Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Επιχειρηματίας θέλει να ανοίξει sex shop στη Μέκκα


Σκοπεύει να αλλάξει τα στερεότυπα για τις Μουσουλμάνες.

Μια αρκετά προχωρημένη ιδέα έχει ένας επιχειρηματίας, ο οποίος επιθυμεί να ανοίξει το πρώτο sex shop στην ιερή πόλη των Μουσουλμάνων, τη Μέκκα.

Επιχειρηματίας θέλει να ανοίξει sex shop στη Μέκκα

Ο Abdelaziz Aouragh ελπίζει μάλιστα ότι το κατάστημα sex shop θα είναι «χαλάλ» (δηλαδή επιτρεπόμενο από το Ισλάμ).

Ο επιχειρηματίας εξήγησε ότι το κατάστημα δεν θα αποθηκεύει ερωτικά παιχνίδια ή πορνογραφικά DVD, αλλά αντικείμενα που θα «αυξάνουν την αισθαντικότητα και θα βελτιώνουν την ατμόσφαιρα μεταξύ του ζευγαριού», σύμφωνα με ρεπορτάζ του αραβικού καναλιού Alyaoum24.

Ο Aouragh, που έχει ήδη ιδρύσει ένα διαδικτυακό, αραβικό sex shop, ελπίζει ότι το κατάστημά του θα αλλάξει τα στερεότυπα των γυναικών του Ισλάμ.

«Δεν είναι αλήθεια ότι οι Μουσουλμάνες ζουν μόνο στην κουζίνα και φορούν μόνο τη μπούρκα. Θα πρέπει να δείξουμε και τον έρωτα», εξήγησε και τόνισε πως το κατάστημα θα είναι σύμφωνο με τη Σαρία και πως το σχέδιό του έχει ήδη εγκριθεί από σαουδάραβες ιερείς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βραβεύτηκε με Πούλιτζερ αλλά εγκατέλειψε την δημοσιογραφία


Δεν είχε ούτε το νοίκι του να πληρώσει ο Ρομπ Κούζνια.

Ένας από τους ρεπόρτερ της Daily Breeze, μιας μικρής εφημερίδας της Καλιφόρνιας η οποία εξέπληξε με την βράβευσή της φέτος με βραβείο Πούλιτζερ, την υψηλότερη δημοσιογραφική διάκριση των ΗΠΑ, δεν εργάζεται πλέον ως δημοσιογράφος, καθώς η δουλειά αυτή δεν του εξασφάλιζε το νοίκι του.

Βραβεύτηκε με Πούλιτζερ αλλά εγκατέλειψε την δημοσιογραφία

Η Daily Breeze, μια εφημερίδα της Τόρανς με 63.000 συνδρομητές και συνολικά 7 δημοσιογράφους, βραβεύτηκε χθες με το βραβείο Πούλιτζερ για μια έρευνά της για την διαφθορά σε ένα σχολείο της περιοχής, το Centinela Valley Union High School.

Ωστόσο ο Ρομπ Κούζνια, ένας από τους τρεις δημοσιογράφους που τιμάται με την υψηλότερη δημοσιογραφική διάκριση για την έρευνα αυτή, δεν εργάζεται εδώ και περισσότερο από έξι μήνες ως ρεπόρτερ, καθώς με τον μισθό του δεν μπορούσε να πληρώσει το νοίκι του.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο LA Observed, ο οποίος αποκάλυψε την πληροφορία αυτή χθες, ο Κούζνια εγκατέλειψε την εφημερίδα για την θέση του υπευθύνου γραφείου Τύπου στο Shoah USC Foundation.

«Του μιλήσαμε το απόγευμα και εξέφρασε την λύπη του που δεν είναι πια δημοσιογράφος, αλλά είπε ότι ήταν πάρα πολύ δύσκολο να τα βγάλει πέρα με τον μισθό του δημοσιογράφου και να νοικιάζει ένα διαμέρισμα στην περιοχή του Λος Άντζελες», αναφέρει ο LA Observed.

Ο 39χρονος πρώην δημοσιογράφος εξήγησε επίσης στους New York Times -οι οποίοι τιμήθηκαν χθες με τρία βραβεία Πούλιτζερ- ότι προτού εγκαταλείψει την θέση του είχε πάρει αύξηση. «Όμως τα χρήματα αυτά εξακολουθούσαν να μην είναι αρκετά», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς από την εφημερίδα, ο Κούζνια απέρριψε την ιδέα να επιστρέψει στην δημοσιογραφία.

Ο ιστότοπος LA Observed επισημαίνει εξάλλου ότι η Daily Breeze τιμήθηκε την περασμένη εβδομάδα με άλλο ένα βραβείο για την ερευνητική δημοσιογραφία, το National Headliner Award for Investigative Journalism.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μεγαλύτερο χώρο χειραποσκευών ετοιμάζει η Boeing


Νέα γενιά αεροσκαφών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών.

Ενώ οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες προσπαθούν να βρουν τρόπους για να χωρούν περισσότερους επιβάτες κάθε φορά, η νέα γενιά αεροσκαφών της Boeing θα διαθέτει περισσότερο χώρο… για τις χειραποσκευές τους!

Όπως αναφέρει η κατασκευάστρια εταιρεία, έχει βρει ένα τρόπο για να μπορούν οι επιβάτες να μεταφέρουν μαζί τους στο αεροσκάφος όλες τις αποσκευές τους.

Η μεγαλύτερη εταιρεία αεροδιαστημικής στον κόσμο, παρουσίασε ακόμη μεγαλύτερους χώρους χειραποσκευών, οι οποίοι θα είναι διαθέσιμοι στα αεροσκάφη 737, σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.



