι EPA και DΗΑ, δηλαδή περίπου ίδιο ποσοστό με αυτό που υπάρχει και στα κανονικά ιχθυέλαια.



Διαβάστε περισσότερα...

Δεκαπέντε χιλιάδες Κύπριοι θα έχουν όφελος από το Erasmus+


Εγκαινιάστηκε το πρόγραμμα από την Επίτροπο της Ε.Ε. Ανδρούλλα Βασιλείου.

Η Επίτροπος της Ε.Ε. αρμόδια για θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας, Ανδρούλλα Βασιλείου, εγκαινίασε σήμερα στην Λευκωσία το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Erasmus+» για τα έτη 2014-2020. Από το πρόγραμμα αναμένεται να επωφεληθούν περίπου 15.000 Κύπριοι.

Με ενιαία δομή το πρόγραμμα Erasmus+ συμπεριλαμβάνει όλα τα προηγούμενα προγράμματα της ΕΕ για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό και έχει προϋπολογισμό γύρω στα 15 δισεκ. ευρώ, που είναι αυξημένος κατά 40% σε σχέση με την περίοδο 2007-2013. Η Κύπρος θα λάβει συνολικά 8,6 εκατομμύρια ευρώ το 2014 δηλαδή αύξηση 14% σε σύγκριση με τη χρηματοδότηση που έλαβε το 2013. Προβλέπεται ότι, όπως και για τις άλλες συμμετέχουσες χώρες, η ετήσια χρηματοδότηση θα αυξάνεται κάθε έτος έως το 2020.

Η Κύπρος μπορεί επίσης να επωφεληθεί περαιτέρω από υποτροφίες για διακρατικά έργα αθλητισμού και από τη δράση Jean Monnet σχετικά με την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.



Διαβάστε περισσότερα...

Εναλλακτική γεωργία με... μικροοργανισμούς


Μια εναλλακτική λύση στη χρήση χημικών ουσιών στη γεωργία.

Τους αποκαλούν «θαύμα της φύσης» και όχι άδικα, αφού το τελικό προϊόν που παράγεται σε κάθε καλλιέργεια ή άλλη χρήση, στην οποία «συμμετέχουν», είναι πολλαπλάσιο σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους.

Ο λόγος για τους ενεργούς μικροοργανισμούς, που ανακαλύφθηκαν το 1968 από τον Ιάπωνα καθηγητή Γεωργίας Τερούο Χίγκα (Teruo Higa), ως μια εναλλακτική λύση στη χρήση χημικών ουσιών στη γεωργία και αξιοποιούνται- με επιτυχία- στο κτήμα του Κοινωνικού Συνεταιρισμού «Σπείρα Γης», λίγα χιλιόμετρα έξω από την Κατερίνη.

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Σάκης Καρανάτσος από τη «Σπείρα Γης», στο κτήμα, έκτασης εννέα στρεμμάτων, έξω από τον Αρωνά, τα μέλη του Συνεταιρισμού, καλλιεργούν- μεταξύ άλλων- παντζάρια, μαρούλια, κουκιά, ρόκα, αγριαγκινάρες, αλλά και ιδιαίτερες ποικιλίες αρωματικών και φαρμακευτικών βοτάνων, μερικά εκ των οποίων καλλιεργούνται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αξιοποιώντας τους ενεργούς μικροοργανισμούς.

Πρόκειται για ένα μείγμα διαφόρων ωφέλιμων μικροοργανισμών που αποτελείται κυρίως από βακτήρια γαλακτικού οξέος, φωτοσυνθετικά βακτήρια, διάφορα είδη μαγιάς και ζυμομύκητες. «Το αξιοσημείωτο δε, με τους ενεργούς μικροοργανισμούς είναι το γεγονός ότι η χρήση τους σταματά εκεί που σταματά η φαντασία των ανθρώπων!» επισημαίνει ο κ. Καρανάτσος.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο που έχει ξεκινήσει η δράση του Κοινωνικού Συνεταιρισμού, το κτήμα δέχεται επισκέπτες και τα μέλη του πραγματοποιούν εκπαιδευτικά σεμινάρια για τις εφαρμογές των ενεργών μικροοργανισμών, που δεν περιορίζονται μόνο στις καλλιέργειες, αλλά έχουν ένα ευρύ φάσμα εφαρμογής και χρήσης (στο σπίτι, την προσωπική υγιεινή, τα ζώα κ.α.).

Η «Σπείρα Γης», μέσω των εκπαιδευτικών σεμιναρίων και των αγροτουριστικών δραστηριοτήτων, προσπαθεί να επανασυνδέσει τον αστικό κόσμο με τη φύση, υπογράμμισε ο κ. Καρανάτσος και συμπλήρωσε πως μερικές από τις δραστηριότητές της είναι επισκέψεις σε γειτονικούς με το κτήμα χώρους φυσικού ενδιαφέροντος, η επανένταξη άγριων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον σε συνεργασία με την ομάδα Δράση για την Άγρια Ζωή, αλλά και καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με μελέτες, ορισμένοι τομείς εφαρμογής των ενεργών μικροοργανισμών είναι η γεωργία, η κτηνοτροφία, η μελισσοκομία, η καθαριότητα, η προσωπική υγιεινή και ο καθαρισμός των οικοσυστημάτων. Παραδείγματα χρήσης των ενεργών μικροοργανισμών συναντά κανείς στη μελισσοκομία, τη βιοδυναμική γεωργία, την καλλιέργεια κηπευτικών και οπωροκηπευτικών. Μάλιστα, οι αποδόσεις των καλλιεργειών σημειώνουν αύξηση έως και τρεις φορές σε σύγκριση με τις συμβατικές καλλιέργειες.

Οι ενεργοί μικροοργανισμοί αντί να επιβαρύνουν το περιβάλλον το βοηθούν και το ισορροπούν, ενώ η χρήση τους μειώνει το κόστος παραγωγής και, παράλληλα, αυξάνει την ποσότητα και την ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος, τόνισε ο κ. Καρανάτσος.

Ουσιαστικά, το κτήμα- ένα κομμάτι του οποίου παραμένει δασικό προκειμένου να φιλοξενεί διάφορες οικολογικές δραστηριότητες- αποτελεί μια δράση αειφόρου ανάπτυξης, καθώς οι εφαρμογές των ενεργών μικροοργανισμών πολλαπλασιάζουν τα προσδοκώμενα και αναμενόμενα αποτελέσματα.

Το κτήμα του Κοινωνικού Συνεταιρισμού «φιλοδοξεί» να καταστεί μια πλήρως αυτάρκης μονάδα οικονομικής δράσης στην ύπαιθρο και να συνδέσει τον αγροτικό με τον αστικό κόσμο μέσα από νέες εκπαιδευτικές προτάσεις και να «πειραματιστεί» πάνω σε παραδοσιακές και νέες δυναμικές καλλιέργειες.

Πέραν αυτού, ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός «συντάσσεται» και με την αποκέντρωση και την προσπάθεια να επανέλθει ο πρωτογενής τομέας στην Ελλάδα, που, όπως λέει ο κ. Καρανάτσος, «τον έχουμε παραγκωνίσει».

