Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Ρεκόρ πωλήσεων έσπασε το ρομπότ συντροφιάς, Pepper


Οι πρώτες 1.000 μονάδες έγιναν ανάρπαστες μέσα σε μόλις 60 δευτερόλεπτα.

Το όνομά του είναι Pepper, η όψη του ανθρωπόμορφη και είναι κατασκευασμένο με τρόπο τέτοιο ώστε να αντιλαμβάνεται τα ανθρώπινα συναισθήματα και να αντιδράει αναλόγως σε αυτά. Αυτές είναι οι ικανότητες του ρομπότ το οποίο «ξεπούλησε» μέσα σε ένα λεπτό, σύμφωνα με τον Ιάπωνα δημιουργό του, SoftBank Robotics Corp προκαλώντας έκπληξη στην παγκόσμια αγορά της ρομποτικής.

Το Pepper είναι το πρώτο ρομπότ στον κόσμο που μπορεί και αντιλαμβάνεται συναισθήματα και ανταποκρίνεται αυτόματα, κατανοώντας ακόμη και τις εκφράσεις του προσώπου αλλά και της γλώσσας του σώματος του ιδιοκτήτη του.

Η εταιρεία κατασκευής του ρομπότ Pepper, SoftBank, έδωσε προς πώληση τις πρώτες 1.000 μονάδες Pepper μέσω του επίσημου website της στην Ιαπωνία και πρώτα ρομπότ έγιναν ανάρπαστα μέσα σε μόλις 60 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN.

Αξίζει να αναφερθεί πως το κόστος του Pepper Robot είναι 1.600 δολάρια, γεγονός που προσδίδει μεγαλύτερη βαρύτητα στο ρεκόρ πωλήσεων που κατέγραψε. O ιθύνων νους της Softbank, Masayoshi Son, δήλωσε ότι το Pepper μπορεί άνετα να κάνει συντροφιά, ενώ επίσης μπορεί και να διασκεδάσει τους ιδιοκτήτες του, καθώς έχει την ικανότητα να τραγουδάει, να χορεύει, ακόμη και να λέει ανέκδοτα!

Μάλιστα, από τις εκπληκτικές δυνατότητες του Pepper μπορούν να επωφεληθούν και επιχειρήσεις, αλλά ακόμη και σχολεία και νοσοκομεία. Το Pepper αναμένεται του χρόνου να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη και στην Αμερική.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων


Προτείνονται δωρεάν τοκετοί αστέγων, ανέργων και μεταναστριών.

Θέματα ισότητας που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του υπουργείου Υγείας, συζητήθηκαν στη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέα Ξανθού, με την γεν. γραμματέα Ισότητας Φωτεινή Κούβελα.

Στο πλαίσιο της επικαιροποίησης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων, προτάθηκαν η ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων για δωρεάν τοκετούς αστέγων, ανέργων και μεταναστριών. Επίσης, προτάθηκε η πανελλαδική και συνεχής ενημέρωση γύρω από την αντισύλληψη, αλλά και η ενσωμάτωση των Κέντρων Οικογενειακού Προγραμματισμού στα Κέντρα Υγείας.

Η κ Κούβελα έθεσε το ζήτημα των κακοποιημένων γυναικών που προσφεύγουν στα νοσοκομεία, και πρότεινε να προχωρήσει το υπουργείο σε εκπαίδευση των επαγγελματιών Υγείας και Πρόνοιας, προκειμένου να αναγνωρίζουν τις κακοποιημένες γυναίκες και να συμβάλλουν στην αξιολόγηση της επικινδυνότητας.

Τέλος, ο αν. υπουργός διαβεβαίωσε πως το πόρισμα για τη δημόσια υγεία που ετοιμάζεται, θα εμπεριέχει πολλές από τις προτάσεις της Γραμματείας, με την οποία η συνεργασία θα συνεχιστεί.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο για το δικαίωμα των τυφλών στο βιβλίο


Δελτίο Τύπου 24.06.2015


Αρ. Πρωτ.: 1767

Στην εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο με τίτλο: «Επικυρώστε τη Συνθήκη του Μαρακές για την πρόσβαση σε δημοσιευμένα έργα για τους τυφλούς και τα άτομα με περιορισμένη όραση», που συνδιοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF), την Ευρωπαϊκή Ένωση Τυφλών (EBU), την Παγκόσμια Οργάνωση Τυφλών (WBU), τον Διατλαντικό Διάλογο Καταναλωτών (TADC) και Ευρωβουλευτές, παρευρέθηκε και μίλησε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του EDF Ιωάννης Βαρδακαστάνης, σήμερα Τετάρτη 24 Ιουνίου.

Μίλησαν επίσης οι: Wolfgang Angermann, πρόεδρος EBU, Anna Herold, Επίτροπος για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία, μέλος του υπουργικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπεύθυνη για τα πνευματικά δικαιώματα του Günther Oettinger, Jasmin Battista, μέλος του υπουργικού συμβουλίου της Επιτροπής για την ενιαία ψηφιακή αγορά, ο ευρωβουλευτής Pavel Svoboda της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και η Ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα, μέλος της διακομματικής επιτροπής για την Αναπηρία στο Ευρωκοινοβούλιο.

Τον Οκτώβριο του 2014 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε επισήμως την έγκριση από το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ώστε να επικυρώσει τη Συνθήκη του Μαρακές. Παρ 'όλα αυτά, η διαδικασία επικύρωσης έχει αποκλειστεί επειδή ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ απορρίπτουν την αποδοχή των αρμοδιοτήτων της ΕΕ σχετικά με την επικύρωση της Συνθήκης, παρά το γεγονός ότι οι απόψεις των νομικών υπηρεσιών, τόσο της Επιτροπής και του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, επιβεβαιώνουν με σαφήνεια την αποκλειστικότητα της αρμοδιότητας της ΕΕ πάνω σε αυτό θέμα. Αν τελικά η Επιτροπή δεν λάβει την έγκριση, θα χρειαστούν πολλά χρόνια πριν επικυρωθεί η Συνθήκη και τα μέτρα της εφαρμοστούν από τα κράτη μέλη.

Αυτή η διεθνής δεσμευτική συνθήκη του ΟΗΕ έχει ως στόχο τον τερματισμό της «δίψας για βιβλία» που
στερεί από 250 εκατομμύρια ανθρώπους την πρόσβαση στον πολιτισμό και την εκπαίδευση. Άτομα με μειωμένη όραση έχουν πρόσβαση μόνο μεταξύ 1 και 5% των βιβλίων που δημοσιεύονται. Η συνθήκη διευκολύνει τη δημιουργία προσβάσιμων και οικονομικά προσιτών εκδόσεων βιβλίων και άλλων έργων πνευματικής ιδιοκτησίας.

Τα κύρια σημεία της ομιλίας του κ. Βαρδακαστάνη:

«Τα άτομα με αναπηρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση στερούνται την ίση πρόσβαση σε δημοσιευμένες εργασίες. Αυτό υπονομεύει σχεδόν κάθε δικαίωμα που κατοχυρώνεται στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, την εκπαίδευση, την πληροφόρηση, την πολιτική συμμετοχή. Το κόστος για τα 80 εκατομμύρια άτομα με αναπηρία, που εκπροσωπεί το EDF στην Ευρώπη, είναι η άρνηση των ίσων ευκαιριών.

Αν η Συνθήκη επικυρωθεί οι κυβερνήσεις θα μπορούν, και θα μάλιστα θα υποχρεούνται, να υιοθετήσουν εξαιρέσεις σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας, ώστε να διευκολυνθούν τα προσβάσιμα σε άτομα που είναι τυφλά ή με προβλήματα όρασης έργα. Τα κράτη θα πρέπει επίσης να προβλέψουν την ανταλλαγή των έργων προσβάσιμης μορφής σε διασυνοριακό επίπεδο. Η Ελεύθερη κυκλοφορία είναι κάτι θετικό για τα άτομα με αναπηρία. Ακριβώς όπως η ΕΕ έχει υποσχεθεί για όλους.

Υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να θέσουμε, όταν εξετάζουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση: Είναι ένας χώρος που στηρίζει τα θεμελιώδη δικαιώματα; Είναι ένας χώρος ελεύθερης κυκλοφορίας των προσώπων, αγαθών και υπηρεσιών; Ή μήπως είναι απλώς μια οικονομική ένωση που υπάρχει για την προώθηση μόνο των επιχειρήσεων; Σέβονται η Ευρώπη και οι Ευρωπαϊκές χώρες τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει από την κύρωση της Σύμβασης; Η εμπλοκή με την Συνθήκη του Μαρακές επηρεάζει τις ευρωπαϊκές συνθήκες και τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων; Είναι αλήθεια ότι κρατάμε τα παιδιά με αναπηρία μακριά από όλη την βιβλιογραφία που όλα τα άλλα παιδιά έχουν, εξαιτίας οικονομικών λόγων;

Η συζήτηση σχετικά με την αρμοδιότητα της ΕΕ συνεχίζεται, η δίψα για βιβλία συνεχίζεται. Η συζήτηση περί αρμοδιοτήτων πάντως είναι ένα ψευτοδίλημμα : Βασίζεται σε σαθρά επιχειρήματα, όπως περιγράφεται από την EBU. Κρύβει την έλλειψη πολιτικής βούλησης πίσω από τη δικαιολογία της αρμοδιότητας.

Υπάρχουν μια σειρά από βασικές νομοθεσίες που περιμένουμε και καθυστερούν στην ΕΕ αυτή τη στιγμή. Αναμένουμε την οριζόντια οδηγία για την ίση μεταχείριση του άρθρου 19, περιμένουμε την Ευρωπαϊκή Πράξη για την Προσβασιμότητα και την Οδηγία για το Διαδίκτυο».

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Αποκατάσταση αδικιών σε συνταξιούχους με αναπηρία


Δελτίο Τύπου 24.06.2015


Αρ. Πρωτ.: 1765

Προτάσεις προς την Πολιτεία για την αποκατάσταση αδικιών προς τους συνταξιούχους με αναπηρία και μέλη των οικογενειών τους, που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με αναπηρία και γενικότερα για την προστασία αυτής της κοινωνικής ομάδας, η οποία έχει πληγεί με τον πιο σκληρό τρόπο από την διαρκή και εντεινόμενη οικονομική κρίση, απέστειλε η ΕΣΑμεΑ στο υπουργείο Οικονομικών, μέσω του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικών θεμάτων του Δημοσίου και άλλες διατάξεις».

Οι προτάσεις αφορούν σε συμπληρώσεις- τροποποιήσεις του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου για τους συνταξιούχους με αναπηρία του δημοσίου τομέα και στην άρση μνημονιακών διατάξεων με τις οποίες έχουν υποστεί μειώσεις συνταξιούχοι με αναπηρία του δημοσίου τομέα και μέλη των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με αναπηρία. Επίσης προτείνεται στο παρόν νομοσχέδιο να κατατεθεί τροπολογία για την άρση άδικων και άκριτων μειώσεων που έχουν υποστεί ακόμη και χαμηλοσυνταξιούχοι αναπηρίας του ιδιωτικού τομέα.

Όλες οι προτάσεις αναλυτικά στην επιστολή.
 Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (135.59 KB) 


Πηγή: http://www.esamea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Σε ημερίδα στην Καστοριά ο Ι. Βαρδακαστάνης (26/6)


Δελτίο Τύπου 24.06.2015


Αρ. Πρωτ.: 1761

Στην Καστοριά θα βρίσκεται την Παρασκευή 26 Ιουνίου ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, σε Ημερίδα στην οποία θα συζητηθούν θέματα του αναπηρικού κινήματος και συνδιοργανώνεται από την ΕΣΑμεΑ και την Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Δ. Μακεδονίας.

Η έναρξη της Ημερίδας είναι στις 17.30μ.μ., στο ξενοδοχείο Calma, (Δ/νση 3o χλμ. Καστοριά- Βίτσι, τηλ. 24670-22215). Η ομιλία του κ. Βαρδακαστάνη έχει τίτλο: «Το αναπηρικό κίνημα στην περίοδο της κρίσης. Πρωτοβουλίες - Προκλήσεις- Προοπτικές».

Επισυνάπτονται το πρόγραμμα και η πρόσκληση.

Παρακαλούμε για την κάλυψη.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (135.57 KB)
Η πρόσκληση σε μορφή MS Word 2013 (167.36 KB)
Το πρόγραμμα σε μορφή MS Word 2013 (32.43 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Σε ημερίδα στη Φλώρινα ο Ι. Βαρδακαστάνης (27/6)


Δελτίο Τύπου 24.06.2015


Αρ. Πρωτ.: 1762


Στη Φλώρινα θα μιλήσει το Σάββατο 27 Ιουνίου ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, στο πλαίσιο της Ημερίδας της ΕΣΑμεΑ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Α.Π. 7, 8, 9».

Η Ημερίδα πραγματοποιείται μεταξύ 17:30-20:30 στο ξενοδοχείο Lingos, Δ/νση Ναούμ 1, Φλώρινα, τηλ: 23850-28322. Η ομιλία του κ. Βαρδακαστάνη έχει τίτλο: «Αναπηρικό Κίνημα και Εκπαίδευση Ενηλίκων: Μετασχηματίζοντας τον τρόπο προσέγγισης της αναπηρίας».

Στην Ημερίδα θα γίνει αναφορά στη διαλεκτική σχέση της εκπαίδευσης ενηλίκων με το αναπηρικό κίνημα, με εστίαση στην εκπαιδευτική δράση «Πρόγραμμα ΔΒΜ Ατόμων με Βαριές Αναπηρίες και Πολλαπλές Ανάγκες Εξάρτησης σε Κοινωνικές Δεξιότητες».

Ακόμη και στην περίπτωση των ατόμων με βαριές αναπηρίες που διαβιούν σε ιδρύματα ή που βρίσκονται σε απειλή απομόνωσης, η εκπαίδευση ενηλίκων μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να συμβάλλει στην άμβλυνση του κοινωνικού αποκλεισμού παρέχοντάς τους εκπαίδευση σε θέματα κοινωνικών δεξιοτήτων και σε δραστηριότητες έκφρασης και ψυχοκινητικής ανάπτυξης.

Επισυνάπτονται η πρόσκληση και το πρόγραμμα.

Παρακαλούμε για την κάλυψη.
To δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (135.8 KB)
Η πρόσκληση σε μορφή MS Word 2013 (276.4 KB)
Το πρόγραμμα σε μορφή MS Word 2013 (276.99 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Για τους εργαζομένους ΑμεΑ στους ΟΤΑ


Δελτίο Τύπου 24.06.2015

Αρ. Πρωτ.: 1754

Πρόταση για τη συμπερίληψη διάταξης, με την οποία θα διασφαλιστεί η εργασία των ατόμων με αναπηρία στις Δημοτικές Επιχειρήσεις των ΟΤΑ, οι οποίοι έχουν προσληφθεί μέσω των Προγραμμάτων Νέων Θέσεων Εργασίας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων του ΟΑΕΔ, κατέθεσε η ΕΣΑμεΑ, με αφορμή τη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης για το σχέδιο νόμου «Αυτοτελής υπηρεσία ελέγχου νομιμότητας ΟΤΑ -οικονομική βιωσιμότητα και αυτοτέλεια ΟΤΑ - Κανόνες Δημοσιονομικής Διαχείρισης και άλλες διατάξεις θεμάτων Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης».

Βασικός στόχος των Προγραμμάτων Επιδότησης Νέων Θέσεων Εργασίας Ευπαθών Κοινωνικά Ομάδων του Ο.Α.Ε.Δ. ήταν και είναι η ένταξη των ΑμεΑ στην αγορά εργασίας και η παραμονή τους σε αυτήν και μετά τη λήξη της επιδότησης του εργοδότη.

Η θετική αποτίμηση των Προγραμμάτων έχει ανατραπεί από τον τρόπο χρησιμοποίησής τους από τις Δημοτικές Επιχειρήσεις και τους Δήμους της χώρας, οι οποίοι προχώρησαν σε μαζικές προσλήψεις των ατόμων µε αναπηρία µέσω αυτών των Προγραμμάτων: κατά τη λήξη της επιδότησης της εργασίας τους από τον Ο.Α.Ε.Δ., αδυνατούν να διασφαλίσουν τη χρηματοδότηση της μισθοδοσίας των εργαζομένων ατόμων µε αναπηρία.

Ο νομοθέτης, προκειμένου να προστατέψει την εργασία των ΑμεΑ που προσλαμβάνονται μέσω αυτών των Προγραμμάτων, θέσπισε τη διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 11 του ν. 3227/2004, η οποία καθορίζει ότι εάν ο εργοδότης επιθυμεί να κρατήσει στην εργασία τον εργαζόμενο μετά τη λήξη του επιδοτούμενου προγράμματος νέων θέσεων εργασίας του ΟΑΕΔ, τότε ο εν λόγω εργαζόμενος εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του ν. 2643/98.