Το αεροσκάφος του μέλλοντος που σχεδιάζει η Boeing και θα χρησιμοποιούν εταιρείες, όπως η Delta Air Lines και η Airlines, θα διαθέτει τα λεγόμενα «Space Bins», που θα μπορούν να χωρέσουν 50% περισσότερες χειραποσκευές από τα υπάρχοντα τμήματα αποθήκευσης που υπάρχουν στον παρόντα στόλο των αεροσκαφών 737.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βρέφος... 90 κιλών θέλει αγκαλιά


Όλα τα μωρά ίδια είναι τελικά - Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο.

Έναν απρόσμενο φίλο απέκτησε η 35χρονη Charlene Fritz κατά την επίσκεψή της στο Snow Hill Island στην Ανταρκτική: μία μικρή φώκια της Ανταρκτικής βγήκε από το νερό και την εξέπληξε πέφτοντας πάνω της και ζητώντας… την αγκαλιά της.

Το μικρό, ηλικία δύο μηνών και βάρους σχεδόν ενενήντα κιλών, σκαρφάλωσε πάνω της χωρίς δισταγμό και της χάρισε μια πολύ γλυκιά στιγμή- παρά την άβολη κατάσταση.

«Ήταν υπέροχα τα μάτια της, ήταν απίθανο να την κοιτώ από τόσο κοντά. Μου είχαν πει πως δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να την αγγίξω με τα χέρια μου ή να την πλησιάσω αλλά εκείνη ήρθε κατά πάνω μου και αποφάσισε πως ήθελε αγκαλιά», περιγράφει η 35χρονη στη Daily Mail.

«Ένιωσα σαν να κρατώ μια μεγάλη μπάλα ζυμάρι, πολύ ζεστή. Ήταν σαν να μην είχε κόκαλα, δεν μύριζε ψαρίλα ούτε είχε άσχημη αναπνοή. Άλλωστε σ’ αυτή τη φάση της ζωής της δεν θα έχει φάει ούτε ένα ψάρι», προσθέτει.

Είναι βέβαια γλυκό το μικρό αλλά μια συνάντηση με ένα ενήλικο ζώο δεν θα ήταν το ίδιο ευχάριστη. Φτάνουν σε βάρος τους δύο τόνους και δεν φημίζονται για τους φιλικούς τρόπους τους.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο




















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το πιο δυνατό δέσιμο


«Η μοναδική έλξη», αυτός είναι ο τίτλος του βίντεο που παρουσιάζει τους δέσιμο μίας μητέρας με το παιδί της και την ικανότητά του να την βρίσκει ακόμα και με κλειστά μάτια.

Στο «πείραμα» αυτό 6 μητέρες στέκονται η μία δίπλα στην άλλη και τους ζητήθηκε να δέσουν τα μάτια των παιδιών τους για να εξακριβώσουν αν μπορούν αυτά να τις αναγνωρίσουν.

Τα παιδιά οδηγήθηκαν μπροστά στις μητέρες και χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις τους, εκτός της όρασης, αλλά και του ενστίκτου τους, να αναγνωρίσουν το κάθε ένα τη μητέρα του.

Τα παιδάκια από 3 – 9 ετών προσπάθησαν και βρήκαν το καθένα τη μητέρα του.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παραλίγο αεροπορική τραγωδία στις ΗΠΑ


Χάρη στην ολύμπια ψυχραιμία του πιλότου ενός δικινητήριου αεροπλάνου δεν σημειώθηκε μια ακόμη αεροπορική τραγωδία στις ΗΠΑ. Στο βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου καταγράφεται η προσπάθεια του πιλότου να προσγειώσει το μικρό αεροπλάνο. Όμως λόγω μηχανικής βλάβης δεν είχαν κατέβει οι ρόδες, με τον πιλότο να το αντιλαμβάνεται όταν ένιωσε εντόνους κραδασμούς. Για αρκετά μέτρα το αεροπλάνο σερνόταν στην πιστά ενώ και οι έλικες βρήκαν στο έδαφος. Ο πιλότος όμως έδωσε πλήρη ισχύ στους κινητήρες και το αεροπλάνο κατάφερε να απογειωθεί ξανά.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μητέρα οδηγεί και διαβάζει βιβλίο


Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο με μια γυναίκα να διαβάζει ένα βιβλίο ενώ οδηγεί σε πολυσύχναστο δρόμο του Μάντσεστερ. Το βίντεο κατέγραψε ένας ποδηλάτης, ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του. Υποστήριξε, ωστόσο, ότι η οδηγός διάβαζε ένα παιδικό βιβλίο, καθώς στο πίσω κάθισμα καθόταν το παιδί της.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κατάβαση στην πιο απότομη κατηφόρα του κόσμου


Η Baldwin Street βρίσκεται στην πόλη Dunedin της Νέας Ζηλανδίας. Εκεί υπάρχει και μια ταμπέλα που γράφει ότι είναι η πιο απότομη οδός του κόσμου.

Σε αυτό τον δρόμο, τρεις Νεοαζηλανδοί drift-trikers αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μία κατάβαση με τα trike τους.

Η κλίση του δρόμου σε αυτό το σημείο είναι 38 μοιρών και το περιστατικό έλαβε χώρα το προηγούμενο Σάββατο, όποτε και οι τρεις νεαροί κατέγραψαν στην κάμερα το εγχείρημά τους.

Φυσικά, το βίντεο που ανέβασαν την επόμενη ημέρα στο YouTube έγινε άμεσα viral με εκατοντάδες χιλιάδες προβολές.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή τους η ενέργεια έγινε με σκοπό να προωθήσουν το άθλημα.

Οι ίδιοι δήλωσαν, αφού κατέβηκαν την Baldwin Street δύο φορές, ότι ήταν απόλυτα ασφαλές.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι χώρες με τα πιο φθηνά και τα πιο ακριβά προϊόντα


Τις χώρες που μπορεί να βρει κανείς τα φθηνότερα αλλά και τα ακριβότερα προϊόντα (όπως ρούχα, συσκευές και αξεσουάρ) δημοσίευσε πρόσφατα η Deutsche Bank, ύστερα από σχετική έρευνα τιμών.