Γιατί «Σπείρα»; «Η σπείρα- μας εξηγεί- είναι σε κίνηση είναι ατέρμονη, ατελείωτη και το σήμα (του συνεταιρισμού) δείχνει την ατέρμονη κίνηση αλλά με ρίζες και από πάνω την εξέλιξη, το φυτό, είναι κάτι το σύμβολο του αειφόρου στη συγκεκριμένη περίπτωση για εμάς. Όλα μπορούν να έχουν μια φυσική συνέχεια».

Ο κ. Καρανάτσος παρουσίασε την καινοτόμο πρόταση του Κοινωνικού Συνεταιρισμού «Σπείρα Γης» ως καλή πρακτική, στο πλαίσιο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε, με τη συμμετοχή περίπου 50 αντιπροσώπων από 11 ευρωπαϊκές πόλεις στη Θεσσαλονίκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος My Generation At Work/URBACT II, στο οποίο ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι εταίρος.

Το URBACT είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής γνώσεων και εκμάθησης με στόχο τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των πόλεων για την εξεύρεση λύσεων σε μείζονα αστικά θέματα. Μέσω του προγράμματος αυτού, οι πόλεις ανταλλάσσουν καλές πρακτικές και εμπειρίες που έχουν συσσωρευτεί από όλους τους εμπλεκόμενους σε θέματα αστικής πολιτικής σε ευρωπαϊκό επίπεδο.



Διαβάστε περισσότερα...

Smartphone ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά


Ο «κατάσκοπος» που λειτουργεί με τις εντολές των γονιών.

Ένα «έξυπνο» τηλέφωνο ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά δημιούργησε η εταιρεία KD Interactive.

Ο λόγος για το Kurio Phone, μια συσκευή βασισμένη σε Android που ενσωματώνει αρκετές υπηρεσίες γονικού ελέγχου και ειδικά χαρακτηριστικά προκειμένου οι γονείς να άρουν τυχόν ενδοιασμούς των γονιών.

Ενδεικτικά, το Kurio Phone εξοπλίζεται με την τεχνολογία Ichaper Mobile Chaperone, που δίνει στους γονείς την ικανότητα να επιθεωρούν και να ελέγχουν τα χαρακτηριστικά του τηλεφώνου και πώς τα παιδιά τα χρησιμοποιούν. Για παράδειγμα, θα μπορούν να ορίσουν συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα που τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν το τηλέφωνο. Παράλληλα, θα μπορούν να θέσουν μια εγκεκριμένη λίστα από επαφές, καθώς και να μπλοκάρουν όποιους αριθμούς επιθυμούν, ή και όλους όσους δεν βρίσκονται στη λίστα. Ανάλογες δυνατότητες δίνονται και για εφαρμογές, καθώς και διαδικτυακές σελίδες.

Παράλληλα, η συσκευή δεν κρατάει τίποτα κρυφό, καθώς οι γονείς μπορούν να δουν σε ποιους το παιδί στέλνει μηνύματα και ποιους καλεί.

Ταυτόχρονα, μια ειδική εφαρμογή επιτρέπει τον εντοπισμό του κινητού μέσω διαδικτύου, ώστε οι γονείς να γνωρίζουν που βρίσκεται ο κάτοχος. Εάν το παιδί φύγει από την εκ των προτέρων ορισμένη ως «ασφαλή περιοχή», ο γονιός θα ειδοποιηθεί αυτόματα.

«Αναπτύξαμε το Kurio Phone για να λειτουργεί και να μοιάζει με οποιοδήποτε smartphone ενηλίκων, αλλά με ασφαλή χαρακτηριστικά και όρια χρήσης για να καλύπτει όλα τα ενδεχόμενα», δήλωσε ο Tracey Devine, υψηλόβαθμο στέλεχος της KD.

Όσο για την τιμή του Kurio Phone δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, αλλά υπολογίζεται να κοστίζει μεταξύ 165 και 330 δολαρίων.






Διαβάστε περισσότερα...

Γι’ αυτό οι γυναίκες έχουν κρύα άκρα


Σύμφωνα με τον καθηγητή Παθολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Στέφανο Καραγιαννόπουλο στο έργο του "365 μυστικά υγείας": "Τα κρύα άκρα σπάνια αποτελούν ένδειξη για κάτι σοβαρό, όπως σκλήρυνση των αρτηριών ή κακή κυκλοφορία. Συνήθως δηλώνουν τον τρόπο με τον οποίο το σώμα αντιδρά στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Όταν έχει κρύο, τα μικρά αιμοφόρα αγγεία στην επιδερμίδα μαζεύουν και το αίμα οδηγείται αλλού, για να τονώσει την κυκλοφορία και να διατηρήσει τη θερμοκρασία σταθερή σε ζωτικά όργανα, όπως η καρδιά ή ο εγκέφαλος.

Οι γυναίκες κρυώνουν περισσότερο γιατί ο γυναικείος θερμοστάτης κινητοποιείται σε χαμηλότερες θερμοκρασίες απ' ό,τι ο ανδρικός. Τα κρύα άκρα στις γυναίκες δεν είναι ιδιοτροπία της φύσης. Υπάρχει προγραμματισμός. Όταν πριν χιλιάδες χρόνια ζούσαμε σε σπηλιές με λίγη τροφή και ανύπαρκτο ρουχισμό, η φύση έπρεπε να καλύψει τις θερμαντικές και διατροφικές ανάγκες της φυσικής βρεφοδόχου της γυναίκας. Έτσι η εντολή ήταν και παραμένει όλο το αίμα της εγκύου να συγκεντρώνεται στην κοιλιά και στα άλλα ζωτικά όργανα".


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί τα πουλιά πετούν σε σχηματισμό V;


Όποιος κοιτάζει τον φθινοπωρινό ουρανό, θα έχει παρατηρήσει τον «V» σχηματισμό με τον οποίο πετούν τα αποδημητικά πουλιά. Ο λόγος, όμως, που αυτό συμβαίνει, αποτελεί σοβαρό λόγο διαφωνίας μεταξύ των επιστημόνων.



Μία νέα έρευνα που έγινε σε αποδημητικά πουλιά, με μεγάλο άνοιγμα φτερών, έδειξε πως τοποθετούν με ακρίβεια τις άκρες των φτερών τους και φτερουγίζουν συγχρονισμένα, προφανώς για να «πιάσουν» το ανοδικό ρεύμα του πουλιού που είναι πρώτο στον σχηματισμό και να «σώσουν» ενέργεια κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους τα πουλιά, μάλλον, πετούν σε αυτόν τον σχηματισμό.

Μπορεί να κάνει την πτήση ευκολότερη ή απλώς, ακολουθούν τον αρχηγό του σμήνους.

Αξίζει να σημειωθεί πως, τα σμήνη των πολεμικών αεροσκαφών, πετώντας σε σχηματισμό «V», καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα, και αυτό οδηγεί τους επιστήμονες στη σκέψη, πως τα πουλιά το κάνουν για τον ίδιο λόγο.



