Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Το φρικτό μυστικό μιας μικρής βραζιλιάνικης πόλης και η 10χρονη που τόλμησε να μιλήσει


Κοινό μυστικό η επί δεκαετίες σεξουαλική κακοποίηση κοριτσιών από τον δήμαρχο!

Εύθραυστη, ντροπαλή, ένα μικροσκοπικό κορίτσι, πολύ αδύνατο, με απαλή φωνή που σχεδόν δεν ακούγεται. Κι όμως αυτή η 10χρονη είναι η γενναία προσωπικότητα που μπορεί επιτέλους να τερματίσει την κυριαρχία του τρόμου ενός παιδόφιλου δημάρχου ο οποίος καταδυνάστευε για χρόνια τα κορίτσια της πόλης Taiobeiras στη Βραζιλία.

Για δεκαετίες η σεξουαλική κακοποίηση μικρών κοριτσιών από τον δήμαρχο Joel Cruz ήταν κοινό μυστικό στους δρόμους της πόλης. Είχε κερδίσει τέσσερις φορές τις εκλογές, διοικούσε την πόλη επί 16 χρόνια και χρησιμοποιούσε την εξουσία του αλλά και τον ανυπολόγιστο πλούτο του για να κακοποιεί σεξουαλικά εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες ανυπεράσπιστα παιδιά.



Ο τρόπος με τον οποίο «κρατούσε» την πόλη στα χέρια του ήταν τόσο ισχυρός που παρότι όλοι γνώριζαν τα εγκλήματά του κανείς δεν μιλούσε, ούτε οι οικογένειες των θυμάτων, με αποτέλεσμα εκείνος να συνεχίζει το φρικτό του έργο.

Σύμφωνα με τη Daily Mail κάθε καρτοτηλέφωνο στην πόλη είχε μέσα γραμμένο το κινητό του ώστε κάθε νεαρό κορίτσι που θα χρειαζόταν λεφτά να του τηλεφωνήσει εύκολα και να κανονίσει ένα ραντεβού μαζί του.

Τα θύματά του «ανταμείβονταν» συχνά με ένα ροζ ποδήλατο Brisa σε τέτοιο βαθμό που οι πωλήσεις τους σχεδόν μηδενίστηκαν αφού σχεδόν κάθε κορίτσι που είχε ένα τέτοιο ποδήλατο χαρακτηριζόταν «κορίτσι του Joel».



Μέσα στο σπίτι του, όπου οι φτωχές μητέρες παρέδιδαν τις κόρες τους με αντάλλαγμα χρήματα, τα ψυγεία του ήταν γεμάτα γλυκά και σοκολάτες ενώ οι τηλεοράσεις έπαιζαν διαρκώς παιδικά προγράμματα.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ο Cruz ηγείτο κυκλώματος παιδικής πορνείας στο οποίο εμπλέκονταν δημοτικοί υπάλληλοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πλούσιοι επιχειρηματίες ενώ ο άνδρας συχνά «πάσαρε» κορίτσια στους πλούσιους φίλους του- αλλά μόνο αφότου τα είχε πρώτα κακοποιήσει ο ίδιος.



Παρά τις αστυνομικές έρευνες σε βάρος του, τις φωτογραφίες του γυμνού με ανήλικα κορίτσια, δεν καταδικάστηκε ποτέ. Όταν βρέθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης το 2010, κρίθηκε αθώος από το δικαστήριο καθώς όλοι οι μάρτυρες απέσυραν τις καταθέσεις τους. Οι γονείς ενός από τα κορίτσια που θεωρούνταν μάρτυρες- κλειδί έλαβαν μια ολόκληρη φάρμα σε αντάλλαγμα για τη σιωπή τους.

Κάθε φορά που η τηλεόραση έπαιζε ρεπορτάζ σχετικά με τις καταγγελίες σε βάρος του, ο δήμαρχος είτε έριχνε το σήμα είτε έκοβε το ρεύμα σε όλη την πόλη!

Η γενναία 10χρονη είναι η πρώτη που τόλμησε να υψώσει το ανάστημά της και περιέγραψε το πώς η μητέρα της την παραχωρούσε στον άνδρα για 20 δολάρια τη φορά.

Σήμερα, προστατευμένη σε καταφύγιο παιδιών και με τη μητέρα της στη φυλακή, ο κορίτσι κλαίει και τρέμει καθώς θυμάται τι πέρασε στο σπίτι του πρώην δημάρχου, όπου την πήγαν με άλλα δύο 13χρονα κορίτσια.



«Τρώγαμε γλυκά και παίζαμε ενώ εκείνος μας έπαιρνε μία- μία στην κρεβατοκάμαρά του», αφηγήθηκε, «όταν ήρθε η σειρά μου με πήρε από το χέρι και κλείδωσε την πόρτα. Έβγαλε όλα του τα ρούχα κι έγδυσε κι εμένα. Ξάπλωσε από πάνω μου και προσπάθησε να βάλει τη γλώσσα του στο στόμα μου, εγώ το έκλεισα σφιχτά για να μην μπορέσει».

Τελικά το κορίτσι ναρκωνόταν για να αντέξει τις ατελείωτες νύχτες κακοποίησης στα χέρια του Cruz και των φίλων του, όπως αποκάλυψε η εισαγγελέας της πόλης Andrea Nunes Duraes.

«Μας είπε πως την ανάγκαζαν να κοιμηθεί με έως και οκτώ άνδρες τη νύχτα, κάθε νύχτα. Ο Cruz έπαιρνε πάντα Viagra και δεν χρησιμοποιούσε ποτέ προφυλάξεις. Ο γιατρός που την εξέτασε τρομοκρατήθηκε. Το σώμα της ήταν τόσο μικρό, έχει προβλήματα στη σπονδυλική στήλη λόγω της κακοποίησης και ψυχολογικά προβλήματα από το τραύμα…»

Η συγκλονιστική κατάθεση του κοριτσιού αποτελεί τη βάση για να διατυπωθεί νέα κατηγορία κατά του πρώην δημάρχου και οι δικαστικές αρχές πιστεύουν πως αυτή τη φορά θα καταφέρουν να τον καταδικάσουν- εάν τον πιάσουν. Όταν η αστυνομία πήγε να τον συλλάβει είχε ήδη φύγει από την πόλη και θεωρείται πλέον φυγάς…


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο παρασημοφορημένος σκύλος που έγινε viral


Αναγνώριση και καταξίωση για τον τραυματία στρατιώτη.