Ειδικότερα, πτώση καταγράφουν οι τιμές των προϊόντων σε Ευρώπη και Ιαπωνία σε αντίθεση με την Αυστραλία που κατακτά την κορυφή της ακρίβειας . Τα πιο οικονομικά προϊόντα όμως έναντι των υπολοίπων χωρών μπορεί να βρει κανείς στην αγορά της Ινδίας ,σύμφωνα με έρευνα αγοράς που πραγματοποίησε η Deutsche Bank.

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνονται και στον ακόλουθο πίνακα:



Εν τω μεταξύ η έρευνα Mapping Prices συνέκρινε το κόστος αγαθών και υπηρεσιών (όπως το iPhone 6, Adidas Super Star 2).

Τα αποτέλεσμα της έρευνας έδειξαν ότι πιο φθηνό iPhone 6 μπορεί να αγοράσει κανείς στις ΗΠΑ (με $650), ενώ το πιο ακριβό στη Βραζιλία (με $1.254),σύμφωνα με τη Deutsche Bank.

Επιπλέον στη Λατινική Αμερική μπορεί κανείς να αγοράσει τα φθηνότερα «Adidas Super Star 2»($49,50) έναντι των υπολοίπων χωρών, ενώ την υψηλότερη τιμή έχουν τα προϊόντα αυτά στην χώρα κατασκευής τους, Γερμανία($130).

Περαιτέρω στοιχεία υπάρχουν στον παρακάτω πίνακα:




Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το υποβρύχιο κυνηγητό χταποδιού με καβούρι


Μια μάχη... Δαυίδ και Γολιάθ - Δείτε το βίντεο.

Τα ήσυχα νερά του Rose Bay, στην Αυστραλία πρόσφατα διαταράχθηκαν από το κυνηγητό του Δαυίδ και του Γολιάθ!

Ωστόσο, αν και ο Γολιάθ ηττήθηκε από τον Δαυίδ, σε αυτή τη περίπτωση έγινε το αντίστροφο. Κάποιοι τυχεροί θεατές, κατέγραψαν την παρακάτω δράση, με πρωταγωνιστές ένα καβούρι και ένα χταπόδι, με το πρώτο να προσπαθεί να αποφύγει να γίνει… το γεύμα του δεύτερου. Ανεπιτυχώς…

Πάντως, το καβούρι κάνει τα πάντα για να αποφύγει τα πλοκάμια του διώκτη του, αλλά στη φύση πολλές φορές υπερισχύει ο δυνατότερος.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η δερματολόγος που έγινε αστέρι του YouTube για τον πιο απίστευτο λόγο


Το κανάλι της έχει 60.000 εγγεγραμμένους χρήστες! - Δείτε τα βίντεο.
Η Δρ Sandra Lee είναι δερματολόγος στην Καλιφόρνια. Εργάζεται στην κλινική Skin Physicians & Surgeons και εμφανίζεται τακτικά στο talk show «The Doctors». Είναι επίσης μια γοητευτική γυναίκα. Θα μπορούσε να είχε γίνει «αστέρι» του YouTube είτε για την πρωτοποριακή δουλειά της είτε για την ομορφιά της αλλά δεν έγινε για τίποτα από τα δύο.

Το κανάλι της έχει 60.000 εγγεγραμμένους χρήστες χάρη κυρίως στα βίντεο που ανεβάζει, στα οποία καταγράφει τη φροντίδα των πελατών της: βασικά τον τρόπο με τον οποίο «σπάει» τα σπυράκια τους, περιποιείται την ακμή ή καθαρίζει την πλάτη τους από τα μαύρα στίγματα!

«Αυτή η υποκουλτούρα μου φαίνεται συναρπαστική», δήλωσε. «Σπάω αυτά τα πραγματάκια –τα σπυράκια- και ναι, αυτό με κάνει να νιώθω ωραία…».

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η Lee προσφέρεται να αφαιρέσει τα μαύρα στίγματα και τα σπυράκια από τους πελάτες της ζητώντας παράλληλα να της επιτρέψουν να ανεβάσει τα βίντεο online χωρίς να αποκαλύψει βέβαια την ταυτότητά τους.

Όπως επισημαίνει, παρά την κάπως ενοχλητική φύση των βίντεο στο κανάλι της, κανείς δεν λέει «όχι».

Όλα ξεκίνησαν όταν άρχισε να ανεβάζει στο Instagram μικρά βίντεο από τη δουλειά της, κερδίζοντας την προσοχή του κόσμου- και εκείνων που αρέσκονται στο λεγόμενο «pimple porn». Η απήχηση της έδωσε την ιδέα να ανεβάσει στο YouTube μεγάλης διάρκειας βίντεο από τη διαδικασία καθαρισμού των μαύρων στιγμάτων ενός άνδρα. «Δεν φανταζόμουν πόσο μεγάλο θα γίνει όλο αυτό», είπε, ενώ το συγκεκριμένο βίντεο είχε τουλάχιστον 360.000 views από τη στιγμή που ανέβηκε, τον Δεκέμβριο.

Πλέον η εξειδίκευσή της δεν αφορά μόνο τη δουλειά της αυτή καθ’ εαυτή αλλά και τις προτιμήσεις των χρηστών του ίντερνετ που την παρακολουθούν. Έτσι συνειδητοποίησε πως σε άλλους αρέσει το «σκληρό σπάσιμο» των σε άλλους το «απαλό».