Διαβάστε περισσότερα...

Τα Google Glass στην υπηρεσία της πυρόσβεσης


Τα μάτια του πυροσβέστη αναβαθμίζονται δραστικά με το γκατζετάκι της Google!

Είναι γεγονός ότι από όσα έχουμε δει μέχρι τώρα, τα Google Glass αναμένεται να αλλάξουν την καθημερινότητά μας καθοριστικά.

Και βέβαια όσο κι αν οι πειραματικές εφαρμογές τους μένουν ακόμα σε επίπεδο εντυπωσιασμού και συναρπαστικών ιδεών, ο πυροσβέστης Patrick Jackson βάλθηκε να το αλλάξει αυτό με μια χρηστική εφαρμογή που θα βοηθήσει ενεργά το έργο της πυρόσβεσης.

Συνδυάζοντας λοιπόν τις προγραμματιστικές του ικανότητες με τα γυαλιά της Google, ο δαιμόνιος πυροσβέστης τα βάζει στην υπηρεσία του καλού: το λογισμικό που δημιούργησε προωθεί τις επείγουσες κλήσεις στα γυαλιά και κατευθύνει τους πυροσβέστες στις τοποθεσίες με τη βοήθεια των χαρτών του διαδικτυακού κολοσσού (Google Maps).

Το application #ifihadglass του Jackson κατεβάζει τα σχέδια των οικοδομών στα γυαλιά για καλύτερη πλοήγηση των πυροσβεστών στον χώρο, δείχνει τους γειτονικούς κρουνούς πυρόσβεσης, μοιράζεται βοηθητικές πληροφορίες και διαγράμματα, τα πάντα δηλαδή για να συνδράμει τους πυροσβέστες στο δύσκολο έργο τους.

Και βέβαια δεν παραλείπει να στριμάρει ζωντανά βίντεο από τη διαδικασία της πυρόσβεσης, για να μας δείξει με τι έχουν να παλέψουν κάθε φορά οι πυροσβέστες. Οι δυνατότητες της εφαρμογής είναι κάτι παραπάνω από καταπληκτικές και τα πιθανά οφέλη ασύλληπτα.

Ιδού λοιπόν η πρώτη πραγματικά χρηστική εφαρμογή των Google Glass, που αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά μέσα στη χρονιά...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η απίστευτη εξέλιξη των browsers


Ή πώς και γιατί οι καρτέλες έσωσαν την ηλεκτρονική μας ζωή!

Είναι γεγονός ότι το ίντερνετ έχει κάνει πολύ δρόμο.

Σήμερα έχουμε στη διάθεσή μας ιστοσελίδες με υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες, κινούμενα images, πλούσια χρώματα και περιεχόμενο που κάνει τη διαφορά.

Μπορούμε ακόμα και να χρησιμοποιούμε πλατφόρμες όπως το YouTube για να απολαμβάνουμε τη μουσική μας, αντί για τους παραδοσιακούς music players.

Κι αυτό γιατί τα προγράμματα περιήγησης έχουν μεταμορφώσει κυριολεκτικά τον τρόπο που αποκτούμε πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσα στις δύο τελευταίες δεκαετίες.

Λίγες βελτιώσεις εδώ κι εκεί καταλήγουν σε τεράστιες διαφορές στη συνολική ηλεκτρονική μας εμπειρία, κάτι που σπάνια βέβαια συνειδητοποιούμε.

Πάρτε για παράδειγμα τα tabs, που έχουν εξαφανίσει τα πολλά ανοιχτά παράθυρα που κατέκλυζαν το desktop μας και έκαναν την περιήγηση στο ίντερνετ σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες: αντί λοιπόν για 10 ανοιχτά windows, τώρα έχεις ένα παράθυρο με 10 καρτέλες!

Προσθέστε τα plug-ins, τα παιχνίδια, τα bookmarks και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πώς άλλαξαν άρδην το ηλεκτρονικό τοπίο οι σύγχρονοι browsers.

Κι ενώ ξέρουμε πως δεν ήταν πάντα έτσι τα πράγματα, συχνά τείνουμε να το ξεχνάμε. Ας κάνουμε λοιπόν μια σύντομη αναδρομή στην εξέλιξη των προγραμμάτων περιήγησης στον Ιστό για να δούμε πώς οι μικρο-αλλαγές είχαν κολοσσιαίο αντίκτυπο στην ιντερνετική εμπειρία...

Το WorldWideWeb (χωρίς κενά, επίτηδες) ήταν ο πρώτος browser της Ιστορίας, μια εφεύρεση του «πολύ» Tim Berners-Lee το 1990.



Τρία χρόνια αργότερα (1993), κυκλοφόρησε ο browser Mosaic, στον οποίο αποδίδεται η τιμή ότι έκανε το Διαδίκτυο δημοφιλές! Μιλάμε για το πρώτο πρόγραμμα περιήγησης που μπορούσαν οι εικόνες να ανοίγουν στο ίδιο παράθυρο, καθώς μέχρι τότε οι browsers κατέβαζαν τη φωτογραφία πρώτα και κατόπιν την άνοιγαν σε ξεχωριστό window...



Ο ηγέτης της ομάδας του Mosaic ιδρύει το θρυλικό Netscape και ρίχνει στην αγορά το Netscape Navigator τον Οκτώβριο του 1994, πιάνοντας τον ανταγωνισμό στον ύπνο. Οι καινοτομίες που παρουσίαζε έκαναν τον browser να κατέχει το 86% του μεριδίου της αντίστοιχης αγοράς μέχρι το 1996!



Την ίδια χρονιά, η IBM εγκαινιάζει τον δικό της browser, το WebExplorer...



Παρά την παντοκρατορία του Netscape, η BookLink Technologies κατεβάζει στο ίντερνετ το πρόγραμμα περιήγησης InternetWorks, τον πρώτο browser που είχε την ευκολία των tabs! Και μιλάμε ακόμα για το 1994...



Και βέβαια την ίδια εποχή έκανε το ντεμπούτο του και το UdiWWW ως ο πρώτος browser που μπορούσε να διαχειρίζεται το νέο πρωτόκολλο HTML 3, την ίδια στιγμή που υποστήριζε και math tags.



Η Microsoft μπαίνει απρόθυμα στο παιχνίδι το 1995 με τον πρώτο Internet Explorer, καθώς ο Bill Gates βλέπει τον Παγκόσμιο Ιστό ως μια «περαστική μόδα». Το πρόγραμμα περιήγησης ωστόσο, ενσωματωμένο στα Windows, εξαφάνισε τον ανταγωνισμό και έκλεψε την πρωτοκαθεδρία της αγοράς από το Netscape Navigator μέσα σε δύο χρόνια. Η μάχη μεταξύ Netscape και Microsoft έμεινε γνωστή στη Silicon Valley ως «πόλεμος των browsers»...



