Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Αυτός ο άνδρας είναι κάτοχος 1.497 πιστωτικών καρτών


Ο Walter Cavanagh είναι κάτοχος 1.497 πιστωτικών καρτών και κατέχει το ρεκόρ Γκίνες ως ο άνθρωπος με τις περισσότερες πιστωτικές κάρτες.



Όπως ο ίδιος δήλωσε όλα ξεκίνησαν τη δεκαετία του '60 όταν έβαλε στοίχημα με έναν φίλο του για το ποιος από τους δύο θα καταφέρει να αποκτήσει τις περισσότερες πιστωτικές κάρτες με έπαθλο ένα δείπνο.

«Μέσα σε ένα χρόνο κατάφερα να έχω 143 πιστωτικές κάρτες ενώ ο φίλος μου 138» δήλωσε ο ίδιος.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συγκεντρώνει για τα ελληνόπουλα τόσα ευρώ όσες οι ημέρες ζωής του


O Αυστριακός Ότο Τρομπέτερ έχει στόχο το ποσό των 21.916 κατά τον εορτασμό των 60ών γενεθλίων του.

Να συγκεντρώσει για αναξιοπαθούντα παιδιά στην Ελλάδα το ποσό των 21.916 ευρώ, όσες θα είναι τότε και οι ημέρες της ζωής του, όταν στις 3 Δεκεμβρίου του 2016 θα γιορτάζει την 60η επέτειο των γενεθλίων του, επιθυμεί ο Αυστριακός συγγραφέας Ότο Τρομπέτερ.

«Γνωρίζω ότι πρόκειται για μεγαλεπήβολο στόχο, ωστόσο με τους πολλούς ανθρώπους, που έχουν μια καρδιά για τα παιδιά, θα είναι εφικτό», δήλωσε ο ίδιος, ανακοινώνοντας την πρόθεσή του στη διάρκεια εκδήλωσης όπου παρουσίασε το εξώφυλλο του νέου βιβλίου του με τίτλο «Πατρίδα της καρδιάς - Εικόνες όπως η μουσική», το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο.

Στην εκδήλωση, στη διάρκεια της οποίας έγιναν και οι πρώτες δωρεές για το φιλανθρωπικό εγχείρημά του των «21.916 ευρώ» για τα μικρά Ελληνόπουλα, Αυστριακοί καλλιτέχνες διάβασαν αποσπάσματα από προηγούμενα έργα του Αυστριακού συγγραφέα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθεί σε δίκη πρώην δήμαρχος της Νιγρίτας


Να παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης ο πρώην δήμαρχος Νιγρίτας Σερρών Νίκος Βλαδίκας, κατηγορούμενος για "μαύρη τρύπα" 450.000 ευρώ που αποκαλύφθηκε στα ταμεία του τότε δήμου (νυν Βισαλτίας), προτείνει ο εισαγγελέας προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.

Στην πρότασή του, ο αντεισαγγελέας Εφετών Ευάγγελος Μαδεμλής εισηγείται να δικαστεί για την ίδια υπόθεση, που αφορά το διάστημα 2003-2007, ο τότε προϊστάμενος της οικονομικής υπηρεσίας και ελεγκτής των εσόδων-εξόδων του δήμου.

Η κατηγορία που τους βαρύνει είναι αυτή της απλής συνέργειας σε υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ´ εξακολούθηση σε βάρος Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ως βασικός υπεξαιρέτης περιγράφεται ένας δημοτικός υπάλληλος που εκτελούσε επί σειρά ετών χρέη δημοτικού εισπράκτορα. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος -που δεν ζει πια- φέρεται ότι εισέπραττε κατά τρόπο παράνομο οφειλές των δημοτών, δηλαδή εξωλογιστικά, χωρίς να τις αποδίδει -ως όφειλε- στην ταμειακή υπηρεσία του δήμου. Επρόκειτο για εισπράξεις ημέρας προερχόμενες από υπηρεσίες ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης κ.ά.

Σε ό,τι αφορά τους δύο κατηγορούμενους, ο εισαγγελέας αναφέρει ότι παρότι γνώριζαν την παράνομη συμπεριφορά του δημοτικού εισπράκτορα δεν του επέβαλλαν να ενεργεί όπως ορίζει ο νόμος κατά παράβαση των καθηκόντων τους.

Η υπεξαίρεση αποκαλύφθηκε ύστερα από έλεγχο της οικονομικής επιθεωρήτριας, ενώ προηγήθηκε σχετικό αίτημα της επόμενης δημοτικής Αρχής. Για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων σε δίκη θα αποφανθεί με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εταιρεία αναλαμβάνει την ανάσταση νεκρών!


Η Humai σε 30 χρόνια θα σας κάνει αθάνατους.

Άραγε, ποιος θέλει να ζήσει για πάντα; Αν εκεί έξω υπάρχουν ενδιαφερόμενοι, τότε μια νέα εταιρεία σκοπεύει να το κάνει αυτό πραγματικότητα στο κοντινό μέλλον. Η Humai (από τις λέξεις Human Resurrection Through Artificial Intelligence-Ανθρώπινη Ανάσταση Μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης), αναζητά μέσω της τεχνολογίας τον τρόπο για να επεκτείνει τα χρόνια ζωής με απόλυτο στόχο την ανάσταση νεκρών.

Η εταιρεία έχει βάση το Λος Άντζελες και ιδρύθηκε από τον επιχειρηματία Josh Bocanegra, ο οποίος θέλει να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη και τη νανοτεχνολογία για να σας κρατήσει για πάντα ζωντανούς, μεταφυτεύοντας τον εγκέφαλό σας σε ένα τεχνητό σώμα μετά το θάνατό σας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δίνονται στην ιστοσελίδα της Humai, η τεχνητή νοημοσύνη θα χρησιμοποιηθεί έτσι ώστε τα συνθετικά όργανα να μπορούν να «λειτουργούν αυτόνομα». Αν και δεν δίνονται περαιτέρω πληροφορίες, ο Bocanegra ισχυρίζεται ότι η όλη διαδικασία θα είναι έτοιμη σε λιγότερο από 30 χρόνια.

Ο Josh Bocanegra

Όπως υποστηρίζουν, ο εγκέφαλος θα ψύχεται πριν νεκρωθεί κλινικά μετά τον θάνατο, και στη συνέχεια, όταν η τεχνολογία θα το επιτρέπει- δηλαδή σε περίπου 30χρόνια-, θα μεταφυτεύεται σε ένα άλλο τεχνητό σώμα. Πάντως πολλοί είναι οι ειδικοί που υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο.

Διαβάστε περισσότερα...

Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος ενός εκ των δύο ανδρών στο Μεσολόγγι


Θρήνος στην περιοχή για τους άτυχους νέους.

Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος του Βασίλη Γρατσάνη, ο οποίος είχε εξαφανιστεί τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής μαζί με τον Γιάννη Κορδώση και βρέθηκαν νεκροί σήμερα το πρωί σε αρδευτικό κανάλι, στην Κατοχή Μεσολογγίου.

Ειδικότερα, η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα πραγματοποίησε απόψε νεκροψία - νεκροτομή στη σορό του Βασίλη Γρατσάνη και διαπίστωσε ότι ο θάνατός του προήλθε από πνιγμό, ενώ έφερε μικρές εκχυμώσεις στις κνήμες.

Επίσης, απόψε πρόκειται να διενεργηθεί νεκροψία - νεκροτομή και στη σορό του Γιάννη Κορδώση.

Στο μεταξύ αύριο στη 1:00 μετά το μεσημέρι θα γίνει στα Πηγάδια Παλαιομάνινας η κηδεία του Βασίλη Γρατσάνη, ενώ δύο ώρες αργότερα, στις 3:00 το μεσημέρι, θα γίνει στην Πεντάλοφο, η κηδεία του Γιάννη Κορδώση.

Όσον αφορά στις έρευνες, για το πώς το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι άνδρες κατέληξε στο αρδευτικό κανάλι, εξετάζεται το ενδεχόμενο να έσκασε το λάστιχο της αριστερής μπροστινής ρόδας.

------------

Στα δύο μέτρα έφθανε το νερό στο αυλάκι που βρέθηκε το αυτοκίνητο των νεκρών

Συνεχίζεται η έρευνα της ΕΛΑΣ για να εξακριβωθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος.