«Σας παρακολουθούσα και κατάλαβα πως εσείς οι PimplePoppaholics (οι εθισμένοι στο σπάσιμο σπυριών) χωρίζεστε σε δύο ομάδες: εκείνοι που τους αρέσει το μαλακό σπάσιμο και εκείνοι που τους αρέσει το σκληρό. Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που τους αρέσουν και τα δύο, αλλά είπα να ευχαριστήσω όσο περισσότερους από εσάς μπορώ. Εδώ είναι ένα best of μαλακού σπασίματος…», έγραψε ανεβάζοντας ένα βίντεο με συγκεντρωμένα τα «καλύτερα στιγμιότυπα» της δουλειάς της.

Το πιο απίστευτο είναι πως το συγκεκριμένο βίντεο έχει μέχρι στιγμής τουλάχιστον σχεδόν 540.000 views…

Δείτε τα βίντεο- αν είστε κι εσείς PimplePoppaholic








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διακοπή κυκλοφορίας στην Κορίνθου-Πατρών


Τι θα ισχύει στην εθνική το βράδυ της Δευτέρας.

Σε εργασίες συντήρησης οφείλεται η προγραμματισμένη διακοπή κυκλοφορίας στη νέα εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών από τις 22:00 τη Δευτέρα 27 Απριλίου έως τις 6:00 την Τρίτη 28 Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια της ρύθμισης:

- το ρεύμα κυκλοφορίας προς Πάτρα μεταξύ των κόμβων Δερβενίου (Χ.Θ. 142,440) και Ακράτας (Χ.Θ. 148,800) θα εκτρέπεται στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών.

- το ρεύμα προς Αθήνα δεν επηρεάζεται και θα λειτουργεί κανονικά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε εφαρμογή νέος αλγόριθμος της Google


Σε εφαρμογή τέθηκε σήμερα ο νέος αλγόριθμος της Google, μία αναβάθμιση που στόχο έχει να κάνει πιο φιλική προς τους χρήστες κινητών τηλεφώνων τη διαδικασία αναζήτησης και προβολής των αποτελεσμάτων.

Η ενημέρωση αυτή θα εξετάζει πόσο «φιλική» προς τους browsers κινητής τηλεφωνίας είναι μία ιστοσελίδα και ανάλογα θα εμφανίζει τα αποτελέσματα της αναζήτησης. Από αυτό θα επωφεληθούν ιδιαίτερα οι εταιρείες που έχουν επενδύσει στη σωστή διαμόρφωση της ιστοσελίδας τους, καθώς θα εμφανίζονται υψηλότερα στη λίστα των αποτελεσμάτων.

Με την αλλαγή αυτή η Google έχει στόχο να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στα mobile websites (ιστοσελίδες που εμφανίζονται σωστά στις συσκευές κινητής τηλεφωνίας) ώστε να διευκολύνει τους χρήστες στο να μπορούν να πραγματοποιούν επιτυχώς αναζητήσεις μέσω των smartphones τους. Η αναβάθμιση αναμένεται να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στη διαδικασία αναζήτησης σε σχέση με τις δύο προηγούμενες ενημερώσεις που είχαν γίνει στον αλγόριθμο, τις Panda και Penguin που είχαν επηρεάσει το 12% και το 3% των αποτελεσμάτων αναζήτησης αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Guardian, η αναβάθμιση στον αλγόριθμο της Google έχει σχεδιαστεί ώστε να παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες smartphones να αναζητούν και να βρίσκουν ιστοσελίδες οι οποίες είναι πλήρως λειτουργικές στις συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Η εταιρεία είχε κάνει στο παρελθόν διάφορες αλλαγές στον αλγόριθμο και την τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την μηχανή αναζήτησής της, ωστόσο ελάχιστες ήταν οι φορές που τις είχε δημοσιοποιήσει. Το γεγονός ότι έγινε επίσημη ανακοίνωση, πιθανόν σημαίνει ότι η εταιρεία προσδοκά πως η ενημέρωση αυτή θα επιφέρει μεγάλες αλλαγές.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αναγνωρίζετε τους δύο μικρούς σταρ;


Ο Τσάρλι και ο αδερφός του Χάρι είναι δύο από τα πιο διάσημα παιδιά στον κόσμο, αλλά ίσως δεν τους αναγνωρίζετε πια.

Τα δύο παιδάκια πρωταγωνιστούσαν σε ένα από τα πιο δημοφιλή βίντεο στην ιστορία του YouTube, το πασίγνωστο «Charlie Bit My Finger».

Αν δεν θυμάστε σε ποιο ακριβώς βίντεο αναφερόμαστε μπορείτε να το δείτε παρακάτω, αν δεν το έχετε δει ακόμα, παρόλο που έχει περισσότερες από 816,785,000 προβολές μέχρι τώρα.



Έτσι μοιάζουν ο Τσάρλι και ο Χάρι σήμερα.



Το CBBC επισκέφτηκε τα δύο αδέρφια, 10 χρόνια μετά το βίντεο που κατέκτησε το YouTube.

«Νομίζω ότι είναι περίεργο που τόσος κόσμος το έχει δει», λέει ο Τσάρλι, 9 ετών σήμερα.

Δείτε παρακάτω τι λένε τα δύο αδέρφια για το «Charlie Bit My Finger».




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

6 λόγοι που ο καφές θα αλλάξει εντελώς μορφή σε λίγα χρόνια


O καφές αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες καθημερινές συνήθειες παγκοσμίως. Κάθε πρωί εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο φτιάχνουν τον καφέ τους πριν καν πλυθούν ή πάνε στην τουαλέτα. Ο καφές αποτελεί πρωινή ιεροτελεστία αλλά και αγαπημένη συνήθεια που δύσκολα κόβεται.

Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν αν σας λέγαμε πως ο καφές θα αλλάξει τελείως μορφή σε μερικά χρόνια; Δείτε τους λόγους που θα επηρεάσουν ανεπανόρθωτα τον καφέ όπως τον έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα.