Η Netscape δεν καταφέρνει ποτέ να επανέλθει από το χτύπημα του Gates και εξαγοράζεται από την AOL, όχι βέβαια προτού κάνει την κίνηση-ματ και κάνει το πρόγραμμα περιήγησής της ανοιχτού κώδικα! Ο περίφημος Mozilla δημιουργείται πράγματι από μια ομάδα που χρησιμοποιεί αυτά τα open source δεδομένα, με τον Mozilla 1.0 να κατεβαίνει στην αγορά το 2002.



Την ίδια χρονιά, το δεύτερο παράλληλο πρότζεκτ της Mozilla βλέπει το φως της ημέρας: το Firefox! Μέσω του Firefox, τα tabs γίνονται πιο λειτουργικά, άρα και περισσότερο δημοφιλή, την ίδια ώρα που τα plug-ins του browser τον κάνουν αγαπημένο του κόσμου...



Ο TOR (The Onion Reuter) εγκαινιάζεται τον Σεπτέμβριο του 2002 με σκοπό να προστατεύσει τις προσωπικές πληροφορίες των χρηστών κρατώντας τα ίχνη τους ανώνυμα. Σύντομα ο browser θα γίνει περιθωριακός και underground, φιλοξενώντας αργότερα ιστοσελίδες όπως το Silk Road, που εμπορεύονταν παράνομα αγαθά, ενώ ακόμα και ο Έντουαρντ Σνόουντεν τον TOR χρησιμοποίησε για να στείλει στον «Guardian» τα άπλυτα της NSA...



Η Apple ρίχνει το Safari στον κόσμο το 2003 γράφοντας άλλη μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία των browsers...



Και βέβαια το 2007 που κυκλοφορεί το iPhone, η Apple δεν παραλείπει να το εφοδιάσει με μια mobile εκδοχή του Safari, κάνοντάς το το πρώτο smartphone του κόσμου που παρουσιάζει το ίντερνετ με τον ίδιο σχεδόν τρόπο που το βλέπουμε στο PC μας!



Η Google, η μηχανή αναζήτησης(!), ρίχνει στην αγορά τη δική της browser εκδοχή τον Δεκέμβριο του 2008. Στα χνάρια του Firefox, ο Chrome φιλοξενεί τόνους plug-ins, κάποια από τα οποία ενσωματώνουν υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, καθώς τα social media γίνονταν ολοένα και πιο δημοφιλή...



Και βέβαια φέτος η Google κυκλοφόρησε το πρώτο παιχνίδι για τον Chrome, το φοβερό και τρομερό «Lord of the Rings»! Κάτι που φανερώνει όχι μόνο το μέλλον των online παιχνιδιών, αλλά δείχνει και πόσο πανίσχυροι έχουν γίνει οι browsers...



Πλέον σερφάρουμε στο ίντερνετ ανενόχλητα και απρόσκοπτα με 10 και πλέον ανοιχτά tabs, την ώρα που απολαμβάνουμε χαλαρά το τελευταίο hidh definition βιντεοκλίπ. Πράγματι, μεγάλο δρόμο διάβηκε η τεχνολογία των προγραμμάτων περιήγησης...




Διαβάστε περισσότερα...

Έκλεψαν με γερανό μάνγκο επτά τόνων!


Νυχτερινή επιδρομή στην Αυστραλία - Δείτε το βίντεο.

Λεία… βαρέων βαρών είχαν οι ληστές που έβαλαν στο στόχαστρο ένα… μάνγκο στην πόλη Bowen, στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας. Όχι όμως ένα οποιοδήποτε μάνγκο, αλλά ένα φρούτο ύψους δέκα μέτρων και βάρους επτά τόνων, ένα από τα 160 «Big Things» (Μεγάλα Πράγματα) που έχουν τοποθετηθεί ως τουριστικές ατραξιόν σε πολλές πόλεις σε όλη τη χώρα.

Χρησιμοποιώντας έναν γερανό, όπως φαίνεται στο βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας, οι ληστές κατάφεραν να κλέψουν το μάνγκο και όλοι αναρωτιούνται πλέον πού μπορεί να το έχουν αφήσει.

«Έγινε στις δύο τη νύχτα», δήλωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού Τουρισμού της πόλης Paul McLaughlin. «Εν τέλει είναι ένα τεράστιο μάνγκο, είμαι σίγουρος πως κάποιος θα το δει και θα το βρούμε», τόνισε, ενώ εξομολογήθηκε πως αρχικά νόμιζε πως επρόκειτο για αστείο.

Στα «Big Things» περιλαμβάνονται επίσης, σύμφωνα με το Skynews, μια μπανάνα, ένας ανανάς, μια φράουλα και πολλά μήλα και πορτοκάλια. Υπάρχουν επίσης ένα γιγάντιο ψάρι, ένας αστακός, ένας πιγκουίνος κι ένα καγκουρό.

Η πόλη Bowen είναι η «πρωτεύουσα» της παραγωγής μάνγκο της Αυστραλίας.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί σβήνουμε κεράκια στα γενέθλια;


Οι αρχαίοι πρόγονοί μας, για να τιμήσουν την Άρτεμη, τη θεά της Σελήνης και του κυνηγιού, είχαν τη συνήθεια να ανάβουν λαμπάδες και να τις τοποθετούν μαζί με μεγάλα στρογγυλά γλυκά από μέλι στο βωμό της. Το φως από τις λαμπάδες πίστευαν ότι βοηθούσε τη θεά να δει τις βαθιές επιθυμίες όσων προσεύχονταν σε αυτήν.

Με τα χρόνια το σβήσιμο των κεριών σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της διατύπωσης της ευχής που θέλουμε να πραγματοποιηθεί.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το πιάτο που πλένεται μόνο του


Το πλύσιμο των πιάτων είναι για πολλούς βαρετό και χρονοβόρο. Εκτός από τον χρόνο μας όμως, πλένοντας πιάτα, σπαταλάμε νερό κι ενέργεια.



Με σκοπό να λύσουν όλα αυτά τα προβλήματα, Σουηδοί σχεδιαστές κατασκεύασαν ένα πιάτο που δεν χρειάζεται πλύσιμο. Μια νέα επικάλυψη κάνει τα υπολείμματα να κυλούν από το πιάτο και το μπολ.

Το αυτοκαθαριζόμενο πιάτο της Tomorrow Machine διαθέτει μια ειδική επίστρωση που σχεδιαστικά μιμείται τα φύλλα του λωτού και είναι κατασκευασμένο με τρόπο ώστε το νερό και τα υπολείμματα να συγκεντρώνονται σε σταγονίδια και να γλιστρούν από την επιφάνεια.



Η ομάδα υποστηρίζει ότι η επικάλυψη είναι ωφέλιμη για το περιβάλλον καθώς συμβάλλει στην εξοικονόμηση τεραστίων ποσοτήτων νερού που σπαταλούνται για το πλύσιμο των πιάτων, σαπουνιού, αλλά και ενέργειας για τη θέρμανση του νερού.