Το γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία αυτή με τον στρατιωτικό σκύλο Rocky και το παράσημό του και ο συνεργάτης του Andrew Brown μίλησε στο ABC News για την ιστορία της συνεργασίας τους και του τραυματισμού τους.

Ο Brown και ο Rocky δουλεύουν μαζί εδώ και δύο χρόνια. Τον Οκτώβριο έφυγαν για το Αφγανιστάν. Δύο μήνες αργότερα κι ενώ έκαναν έρευνες σε κτήριο τραυματίστηκαν και οι δύο από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Μετά την έκρηξη διακομίστηκαν μαζί στην Κανταχάρ του Αφγανιστάν όπου τους απονεμήθηκαν τα παράσημά τους, όπως εξήγησε ο Brown στο ΑBC News μιλώντας από το νοσοκομείο Walter Reed στην Ουάσινγκτον.



Πατέρας δύο παιδιών, ο Brown αποδίδει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και εξηγεί πως ο τετράποδος Rocky είναι που κάνει όλη τη δουλειά. «Ο Rocky θεωρείται στρατιώτης», λέει και προσθέτει πως ο σκύλος έχει υψηλότερο βαθμό από τον ίδιο.

«Εκείνος κάνει τα πάντα», σημειώνει, «στην πραγματικότητα εγώ είμαι απλώς ο τύπος που κρατάει το λουρί. Πηγαίνουμε σε μια περιοχή και τον αφήνουμε να κάνει τη δουλειά του. Όταν ανταποκρίνεται, εγώ ‘μεταφράζω’ αυτή τη συμπεριφορά και ενημερώνω τους άλλους για το τι ‘λέει’ ο σκύλος. Ξέρω πώς δουλεύει, αναγνωρίζω την αλλαγή της συμπεριφοράς του».

Ο Brown αναρρώνει και ετοιμάζεται να υποβληθεί σε νέες επεμβάσεις στην Ουάσιγκτον ενώ ο Rocky βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στη Γερμανία, όπου επίσης ετοιμάζεται να μπει ξανά στο χειρουργείο.

Ανυπομονώντας να ξαναβρεθεί με τον συνεργάτη του το συντομότερο, ο Brown είναι σίγουρος πως και ο Rocky «έχει ακμαιότατο ηθικό», όπως και ο ίδιος.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Από Βουδιστής μοναχός… τρανσέξουαλ μοντέλο γυναικείων εσωρούχων


Η ιστορία της 22χρονης καλλονής που γεννήθηκε αγόρι.

Το κορίτσι στις φωτογραφίες είναι ένας πρώην Βουδιστής μοναχός ο οποίος είναι τώρα είναι ένα τρανσέξουαλ επιτυχημένο μοντέλο εσωρούχων.

Η Mimi Tao είναι πολύ γνωστή πλέον στην Ασία και πρωταγωνιστεί σε όλες τις μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες και σε σημαντικές επιδείξεις μόδας. Αλλά αυτή η καθημερινότητα απέχει πολύ από τις πρώτες ημέρες της, ως ένας ξυρισμένος μοναχός που ζούσε σε έναν απομακρυσμένη ναό.

Η Mimi γεννήθηκε ως Phajaranat Nobantao, ένα αγόρι, σε μια οικογένεια στο Κον Καέν, στην ανατολική Ταϊλάνδη. Ενώ τα αδέλφια της ήταν στο τοπικό δημόσιο σχολείο, η Mimi ήταν ήταν μακριά ζώντας σε ένα ναό μακριά από το σπίτι. Έξι μήνες μετά την ένταξή της ξύρισε το κεφάλι της σαν τους υπόλοιπους και έπρεπε να ζει σύμφωνα με περισσότερους από 200 αυστηρούς κανόνες.




Αλλά μαζί με άλλους 4 φίλους, η Mimi αποφάσισε να αλλάξει, άρχισε να φοράει make up και μετέτρεψε το δωμάτιο της σε μια μυστική πασαρέλα! Στο δεύτερο έτος, η Mimi άρχισε να παίρνει τα χάπια για την τόνωση της γυναικείας ορμόνης. Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο σπίτι της οικογένειάς της η μητέρα της ξέσπασε, όταν παρατήρησε ο γιος της είχε αρχίσει να αποκτά στήθος και απείλησε να τον αποκηρύξει.

Η απάντησή της ήταν η εξής: «Υποθέτω ότι δεν είμαι πλέον ο γιος σου, γιατί εγώ δεν θα αλλάξω γνώμη σχετικά με το ποιος θέλω να είμαι». Όπως αποκαλύπτει ήταν το χειρότερο συναίσθημα στον κόσμο το ότι έκανε τη μαμά της να κλαίει και υποσχέθηκε να την κάνει περήφανη.



Μετά από 6 χρόνια στο ναό, η Mimi έψαξε να βρει δουλειά. Αρχικά βρήκε σε ένα καμπαρέ για 3 μήνες και στη συνέχεια σε ένα μεγαλύτερο και πιο γνωστό καμπαρέ στην Μπανγκόκ.

Αλλά μετά από μερικούς μήνες κατάλαβε ότι αυτό που έκανε δεν ήταν αυτό που ήθελε να κάνει για όλη της τη ζωή. Αυτό που πραγματικά ήθελε, σύμφωνα με την Mirror, ήταν μια καριέρα στην πασαρέλα. Ακολούθησε λοιπόν την καρδιά της μέχρι που σήμερα έχει γίνει το γνωστό τρανσέξουαλ μοντέλο.



Η επόμενη κίνησή της, όπως λέει, είναι να κατακτήσει τη Νέα Υόρκη και να γίνει παγκοσμίως γνωστή παρά τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα. «Είναι ακόμα πιο ανοιχτή κοινωνία και πιστεύω ότι έχω τη δυνατότητα να εργαστώ εκεί», δηλώνει και προσθέτει: «Κανείς δεν ξέρει το μέλλον. Θα μπορούσα να ξαναγυρίσω πίσω για να γίνω και πάλι μοναχός, αλλά αυτή τη φορά δεν θα έχω για τίποτε άλλο να ανησυχώ».