Τεχνολογία 

Οι περισσότερες φάρμες που παράγουν καφέ αυτή τη στιγμή είναι στον τρίτο κόσμο και χρησιμοποιούν ακόμα ελάχιστα τεχνολογικά μέσα. Τι θα γίνει λοιπόν όταν όλες οι εργασίες για την παραγωγή καφέ ξεκινήσουν να γίνονται αυτοματοποιημένα; Οι ερευνητές τονίζουν πως η επεξεργασία του καφέ τώρα θέλει 3 εβδομάδες, ενώ με τα πιο εξελιγμένα μηχανήματα θα απαιτείται μόνο μια μέρα. Θα έχει άραγε ο καφές τότε την ίδια γεύση;

Θα μειωθεί η κατανάλωση του χύμα καφέ 

Όπως συνέβη κάποτε με τη μπύρα, το ίδιο θα συμβεί σιγά-σιγά με τον καφέ. Ο περισσότερος κόσμος πλέον αγοράζει έτοιμες μπύρες και όχι από βαρέλι όπως συνηθιζόταν σε παλιότερα χρόνια. Με τον καφέ αναμένεται να γίνει το ίδιο πράγμα. Ο φρέσκος καφές θα μειωθεί σιγά-σιγά και θα παράγονται περισσότερα έτοιμα συσκευασμένα πακέτα καφέ που όπως θα γνωρίζετε ήδη έχουν αρκετή διαφορά στη γεύση από τον φρέσκο καφέ.

H τιμή του καφέ θα αυξηθεί κατακόρυφα 

Ήδη στην Ασία η τιμή του καφέ έχει ανέβει πάρα πολύ και κοστίζει ήδη αρκετά, ενώ οι αναλυτές πιστεύουν πως σύντομα αυτό θα συμβεί και στην αγορά της Αμερικής. Αν συμβεί στην αγορά της Αμερικής, τότε σειρά έχει και η Ευρώπη. Εν μέρει αυτό συμβαίνει γιατί ενώ η παραγωγή του είναι σταθερή, η ζήτηση έχει

Η γεύση του καφέ θα αλλάξει 

Ο καφές στην πραγματικότητα είναι φρούτο και με τις ειδικές ψηστιέρες που τελευταία χρησιμοποιούνται στο καβούρδισμά του, η φρουτένια του γεύση θα είναι πιο έντονη από προηγουμένως. Αυτό σημαίνει πως η ελαφρώς πικρή γεύση του θα αλλοιωθεί και θα γίνει πιο γλυκιά όσο περνάνε τα χρόνια.

Το γάλα και η ζάχαρη χάνουν τη δημοτικότητά τους 

Καθώς όλο και περισσότερες γεύσεις καφέ βγαίνουν στο προσκήνιο, ο κλασικός καφές που μέχρι πρότινος φτιαχνόταν με γάλα και ζάχαρη χάνει σιγά-σιγά έδαφος. Ο κόσμος νιώθει την ανάγκη να δοκιμάσει όλο και περισσότερες νέες γεύσεις καφέ βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το γάλα και τη ζάχαρη καθώς οι περισσότερες γεύσεις είναι ήδη ενισχυμένες με γλυκαντικά και σιρόπια.

Καφετιέρες 

Ήδη η αγορά έχει αρχίσει να γεμίζει με καφετιέρες και μηχανήματα παραγωγής καφέ σε αρκετά φιλικές τιμές. Όσοι από εσάς έχετε προμηθευτεί ένα από αυτά θα έχετε ήδη καταλάβει πως η γεύση δεν είναι καθόλου η ίδια με τη γεύση του καφέ που ξέρατε μέχρι τώρα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

YouTube τέλος σε παλαιότερες Smart TV και συσκευές iOS


Το YouTube ανακοίνωσε αλλαγές στο Data API του, προκαλώντας την παύση της λειτουργίας παλαιότερων εκδόσεων της εφαρμογής σε συσκευές που αδυνατούν να αναβαθμίσουν το YouTube.app στις τρέχουσες εκδόσεις.

Αυτό σημαίνει ότι σε μία μεγάλη λίστα από έξυπνες συσκευές που έχουν κατασκευαστεί μέσα στο 2012 ή νωρίτερα δεν θα λειτουργούν τα YouTube apps.

Αυτό που θα βλέπετε όταν κάποια από τις συσκευές σας έχει επηρεαστεί από την απόσυρση υποστήριξης της Google στο Data API v2 ακολουθεί παρακάτω:



H απόσυρση υποστήριξης του Data API v2 έχει ανακοινωθεί από την Google τον Μάρτιο 2014, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο διέθεσε τον οδηγό ενσωμάτωσης για τους developers.

Όμως, υπάρχουν συσκευές που δεν θα τρέχουν τα YouTube apps, στις οποίες περιλαμβάνονται τα Apple TV δεύτερης γενιάς, Google TV version 3 και 4, Smart TVs των Sony, Panasonic, όπως και Blu-ray players κατασκευασμένα πριν από το 2013.

Επίσης, στη λίστα περιλαμβάνεται κάθε συσκευή που τρέχει iOS 6 ή παλαιότερο και παιχνιδοκονσόλες που δεν υποστηρίζουν Flash ή HTML5.



Σύμφωνα με το gr.pcmag.com, για να δείτε στις παραπάνω συσκευές consumer electronics το YouTube θα πρέπει να συνδέσετε πάνω τους ένα streaming box, καθώς το YouTube app προσβάσιμο από Home menu του συστήματος δεν θα λειτουργεί.

