Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Ζευγάρια κάνουν σεξ έξω από κλαμπ


Σοκαριστική φωτογραφία σε πάρκινγκ.

«Καμία ντροπή», γράφει ένας χρήστης του twitter μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφίας με δύο ζευγάρια να κάνουν σεξ έξω από νυχτερινό κέντρο στο Μπέλφαστ.

Οι τέσσερις νεαροί δεν ντράπηκαν να επιδοθούν σε ερωτικές περιπτύξεις σε ένα πάρκινγκ, το οποίο ήταν διόλου απόμερο και επαρκώς φωτισμένο για να φαίνονται καθαρά. Και δεν βρίσκονταν καν μέσα σε αυτοκίνητο, αλλά μετέτρεψαν το οδόστρωμα σε... κρεβάτι. Μάλιστα ένας από τους περαστικούς τους φωτογράφισε, με την επίμαχη λήψη να έχει προκαλέσει την οργή του κόσμου, όπως αναφέρει η Mirror.

Τα δύο ζευγάρια γνωρίστηκαν στο κλαμπ που διασκέδαζαν στην Ιρλανδία και λίγο μετά άρχισαν τα… ακροβατικά σε κοινή θέα. Η εικόνα δείχνει τις δύο γυναίκες να βρίσκονται πάνω από τους νεαρούς, σχεδόν γυμνές, θυμίζοντας το περιστατικό στο Magaluf όταν μία νεαρή έκανε στοματικό σεξ σε 24 άντρες για ένα δωρεάν ποτό. «Δεν έμαθαν από τα όσα ντροπιαστικά συνέβησαν στο Magaluf», γράφει ένας άλλος χρήστης του twitter.

Πάντως, η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας –παρά την έκταση που έχει πάρει το περιστατικό στο Μπέλφαστ- δεν έχει ξεκινήσει έρευνα (!) λόγω μη ύπαρξης επίσημης καταγγελίας.






Διαβάστε περισσότερα...

Ανατριχιαστικά και μακάβρια εξώφυλλα βιβλίων


Όταν η ανθρώπινη σάρκα χρησιμοποιείται για να κοσμεί πνευματικά πονήματα!

Τη λένε ανθρωποδερμική βιβλιοδεσία και δεν είναι πλάσμα που κατοικεί στους σκοτεινούς θρύλους και τη μυθολογία του τρόμου.

Πρόκειται για πραγματική τεχνική δεσίματος βιβλίων, που παρά το γεγονός ότι με τα σημερινά πρότυπα δεν θα ήταν αποδεκτή, ήταν ωστόσο σε λειτουργία ήδη από τον 17ο αιώνα!

Και βέβαια, όπως θα περίμενε κανείς, η τεχνική έγινε δημοφιλέστατη τόσο στη Γαλλική Επανάσταση όσο στους κόλπους της ευρωπαϊκής αριστοκρατίας του 19ου αιώνα.

Με δέρμα ανθρώπων συνήθιζαν να τυλίγουν ιατρικά εγχειρίδια ανατομίας, διαθήκες, δικαστικά πρακτικά και άλλα νομικά έγγραφα. Παρά το γεγονός ότι θρύλοι περιέβαλαν πάντα την όλη διαδικασία, η ανθρωποδερμική βιβλιοδεσία έχει χρησιμοποιηθεί εκτενώς, ακόμα και σε κοινά κείμενα.

Ας δούμε λοιπόν μια σειρά από επιβεβαιωμένες περιπτώσεις χρήσης της τεχνικής, εκεί όπου το ανθρωποδερματόδετο του βιβλίου έφερε το μακάβριο στην επικράτεια της γραμματείας…

«A True and Perfect Relation of the Whole Proceedings Against the Late Most Barbarous Traitors, Garnet A Jesuit and His Confederates» (1606)
Δότης δέρματος: Πάστορας Χένρι Γκαρνέτ



Το βιβλίο αναπαράγει την ιστορία της Συνωμοσίας της Πυρίτιδας, την απόπειρα δολοφονίας του βρετανού μονάρχη και ανατίναξης του Κοινοβουλίου που έλαβε χώρα το 1605 και έκανε γνωστό το όνομα του Γκάι Φοκς στον πλανήτη. Κι αν ο γνωστότερος καθολικός συνωμότης ήταν ο Φοκς, κι ο αββάς Χένρι Γκαρνέτ δεν πήγαινε πίσω, ο επικεφαλής των Ιησουιτών της Αγγλίας. Όταν λοιπόν τον εκτέλεσαν, χρησιμοποίησαν τμήμα της σάρκας του για να καλύψουν το βιβλίο, σε μια κατάφωρη πράξη εκδίκησης. Στη λατινική επιγραφή μάλιστα του εξωφύλλου, διαβάζουμε: «Σοβαρό παράπτωμα τιμώρησε τη σάρκα»…

«Practicarum Quaestionum Circa Leges Regias Hispaniae» (1632)
Δότης δέρματος: Jonas Wright



Στη συλλογή σπάνιων βιβλίων της Νομικής Βιβλιοθήκης Langdell του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, υπάρχει ένας τόμος αρκετών αιώνων ζωής που δεν μοιάζει με τους άλλους. Το βιβλίο, μια ανθολογία νόμων του ισπανικού Δικαίου, γράφει στο οπισθόφυλλό του: «Το δέσιμο του βιβλίου είναι ό,τι απέμεινε από τον καρδιακό μου φίλο
Jonas Wright, ο οποίος γδάρθηκε ζωντανός την 4η Αυγούστου 1632. Ο βασιλιάς μου έδωσε το βιβλίο, ένα από τα λίγα υπάρχοντα του Jonas, μαζί με άφθονη από τη σάρκα του για να το δέσω. Αναπαύσου εν ειρήνη». Άλλο ένα ξακουστό παράδειγμα ανθρωποδερμικής βιβλιοδεσίας, δείχνει ότι η τεχνική χρησιμοποιούταν και για επιμνημόσυνους και συναισθηματικούς λόγους…

«Leeds, England Ledger» (18ος αιώνας)
Δότης δέρματος: Άγνωστος



Ήταν το 2006 όταν ήρθαν στο φως στο Λιντς της Αγγλίας τα κατάστιχα αυτά των 300 ετών, που αρκετά περίεργα είναι γραμμένα στα γαλλικά και χρονολογούνται γύρω στο 1700. Αυτό υποδεικνύει ότι μπορεί να έλκουν την καταγωγή τους από τη Γαλλική Επανάσταση, μια εποχή δηλαδή που η ανθρωποδερμική βιβλιοδεσία είχε την τιμητική της. Η «Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη» αλλά και το Γαλλικό Σύνταγμα του 1793 έχουν εξάλλου αντίτυπα τυλιγμένα σε δέρμα ανθρώπου…