Διαβάστε περισσότερα...

Έξυπνοι και απλοί τρόποι για να βγάλετε τη σκουριά


Χρήσιμες οικιακές συμβουλές.

Η σκουριά έρχεται σε πολλές διαφορετικές μορφές, αλλά η πιο κοινή στα νοικοκυριά είναι η σκουριά από τα οξείδια του σιδήρου, όπου υπάρχει εκτεθειμένο μέταλλο σε υγρασία, νερό ή αέρα και γίνεται οξυγονωμένο.

Σημαντική συμβουλή πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό. Βρείτε μια παλιά οδοντόβουρτσα, θα σας βοηθήσει στο να τρίψετε τη σκουριά. Βέβαια και το μαλλί από χάλυβα και λειαντικές βούρτσες κάνει καλή δουλειά, αλλά μπορεί να προκαλέσει εκδορές.
Τρόποι για να βγάλετε τη σκουριά

1. Αλάτι και λάιμ: Ψεκάστε λίγο αλάτι στη σκουριά και στη συνέχεια πιέστε το λάιμ πάνω από το αλάτι μέχρι να βραχύ. Αφήστε το μείγμα να καθίσει για 2-3 ώρες και στη συνέχεια αφαιρέστε τη σκουριά μαζί με την κρούστα που έχει δημιουργηθεί από το λάιμ. Αυτό μπορεί επίσης να γίνει με ένα λεμόνι αντί για λάιμ.

2. Λευκό ξύδι και αλουμινόχαρτο: Βουτήξτε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου σε λευκό ξύδι και καθαρίστε τη σκουριά.

3. Μαγειρική σόδα και νερό: Βάλτε μαγειρική σόδα απευθείας στην σκουριά, και στη συνέχεια με μια οδοντόβουρτσα βάλτε νερό και τρίψτε.

4. Ξύδι: Τοποθετείστε μικρότερα σκουριασμένα αντικείμενα από το βράδυ σε ξύδι και δεν χρειάζεται να τα τρίψετε για να φύγει η σκουριά.

5. Πατάτα και σαπούνι πιάτων: Κόψτε μία πατάτα στη μέση και, στη συνέχεια βυθίστε το κομμένο άκρο σε σαπούνι πιάτων ή μαγειρική σόδα. Στη συνέχεια εφαρμόστε το στη σκουριασμένη επιφάνεια και τρίψτε.

Μια τελευταία συμβουλή, φροντίστε να στεγνώσει το στοιχείο λεπτομερώς μετά την αφαίρεση της σκουριάς!


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι Καναδοί πουλούν… φρέσκο αέρα στους Κινέζους


Οι φιάλες που ξεπουλούν σε μια χώρα με έντονη ατμοσφαιρική ρύπανση.

Δεν είναι… κοπανιστός αέρας. Μια καναδική εταιρεία επιχειρεί να λύσει το σοβαρό ατμοσφαιρικό πρόβλημα της Κίνας, προωθώντας στην αγορά της αχανούς χώρας, μπουκάλια με φρέσκο αέρα! Η Vitality Air αναφέρει ότι οι 500 πρώτες φιάλες που περιέχουν φρέσκο βουνίσιο οξυγόνο από το Rocky Mountain της πόλης Banf, βγήκαν προς πώληση στην Κίνα τον περασμένο μήνα και ξεπούλησαν μέσα σε δυο εβδομάδες.

«Τώρα, δεχόμαστε πολλές προ παραγγελίες για την επερχόμενη αποστολή μας. Κοντεύουμε να φτάσουμε κοντά στο στόχο των 1000», λέει ο κινέζος εκπρόσωπος, Harrison Wang. Ο αέρας, σύμφωνα με το CNN, πωλείται έναντι 14 και 20 δολαρίων, ανάλογα με το μέγεθος της φιάλης.

Την περασμένη εβδομάδα, το Πεκίνο εξέδωσε για πρώτη φορά κόκκινο συναγερμό, λόγω της ασφυκτικής από το νέφος και της κακής ποιότητας του αέρα Τα σωματίδια του αέρα έφτασαν τα 900 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί ως ασφαλές επίπεδο τα 25 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο.

Οι Καναδοί πουλούν... φρέσκο αέρα στους Κινέζους

Σύμφωνα με τον συνιδρυτή της Vitality Air, Moses Lam, η ιδέα για την εταιρεία προέκυψε πριν από περίπου ένα χρόνο όταν ανέβασαν στο eBay μια συσκευασία με αέρα που πωλήθηκε έναντι 99 σεντς. «Θέλαμε να κάναμε κάτι διασκεδαστικό και διασπαστικό οπότε και αποφασίσαμε να δούμε αν θα μπορούσαμε να πωλήσουμε αέρα».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το εντυπωσιακό «φυσικό συντριβάνι» της Νεβάδα


Δείτε τις φωτογραφίες.

Πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά φαινόμενα όχι και τόσο γνωστά σε πολλούς. Οι θερμοπίδακες είναι ένα είδος θερμών πηγών που περιοδικά «εκρήγνυνται» και εκτοξεύουν στήλες θερμού νερού. Ένας τέτοιος βρίσκεται στη Νεβάδα των ΗΠΑ και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός.

Ονομάζεται Fly Geyser και μοιάζει σα να ξεπήδησε από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Ο συγκεκριμένος θερμοπίδακας δημιουργήθηκε, όχι με εντελώς φυσικό τρόπο, όταν ο ιδιοκτήτης της έκτασης στην οποία βρίσκεται έκανε μια γεώτρηση για νερό, το 1917 περίπου, δημιουργώντας ένα πηγάδι άρδευσης το οποίο λειτουργούσε για χρόνια. Η γεώτρηση όμως όπως φαίνεται έφτασε πολύ κοντά σε μια κοιλότητα γεωθερμικής ενέργειας. Έτσι με το πέρασμα του χρόνου βρήκε δίοδο στην επιφάνεια και άρχισε να... ξεπηδά το ζεστό νερό! Έτσι δημιουργήθηκε ο συγκεκριμένος εντυπωσιακός θερμοπίδακας το 1964. Το νερό εκλύεται συνεχώς από τον θερμοπίδακα και φτάνει πάνω από 1,5 μέτρο ύψος.