Πριν στρέψετε τα πυρά σας αποκλειστικά στην Google για το μη legacy support του Data API v2 του YouTube, λάβετε υπόψη ότι και οι κατασκευαστές των hardware συσκευών που δεν θα διαθέτουν πλέον YouTube app σε λειτουργία, δεν έχουν κάνει αναβάθμιση στις συσκευές τους, καθώς κάτι τέτοιο απαιτεί χρόνο και χρήμα, χωρίς να επιφέρει κάποιο κέρδος.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί αυτή η μελαχρινή κάνει ίσως την ωραιότερη δουλειά του κόσμου


Μήπως έχει βρει το νόημα της ζωής;

Η Rhiannon Taylor πληρώνεται για να ζει τη ζωή ενός ζάμπλουτου κοσμικού-αλλά πώς τα καταφέρνει;

Το σάιτ της, www.inbedwith.me, φιλοξενεί τις ιδιόμορφες κριτικές της: Η εντυπωσιακή μελαχρινή, ταξιδεύει ανά τον κόσμο, από την Ινδονησία έως τις ΗΠΑ και το Μεξικό προκειμένου να καταγράψει εμπειρίες, όπως για παράδειγμα την καλύτερη πίτα ή τα μεγαλύτερα κρεβάτια σε ξενοδοχείο.

Η σελίδα της είναι τόσο δημοφιλής, που υπάρχει μια τεράστια μερίδα κόσμου που κρέμεται κυριολεκτικά από τα διαδικτυακά της χείλη.

Η 29χρονη συνεργάζεται με εταιρείες οι οποίες προωθούν προϊόντα που χρησιμοποιεί ένας ταξιδιώτης- από αποσκευές, μαγιό μέχρι πιζάμες-, και πληρώνεται αδρά για να τα διαφημίσει. Επιπλέον, υπάρχουν και ξενοδοχεία που την πληρώνουν για τις επαγγελματικές φωτογραφίες που βγάζει.

Η Rhiannon, από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, λέει σχετικά: «Ήμουν ταξιδιωτική φωτογράφος για τουλάχιστον επτά χρόνια, πράγμα που με οδήγησε σε διαφορετικά μέρη ανά τον κόσμο. Κέρδισα πρόσβαση σε μεγάλα ξενοδοχεία… Έχω καταγράψει, ότι ένα ξενοδοχείο στο Μαϊάμι, έχει την καλύτερη πίτα την οποία μπορείς να παραγγείλεις ακόμα και μετά τα μεσάνυχτα….».








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χτύπησαν τον μαθητή τους γιατί ανέγνωσε λάθος το Κοράνι


Συγκλονίζει την Μεγάλη Βρετανία η είδηση ότι δύο μουσουλμάνοι δάσκαλοι χτύπησαν ένα δεκάχρονο αγόρι γιατί ανέγνωσε λάθος το Κοράνι.



Όπως αναφέρει η Daily Mail ο 23χρονος Mohammed Waqar και ο 60χρονος Mohammed Siddique χαστούκισαν πολλές φορές τον μαθητή τους κατά τη διάρκεια του μαθήματος στο τζαμί στην πόλη Μπέρμπιγχαμ της Βρετανίας.

Έπειτα από αυτό το περιστατικό οι δύο δάσκαλοι συνελήφθησαν και θα δώσουν εξηγήσεις για την πράξη τους στη δίκη που θα διεξαχθεί στις 10 Αυγούστου. Ωστόσο και οι δύο δηλώνουν αθώοι.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εντοπίστηκαν "μαϊμού" προφυλακτικά κατασκευασμένα από τοξικά μέταλλα


Εκατομμύρια «μαϊμού» προφυλακτικά που κατασκευάστηκαν από τοξικά μέταλλα εντόπισε η αστυνομία στην Κίνα. Οι αρχές της χώρας αναφέρουν πως η αξία των τριών εκατομμυρίων παραποιημένων προφυλακτικών ξεπερνά το 1,3 εκατ. λίρες Αγγλίας στη μαύρη αγορά.





Τα τοξικά μέταλλα με τα οποία κατασκευάστηκαν σύμφωνα με την κινεζική αστυνομία είναι τόσο βλαβερά για τον ανθρώπινο οργανισμό όσο ο υδράργυρος, ο μόλυβδος και το αρσενικό. Τα μέλη της συμμορίας τοποθετούσαν τα προφυλακτικά σε συσκευασίες γνωστών εταιρειών και τα πουλούσαν κυρίως σε ξενοδοχεία σε ολόκληρη την Κίνα.



Μια εκ των συλληφθέντων το 2013 είχε απασχολήσει τις αρχές καθώς είχε εντοπιστεί να κατασκευάζει «μαϊμού» Viagra.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Είναι εκατομμυριούχος αλλά κλέβει από το σούπερ μάρκετ


Μπορεί να είναι εκατομμυριούχος ωστόσο φαίνεται ότι είναι και λίγο... τσιγγούνης. Ο λόγος για τον 39χρονο Ρόναν Γκος, ο οποίος είναι επικεφαλής μιας εταιρείας παγκόσμιας φήμης με μηχανήματα για τον κλάδο της ανακύκλωσης.

Σύμφωνα με τη Daily Mai, ο Γκος έκανε τα ψώνια του σε ένα σούπερ μάρκετ στο Μπέρμινγκχαμ στη Μεγάλη Βρετανία, όμως όταν πήγε στο ταμείο πλήρωσε μόνο για όσα πράγματα είχε μέσα στο καρότσι. Ξέχασε όμως να πληρώσει για όσα είχε...κρύψει μέσα στην τσάντα του, δηλαδή κρέας και μπουκάλια με κρασιού που κόστιζαν 200 λίρες.




Ο επιχειρηματίας εντοπίστηκε από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος, με αποτέλεσμα οι άνδρες σεκιούριτι του σούπερ μάρκετ να ειδοποιήσουν την αστυνομία.

Ο 39χρονος ομολόγησε την πράξη του και είπε στο δικαστήριο ότι πήγε για ψώνια μετά από έναν καυγά που είχε με την σύντροφό του και δεν είχε σκοπό να κλέψει.