Έξι μέτρα βάθος και νερό που έφθανε σε ύψος τουλάχιστον τα δύο μέτρα είχε το αρδευτικό αυλάκι, μέσα στο οποίο βρέθηκε σήμερα περίπου στις 12:00 το μεσημέρι αναποδογυρισμένο το αυτοκίνητο όπου ήταν εγκλωβισμένοι οι σοροί του Βασίλη Γρατσάνη και του Γιάννη Κορδώση, οι οποίοι αγνοούνταν από τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το αυτοκίνητο βρέθηκε στο αρδευτικό αυλάκι που βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Αιτωλικού - Αστακού, στο ύψος της Κατοχής, αφού προηγουμένως είχε εκτραπεί της πορείας του και ανατραπεί.

Επίσης, η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι η εξαφάνιση των δύο ανδρών είχε δηλωθεί από συγγενικά τους πρόσωπα στις 6:00 το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στο αστυνομικό τμήμα Αιτωλικού.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, οι δύο άνδρες είχαν αναχωρήσει από τα σπίτια τους αργά το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Όσον αφορά την διακρίβωση των συνθηκών θανάτου των δύο ανδρών, γίνεται προανάκριση από το αστυνομικό τμήμα Αιτωλικού, το τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου και την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε πόσο θα ζυγίζατε στην επιφάνεια του Ήλιου


Παρότι κανένας άνθρωπος δεν θα μπορούσε να επιβιώσει στην επιφάνεια του Ήλιου, οι αστρονόμοι ανακάλυψαν πόσο θα ζύγιζε ένας μέσος άνθρωπος στην επιφάνεια του.

Σύμφωνα με νέες έρευνες, οι αστρονόμοι ανακάλυψαν ότι ένας μέσος άνθρωπος θα ζύγιζε 20 φορές περισσότερο στον Ήλιο από ότι στη Γη.

Ενώ σε έναν ερυθρό γίγαντα θα ζύγιζε 50 φορές λιγότερο.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ανορθόγραφη ταμπέλα σε καφενείο που έγινε viral


Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία με μια ταμπέλα σε καφενείο των Τρικάλων.

«Απαγορεύεται το κάπνισμα μέσα στο καφενείο, ευχαριστώ» ήθελε να γράψει ο ιδιοκτήτης του καφενείου. Στην ταμπέλα που κρέμασε ωστόσο, κατάφερε να γράψει ανορθόγραφα σχεδόν όλες τις λέξεις.

Δείτε τη φωτογραφία




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι χιονοθύελλες στο Τέξας "σκότωσαν" 15.000 αγελάδες


Oι σφοδρές χιονοθύελλες που σάρωσαν τις ΗΠΑ είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 15.000 αγελάδες γαλακτοπαραγωγής στο Τέξας και εμπόδισαν τους κτηνοτρόφους για ένα διάστημα 2 ημερών να αρμέξουν τα ζώα που γλίτωσαν από την κακοκαιρία, όπως γνωστοποίησε η Ένωση Γαλακτοπαραγωγών του Τέξας.

Οι χιονοθύελλες στο Τέξας σκότωσαν 15.000 αγελάδες

Οι αγρότες δεν έχουν υπολογίσει το εύρος των ζημιών που προκάλεσε η χιονοθύελλα που έπληξε την περιοχή την 26η Δεκεμβρίου.

«Προσπαθούν ακόμη να καθαρίσουν το χιόνι, τουλάχιστον σταμάτησε να χιονίζει» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Κίρστεν Βόινις, εκπρόσωπος Τύπου της ένωσης.

Σύμφωνα με την ένωση, το 10% των ενήλικων γαλακτοφόρων αγελάδων της περιοχής έχει σκοτωθεί.

Γενικά, τα ζώα αυτά βοσκούν ελεύθερα στα λιβάδια και οι κτηνοτρόφοι δεν πρόλαβαν να μεταφέρουν τα βοοειδή σε ασφαλείς τοποθεσίες, ακόμα και σε προσωρινά καταφύγια, προτού σαρώσει την περιοχή η πρωτοφανής για την εποχή χιονοθύελλα.

Τώρα οι κτηνοτρόφοι πρέπει να βρουν ένα μέσο για να απομακρύνουν με κάθε ασφάλεια τα χιλιάδες κουφάρια καθώς «είναι μετά βεβαιότητας πάρα πολλά για να μπορέσουμε να τα ανακυκλώσουμε» όπως κάνουμε συνήθως, εξήγησε η εκπρόσωπος Τύπου και επισήμανε το ενδεχόμενο ορισμένα εξ αυτών να ταφούν.

Πέρα από τις επιπτώσεις της απώλειας χιλιάδων ζώων, η παραγωγή γάλακτος ενδέχεται να πληγεί το επόμενο διάστημα. Κι αυτό διότι υπό φυσιολογικές συνθήκες οι αγελάδες αρμέγονται δύο φορές την ημέρα, ωστόσο η πρόσβαση των κτηνοτρόφων σε εκατοντάδες ζώα δεν ήταν εφικτή για δύο ημέρες.

«Όταν μια αγελάδα γαλακτοπαραγωγής δεν αρμέγεται για ένα μεγάλο διάστημα, το γάλα της αρχίζει να στερεύει» εξήγησε ο Ντάρεν Τάρλεϊ, εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θεοφάνεια στην προκυμαία της Σμύρνης για πρώτη φορά από το 1922


Για πρώτη φορά μετά το 1922, θα πραγματοποιηθεί με την άδεια των τουρκικών Αρχών η τελετή Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού, στην προκυμαία της Σμύρνης, στο περίφημο Κε.

Θεοφάνεια στην προκυμαία της Σμύρνης για πρώτη φορά από το 1922

Ανήμερα των Θεοφανείων θα τελεστεί στο ναό της Αγίας Φωτεινής Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός.

Στις 12:30 στην προκυμαία της Σμύρνης, απέναντι από το ιστορικό κτήριο του παλιού ελληνικού προξενείου θα τελεστεί ο Αγιασμός των Υδάτων.

«Για πρώτη χρονιά θα γίνει Αγιασμός των Υδάτων στο λιμάνι της Σμύρνης. Επίσημα, είναι η πρώτη χρονιά. Το είχαμε κάνει πριν από 10-τόσα χρόνια, αλλά όχι επίσημα. Αυτή τη φορά έχει εκδοθεί κανονική άδεια από την τουρκική κυβέρνηση, το υπουργείο των Εσωτερικών», δήλωσε στο pontos-news.gr ο π. Κύριλλος Συκής, αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου, ιερατικός προϊστάμενος Αγίας Φωτεινής Σμύρνης.

«Είναι μια φιλοδοξία μας. Εφόσον δημιουργείται εδώ μια κοινότητα ορθόδοξη, θέλουμε να κάνουμε κάτι που θα έχει συνέχεια», εξηγεί.

Η ορθόδοξη κοινότητα της Σμύρνης αριθμεί περίπου 300 Έλληνες, και συνολικά, μαζί με τους ομόδοξους Ρώσους, Γεωργιανούς κτλ., φτάνει τα 7.000-8.000 άτομα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Αερογέφυρα ζωής" για νεογέννητο στο Ηράκλειο


Με ελικόπτερο μεταφέρθηκε ένα νεογέννητο κοριτσάκι από τη Ρόδο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Το νεογέννητο παρουσίασε επιπλοκές και λόγω της κατάστασης εκτιμήθηκε ότι ήταν άμεσα αναγκαία η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου εισήχθη για νοσηλεία.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το ξέσπασμα του πατέρα της 4χρονης Μελίνας


O χαροκαμένος πατέρας της 4χρονης Μελίνας που "έσβησε" σε επέμβαση ρουτίνας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, λύνει τη σιωπή του και μιλάει για όλα όσα έγιναν την τραγική ημέρα.

Το ξέσπασμα του πατέρα της 4χρονης Μελίνας

Ο κ. Μανώλης Παρασχάκης ξεκαθάρισε πως δε κατηγορεί κανένα γιατρό , αλλά ζητάει να μάθει τι συνέβη στο παιδί του. "Η κόρη μου έχει φύγει, δεν θα τη ξαναπιάσω στην αγκαλιά μου. Έχει διαταραχθεί η οικογενειακή μας γαλήνη. Είμαστε σε τραγική κατάσταση", ανέφερε ο πατέρας, μιλώντας στο κανάλι "Ε" και εξήγησε πως ο μόνος λόγος που βγαίνει στη τηλεόραση είναι για να μη συμβεί ποτέ κάτι ανάλογο σε άλλο παιδί.

"Σέβομαι το ιατρικό προσωπικό, από τον πιο μικρό οδοντίατρο ως τον πιο μεγάλο γιατρό και καταλαβαίνω πως παλεύουν με όλες αυτές τις ελλείψεις. Πήγα την Μέλινα στο νοσοκομείο χωρίς καμία επιφύλαξη" είπε και συνέχισε: "Πήγα το παιδί χωρίς καθυστέρηση. Ο γιατρός με ρώτησε πότε θέλω να εγχειριστεί - τώρα ή αργότερα. Επειδή αφορούσε στο παιδί, είπα να το κάνουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα".