Ο θερμοπίδακας αποτελείται από μία σειρά διαφορετικών ορυκτών αλλά τα λαμπρά και εκπληκτικά του χρώματα του οφείλονται σε θερμόφιλα φύκια. Το αγρόκτημα στο οποίο βρίσκεται ο θερμοπίδακας ανήκει σήμερα στον Todd Jaksick. Υπάρχει μάλιστα ένας ψηλός φράκτης και μια κλειδωμένη πόρτα με σίδερα στην κορυφή ώστε να μην μπορεί να μπει μέσα κάποιος. Η μόνη πρόσβαση είναι από έναν δύσβατο δρόμο αλλά ούτως ή άλλως ο θερμοπίδακας είναι αρκετά μεγάλος για να τον δει κάποιος από το δρόμο.

Στην περιοχή επίσης δημιουργήθηκαν ακόμη δύο θερμοπίδακες με παρόμοιο τρόπο και συνεχίζουν να αυξάνονται. Ο πρώτος θερμοπίδακας είναι περίπου ένα μέτρο και μοιάζει με ένα μικροσκοπικό ηφαίστειο και ο δεύτερος είναι κωνικού σχήματος και είναι περίπου ενάμιση μέτρου. Έχουν δημιουργηθεί μάλιστα εκει 30-40 μικρές φυσικές πισίνες σε μια έκταση 74 στρεμμάτων.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες που έχουν βγάλει κατά καιρούς φωτογράφοι από διάφορα σημεία...














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς ο Λεονάρντο ντι Κάπριο ξεγέλασε το θάνατο τρεις φορές


Ο σταρ ήρθε αντιμέτωπος με καρχαρία, με χαλασμένο αλεξίπτωτο και φλεγόμενο αεροπλάνο.

Οι γάτες είναι εφτάψυχες και ο Λεονάρντο ντι Κάπριο σίγουρα έχει κάποια κοινά χαρακτηριστικά με τα συμπαθή αυτά τετράποδα. Ο διάσημος σταρ, ως ηθοποιός έχει βιώσει το «θάνατο» όπως στην ταινία Τιτανικός, αλλά όπως ο ίδιος εξομολογήθηκε στο περιοδικό Wired, έχει δει ουκ ολίγες φορές το… χάρο να του γνέφει στην πραγματική ζωή, αλλά πάντα κατάφερνε και τον ξεγελούσε.

Ο ηθοποιός, που αυτή τη περίοδο προωθεί τη νέα του ταινία «The Revenant», αποκάλυψε ότι έφτασε κοντά στο μοιραίο τουλάχιστον τρεις φορές, έπειτα από επίθεση καρχαρία, από έκρηξη στη μηχανή αεροσκάφους και από ατύχημα σε πτώση skydiving.

«Αν οι γάτες έχουν εφτά ζωές, νομίζω πως έχω χρησιμοποιήσει μερικές», είπε στο περιοδικό.

Μιλώντας για το ατύχημα με το αεροσκάφος, ο ντι Κάπριο διηγήθηκε πως συνέβη το 2009 κατά τη διάρκεια πτήσης για τη Ρωσία. «Καθόμουν στην Business Class όταν είδα το φτερό να παίρνει φωτιά. Η μηχανή έσβησε για λίγα λεπτά και καθόμουν και απλά κοιτούσα χωρίς να μιλάει κανείς και χωρίς απολύτως κανέναν ήχο», είπε συμπληρώνοντας ότι η «σουρεαλιστική» εμπειρία είχε ευτυχές τέλος «όταν ο πιλότος έβαλε μπρος τη μηχανή και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης».

Το δεύτερο συμβάν, έλαβε χώρα στην Νότια Αφρική, κατά τη διάρκεια κατάδυσης. «Ένας λευκός καρχαρίας πήδηξε στο κλουβί μου κατά τη διάρκεια κατάδυσης. Το μισό σώμα του ήταν μέσα στο κλουβί ανοιγοκλείνοντας τα σαγόνια του. Κάθισα στον πάτο του κλουβιού και προσπάθησα να μην κουνιέμαι ενώ ο καρχαρίας καταβρόχθιζε τους τόνους που πετούσαν για να προσελκύσουν τους καρχαρίες. Έβλεπα το κεφάλι του να ανοιγοκλείνει ελάχιστα από το πρόσωπό μου. Οι υπεύθυνοι των καταδύσεων, μου είπαν ότι αυτό δεν είχε ξανασυμβεί στα 30 χρόνια εμπειρίας τους».

Η τρίτη εμπειρία, αφορά στο skydiving, ένα ακραίο χόμπι που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή. Όπως είπε στον δημοσιογράφο του Wired, κατά τη διάρκεια της πτώσης που πραγματοποίησε μαζί με τον εκπαιδευτή του, το αλεξίπτωτο δεν άνοιξε και έτσι προσπάθησαν να ανοίξουν το εφεδρικό το οποίο και αυτό δεν άνοιξε! «Ο εκπαιδευτής προσπάθησε να ξεκολλήσει το αλεξίπτωτο με μανία και το κατάφερε στα μέσα της διαδρομής…». Οι δυο άντρες γλίτωσαν με ελάχιστες μελανιές και γδαρσίματα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο 29χρονος που θέλει να κάνει τη ζωή του road trip


Ταξιδεύει με ένα παλιό σχολικό το οποίο μετέτρεψε σε τροχόσπιτο - Δείτε φωτογραφίες.

Ένα μεγάλο road trip θέλει να είναι η ζωή του ο 29χρονος Patrick Schmidt και έτσι παράτησε τη δουλειά του και αφοσιώθηκε στη μετατροπή παλιού σχολικού λεωφορείου σε τροχόσπιτο ώστε να το πετύχει.

Επί τρεις μήνες ο Patrick και ο πατέρας του ασχολούνταν με τη μεταμόρφωση του σχολικού του 1990 προκειμένου να γίνει αυτοκινούμενο σπίτι και με αυτό να κάνει ταξίδι 16.000 χιλιομέτρων.

