Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Όταν ο ήλιος ανατέλλει από… τρία σημεία ταυτόχρονα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε το βίντεο από τη Σιβηρία και την εξήγηση του φαινομένου.

Οι κάτοικοι στη μακρινή Σιβηρία δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν αντίκρισαν το ξημέρωμα καθώς είδαν όχι μία αλλά τρεις... ανατολές!

Το σπάνιο και παράξενο θέαμα κατέγραψαν πριν μέρες κάτοικοι της περιοχής που τα έχασαν βλέποντας το μοναδικό φαινόμενο που έμοιαζε να δείχνει τρεις ήλιους να ανατέλλουν!

Στην πραγματικότητα το φαινόμενο ήταν αποτέλεσμα μιας οφθαλμαπάτης από το φως του ήλιου που χτυπούσε πάνω στους πάγους δημιουργώντας αυτή την εικόνα. Οι ειδικοί επιβεβαιώνουν ότι η οπτική επίδραση πιθανότατα οφείλεται στην αντανάκλαση του ήλιου μέσα από τους κρυστάλλους του πάγου. Οι επιστήμονες επίσης λένε ότι αυτή η οφθαλμαπάτη συμβαίνει μετά από πολύ παγωμένες νύχτες όταν η θερμοκρασία πέφτει γρήγορα και πολλούς βαθμούς.

Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι αυτό το φαινόμενο είναι ένδειξη ότι έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας. Πολλοί επιστήμονες λένε ότι το φαινόμενο του «φωτοστέφανου», όπως το λένε είναι η αρχή ενός πολύ σκληρού χειμώνα με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό. Αν και το φαινόμενο είναι πολύ εντυπωσιακό προκάλεσε και πολλά προβλήματα στους κατοίκους της Σιβηρίας που το είδαν καθώς σημειώθηκαν πολλά τροχαία, αφού οι οδηγοί αφενός είχαν να αντιμετωπίσουν την φωτεινότητα και αφετέρου σοκαρισμένοι από την τριπλή ανατολή δεν ήταν προσεκτικοί στην οδήγηση.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που μια «τριπλή ανατολή» ή αλλιώς «φωτοστέφανο» εμφανίζεται πίσω από τα βουνά της Ρωσίας. Το Φεβρουάριο που μας πέρασε κάτοικοι μιας πόλης στη νοτιοδυτική Ρωσία γέμισαν τα κοινωνικά δίκτυα με φωτογραφίες από το ίδιο φαινόμενο με τον «τριπλό ήλιο» να βγαίνει πίσω από τα βουνά. Αυτό που μένει τώρα είναι να επιβεβαιωθεί αν το φαινόμενο είναι πράγματι προμήνυμα για έναν δύσκολο χειμώνα.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.