Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Ποιο ημισφαίριο του εγκεφάλου χρησιμοποιείτε περισσότερο;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Tι δείχνει για την προσωπικότητά σας - Κάντε το τεστ.

Υπάρχουν άνθρωποι που κινούνται κυρίως με βάση τη λογική και ακολουθώντας τους κανόνες. Υπάρχουν άνθρωποι δημιουργικοί και περίεργοι. Μπορεί οι χαρακτηρισμοί να είναι περισσότεροι απόλυτοι απ’ όσο πρέπει, ωστόσο υπάρχει μια εξήγηση που τους αιτιολογεί.

Η ιδέα είναι πως μια από τις δύο πλευρές του εγκεφάλου μας, το δεξί ή το αριστερό ημισφαίριο- κυριαρχεί κι αυτό διαμορφώνει με έναν τρόπο την προσωπικότητά μας.

Οι άνθρωποι στους οποίους κυριαρχεί το δεξί ημισφαίριο τείνουν να είναι κινούνται περισσότερο με το ένστικτο, να είναι δημιουργικοί και περίεργοι. Εκείνοι στους οποίους κυριαρχεί το αριστερό εμφανίζονται περισσότερο λογικοί, ορθολογικοί και να ακολουθούν στρατηγικές.

Το τεστ φτιάχτηκε από την ιστοσελίδα Sommer + Sommer, και βασίζεται στο ότι διάφορες λειτουργίες μας «εκπορεύονται» είτε από την αριστερή είτε από τη δεξιά πλευρά του εγκεφάλου, και στο ότι το δεξί ημισφαίριο ελέγχει τους μύες της αριστερής πλευράς του σώματος και το αντίστροφο.

Σε γενικές γραμμές, τονίζει η Daily Mail, το αριστερό ημισφαίριο κυριαρχεί στη γλώσσα, στην αποκωδικοποίηση των ηχητικών σημάτων που λαμβάνουμε και στις περισσότερες από τις λειτουργίες του λόγου. Επίσης εκτελεί λογικούς και μαθηματικούς υπολογισμούς, ενώ συνδέεται και περισσότερο με τη μνήμη.

Το δεξί ημισφαίριο σχετίζεται με τις χωρικές δεξιότητες, την αναγνώριση προσώπων και την επεξεργασία της μουσικής. Ασχολείται επίσης με κάποια μαθηματικά αλλά κυρίως με εκτιμήσεις και συγκρίσεις. Συμβάλλει επίσης στην κατανόηση των οπτικών σημάτων και στην απόδοση νοήματος σε ό,τι βλέπουμε.

Υπάρχει βέβαια και η άποψη νευροεπιστημόνων πως δεν είναι τόσο διακριτή η λειτουργία των δύο ημισφαιρίων και πως οι εγκεφαλικές λειτουργίες δεν επιμερίζονται δεξιά ή αριστερά αλλά ολοκληρώνονται στο σύνολο του εγκεφάλου.

Κάντε το τεστ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.