Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Πώς σχετίζεται η σεξουαλική βία με το πληρωμένο σεξ


Τι δείχνει σχετική έρευνα.

Οι άνδρες που απολαμβάνουν το πληρωμένο σεξ είναι επιρρεπείς στον σεξουαλικό εξαναγκασμό και είναι πιο πιθανό να έχουν ιστορικό σεξουαλικής βίας, υποστηρίζει νέα έρευνα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές οι άντρες που πληρώνουν επαγγελματίες του σεξ για να κάνουν έρωτα τείνουν να έχουν λιγότερη συμπάθεια για τις γυναίκες και παρουσιάζουν κοινά χαρακτηριστικά με τους βίαιους άντρες.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.200 άντρες, τους οποίους οι ερευνητές χώρισαν σε δυο ομάδες αφού πρώτα πέρασε ο καθένας ξεχωριστά από συνέντευξη ώστε να απομονώσουν τα χαρακτηριστικά τους.

«Και οι δύο ομάδες έχουν την τάση να έχουν μια προτίμηση για το απρόσωπο σεξ, φοβούνται την απόρριψη από τις γυναίκες, έχουν διαπράξει σεξουαλικά επιθετικές ενέργειες και παρουσιάζουν εχθρική συμπεριφορά», δήλωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες, Neil Malamuth, ο οποίος είναι συγγραφέας της μελέτης. «Εκείνοι που “αγοράζουν σεξ”, στην πλειονότητά τους, έχουν λιγότερη συμπάθεια για τις ιερόδουλες και τις θεωρούν διαφορετικές από τις άλλες γυναίκες», συμπληρώνει ο ίδιος.

Οι ερευνητές κατέληξαν επίσης στο συμπέρασμα πώς οι άντρες που επιλέγουν το πληρωμένο σεξ έχουν μια εχθρική και ναρκισσιστική επιθυμία να έχουν εξουσία πάνω στις γυναίκες. Ένας άντρας μάλιστα που συμμετείχε στην έρευνα παρομοιάζει το πληρωμένο σεξ με τον πληρωμένο καφέ «Όταν τελειώσεις, μπορείς να πετάξεις το κουτάκι», λέει χαρακτηριστικά.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι άνδρες που «αγοράζουν σεξ» είναι πιο πιθανό να βιάσουν και να διαπράξουν και άλλα σεξουαλικά αδικήματα. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μετά το ψήφισμα της Διεθνούς Αμνηστίας τον Αύγουστο περί αποποινικοποίησης της πορνείας.

Συγκεκριμένα η μη κυβερνητική οργάνωση τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής ενός αμφιλεγόμενου σχεδίου αποποινικοποίησης της πορνείας – που θα περιλαμβάνει τους πελάτες και τους μαστροπούς – παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που έχει πυροδοτήσει με αυτήν την πρωτοβουλία. Το ψήφισμα, το οποίο προτρέπει να τεθεί σε ισχύ «ένα νομικό πλαίσιο εντός του οποίου όλα τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην εργασία της πορνείας θα αποποινικοποιηθούν» εγκρίθηκε με τη συμμετοχή 400 εκπροσώπων.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο μηνιαίο περιοδικό Journal of Interpersonal Violence και είναι αφιερωμένη στην κατάργηση της πορνείας γενικότερα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η «άγρια» ζωή της Βρετανίας όπως δεν την έχουμε ξαναδεί


Φωτογραφίες που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό British Wildlife Photography Awards.

Μια «συμμορία» ψαρόνια σε πάρκινγκ του Λονδίνου, θαλασσοπούλια που μοιάζουν αστέρια στον ουρανό της θάλασσας, ελάφια σε χρωματιστά λιβάδια, είναι μερικές μόνο από τις εξαιρετικές φωτογραφίες της βρετανικής φύσης που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό British Wildlife Photography Awards.

Δόθηκαν βραβεία σε 16 κατηγορίες ενώ υπήρξαν και νεαροί συμμετέχοντες που συμμετείχαν είτε ατομικά είτε συλλογικά, όπως οι μαθητές δημοτικού σχολείου στο Μπρίστολ.


























Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μέρη που αξίζει να επισκεφθείτε πριν χαθούν για πάντα


Αστικά ορόσημα, αρχιτεκτονικά στολίδια και μνημεία για τα οποία ο χρόνος μετρά αντίστροφα - Δείτε τις φωτογραφίες.

Κάποια είναι γνωστά μνημεία που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο Μνημείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Άλλα είναι αστικά μνημεία, αρχιτεκτονικά «κοσμήματα», ορόσημα εποχών και καταστάσεων, που κουβαλούν την ιστορία της καθημερινότητάς τους. Το κοινό τους στοιχείο: εκτός από την αναγνωρισμένη αξία τους, το καθένα για διαφορετικούς λόγους, ο κίνδυνος να χαθούν για πάντα.

Στον κατάλογο που ακολουθεί συμπεριλαμβάνονται μνημεία που οι περισσότεροι γνωρίζουμε και άλλα που δεν είναι τόσο γνωστά. Η εγκατάλειψη, η παραμέληση, τα στοιχεία της Φύσης, οι αρχιτεκτονικές εξελίξεις ή οι ανελέητη ανάπτυξη τα απειλούν και δυσκολεύουν τη «μάχη» της επιβίωσής τους.

Δείτε μερικά από αυτά και σπεύστε να τα επισκεφθείτε, αν μπορείτε, πριν να φιλοξενούνται μόνο σε βιβλία ιστορίας και οδηγούς πόλεων.

Σταθμός Teufelsberg, Βερολίνο



Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού πολέμου, η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών NSA χρησιμοποιούσε τον «πύργο» αυτό για να «κατασκοπεύει» το Ανατολικό Μπλοκ. Σήμερα, εγκαταλειμμένος και μισοκατεστραμμένος, διατηρείται ως ένα δυνατό αναμνηστικό του παρελθόντος του Βερολίνου. Χρόνο με το χρόνο όμως η φθορά και τα σημάδια βανδαλισμού γίνονται όλο και πιο έντονα.

Βασιλικό παλάτι Caserta, Ιταλία



Είναι το παλάτι με τον μεγαλύτερο όγκο στον κόσμο- πάνω από δύο εκατομμύρια κυβικά μέτρα. Περιλαμβάνεται και αυτό στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και χτίστηκε κατ’ εντολή του βασιλιά των Βουρβόνων Καρόλου ΙΙΙ ως αντίπαλο δέος των Βερσαλλιών. Πιθανώς η εικόνα του να μη ν είναι άγνωστη σε πολλούς καθώς έγιναν εκεί γυρίσματα για τις ταινίες Star Wars και Mission Impossible. Ωστόσο η εγκατάλειψη έχει κοστίσει πολύ στο παλάτι: το 2014 κατέρρευσε ένα μέρος της οροφής ενώ η γραφειοκρατία καθυστερεί τα σχέδια για την ανακαίνισή του.

Βικτωριανά αεριοφυλάκια, Βρετανία



Έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας από τη δεκαετία του ’60 αλλά αποτελούν αναμφίβολα ένα γραφικό στοιχείο της βρετανικής κουλτούρας. Η εταιρεία διαχείρισής τους έχει αρχίσει την αποσυναρμολόγηση και διάλυσή τους για να πουλήσει τη γη σε κατασκευαστικές εταιρείες. Ωστόσο υπάρχει μια εκστρατεία για τη διάσωση τουλάχιστον των αεριοφυλακίων στο Bethnal Green του Λονδίνου που χρονολογούνται από το 1866.

Οικία Melnikov, Μόσχα



Σχεδιασμένο από τον διάσημο αβανγκάρντ Ρώσο αρχιτέκτονα Konstantin Melnikov, αυτό το εντυπωσιακό κυλινδρικό οικοδόμημα αποτέλεσε την οικία του αρχιτέκτονα και ένα ξεχωριστό δημιούργημα σε πλήρη αντίθεση με τη γνωστή σοβιετική αρχιτεκτονική. Σήμερα ζει εκεί η εγγονή του αρχιτέκτονα αλλά το κτίσμα αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο κατάρρευσης καθώς οι εργασίες κατασκευής κοντινού πάρκινγκ προκάλεσαν μεγάλες ρωγμές.