Βάσει αυτής της διάταξης κάποιοι ΟΤΑ προχώρησαν με αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων τους στην μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου εργαζομένων με αναπηρία σε αορίστου χρόνου, μεταφέροντας του εργαζόμενους από τις Δημοτικές Επιχειρήσεις στους ΟΤΑ.

Η άρνηση των Επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου να εγκρίνουν τα χρηματικά εντάλματα που αφορούσαν στην μισθοδοσία αυτών των εργαζομένων, οδήγησε στην εξέταση της νομιμότητας της παραπάνω διάταξης από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, που τελικώς γνωμοδότησε θετικά. Παρά ταύτα, συνεχίζουν να παρουσιάζονται προβλήματα στην εφαρμογή της ανωτέρω διάταξης έως και σήμερα, αφού ορισμένοι Επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου συνεχίζουν να αγνοούν την ανωτέρω Γνωμοδότηση επιστρέφοντας αθεώρητα τα χρηματικά εντάλματα των Δήμων που έχουν λάβει αποφάσεις για τη συνέχιση των εργαζομένων ΑμεΑ μετά τη λήξη του Προγράμματος και τη συνέχιση της απασχόλησης τους.

Με τη διάταξη που προτείνει η ΕΣΑμεΑ λύνεται το ανωτέρω πρόβλημα χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις.

Η επιστολή αναλυτικά.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (136.27 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Google αποκλείει τα emoji


Τα αφαιρεί από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Σε μια εποχή, που κάθε ιστοσελίδα και εφαρμογή φαίνεται να προσθέτει υποστήριξη για emoji, η Google κάνει το ακριβώς αντίθετο «σπάζοντας» τη μόδα των emoji.

Ο τεχνολογικός γίγαντας αποφάσισε να αφαιρέσει τα emoji από τα αποτελέσματα αναζήτησης στη μηχανή της, με αποτέλεσμα τα emoji να μην εμφανίζονται πια όταν αναζητά κανείς για σελίδες με τις χαρακτηριστικές εικόνες.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, η υποστήριξη για emoji φαίνεται να αφαιρέθηκε καθώς ιστοσελίδες χρησιμοποιούσαν τα εικονογράμματα για να ωθήσουν τις σελίδες τους στην κορυφή των αποτελεσμάτων.

Ο webmaster trends analyst της Google, John Mueller, είχε κάνει τη σχετική ανακοίνωση κατά τη διάρκεια ενός Google+ Hangout τον περασμένο Μάη.

Ο ίδιος είχε εξηγήσει, ότι η Google είχε σταματήσει την υποστήριξη unicode symbols το 2003 και πως σχεδίαζε να κάνει το ίδιο και με τα emoji.

 


 

Διαβάστε περισσότερα...

Τι αποκαλύπτει η «πυραμίδα» που εντοπίστηκε στον Άρη


Ποιοι βλέπουν σενάρια αποικίας αρχαίων πολιτισμών και συνωμοσίες.

Αντίγραφο μιας από τις Μεγάλες Πυραμίδες της Αιγύπτου υποστηρίζουν πως εντόπισαν στον Άρη όσοι πιστεύουν στις θεωρίες συνωμοσίας περί πολιτισμών που έχουν ήδη κατακτήσει τον Κόκκινο Πλανήτη.

Εκτιμούν δε πως η πυραμίδα είναι απόδειξη πως ένας αρχαίος πολιτισμός κάποτε ζούσε στον κόκκινο πλανήτη.

Παρότι πιστεύεται πως η πυραμίδα έχει περίπου το μέγεθος αυτοκινήτου, οι «κυνηγοί εξωγήινων» λένε πως μπορεί να είναι μόνο η κορυφή μιας πολύ μεγαλύτερης κατασκευής που είναι θαμμένη μέσα στο έδαφος του πλανήτη.

Οι ParanormalCrucible στο YouTube χρησιμοποίησαν υλικό από το Curiosity της NASA για να στηρίξουν τον ισχυρισμό τους.

«Καμία από τις επόμενες φωτογραφίες του Curiosity δεν περιλάμβανε το αντικείμενο. Φαίνεται πως η NASA επίτηδες επέλεξε να μην υπάρχει σε άλλη φωτογραφία η πυραμίδα ούτε να ζουμάρει σε αυτή. Ή αν το έκανε, καμία από τις φωτογραφίες δεν δόθηκε στη δημοσιότητα», γράφει η ιστοσελίδα Exopolitics.

Οι χρήστες στο κανάλι ParanormalCrucible υποστηρίζουν πως το «σχεδόν τέλειο σχέδιο και σχήμα της σημαίνει πως η πυραμίδα είναι αποτέλεσμα ευφυούς σχεδιασμού και οπωσδήποτε όχι ένα κόλπο του φωτός και της σκιάς».

Οι σχολιαστές ωστόσο δεν φαίνονται πεπεισμένοι και κάποιοι αναφέρουν πως παρόμοιοι βραχώδεις σχηματισμοί στη Γη οφείλονται στον άνεμο.

Η ιστορία είναι ωστόσο πολύ ενδιαφέρουσα για όσους πιστεύουν πως πολιτισμοί, μεταξύ τους και ο δικός μας, μυστικά επισκέφθηκαν τον Άρη και εγκαθίδρυσαν εκεί αποικίες.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ψάρι που δαγκώνει όρχεις εντοπίστηκε στο Νιού Τζέρζι


Πιθανώς κάποιος το είχε ως κατοικίδιο και το έριξε στη λίμνη...

Ψάρι που έχει ονομαστεί και «καρυοθραύστης» επειδή επιτίθεται στους ανδρικούς όρχεις αλίευσαν δύο ψαράδες σε λίμνη του Νιου Τζέρζι, παρότι «πατρίδα» του είναι ο Αμαζόνιος.

Ο Ron Rossi, από το Delran της Φιλαδέλφειας, και ο γιος του Frank έπιασαν το ψάρι που νόμιζαν αρχικά πως είναι πιράνχας.

Ωστόσο το σπάνιο είδος που βρέθηκε στη λίμνη Swedes ήταν στην πραγματικότητα pacu, ψάρι που ζει στη Βραζιλία, έχει δόντια που μοιάζουν με τα ανθρώπινα και έχει αναφερθεί πως επιτίθεται στους όρχεις των κολυμβητών και των ψαράδων.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες ανακοίνωσαν πως ορισμένοι έχουν τέτοια ψάρια ως κατοικίδια και προφανώς κάποιος έριξε το pacu στη λίμνη.

Έτσι δεν είναι αυτή η πρώτη φορά που το ψάρι από τη Βραζιλία εντοπίζεται σε αμερικανικά νερά. Το 2013 είχε αλιευτεί ένα pacu βόρεια του Νιου Τζέρζι, λίγο αργότερα άλλο ένα στην Ουάσιγκτον, ακολούθως στο νότιο Ιλινόις και πέρσι το καλοκαίρι στη λίμνη St Clair του Μίσιγκαν.

Δείτε τις φωτογραφίες











Διαβάστε περισσότερα...

Τα «διαφανή» φορτηγά ασφαλείας της Samsung


Για να βλέπουν οι οδηγοί μπροστά και να κάνουν ασφαλείς προσπεράσεις.

Μια νέα τεχνολογία όχι σε κινητά, ούτε σε ταμπλέτες ή εφαρμογές, αλλά σε… νταλίκες και φορτηγά ελπίζει να εφαρμόσει η Samsung, με σκοπό να σώσει τις ζωές οδηγών και να βελτιώσει την οδική ασφάλεια σε αυτοκινητοδρόμους μιας λωρίδας κυκλοφορίας.

Η κορεατική εταιρεία θέλει να βγάλει μια νέα σειρά «Safety Trucks» (φορτηγά ασφαλείας), θέλοντας να μειωθεί ο υψηλός αριθμός τροχαίων ατυχημάτων στην Αργεντινή, που σημειώνονται κατά τις προσπεράσεις σε δρόμους μιας λωρίδας κυκλοφορίας. Στη χώρα της Λατινικής Αμερικής σκοτώνεται ένας άνθρωπος σχεδόν κάθε μία ώρα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, τα νέα φορτηγά θα χρησιμοποιούν κάμερες, ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο και μια μεγάλη οθόνη προβολής, που θα επιτρέπει στους οδηγούς που ακολουθούν να βλέπουν τι συμβαίνει μπροστά στο δρόμο, μειώνοντας τον κίνδυνο συγκρούσεων.