«Samuel Johnson’s Dictionary» (1818 περίπου)
Δότης δέρματος: James Johnson



Ο Samuel Johnson ήταν ένας από τους πλέον διαπρεπείς λεξικογράφους της αγγλικής γλώσσας, καθώς το λεξικό του θεωρούταν από τα πλέον έγκυρα. Όταν κυκλοφόρησε το 1755, το Λεξικό του Samuel Johnson περιείχε 40.000 λήμματα, όντας το πλέον εκτεταμένο και λεπτομερειακό της αγγλικής γλώσσας στα χρόνια εκείνα. Το 1818 τώρα, ένας εγκληματίας επ ονόματι James Johnson κρεμάστηκε στην Αγγλία και το δέρμα του μετατράπηκε σε δερματόφυλλο εξώφυλλο για το πολυτιμημένο λεξικό. Δεν υπάρχουν στοιχεία για ενδεχόμενη σχέση των δύο αντρών…

«Red Barn Murder Judicial Proceedings» (1828)
Δότης δέρματος: William Corder



Ο Φόνος της Κόκκινης Αποθήκης ήταν μια διαβόητη υπόθεση στα εγκληματικά χρονικά της Αγγλίας που έλαβε χώρα το 1827. Μια νεαρή γυναίκα έφερε στον κόσμο το παιδί του κακοποιού William Corder κι εκείνος, προφασιζόμενος ότι ήθελε να την κλέψει και να φύγουν μαζί, της έδωσε ραντεβού στην Κόκκινη Αποθήκη, όπου τη σκότωσε. Η δίκη και η εκτέλεση του δολοφόνου απέκτησε μεγάλη δημοσιότητα και η σορόςτου χρησιμοποιήθηκε με πολλούς τρόπους: το σώμα του έγινε αντικείμενο εκτεταμένης ανατομικής μελέτης, ο σκελετός του έγινε εκπαιδευτικό βοήθημα στο Νοσοκομείο του West Suffolk και το δέρμα του, αφού αφαιρέθηκε χειρουργικά από τον διαπρεπή χειρουργό George Creed, χρησιμοποιήθηκε για να δεθούν τα δικαστικά πρακτικά της υπόθεσής του. Στην επιγραφή του Creed πάνω στο βιβλίο διαβάζουμε: «Το δέσιμο του βιβλίου είναι από το δέρμα του δολοφόνου William Corder, το οποίο αφαιρέθηκε από το σώμα του και προετοιμάστηκε από μένα το έτος 1828: George Creed, χειρουργός του Νοσοκομείου Suffolk». Το βιβλίο φυλάσσεται στο Moyse’s Hall Museum.

«Narrative of the Life of James Allen, alias Jonas Pierce, alias James H. York, alias Burley Grove, the Highwayman, Being His Death-bed Confession to the Warden of the Massachusetts State Prison» (1837)
Δότης δέρματος: James Allen



Ο James Allen ήταν ένας διαβόητος ληστής που έδρασε στις αρχές του 19ου αιώνα στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ και είχε μια περίεργη τελευταία επιθυμία. Ο κλέφτης είχε παραδοθεί δεμένος χειροπόδαρα στην αστυνομία από τον John Fenno, ο οποίος από θύμα ληστείας του Allen μετατράπηκε σε τιμωρό. Πριν λοιπόν εκτελεστεί, ο εγκληματίας ζήτησε από τον διευθυντή της φυλακής να καθαρογράψει τα απομνημονεύματά του και να τα τυλίξει με τμήμα της σάρκας του, παραδίδοντας το βιβλίο στον Fenno! Πράγμα που έγινε δηλαδή, αν και χρόνια αργότερα οι απόγονοί του θα δώριζαν το μακάβριο πόνημα στο Anthenaeum της Βοστόνης…

«The Poetical Works of John Milton» (1852)
Δότης δέρματος: George Cudmore



Ήταν το 1830 όταν ο μπόγιας αρουραίων George Cudmore δηλητηρίασε τη γυναίκα του και εκτελέστηκε λίγο αργότερα. Μετά την εκτέλεση, η σορός του μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Έξετερ για νεκροψία και τμήμα της σάρκας του βρέθηκε κατόπιν στην κατοχή του βιβλιοδέτη W. Clifford. Το δέρμα του δολοφόνου χρησιμοποιήθηκε για να δεθεί ο τόμος των απάντων του ποιητή John Milton, όπου στο εξώφυλλο μνημονεύεται ο Cudmore και το κακούργημα που τον οδήγησε στην αγχόνη. Το βιβλίο φυλάσσεται σήμερα στη βιβλιοθήκη Westcountry Studies Library του Έξετερ.

«Terres du Ciel» (1882)
Δότης δέρματος: Άγνωστη γαλλίδα κόμισσα



Ο Camille Flammarion ήταν ένας γάλλος αστρονόμος και συγγραφέας που είχε μεγάλο κοινό στα χρόνια του. Μια από τις πλέον πιστές θαυμάστριές του ήταν μια νεαρή αριστοκράτισσα που πέθανε από φυματίωση. Εκπληρώνοντας την τελευταία της επιθυμία, οι γονείς της έκοψαν ένα μεγάλο τμήμα του δέρματός της και το έστειλαν στον αστρονόμο για να δέσει λέει το επόμενο σύγγραμμά του, τέτοια ήταν η εκτίμηση που του έτρεφε η νεαρή κόμισσα. Κι αυτός δέχτηκε! Ως αποτέλεσμα, το πρώτο αντίτυπο του επόμενου βιβλίου του τυλίχθηκε με τη σάρκα της αριστοκράτισσας, στο εξώφυλλο του οποίου διαβάζουμε με χρυσά γράμματα: «Ευσεβής ικανοποίηση ευχής ανώνυμης / Δεμένο με ανθρώπινο δέρμα, 1882». Το βιβλίο φιλοξενείται στη βιβλιοθήκη του αστεροσκοπείου του Juvisy…

«El Viaje Largo» (1972)
Δότης δέρματος: Άγνωστος



Στη βιβλιοθήκη Bailey Library του Πανεπιστημίου του Slippery Rock υπάρχει ένα μικρό βιβλιαράκι με ισπανική ερωτική ποίηση (όνομα συγγραφέα: Tere Medina), το οποίο είναι δεμένο με ανθρώπινο δέρμα. Το σοκαριστικό εδώ είναι η χρονολογία, καθώς δεν μιλάμε για παλιά ιστορία αλλά για ένα ποιητικό έργο που κυκλοφόρησε το 1972! Στο οπισθόφυλλο της έκδοσης, διαβάζουμε: «Το αντίτυπο αυτού του βιβλίου έχει γίνει από ανθρώπινο δέρμα. Η φυλή Aguadilla διατηρεί την επιδερμίδα του σώματος των νεκρών μελών της. Την ώρα που το μεγαλύτερο μέρος του δέρματος χρησιμοποιείται από τους ίδιους τους ιθαγενείς, ένα τμήμα βρίσκει τον δρόμο του προς το εμπόριο, όπου υπάρχει μια μικρή αλλά σταθερή ζήτηση. Αυτό το εξώφυλλο είναι αντιπροσωπευτικό αυτής της ζήτησης»…



Διαβάστε περισσότερα...

Τούρτες... χωρισμού


Μακάβρια γλυκά για γυναίκες που γιορτάζουν την εκδίωξη του πρώην - Δείτε τα.