Σχεδιαστές και ερευνητές ξεκίνησαν να αναπτύσσουν την καινοτόμο ιδέα όταν η ομοσπονδία σουηδικών εταιρειών δασικών προϊόντων τους ζήτησε να κατασκευάσουν ένα φουτουριστικό προϊόν από κυτταρίνη δέντρων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πιο εκφραστικοί οι άντρες στο διαδίκτυο


Μοιράζονται σκέψεις και συναισθήματα σε αντίθεση με το διαπροσωπικό επίπεδο.
Η τηλεόραση είναι ανοιχτή και εσείς κάθεστε στον καναπέ με το σύντροφό σας αγκαλιά, χωρίς να ανταλλάσσετε κουβέντα. Όταν λίγη ώρα μετά παίρνετε το κινητό σας τηλέφωνο στα χέρια, διαπιστώνετε ότι ο άντρας που κάθεται δίπλα σας μπορεί να μην «ανοίγεται» σε εσάς όμως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι «λαλίστατος».

Η παραπάνω εικόνα είναι οικεία σε πολλές γυναίκες. Αρκετοί άντρες δυσκολεύονται να εκφράσουν αυτά που νιώθουν, ή να εκμυστηρευτούν βαθύτερες σκέψεις και συναισθήματά τους στο άλλο τους μισό.

Όμως ο «χώρος» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης παρέχει ένα ασφαλές «λιμάνι» για αυτούς, προκειμένου να μπορούν να βγάλουν αυτά που έχουν μέσα τους και που διαφορετικά δε θα έβρισκαν την άνεση να πουν.
Φυσικά, αυτό μέσα σε μια σχέση μπορεί να έχει τη θετική αλλά και την αρνητική του πλευρά, γράφει η Alexandra Sifferlin στο Time.

Οι γυναίκες μπορεί να έχουν ένα νέο τρόπο για να «μπαίνουν μέσα στο μυαλό» των συντρόφων τους, όμως πώς μπορεί να νιώσει κανείς οικειότητα μέσα από μερικές δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης… τις οποίες μάλιστα μοιράζεται κανείς με εκατοντάδες (ή και χιλιάδες) «οπαδούς»;

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία από το ερευνητικό κέντρο Pew Research Center, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «μπαίνουν» μέσα στις σχέσεις των ζευγαριών περισσότερο από ποτέ, με το 74% αυτών που συμμετείχαν στην έρευνα να δηλώνουν ότι το διαδίκτυο έχει επηρεάσει τη σχέση τους με καλό τρόπο.

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να κάνουν χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (71%), σε σχέση με τους άντρες (62%), σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Women’s Media Center.

Ψυχολόγοι και ερευνητές, ωστόσο, βρίσκουν εξαιρετικά ενδιαφέρον το γεγονός, ότι παρότι οι γυναίκες φαίνεται να μπορούν να εκφράζονται τόσο στις διαπροσωπικές τους σχέσεις, όσο και μέσα στο διαδικτυακό κόσμο, δεν ισχύει το ίδιο και για τους άντρες.

Η Eva Buechel, υποψήφια διδάκτωρ από το πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, η οποία έχει μελετήσει το φαινόμενο αυτό, βρήκε ότι οι άντρες και οι γυναίκες που βιώνουν κοινωνικό άγχος –και κατά συνέπεια δυσκολεύονται περισσότερο να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και χρειάζονται υποστήριξη- έχουν τις ίδιες πιθανότητες να διατηρούν ένα προσωπικό blog ή ένα λογαριασμό σε κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την ίδια, οι εσωστρεφείς χαρακτήρες φαίνεται ότι θεωρούν πιο εύκολο να μοιραστούν τις σκέψεις τους στο διαδίκτυο, παρά στις διαπροσωπικές τους σχέσεις με τους άλλους.

Μια άλλη μελέτη, από το πανεπιστήμιο Northwestern δείχνει ότι οι άντρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να μοιραστούν μια δημιουργική εργασία τους (γραπτό λόγο, μουσική, κάποιο είδος τέχνης) στο διαδίκτυο. Σχεδόν τα δύο τρίτα των ανδρών, σύμφωνα με μια έρευνα του 2008, ανέφεραν ότι δημοσιεύουν στο ίντερνετ τη δουλειά τους, ενώ στις γυναίκες το ποσοστό αυτό είναι περίπου στο 50%.

«Συνήθως οι γυναίκες διατηρούν στενές φιλίες, χάρη στις οποίες τους είναι πιο εύκολο να πλησιάσουν ένα φίλο τους όταν χρειάζονται κάποιον για να μιλήσουν. Οι άντρες διατηρούν διαφορετικού τύπου φιλίες και ίσως δυσκολεύονται περισσότερο να στραφούν σε κάποιον όταν έχουν ανάγκη παρηγοριάς ή απλά θέλουν να μιλήσουν» ανέφερε η Buechel.

Αυτές οι δυναμικές που αναπτύσσονται στις φιλίες ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες, ίσως εξηγούν το γεγονός γιατί οι πρώτοι είναι περισσότερο διστακτικοί να ανοιχτούν στις διαπροσωπικές τους σχέσεις, και όχι στις διαδικτυακές.

«Όταν ένας άντρας στέλνει γραπτό μήνυμα, ή email κ.τ.λ. αισθάνεται λιγότερη απειλή και είναι πιο πιθανό να μοιραστεί σκέψεις και συναισθήματα, ακριβώς επειδή δεν έχει να αντιμετωπίσει την αντίδραση του άλλου ατόμου, όπως συμβαίνει στις διαπροσωπικές σχέσεις» εξήγησε από την πλευρά του ο ψυχολόγος Seth Meyers.

«Το διαδίκτυο προσφέρει στους άντρες την ψευδαίσθηση της ασφάλειας, παρότι αυτό μπορεί στη συνέχεια να προκαλέσει ερωτηματικά στη σύντροφό τους, η οποία θα απορήσει γιατί μπορεί να ‘ανοίγεται’ στο διαδίκτυο, αλλά όχι στην ίδια» πρόσθεσε ο ίδιος.

Το ότι οι άντρες και οι γυναίκες λειτουργούν εντελώς διαφορετικά το ξέρουν όλοι. Ίσως λοιπόν, η ιδανική «ισορροπία επικοινωνίας» για τα ζευγάρια να βρίσκεται κάπου στη μέση… ανάμεσα στην πραγματική ζωή και τη διαδικτυακή.



Διαβάστε περισσότερα...

Ανάποδα στον αυτοκινητόδρομο


Τον τρόμο σκόρπισε μια γυναίκα οδηγός στην Αγγλία, καθώς μπήκε ανάποδα σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο και επί 16 χιλιόμετρα βρισκόταν στη δεξιά λωρίδα, η οποία στη Βρετανία χρησιμοποιείται από αυτούς που οδηγούν ταχύτερα.

Τρομοκρατημένοι, οι... φυσιολογικοί οδηγοί, προσπαθούσαν να την αποφύγουν την ώρα που εκείνη κατευθυνόταν απτόητη προς το Κέιμπριτζ. Τελικά, έπειτα από δεκάδες κλήσεις προς την αστυνομία, ένα περιπολικό κατάφερε να την ακινητοποιήσει.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι μέλισσες μπορούν να κατακτήσουν το… Έβερεστ


«Πέταξαν» σε υψόμετρο 9.000 μέτρων.
Παρά το μικρό και ολοστρόγγυλο σώμα τους και τα σχετικά μικρά φτερά τους, ερευνητές από το Γουαϊόμινγκ των ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι οι μέλισσες μπορούν να πετάξουν σε υψόμετρο μεγαλύτερο και από αυτό της υψηλότερης κορυφής του κόσμου, του Έβερεστ.