Μετά από επανειλημμένες προσπάθειες ο πατέρας κατάφερε να "κλείσει" την επέμβαση για τα τέλη Οκτωβρίου. Προσπαθώντας να συζητήσει τις λεπτομέρειες για την προετοιμασία δεν κατάφερε να επικοινωνήσει και τελικά συνάντησε το γιατρό στο διάδρομο και του είπε να γίνει στα τέλη Νοεμβρίου. Δεν τον πήραν τηλέφωνο από την κλινική ποτέ και αυτός συνέχισε να προσπαθεί να επικοινωνήσει με κάποιον.

Τελικά, ο γιατρός του όρισε ημερομηνία την 28η Δεκεμβρίου -"δυστυχώς"- όπως είπε ο πατέρας.

"Η μικρή έκανε αιματολογικό έλεγχο και δεύτερη φορά, γιατί είχε παρέλθει 1,5 μήνας και γιατρός πολύ σωστά είχε γράψει εξετάσεις για αλλεργίες , δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με το παιδί , ήταν και ζωηρό. Την προηγούμενη μέρα εξετάστηκε από παιδίατρο, ο,τι μου είπαν το κάναμε με θρησκευτική ευλάβεια. Μπήκε στις 8 το πρωί στο χειρουργείο , δεν πήγα με το ρολόι ή το όπλο στο χέρι. Η ώρα πήγε 10.30 και εγώ ανησύχησα αλλά έλεγαν ότι κάτι έχει γίνει μην αγχώνεσαι. Περίμενα στωικά για την πρώτη ενημέρωση. Βγαίνει ο χειρουργός με ένα άλλο γιατρό και μου είπε ότι το παιδί χειρουργήθηκε και κράτησε 15 λεπτά και κατά τη διάρκεια της ανάνηψης παρουσίασε δύσπνοια - βροχοσπασμό. Ρώτησα κινδυνεύει η ζωή του παιδιού μου ,αυτή τη στιγμή και είπε όχι αυτή τη στιγμή δε κινδυνεύει, αλλα για την ασφάλεια του θα μεταφερθεί στη ΜΕΘ παίδων ΠΑΓΝΗ".

"Εγώ και η γυναίκα μου μπήκαμε στο χειρουργείο, προς τιμήν τους έτρεχαν οι γιατροί. Το παιδί έκανε ανακοπή 3 φορές και εγώ έμαθα από την τηλεόραση ότι ξύπνησε πριν λήξει το χειρουργείο.", σημείωσε ο κ. Παρασχάκης. "Φοβάμαι ότι δε θα μάθω την αλήθεια", κατέληξε μιλώντας στο "Ε" και περιμένει να πέσει "φως" στην υπόθεση εν αναμονή των ιστολογικών.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέες αλλαγές στο Facebook


Το Facebook άρχισε τις δοκιμές για δυνατότητα διαμόρφωσης του News Feed από τον χρήστη με βάση τα ενδιαφέροντα του από τον περασμένο Οκτώβριο και αποκαλύπτονται screenshots της mobile έκδοσης που επιβεβαιώνουν τις προθέσεις της εταιρείας για παρουσίαση πολλαπλών News Feed σε διαφορετικές καρτέλες ανάλογα με το θέμα τους.



Όπως βλέπουμε στη φωτογραφία, ο χρήστης θα βλέπει το παραδοσιακό News Feed, αλλά με ένα swipe θα μεταφέρεται σε ξεχωριστές κατηγορίες (π.χ. Style, Travel, Headlines κλπ.), τις οποίες υποθέτουμε ότι θα μπορεί να ρυθμίσει ο καθένας ξεχωριστά.

Παράλληλα, η εταιρεία διευρύνει τη δοκιμή της λειτουργίας "Marketplace" στις ΗΠΑ, η οποία θα επιτρέπει στον χρήστη να μεταφέρεται σε eshops για απευθείας αγορά των προϊόντων που βλέπει σε διάφορες Facebook Pages.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατρός πήρε "φακελάκι" για να μην... χειρουργήσει


Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στην Πάτρα, όπου πατέρας έδωσε "φακελάκι" για να μην χειρουργηθεί η κόρη του.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα patrastimes.gr, γνωστός Πατρινός έπρεπε να χειρουργήσει την κόρη του όμως φαίνεται ότι δεν είχε εμπιστοσύνη στις ικανότητες του χειρουργού με αποτέλεσμα να του δώσει "φακελάκι" για να μην την χειρουργήσει. Ο γιατρός το δέχθηκε και θα μείνει στην ιστορία των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων στη χώρα ως ο μοναδικός που πήρε "δώρο" για να μην ασχοληθεί με ασθενή.

Την ίδια στιγμή, στην Πάτρα σε πολλές κλινικές των νοσοκομείων παραμένει σε ισχύ "τιμοκατάλογος" εάν θέλει κάποιος να εγχειριστεί εγκαίρως. Ενδεικτικά, ζητούν 1000 ευρώ για εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας, ενώ κάποιοι απαιτούν 1.5000 ευρώ για τοκετό.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μαμά έσωσε την κόρη της από την αυτοκτονία… μέσω Facebook


Το post που κινητοποίησε τη μητέρα.

Μια μαμά κατάφερε να σώσει την έφηβη κόρη της από την αυτοκτονία αφού ενημερώθηκε για το απελπισμένο μήνυμά της στο Facebook «Αυτό είναι το τέλος».

H Sally Burke έλαβε ένα γραπτό μήνυμα από έναν φίλο της στη μέση της νύχτας το οποίο της ανέφερε ότι η Maisie, η 14χρονη κόρη της έγραψε ένα ανατριχιαστικό μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η τρομοκρατημένη μαμά σύμφωνα με την βρετανική Sun έτρεξε αμέσως στην κρεβατοκάμαρά της για να ανακαλύψει την προσπάθεια της κόρης της να αυτοκτονήσει και ευτυχώς να προλάβει να τη σώσει.

Μαμά έσωσε την κόρη της από την αυτοκτονία... μέσω Facebook

Τώρα η Sally, η οποία αγωνίζεται για να γίνουν αλλαγές στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας στην πόλη της στο Ανατολικό Yorkshire της Βρετανίας δηλώνει ότ ψάχνει για κάποια υποστήριξη για να βοηθήσει την κόρη της. Η ίδια δήλωσε: «Νιώθω σαν να κάνω πεζοπορία μέσα από το νερό. Παλεύω κάθε μέρα αλλά δεν υπάρχει καμία υποστήριξη για να μας βοηθήσει να πάμε μπροστά. Είναι ακριβώς σαν να επιζούμε μέρα με τη μέρα». Η Maisie είχε διαγνωστεί με αυτισμό, τον Απρίλιο του 2014 και είναι ένα από τα παιδιά σύμφωνα με τη μητέρα της που αποστέλλονται σε μονάδες σε όλη τη χώρα για θεραπεία μετά το κλείσιμο της μονάδας του West End στο Hessle, κοντά στο Χαλ, το 2013.

Η έφηβη πέρασε τα Χριστούγεννα στο σπίτι με την οικογένειά της, για πρώτη φορά μέσα σε τρία χρόνια μετά από την έξοδό της από μια μονάδα νοσηλείας στην άλλη πλευρά της χώρας τον Οκτώβριο. Ωστόσο σύμφωνα με την μητέρα της η κόρη της δεχόταν επίσκεψη από ειδικό μόνο μία φορά την εβδομάδα και δεν υπήρξε καμία προσπάθεια να βοηθηθεί να ξεπεράει τις δυσκολίες της.

Η μητέρα όταν ανακάλυψε το post στο Facebook κάλεσε αμέσως την αστυνομία αλλά όπως είπε δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με κάποιον ειδικό της ψυχικής υγείας και έσωσε τυχαία την κόρη της αφού δεν ξέρει πώς να την βοηθήσει. «Η αστυνομία ήταν υπέροχη αλλά δεν είναι η δουλειά τους αυτή» πρόσθεσε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διαγωνισμό για 49 δόκιμους λιμενοφύλακες ανακοίνωσε το υπ. Ναυτιλίας


Στόχος η ενίσχυση της διαφάνειας στην διαδικασία της επιλογή τους.

