Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Ταξίδι στο «Χωριό του Άγιου Βασίλη»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το μακρινό παγωμένο Ροβανιέμι.

Το πιο γνωστό και πιο πολυδιαφημισμένο χωριό του Άγιου Βασίλη βρίσκεται αδιαμφισβήτητα στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας. Σε αυτή την πόλη της Φινλανδίας και πρωτεύουσα της περιφέρειας της Λαπωνίας και συγκεκριμένα 8 χιλιόμετρα μακριά στήνεται κάθε χρόνο ένα πραγματικό παραμύθι!

Στο Ροβανιέμι η φαντασία συναντά την πραγματικότητα και το Χωριό του Άγιου Βασίλη «μαγεύει» μικρούς και μεγάλους. Το Santa Claus Village, μια ανάσα από τον Αρκτικό Κύκλο μάς θυμίζει περισσότερο από οποιοδήποτε μέρος στον κόσμο ότι υπάρχει η μαγεία των Χριστουγέννων. Από τις αρχές Δεκεμβρίου κάθε χρόνου όλοι μπαίνουν σε ρυθμούς Χριστουγέννων και περιμένουν τους περίπου 70.000 επισκέπτες που φτάνουν από όλον τον κόσμο για να περάσουν τις γιορτές λίγο διαφορετικά και πιο... χριστουγεννιάτικα από ποτέ.

Το πάρκο του Άγιου Βασίλη βρίσκεται σε ένα μοναδικό κατάλευκο τοπίο. Δεκάδες ξωτικά φτιάχνουν πυρετωδώς δώρα στο εργαστήριο των δώρων και ζητούν από τα μικρά παιδιά να τα... βοηθήσουν στο περιτύλιγμα, βάζοντάς τα απόλυτα στο κλίμα. Στο σχολείο των ξωτικών, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να κάνουν διάφορες δραστηριότητες και να ζωγραφίσουν μαζί με τους βοηθούς του Άγιου Βασίλη.

Στο ταχυδρομείο του χωριού μπορεί να στείλει κανείς ευχετήριες κάρτες, ενώ φυσικά μπορεί να δει από κοντά τον Άγιο Βασίλη, να του ζητήσει απευθείας το δώρο του και να φωτογραφηθεί μαζί του περιμένοντας βέβαια για λίγο στην ουρά. Εντυπωσιακά είναι και τα γλυπτά από πάγο που δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό στο χιονισμένο και στολισμένο τοπίο. Ξύλινα σπιτάκια με χαρούμενα φωτάκια περιμένουν τους επισκέπτες για να τους προσφέρουν ένα ζεστό ρόφημα ή και μια παραδοσιακή σούπα για να τους ζεστάνει από το πολικό κρύο. Μέσα σε ένα τοπίο από παγωμένα δάση, ο επισκέπτης νομίζει ότι βρίσκεται σε ένα απόκοσμο μέρος κι όχι άδικα.



Βόλτα στο χιόνι

Εκτός από τις χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία για παιχνίδια στο χιόνι σε πραγματικά πολικές θερμοκρασίες. Βόλτα με έλκηθρο και snow mobile safari είναι μερικές από τις δραστηριότητες που δεν θα κάνετε αλλού και θα σας μείνουν αξέχαστες, ενώ οι πιο τολμηροί μπορούν να περπατήσουν με παγοπέδιλα στις παγωμένες λίμνες.

Κοντά στο Ροβανιέμι βρίσκεται η Ράνουα με το μοναδικό Αρκτικό Ζωολογικό Πάρκο στο οποίο ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά πολικές αρκούδες, ταράνδους κι άλλα ζώα που δεν θα δει αλλού. Αξίζει επίσης μια επίσκεψη στο Άρκτικουμ, το σημαντικότερο μουσείο της πόλης. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Ounasjoki, σε απόσταση περίπου 5 λεπτών από το κέντρο. Οι μόνιμες εκθέσεις του, δίνουν μία πλήρη εικόνα για τον τρόπο ζωής, τον πολιτισμό και την ιστορία της Αρκτικής.


Διαμονή στο Ροβανιέμι

Το Ροβανιέμι έχει περίπου 60.000 κατοίκους και είναι όπως είναι λογικό, είναι ιδιαίτερα οργανωμένο στην υποδοχή επισκεπτών. Διαθέτει πολλά και πολυτελή καταλύματα, καφετέριες, καταστήματα με σουβενίρ και εστιατόρια με παραδοσιακές γεύσεις. Η οικονομία της πόλης στηρίζεται στη βιομηχανία, στο εμπόριο ξυλείας και γούνας.

Οι κάτοικοι είναι πάντα πρόσχαροι και ξεχωρίζουν για την φιλοξενία τους και οι διακοπές εκεί τα Χριστούγεννα είναι παραμυθένιες, σύμφωνα με όσους είχαν την ευκαιρία να το επισκεφτούν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Φινλανδοί έχουν βρει τον τρόπο να φτιάξουν ένα μοναδικό σκηνικό και να προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο, ταυτίζοντας το Ροβανιέμι με τα Χριστούγεννα περισσότερο από καμιά άλλη πόλη στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.