Μετά από ένα χωρισμό πολλοί άνθρωποι στρέφονται στο φαγητό για να βρουν… παρηγοριά στον πόνο τους. Οι γυναίκες προτιμούν κυρίως τα γλυκά. Υπάρχουν όμως και κάποιες γυναίκες που γιορτάζουν και μάλιστα με τούρτες φτιαγμένες ειδικά για την περίσταση. Ναι κι όμως, υπάρχουν οι τούρτες… χωρισμού.

Ένα πάρτι στήθηκε στη Βρετανία για την Έμα Χάρλεϊ, με την εορτάζουσα να κόβει την τούρτα και να… αποκηρύσσει τον πρώην σύζυγο της που την απάτησε. Η 40χρονη γιόρτασε το διαζύγιο της με ένα γλυκό διακοσμημένο με ταφόπλακες (!), κάποιες από τις οποίες ανέφεραν το όνομα του (Ματ), ενώ μέσα στο φέρετρο είχε τοποθετηθεί το δαχτυλίδι του αρραβώνα της και η βέρα της, όπως τονίζεται στη Daily Mail. Μια τούρτα-νεκροταφείο κοινώς.

Η συγκεκριμένη δεν είναι η μόνη που «πανηγύρισε» το διαζύγιο της. Πολλές άλλες γυναίκες το έχουν κάνει. Η συγκεκριμένη νέα μόδα –γιατί περί αυτού πρόκειται- έχει τις ρίζες της (τι περίεργο) στην Αμερική. Εκεί πολλές έκοψαν τούρτες πάνω στις οποίες νύφες θυσίαζαν γαμπρούς.

Πλέον, οι ζαχαροπλάστες στη Βρετανία αναφέρουν μια τεράστια αύξηση στις παραγγελίες ανάλογων μακάβριων γλυκών που παρουσιάζουν… σφαγές μεταξύ πρώην συζύγων. Η αλήθεια είναι πως τα σχέδια είναι… ευφάνταστα και διόλου χαρούμενα. Κάποιες τούρτες δείχνουν νύφες να σέρνουν γαμπρούς, να τους πετούν σε σκουπιδοντενεκέδες, να τους μαχαιρώνουν, να παίζουν ποδόσφαιρο με τα κεφάλια τους και να βάζουν γκολ, να γράφουν συνθήματα του στυλ «Η Μόλι είναι ελεύθερη. Γεια σου κορόιδο», να δείχνουν τα ζευγάρια χωρισμένα (το ελαφρύτερο όλων), μέχρι και γαμπρούς να ζητιανεύουν πια για σπιτικό φαγητό.

Βέβαια, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Καθώς φαίνεται και κάποιοι άνδρες έχουν μπει στο μακάβριο αυτό… παιχνίδι. Μάλιστα, μια τούρτα εμφανίζει έναν γαμπρό να κλωτσά μια νύφη.

Η νέα μόδα εξαπλώνεται ραγδαία, με πάρτι χωρισμού με τα ανάλογα γλυκά να στήνονται ολοένα και συχνότερα. Την ίδια ώρα οι ψυχολόγοι προειδοποιούν πως όλη αυτή η οργή και η πικρία μόνο καλό δεν κάνει και ιδίως όταν υπάρχουν παιδιά στη μέση, τα οποία εισπράττουν και πρακτικά –πέρα από λεκτικά- άσχημα μηνύματα. Πολλές φορές δεν ακούν απλώς τους γονείς τους να λένε μεταξύ τους εκφράσεις του τύπου «Σε μισώ» και «Θέλω να πεθάνεις», αλλά τις βλέπουν και σε αναπαραστάσεις πάνω στις τούρτες.

Πάρτε μια ιδέα για τα δημιουργήματα του χωρισμού…
















Διαβάστε περισσότερα...

Ένας στους τέσσερις Αμερικανούς δεν ασκείται καθόλου


Οι δέκα πολιτείες με τους λιγότερο γυμνασμένους πολίτες στις ΗΠΑ.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής δημοσίευσε πρόσφατα μια έκθεση, η οποία εξετάζει το βαθμό σωματικής δραστηριότητας των πολιτών στις διαφορετικές πολιτείες.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, ένας στους τέσσερις Αμερικανούς… δε σηκώνεται από τον καναπέ και παραδέχεται ότι δεν ασχολείται με κανενός είδους σωματική άσκηση.

Όπως αναφέρει το περιοδικό Time σε δημοσίευμά του, το 25,4% των πολιτών στην Αμερική δε διαθέτει καθόλου χρόνο για σωματική άσκηση, με μόλις τους μισούς από τους ερωτηθέντες να αναφέρουν ότι γυμνάζονται 150 λεπτά την εβδομάδα (η κατευθυντήρια γραμμή για αερόβιες δραστηριότητες στη χώρα).

Οι δέκα πολιτείες που έχουν τα υψηλότερα ποσοστά… αδράνειας είναι οι εξής:

1. Μισισίπι: 36%

2. Τεννεσί: 35.1%

3. Δυτική Βιρτζίνια: 35.1%

4. Λουιζιάνα: 33.8%

5. Αλαμπάμα: 32.6%

6. Οκλαχόμα: 31.2%

7. Αρκάνσας: 30.9%

8. Κεντάκι: 29.3%

9. Ιντιάνα: 29.2%

10. Μισούρι: 28.4%



Διαβάστε περισσότερα...

Πόσα καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής


Σε καθοδική πορεία τα ασφάλιστρα των πλοίων.

Η παραγωγή ασφαλίστρων του συνόλου των ασφαλιστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιήθηκαν στον κλάδο πλοίων, εκτιμάται ότι έφτασε τα 10,9 εκατ. ευρώ το 2013, γνωρίζοντας μείωση κατά 15,6% σε σχέση με το 2012.

Ομοίως, ο κλάδος αστικής ευθύνης πλοίων εκτιμάται ότι είχε παραγωγή 6 εκατ. ευρώ, η οποία επίσης ήταν μειωμένη κατά 2,9% σε σχέση με το 2012. Συνεπώς η παραγωγή ασφαλίστρων της αγοράς για τις ασφαλίσεις πλοίων συνολικά υπολογίζεται ότι ανήλθε στα 16,8 εκατ. ευρώ το 2013 (έναντι 20,1 εκατ. ευρώ το 2012), όμως δεν είναι γνωστό το μέρος του συνόλου που αντιστοιχεί στις ασφαλίσεις σκαφών αναψυχής γι' αυτό και πραγματοποίησε σχετική μελέτη η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Οικονομικά στοιχεία των ασφαλίσεων σκαφών αναψυχής

Σύμφωνα με τις απαντήσεις στη σχετική έρευνα με ερωτηματολόγιο των 19 ασφαλιστικών επιχειρήσεων - μελών της ΕΑΕΕ που δραστηριοποιούνται στην ασφάλιση σκαφών αναψυχής, η εγγεγραμμένη παραγωγή πρωτασφαλίστρων στο σύνολο των καλύψεων στα σκάφη αναψυχής έφτασε τα 9,5 εκατομμύρια ευρώ για το 2013, εκ των οποίων τα 3,3 εκατομμύρια ευρώ αφορούσαν στην κάλυψη της αστικής ευθύνης. Το απόθεμα μη δεδουλευμένων ασφαλίστρων στο τέλος της χρονιάς μειώθηκε στα 4 εκατομμύρια ευρώ από τα 4,6 εκατομμύρια ευρώ στην αρχή της χρονιάς.