Η εταιρεία που διευθύνει έχει τζίρο 16 εκατ. λίρες το χρόνο, ενώ ο Γκος μένει σε ένα υπερπολυτελές σπίτι αξίας 555.000 λιρών.

Ο συνήγορός του δήλωσε ότι ο πελάτης αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για την πράξη του: "Aισθάνεται απογοητευμένος με τον εαυτό του, νιώθει σοκ και ντροπή".

Τη συγκεκριμένη ημέρα, σύμφωνα με το δικηγόρο, την επίμαχη ημέρα ο πατέρας του είχε ανακοινώσει πως η μητέρα του έπασχε από καρκίνο και αυτό τον είχε στεναχωρήσει πολύ.

Επίσης, υποστήριξε ότι ο 39χρονος ήταν πολύ πιεσμένος επειδή στους κόλπους της οικογένειας γινόταν εκείνο το διάστημα συζήτηση για μια διαθήκη που εκκρεμούσε.

Το δικαστήριο του επέβαλε την ποινή της κοινωφελούς εργασίας 80 ωρών...


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χάνετε συχνά πράγματα στο σπίτι; Σας αφορά


Αν είστε από αυτούς τους ανθρώπους που χάνετε συχνά πράγματα, τότε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να έχετε περισσότερο τάξη και να μπορείτε να βρείτε πιο εύκολα αυτά που δεν θυμάστε που βάλατε μέσα στο σπίτι.

Ξεκινήστε εξασκώντας τη μνήμη σας 

Πριν ξεκινήσετε να ψάχνετε σε όλο το σπίτι χωρίς λόγο, σκεφτείτε για λίγα λεπτά πού θα έπρεπε κανονικά να βρίσκεται το αντικείμενο που χάσατε. Μην κάνετε το λάθος να ξεκινήσετε από τα σημεία που νομίζετε πως το είδατε τελευταία φορά. Απλά σκεφτείτε που συνηθίζετε να το βάζετε στην καθημερινότητά σας και το πιο πιθανόν είναι να βρίσκεται εκεί. Άλλωστε η δύναμη της συνήθειας είναι τεράστια.

Ξαναψάξτε στα σημεία που ήδη ψάξατε 

Όταν χάνουμε κάποιο αντικείμενο το μυαλό μας γεμίζει με σκέψεις για το πού μπορεί να είναι. Έτσι όταν ψάχνετε σε διάφορα σημεία συνήθως ψάχνετε επιφανειακά και χωρίς την πρέπουσα προσοχή εξαιτίας του μη καθαρού μυαλού σας. Πάρτε μερικές βαθιές ανάσες και ξαναψάξτε με προσοχή σε όλα τα σημεία που ήδη έχετε περάσει. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να βρίσκεται το αντικείμενο που χάσατε μέσα στο συρτάρι που ήδη κοιτάξατε δύο φορές.

Μην ψάχνετε σε μεμονωμένα σημεία 

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε αποδείχτηκε πως τα περισσότερα πράγματα που χάνονται μέσα στο σπίτι, συνήθως βρίσκονται λίγα εκατοστά πιο δίπλα από εκεί που πιστεύαμε πως είναι. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν τα βρίσκουμε εύκολα. Το μυαλό μας από συνήθεια ψάχνει στο σημείο που πιστεύουμε ότι το είδαμε τελευταία φορά, αλλά δεν ψάχνει και στα τριγύρω σημεία. Μην κοιτάτε μόνο πάνω στο τραπεζάκι που αφήσατε τα κλειδιά σας αλλά κοιτάξτε και στην διπλανή πολυθρόνα, κάτω από το τραπέζι, δίπλα, παραδίπλα και σε όλο τον γύρω χώρο.

Διατηρήστε τακτοποιημένο το σπίτι σας 

Όταν υπάρχει τάξη σε ένα σπίτι τότε δύσκολα θα χαθεί κάτι. Επίσης φροντίστε να βάζετε τα κλειδιά σας, την τσάντα σας και ό,τι άλλο χρειάζεστε σε καθημερινή βάση σε συγκεκριμένο σημείο όταν επιστρέφετε σπίτι. Μην αφήνετε ποτέ κάτι πρόχειρα πάνω σε μια επιφάνεια με σκοπό να το τακτοποιήσετε αργότερα. Καλύτερα να τα τακτοποιείτε όλα με το που μπαίνετε σπίτι για να γλυτώνετε και τον χρόνο του ψαξίματος αργότερα.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άγιο είχαν Έλληνες ορειβάτες που εξαπατήθηκαν και δεν ανέβηκαν στο Έβερεστ


Άγιο είχαν όπως αποδείχτηκε οκτώ Έλληνες ορειβάτες που είχαν ως στόχο να κατακτήσουν την κορυφή των Ιμαλαίων. Η αποστολή θα βρισκόταν σήμερα στις πλαγιές του Έβερεστ, όμως ο σέρπα (οδηγός βουνού) από το Θιβέτ πήρε 11.500 ευρώ από τον καθένα και στη συνέχεια δεν εμφανίστηκε ποτέ στο ραντεβού που είχαν κλείσει σε ξενοδοχείο του Κατμαντού για να τους συνοδεύσει στην ανάβασή τους σε μια από τις κορυφές του Έβερεστ.

Σύμφωνα με το Έθνος, είχαν ζητήσει ζητήσει από το πρακτορείο του σέρπα να τους παραχωρήσει νέα ομάδα οδηγών βουνού και να αναλάβει τα έξοδα της αποστολής, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό και έτσι επέστρεψαν άπραγοι στην Ελλάδα.





Αποδείχθηκαν βεβαίως τυχεροί, καθώς σήμερα μετά το φονικό σεισμό μια χιονοστιβάδα έχει καταπλακώσει τμήμα του κεντρικού καταυλισμού που χρησιμοποιούν οι ορειβάτες, προκαλώντας τον θάνατο οκτώ ανθρώπων ενώ πολλοί ακόμα αγνοούνται.