Εκκλησία Yemrehanna Kristos, Αιθιοπία



Αυτή η εκκλησία βρίσκεται μέσα σε σπηλιά στην κορυφογραμμή σε υψόμετρο 2.700 μέτρων και σε απόσταση 42 χιλιομέτρων από την πιο κοντινή πόλη. Αυτό συνέβαλε και στη διατήρησή της, όμως οι εργασίες κατασκευής δρόμου που οδηγεί στο ναό και τείχους στο εξωτερικό του, καθώς και ενδείξεις δομικές ασταθειών έχουν στρέψει εκεί την προσοχή του Παγκόσμιου Ταμείου Μνημείων.

Πύργος Nakagin, Τόκιο



Χαρακτηριστικό παράδειγμα του αρχιτεκτονικού κινήματος του Μεταβολισμού ο πύργος Nakagin αποτελείται από 140 ξεχωριστές κάψουλες που λειτουργούν σαν ζωντανά κύτταρα και μπορούν να αφαιρεθούν μεμονωμένα. Ολοκληρώθηκε το 1972 και σήμερα είναι σχεδόν ακατοίκητος. Η ανάγκη για ανακαίνιση είναι προφανής.

Τερματικός Σταθμός Union, Σινσινάτι



Κατασκευασμένος το 1933, στη εποχή της άνθισης της Art Deco, ο σταθμός αυτός αποτελούσε το επίκεντρο των σιδηροδρομικών μεταφορών στο Σινσινάτι έως το 1972. Στη συνέχεια μετατράπηκε σε εμπορικό κέντρο και εν τέλει έγινε μουσείο το 1990. Βρίσκεται σε εξέλιξη καμπάνια για τη συγκέντρωση πόρων ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες ανακαίνισης.

Τέμενος Djingareyber, Τιμπουκτού



Είναι το μεγαλύτερο από τα τρία μεγάλα τζαμιά του Τιμπουκτού και έγινε στόχος επίθεσης μαχητών της Αλ Κάιντα το 2012, ενώ είχε περιληφθεί στη λίστα με τα απειλούμενα μνημεία της UNESCO. Το μνημείο απειλείται επίσης από την αστικοποίηση, την ερημοποίηση και την κλιματική αλλαγή.

Σταθμός λεωφορείων στο Preston, Βρετανία



Άρχισε να λειτουργεί το 1969 στη βρετανική πόλη Preston και αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα του αρχιτεκτονικού κινήματος του Μπρουταλισμού στο οποίο κυριαρχούν τα υλικά και όχι η αισθητική και συγκεκριμένα η χρήση σκυροδέματος. Απέφυγε την κατεδάφιση το 2013 και τώρα είναι αντικείμενο διεθνούς διαγωνισμού προκειμένου να μετατραπεί σε κέντρο νεότητας.

Potosi, Βολιβία



Βρίσκεται σε υψόμετρο 4.090 μέτρων και πρόσφατα συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο απειλούμενων μνημείων της UNESCO λόγω της μεταλλευτικής δραστηριότητας που συνεχίζεται εδώ και πέντε αιώνες στο παρακείμενο βουνό Cerro Rico. Το έδαφος, πορώδες και ασταθές πια, προκαλεί κίνδυνο κατολισθήσεων ενώ ήδη η κορυφή έχει αρχίσει να υποχωρεί.

Τοιχογραφίες του Πικάσο, Όσλο



Οι πρώτες απόπειρες του Πικάσο σε τοιχογραφίες σε τσιμέντο κοσμούν δύο κυβερνητικά κτήρια στο Όσλο της Νορβηγίας. Και τα δύο υπέστησαν σοβαρές ζημιές κατά την αιματηρή και πολύνεκρη επίθεση του Άντερς Μπρέιβικ το 2011. Με δεδομένο το πολύ υψηλό κόστος εργασιών αποκατάστασης- στα 70 εκατομμύρια δολάρια- έγινε μία πρόταση να κατεδαφιστούν τα κτήρια και οι τοιχογραφίες να τοποθετηθούν αλλού. Ωστόσο η κοινή γνώμη είναι διχασμένη καθώς το έργο σχεδιάστηκα ειδικά γι’ αυτά τα κτήρια.

