Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Η ΟΛΜΕ ζητά τα δεδουλεμένα των Πανελλαδικών 2014

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το θέμα έφτασε στη Βουλή με ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να προβεί άμεσα σε όλες εκείνες τις αναγκαίες ενέργειες και ρυθμίσεις ώστε να καταβληθούν το συντομότερο δυνατό τα δεδουλευμένα σε όλους τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι ενεπλάκησαν στις διαδικασίες των Πανελλαδικών εξετάσεων του 2014 και οι οποίοι παραμένουν ακόμα απλήρωτοι.

Όπως έγραψε το newsbeast.gr το θέμα των απλήρωτων εκπαιδευτικών έφθασε και στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ.

Όπως ανέφεραν σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Παιδείας, πρόκειται για εκπαιδευτικούς δυο εξεταστικών κέντρων και συγκεκριμένα του Ε.Κ ΓΕΛ Πολυκάστρου και του Ειδικού Εξεταστικού Κέντρου Κιλκίς, που στεγαζόταν στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς.

Στο κείμενο γνωστοποιείται ότι , ο λόγος της μη πληρωμής των εκπαιδευτικών είναι ότι από την αρμόδια υπηρεσία πιστώθηκαν λιγότερα χρήματα ως Αποζημίωση εμπλεκόμενων σε Πανελλαδικές Εξετάσεις, με αποτέλεσμα η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς να αποφασίσει να καταβάλει τα δεδουλευμένα με σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την ημερομηνία κατάθεσης των σχετικών δικαιολογητικών.

Παρά το γεγονός ότι έχει αποσταλεί έγγραφο (Φ.14.3/8156/2-10-2014) με το οποίο ζητείται από το Υπουργείο να μεριμνήσει για την πίστωση του ανάλογου ΚΑΕ, οι εκπαιδευτικοί δυστυχώς παραμένουν απλήρωτοι έως σήμερα.

«Η κατάσταση αυτή επιδρά αρνητικά στο ήδη λεηλατημένο εισόδημα των εκπαιδευτικών, από τις ασκούμενες αντιλαϊκές πολιτικές όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων» τονίζουν οι βουλευτές Βαρδαλής και Γερασιμίδου που με την ερώτησή τους ζητούν να μάθουν σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εμπλεκόμενων εκπαιδευτικών με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2014, από τα δυο εξεταστικά κέντρα του Κιλκίς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.