Σάββατο, 25 Απριλίου 2015

Βραβεύτηκε με Πούλιτζερ αλλά εγκατέλειψε την δημοσιογραφία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν είχε ούτε το νοίκι του να πληρώσει ο Ρομπ Κούζνια.

Ένας από τους ρεπόρτερ της Daily Breeze, μιας μικρής εφημερίδας της Καλιφόρνιας η οποία εξέπληξε με την βράβευσή της φέτος με βραβείο Πούλιτζερ, την υψηλότερη δημοσιογραφική διάκριση των ΗΠΑ, δεν εργάζεται πλέον ως δημοσιογράφος, καθώς η δουλειά αυτή δεν του εξασφάλιζε το νοίκι του.

Βραβεύτηκε με Πούλιτζερ αλλά εγκατέλειψε την δημοσιογραφία

Η Daily Breeze, μια εφημερίδα της Τόρανς με 63.000 συνδρομητές και συνολικά 7 δημοσιογράφους, βραβεύτηκε χθες με το βραβείο Πούλιτζερ για μια έρευνά της για την διαφθορά σε ένα σχολείο της περιοχής, το Centinela Valley Union High School.

Ωστόσο ο Ρομπ Κούζνια, ένας από τους τρεις δημοσιογράφους που τιμάται με την υψηλότερη δημοσιογραφική διάκριση για την έρευνα αυτή, δεν εργάζεται εδώ και περισσότερο από έξι μήνες ως ρεπόρτερ, καθώς με τον μισθό του δεν μπορούσε να πληρώσει το νοίκι του.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο LA Observed, ο οποίος αποκάλυψε την πληροφορία αυτή χθες, ο Κούζνια εγκατέλειψε την εφημερίδα για την θέση του υπευθύνου γραφείου Τύπου στο Shoah USC Foundation.

«Του μιλήσαμε το απόγευμα και εξέφρασε την λύπη του που δεν είναι πια δημοσιογράφος, αλλά είπε ότι ήταν πάρα πολύ δύσκολο να τα βγάλει πέρα με τον μισθό του δημοσιογράφου και να νοικιάζει ένα διαμέρισμα στην περιοχή του Λος Άντζελες», αναφέρει ο LA Observed.

Ο 39χρονος πρώην δημοσιογράφος εξήγησε επίσης στους New York Times -οι οποίοι τιμήθηκαν χθες με τρία βραβεία Πούλιτζερ- ότι προτού εγκαταλείψει την θέση του είχε πάρει αύξηση. «Όμως τα χρήματα αυτά εξακολουθούσαν να μην είναι αρκετά», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς από την εφημερίδα, ο Κούζνια απέρριψε την ιδέα να επιστρέψει στην δημοσιογραφία.

Ο ιστότοπος LA Observed επισημαίνει εξάλλου ότι η Daily Breeze τιμήθηκε την περασμένη εβδομάδα με άλλο ένα βραβείο για την ερευνητική δημοσιογραφία, το National Headliner Award for Investigative Journalism.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.