Ο Schmidt ξεκίνησε από το Λας Βέγκας και ταξίδεψε σε 30 πολιτείες πριν καταλήξει στη Φλόριντα όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή. Μετά το χειμώνα σχεδιάζει να συνεχίσει το ταξίδι του στους αμερικανικούς αυτοκινητοδρόμους.

Ο 29χρονος εργαζόταν στο αεροδρόμιο του Σιάτλ από όπου παραιτήθηκε αποφασίζοντας πως θέλει περισσότερα από τη ζωή του.

Ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του ως έναν άνθρωπο «χωρίς δουλειά, με λίγα λεφτά, που ζει στο μικροσκοπικό σπίτι των ονείρων του».

«Βαρέθηκα να ξοδεύω λεφτά για ενοίκιο σε ένα σπίτι που δεν χρησιμοποιούσα ποτέ επειδή δούλευα πολύ», δήλωσε στο ABC News. «Δεν με φαινόταν φυσιολογικό να περνώ τον ελεύθερο χρόνο μου στο αυτοκίνητο, από και προς τη δουλειά μου, και να νιώθω πολύ κουρασμένος τις υπόλοιπες ημέρες για να κάνω το οτιδήποτε».

Ο Schmidt- «Skoolielove» στο Twitter και το Instagram- αγόρασε το λεωφορείο για 4.500 δολάρια τον Μάρτιο στην Καλιφόρνια και το οδήγησε μέχρι το σπίτι των γονιών του στο Λας Βέγκας.

Η «μεταμόρφωσή» του στο σπίτι των ονείρων του κόστισε περίπου 9000 δολάρια και διαθέτει όλες τις ανέσεις που μπορεί κανείς να βρει σε ένα τροχόσπιτο: μπάνιο, κουζίνα, κλιματισμός.

«Θα ήθελα να συνεχίσω να οδηγώ στους αυτοκινητόδρομους της Αμερικής, να συναντώ ανθρώπους και να αναζητώ νέες εμπειρίες», λέει ο 29χρονος στη Daily Mail.














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι παπαγάλοι ξέρουν πώς να χρησιμοποιούν «εργαλεία»


Αυτός είναι ο τρόπος τους για να αποσπούν ασβέστιο από κοχύλια.

Νέες ενδείξεις έχουν βρετανοί ερευνητές ότι οι παπαγάλοι χρησιμοποιούν εργαλεία και συγκεκριμένα αντικείμενα για να αποσπάσουν ασβέστιο από κοχύλια.

Οι παπαγάλοι μπορούν να μιλάνε και να χορεύουν, αλλά μέχρι σήμερα από τα 300 περίπου είδη παπαγάλων, μόνο τα τέσσερα έχουν παρατηρηθεί να χρησιμοποιούν εργαλεία, π.χ. χρησιμοποιώντας πέτρες ή ξυλαράκια για να ανοίξουν καρπούς.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων της Υόρκης και του Σεν 'Αντριους, με επικεφαλής τη Μέγκαν Λάμπερτ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας «Biology Letters» της Βασιλικής Εταιρείας επιστημών της Βρετανίας, μελέτησαν δέκα παπαγάλους (του είδους Coracopsis vasa της Μαδαγασκάρης), που ήταν σε αιχμαλωσία. Οι ερευνητές παρατήρησαν και βιντεοσκόπησαν τα πουλιά στα κλουβιά τους επί οκτώ μήνες.

Οι παπαγάλοι χρησιμοποιούν μικρά βότσαλα ή κουκούτσια για να ξύνουν και να τρίβουν σε σκόνη το ασβέστιο από τα όστρακα ή προκειμένου να σπάνε τα κοχύλια σε πολύ μικρά κομμάτια και μετά να τα τρώνε πιο εύκολα. Είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται τέτοια συμπεριφορά σε παπαγάλους, αλλά και η πρώτη φορά που ένα ζώο, άλλο από τον άνθρωπο, χρησιμοποιεί ένα αντικείμενο ως εργαλείο για να τρίψει κάτι.

Τα όστρακα αποτελούν πηγή θρεπτικού ασβεστίου για τους παπαγάλους. Τα μισά πουλιά που παρατηρήθηκαν, έκαναν χρήση εργαλείων, βάζοντας βότσαλα ή κουκούτσια μέσα στα κοχύλια και μετά τα έτριβαν κόντρα στο κέλυφος του οστράκου για να αποσπάσουν το ασβέστιο.

Η εν λόγω συμπεριφορά ήταν πιο έντονη λίγο πριν την αναπαραγωγική περίοδο (Μάρτιος-Απρίλιος), ίσως επειδή το ασβέστιο παίζει ζωτικό ρόλο για τα αυγά. Οι επιστήμονες ξαφνιάστηκαν όμως, επειδή ήταν τα αρσενικά και όχι τα θηλυκά πουλιά, που έδειχναν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για χρήση εργαλείων με τα όστρακα.

«Η χρήση εργαλείων από ζώα πλην του ανθρώπου παραμένει ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο. Η χρήση εργαλείων από τους παπαγάλους γεννά μια σειρά απο ερωτήματα, όπως αν είναι μια έμφυτη προδιάθεσή τους, αν αποτελεί μια διαδικασία ατομικής μάθησης ή κάποια μορφή κοινωνικής μάθησης», δήλωσε η Λάμπερτ. «Παραμένει επίσης προς διερεύνηση|, όπως είπε, «αν τα πουλιά αυτά χρησιμοποιούν εργαλεία και όταν ζουν ελεύθερα στη φύση».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς βγήκε η φράση «σαρδανάπαλος»


Ο έκκλητος βίος του μυθικού βασιλιά των Ασσυρίων από τον οποίο προέκυψε ο χαρακτηρισμός.

Ως «σαρδανάπαλους» χαρακτηρίζουμε ανθρώπους ηδυπαθείς, άσωτους, σπάταλους, ασταθείς.

Ο χαρακτηρισμός προήλθε από το βίο του μυθικού βασιλιά των Ασσυρίων, Ασσουρμπανιπάλ (ελλ. Σαρδανάπαλος) που λένε ότι είναι ακόλαστος και έκλυτος. Πρόβλεψε το τέλος του και κάηκε θεληματικά ζωντανός, μαζί με τους θησαυρούς του, τις γυναίκες του, τις παλλακίδες του και τους ευνούχους του.