Οι συνολικές καταβολές για αποζημιώσεις κατά τη διάρκεια του έτους ήταν 4,1 εκατομμύρια ευρώ για 659 απαιτήσεις. Το απόθεμα εκκρεμών ζημιών στο τέλος του 2013 αυξήθηκε στα 10,9 εκατομμύρια ευρώ από τα 10,1 εκατομμύρια ευρώ και αφορά σε 638 περιπτώσεις. Κατά τη διάρκεια του 2013, τα δικαιώματα συμβολαίου έφτασαν στα 1,4 εκατομμύρια ευρώ και οι προμήθειες τα 1,8 εκατομμύρια ευρώ.

Ο υπολογιζόμενος δείκτης ζημιών του κλάδου για το 2013, με βάση το οικονομικό έτος, ήταν 42,6% (55,7% το 2012) και το κόστος πρόσκτησης εργασιών 19,2% (από 18,2% το 2012). Το ποσοστό του δικαιώματος συμβολαίου επί των εγγεγραμμένων ασφαλίστρων κυμάνθηκε κατά μέσον όρο στο 15,1%, από 13,9% το 2012. Αντιστοίχως, στους λοιπούς κλάδους ασφάλισης κατά Ζημιών (δηλαδή χωρίς την Αστική ευθύνη οχημάτων), ο δείκτης ζημιών για το 2012 ήταν 27,5%, το κόστος πρόσκτησης εργασιών 16,4% ενώ το δικαίωμα συμβολαίου 15,4%.

Ο μεγαλύτερος αριθμός ασφαλισμένων σκαφών είναι αυτά της προσωπικής αναψυχής, ενώ τα επαγγελματικά σκάφη αναλογικά υπερέχουν στις αποζημιώσεις. Ως τρόπο κίνησης, η πλειοψηφία των ασφαλισμένων σκαφών διαθέτει μηχανοκίνηση αλλά τα ιστιοπλοϊκά σκάφη έχουν μεγαλύτερη μέση ασφαλιζόμενη αξία. Σε σχέση με το 2012, το μερίδιο των ιστιοπλοϊκών στο σύνολο των ασφαλιζομένων σκαφών μειώθηκε ως προς το πλήθος αλλά αυξήθηκε ως προς την ασφαλιζόμενη αξία.

Συγκεκριμένα, η συντριπτική πλειοψηφία των σκαφών (σχεδόν 87%) δηλώνεται στην προσωπική αναψυχή. Το συγκεκριμένο μέγεθος αυξήθηκε μετά τις μειώσεις των προηγούμενων ετών (2009: 90%, 2012: 84%). Στην παραγωγή ασφαλίστρων, τα επαγγελματικά σκάφη με πλήρωμα εμφανίζουν αναλογικά πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή από ότι εμφανίζει ο αριθμός των συμβολαίων τους. Στις ζημιές, τα επαγγελματικά σκάφη με πλήρωμα εμφάνισαν μεγάλη, μείωση στη συμμετοχή τους σε σχέση με το 2012 .

Οι κύριες αιτίες όσον αφορά το ποσό καταβολής αποζημίωσης είναι αυτές της πρόσκρουσης/σύγκρουσης, των μηχανικών βλαβών και των ζημιών στο ελικοαξονικό σύστημα. Η μέση αποζημίωση, η οποία γνώρισε μείωση από 12,3 χιλ. ευρώ στα 7,7 χιλ. ευρώ συνολικά, όταν εξετάζεται ανά αιτία ζημιάς φαίνεται ότι είναι μεγαλύτερη στα αίτια της προσάραξης, των μηχανικών βλαβών και των ζημιών στο ελικοαξονικό σύστημα.

Από τη μελέτη των στοιχείων των αποζημιώσεων ανά έτος έκδοσης ασφαλιστηρίου συμβολαίου, ο δείκτης ζημιών του κλάδου εκτιμάται στο 42,9% κατά μέσον όρο τα πέντε τελευταία έτη (2009-2013).

Η καθοδήγηση της έρευνας έγινε από την αρμόδια Υποεπιτροπή ασφαλίσεων σκαφών και αεροσκαφών της Επιτροπής Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών και Σκαφών της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.



Διαβάστε περισσότερα...

Έφτιαξαν παγωτό-προφυλακτικό


Η νέα μόδα για παιδιά στην Κίνα.

Τι άλλο θα σκεφτούν οι Κινέζοι; Η συγκεκριμένη πάντως, φαίνεται να είναι η πιο… προχωρημένη (αν μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε έτσι) ιδέα τους. Ο λόγος για το παγωτό που έχει μορφή προφυλακτικού.

Το νέο αυτό προϊόν έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στη χώρα, καθώς πρόκειται για κάτι που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά και μάλιστα κάνει θραύση! Κάτι που έχει εξοργίσει τους γονείς και απαγορεύουν στα παιδιά τους να το δοκιμάζουν.

Το συγκεκριμένο γλύκισμα έχει μία ελαστική επικάλυψη γύρω του και απαιτεί το δάγκωμα του περιβλήματος (στο επάνω μέρος του) για να το φάει κανείς. Η περίεργη-προκλητική συσκευασία του παγωτού, που ονομάζεται «Bubble Cream» άναψε φωτιές, όπως αναφέρει η Metro. Μάλιστα, ξεκίνησε μια μεγάλη διαμάχη μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών με παιδιά που αγοράζουν το εν λόγω παγωτό. «Θα αισθανόμουν ντροπή να το φάω αν και ενήλικας. Πόσο μάλλον να είναι κανείς ανήλικος» λέει κάποιος πατέρας.

Ο πατέρας ενός άλλου μαθητή δημοτικού σχολείου είπε: «Πώς να του εξηγήσω το λόγο που του απαγορεύω να το φάει; Το παιδί μου είναι τόσο μικρό!». Πάντως, παρά το σάλος που δημιουργήθηκε στην Κίνα, η βιομηχανία που παρασκευάζει το παγωτό-προφυλακτικό –και εδρεύει στην επαρχία Τζιλίν- δεν έχει κάνει σχόλιο επί του θέματος.






Διαβάστε περισσότερα...

Μουσικό και Πειραματικό Γυμνάσιο στον Έβρο


Νέες σχολικές μονάδες θα ιδρυθούν στην Αλεξανδρούπολη
.
Ενισχύονται οι σχολικές μονάδες του νομού Έβρου καθώς αναμένεται η ίδρυση Μουσικού Σχολείου και Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου. Τα νέα για την επικείμενη ίδρυση των δυο νέων σχολικών μονάδων ανακοινώθηκαν κατά τη συνάντηση εργασίας του υφυπουργού Παιδείας κ. Δερμεντζόπουλου με το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελο Λαμπάκη.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και κατά τη διάρκειά της έγινε αναφορά στις δυνατότητες ενίσχυσης των σχολικών υποδομών στην πόλη της Αλεξανδρούπολης μέσα από την ίδρυση και λειτουργίας Μουσικού Γυμνασίου και Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου.