Όπως αναφέρει το trikalanews.gr, ένας από αυτούς είναι ο Γυμναστής Γεώργιος Ράιος, μέλος του Συλλόγου Ορειβασίας - Χιονοδρομίας Τρικάλων, ο οποίος μπορεί τις προηγούμενες ημέρες να… έκλαιγε τα 11.500 ευρώ, αλλά τώρα θα… πανηγυρίζει.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Λιβαδειά: 12χρονος μαθητής έπεσε σε φαράγγι


Σε τραγωδία παραλίγο να καταλήξει η εκδρομή ενός δημοτικού σχολείου από την Αθήνα στη Λιβαδειά, όταν ένας μαθητής 12 χρονών, έπεσε στο φαράγγι της Κρύας. Σύμφωνα με πληροφορίες του permisospress ο μαθητής γλίστρησε και έπεσε στο νερό με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι.

Τα άλλα παιδιά πανικόβλητα άρχισαν να καλούν σε βοήθεια. Ευτυχώς επενέβησαν τρεις νεαροί που περνούσαν τυχαία εκείνη την ώρα από το σημείο και ανέσυραν αιμόφυρτο το 12χρονο παιδί και του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες.

Ο μαθητής μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς και στη συνέχεια λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Εντύπωση πάντως προκαλεί, το γεγονός ότι κανείς από τους εκπαιδευτικούς, όπως αναφέρουν και αυτόπτες μάρτυρες, δεν αντιλήφθηκε το περιστατικό.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι φονικότεροι σεισμοί από το 2004


Στους 1.130 οι νεκροί από τα 7,9 ρίχτερ.

Η σεισμική δόνηση των 7,9 βαθμών που συγκλόνισε σήμερα το Νεπάλ έχει στοιχίσει την ζωή σε περίπου 1.130 ανθρώπους σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η χώρα πλήττεται από μια φονική σεισμική δόνηση. Τον Ιανουάριου του 1934 περισσότεροι από 10.500 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ένα σεισμό μεγέθους 8,1 βαθμών που σημειώθηκε στις ανατολικές περιοχές της χώρας.

Αυτές είναι οι φονικότερες σεισμικές δονήσεις που έχουν συγκλονίσει την υφήλιο από το 2004 έως σήμερα, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο:

-3η Αυγούστου 2014- Κίνα: Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών πλήττει τα ορεινά της επαρχίας Γιουνάν (νοτιοδυτικά), με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 600 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 2.400. Ογδόντα χιλιάδες σπίτια κατέρρευσαν.

-23η Οκτωβρίου 2011- Τουρκία: Περισσότεροι από 600 νεκροί και τουλάχιστον 4.150 τραυματίες από το σεισμό των 7,2 βαθμών στην επαρχία Βαν (ανατολικά).

-11η Μαρτίου 2011- Ιαπωνία: Σχεδόν 19.000 νεκροί μετά το σεισμό μεγέθους 9 βαθμών και το τσουνάμι που ακολούθησε και κατέστρεψε την περιοχή Τοχόκου (βορειοανατολικά) προκαλώντας μεγάλες καταστροφές και ένα σοβαρό ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

-14η Απριλίου 2010- Κίνα: Τουλάχιστον 3000 νεκροί είναι ο απολογισμός της σεισμικής δόνησης μεγέθους 6,9 βαθμών στην επαρχία Κινγκάι (βορειοδυτικά).

-27η Φεβρουαρίου 2010- Χιλή: Περισσότεροι από 520 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν σεισμός 8,8 βαθμών έπληξε τις κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας. Ακολούθησε τσουνάμι.

-12η Ιανουαρίου 2010- Αϊτή: Περισσότεροι από 200.000 νεκροί στο σεισμό των 7 βαθμών που ισοπέδωσε ένα μεγάλο τμήμα της πρωτεύουσας Πορτ ο Πρενς. Ο αριθμός των εκτοπισμένων ανήλθε στο 1 εκατομμύριο ανθρώπους.

-30η Σεπτεμβρίου 2009- Ινδονησία: Σεισμική δόνηση 7,6 βαθμών συγκλονίζει την περιοχή δυτικά της Σουμάτρα με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο περισσότεροι από 1.100 άνθρωποι και 500.000 να μείνουν άστεγοι.

-12η Μαϊου 2008- Κίνα: 87.000 νεκρούς μετρά η χώρα, κυρίως στην επαρχία Σετσουάν (νοτιοδυτικά) από το σεισμό των 8 βαθμών, τον φονικότερο στην Κίνα τα τελευταία 32 χρόνια.

-15η Αυγούστου 2007- Περού: Τουλάχιστον 900 νεκροί και αγνοούμενοι, 320.000 οι πληγέντες από τη σεισμική δόνηση των 7,7 βαθμών στο νότιο τμήμα της χώρας.

-26η Μαϊου 2006- Ινδονησία: Σχεδόν 6000 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους και περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια μένουν άστεγοι στο σεισμό των 6,2 βαθμών.

-8η Οκτωβρίου 2005- Πακιστάν Ινδία: Τουλάχιστον 75.000 νεκροί από το σεισμό 7,6 βαθμών που έπληξε την περιοχή του Κασμίρ.

-26η Δεκεμβρίου 2004- Περισσότεροι από 220.000 άνθρωποι σκοτώνονται σε τουλάχιστον 10 χώρες του Ινδικού Ωκεανού, περιλαμβανομένων 170.000 στην Ινδονησία, μετά το σεισμό των 9,3 βαθμών στα ανοικτά της Σουμάτρα (Ινδονησία), τον οποίο ακολούθησε ένα καταστροφικό τσουνάμι.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...