Η νεότερη ιστορική επιστήμη αμφισβητεί αυτά που λέγονται για το βίο του. Ο Αριστοτέλης τον μνημονεύει στα «Πολιτικά» του σαν παράδειγμα ανδρός που περνάει βίον ακόλαστο και προσθέτει: «ει αληθή ταύτα οι μυθολογούντες λέγουσιν», βάζει, δηλαδή, σε αμφισβήτηση, κατά κάποιο τρόπο, τα όσα λέγονται για τον Σαρδανάπαλο, ότι «έξαινε» (μαλλί) μαζί με γυναίκες. Για το έργο αυτό ήταν καθαρά γυναικείο. Φαίνεται μάλλον απίστευτο να ασχολείται ένας βασιλιάς με τόσα ασήμαντα πράγματα.

Σε κάθε περίπτωση, ο Σαρδανάπαλος ήταν ιστορικό πρόσωπο. Ήταν δε ο τελευταίος βασιλιάς της Ασσυρίας και τοποθετείται γύρω στον 7ο π.Χ. αιώνα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δαιμόνιες εφευρέσεις που ξεπήδησαν από μυαλά διασημοτήτων


Όταν η επινοητικότητα έρχεται από εκεί ακριβώς που δεν την περιμένεις!

Οι επιστήμονες δεν καταπιάνονται συνήθως με τις τέχνες και τα θεάματα, έτσι προσηλωμένοι καθώς είναι στις δουλειές τους που αλλάζουν τον κόσμο.

Λίγοι είναι αυτοί που ασχολήθηκαν και με άλλες δραστηριότητες, αν και παραμένουν εν πολλοίς άγνωστες.

Ξέρουμε, για παράδειγμα, ότι η νομπελίστρια Μαρί Κιουρί έγραφε υπέροχα ποιήματα και ο Βενιαμίν Φραγκλίνος έγραφε μουσική και έπαιζε άρπα και βιολί, αν και αυτές οι δραστηριότητές τους καταπλακώθηκαν κάτω από το βάρος των κολοσσιαίων επιστημονικών επιτευγμάτων τους.

Ακόμα σπανιότερο βέβαια είναι καλλιτέχνες και άνθρωποι του πνεύματος να ασχολούνται με την επιστήμη και την τεχνολογία, αν και όταν το κάνουν, το κάνουν ιδιαιτέρως καλά…


Ζέπο Μαρξ: Πατέντες με το τσουβάλι



Τα πέντε αδέλφια που άλλαξαν για πάντα την κωμωδία δεν χρειάζονται συστάσεις: οι Τζούλιους, Άντολφ (Άρθουρ αργότερα), Λέοναρντ και Μίλτον υιοθέτησαν το 1915 τα ψευδώνυμα Γκράουτσο, Χάρπο, Τσίκο και Γκάνμο, ενώ ο νεότερος αδελφός Χέρμπερτ εντάχθηκε στο θεότρελο σχήμα δύο χρόνια αργότερα ως Ζέπο, όταν ο Μίλτον έφυγε για τα μέτωπα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι Γκράουτσο, Τσίκο και Χάρπο θα γίνουν οι δημοφιλέστεροι Μαρξ απ’ όλους, καθώς οι Μίλτον και Χέρμπερτ θα εγκαταλείψουν τα κωμικά σκετς στη δεκαετία του 1930 για να ιδρύσουν μια πετυχημένη εταιρία κυνηγών ταλέντων.

Ο Ζέπο έκανε βέβαια και μια δεύτερη καριέρα ως μηχανική διάνοια και ήταν πάντα επιφορτισμένος με την επισκευή των αυτοκινήτων της οικογένειας. Το 1941 ίδρυσε μια εταιρία για να ρίξει στην αγορά τον καινοτόμο σφιγκτήρα που είχε κατασκευάσει, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για να ασφαλίζει τα εμπορεύματα κατά τις μεταφορές. Ο ίδιος σφιγκτήρας κράτησε στη θέση τους και τις δύο ατομικές που έπεσαν στην Ιαπωνία. Ο σφιγκτήρας του είναι σήμερα σταθερά σε όλα τα οχήματα.

Ο Ζέπο κατοχύρωσε τρεις πατέντες, μεταξύ των οποίων και η πρώτη συσκευή καταγραφής των καρδιακών παλμών. Αυτή του την εφεύρεση τη συναντάμε σήμερα σε όλα τα gadget γυμναστικής που καταγράφουν τους καρδιακούς παλμούς…

Χάρι Χουντίνι: Ο ζουρλομανδύας γίνεται παιχνίδι



Ο μαέστρος της εξαπάτησης ήταν ταυτοχρόνως μηχανικό δαιμόνιο, καθώς κατασκεύαζε μόνος του τα μαραφέτια που χρησιμοποιούσε στις πρωτοφανείς ψευδαισθήσεις του. Οι ταχυδακτυλουργικές περιπέτειές του κατέληξαν στην κατοχύρωση δύο πατεντών.

Η πρώτη κατοχυρώθηκε τον Ιούνιο του 1917, με την Αμερική να έχει μπει μόλις στον Α’ Παγκόσμιο και τον 43χρονο Χουντίνι να εκπαιδεύει τους αμερικανούς στρατιώτες πώς να λύνονται από γερμανικές χειροπέδες και να δραπετεύουν από κελιά, καθώς ήταν πολύ μεγάλος για να καταταχθεί. Αν και η μεγαλύτερη συνεισφορά του θέλησε να είναι στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, όπου προσπάθησε να λύσει το πρόβλημα με τις ογκώδεις και άβολες στολές των δυτών που ήταν σχεδόν αδύνατον να βγουν κάτω από το νερό αν παρουσιαζόταν πρόβλημα με το οξυγόνο.

Η στολή του δύτη ήταν μονοκόμματη και ο δύτης δεν είχε αρκετό χρόνο να τη βγάλει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ο Χουντίνι έλυσε το πρόβλημα κόβοντας ουσιαστικά τη στολή στη μέση, με τα δυο κομμάτια να δένουν τώρα στη μέση και να ασφαλίζουν με έναν πρωτοποριακό δακτύλιο. Στις επιδείξεις του, ο ίδιος μπορούσε να απαλλαγεί από τη στολή σε μόλις 45 δευτερόλεπτα, αν και η μέθοδός του δεν υιοθετήθηκε τελικά ποτέ από το Ναυτικό. Οι λόγοι παραμένουν άγνωστοι.