Νησί της Μοζαμβίκης



Το μοναδικό μείγμα πορτογαλικών επιρροών και τοπικής αρχιτεκτονικής χάρισε στην πόλη- φρούριο μία θέση στον κατάλογο της UNESCO με τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς το 1991. Μετά τις ζημιές που προκάλεσε τυφώνας το 1994 έχει τεθεί υπό παρακολούθηση. Η ανάγκη παρακολούθησης επιβεβαιώθηκε πέρσι λόγω της αύξησης του τουρισμού και της ανάγκης να εκπονηθεί ένα ρεαλιστικό σχέδιο προστασίας.

Η παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ



Περιλαμβάνεται στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από τις αρχές της δεκαετίας του ’80. Ιερή πόλη για τρεις θρησκείες, προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες στα περισσότερα από 200 μνημεία της. Τα σχέδια για τη συντήρησή της ωστόσο προχωρούν με πολύ αργούς ρυθμούς.

Πέτρα, Ιορδανία



Η ροδοκόκκινη αρχαία πόλη της Πέτρας είναι ο βασικός τουριστικός προορισμός της Ιορδανίας. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα: τα εκατομμύρια χέρια που αγγίζουν τη λαξευμένη στο βράχο πόλη, ο άνεμος και η διάβρωση που προκαλεί η βροχή, φθείρουν τον ναό Al Kazneh που υποχώρησε κατά 1,5 ίντσες τον περασμένο αιώνα. Οι καμήλες και τα γαϊδουράκια συμβάλλουν επίσης στη φθορά των μονοπατιών ενώ η αυξημένη υγρασία μπορεί να βλάψει τη δομική σταθερότητα του οικοδομήματος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μαγευτικές όψεις της υπέροχης και άγριας Αφρικής


Φωτογραφίες που αναδεικνύουν το μεγαλείο και τη σκληρότητα της φύσης και της ζωής.

Οι αεροφωτογραφίες του ζεύγους Jay και Jan Rhode από τη Νότια Αφρική χαρίζουν μια μοναδική- και ασυνήθιστη- οπτική της θαυμάσιας Αφρικής, με τα άγρια όμορφα τοπία της και την εναλλαγή των χρωμάτων της.

Το ζευγάρι έχει ταξιδέψει σε 65 χώρες τραβώντας τις εντυπωσιακές φωτογραφίες- ορισμένες φορές σε επικίνδυνες συνθήκες.

«Είναι αδύνατο να πετάς πάνω από την ερημιά της άγριας φύσης και να μην αρχίσεις να φιλοσοφείς», λέει η Jay που κρατάει στα χέρια της τη φωτογραφική μηχανή ενώ ο άνδρας της Jan πιλοτάρει. «Όταν βρίσκεσαι εκεί πάνω, αφήνεις στο πλάι τις έγνοιες της καθημερινής ζωής και επαναξιολογείς τι είναι σημαντικό για σένα», προσθέτει.

Από τη μοναδική τους θέση, στον αέρα, οι Rhode έχουν σπάνια θέα της φύσης και της άγριας ζωής και, γοητευμένοι, επιχείρησαν να τη φωτογραφίσουν στην ολότητά τους, αναδεικνύοντας την αξία της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η απόσταση χαρίζει διαφορετική οπτική από αυτή που έχουμε στη γη. «Φωτογραφίσαμε ψαράδες στη Μοζαμβίκη, το πλάνο ήταν ειδυλλιακό με φόντο τον Ειρηνικό, έμοιαζε με παράδεισο. Αλλά πολλές φορές ο παράδεισος του ενός είναι η κόλαση του άλλου», λέει στο CNN o Jan, επισημαίνοντας πως πολλές φορές οι ψαράδες αυτοί εργάζονται έως και 12 ώρες την ημέρα. «Στην πραγματικότητα», εξηγεί, «είναι μια πολύ σκληρή ζωή σε ένα πολύ σκληρό περιβάλλον. Ο άνθρωπος που αγωνίζεται να επιζήσει εργαζόμενος σκληρά δεν βλέπει τα πράγματα τόσο ρομαντικά όσο εμείς».

«Θα ήθελα να μπορούσα να βάλω κάθε άνθρωπο στο αεροπλάνο και να πετάξουμε μαζί, να δείξω σε όλους πόσο εκπληκτικός είναι αυτός ο πλανήτης», κατέληξε.

Δείτε τις φωτογραφίες






















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παρένθετες… φοράδες για την αναπαραγωγή βραβευμένων αλόγων!