Η εταιρεία έχει επιβεβαιώσει, ότι η τεχνολογία αυτή λειτουργεί και πως μπορούν να σωθούν ζωές. «Το επόμενο βήμα είναι να γίνουν οι αντίστοιχες δοκιμές, σύμφωνα με τα υπάρχοντα εθνικά πρωτόκολλα και την απόκτηση των αναγκαίων αδειών και εγκρίσεων».














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η φώκια η Αργυρώ στην ξαπλώστρα


Το γύρο του διαδικτύου κάνει αυτή η φωτογραφία με… πρωταγωνίστρια μια φώκια, η οποία λιάζεται σε παραλία της Σάμου. Η Αργυρώ, όπως ονομάζεται, είναι 2 ετών και σύμφωνα με μαρτυρίες της αρέσει να κολυμπάει, να παίζει παιχνίδια με τους ανθρώπους και να κάνει ηλιοθεραπεία στην ξαπλώστρα μιμούμενη τους διπλανούς της.



Όπως επισημαίνεται, όμως, στην σελίδα MOm - Monachus Monachus στο Facebook, επειδή πρόκειται πάντα για άγριο ζώο και πολύ μεγάλο μάλιστα, όσο εξοικειωμένο και να είναι, χρειάζεται πάντα ιδιαίτερη προσοχή, να μην το πλησιάζουμε και να μην το αγγίζουμε, ειδικά τα μικρά παιδάκια.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η 65χρονη ηρωίδα που σώζει σκύλους από το σφαγείο


Περισσότερα από 50.000 κινεζικά γουάν που αντιστοιχούν σε 5.000 λίρες Αγγλίας, έχει ξοδέψει φέτος μια 65χρονη για να σώσει εκατοντάδες σκύλους από τους εμπόρους που προορίζουν τα συμπαθή τετράποδα για το φεστιβάλ κρέατος σκύλου.

Από το 2010 κάθε χρόνο 10.000 σκυλιά από την περιοχή Yulin προορίζονται για την ετήσια γιορτή κρέατος. Πολλά από τα ζώα πεθαίνουν από το σοκ, την πείνα και την αφυδάτωση στο ταξίδι. Υπάρχουν μάλιστα φόβοι ότι η μαζική μεταφορά των ζώων θα αυξήσει τα κρούσματα της λύσσας.

Η Yang πέρυσι ξόδεψε 15.178 λίρες Αγγλίας και κατάφερε να σώσει 360 σκυλιά και δεκάδες γάτες από το φεστιβάλ. Κάθε χρόνο πολίτες σκοτώνουν 20 εκατομμύρια σκύλους και τρώνε το κρέας τους καθώς πιστεύουν ότι θα προστατευτούν από τα φαντάσματα και τις ασθένειες.






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπό κατάρρευση το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής


Σοβαρές καταγγελίες από τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Με τα μελανότερα χρώματα περιέγραψαν τα μέλη του προεδρείου του συλλόγου εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής τη λειτουργία του ιδρύματος, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσής του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «με μαθηματική ακρίβεια οδηγούνται σε κατάρρευση οι 130 κοινοτικές δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης», ενώ υπάρχει «άμεσος κίνδυνος για τις ζωές ασθενών και εργαζομένων».

Ο πρόεδρος του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων, Νικόλαος Παναγούλης, παρουσίασε τα οικονομικά στοιχεία από το 2012, που δείχνουν τη συνεχή μείωση των πιστώσεων, που αγγίζει πλέον το 50% και, ενώ φέτος προβλεπόταν χρηματοδότηση 11 εκατ. ευρώ, έως σήμερα έχουν δοθεί μόνο 1.628.000 ευρώ. Το νοσοκομείο οφείλει ενοίκια σε κοινοτικές δομές (πρόγραμμα αποασυλοποίησης), σε προμηθευτές σίτισης και συνεργεία καθαριότητας, λογαριασμοί ΔΕΚΟ παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες, όπως, επίσης και οι εφημερίες του προσωπικού.

Το μέσο μηνιαίο κόστος του νοσοκομείου, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, σε υλικά και υπηρεσίες κυμαίνεται από 1.200.000 ευρώ έως 1.300.000 ευρώ και οι οφειλές έως και τον Μάιο του τρέχοντος έτους είχαν αγγίξει τα 7,8 εκατ. ευρώ. «Τα χρήματα δίνονται με το σταγονόμετρο», επισήμανε ο πρόεδρος του σωματείου, σημειώνοντας ότι, εάν δεν υπάρξει χρηματοδότηση από τον επόμενο μήνα, το νοσοκομείο θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα με τη σίτιση των ασθενών.

Στην τραγική έλλειψη προσωπικού και, ταυτόχρονα, στην αύξηση των αναγκών, καθώς τα περιστατικά που χρειάζονται βοήθεια και απευθύνονται στις δημόσιες δομές αυξάνονται, αναφέρθηκε ο Βλάσης Παύλου, μέλος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) στο ΨΝΑ.

Εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, επισήμανε, το νοσοκομείο θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στην κάλυψη των εφημεριών, ανακοίνωσε ότι η παθολογική κλινική αναγκάζεται να κλείσει δύο δωμάτια, ενώ η απογευματινή βάρδια βρίσκεται μόνιμα στο «κόκκινο, σε προσωπικό ασφαλείας». Υπηρετούν 550 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, ενώ είναι κενές 650 οργανικές θέσεις και, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, μία νοσηλεύτρια έχει να αντιμετωπίσει 20 ή 30 ασθενείς. «Το τραγικό περιστατικό της δολοφονίας ασθενούς από ασθενή είναι σύμπτωμα του "άρρωστου συστήματος", αναφέρθηκε κατά τη συνέντευξη Τύπου, με τους εργαζόμενους να εκφράζουν την ανησυχία τους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «περιμένουμε το επόμενο θύμα και το μόνο που δεν ξέρουμε είναι, αν θα είναι ασθενής ή εργαζόμενος».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο ΨΝΑ, νοσηλεύονται 1.100 άτομα (700 σε κοινοτικές δομές και 400 μέσα στο νοσοκομείο), με το 45% να είναι ανασφάλιστοι και άποροι, από τους οποίους οι μισοί, σχεδόν έχουν εγκαταλειφθεί από τους δικούς τους.

Τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών επισκέπτονται 5.000 άτομα και από αυτούς εισάγονται οι 2500, ανέφεραν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, επισημαίνοντας ότι έχουν αυξηθεί κατακόρυφα -μέχρι και 150%- οι άστεγοι που αναζητούν «καταφύγιο» με κάθε τρόπο στο ΨΝΑ. «Έχουμε παλινδρομήσει και οπισθοχωρήσει σε προηγούμενες εποχές», τόνισαν οι εργαζόμενοι, επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση κληρονόμησε τα εγκληματικά λάθη της Υγείας, όμως, πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε δράσεις».

Ζήτησαν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει άμεσα σε ριζική αναθεώρηση του συμφώνου Άντορ-Λυκουρέντζου για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και την αποασυλοποίηση των ψυχικώς πασχόντων στη χώρα και να μην προχωρήσει στο κλείσιμο των ψυχιατρικών νοσοκομείων του ΕΣΥ. Ο κ. Παύλου επισήμανε την ανάγκη επανεξέτασης του πλαισίου της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, ώστε να μην «βγουν στις πλατείες και τα πάρκα» οι ασθενείς, ζήτησε την πρόσληψη επικουρικών γιατρών, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα το οξυμένο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού που εντείνεται με τις καλοκαιρινές άδειες, καθώς και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και πλήρη χρηματοδότηση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Με τροπολογία παύει τους διοικητές των νοσοκομείων ο Κουρουμπλής


«Αζημίως για το δημόσιο και εφαρμόζοντας τα αξιολογικά κριτήρια».

Η διαδικασία παύσης της θητείας των Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών των νοσοκομείων του ΕΣΥ, χωρίς αποζημίωση και ο ορισμός νέων προβλέπεται από τροπολογία του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Με την τροπολογία ορίζεται ότι με αποφάσεις του, ο υπουργός Υγείας μπορεί να διακόψει ή να πάψει τη θητεία των Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών «αζημίως για το δημόσιο και εφαρμόζοντας τα αξιολογικά κριτήρια που ισχύουν έως σήμερα όπως αυτά ορίζονται στο νόμο 4052/2012 και να ορίσει νέους».

