Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Στο νοσοκομείο Κιλκίς οι κουβέρτες που άφησαν πίσω οι πρόσφυγες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα απολυμανθούν και θα καλύψουν τις ελλείψεις των δομών υγείας του νομού.

Στο νοσοκομείο Κιλκίς παραδόθηκαν σήμερα κουβέρτες και υπνόσακοι, που άφησαν πίσω τους πρόσφυγες, οι οποίοι πέρασαν από το συνοριακό σταθμό της Ειδομένης, στο ταξίδι τους προς την Κεντρική Ευρώπη, προκειμένου να απολυμανθούν, για να καλύψουν ανάγκες νοσηλευτικών ιδρυμάτων του νομού.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που ανέλαβε το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Κιλκίς, σε συνεργασία με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ειδομένης.

«Συγκεντρώσαμε 700 κουβέρτες και 100 υπνόσακους, σε πολύ καλή κατάσταση» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου Κιλκίς, Δημήτρης Αγαθόπουλος, διευκρινίζοντας ότι αφού καθαριστούν τα κλινοσκεπάσματα θα διατεθούν σε δομές Υγείας του νομού, ενώ οι υπνόσακοι θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε έκτακτες καταστάσεις από τον τομέα Πολιτικής Προστασίας. Γνωστοποίησε ακόμη ότι η διαδικασία της συλλογής- παράδοσης κλινοσκεπασμάτων θα συνεχιστεί, ενώ σε συνεργασία με την 4η ΥΠΕ, αν υπάρξει κορεσμός στον Νομό Κιλκίς, θα διατεθούν και σε δομές Υγείας άλλων Νομών.

«Η συμπεριφορά του ελληνικού λαού στο προσφυγικό ήταν και είναι εκπληκτική και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά. Οι εθελοντικές οργανώσεις έπαιξαν τον πρωτεύοντα ρόλο. Φυσικά προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ό,τι υλικό πέρασε από τη διαχείριση των οργανώσεων, ας ευχηθούμε, όμως, ότι θα τελειώσει η ιστορία και η ιστορία θα τελειώσει μόνον όταν τελειώσουν οι πόλεμοι» ανέφερε ο κ.Αγαθόπουλος.

Πρόσθεσε ακόμη ότι γενικά η κατάσταση στα σύνορα Ελλάδας- ΠΓΔΜ έχει ομαλοποιηθεί και σε ό,τι αφορά το φαρμακευτικό υλικό υπάρχουν αποθέματα, που διοχετεύονται όπου υπάρχει ανάγκη, ενώ σημείωσε πως, εκτός από τα κλινοσκεπάσματα, στην περιοχή της Ειδομένης υπάρχει παρατημένο και αρκετό υλικό ρουχισμού, που μπορεί να συλλεγεί, όμως, χρειάζεται διαλογή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.