Στην Αργεντινή η «βιομηχανία» ανθεί - Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο.

Το κόκκινο κρασί και το κρέας είναι δύο είδη που κυριαρχούν στις εξαγωγές της Αργεντινής, υπάρχει ωστόσο και μία λιγότερο γνωστή στο ευρύ κοινό «βιομηχανία» που συμμετέχει με δύο άλλα είδη στον κατάλογο με τα εξαγώγιμα προϊόντα: σπέρμα και κατεψυγμένα έμβρυα βραβευμένων αλόγων ράτσας που παίζουν πόλο!

Το σπέρμα, που θεωρείται κορυφαίας ποιότητας, μπορεί να πουληθεί από 1.000 έως 10.000 δολάρια ανάλογα με τη γενεαλογία του επιβήτορα.



Όπως λέει στη Daily Mail ο Cristian Sporleder, ιδιοκτήτης του εργαστηρίου γενετικής GeNeTec το οποίο ασχολείται με αυτή τη δραστηριότητα την τελευταία 5ετία, «υπάρχει τεράστια ζήτηση για αργεντίνικα άλογα που διαπρέπουν στο πόλο».

Ο 43χρονος, πρώην παίκτης του πόλο ο ίδιος και κτηνίατρος, εξηγεί πως τα έμβρυα προκύπτουν από την ένωση σπέρματος και ωαρίων των αλόγων με την καλύτερη απόδοση. Το γενετικό υλικό τοποθετείται σε παρένθετες… φοράδες, επιτρέποντας έτσι στα θηλυκά άλογα που έχουν κορυφαίες επιδόσεις στο πόλο να συνεχίσουν να αγωνίζονται χωρίς να εγκυμονούν.

Οι ενδιαφερόμενοι, προσθέτει, αναζητούν το «τέλειο άλογο» και για το λόγο αυτό μπορούν να αγοράσουν μόνο το σπέρμα και να γονιμοποιήσουν τεχνητά τα δικά τους θηλυκά. Η δεύτερη επιλογή είναι να αγοράσουν κανονικό έμβρυο.







Για 20.000 δολάρια η GeNeTec συλλέγει τα ωάρια αλόγων με pedigree, τα γονιμοποιεί και τοποθετεί τα έμβρυα στις παρένθετες μητέρες.



«Το σημαντικό στοιχείο στην εμβρυομεταφορά είναι πως η δωρήτρια φοράδα συνεχίζει τις αθλητικές τις δραστηριότητες, κάτι που σημαίνει πως δεν χρειάζεται ποτέ να σταματήσει να παίζει πόλο», συμπληρώνει ο Sporleder.

Έξω από το εργαστήριό του στην περιοχή Los Cardales, βόρεια του Μπουένος Άιρες, επιβήτορες με ανάστημα βραβευμένο και γυαλιστερό σοκολατί δέρμα συνωστίζονται στο στάβλο. Εκεί εξαναγκάζονται να «συνουσιαστούν» με ένα κατά φαντασίαν ομοίωμα θηλυκού αλόγου, προκειμένου το σπέρμα τους να συλλεχθεί και να πουληθεί...







Η εταιρεία του Sporleder παρέχει στην ιστοσελίδα της, προς τους αγοραστές και τους μεσάζοντες, καταλόγους με την κατάταξη και τις επιδόσεις των αλόγων αλλά και φωτογραφίες τους, ούτως ώστε οι πελάτες να μπορούν να ψάχνουν ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που αναζητούν.





Ο Sporleder επισημαίνει πως η απροθυμία των παικτών πόλο και των ομάδων τους να απομακρύνουν τα θηλυκά άλογά τους από τους αγωνιστικούς χώρους ώστε να κυοφορήσουν είναι αυτή που γέννησε τη ζήτηση για παρένθετες μητέρες. Ωστόσο η παγκόσμια οικονομική κρίση και η αναστάτωση της αργεντίνικης οικονομίας είχαν επίπτωση και στην εταιρεία του καθώς η ζήτηση μειώθηκε.

Οι πελάτες του προέρχονται από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, την Ευρώπη και τη Βενεζουέλα αλλά η μεγαλύτερη βάση των πελατών του είναι στην Αργεντινή.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...