Η αναγκαιότητα της ρύθμισης αυτής αναλύεται στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει τη διάταξη ως εξής: «Με δεδομένες αφενός την ανυπέρβλητη ανάγκη εύρυθμης λειτουργίας των δημόσιων Νοσοκομείων της χώρας, η οποία καθιστά επιτακτική την αποτελεσματική λειτουργία των διοικήσεών τους, και αφετέρου τη δυσλειτουργία που υφίσταται και θέτει σε μεγάλο κίνδυνο την προστασία του δικαιώματος της υγείας των πολιτών, λόγω της αδυναμίας άσκησης εκ μέρους των Διοικητών των καθηκόντων τους, κρίνεται αναγκαίο να παρασχεθεί η νομοθετική εξουσιοδότηση στον Υπουργό Υγείας ώστε να δύναται να παύσει με απόφασή του τους υφιστάμενους Διοικητές και Αναπληρωτές Διοικητές των Νοσοκομείων καθώς και να ορίσει νέους, σύμφωνα με τα αξιολογικά κριτήρια της παραγράφου 4 του άρθρου 2 του νόμου 4052/2012 (ΦΕΚ Α΄41)

Η πρόβλεψη διετούς θητείας των Διοικητών και των Αναπληρωτών τους αποσκοπεί στην παροχή ικανού χρονικού διαστήματος κατά το οποίο τα μεν Νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με ένα σταθερό καθεστώς διοίκησης, το δε υπουργείο Υγείας θα μπορέσει να επεξεργαστεί και θεσμοθετήσει ένα αξιόπιστο, πραγματικά αξιοκρατικό αλλά ταυτόχρονα και εφαρμόσιμο σύστημα αξιολόγησης και επιλογής των υποψηφίων Διοικητών. Και αυτό είναι αναγκαίο να γίνει διότι, όπως και η έως σήμερα εμπειρία κατέδειξε, η Επιτροπή της παρ. 5 του άρθρου 2 του νόμου 4052/2012 (ΦΕΚ Α΄41) ήταν καθαρά τυπική και δεν επιτέλεσε στην ουσία το έργο που της είχε ανατεθεί, εφόσον δεν προέβη σε πραγματική αξιολόγηση /κρίση των υποψηφίων με βάση τα προσόντα τους και περιορίστηκε απλώς στη σύνταξη προσχηματικού - αλφαβητικού και όχι αξιολογικού - καταλόγου, με αποτέλεσμα ο διορισμός των Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών των Νοσοκομείων που ακολούθησε να μην χαρακτηρίζεται από διαφάνεια και αξιοκρατία. Περαιτέρω, η όλη διαδικασία της επιλογής και του διορισμού των Διοικητών και των Αναπληρωτών Διοικητών πρέπει να επιταχυνθεί και να απλοποιηθεί ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη συνέχεια της λειτουργίας των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Κατόπιν αυτών, και για ένα μεταβατικό χρονικό διάστημα μέχρι την κατάρτιση του νέου συστήματος αξιολόγησης και επιλογής, κρίνεται αναγκαία η δυνατότητα ευέλικτης αλλά και αξιοκρατικής επιλογής Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων, με αποφάσεις του υπουργού Υγείας».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εγκύκλιος για την εκλογή υποδιευθυντών στη Β/θμια εκπαίδευση


Χρόνος υποβολής αιτήσεων, προκηρυσσομένες θέσεις, κριτήρια.
Εγκύκλιο σχετική με τις διαδικασίες επιλογής των υποδιευθυντών απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας. Σε αυτήν καθορίζονται τόσο ο χρόνος υποβολής των αιτήσεων, οι προϋποθέσεις επιλογής, τα κριτήρια επιλογής ενώ υπάρχει πρόβλεψη για αλλαγή στην ημερομηνία εκλογής των υποδιευθυντών στην περίπτωση και μόνον σε αυτή που η 29/6/2015 είναι τοπική αργία λόγω της θρησκευτικής εορτής Πέτρου και Παύλου.

Προκήρυξη - Χρόνος υποβολής αιτήσεων

Ο οικείος Διευθυντής Εκπαίδευσης προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν τα τυπικά προσόντα και επιθυμούν να ασκήσουν καθήκοντα υποδιευθυντή, καθώς και υποδιευθυντή Ε.Κ. και υπεύθυνου τομέα Ε.Κ., να υποβάλουν σχετική αίτηση υποψηφιότητας για τη σχολική μονάδα ή το Ε.Κ. όπου ανήκουν οργανικά ή έχουν διατεθεί αντίστοιχα, στον Διευθυντή της εν λόγω σχολικής μονάδας ή Ε.Κ., από την 26η Ιουνίου 2015 έως και την 29η Ιουνίου 2015.

Η πρόσκληση αναρτάται στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και κοινοποιείται σε όλες τις σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς της. Διευκρινίζεται ότι η διαδικασία επιλογής Υποδιευθυντών Σχολικών μονάδων και Ε.Κ. θα πραγματοποιηθεί στις μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την 29 η Ιουνίου 2015. Επισημαίνουμε επίσης την ανάγκη προσεκτικής μελέτης και απαρέγκλιτης τήρησης των ρυθμίσεων του ν. 4327/2015, έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα στη διαδικασία επιλογής.

Προκηρυσσόμενες θέσεις

Οι θέσεις των υποδιευθυντών σχολικών μονάδων και Ε.Κ. προκηρύσσονται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τις ισχύουσες διατάξεις Από τις διατάξεις αυτές προκύπτει ότι ο νομοθέτης καθορίζει τον αριθμό των υποδιευθυντών με βάση τις ανάγκες λειτουργίας των σχολείων σύμφωνα με τον αριθμό των τμημάτων, όπως αυτά προσδιορίζονται από τον αριθμό των μαθητών. Επομένως, για τον καθορισμό του αριθμού των υποδιευθυντών λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές συνθήκες λειτουργίας της σχολικής μονάδας, όπως αυτές διαμορφώνονται με βάση το μαθητικό δυναμικό.

Προϋποθέσεις επιλογής (άρθρο 17 του ν.4327/2015)

Ως υποδιευθυντές σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επιλέγονται εκπαιδευτικοί με οκταετή τουλάχιστον διδακτική υπηρεσία που υπηρετούν κατά το χρόνο επιλογής σε οργανική θέση, την οποία αφορά η επιλογή και δεν έχουν κριθεί υπεράριθμοι. Ειδική προϋπόθεση για την επιλογή σε θέση υποδιευθυντή και υπεύθυνου τομέα Ε.Κ. είναι ο εκπαιδευτικός να ανήκει σε κλάδο ή ειδικότητα που προβλέπεται για το Ε.Κ.. Ως υποδιευθυντές Ε.Κ., στα οποία ασκούνται 250 τουλάχιστον μαθητές και τα οποία λειτουργούν σε πρωινό και απογευματινό ή εσπερινό κύκλο, καθώς και ως Υπεύθυνοι τομέων Ε.Κ., επιλέγονται εκπαιδευτικοί με οκταετή (8) τουλάχιστον διδακτική υπηρεσία, οι οποίοι υπηρετούν κατά το χρόνο επιλογής σε σχολική μονάδα η οποία εξυπηρετείται από το Ε.Κ. και δεν έχουν κριθεί ως υπεράριθμοι. Ειδικά για τις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ως υποδιευθυντές μπορούν να επιλέγονται και μέλη Ε.Ε.Π. με οκταετή (8) τουλάχιστον εκπαιδευτική υπηρεσία που υπηρετούν κατά το χρόνο επιλογής σε οργανική θέση ή θέση επί θητεία στη Σ.Μ.Ε.Α.Ε., την οποία αφορά η επιλογή. Αν οι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας δεν πληρούν την προϋπόθεση της οκταετούς διδακτικής υπηρεσίας, υποψήφιοι μπορεί να είναι και εκπαιδευτικοί με μικρότερο χρόνο υπηρεσίας.

1. Δεν επιλέγεται ως στέλεχος της εκπαίδευσης εκπαιδευτικός, ο οποίος έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για πειθαρχικό παράπτωμα με την ποινή της προσωρινής ή της οριστικής παύσης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 109 του Υπαλληλικού Κώδικα (κ.ν. 3528/2007, Α΄ 26) ή για τον οποίον συντρέχουν τα κωλύματα διορισμού της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του ίδιου Κώδικα.