Οι δυο, υπό μελέτη, νέες σχολικές μονάδες θα ενισχύσουν ποιοτικά το υφιστάμενο επίπεδο των σχολικών υποδομών που λειτουργούν στην περιοχή και θα αποτελέσουν το πρώτο βήμα για την μελλοντική βελτίωση των δημόσιων παρεχόμενων υπηρεσιών εκπαίδευσης, τόσο στο νομό Έβρου, αλλά και ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Θράκης.

Η λειτουργία Μουσικού Γυμνασίου στην πόλη της Αλεξανδρούπολης κρίνεται ως σημαντική, καθώς τα μουσικά σχολεία λειτουργούν συμπληρωματικά προς τα ωδεία, προάγοντας τη μουσική παιδεία και γενικότερα τη δημόσια εκπαίδευση σε συλλογικό επίπεδο.

Η ίδρυση του Μουσικού Γυμνασίου θα αποτελέσει το πρώτο βήμα ενός ευρύτερου σχεδιασμού που θα περιλαμβάνει στο μέλλον και την ίδρυση Μουσικού Δημοτικού Σχολείου στην πρωτεύουσα του Νομού Έβρου, του πρώτου στη χώρα μας.

Το Μουσικό Γυμνάσιο μελετάται, με πρόταση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, να λειτουργήσει στους χώρους του εμβληματικού για την πόλη της Αλεξανδρούπολης και ήδη υπό ανακαίνιση νεοκλασικού κτιρίου έκτασης 800 τ.μ. του παλαιού νοσοκομείου.

Σε ό,τι αφορά το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο, αυτό θα έρθει να συμπληρώσει τη λειτουργία του υφιστάμενου Πρότυπου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης. Η υπό μελέτη ίδρυση Προτύπου Πειραματικού Γυμνασίου στην πρωτεύουσα του νομού Έβρου περιλαμβάνεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την πανελλαδική επέκταση του δικτύου Προτύπων Πειραματικών Σχολείων.

Η θέση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης είναι να ενταχθεί η δημιουργία των δυο νέων πρότυπων σχολικών μονάδων στο ευρύτερο πρόγραμμα στέγασης των σχολικών υποδομών της Αλεξανδρούπολης σε έκταση 32 στρεμμάτων του πρώην στρατοπέδου «Παρμενίων» που παραχωρήθηκαν από το στρατό στο δήμο Αλεξανδρούπολης.

Οι λεπτομέρειες για την ίδρυση του Μουσικού Γυμνασίου και του Πρότυπου Γυμνασίου της Αλεξανδρούπολης θα αναλυθούν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν στο προσεχές διάστημα ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος με το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελο Λαμπάκη.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο Asimo «κατακτά» την Ευρώπη


Η τελευταία γενιά του γνωστού ρομπότ παρουσιάστηκε στις Βρυξέλλες - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Η πιο βελτιωμένη έκδοση ενός εκ των διασημότερων ρομπότ στον κόσμο κατέφτασε στη Γηραιά Ήπειρο.

Η τελευταία γενιά του ανθρωποειδούς της Honda, Asimo, παρουσιάστηκε χτες στις Βρυξέλλες.

Το ρομπότ που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1986, μπορεί πλέον να ανοίξει ένα μπουκάλι και να σερβίρει το περιεχόμενό του. Ακόμη, έχει τη δυνατότητα να τρέξει, με ταχύτητα 9 χλμ/ώρα, να χοροπηδήσει ακόμη και να πραγματοποιήσει ένα κανονικό άλμα.

Η βελτιωμένη έκδοση του Asimo είναι σχεδιασμένη να λειτουργεί αυτόνομα, με 57 τρόπους κίνησης, να αναγνωρίζει και να ανταποκρίνεται στους ανθρώπους, με τη βοήθεια του πλήθους αισθητήρων με τους οποίους εξοπλίζεται.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο με τον Asimo…
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πότε είναι δυνατή η διαγραφή υποψηφίων διδακτόρων


Η σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

«Είναι δυνατή η διαγραφή υποψηφίων διδακτόρων, μόνο για λόγους αναφερόμενους στην επιστημονική πρόοδο της διαδικασίας εκπόνησης της διδακτορικής διατριβής ή για άλλο σπουδαίο λόγο, ο οποίος, σε κάθε περίπτωση, πρέπει να αφορά στο πρόσωπο του υποψήφιου διδάκτορα, και να συνάπτεται με υπαίτια συμπεριφορά αυτού, λόγους τους οποίους εκτιμά, κατά περίπτωση, η Γ.Σ.Ε.Σ. του τμήματος».

Τα παραπάνω αναφέρονται στη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που εκδόθηκε μετά την υποβολή ερωτήματος του πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τις κατά νόμο ενέργειες του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων ως προ την διαδικασία εκπόνησης διδακτορικών διατριβών υποψηφίων διδακτόρων για τους οποίους συντρέχουν οι κατά περίπτωση ακόλουθες παράμετροι:

α) Διορισμός επιβλέποντα καθηγητή σε άλλο ΑΕΙ και έλλειψη ενδιαφέροντος επίβλεψης από άλλο μέλος ΔΕΠ, β) Αναστολή άσκησης καθηκόντων του επιβλέποντα λόγω άσκησης καθηκόντων ΓΓ Περιφέρειας, γ) Παραίτηση επιβλέποντα και τριμελούς συμβουλευτικής επιτροπής και έλλειψη ενδιαφέροντος επίβλεψης από άλλο μέλος ΔΕΠ, δ) Έλλειψη ενδιαφέροντος από μέλος ΔΕΠ, ε) Αδράνεια υποψήφιου διδάκτορα, στ) Συνταξιοδότηση επιβλέποντα.

Η γνωμοδότηση του ΝΣΚ αναφέρει τα ακόλουθα:

α) Υπό το νομικό πλαίσιο του Ν. 2083/1992 και του Ν. 3685/2008, δεν υφίσταται ανώτατο χρονικό όριο περάτωσης της εκπόνησης διδακτορικής διατριβής, η υπέρβαση του οποίου να επιφέρει την διαγραφή του υποψήφιου διδάκτορα από τα μητρώα του τμήματος.

β) Δεν είναι κατά νόμο δυνατή η διαγραφή υποψήφιου διδάκτορα λόγω παρόδου μακρού χρόνου από την έναρξη της εκπόνησης της διδακτορικής διατριβής, και εν προκειμένω του χρονικού ορίου των επτά ετών, που προβλέπεται στο άρθρο 63 παρ.2 του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, δεδομένου ότι η σχετική ρύθμιση κείται εκτός της νομοθετικής εξουσιοδότησης του άρθρου 5 παρ.2 του Ν. 2083/1992 και είναι ανίσχυρη.

