Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Πώς σχετίζεται η σεξουαλική βία με το πληρωμένο σεξ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι δείχνει σχετική έρευνα.

Οι άνδρες που απολαμβάνουν το πληρωμένο σεξ είναι επιρρεπείς στον σεξουαλικό εξαναγκασμό και είναι πιο πιθανό να έχουν ιστορικό σεξουαλικής βίας, υποστηρίζει νέα έρευνα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές οι άντρες που πληρώνουν επαγγελματίες του σεξ για να κάνουν έρωτα τείνουν να έχουν λιγότερη συμπάθεια για τις γυναίκες και παρουσιάζουν κοινά χαρακτηριστικά με τους βίαιους άντρες.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.200 άντρες, τους οποίους οι ερευνητές χώρισαν σε δυο ομάδες αφού πρώτα πέρασε ο καθένας ξεχωριστά από συνέντευξη ώστε να απομονώσουν τα χαρακτηριστικά τους.

«Και οι δύο ομάδες έχουν την τάση να έχουν μια προτίμηση για το απρόσωπο σεξ, φοβούνται την απόρριψη από τις γυναίκες, έχουν διαπράξει σεξουαλικά επιθετικές ενέργειες και παρουσιάζουν εχθρική συμπεριφορά», δήλωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες, Neil Malamuth, ο οποίος είναι συγγραφέας της μελέτης. «Εκείνοι που “αγοράζουν σεξ”, στην πλειονότητά τους, έχουν λιγότερη συμπάθεια για τις ιερόδουλες και τις θεωρούν διαφορετικές από τις άλλες γυναίκες», συμπληρώνει ο ίδιος.

Οι ερευνητές κατέληξαν επίσης στο συμπέρασμα πώς οι άντρες που επιλέγουν το πληρωμένο σεξ έχουν μια εχθρική και ναρκισσιστική επιθυμία να έχουν εξουσία πάνω στις γυναίκες. Ένας άντρας μάλιστα που συμμετείχε στην έρευνα παρομοιάζει το πληρωμένο σεξ με τον πληρωμένο καφέ «Όταν τελειώσεις, μπορείς να πετάξεις το κουτάκι», λέει χαρακτηριστικά.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι άνδρες που «αγοράζουν σεξ» είναι πιο πιθανό να βιάσουν και να διαπράξουν και άλλα σεξουαλικά αδικήματα. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μετά το ψήφισμα της Διεθνούς Αμνηστίας τον Αύγουστο περί αποποινικοποίησης της πορνείας.

Συγκεκριμένα η μη κυβερνητική οργάνωση τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής ενός αμφιλεγόμενου σχεδίου αποποινικοποίησης της πορνείας – που θα περιλαμβάνει τους πελάτες και τους μαστροπούς – παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που έχει πυροδοτήσει με αυτήν την πρωτοβουλία. Το ψήφισμα, το οποίο προτρέπει να τεθεί σε ισχύ «ένα νομικό πλαίσιο εντός του οποίου όλα τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην εργασία της πορνείας θα αποποινικοποιηθούν» εγκρίθηκε με τη συμμετοχή 400 εκπροσώπων.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο μηνιαίο περιοδικό Journal of Interpersonal Violence και είναι αφιερωμένη στην κατάργηση της πορνείας γενικότερα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.