Μάλιστα, αυτό τους το χαρακτηριστικό τις κάνει να ξεχωρίζουν στον κόσμο των εντόμων.

Σε μια σειρά πειραμάτων οι επιστήμονες τοποθέτησαν άγριες μέλισσες σε ειδικούς θαλάμους πτήσης. Όλες κατάφεραν να πετάξουν σε «υψόμετρο» 7.500 μέτρων, ενώ δύο από αυτές κατάφεραν να ξεπεράσουν και τα 9.000 μέτρα.

Ο άνθρωπος θεωρείται ότι στο Έβερεστ -με υψόμετρο στα 8.848 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας- θεωρείται ότι φτάνει στα όρια της αντοχής του. Αν η υψηλότερη κορυφή του ήταν 100 μέτρα πιο πάνω… θα ήταν αδύνατο να κατακτηθεί από τους ορειβάτες, σημειώνει η Victoria Woolaston σε άρθρο της στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Όσοι ξεπερνούν το όριο των 8.000 μέτρων λέγεται ότι μπαίνουν στη «ζώνη του θανάτου».

Ο Dr. Michael Dillon από το πανεπιστήμιο του Γουαϊόμινγκ εντόπισε έξι αρσενικές μέλισσες (bumblebees) σε μια περιοχή της Κίνας σε υψόμετρο 3.250 μέτρων.

Κινηματογραφώντας τες σε ειδικούς θαλάμους, παρατήρησε ότι για να καταφέρουν να φτάσουν σε αυτά τα ακραία ύψη, οι μέλισσες αύξαναν τη μέγιστη γωνία στην οποία χτυπούσαν τα φτερά τους, διατηρώντας παράλληλα την ίδια συχνότητα στο ρυθμό τους.

Οι δυνάμεις που παράγονται από το χτύπημα των φτερών, είναι ευθέως ανάλογες προς την πυκνότητα του αέρα, με αποτέλεσμα οι οργανισμοί να βιώνουν δραστικές μειώσεις στις δυνάμεις άνωσης σε αυτό το περιβάλλον.

Τα ιπτάμενα έντομα εμφανίζουν επίσης την υψηλότερη ζήτηση για οξυγόνο σε σχέση με τη μάζα τους, καθιστώντας το κατόρθωμα των μελισσών ακόμη πιο αξιόλογο.

Κατά το παρελθόν είχαν εντοπιστεί στο όρος Έβερεστ, σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 5.600 μέτρων, ενώ ορισμένες μέλισσες ζούσαν για παρατεταμένο χρονικό διάστημα σε περιοχές πάνω από τα 4.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Biology Letters.



Διαβάστε περισσότερα...

Σολομός με... GPS


Οι σολομοί χρησιμοποιούν τα μαγνητικά πεδία της γης για να επιστρέψουν στα ποτάμια, απ’ όπου κατάγονται, διανύοντας έτσι τεράστιες αποστάσεις, σύμφωνα με αμερικανούς ερευνητές.

“Οι εξαιρετικές ικανότητες πλοήγησης, οι οποίες είναι εμφανείς σε πολλούς υποθαλάσσιους μετανάστες μεγάλων αποστάσεων” πιθανόν είναι αποτέλεσμα χρήσης μαγνητικών πεδίων της γης, υποστηρίζουν τα ευρήματα, δημοσιευμένα στην επιθεώρηση Current Biology.

Οι ερευνητές από το κρατικό πανεπιστήμιο του Όρεγκον ήθελαν να ελέγξουν εάν ο βασιλικός σολομός (Oncorhynchus tshawytscha), χρησιμοποιεί τα μαγνητικά πεδία ως πυξίδα, όπως οι θαλάσσιες χελώνες, οι οποίες με τον τρόπο αυτό ξέρουν πού ακριβώς βρίσκονται, αλλά και προς τα που πρέπει να κινηθούν.

Στο πλαίσιο των πειραμάτων, εξετάστηκαν εκατοντάδες νεαροί σολομοί, οι οποίοι δεν είχαν ακόμη βγει στη θάλασσα, σε μια ποικιλία μαγνητικών πεδίων που θα συναντούσαν και στο φυσικό τους περιβάλλον, κατά τη διάρκεια της “μετακόμισής” τους. Επιστήμονες διαπίστωσαν πως πολλοί από αυτούς ανταποκρίθηκαν προσανατολιζόμενοι προς τα μαγνητικά πεδία που αντιστοιχούν στις ωκεάνιες τοποθεσίες, όπου καταλήγουν για να βρουν τροφή.

“Προτού τα ψάρια βγουν στο θαλασσινό νερό, έχουν ήδη μια αίσθηση για το τι πρέπει να κάνουν εάν βρεθούν σε ένα συγκεκριμένο μαγνητικό πεδίο”, δήλωσε ένας από τους συντάκτες της έκθεσης.

Η έρευνα όμως δεν τελειώνει εδώ. Στο επόμενο στάδιο, οι επιστήμονες θα προσπαθήσουν να ελέγξουν την ακρίβεια της εσωτερικής “πυξίδας” του ψαριού, εάν δηλαδή τους οδηγεί σε απόσταση μέτρων ή χιλιομέτρων από τον τελικό προορισμό τους. Οι ίδιοι υποθέτουν ότι η έμφυτη ικανότητά τους τελειοποιείται με την πάροδο του χρόνου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υποψηφιότητα για μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς ο χώρος των Φιλίππων


Τον Φεβρουάριο του 2015 θα γίνει η αξιολόγησή του από την UNESCO.

Η πορεία ολοκλήρωσης του φακέλου υποψηφιότητας του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων για ένταξή του στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, εξετάστηκε στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, χθες, στο δημαρχείο Καβάλας με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων.

Ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, ανοίγοντας τη συνάντηση της ομάδας εργασίας, υπογράμμισε πως ο Δήμος Καβάλας όλο αυτό το διάστημα κατέβαλε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό ο φάκελος υποψηφιότητας των Φιλίππων που ουσιαστικά αποτελεί και εθνική υποψηφιότητα της Ελλάδας προς την UNESCO.

Τόνισε δε πως στόχος είναι ο φάκελος να ολοκληρωθεί στο σύνολό του μέσα στο καλοκαίρι ώστε, τον Σεπτέμβριο, το Υπουργείο Πολιτισμού να τον καταθέσει στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι και τον Φεβρουάριο του 2015 να γίνει η αξιολόγησή του από τον διεθνή οργανισμό.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε μια αναδρομή των μέχρι σήμερα εργασιών που επιτελέστηκαν σε όλα τα επίπεδα και συζητήθηκαν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν. Η επόμενη συνάντηση της ομάδας εργασίας έχει προγραμματιστεί να γίνει μέσα στον Μάρτιο ώστε στη συνέχεια ο φάκελος να παραδοθεί στο αρμόδιο υπουργείο.

Ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων είναι άρρηκτα συνδεδεμένος όχι μόνο με τη λαμπρή πόλη που ίδρυσε ο Μακεδόνας βασιλιάς Φίλιππος, αλλά και με τη φημισμένη μάχη που καθόρισε το μέλλον της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, ενώ αποτελεί την περιοχή όπου ο Απόστολος των Εθνών Παύλος πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του επί ελληνικού και ευρωπαϊκού εδάφους κηρύσσοντας το Ευαγγέλιο και βαφτίζοντας στις όχθες του Ζυγάκτη ποταμού την πρώτη γυναίκα χριστιανή, την Αγία Λυδία.



Διαβάστε περισσότερα...

Είσαι καλός ψεύτης; Μάθε σε 5''


Είσαι καλός ψεύτης ή όχι; Μάθε σε πέντε δευτερόλεπτα την απάντηση ακολουθώντας τα βήματα του ψυχολόγου, Richard Wiseman.

Το τεστ είναι πολύ απλό. Ζωγράφισε στο μέτωπό σου το γράμμα Q και δες την απάντηση.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα έξυπνα μυαλά από τη μύτη πιάνονται


Φωτεινά πνεύματα σε όχι και τόσο λαμπρές εκδηλώσεις της διάνοιάς τους!

Είτε είσαι ο Κάρολος Δαρβίνος είτε ο Βενιαμίν Φραγκλίνος ή και ο Αϊνστάιν ακόμα, θα έχεις σίγουρα «εκείνες» τις στιγμές στη ζωή που τα πράγματα δεν θα δικαιώσουν την ιδιοφυΐα σου.

Τι τα θέλετε, ο βίος είναι αμείλικτος και χρειάζεται συνεχή επαγρύπνηση για να μην την κάνεις την «πατάτα» σου.

Κι όταν την κάνεις, αν είσαι διάσημος θα σε ακολουθεί συνεχώς και θα μείνει ιστορική, με το όνομά σου να συνοδεύεται πάντα από την κουτουράδα.

Με αυτά υπόψη, αν και κάπως πιο σοβαρά τώρα, ας δούμε ιδιαίτερα έξυπνες ιστορικές φιγούρες σε όχι και τόσο έξυπνα στιγμιότυπα της ζωής τους: ήταν η επιστημονική περιέργεια, ήταν το ερευνητικό ενδιαφέρον, ήταν απλώς η απροσεξία που καραδοκεί διαρκώς που έγιναν άραγε όλα αυτά;

Ο Ουίλιαμ Μπάτλερ Γέιτς έχασε πανεπιστημιακή θέση όταν έγραψε λάθος τη λέξη «καθηγητής» στην αίτηση



Ο περίφημος ποιητής της πρώτης γραμμής και μια από τις κορυφαίες λογοτεχνικές φυσιογνωμίες του 20ού αιώνα έκανε λοιπόν αίτηση για καθηγητική θέση στο επίσης φημισμένο Trinity College του Δουβλίνου, μόνο που σημειώθηκε ένα μικρό λαθάκι: δεν έγραψε σωστά το «professor», γεγονός που έκανε την πανεπιστημιακή επιτροπή να τον κόψει αυτομάτως...

Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος παραλίγο να σκοτωθεί κάνοντας ηλεκτροσόκ σε γαλοπούλα



Σε επιστολή του στις 25 Δεκεμβρίου 1750 στον αδερφό του Τζον, ο Φραγκλίνος περιγράφει ένα ηλεκτρικό πείραμα που δεν πήγε και τόσο καλά και σίγουρα όχι όπως υπολόγιζε. Θέλησε λοιπόν να σκοτώσει μια γαλοπούλα με τη βοήθεια του ηλεκτρισμού και κατέληξε να κεραυνοβοληθεί ο ίδιος «στα χέρια και το σώμα»! Ο Φραγκλίνος ξεκίνησε τη διερεύνηση με τον ηλεκτρισμό το 1745 και σύντομα αυτός και η ομάδα του θα έδιναν ηλεκτρικές επιδείξεις στο σπίτι του στη Φιλαδέλφεια. Σε ένα τέτοιο πείραμα λοιπόν κατέληξε να κάνει ηλεκτροσόκ στον εαυτό του, γεγονός που δεν τον αποθάρρυνε ωστόσο και συνέχισε την επιστημονική του εργασία, κάτι που θα οδηγούσε φυσικά στο μνημειώδες πείραμα με τον χαρταετό στην καταιγίδα (Ιούνιος του 1752), αποδεικνύοντας ότι ο ηλεκτρισμός είναι πράγματι βασικό στοιχείο της φύσης...

Ο Κάρολος Δαρβίνος έτρωγε άγνωστα ζώα



Πώς περιέγραφε τη γεύση των «πειραμάτων» του; Ως «απερίγραπτη»! Ο πάντοτε αεικίνητος λοιπόν βιολόγος όποτε συναντούσε άγνωστα ζώα αναρωτιόταν τι γεύση θα είχαν. Γι' αυτό και δοκίμαζε συχνά τη σάρκα άγνωστων πτηνών και ερπετών και σε μια τέτοια «αναζήτηση» κατέληξε να καταβροχθίσει μια κουκουβάγια. Πέρα από το επιστημονικό φιλοπερίεργο, ο ίδιος δεν φάνηκε καθόλου ευχαριστημένος από τη γεύση της γαστριμαργικής υπερβολής. Στο ιδιαίτερο μενού του, ιδιαίτερα στις περιπέτειές του πάνω στο «Beagle», θα δοκίμαζε αρμαντίλο, τρωκτικά, πούμα (στην Παταγονία), σαυροειδή, ακόμα και ιγκουάνα και χελώνες-γίγαντες στα Γκαλαπάγκος. Καλή χώνεψη είπαμε;

Ο Ισαάκ Νεύτων μίλησε μόνο μια φορά στη θητεία του στο κοινοβούλιο



Κι αν αναρωτιέστε τι είπε, ζήτησε απλώς να κλείσουν το ανοιχτό παράθυρο γιατί έμπαζε κρύο! Αλήθεια, ο Νεύτων ως πολιτικός υπήρξε ιδιαίτερα συνεσταλμένος. Εκλέχτηκε βουλευτής το 1689 και υπηρέτησε για έναν χρόνο στη Βουλή, ανοίγοντας το στόμα του μόλις μία φορά κατά τις χρονοβόρες διαδικασίες. Κι αυτό, όπως είπαμε, για να ζητήσει από υπάλληλο του κοινοβουλίου να κλείσει το παράθυρο...