γ) Είναι δυνατή η διαγραφή υποψηφίων διδακτόρων, μόνο για λόγους αναφερόμενους στην επιστημονική πρόοδο της διαδικασίας εκπόνησης της διδακτορικής διατριβής ή για άλλο σπουδαίο λόγο, ο οποίος, σε κάθε περίπτωση, πρέπει να αφορά στο πρόσωπο του υποψήφιου διδάκτορα, και να συνάπτεται με υπαίτια συμπεριφορά αυτού, λόγους τους οποίους εκτιμά, κατά περίπτωση, η Γ.Σ.Ε.Σ. του τμήματος.

δ) Δεν είναι δυνατή η διαγραφή υποψηφίων διδακτόρων, για λόγους που αφορούν στα πρόσωπα του Επιβλέποντος και των μελών της Συμβουλευτικής Επιτροπής (παραίτηση, μετακίνηση σε άλλο Πανεπιστήμιο, αναστολή, αδυναμία άσκησης των καθηκόντων τους κλπ), στις περιπτώσεις δε αυτές, οφείλει η Γ.Σ.Ε.Σ. να προβεί σε ανασυγκρότηση της συμβουλευτικής επιτροπής με τον ορισμό νέων επιβλεπόντων και μελών της.

ε) Η συνταξιοδότηση μέλους Δ.Ε.Π. δεν συνιστά λόγο αντικατάστασής του ως επιβλέποντος και ως μέλους της συμβουλευτικής και εξεταστικής επιτροπής, εκτός εάν συντρέχουν άλλοι λόγοι (αδυναμία άσκησης καθηκόντων επίβλεψης, άρνηση κλπ).

στ) Καθηγητής, ο οποίος τελεί σε αναστολή άσκησης καθηκόντων, λόγω εκλογής του σε θέση Περιφερειάρχη, δύναται, εφόσον το επιθυμεί, να ασκεί, αμισθί, καθήκοντα επιβλέποντος και μέλους τριμελούς συμβουλευτικής και επταμελούς εξεταστικής επιτροπής υποψηφίων διδακτόρων.

Δείτε τη γνωμοδότηση με ένα κλικ εδώ.



Διαβάστε περισσότερα...

Αντιδράσεις για τη μετακίνηση των Δικαστηρίων του Πειραιά


Αντίθετη στην συγκεκριμένη κίνηση εμφανίζεται η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων.

Την κατηγορηματική αντίθεση της στην επαπειλούμενη μετακίνηση των Δικαστηρίων και Δικαστικών Υπηρεσιών του Πειραιά στις παλιές «καπναποθήκες του Κεράνη» στην οδό Θηβών, εκφράζει με ανακοίνωση της η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος.

Όπως αναφέρουν η ενέργεια αυτή «θα στερήσει ένα από τα εμβληματικά σημεία αναφοράς της ιστορικής πόλης του Πειραιά» και εκφράζουν τη συμπαράστασή τους «στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά και την Πειραιϊκή Κοινωνία, στηρίζοντας την θέση τους για την μεταστέγαση των Δικαστηρίων και Δικαστικών Υπηρεσιών του Πειραιά στο κέντρο της πόλης του Πειραιά και δη στο κτίριο της πρώην Ραλλείου Σχολής».

Στην ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή υπογραμμίζει ότι «Η παραμονή των Δικαστηρίων και Δικαστικών Υπηρεσιών σε λειτουργικό σημείο του ιστού της πόλης θέτει τα θεμέλια της επιδιωκόμενης και αναγκαίας ανάπτυξης της και συνάδει με τη φυσιογνωμία της ως πρώτο λιμάνι της Χώρας και της Μεσογείου» και καταλήγει: « Για το λόγο δε αυτό, μετά την παραχώρηση της χρήσης του ως άνω κτιρίου της πρώην Ραλλείου Σχολής από το Δήμο Πειραιά, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Ελληνικό Δημόσιο, υποστηρίζουμε κάθε είδους ενέργειες για τη μεταστέγαση των Δικαστηρίων και Δικαστικών Υπηρεσιών του Πειραιά στο παραπάνω κτίριο».



Διαβάστε περισσότερα...

Αυξάνονται καθημερινά οι άποροι στην Πάτρα


Περισσότεροι από 15 τόνοι τροφίμων σε 1.100 δικαιούχους.

Αυξάνονται καθημερινά οι άποροι στην Πάτρα που χρήζουν άμεσης βοήθειας από τις κοινωνικές δομές του δήμου και απευθύνονται στην τράπεζα τροφίμων ώστε να πάρουν έστω και λίγα τρόφιμα για να ταΐσουν τις οικογένειές τους.

Ο κοινωνικός οργανισμός του δήμου Πατρέων προχώρησε για άλλη μια φορά στη διανομή τροφίμων με τη συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών.

Η διανομή στους δικαιούχους ξεκίνησε από τις αρχές Ιουλίου και διήρκησε περισσότερο από μια εβδομάδα.

Κατά τη διανομή μοιράστηκαν περισσότεροι από 15 τόνοι τροφίμων σε 1.100 δικαιούχους και δόθηκαν 2.520 τεμάχια ειδών καθαριότητας και ατομικής υγιεινής.


Πηγή: http://www.patrastimes.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δεκαπέντε μέρες χωρίς νερό οι φαντάροι στον Έβρο


Ζητούν την παρέμβαση του ΓΕΣ.

Φαντάροι στο στρατόπεδο Χατζηπεντή στο Κουφό Βουνό στον Έβρο κατήγγειλαν στο Δίκτυο Σπάρτακος ότι εδώ και 15 μέρες δεν έχουν νερό για ξύρισμα, μπάνιο και τουαλέτα.

Όπως ανέφεραν οι φαντάροι, η κατάσταση είναι απελπιστική και γίνεται ακόμη χειρότερη λόγω της ζέστης, ενώ φοβούνται και πως η στέρηση κάθε δυνατότητας προσωρινής υγιεινής θέτει σε κίνδυνο την υγεία τους.

Γι’ αυτό και απαιτούν την παρέμβαση του ΓΕΣ και την άμεση λύση των προβλημάτων της μονάδας.



Διαβάστε περισσότερα...

Τη μαρτύρησε το παιδί της


Ο γιος έδειξε στον πατέρα φωτογραφίες της μητέρας του με τον εραστή της.

Έξαλλος έγινε ένας πιτσιρικάς από τη Ζιμπάμπουε έγινε έξαλλος όταν βρήκε φωτογραφίες της μητέρας του με τον εραστή της. Η πρώτη του αντίδραση ήταν να πάει στον πατέρα του και να του τις δείξει, αφήνοντας τον άφωνο.

Είχε στα χέρια του το κινητό της –απρόσεκτης- μαμάς του και «τρελάθηκε» όταν βρήκε τις… πόζες της στο κρεβάτι με έναν άλλο άνδρα. Κατάλαβε ότι επρόκειτο για τον εραστή της και δίχως να της πει κουβέντα φρόντισε να την μαρτυρήσει στον απατημένο σύζυγο. Ο Ντουμισάνι Ντμπέλε δεν ήξερε τι να κάνει όταν ο γιος του τού αποκάλυψε τα καμώματα της γυναίκας του. Μετά από λίγο εξοργίστηκε, καθώς όπως είπε, η σύζυγος του είχε κόψει το σεξ εδώ και ένα χρόνο.