Η δεύτερη εφεύρεσή του ήταν ένα παιχνίδι που είχε φτιάξει από τον περίφημο ζουρλομανδύα που χρησιμοποιούσε στις αποδράσεις του: ο μάγος δενόταν με τον ζουρλομανδύα και κρεμόταν από έναν γερανό ανάποδα στον αέρα, όταν και λυνόταν από τα δεσμά του, κάνοντας το πλήθος να παραληρεί. Το παιδικό παιχνίδι που σκάρωσε από το ταχυδακτυλουργικό νούμερό του περιλάμβανε ένα ανθρωπάκι που φορούσε τον ζουρλομανδύα και καθώς περιστρεφόταν όταν το κούρδιζες τα χέρια του λυνόταν μαγικά. Η πατέντα κατοχυρώθηκε μόλις 4 μήνες πριν από τον θάνατο του μάγου κι έτσι δεν πρόλαβε να τη ρίξει στην αγορά, όπως σκόπευε…


Τσάρλι Σιν: Ενυδατικό χειλιών



Ο γνωστός ηθοποιός του «Πλατούν» και των τόσων επιτυχιών οδηγούσε μια μέρα και δεν μπορούσε να απλώσει όπως ήθελε το «βούτυρο κακάο» στα χείλη του. Η ιδέα για ένα πρακτικότερο ενυδατικό χειλιών του σφηνώθηκε λοιπόν στο κεφάλι και στην επόμενη περίοδο αποτοξίνωσής του, όταν είχε άπλετο χρόνο να σκοτώσει, αποφάσισε να την υλοποιήσει. Κι έτσι τον Ιούνιο του 1999 κατοχύρωσε την εφεύρεσή του λέγοντας: «Ήθελα απλά να κάνω καλύτερο κάτι που χρησιμοποιώ κάθε μέρα».

Ο καινοτόμος σχεδιασμός του Τσάρλι Σιν επέτρεπε τώρα τη χρήση του ενυδατικού με ένα χέρι, την ίδια στιγμή που μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ακόμα και φορώντας γάντια. Και βέβαια έχει και ένα παραθυράκι μπροστά για να παρακολουθείς πότε είναι έτοιμο να σωθεί! Παρά το γεγονός ότι πολλοί κατασκευαστές ενδιαφέρθηκαν για την εφεύρεσή του, ήταν το σχετικά υψηλό κόστος παρασκευής της που την έστειλε στα αζήτητα. Ο Σιν έφτιαξε πάντως μια σειρά από πρωτότυπα, τα οποία περιφέρει με καμάρι στα πάρτι δείχνοντάς τα αριστερά και δεξιά…

Έντι βαν Άλεν: Στήριγμα μουσικών οργάνων



Ο θρύλος της ροκ και ένας από τους καλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών κληρονόμησε από τον πατέρα του τα χέρια του που πιάνουν στις κατασκευές. Ο μπαμπάς βαν Άλεν έπαιζε κλαρινέτο και σαξόφωνο σε μια μπάντα και όταν άρχισε να χάνει τα κάτω δόντια του, έπρεπε να βρει μια λύση για να συνεχίζει να παίζει. Έφτιαξε έτσι ένα προσθετικό μασελάκι από τεφλόν για να κλείνει τα κενά του στόματός του!

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Έντι, αποφάσισε να λύσει μόνος του το πρόβλημα που ερχόταν και επανερχόταν στη ζωή του. Πέρα από τις κιθάρες που έμαθε να φτιάχνει μόνος του για να έχει τον ήχο που αποζητούσε και τις τόσες τροποποιήσεις που επέφερε στο σχήμα, τις χορδές και το υλικό του μουσικού οργάνου, κατοχύρωσε κάποια στιγμή με διπλώματα ευρεσιτεχνίας τις εφευρέσεις του, αν και η γνωστότερη έμελλε να γίνει η συσκευή στήριξης της κιθάρας.

Ιδιαιτέρως γνωστός για την τεχνική παιξίματος της κιθάρας με τα δύο χέρια, ο Έντι χρειαζόταν ένα στήριγμα για το όργανο όταν το γύριζε σε οριζόντια θέση. Η εφεύρεσή του έκανε ακριβώς αυτό: αναποδογύριζε την κιθάρα και την κρατούσε «καρφωμένη» στην κοιλιά του χωρίς να χρειάζεται να την πιάνει με τα χέρια του, επιτρέποντάς του να γίνει άσος στο όργανο…

Μαρκ Τουέιν: Παιχνίδι μνήμης



Τον σπουδαίο αμερικανό συγγραφέα Μαρκ Τουέιν τον ξέρουμε σήμερα ως τον δημιουργό των κλασικών «Τομ Σόγιερ» και «Χάκλμπερι Φιν», αν και στην εποχή του ο Σάμιουελ Κλέμενς (όπως ήταν το πραγματικό του όνομα) ήταν κάτοχος αρκετών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας! Η πιο επικερδής από τις πατέντες του ήταν το βελτιωμένο λεύκωμά του, το οποίο σε απάλλασσε από το να κολλάς τις φωτογραφίες στις σελίδες του καθώς διέθετε κολλώδη επικάλυψη. Ο Τουέιν πούλησε 25.000 κομμάτια!