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν ξέχασε τη διεύθυνση του σπιτιού του



Ο άνθρωπος που άλλαξε την πορεία της φυσικής μπήκε λοιπόν μια μέρα σε ταξί και ζήτησε από τον ταξιτζή να τον πάει σπίτι του. Κι όταν ο έρμος ο οδηγός τον ρώτησε πού ήταν αυτό, εκείνος αποφάνθηκε με ύφος «μα στο σπίτι του Αϊνστάιν»! Επιστρέφοντας λοιπόν μια μέρα από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, η διάνοια ξέχασε τη διεύθυνση και η εξής συνομιλία έλαβε χώρα, με τον οδηγό του ταξί να μην τον αναγνωρίζει αρχικά. Ο Αϊνστάιν ρώτησε λοιπόν τον ταξιτζή αν ήξερε το σπίτι του Αϊνστάιν. «Και ποιος δεν ξέρει στο Πρίνστον τη διεύθυνση του Αϊνστάιν, όλοι την ξέρουν», αποκρίθηκε εκείνος, ρωτώντας συμπληρωματικά τον επιστήμονα αν ήθελε πράγματι να συναντήσει τον Αϊνστάιν. Κι όταν ο τελευταίος αποκρίθηκε: «Εγώ είναι ο Αϊνστάιν, ξέχασα τη διεύθυνση του σπιτιού μου. Μπορείς να με πας εκεί», ο ταξιτζής τον μετέφερε στο σπίτι του περιχαρής και δεν του πήρε και σέντσι...

Ο Έντγκαρ Άλαν Πόε έσκισε το παντελόνι του παίζοντας στο γρασίδι με τη γυναίκα του



Πώς υποδέχτηκε το γεγονός ο εμβληματικός λογοτέχνης; «Κοκκίνισα από ντροπή»! Ο Πόε έπαιζε λοιπόν στην αυλή του σπιτιού του με την κατά πολύ νεότερη σύζυγό του, όταν τα παιχνίδια στο γρασίδι κατέληξαν με το παντελόνι του σκισμένο, κάτι που τον έκανε να κοκκινίσει από την ντροπή του. Όσο για τη νεαρή σύζυγο, το καταδιασκέδασε...

Η Βιρτζίνια Γουλφ έψησε κατά λάθος τη βέρα της μέσα σε πουτίγκα



Αφού παντρεύτηκε, η Γουλφ θεώρησε ότι ήταν πια καιρός να μάθει δυο-τρία πράγματα για την κουζίνα, γι' αυτό και γράφτηκε σε σχολή μαγειρικής. Κι έτσι, σε μια από τις πρώτες οικιακές επιδείξεις των νέων της ικανοτήτων, έψησε το γαμήλιο δαχτυλίδι της μέσα σε μια πουτίγκα. Ευκολότερη μάλλον η μοντερνιστική λογοτεχνία παρά η μαγειρική ε;

Ο Τόμας Έντισον θανάτωσε με ηλεκτροπληξία έναν ελέφαντα



Ήταν το έτος 1903 όταν ο Τόμας Έντισον είχε επιδοθεί σε έναν ανένδοτο για να αποδείξει ότι το εναλλασσόμενο ρεύμα έκρυβε πολλούς κινδύνους, σε μεγάλη αντίθεση βέβαια με το ασφαλές -και δικής του έμπνευσης- συνεχές. Ο ίδιος είχε σταντάρει το συνεχές ρεύμα ως πρότυπο ηλεκτροδότησης και δεν είχε κανένα σκοπό να αφήσει τους Τζορτζ Γουεστινγκχάουζ και Νίκολα Τέσλα να κλονίσουν τη θέση του στην αγορά με το εναλλασσόμενο ρεύμα τους. Η επιθετική εκστρατεία λοιπόν του Έντισον για να δείξει τους -υπαρκτούς- κινδύνους της ηλεκτροδοτικής εναλλακτικής περιλάμβανε μια σειρά από μακάβριους θανάτους ζώων με ηλεκτροπληξία εναλλασσόμενου ρεύματος: κι ενώ τα αδέσποτα γατάκια και σκυλάκια ήταν τα εύκολα θύματα, ο Έντισον κατάφερε να βάλει στο χέρι του τόσο βοοειδή όσο και άλογα. Η μεγάλη ευκαιρία του ωστόσο παρουσιάστηκε όταν ο ζωολογικός κήπος Luna του Coney Island αποφάσισε ότι ο θηλυκός ελέφαντας Topsy έπρεπε να φύγει. Ο Έντισον περιχαρής προσφέρθηκε να απαλλάξει το πάρκο από το συμπαθές παχύδερμο, σε δημόσια μάλιστα θέα (μπροστά σε 1.500 ανθρώπους) για να εξυπηρετήσει και τους «άλλους» σκοπούς του: 6.600 βολτ εναλλασσόμενου ρεύματος πέρασαν μέσα από το σώμα της άτυχης Topsy, με τον εφευρέτη να αποδεικνύει έτσι την υπόθεσή του, μην παραλείποντας φυσικά να κινηματογραφήσει το event. Φαίνεται όμως ότι οι βάναυσοι θάνατοι δεν έφτασαν για να απαλλαγεί από τον βραχνά του εναλλασσόμενου ρεύματος, που σύντομα θα γινόταν κοινός τόπος στην ηλεκτροδότηση της Αμερικής...

Ο μικρός Στιβ Τζομπς απελευθέρωσε φίδια μέσα στην τάξη



Σε συνέντευξή του το 1985 στο Playboy, ο Τζομπς παραδέχτηκε ότι ήταν ο φόβος και ο τρόμος των δασκάλων του. Ήταν στην τρίτη τάξη λοιπόν όταν απελευθέρωσε φίδια μέσα στη σχολική αίθουσα, γεγονός που θα οδηγούσε στην αποβολή του. Όπως εξάλλου και στις τόσες φορές που διατάραξε τη σχολική ηρεμία με τα αυτοσχέδια δυναμιτάκια του...

Η απίστευτη απάντηση της Γερτρούδης Στάιν στις εξετάσεις φιλοσοφίας



Έγραψε λοιπόν η Γερτρούδη στη γραπτή εξέταση στο τέλος των σπουδών της στο Radcliffe College στο μάθημα της φιλοσοφίας: «Αγαπητέ καθηγητή Τζέιμς, λυπάμαι πολύ, αλλά δεν έχω καμία όρεξη σήμερα για εξετάσεις στη φιλοσοφία». Κι εκεί που θα περίμενε κανείς να κοπεί, το πράγμα δούλεψε και δούλεψε πολύ καλά! Ο καθηγητής της απάντησε: «Αγαπητή δεσποινίς Στάιν, καταλαβαίνω απόλυτα πώς νιώθετε. Νιώθω κι εγώ συχνά έτσι», βάζοντάς της μάλιστα τον υψηλότερο βαθμό στην τάξη!

Ο Σέξπιρ δεν μπορούσε να αποφασίσει πώς γράφεται το επίθετό του



Υπάρχουν 6 διαφορετικές εκδοχές της υπογραφής του περίφημου θεατρικού συγγραφέα, τις οποίες συναντάμε σε νομικά έγγραφα, σε συμβόλαιο αγοράς κατοικίας, σε υποθήκη, ακόμα και στη διαθήκη του. Οι υπογραφές γράφουν ακολούθως: Willm Shakp, William Shaksper, Wm Shakspe, William Shakspere, Willm Shakspere και William Shakspeare!



Διαβάστε περισσότερα...