Προσπάθησε να βρει την ψυχραιμία του, αλλά δεν το κατάφερε και επιτέθηκε στη γυναίκα του μέσα στο σπίτι τους. Εκείνη τα έχασε όταν ο άνδρας της άρχισε να τη χτυπά με μανία και μάλιστα της αφαίρεσε και ένα κομμάτι από το μάγουλο της. Μετά της αποκάλυψε το λόγο της οργής του, δείχνοντας της τις επίμαχες φωτογραφίες. Η Κεζίγια Ντμπέλε κάλεσε την αστυνομία και αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι απατούσε τον σύζυγο της! Αντ’ αυτού είπε ότι ο τελευταίος… τα έχασε όταν έφτασαν στα χέρια του τα χαρτιά του διαζυγίου, που εκείνη ζήτησε, για να βάλει τέλος στον γάμο τους μετά από 18 χρόνια.

Η γυναίκα εμφανίστηκε με γάζες σε όλο το πρόσωπο της στο δικαστήριο και κατάφερε να βγουν περιοριστικά μέτρα κατά του Ντουμισάνι.



Διαβάστε περισσότερα...

Πώς θα συνεργάζονται εφορίες και ελεγκτικά κέντρα για το ξέπλυμα χρήματος


Οδηγίες από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Οδηγίες για τη συνεργασία ΔΟΥ και ελεγκτικών κέντρων με την Αρχή καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας έδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο, ΔΟΥ και ελεγκτικά κέντρα, όταν διενεργούν φορολογικό έλεγχο σε υπόχρεα πρόσωπα αρμοδιότητας της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης, οφείλουν υποχρεωτικά και ταυτόχρονα με το φορολογικό έλεγχο, να διενεργούν και έλεγχο εκπλήρωσης των υποχρεώσεων που απορρέουν από τις διατάξεις του νόμου για την καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Στις περιπτώσεις διενέργειας φορολογικών ή τελωνειακών ελέγχων και κατά τη διαδικασία είσπραξης χρεών, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δύναται να ζητά και να λαμβάνει από την Αρχή καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κάθε διαθέσιμη σε αυτήν πληροφορία που είναι πιθανό να σχετίζεται με το διενεργούμενο έλεγχο ή με την επιδιωκόμενη είσπραξη χρέους του υπόχρεου. Πάντως, η Αρχή δύναται να αποφασίσει να μην παράσχει τις πληροφορίες, εάν η παροχή των πληροφοριών θα έθετε σε κίνδυνο μια συνεχιζόμενη έρευνα της Αρχής. Αυτή η άρνηση δεν μπορεί να υπερβεί χρονικά τους έξι μήνες.

Αναφορικά με το χρόνο και τις προϋποθέσεις αποστολής αναφορών στην Αρχή καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες για τα αδικήματα φοροδιαφυγής η ΓΓΔΕ ξεκαθαρίζει πως όταν οι Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες και τα ελεγκτικά κέντρα διαπιστώνουν περιπτώσεις παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας, καθώς και λοιπά αδικήματα αρμοδιότητάς τους που υπάγονται στα βασικά αδικήματα, υποβάλλουν αναφορές στην Αρχή για την καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, ενημερώνοντας συγχρόνως και τη Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, εφόσον το ποσό των παραβάσεων υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται πως αναφορές για τα αδικήματα φοροδιαφυγής δεν αποστέλλονται στην Αρχή καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες στην περίπτωση που ο υπόχρεος καταβάλει το φόρο που του καταλογίστηκε εντός 30 ημερών, εφόσον ασκηθεί ενδικοφανής προσφυγή και αποδεχθεί ο υπόχρεος την απόφαση, αλλά και στις περιπτώσεις όπου από τον έλεγχο προκύπτουν διαφορές φόρου εισοδήματος που οφείλονται σε συνήθεις λογιστικές διαφορές, όπως επίσης και στις περιπτώσεις εξωλογιστικού προσδιορισμού των αποτελεσμάτων, όπου οι διαφορές φόρων δεν συνδέονται με αποδεδειγμένη πραγματική απόκρυψη.

Σημειώνεται ακόμη πως όταν εφαρμόζονται έμμεσες τεχνικές ελέγχου για τον προσδιορισμό της φορολογητέας ύλης και στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται απόκρυψη φόρου που υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ τότε θα ενημερώνεται η Αρχή καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.



Διαβάστε περισσότερα...

Κατεδαφίστηκαν ετοιμόρροπα κτήρια στην Πάτρα


Οι εργασίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Στην κατεδάφιση εγκαταλελειμμένων ετοιμόρροπων κτηρίων που εγκυμονούν κινδύνους για τους πολίτες στην Πάτρα προχώρησαν σήμερα συνεργεία του δήμου.

Πρόκειται για κτήρια τα οποία έχουν εγκαταλείψει οι ιδιοκτήτες τους, έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνα για ατυχήματα και για τα οποία έχουν εκδοθεί πρωτόκολλα κατεδάφισης.

Οι εργασίες, όπως αναφέρουν από το δήμο, θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.


Πηγή: http://patratora.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σκυλάκια με ειδικές ανάγκες χαίρονται τη ζωή


Παιχνίδια σε χωράφι για τα χαρούμενα τετράποδα – Δείτε το βίντεο.

Το γεγονός ότι κινούνται με τη βοήθεια ειδικού αμαξιδίου δεν τους κόβει τη χαρά. Ίσια ίσα που τα συγκεκριμένα σκυλάκια παραδίδουν μαθήματα ζωής, καθώς συνεχίζουν να τη χαίρονται παρά τα κινητικά προβλήματα τους.

Μαζί με φίλους τους, τα συγκεκριμένα σκυλιά βρίσκονται σε ένα χωράφι στη Γερμανία και κυνηγούν το ξύλο που τους πετά μια γυναίκα. Τρέχουν και συναγωνίζονται πιο θα το φτάσει πιο γρήγορα. Απολαύστε τα…






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μέχρι τις 29 Αυγούστου η ανάκληση αιτήσεων αναβαθμολόγησης γραπτών


Αφορά τους μαθητές Α' Λυκείου μετά τη νομοτεχνική βελτίωση για την προαγωγή τους.

Μέχρι τις 29 Αυγούστου μπορούν οι γονείς μαθητών της Α' τάξης των ΓΕΛ ,που έχουν καταθέσει αίτηση αναβαθμολόγησης/επανεξέτασης, να την ανακαλέσουν.

Αυτό αναφέρεται σε εγκύκλιο που υπογράφει ο υφ. Παιδείας κ. Δερμεντζόπουλος και με την οποία καλεί τους διευθυντές των Γενικών Λυκείων να ενημερώσουν τους γονείς που έχουν υποβάλει αίτηση αναβαθμολόγησης/επανεξέτασης σχετικά με τη νομοτεχνική βελτίωση για την προαγωγή των μαθητών των Γενικών Λυκείων που ανακοινώθηκε με την με αρ. πρωτ. 2261/Γρ. Υφυπ/11-07-2014 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Όπως ήδη ειπώθηκε, όσοι γονείς το επιθυμούν μπορούν να ανακαλέσουν την αίτησή τους μέχρι τις 29 Αυγούστου.