Η σημαντικότερη εφεύρεσή του ήταν βέβαια ένα ελαστικό άγκιστρο που έκανε το κούμπωμα εύκολο και απλό και μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε ρούχα που πρέπει να μείνουν στη θέση τους με κάποιου είδους τιράντα. Όταν μάλιστα γενικεύτηκε το σουτιέν, η εφεύρεσή του γνώρισε ιδιαίτερες δόξες και χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα στις βάτες των σακακιών. Πετυχημένος εφευρέτης, αποφάσισε να επενδύσει ό,τι είχε και δεν είχε σε μια αυτόματη γραφομηχανή , αν και παραήταν περίπλοκη στη λειτουργία της, φτάνοντάς τον στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Παρά την τεράστια αποτυχία του, ο Τουέιν εφηύρε κάτι ακόμα: ένα παιχνίδι μνήμης που εγγυόταν ότι θα σε κάνει να θυμάσαι όλες τις ημερομηνίες και τα γεγονότα! Κατοχυρωμένο το 1885, το παιχνίδι φτιάχτηκε όταν ο Τουέιν παρατήρησε τις δυσκολίες που είχε η κόρη του στο να αποστηθίζει ιστορικές ημερομηνίες. Οι δύο παίκτες επέλεγαν συνήθως έναν αιώνα και ένα κράτος και καρφίτσωναν στον πίνακα του επιτραπέζιου τις σωστές ημερομηνίες, αν και το παιχνίδι θεωρήθηκε πολύ περίπλοκο για το κοινό της εποχής και δεν είδε ποτέ το φως της παραγωγής. Ο Τουέιν το έστειλε πάντως το 1891 μαζικά σε κατασκευαστές παιχνιδιών, αν και εισέπραξε μόνο αρνήσεις…


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ταξίδι στο «Χωριό του Άγιου Βασίλη»


Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το μακρινό παγωμένο Ροβανιέμι.

Το πιο γνωστό και πιο πολυδιαφημισμένο χωριό του Άγιου Βασίλη βρίσκεται αδιαμφισβήτητα στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας. Σε αυτή την πόλη της Φινλανδίας και πρωτεύουσα της περιφέρειας της Λαπωνίας και συγκεκριμένα 8 χιλιόμετρα μακριά στήνεται κάθε χρόνο ένα πραγματικό παραμύθι!

Στο Ροβανιέμι η φαντασία συναντά την πραγματικότητα και το Χωριό του Άγιου Βασίλη «μαγεύει» μικρούς και μεγάλους. Το Santa Claus Village, μια ανάσα από τον Αρκτικό Κύκλο μάς θυμίζει περισσότερο από οποιοδήποτε μέρος στον κόσμο ότι υπάρχει η μαγεία των Χριστουγέννων. Από τις αρχές Δεκεμβρίου κάθε χρόνου όλοι μπαίνουν σε ρυθμούς Χριστουγέννων και περιμένουν τους περίπου 70.000 επισκέπτες που φτάνουν από όλον τον κόσμο για να περάσουν τις γιορτές λίγο διαφορετικά και πιο... χριστουγεννιάτικα από ποτέ.

Το πάρκο του Άγιου Βασίλη βρίσκεται σε ένα μοναδικό κατάλευκο τοπίο. Δεκάδες ξωτικά φτιάχνουν πυρετωδώς δώρα στο εργαστήριο των δώρων και ζητούν από τα μικρά παιδιά να τα... βοηθήσουν στο περιτύλιγμα, βάζοντάς τα απόλυτα στο κλίμα. Στο σχολείο των ξωτικών, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να κάνουν διάφορες δραστηριότητες και να ζωγραφίσουν μαζί με τους βοηθούς του Άγιου Βασίλη.

Στο ταχυδρομείο του χωριού μπορεί να στείλει κανείς ευχετήριες κάρτες, ενώ φυσικά μπορεί να δει από κοντά τον Άγιο Βασίλη, να του ζητήσει απευθείας το δώρο του και να φωτογραφηθεί μαζί του περιμένοντας βέβαια για λίγο στην ουρά. Εντυπωσιακά είναι και τα γλυπτά από πάγο που δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό στο χιονισμένο και στολισμένο τοπίο. Ξύλινα σπιτάκια με χαρούμενα φωτάκια περιμένουν τους επισκέπτες για να τους προσφέρουν ένα ζεστό ρόφημα ή και μια παραδοσιακή σούπα για να τους ζεστάνει από το πολικό κρύο. Μέσα σε ένα τοπίο από παγωμένα δάση, ο επισκέπτης νομίζει ότι βρίσκεται σε ένα απόκοσμο μέρος κι όχι άδικα.



Βόλτα στο χιόνι

Εκτός από τις χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία για παιχνίδια στο χιόνι σε πραγματικά πολικές θερμοκρασίες. Βόλτα με έλκηθρο και snow mobile safari είναι μερικές από τις δραστηριότητες που δεν θα κάνετε αλλού και θα σας μείνουν αξέχαστες, ενώ οι πιο τολμηροί μπορούν να περπατήσουν με παγοπέδιλα στις παγωμένες λίμνες.

Κοντά στο Ροβανιέμι βρίσκεται η Ράνουα με το μοναδικό Αρκτικό Ζωολογικό Πάρκο στο οποίο ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά πολικές αρκούδες, ταράνδους κι άλλα ζώα που δεν θα δει αλλού. Αξίζει επίσης μια επίσκεψη στο Άρκτικουμ, το σημαντικότερο μουσείο της πόλης. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Ounasjoki, σε απόσταση περίπου 5 λεπτών από το κέντρο. Οι μόνιμες εκθέσεις του, δίνουν μία πλήρη εικόνα για τον τρόπο ζωής, τον πολιτισμό και την ιστορία της Αρκτικής.


Διαμονή στο Ροβανιέμι

Το Ροβανιέμι έχει περίπου 60.000 κατοίκους και είναι όπως είναι λογικό, είναι ιδιαίτερα οργανωμένο στην υποδοχή επισκεπτών. Διαθέτει πολλά και πολυτελή καταλύματα, καφετέριες, καταστήματα με σουβενίρ και εστιατόρια με παραδοσιακές γεύσεις. Η οικονομία της πόλης στηρίζεται στη βιομηχανία, στο εμπόριο ξυλείας και γούνας.

Οι κάτοικοι είναι πάντα πρόσχαροι και ξεχωρίζουν για την φιλοξενία τους και οι διακοπές εκεί τα Χριστούγεννα είναι παραμυθένιες, σύμφωνα με όσους είχαν την ευκαιρία να το επισκεφτούν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Φινλανδοί έχουν βρει τον τρόπο να φτιάξουν ένα μοναδικό σκηνικό και να προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο, ταυτίζοντας το Ροβανιέμι με τα Χριστούγεννα περισσότερο από καμιά άλλη πόλη στον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα...