Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

7 στιγμές που φέρνουν δάκρυα συγκίνησης στις μαμάδες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όπως θα έχετε διαπιστώσει κι εσείς, από τότε που γίνατε μητέρες είστε πιο ευσυγκίνητες. Ακόμα κι αν δεν ανήκατε στο club των «κλαψιάρηδων γυναικών», βλέπετε ότι τα κατορθώματα των παιδιών σας , σας συγκινούν και φέρνουν δάκρυα στα μάτια.

Μπορεί να συνέβη την πρώτη φορά που ακούσατε την λέξη «Μαμά» ή την πρώτη φορά που αποχωριστήκατε το μικρό σας και πήγε στον παιδικό σταθμό. Όπως και να έχει οι στιγμές συγκίνησης στη ζωή μιας μαμάς είναι αναρίθμητες, πάμε όμως να δούμε κάποιες από αυτές.
Τα πρώτα βήματα



Είναι σχεδόν αναπόφευκτο να μην δακρύσετε και να μην βγάλετε μια κραυγή ευτυχίας όταν το μωρό σας θα κάνει τα πρώτα του βηματάκια. Μην απορήσετε επίσης, αν βάλετε τα κλάματα την πρώτη φορά που το μικρό σας θα φάει την πρώτη του τούμπα!

Όταν το μωρό επιτέλους αρχίσει να κοιμάται με πρόγραμμα



Οι μαμάδες στερούνται πολλές ώρες ύπνου τους πρώτους μήνες με το μωρό στο σπίτι. Όταν λοιπόν το μωρό σας αποκτήσει μια καθημερινή ρουτίνα και αρχίσει να την ακολουθεί πιστά, αυτό μπορεί να είναι αρκετό για να σας στείλει στον έβδομο ουρανό και να φέρει δάκρυα συγκίνησης.

Το πρώτο δοντάκι



Το πρώτο δοντάκι είναι συναρπαστικό γεγονός για τους νέους γονείς! Εδώ τα δάκρυα είναι δύο τύπων. Αφενός συγκίνησης επειδή το μωρό σας μεγαλώνει και αφετέρου πόνου επειδή ο θηλασμός αποκτά κι άλλες …προσκλήσεις!

Η πρώτη βόλτα στο λούνα – παρκ



Μια βόλτα στο καρουζέλ φέρνει πολύ χαρά σε ένα παιδί. Όταν θα δείτε το προσωπάκι του να λάμπει από ευτυχία, τότε θα νιώσετε και τα δικά σας δάκρυα συγκίνησης να κυλούν στα μάγουλα σας.

Όταν θα μάθει να μοιράζεται



Η διδασκαλία είναι σημαντικό κομμάτι της παιδικής ανατροφής. Ακόμα κι αν προσπαθείτε να πείσετε τα παιδιά σας να είναι ευγενικά, το να μοιράζονται πράγματα καταλαβαίνετε ότι δεν είναι το φόρτε τους. Συνήθως βάζουν τα κλάματα και δεν θέλουν να μοιραστούν τίποτα. Θα διαπιστώσετε όμως πώς θα έρθει μια μέρα που τα προσφέρουν το παιχνίδι τους πρόθυμα σε κάποιο άλλο παιδάκι προκειμένου να παίξουν μαζί. Αυτό θα φέρει δάκρυα συγκίνησης (στα δικά σας τα μάτια!)

Το πρώτο κούρεμα



Όλες οι «πρωτιές» κάνουν τις μαμάδες ευσυγκίνητες και το πρώτο κούρεμα δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Η πρώτη μέρα στον παιδικό σταθμό



Το μωρό σας μεγάλωσε και φόρεσε την σάκα του για να πάει στον παιδικό σταθμό; Τη μέρα εκείνη περισσότερη δύναμη χρειάζονται οι μαμάδες παρά τα παιδιά. Είναι λογικό να συγκινήστε και να αγχώνεστε τον πρώτο καιρό αλλά σκεφτείτε πώς το μωρό σας είναι σε καλά χέρια, περνά καλά και μαθαίνει νέα πράγματα. Θα κάνει όμορφες φιλίες και θα σας λέει πώς περνάει κάθε φορά που θα έρχεται σπίτι.


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.