Διαγωνισμό κατάταξης μέσω ΑΣΕΠ, 49 δοκίμων λιμενοφυλάκων (ανδρών-γυναικών) έτους 2015, ανακοίνωσε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Αναφορικά με το διαγωνισμό, το υπουργείο σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν απαξιώνονται οι δομές του Λιμενικού από τις διαδικασίες του διαγωνισμού, αλλά αντίθετα ενισχύονται και προστατεύονται, τόσο με τη συμμετοχή συμβούλων του ΑΣΕΠ, όσο και με τη συμμετοχή καθηγητών του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πειραιά στην Επιτροπή Εξετάσεων, με πρόεδρο εκπρόσωπο του ΑΣΕΠ.

Δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, υπήρξε η εφαρμογή ενός δικαιότερου συστήματος εισαγωγής στο Σώμα, που δε θα επιτρέπει καμιά αφορμή αμφισβήτησης των διαδικασιών, αντιθέτως θα προστατεύει και θα αναβαθμίζει το κύρος του Λιμενικού, διαφυλάσσοντας το αδιάβλητο και τη διαφάνεια του διαγωνισμού.

Στον νέο διαγωνισμό, για πρώτη φορά έχουμε τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΑΣΕΠ στην Επιτροπή για τις αθλητικές δοκιμασίες, ενώ για πρώτη επίσης φορά, οι συμμετέχοντες στα αθλήματα προσυπογράφουν το αποτέλεσμα της επίδοσής τους μετά την ολοκλήρωση της αντίστοιχης δοκιμασίας.

Επίσης, όλα τα συλλογικά όργανα, είτε του ΑΣΕΠ, είτε του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., είτε των καθηγητών του Α.Τ.Ε.Ι. Πειραιά, προκύπτουν μετά από κλήρωση.

Τέλος, η βαθμολόγηση των μαθημάτων που εξετάζονται μέσω του συστήματος ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών, θα γίνουν από το ΑΣΕΠ ηλεκτρονικά, αφού οι φάκελοι των απαντήσεων των υποψηφίων θα αποσταλούν στον ΑΣΕΠ από την Επιτροπή Εξετάσεων, θα σαρωθούν (σκαναριστούν) και θα βαθμολογηθούν απευθείας, με πλήρη εξασφάλιση της ανωνυμίας των υποψηφίων, και με στόχο τον αποκλεισμό και της όποιας υπόνοιας για αδικίες στη βαθμολογία και για ευνοιοκρατία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό, αυτοπροσώπως, κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 08:00 έως 14:00, ή ταχυδρομικώς με συστημένη αλληλογραφία, στην Επιτροπή Παραλαβής - Ελέγχου Δικαιολογητικών, Μοριοδότησης και Κατάταξης, στη Σχολή Λιμενοφυλάκων στο Χατζηκυριάκειο στον Πειραιά, από τις 20−01−2016 έως και τις 17−02−2016.

Δείτε εδώ ολόκληρη την προκήρυξη του διαγωνισμού


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό - Αυτά ζητάει η τρόικα


Ενοποιούνται όλα τα ταμεία κύριας ασφάλισης σε ένα - Διαβάστε την πρόταση Κατρούγκαλου.

τους θεσμούς κατατίθεται σήμερα, αμέσως μετά τη συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, η πρόταση της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Το σχέδιο της κυβέρνησης κινείται σε τρεις άξονες: τη συνολική αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού, την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων και την παρουσίαση ενός γενικού εναλλακτικού ισοδύναμου στις επιμέρους μνημονιακές υποχρεώσεις.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή περίπου στα τέλη Ιανουαρίου, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς και τη διαδικασία της διαβούλευσης.

Νέοι συντελεστές αναπλήρωσης

Το σχέδιο που προτείνει η κυβέρνηση, περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα, επανυπολογισμό συντάξεων με νέους συντελεστές αναπλήρωσης και ενοποίηση όλων των ταμείων σε ένα. Συγκεκριμένα, οι κλιμακωτοί συντελεστές αναπλήρωσης με βάση τις περιόδους ασφάλισης έχουν εξής:

-Από 0 έως 15 χρόνια συντελεστής 0,80% για κάθε έτος.

-Από 15 έως 18 χρόνια συντελεστής 0,92% για κάθε έτος.

-Από 18 έως 21 χρόνια συντελεστής 1,04% για κάθε έτος.

-Από 21 έως 24 χρόνια συντελεστής 1,16% για κάθε έτος.

-Από 24 έως 27 χρόνια συντελεστής 1,29% για κάθε έτος.

-Από 27 έως 30 χρόνια συντελεστής 1,42% για κάθε έτος.

-Από 30 έως 33 χρόνια συντελεστής 1,55% για κάθε έτος.

-Από 33 έως 36 χρόνια συντελεστής 1,69% για κάθε έτος.

-Από 36 έως 39 χρόνια συντελεστής 1,84% για κάθε έτος.

-Από 39 έως 42 χρόνια και περισσότερα συντελεστής 2% για κάθε έτος.

Ενοποίηση Ταμείων

Παράλληλα, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μετονομάζεται σε Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και αποτελεί το μοναδικό φορέα παροχής κύριας κοινωνικής ασφάλισης. Στον ΕΦΚΑ εντάσσονται από 1.1.2016 όλοι οι υφιστάμενοι φορείς κύριας κοινωνικής ασφάλισης, σύμφωνα με όσα ειδικότερα ρυθμίζονται στο άρθρο 19 κ.ε., με την εξαίρεση του ΝΑΤ και του ΟΓΑ που διατηρούν αυτοτελή νομική προσωπικότητα για την άσκηση των μη ασφαλιστικών τους αρμοδιοτήτων.

Εθνική Σύνταξη

Σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης, η Εθνική Σύνταξη θα καταβάλλεται σε όλους όσοι διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα για τουλάχιστον 15 χρόνια, μεταξύ του 15ου και του 67ου έτους της ηλικίας τους ή του έτους της ηλικίας τους στο οποίο, κατά τις οικείες διατάξεις, θεμελιώνουν δικαίωμα πλήρους σύνταξης. Το ποσό της μειώνεται για τους συνταξιούχους λόγω γήρατος κατά 1/40 για κάθε χρόνο που υπολείπεται των σαράντα χρόνων διαμονής στην Ελλάδα, μεταξύ του 15ου και του 67ου έτους της ηλικίας. Για την πρώτη εφαρμογή του νόμου αυτού η Εθνική Σύνταξη ορίζεται στα 384 ευρώ κάθε μήνα.

Το ΕΚΑΣ

Θα καταβάλλεται από 1.1.2016 και έως την 31.12.2019 στους ήδη συνταξιούχους και στους δικαιούχους σύνταξης γήρατος, αναπηρίας και θανάτου των οργανισμών κύριας ασφάλισης, εκτός του ΟΓΑ, οι οποίοι εντάσσονται στον Ενιαίο Φορέα Κύριας Ασφάλισης.

Τα ποσά του επιδόματος

α. Για συνολικά ποσά εισοδήματος από συντάξεις (κύριες και επικουρικές) μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα ή βοηθήματα και μέχρι 7.216 ευρώ καταβάλλεται επίδομα 230 ευρώ μηνιαίως.

β. Για συνολικά ποσά εισοδήματος από 7.216,01 και μέχρι του ποσού των 7.972 καταβάλλεται ποσό μηνιαίου επιδόματος σύμφωνα με τα παρακάτω:

βα. Από 7.216,01 ευρώ και μέχρι του ποσού των 7.518 ποσό 172,50.

ββ. Από 7.518,01 και μέχρι του ποσού των 7.720 ευρώ, ποσό 115 ευρώ.

βγ. Από 7.720,01 και μέχρι του ποσού των 7.972 ποσό 57,50 ευρώ.

γ. Τα ίδια ως άνω ποσά επιδόματος χορηγούνται και στους συνταξιούχους αναπηρίας που λαμβάνουν πλήρη σύνταξη.

δ. Στους συνταξιούχους γήρατος και αναπηρίας που λαμβάνουν μειωμένη σύνταξη, καθώς και σε όσους συνταξιούχους λόγω γήρατος δεν θεμελιώνουν αυτοτελές δικαίωμα συνταξιοδότησης με χρόνο ασφάλισης που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, το επίδομα ισούται με τα 2/3 των ανωτέρω ποσών. Για τους τελευταίους η διαφορά του 1/3 ποσού ΕΚΑΣ που τυχόν δεν είχε καταβληθεί πριν από την ημερομηνία έναρξης ισχύος της παρούσης διάταξης, σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο, δεν χορηγείται.