Επίσης, δεν επιλέγεται ως στέλεχος της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικός, του οποίου τα πιστοποιητικά των αντικειμενικών κριτηρίων που προσκομίζονται κατά τη διαδικασία επιλογής είναι πλαστά ή αναληθή με σκοπό την παραπλάνηση της υπηρεσίας.

2. Όπου στις διατάξεις του ν.4327/2015 προβλέπεται εκπαιδευτική υπηρεσία, υπολογίζεται η προϋπηρεσία τόσο στη δημόσια όσο και στην ιδιωτική εκπαίδευση, καθώς και η προϋπηρεσία των υποψηφίων ως προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων με αναγωγή στο υποχρεωτικό εβδομαδιαίο ωράριο διδασκαλίας. Όπου στις διατάξεις του προαναφερόμενου νόμου προβλέπεται διδακτική υπηρεσία, λογίζεται:

α) η άσκηση διδακτικού έργου σε μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,

β) οι άδειες κύησης, λοχείας, ανατροφής τέκνου,

γ) η θητεία σχολικού συμβούλου,

δ) η θητεία σε Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.), ε) η θητεία σε θέσεις Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής, Υγείας, Πολιτιστικών θεμάτων και σχολικών δραστηριοτήτων, στ) η θητεία των υπευθύνων ΓΡΑΣΕΠ, ΚΕΣΥΠ, ΣΕΠ, ΚΕΠΛΗΝΕΤ, ΕΚΦΕ και Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων.

3. Όπου στις ίδιες διατάξεις προβλέπεται εκπαιδευτική ή διδακτική υπηρεσία σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ή ΚΕ.Δ.Δ.Υ., υπολογίζεται η υπηρεσία των υποψηφίων σε Κέντρα Διάγνωσης, Αξιολόγησης και Υποστήριξης (Κ.Δ.Α.Υ.) ή ΚΕ.Δ.Δ.Υ., σε αυτοτελείς Σ.Μ.Ε.Α.Ε., σε Τμήματα Ένταξης, σε προγράμματα παράλληλης στήριξης, σε προγράμματα διδασκαλίας στο σπίτι ή στις εκπαιδευτικές δομές Ε.Α.Ε. που προβλέπονται στην περίπτωση β΄ της παρ. 4 του άρθρου 6 του ν. 3699/2008 (Α΄ 199).

4. Οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια επιλογής πρέπει να συντρέχουν κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων υποψηφιοτήτων. Τα κωλύματα επιλογής της παραγράφου 6 του άρθρου 17 του ν.45327/2015 δεν πρέπει να συντρέχουν τόσο κατά το χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής της αίτησης υποψηφιότητας όσο και κατά το χρόνο τοποθέτησης από το αρμόδιο όργανο.

Κριτήρια επιλογής (άρθρο 20 του ν.4327/2015)

Κριτήρια επιλογής των υποδιευθυντών σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των υποδιευθυντών και υπευθύνων τομέων Ε.Κ είναι ιδίως η προσωπικότητα και η γενική συγκρότηση του υποψηφίου, η ικανότητα του υποψηφίου να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, να επιλύει προβλήματα (διδακτικά, διοικητικά, οργανωτικά, λειτουργικά κ.λπ.), να δημιουργεί κατάλληλο παιδαγωγικό περιβάλλον και να εμπνέει τους εκπαιδευτικούς κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Βασικό κριτήριο είναι η γνώση του αντικειμένου του προς άσκηση έργου, η οποία συνάγεται από: α) την επιστημονική – παιδαγωγική συγκρότηση του υποψηφίου και κυρίως το επίπεδο των σπουδών και γενικότερα τις σπουδές του, την ύπαρξη σπουδών ή επιμορφώσεων στην οργάνωση και διοίκηση της εκπαίδευσης και την πιστοποιημένη γνώση ξένων γλωσσών και Τ.Π.Ε., υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εφαρμογή καινοτομιών, συμμετοχή σε συμβούλια, επιτροπές ή ομάδες εργασίας, κοινωνική και συνδικαλιστική δράση, συμμετοχή σε όργανα διοίκησης επιστημονικών και εκπαιδευτικών οργανώσεων ή σε όργανα λαϊκής συμμετοχής και επίσημες διακρίσεις και β) την υπηρεσιακή κατάσταση και τη διοικητική εμπειρία, όπως προκύπτει από τη συνολική εκπαιδευτική υπηρεσία του υποψηφίου αλλά και την προϋπηρεσία σε άσκηση διοικητικού έργου.

Κρίση και επιλογή (άρθρο 25 του ν.4327/2015)

Ο σύλλογος των διδασκόντων κάθε σχολικής μονάδας, σε συνεδρίασή του και με βάση τα κριτήρια του άρθρου 20 του ν. 4327/2015, αφού συγκροτήσει εφορευτική επιτροπή, προβαίνει σε μυστική ψηφοφορία και συντάσσει αιτιολογημένη απόφαση επιλογής υποδιευθυντή ή όπου απαιτείται υποδιευθυντών της σχολικής μονάδας και εργαστηριακών κέντρων, καθώς και υπευθύνων τομέων Ε.Κ.. Επισημαίνουμε ότι σε περίπτωση σχολικής μονάδας ή Ε.Κ. που προβλέπεται εκλογή περισσότερων του ενός υποδιευθυντή, οι εκλογείς σημειώνουν στο ψηφοδέλτιο μέχρι τόσους σταυρούς όσες και οι θέσεις των υποδιευθυντών που προβλέπονται. Η απόφαση του Συλλόγου διδασκόντων μαζί με το πρακτικό της επιλογής διαβιβάζονται από τον Πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής στο διευρυμένο ΠΥΣΔΕ, το οποίο διενεργεί τον έλεγχο της συνδρομής των προϋποθέσεων και της νομιμότητας της διαδικασίας διαμόρφωσης της απόφασης. Σε περίπτωση που το διευρυμένο ΠΥΣΔΕ εγκρίνει την επιλογή του συλλόγου των διδασκόντων, επικυρώνει με πράξη του την τοποθέτηση. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να αιτιολογήσει πλήρως την απόφασή του αυτή προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, ο οποίος παίρνει την τελική απόφαση. Αν ο σύλλογος των διδασκόντων παραλείψει να υποβάλει πρόταση, η τοποθέτηση γίνεται με απόφαση του οικείου Διευθυντή εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου, το οποίο λαμβάνει υπόψη τα προβλεπόμενα κριτήρια.

Συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων

Ο σύλλογος βρίσκεται σε νόμιμη απαρτία και οι αποφάσεις του είναι έγκυρες, όταν τα παρόντα μέλη είναι περισσότερα από τα απόντα. Ο ΣΔ συγκαλείται σε συνεδρίαση ύστερα από πρόσκληση του νυν διευθυντή ως προέδρου (όχι του νεοεκλεγέντος). Επειδή η συγκεκριμένη συνεδρίαση είναι έκτακτη, η γνωστοποίηση γίνεται ή με ανάρτηση της πρόσκλησης στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου ή με προφορική ειδοποίηση. Οι αποφάσεις του ΣΔ λαμβάνονται με απλή πλειοψηφία των παρόντων. Όταν οι προτάσεις είναι περισσότερες και καμιά δε συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται ανάμεσα στις δυο επικρατέστερες. Το μέλος που απέχει από την ψηφοφορία θεωρείται απόν. Οι αποφάσεις του ΣΔ καταχωρούνται στο βιβλίο πράξεων του Συλλόγου και υπογράφονται υποχρεωτικά από τον πρόεδρο, το γραμματέα και τα παρόντα μέλη. Στην ίδια πράξη καταχωρούνται και οι απόψεις της μειοψηφίας, αν ζητηθεί.

Αλλαγή ημερομηνίας εκλογής υποδιευθυντών

Στην περίπτωση και μόνον σε αυτή που η 29/6/2015 είναι τοπική αργία λόγω της θρησκευτικής εορτής Πέτρου και Παύλου, η εκλογή υποδιευθυντών μπορεί να διεξαχθεί στις 26/6/2015, ημέρα Παρασκευή και σε ώρα μεταγενέστερη από την ανάρτηση των τελικών πινάκων τοποθέτησης διευθυντών από τα οικεία ΠΥΣΔΕ, με απόφαση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παράταση έως τις 27 Ιουλίου για τις φορολογικές δηλώσεις


Αφορά και τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα, σύμφωνα με την Ν. Βαλαβάνη.

Παράταση έως τις 27 Ιουλίου για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για φυσικά και νομικά πρόσωπα αναμένεται να δώσει το υπουργείο Οικονομικών. Αυτό προκύπτει από δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Θεανώ Φωτίου.

Η αρχική προθεσμία λήγει στις 30 Ιουνίου αλλά η παράταση κρίνεται επιβεβλημένη λόγω των καθυστερήσεων στην αποστολή των προεκτυπωμένων στοιχείων από τους φορείς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πράσινο φως από ΣτΕ στο Claw back.


Έκρινε συνταγματικό το μέτρο του υπ. Υγείας που ελέγχει την αλόγιστη συνταγογράφηση

Πράσινο φως άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας στο Claw back, δηλαδή, στο μηχανισμό που υποχρεώνει τις φαρμακευτικές εταιρείες να επιστρέψουν τα ποσά που υπερβαίνουν τον προϋπολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης των φορέων της κοινωνικής ασφάλισης.

Με σειρά αποφάσεων του το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε συνταγματικό, σύμφωνο με την ΕΣΔΑ, την Ευρωπαϊκή αλλά και την Ελληνική νομοθεσία το συγκεκριμένο έκτακτο οικονομικό μέτρο που εφαρμόστηκε από το υπουργείο Υγείας το 2012, υπό την μορφή φορολογικού PSI, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί η αλόγιστη συνταγογράφηση εξωνοσοκομιακων ιδιοσκευασμάτων.

Οι δικαστές , στις αποφάσεις τους λένε προς τις εταιρίες, οι οποίες καταγγέλλουν το μέτρο ως αντισυνταγματικό, πως με τη θέλησή τους έχουν τα φάρμακά τους στη λίστα του ΕΟΠΥΥ, άρα μπορούν να φύγουν αν δεν επιθυμούν να εφαρμόζεται για αυτούς.

Το ΣτΕ έκρινε ότι «ο εν λόγω περιορισμός χρηματικών απαιτήσεων δεν αντιβαίνει στο Σύνταγμα και στο άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτόκολλου της ΕΣΔΑ, το οποίο ορίζει ότι η περιουσία κάθε φυσικού ή νομικού προσώπου είναι σεβαστή, εάν τηρείται και η αρχή της δίκαιης ισορροπίας μεταξύ του γενικού συμφέροντος που αφορά το κοινωνικό σύνολο και των αξιώσεων για την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ατόμου». Άλλωστε το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης «δεν αποκλείει να τίθενται περιορισμοί στη δημόσια φαρμακευτική δαπάνη, να γίνονται εκπτώσεις κατά τις πωλήσεις, ειδικώς, των φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων με κάλυψη της σχετικής δαπάνης από Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ) ή να περιορίζονται κατ’ άλλο τρόπο οι σχετικές κατά των ΦΚΑ χρηματικές απαιτήσεις των επιχειρήσεων».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τήλος, το πρώτο «πράσινο» νησί της Μεσογείου


Το πρόγραμμα TILOS θα εντάξει το νησί στην παγκόσμια ενεργειακή πρωτοπορία.
Η Τήλος, το μικρό νησί με το ακανόνιστο σχήμα, διάσημο στην αρχαιότητα για τα βότανα και τα μύρα του, γνωστό σήμερα και για το ευωδιαστό θυμαρίσιο μέλι του, τη βραχώδη ομορφιά του και τη μικρή πεδιάδα που σκάει σαν πράσινο βεγγαλικό στη μέση του, αποφάσισε να αυτονομηθεί.

Το νησί πρόκειται να εφαρμόσει ένα πρωτοπόρο υβριδικό σύστημα παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας προερχόμενης αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές. Η Τήλος θα αποτελέσει το πρώτο πραγματικά «πράσινο» νησί στη Μεσόγειο και η ενεργειακή αυτονόμηση της Τήλου θα αλλάξει, μια και καλή, τα δεδομένα στην ενεργειακή πολιτική των νησιών μας.

Το πρόγραμμα TILOS, όπως ονομάζεται, έχει ενταχθεί στο Horizon 2020, το μεγαλύτερο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της ΕΕ για την καινοτομία, λαμβάνοντας κατά τη φάση της αξιολόγησης την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα σε 80 ανταγωνιστικά έργα. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 15 εταίροι από 7 ευρωπαϊκές χώρες με επικεφαλής την ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας του Περιβάλλοντος του AΕΙ Πειραιά T.T. (πρώην ΤΕΙ Πειραιά), ενώ από τη χώρα μας συμμετέχουν ακόμα ο ΔΕΔΔΗΕ, το WWF Ελλάς και η Eunice, εταιρεία με μακροχρόνια δραστηριότητα στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Όπως δήλωσε η δήμαρχος Μαρία Καμμά Αλιφέρη, «η Τήλος είναι ένα μικρό ακριτικό νησί με πολλά προβλήματα, μικρή στήριξη αλλά και μεγάλο πείσμα. Παρά τις αντιξοότητες και τις αγκυλώσεις τολμάμε και προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο, το διαφορετικό, το καινούργιο. Το πρόγραμμα TILOS είναι ένα καινοτόμο έργο πνοής, συνεπές με την παράδοση του νησιού μας στην προστασία του περιβάλλοντος, που θα το εντάξει στην παγκόσμια ενεργειακή πρωτοπορία, ανοίγοντας ταυτόχρονα νέους ορίζοντες στον τομέα του οικοτουρισμού και ενισχύοντας την εικόνα του νησιού μας διεθνώς».

Δημιουργία ενός έξυπνου νησιωτικού μικροδικτύου

Στο νησί θα εγκατασταθεί υβριδικός σταθμός παραγωγής ενέργειας από μικρής κλίμακας ΑΠΕ (ένα μεσαίου μεγέθους φωτοβολταϊκό πάρκο και μια μικρή ανεμογεννήτρια) σε συνδυασμό με συσσωρευτές (μπαταρίες) που θα εξομαλύνουν τις διαφορές ανάμεσα στη μεταβλητή παραγωγή από τις ΑΠΕ και την πραγματική ζήτηση σε ηλεκτρική ενέργεια των κατοίκων.

Μέχρι σήμερα το νησί ηλεκτροδοτείται μέσω υποβρύχιας διασύνδεσης με το νησί της Κω, όπου λειτουργεί πετρελαϊκός σταθμός, αντιμετωπίζοντας συχνές, και αρκετές φορές μεγάλης διάρκειας, διακοπές ρεύματος παρά τις φιλότιμες προσπάθειες από την πλευρά του Διαχειριστή του δικτύου.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η πρωτοπορία του έργου δεν περιορίζεται στα σύνορα της Ευρώπης, καθώς για πρώτη φορά παγκοσμίως θα δημιουργηθεί ένα έξυπνο, αυτόνομο νησιωτικό μικροδίκτυο που θα βασίζεται στην παρουσία υβριδικού σταθμού με συμμετοχή μονάδων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και σύγχρονης τεχνολογίας συσσωρευτών, η λειτουργία του οποίου θα επικουρείται από την εφαρμογή βέλτιστων τεχνικών διαχείρισης της ζήτησης.

Σήμερα, πραγματοποιούνται στο νησί οι απαραίτητες μετρήσεις για την εύρεση των καταλληλότερων και πιο αποδοτικών ενεργειακά χώρων προς εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών πλαισίων και της ανεμογεννήτριας, ενώ σύντομα αναμένεται η ανταπόκριση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, ώστε να προχωρήσει η αδειοδοτική διαδικασία. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται επίσης στην εκπόνηση της σχετικής ορνιθολογικής μελέτης, απαραίτητης για την αποτελεσματική προστασία της ορνιθοπανίδας του νησιού, καθώς στην Τήλο κατοικούν μερικά σπάνια είδη πτηνών, όπως ο σπιζαετός (η Τήλος είναι στο σύνολό της προστατευόμενη περιοχή Natura 2000).