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει τους διευθυντές ότι το σχετικό συμπληρωματικό πρακτικό που θα αφορά στην ενδεχόμενη τροποποίηση της έκδοσης των αποτελεσμάτων θα εκδοθεί την 1η Σεπτεμβρίου 2014.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την παρ. 2 του αρ. 24 του Π.Δ. 60/2006: «Μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες από την έκδοση των αποτελεσμάτων οι κηδεμόνες των μαθητών ή οι ίδιοι, εφόσον είναι ενήλικοι, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο σχολείο, όπου φοιτούν, με την οποία ζητούν την αναβαθμολόγηση ενός ή περισσότερων γραπτών δοκιμίων. Η αίτηση συνοδεύεται με το προβλεπόμενο παράβολο για κάθε γραπτό δοκίμιο». Με βάση το άρθρο 19 του Ν. 2009/1992 το ύψος του παραβόλου αναβαθμολογήσης για κάθε γραπτό ανέρχεται στα 3 εύρω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναβαθμολόγηση γίνεται στη διεύθυνση ή στο γραφείο Δ.Ε., στο οποίο υπάγεται το αντίστοιχο λύκειο ενώ σε αναβαθμολόγηση υπόκεινται τα γραπτά δοκίμια των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης, και της Γ΄ τάξης στα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας.



Διαβάστε περισσότερα...

Τα κριτήρια για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα


Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος.

Τον τρόπο που θα δοθεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα εξήγησε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου μιλώντας στον Αθήνα 9,84.

Σημειώνεται ότι ποσό του επιδόματος υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα 400 ευρώ για τετραμελή οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά, από τα οποία 100 ευρώ αντιστοιχούν στις δαπάνες κατοικίας, 100 ευρώ για κάθε ενήλικα και από 50 ευρώ για κάθε παιδί. Στην περίπτωση της οικογένειας με ένα παιδί, το ποσόν θα είναι 350 ευρώ, ενώ στις περιπτώσεις των μονογονεϊκών οικογενειών το παιδί θα επιδοτείται με 100 ευρώ σαν ενήλικας.

Σύμφωνα με τον κ. Κεγκέρογλου δεν θα λαμβάνεται υπόψη το τεκμαρτό για πολλούς λόγους. Το υπουργείο έλαβε υπόψιν μόνο το πραγματικό εισόδημα και απ' αυτό αφαιρείται το 20% του εισοδήματος που προέρχεται από κάθε μορφής εργασία ή προγράμματα κατάρτισης κ.λπ.. Επίσης, αφαιρείται το ύψος των αναπηρικών επιδομάτων και στη συνέχεια γίνεται ο υπολογισμός.

Ταυτόχρονα συμψηφίζεται με άλλα επιδόματα. Αν κάποιος λαμβάνει μηνιαίο επίδομα 100 ευρώ που σημαίνει 1.200 το χρόνο και δικαιούται να πάρει σύμφωνα με το τύπο της οικογένειας 4.800, τότε θα πάρει τη διαφορά, δηλαδή 3.600 ευρώ. Υπάρχει δηλαδή συμπλήρωση του εισοδήματος, των διαθέσιμων χρημάτων που θα έχει, προκειμένου να επιβιώσει.

Το περιουσιακό κριτήριο θα υπάρχει ως όριο. Δηλαδή, για παράδειγμα αν κάποιο άτομο έχει ένα διαμέρισμα που καλύπτει τις στεγαστικές του ανάγκες και είναι της τάξεως των 80.000 – 90.000 ευρώ, αυτό δεν θα είναι απαγορευτικό για να ενταχθεί στο πρόγραμμα.



Διαβάστε περισσότερα...

Μια… τελετάρχης-προξενήτρα


Κανόνισε γάμο μεταξύ συζύγων των νεκρών.

Όσο πένθησαν, πένθησαν φαίνεται πως σκέφτηκε μια ιδιοκτήτρια γραφείου τελετών από τη Βρετανία, η οποία αποφάσισε να βάλει τέλος στη θλίψη και στη μοναξιά συζύγων που απέμειναν… σαν τις καλαμιές στον κάμπο αφότου «έχασαν» το ταίρι τους.

Η Λάιν Λοβ (Love, το έχει και το όνομα) αποφάσισε ότι πέρα από κηδείες μπορεί να κανονίζει και γάμους. Χωρίς να αφήσει λεπτό τη δουλειά της, φροντίζει να κρατά επαφές με τους συζύγους των νεκρών πελατών της και όταν κρίνει ότι κάποιοι ταιριάζουν μεταξύ τους γίνεται προξενήτρα αλά Γεωργία Βασιλειάδου. Εκείνη δεν πετάει γλάστρες από τα μπαλκόνια –όπως η αείμνηστη στη «Θεία από το Σικάγο»- αλλά καθότι ζούμε και σε πιο μοντέρνα εποχή, κανονίζει ραντεβού στα τυφλά. Αυτό έκανε και στην περίπτωση ενός 76χρονου με μια 70χρονη.

Ο Τομ Λένον και η νυν σύζυγος του Ίζαμπελ γνωρίστηκαν τον περασμένο Ιανουάριο, μετά από παρέμβαση της Λοβ. Ένα ραντεβού στα τυφλά ήταν αρκετό για να σμίξουν οι δυο τους και να παντρευτούν τον περασμένο μήνα, με πολιτικό γάμο και μάρτυρα την… προξενήτρα τους. Η τελευταία τους γνώριζε καθώς το γραφείο της είχε κανονίσει τις κηδείες των πρώην συζύγων τους, Άλις και Μπομπ αντίστοιχα.

«Βρήκα την αδελφή ψυχή μου», ομολόγησε ο ευτυχής Τόμ (θα τρίζουν τα κόκκαλα της πρώην γυναίκας του), ενώ η νέα κυρία Λένον εξήγησε ότι νιώθει να ξανάνιωσε. Από την πλευρά της, η 54χρονη Λοβ τόνισε στη Daily Mail ότι «αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα μου» και σκοπεύει να το ξανακάνει. Βέβαια, ο 76χρονος γαμπρός ομολόγησε ότι «η αγάπη δεν είναι κάτι που συχνά μπορείτε να βρείτε μέσα από ένα γραφείο κηδειών». Αλίμονο.



Το νεόνυμφο ζεύγος και η προξενήτρα του (κάτω, στη μέση).





Την ημέρα του γάμου τους.




Διαβάστε περισσότερα...

Η αγανάκτηση καταστηματάρχη για τα σκουπίδια έξω από το μαγαζί του


Η αφίσα που αναγκάστηκε να κολλήσει.

«Παρακαλώ, μην κολλάτε σκουπίδια στη βιτρίνα. Νόμος». Δεν άντεξε ο ιδιοκτήτης καταστήματος στα Τρίκαλα που προσπαθεί να νοικιάσει το μαγαζί του.

Έτσι, ο συγκεκριμένος άνθρωπος αγανάκτησε και έστειλε το δικό του μήνυμα…




Πηγή: http://www.trikalanews.gr
Διαβάστε περισσότερα...