Διαβάστε όλη την πρόταση Κατρούγκαλου

----------

Σημαντικές ενστάσεις εκφράζει η τρόικα στο σχέδιο για το νέο ασφαλιστικό. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του STAR Θάνο Αθανασίου, οι δανειστές:

-έχουν βάλει ήδη ένα μπλόκο στο φόρο τραπεζικών συναλλαγών

-ζητούν να συγχωνευτούν 16 ταμεία σε ένα, με ίδιες εισφορές και ίδιες απολαβές για όλους

-ζητούν μεγάλες μειώσεις στις πολύ μεγάλες συντάξεις

-ζητούν θέσπιση ανώτατης σύνταξης γύρω στα 1800 ευρώ

-ζητούν την πλήρη κατάργηση του εφάπαξ και γρηγορότερη αναπροσαρμογή των ορίων ηλικίας



----------

Υπ. Εργασίας: Οι στόχοι και οι βασικές τομές της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης


Τους στόχους και τις βασικές τομές της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης αναλύει το υπουργείο Εργασίας σε ενημερωτικό του σημείωμα.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, σκοπός της μεταρρύθμισης είναι

α) Η αναγκαία αναδιάρθρωση του συνταξιοδοτικού συστήματος, που ποτέ δεν ήταν ορθολογικό και δίκαιο και έχει πάψει και πριν από την κρίση να είναι οικονομικά βιώσιμο.

β) Να χρησιμοποιηθεί ως γενικό ισοδύναμο στις επιμέρους μνημονιακές υποχρεώσεις, η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές και το ψαλίδισμα του ΕΚΑΣ, χωρίς να αναπληρωθεί από κανένα εναλλακτικό μέτρο.

γ) Να αναπροσαρμόσει τη συνταξιοδοτική δαπάνη, ώστε να συρρικνωθούν τα ελλείμματα που προκύπτουν από την εκτεταμένη ανεργία, την αδυναμία καταβολής εισφορών και την ανυπαρξία αποθεματικών, χωρίς να υπάρχουν νέες, οριζόντιες μειώσεις συντάξεων.

Ποιες είναι οι βασικές τομές της προτεινόμενης ασφαλιστικής μεταρρύθμισης;

Ενοποίηση κανόνων-δικαιοσύνη-ισονομία

Καταρχήν, σημειώνει το υπουργείο, βασική στόχευση και κύριος πυλώνας της μεταρρύθμισης αποτελεί η για πρώτη φορά ενοποίηση κανόνων για όλους τόσο ως προς τους κανόνες ασφάλισης όσο και ως προς τις εισφορές και παροχές. Ενιαία ποσοστά ασφαλιστικών εισφορών για όλους, στη βάση καταβαλλόμενων αποδοχών ή εισοδήματος και συνεπώς κατάργηση τεκμαρτών εισοδημάτων και ασφαλιστικών κατηγοριών.

Στο πλαίσιο αυτό δημιουργείται ενιαίος φορέας ασφάλισης για όλους γεγονός που θα επιφέρει όχι μόνο εξοικονόμηση κόστους μέσω του ελέγχου και της περιστολής των δαπανών αλλά περαιτέρω θα βοηθήσει καταλυτικά προς την ουσιαστική ενοποίηση των κανόνων της κοινωνικής ασφάλισης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ν. 3863/2010 διατηρούσε την άνιση μεταχείριση των ασφαλισμένων και τον άδικο διαχωρισμό των χορηγούμενων παροχών ανάλογα με το χρόνο υπαγωγής στην ασφάλιση, το φορέα συνταξιοδότησης, διατηρούσε δηλαδή τα αποσπασματικά και πελατειακά χαρακτηριστικά που διέκριναν το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης έως σήμερα. Με την προτεινόμενη μεταρρύθμιση, θεσπίζεται ενιαίο πλέγμα κοινωνικής προστασίας προνοιακών και ασφαλιστικών παροχών ώστε να εξασφαλίζεται κοινωνική και διαγενεακή δικαιοσύνη.

Εθνική Σύνταξη, για να έχουν σύνταξη και οι μακροχρόνια άνεργοι

Θεσμοθέτηση της εθνικής σύνταξης η οποία χρηματοδοτείται απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, όχι από τις εισφορές χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Ισοδυναμεί με ρήτρα ανάπτυξης – βασική διαφορά με τη «φιλοσοφία» του ν. 3863/2010. Προβλέπεται η αναπροσαρμογή των συντάξεων στη βάση συντελεστή που διαμορφώνεται κατά 50% από τη μεταβολή του ΑΕΠ και κατά 50% από τη μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του προηγούμενου έτους μόνο εφόσον προκύπτει αύξηση ενώ στο ν. 3863/2010 η αναπροσαρμογή μπορούσε να είναι και προς τα κάτω.

Σημειώνεται ότι η εθνική σύνταξη δεν είναι η κατώτατη σύνταξη, καθώς σε αυτήν προστίθεται η ανταποδοτική σύνταξη που βασίζεται στο αναδιανεμητικό σύστημα προκαθορισμένων παροχών, με τρόπο που να εξασφαλίζει αναδιανομή υπέρ των φτωχότερων και πιο αδύναμων.

Σε κάθε δε περίπτωση, το κράτος εγγυάται την καταβολή τόσο της εθνικής όσο και της ανταποδοτικής σύνταξης.

Η Εθνική σύνταξη αναπληρώνει τη σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, εφόσον επτιτυγχάνει προστασία των ηλικιωμένων από τον κίνδυνο της φτώχειας πιο αποτελεσματικά και πιο δίκαια, σε σχέση με τις «οριζόντιες αυξήσεις» του πρώτου.

Ενδυναμώνεται ο αναδιανεμητικός χαρακτήρας του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης

• Ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων, λόγω της παρουσίας της εθνικής σύνταξης, καταλήγει σε μεγαλύτερα ποσοστά αναπλήρωσης για τα χαμηλά εισοδήματα, πάνω από 80% για μηνιαίο εισόδημα μέχρι 1000 Ευρώ (χωρίς να συνυπολογίζεται και η επικουρική σύνταξη).

• Για πρώτη φορά εντάσσεται στο κύριο ασφαλιστικό σύστημα ο ΟΓΑ. Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΓΑ είχε εξαιρεθεί από τη ρύθμιση του ν. 3863/2010 γεγονός που σήμαινε ότι οι αγρότες δεν θα λάμβαναν βασική παροχή αφού αυτή έβαινε μειούμενη σταδιακά έως το 2026 οπότε και θα καταργούνταν απολύτως.

Οι εισφορές στο εξής θα είναι ανάλογες με το εισόδημα, όχι αυθαίρετες επί ασφαλιστικών κλάσεων που υπολόγιζαν μόνον το χρόνο επαγγελματικής ζωής. Έτσι οι νέοι επιστήμονες και οι αυτοαπασχολούμενοι θα ανακουφιστούν από υπέρογκες εισφορές.

Ακόμα και για τις ασφαλιστικές εισφορές του ΟΓΑ προβλέπεται σταδιακή αύξηση έως το 2020 και κατώτατη εισφορά αντίστοιχη με τις υπάρχουσες ασφαλιστικές κατηγορίες του ΟΓΑ η οποία, λόγω της ιδιαιτερότητας του αγροτικού επαγγέλματος και της βούλησης της Κυβέρνησης να στηρίξει την αγροτική οικονομία είναι μικρότερη από τους λοιπούς ασφαλισμένους.

Ο νέος τρόπος υπολογισμού της σύνταξης στηρίζεται σε αναλογιστική μελέτη πλήρως τεκμηριωμένη και βασισμένη στα νέα οικονομικά δεδομένα όπως αυτά διαμορφώθηκαν τα τελευταία χρόνια, ώστε να εγγυάται τη βιωσιμότητα των ταμείων και την εις το διηνεκές χορήγηση της δικαιούμενης σύνταξης. Γενικά έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι παράμετροι που από την Ολομέλεια του ΣτΕ κρίθηκαν ως απολύτως αναγκαίες για τη συνταγματικότητα των προτεινόμενων αλλαγών.

Αξιοποίηση της περιουσίας των ταμείων

Νέοι κανόνες για την αξιοποίηση κινητής και ακίνητης περιουσίας υπέρ του συνόλου των ασφαλισμένων και με άμεσο αποτέλεσμα την άμεση εισροή πόρων και κεφαλαίων.

Προστασία καταβαλλόμενων συντάξεων

Με την προτεινόμενη μεταρρύθμιση, η δημοσιονομική προσαρμογή δεν θα προκύψει από νέες οριζόντιες μειώσεις, αλλά από τον εξορθολογισμό του συστήματος. Με μικρή αύξηση των εισφορών στις επικουρικές αποφεύγονται οι επώδυνες περικοπές και προστατεύονται πλήρως οι καταβαλλόμενες συντάξεις.