Συνάντηση για τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των στόχων

Στις 7 - 9 Ιουλίου, η Τήλος θα υποδεχτεί και τους 15 εταίρους που μετέχουν στο πρόγραμμα για την πραγματοποίηση της δεύτερης συνεδριακής τους συνάντησης, όπου θα συζητηθούν η μέχρι τώρα πορεία και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των επιμέρους στόχων.«Έχουμε τη χρυσή ευκαιρία να αναδείξουμε τη δυναμική της νησιωτικής Ελλάδας προτάσσοντας την υιοθέτηση ενός νέου ενεργειακού μοντέλου, προσηλωμένου στην αποκεντρωμένη παραγωγή και την ήπια ανάπτυξη με στόχο τη μεγιστοποίηση του οφέλους για τις τοπικές κοινωνίες, επιδεικνύοντας παράλληλα σεβασμό στο περιβάλλον και τις οικολογικές αξίες των νησιωτών. Είμαστε ευγνώμονες στους κατοίκους της Τήλου για τη φιλόξενη στάση τους, φιλοδοξώντας στην από κοινού ανάπτυξη μιας καινοτόμας ενεργειακής λύσης με προοπτικές εφαρμογής σε πλήθος νησιωτικών συστημάτων», δήλωσε σχετικά ο Καθηγητής Ιωάννης Καλδέλλης,Διευθυντής του Εργαστηρίου Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας του Περιβάλλοντος του ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ.

Νέο παράδειγμα ζωντανής οικονομίας

Ο Νίκος Μάντζαρης, υπεύθυνος ενεργειακής και κλιματικής πολιτικής του WWF Ελλάς, υπογράμμισε «Το πρόγραμμα TILOS αποτελεί ένα από τα πλέον πρωτοποριακά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενεργειακή πολιτική. Καθώς η τεχνολογία στους τομείς των ΑΠΕ και της αποθήκευσης ενέργειας προχωρά με αλματώδεις ρυθμούς, η μετάβαση σε ένα ενεργειακό μοντέλο μηδενικών εκπομπών αποτελεί πλέον και ένα προσωπικό στοίχημα για τον καθένα από εμάς. Η επιτυχία του καινοτόμου αυτού προγράμματος στο νησί της Τήλου θα δημιουργήσει ένα νέο παράδειγμα ζωντανής οικονομίας που ελπίζουμε να βρει μιμητές τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρη τη Μεσόγειο με στόχο την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, την ενεργειακή ασφάλεια και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι προτείνει η ΟΛΜΕ για το νέο σύστημα διορισμών


Ζητά μοριοδότηση και για το χρόνο λήψης πτυχίου.

Όλα τα υπάρχοντα κενά των σχολείων θα πρέπει να καλύπτονται με μόνιμους εκπαιδευτικούς. Οι προσλήψεις αναπληρωτών να αφορούν μόνο τις έκτακτες ανάγκες που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της χρονιάς, όπως άλλωστε προβλέπει και ο ν.1566/85.

Τα παραπάνω αναφέρει η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της, ενώ παραθέτει και τις προτάσεις της για τον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών.

Πιο αναλυτικά αναφέρει ότι για το απαιτούμενο μόνιμο εκπαιδευτικό – διδακτικό προσωπικό, ασφαλές ελάχιστο κριτήριο είναι ο αριθμός των αναπληρωτών (κάθε είδους) που απαιτήθηκε για να λειτουργήσουν φέτος οι σχολικές μονάδες καθώς και ο αριθμός των συνταξιοδοτήσεων της χρονιάς. Με βάση αυτό πρέπει να προβλεφθούν οι απαραίτητες πιστώσεις για τη νέα σχολική χρονιά.

1. Για τη σχολική χρονιά 2015-16: Άμεσος διορισμός όσων είναι διοριστέοι από το 2010 (διοριστέοι ΑΣΕΠ 2008 και το αντίστοιχο 40%, πίνακες 30μηνου - 24μηνου και κλειστός πίνακας πολυτέκνων) και οι υπόλοιποι από έναν πίνακα συνολικής προϋπηρεσίας, στον οποίο να αναγνωριστεί ολόκληρη η προϋπηρεσία αναπληρωτών-ωρομισθίων από το 2010 με τους όρους που ίσχυαν πριν το 2010 (διπλασιασμός δυσπροσίτων). Να καταργηθούν οι αντίστοιχες διατάξεις του ν.3848/10.

2. Για ένα νέο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών προτείνονται τα παρακάτω:

Σύστημα μοριοδότησης μέσω του ΑΣΕΠ που να συμπεριλαμβάνει:

- 1 μόριο για κάθε μήνα προϋπηρεσίας.

- 1 μόριο για κάθε βαθμό πάνω από τη βάση σε οποιοδήποτε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (επιλέγεται ο διαγωνισμός εκείνος που ο εκπαιδευτικός έχει πετύχει την καλύτερη βαθμολογία).

- 1 μόριο για κάθε χρόνο από τη λήψη πτυχίου.

- Κλιμακωτή μοριοδότηση του αριθμού παιδιών (πχ. 1 παιδί 3 μόρια, 2 παιδιά 6 μόρια κ.λπ.).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Καμπάνα» στο Δήμο Τρίπολης για ρύπανση του περιβάλλοντος


Διοικητικό πρόστιμο 20.000 επέβαλε η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Διοικητικό πρόστιμο είκοσι χιλιάδων ευρώ επέβαλε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Δήμο Τρίπολης, για ρύπανση του περιβάλλοντος και συγκεκριμένα, για το χώρο προσωρινής εναπόθεσης απορριμμάτων στην περιοχή του Αγίου Βλάση και στην θέση «Τεπέ», αφού όπως υπογραμμίζεται, «στο χώρο του παλιού λατομείου έχει γίνει απόθεση αστικών σύμμεικτων απορριμμάτων, περίπου δύο χιλιάδων οκτακοσίων κυβικών μέτρων, χωρίς τις απαιτούμενες περιβαλλοντικές άδειες, ο χώρος δεν είναι περιφραγμένος και η ποσότητα των απορριμμάτων έχει αποτεθεί ανεξέλεγκτα σε μη στεγανό δάπεδο».

Στην απόφαση επιβολής του προστίμου γίνεται λόγος για παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας όσον αφορά την περιβαλλοντική αδειοδότηση και όχι μόνο, ενώ ο Δήμος Τρίπολης καλείται να παύσει τη λειτουργία του χώρου και να μεταφέρει τα υπάρχοντα απορρίμματα σε αδειοδοτημένη εγκατάσταση, εντός μηνός, αλλιώς θα επιβληθούν εκ νέου διοικητικές κυρώσεις που προβλέπονται με το Ν.1650/86. Επιπλέον, μέχρι να παύσει τη λειτουργία του χώρου ζητείται να γίνει προσωρινή περίφραξη του χώρου για την αποφυγή κινδύνων για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

Τέλος, ο φάκελος της υπόθεσης από την Περιφέρεια θα διαβιβασθεί στη δικαιοσύνη στα πλαίσια των άρθρων 28 και 29 του Ν. 1650/86 για την ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων, ενώ κατά της απόφασης επιβολής του διοικητικού προστίμου, οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον, μπορεί να ασκήσει προσφυγή εντός εξήντα ημερών στα τακτικά διοικητικά δικαστήρια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ελέγξτε τον υπολογιστή από οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού


Νέα εφαρμογή για τηλε-πληκτρολόγιο.

Σε λίγο καιρό το πληκτρολόγιο και το ποντίκι του υπολογιστή μπορεί να αποτελούν… μακρινό παρελθόν.

Η Intel δημιούργησε μια νέα εφαρμογή, η οποία επιτρέπει τον έλεγχο του υπολογιστή από απόσταση, είτε μέσα στον ίδιο χώρο ή από οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο του σπιτιού.

Το τηλε-πληκτρολόγιο (Remote Keyboard) μετατρέπει το Android smartphone ή tablet σε πληκτρολόγιο, επιτρέποντας στο χρήστη να πληκτρολογήσει και να κινήσει το ποντίκι, χωρίς να χρειάζεται να σηκωθεί από… τον καναπέ του.

Η Intel ανέπτυξε την εφαρμογή αυτή για τη σειρά mini-PCs της, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να συνδέονται με τηλεοράσεις, όμως λειτουργούν και με οποιοδήποτε άλλο σύστημα «τρέχει» Windows 7 ή Windows 8.

Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σε portrait, είτε σε landscape mode και διαθέτει scroll bar για την εύκολη περιήγηση στις σελίδες της οθόνης.

Ένα μονό finger tap επάνω στην οθόνη λειτουργεί ως το «αριστερό κλικ» στο ποντίκι, ενώ το διπλό ως το «δεξί κλικ» στο ποντίκι.



 

 

 




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...