Θεσπίζεται νέος τρόπος υπολογισμού της σύνταξης για όλους, λαμβάνοντας μέριμνα ώστε να μην μειωθούν οι συντάξεις – κύριες και επικουρικές – στο ύψος που καταβάλλονται έως τη δημοσίευση του νόμου. Μέχρι το πέρας του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, θα επανυπολογιστούν όλες οι συντάξεις και η διαφορά που θα προκύπτει θα διατηρείται ως προσωπική διαφορά που θα καταβάλλεται αλλά θα συμψηφίζεται με μελλοντικές αυξήσεις.

Αποσκοπώντας στη διασφάλιση των συντάξεων και προκειμένου να επιτευχθούν οι μνημονιακοί στόχοι, προβλέφθηκε αύξηση των εισφορών επικουρικής ασφάλισης κατά 1,5%, επιμεριζόμενης σε 1% για τους εργοδότες και 0,5% για τους εργαζόμενους.

Απεγκλωβίζεται η χορήγηση εφάπαξ παροχών η οποία είχε απολύτως παγώσει λόγω της ανεφάρμοστης τεχνικά ισχύουσας απόφασης του Βρούτση. Θεσπίζεται ενιαίος τρόπος υπολογισμού στη βάση των ήδη προβλεπόμενων για τους νέους ασφαλισμένους.

Θα μειωθούν οι νέες συντάξεις;

Οι νέες συντάξεις των χαμηλόμισθων όχι απλώς δεν θα μειωθούν, αλλά, σε ορισμένες περιπτώσεις, θα έχουν μικρή αύξηση, τονίζει το υπουργείο.

Για τις συντάξεις των μεσαίων και μεγάλων εισοδημάτων, προβλέπεται προσωπική διαφορά για διάστημα τριετίας.

Μετά την τριετία, όταν το ΑΕΠ θα έχει ανεβεί, θα αρχίσει να λειτουργεί ως ρήτρα ανάπτυξης η εθνική σύνταξη, που θα καταληγει σε αυτόματες αυξήσεις.

----------

Κατρούγκαλος: Καμία μείωση στις κύριες συντάξεις


«Το ασφαλιστικό είναι εθνικό ζήτημα, πρέπει επομένως να αντιμετωπιστεί με όρους εθνικούς» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

«Δεν θα υπάρχει καμία μείωση στις κύριες συντάξεις και προσπαθούμε να μην γίνουν μειώσεις ούτε στις επικουρικές» τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «διασφαλίζουμε την μακροχρόνια βιωσιμότητα του συστήματος».

«Με την μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, αντί να προχωρήσουμε σε μία νέα 12η μείωση των συντάξεων προσπαθούμε να συγκρατήσουμε τη συνταξιοδοτική δαπάνη. Δηλαδή με ενιαίους και ομοιόμορφους κανόνες για όλους, που φέρνουν κοινωνική δικαιοσύνη και ισονομία και με το νέο θεσμό της εθνικής σύνταξης» υπογράμμισε ο κ. Κατρούγκαλος.

Αναφορικά με τις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς επεσήμανε ότι «ζήτησα το αυτονόητο».

«Το ασφαλιστικό είναι εθνικό ζήτημα, πρέπει επομένως να αντιμετωπιστεί με όρους εθνικούς. Τους κάλεσα αν θέλουν να ορίσουν εκπροσώπους τους ώστε να παρακολουθούν κάθε στάση της διαπραγμάτευσης» συμπλήρωσε.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ




Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikonomia.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φονικό πολικό ψύχος σαρώνει την Πολωνία


Μέσα σε 48 ώρες έχασαν την ζωή τους 21 άνθρωποι.

Είκοσι ένας άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πολικές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο στην Πολωνία, όπου ο υδράργυρος σε ορισμένες περιοχές έπεσε ακόμη και στους -20 βαθμούς Κελσίου, ανακοίνωσε σήμερα το Κυβερνητικό Κέντρο Εθνικής Ασφάλειας (RCB).

Τις τελευταίες 24 ώρες έχουν αναφερθεί 12 θάνατοι. «Καταγράψαμε άλλα 9 θύματα την προηγούμενη ημέρα» (σ.σ. το Σάββατο), ανέφερε η εκπρόσωπος του RCB Μποζένα Βισόσκα.

Από την 1η Νοεμβρίου ο αριθμός των νεκρών λόγω του κρύου ανέρχεται συνολικά στους 39, πρόσθεσε.

Οι αστυνομικές αρχές κάλεσαν τους Πολωνούς να παραμείνουν σε εγρήγορση και να βοηθούν τους ανθρώπους που απειλούνται με υποθερμία, κυρίως τους άστεγους, τους ηλικιωμένους και όσους βρίσκονται υπό την επήρεια αλκοόλ.

Το θλιβερό ρεκόρ θανάτων από υποθερμία στην Πολωνία ανάγεται στις 19 Δεκεμβρίου 2009, όταν μέσα σε μία ημέρα 42 άνθρωποι υπέκυψαν λόγω της παγωνιάς.

Εξάλλου, στην οροσειρά Τάτρα, στα σύνορα της Πολωνίας με τη Σλοβακία, 14 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από το Χριστούγεννα, οι περισσότεροι σε ατυχήματα σε χιονοδρομικές πίστες χωρίς μεγάλη ποσότητα χιονιού αλλά παγωμένες και κατά συνέπεια επικίνδυνες για όσους δεν διαθέτουν μεγάλη εμπειρία.

Τον φετινό χειμώνα, όπως και πέρσι, το κύμα ψύχους έφτασε αργά αλλά με μεγάλη δριμύτητα στη χώρα. Μέχρι και την περασμένη εβδομάδα οι θερμοκρασίες ήταν πολύ υψηλές για την εποχή. Πέρσι, συνολικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα πέθαναν από υποθερμία 77 άνθρωποι στην Πολωνία, αριθμός πολύ μικρότερος από τους 177 που άφησαν την τελευταία τους πνοή λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών τον χειμώνα του 2012-13.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το σχέδιο της Αθήνας για το ασφαλιστικό


Πώς θα «χτιστούν» οι νέες συντάξεις


Τον τρόπο με τον οποίο θα «χτιστούν» οι νέες συντάξεις -με τις αλλαγές να ξεκινούν από τις εισφορές και να φτάνουν στον τρόπο υπολογισμού- παρουσιάζει στο κουαρτέτο η κυβέρνηση.

Πώς θα «χτιστούν» οι νέες συντάξεις
Η τελική πρόταση είναι έτοιμη και περιλαμβάνει αλλαγές σε ορίζοντα τετραετίας, με το θέμα των κύριων συντάξεων να παραμένει «κόκκινη γραμμή» για την κυβέρνηση.

Στο νομοσχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας προβλέπεται πως οι κύριες συντάξεις θα υπολογίζονται «με κλιμακωτά ποσοστά αναπλήρωσης για ολόκληρο τον ασφαλιστικό βίο».

Για τους συνταξιούχους θα υπάρχει και ένα «προσωπικό ποσοστό αναπλήρωσης» ώστε να διασφαλιστεί πως με τον νέο τρόπο υπολογισμού δεν θα έχουν μειώσεις στο καταβαλλόμενο ποσό.

Σαρωτικές θα είναι οι αλλαγές στις εισφορές, που θα αρχίσουν να τρέχουν το 2017 και θα υλοποιηθούν σε δόσεις. Στο σύνολο των μισθωτών θα εφαρμοστεί «μοντέλο ΙΚΑ», δηλαδή θα υπάρχει ενιαίο σύστημα για δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα χωρίς καμία παρέκκλιση. Σύνδεση των εισφορών με το εισόδημα προβλέπεται για ελεύθερους επαγγελματίες, ανεξάρτητα απασχολούμενους αλλά και αγρότες.

Πώς θα «χτιστούν» οι νέες συντάξεις
Στο κυβερνητικό στρατόπεδο ετοιμάζουν «εκστρατεία» εκτός συνόρων, σε μία προσπάθεια να κάμψουν τις πιέσεις για μαχαίρι στις συντάξεις. Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος θα μεταβεί αρχικά στο Βερολίνο και στη συνέχεια στο Παρίσι, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων. Η προσπάθεια της ελληνικής πλευράς θα κορυφωθεί στο Eurogroup που είναι προγραμματισμένο για τις 14 Ιανουαρίου, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα ευνοϊκό κλίμα.

Αμέσως μετά θα κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή και πιθανότατα θα ψηφιστεί στις αρχές Φεβρουαρίου. Πρόκειται για το πρώτο -και ενδεχομένως το κρισιμότερο- κρας τεστ της κυβερνητικής συνοχής για το 2016. Απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου είναι να ακολουθηθεί η «κλασική» διαδικασία συζήτησης και όχι η λύση του κατεπείγοντος.

Ανοιχτό το πλαφόν
Στο μέτωπο των κύριων συντάξεων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει επισημάνει πως δεν πρόκειται να δεχτεί νέες περικοπές (καθώς ουσιαστικά θα επρόκειτο για τη 12η μείωση τα τελευταία χρόνια). Ωστόσο για λόγους καθαρά συμβολικούς παραμένει ανοιχτή η επιβολή ενός αυστηρότερου πλαφόν για όσους εισπράττουν σύνταξη πάνω από 2.500 ευρώ (μέτρο που δεν έχει μεγάλη οικονομική απόδοση αλλά έχει ως στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης).

Στις επικουρικές η κυβέρνηση προτείνει αύξηση των εισφορών για να καλυφθεί το κενό και να μην υπάρξει ψαλίδισμα των συντάξεων. Σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτή η πρόταση στο σύνολό της, παραμένει ο στόχος για διάσωση των επικουρικών συντάξεων κάτω των 170 ευρώ.

Αναλυτικά το κυβερνητικό σχέδιο για τη μεγάλη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού προβλέπει:

• Νέο τρόπο υπολογισμού για την κύρια σύνταξη με βάση το σύνολο του ασφαλιστικού βίου και με «κλιμακωτά ποσοστά αναπλήρωσης».

• «Προσωπικό ποσοστό αναπλήρωσης» για να μη μειωθούν οι ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις. Το ποσοστό αυτό θα καλύπτει τη διαφορά μεταξύ της σύνταξης όπως θα υπολογιστεί εκ νέου και αυτής που εισπράττει σήμερα ο συνταξιούχος.

Για παράδειγμα συνταξιούχος παίρνει σήμερα σύνταξη 1.400 ευρώ και με τον νέο τρόπο το ποσό κανονικά θα έπρεπε να είναι 1.360. Η προσωπική διαφορά στην περίπτωση αυτή θα είναι 40 ευρώ, προκειμένου να συνεχίσει να εισπράττει 1.400 ευρώ.

Στο νομοσχέδιο θα υπάρξει ρητή κατοχύρωση ότι δεν μειώνονται οι κύριες συντάξεις.

• Εθνική σύνταξη χωρίς εισοδηματικά κριτήρια για όσους έχουν τουλάχιστον 15 έτη ασφάλισης. Στόχος είναι να υπάρξει ένα πλέγμα προστασίας ακόμα και για μακροχρόνια ανέργους, που δεν μπορούν να συμπληρώσουν μεγάλο αριθμό ημερών ασφάλισης.

Η εθνική σύνταξη θα ξεκινήσει από τα 384 ευρώ και θα καταβάλλεται με 15ετία στα 67 ή εναλλακτικά στα 62 με 40 συνολικά έτη δουλειάς. Είναι περίπου στο 60% του μέσου εισοδήματος και θα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό (όχι από τις εισφορές).

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται χαρακτηριστικά πως «θα αναπροσαρμόζεται κατ” έτος με υπουργική απόφαση». Θα είναι συνδεδεμένη με την ανάπτυξη, με αποτέλεσμα όσο αυξάνεται το ΑΕΠ τόσο να ακολουθεί ανοδική πορεία και το καταβαλλόμενο ποσό.

• Τελικό ποσό σύνταξης μετά το άθροισμα της εθνικής και της κύριας σύνταξης. Η κύρια σύνταξη εξαρτάται από τις εισφορές που έχουν καταβληθεί στο σύνολο του εργασιακού βίου, τα χρόνια δουλειάς και το ποσοστό αναπλήρωσης. Να σημειωθεί πως το θέμα αναπλήρωσης έχει βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης με το κουαρτέτο, με το βασικό σενάριο της ελληνικής πλευράς -σύμφωνα με πληροφορίες- να προβλέπει ποσοστά περίπου 60% με 65% (για 40 έτη ασφάλισης). Στο νομοσχέδιο θα προβλέπεται πως «το κράτος εγγυάται το σύνολο των καταβαλλόμενων συντάξεων και όχι μόνο της εθνικής σύνταξης».

• Επιβολή ενός αυστηρότερου πλαφόν για πολύ υψηλά ποσά συντάξεων για συμβολικούς κυρίως λόγους. Σε περίπτωση που περάσει μια τέτοια ρύθμιση θα επηρεαστούν όσοι παίρνουν πάνω από 2.500 ευρώ από τα ταμεία. Σημειώνεται πως λιγότερα από 12.000 άτομα εξακολουθούν να έχουν άθροισμα συντάξεων πάνω από 2.500 ευρώ τον μήνα.

• Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά μιάμιση ποσοστιαία μονάδα. Με βάση την πρόταση η αύξηση θα είναι 1% για τους εργοδότες και 0,5% για τους εργαζόμενους, ώστε να μη χρειαστεί μείωση συντάξεων. Η ελληνική πλευρά εκτιμά πως το μέτρο αυτό δίνει τα χρήματα που απαιτούνται για να κλείσει το κενό του συστήματος.

Σε περίπτωση που τελικά συμφωνηθεί με τους δανειστές μικρότερη αύξηση, τότε το πιθανότερο σενάριο είναι η αναπροσαρμογή να είναι 0,5% για τους εργοδότες και 0,5% για τους εργαζόμενους. Σε αυτή την περίπτωση θα έρθει ξανά στο προσκήνιο το θέμα των επικουρικών συντάξεων, με την κυβέρνηση να έχει ως κόκκινη γραμμή να μην επηρεαστούν καθόλου ποσά κάτω των 170 ευρώ.

• Νέο τρόπο υπολογισμού των εισφορών. Οι εισφορές θα καθορίζονται ως ποσοστό επί του μισθού (ίδιο για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) ή του εισοδήματος (για αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες).

• «Μοντέλο» ΙΚΑ για όλους του μισθωτούς από την επόμενη χρονιά. Υπολογίζεται πως αυτό αφορά δύο εκατομμύρια εργαζόμενους στον δημόσιο, στον ευρύτερο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Για όσες κατηγορίες μισθωτών υπάρχουν παρεκκλίσεις από τους κανόνες του ΙΚΑ, θα υπάρξει μεταβατική περίοδος μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2018.

• Σε ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ η εισφορά ελευθέρων επαγγελματιών και ανεξάρτητα απασχολούμενων θα υπολογίζεται επί του ποσοστού του πραγματικού εισοδήματος. Οι αλλαγές και σε αυτή την περίπτωση θα ξεκινήσουν από το 2017.

Να σημειωθεί πως σήμερα είναι υποχρεωτική η άνοδος ασφαλιστικής κατηγορίας, με αποτέλεσμα όσο περνάνε τα χρόνια να καταβάλλονται υψηλότερα ποσά.

Είναι χαρακτηριστικό πως περισσότεροι από τους μισούς ελεύθερους επαγγελματίες δεν καταφέρνουν να πληρώσουν τις εισφορές τους για πάνω από ένα εξάμηνο. Με το νέο σύστημα συνδέεται το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών με το πραγματικό φορολογητέο εισόδημα.

• Νέο τρόπο υπολογισμού των εισφορών για 650.000 αγρότες με μεγαλύτερη ωστόσο μεταβατική περίοδο. Συγκεκριμένα οι αλλαγές στις εισφορές -που επίσης θα συνδυαστούν με το πραγματικό εισόδημα- θα ολοκληρωθούν στο τέλος του 2019. Ουσιαστικά θα υπάρχει εξίσωση των εισφορών των αγροτών με τους υπόλοιπους ασφαλισμένους.

• Ενιαίο Ταμείο ασφάλισης για όλους. Τα Ταμεία κύριας σύνταξης συγχωνεύονται σε έναν φορέα που θα έχει ενιαίους κανόνες υπολογισμού των εισφορών και της παροχής σύνταξης. Ενδεικτικό του αλαλούμ που επικρατεί στο ασφαλιστικό σύστημα είναι πως το ΙΚΑ με μια σειρά διατάξεων επέτρεπε να δίνονται συντάξεις με 930 διαφορετικούς τρόπους.

Με το νέο σύστημα αποκλίσεις από τους ενιαίους κανόνες θα υπάρξουν μόνο εκεί όπου ειδικές περιπτώσεις τις επιβάλλουν (όπως για παράδειγμα στους αγρότες). Να σημειωθεί πως ΟΓΑ και ΝΑΤ παραμένουν αυτοτελή νομικά πρόσωπα.

Προτεραιότητα στον νέο φορέα θα δοθεί στην καλύτερη αξιοποίηση της περιουσίας (με την ίδρυση ειδικών εταιρειών διαχείρισης κινητής και ακίνητης περιουσίας), στην καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής (με ενίσχυση των ηλεκτρικών μηχανισμών) και στην αξιοποίηση νέων πόρων. Στόχος είναι να υπάρχει αξιοποίηση τμήματος των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις (Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας).

• Ρητή αναφορά στο τελικό κείμενο πως το νέο Ασφαλιστικό είναι αναδιανεμητικό και όχι κεφαλαιοποιητικό.

Να σημειωθεί πως για το 2016 προβλέπεται μείωση των δαπανών για συντάξεις κατά 1% του ΑΕΠ, δηλαδή κατά 1,8 δισεκατομμύρια. Η κυβέρνηση υπολογίζει στη δημοσιονομική προσαρμογή και την εξοικονόμηση που έγινε με τον περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, την αύξηση της εισφοράς υπέρ κλάδου υγείας, την αναπροσαρμογή με εισοδηματικά κριτήρια του ΕΚΑΣ κ.ά.

-------------

Πόσο μειώνονται εφάπαξ και συντάξεις με το νέο ασφαλιστικό

Πού θα μπει πλαφόν και πόσο θα κοπούν τα μερίσματα.

Μεγάλες ανατροπές στις συντάξεις και το εφάπαξ φέρνει η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Δευτέρας, δεν αποκλείεται μείωση σε κύριες συντάξεις άνω των 2.000 ευρώ, καθώς και στις πολλαπλές συντάξεις.

Για τις επικουρικές η πρόταση της κυβέρνησης προβλέπει μειώσεις σε μερίσματα, εφάπαξ και στις επικουρικές συντάξεις άνω των 170 ευρώ.

H μείωση στις υψηλότερες επικουρικές μπορεί να φτάσει το 15%-20%. Ωστόσο στελέχη του υπουργείου Εργασίας τονίζουν ότι καταβάλλεται προσπάθεια η μείωση να είναι μικρότερη.

Η κυβέρνηση θα επιδιώξει την αντικατάσταση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος με κανόνα βιωσιμότητας, ώστε το Ταμείο να μπορεί να χρησιμοποιήσει τα αποθεματικά του.

Το εφάπαξ αναμένεται να μειωθεί κατά 10% και τα μερίσματα 280.000 συνταξιούχων κατά 30%.

Επίσης, η κυβέρνηση με βάση την κλίμακα που θα διαμορφωθεί θα προχωρήσει στον επανυπολογισμό όλων των καταβαλλόμενων συντάξεων πριν από την εφαρμογή των μειώσεων.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταβάλλεται σύνταξη σε όλους τους ασφαλισμένους που έχουν 15 έτη ασφάλισης και να ανέρχεται σε 384 ευρώ.

Από την πλευρά τους, οι δανειστές υποστηρίζουν ότι τα 15 έτη ασφάλισης πρέπει να γίνουν 20 και να θεσμοθετηθούν εισοδηματικά κριτήρια για τη λήψη της βασικής σύνταξης, ειδικά σε περιπτώσεις πρόωρης συνταξιοδότησης μετά το 2019.

Τέλος, προβλέπεται να συγχωνευθούν όλα τα Ταμεία σε έναν φορέα, στον οποίο θα ενταχθούν, αρχικά ως ξεχωριστές διευθύνσεις, όλοι οι κλάδοι κύριας ασφάλισης μισθωτών, αυτοαπασχολουμένων, αγροτών και ναυτικών.

-------------

Τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξεων


Αυτά είναι τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξεων σύμφωνα με το σχέδιο που έδωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κατρούγκαλος στους αρχηγούς των κομμάτων.



-------------

Μειώσεις έως 30% για τις νέες συντάξεις φέρνει το νέο ασφαλιστικό


Μειώσεις που ξεκινούν από το 15% για τις συντάξεις άνω των 750 ευρώ και φτάνουν το 30% για όσους έχουν πολλά χρόνια ασφάλισης και υψηλότερο μισθό φέρνουν τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξεων σύμφωνα με το σχέδιο που έδωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργος Κατρούγκαλος στους αρχηγούς των κομμάτων.

Όπως προκύπτει από το σχέδιο των 170 σελίδων προβλέπονται μεγάλες μειώσεις και στις κύριες συντάξεις για όσους συνταξιοδοτηθούν από την 1-1-2016 και μετά.

Το σχέδιο προβλέπει μεγάλες μειώσεις στις κύριες συντάξεις οι οποίες όμως για τους νυν συνταξιούχους θα καλυφθούν από την λεγόμενη «προσωπική διαφορά».

Αντίθετα, για όσους βγουν στο εξής στη σύνταξη, η μείωση θα είναι μεγάλη και στην κύρια σύνταξη εξαιτίας των νέων ποσοστών αναπλήρωσης αλλά και του τρόπου υπολογισμού των ετών ασφάλισης.

Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει αντικατάσταση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές από τον κανόνα βιωσιμότητας και δεν αναφέρει κανένα ποσοστό.

Οι «τρύπες» του ασφαλιστικού προβλέπεται να καλυφθούν από αύξηση εισφορών 1,5 % για τις επικουρικές και από αξιοποίηση αποθεματικών του ΕΤΕΑ ύψους 2,1 δισ.

Τέλος προβλέπεται πλαφόν 2.200 ευρώ για όσους παίρνουν μία σύνταξη και 3.000 ευρώ για όσους παίρνουν περισσότερες.






Πηγή: http://www.eviawelle.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι λέει η αστυνομία για την τραγωδία με τους δύο άνδρες στο Μεσολόγγι


Οι δύο άνδρες, ηλικίας 35 και 40 ετών εντοπίστηκαν νεκροί.


Τραγικό τέλος είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο ανδρών, τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί από τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.

Οι δύο άνδρες, ηλικίας 35 και 40 ετών εντοπίστηκαν νεκροί λίγο πριν από τις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας μέσα στο αυτοκίνητο που βρέθηκε από ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. αναποδογυρισμένο σε αρδρευτικό κανάλι στο χωριό Κατοχή Μεσολογγίου.

Λίγη ώρα αργότερα την τραγική είδηση επιβεβαίωσε και η Αστυνομία. «Εντοπίστηκε πριν από λίγη ώρα, σε αυλάκι στην Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας, το αυτοκίνητο των δύο ημεδαπών ανδρών που είχαν εξαφανιστεί τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς από την περιοχή του Αιτωλικού. Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου εντοπίστηκαν οι σοροί δύο ανδρών, που ανασύρθηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

---------

Μυστήριο με το σκασμένο λάστιχο του μοιραίου αυτοκινήτου στο Μεσολόγγι


Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο οδηγός φαίνεται να έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και κατέληξε ανάποδα στο κανάλι. Εκεί οι δυο άνδρες φαίνεται ότι εγκλωβιστήκαν στο εσωτερικό και βρήκαν τραγικό θάνατο πιθανόν από πνιγμό. Ωστόσο η ακριβής αιτία θανάτου θα φάνει από την ιατροδικαστική εξέταση.

Στο σημείο συμφώνα με τους αστυνομικούς δεν υπάρχει φρενάρισμα κάτι που δείχνει ότι το όχημα κατέληξε στο κανάλι χωρίς να μειώσει ταχύτητα με τον οδηγό να μην μπορεί να αντιδράσει.

Ένα ακόμη στοιχειό που εξετάζουν οι αρχές είναι το γεγονός πως το όχημα είχε ένα σκασμένο λάστιχο και συγκεκριμένα το μπροστά αριστερό από εκεί δηλαδή που έφυγε το αυτοκίνητο.

Οι άνδρες της αστυνομίας θέλουν να δουν εάν το λάστιχο είχε σκάσει πριν το τροχαίο με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο ο οδηγός ή εάν έσκασε με την πρόσκρουση.

---------

Νέο βίντεο από το σημείο της τραγωδίας στο Μεσολόγγι


Πυροσβέστες της 6ης ΕΜΑΚ ανέσυραν τις σορούς των Γιάννη Κορδώση και Βασίλη Γρατσάνη, που βρέθηκαν λίγο μετά τις 12.00 μέσα στο αυτοκίνητο που εντοπίστηκε νωρίτερα, σε αρδευτικό κανάλι, στην περιοχή Κατοχή Μεσολογγίου. Οι δύο άνδρες 40 και 35 ετών αντίστοιχα, αγνοούνταν από τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ




Πηγή: http://www.newsbeast.grhttp://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...