Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Σε ποια ταμεία κόβεται το εφάπαξ



Σε κούρεμα 10-40% οδηγείται το εφάπαξ από 21 ταμεία του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα με βασικό κριτήριο ότι οι εισφορές υπολείπονται έως και 83% της αποζημίωσης. Μάλιστα, εξετάζεται η περικοπή να γίνει αναδρομικά από 1-1-2012 σε όσες αποφάσεις πληρωμής δεν έχουν εκδοθεί.

Πάντως αντί για περικοπές (στο εφάπαξ) διατυπώνονται προτάσεις για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Οι προτάσεις που αναμένεται να συζητηθούν σήμερα στη συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση με με την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ και τη διοίκηση του ταμείου, προβλέπουν τα εξής:

Νέα περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων από 15% έως 22%.

Επιβολή νέας εισφοράς ή παρακάτηση μέρους της εισφοράς αλληλεγγύης.

Αύξηση των απαιτούμενων ετών ασφάλισης για την καταβολή του βοηθήματος. Δηλαδή δικαιούχοι εφάπαξ να είναι όσοι έχουν τουλάχιστον 25 έτη ασφάλισης.

Αύξηση των ασφαλισμένων που καταβάλλουν εισφορές στο Ταμείο Πρόνοιας.

Τα ταμεία που είναι στο κόκκινο

Εταιρειών μετάλλου

Εταιρειών τσιμέντου

Προσωπικού ιπποδρομιών

Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Φαρμακευτικών εργασιών

Δημοσίων υπαλλήλων

Υπαλλήλων ΝΠΔΔ

Κληρικών

Προσωπικού Τ. Νομικών

Δημ/κών-Κοινωτικών υπαλλήλων

Εφημεριδοπωλών και υπαλλήλων πρακτορείων Αθηνών

ΤΑΠ-ΔΕΗ

ΕΡΤ-Τουρισμού

πρ. Ιονικής-Λαϊκής Τράπεζας

Μηχανικών Δημοσίων Εργων

Δικηγόρων Αθηνών

Εργοληπτών δημ. έργων

Αστυνομικών

Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεως

Υπαλλήλων ΙΚΑ



Διαβάστε περισσότερα...

Μήνυμα φιλίας και πολιτισμού



Στη Γερμανία και πιο συγκεκριμένα, στις πόλεις Κολωνία και Φρανκφούρτη «ταξίδεψε» το πρόγραμμα “From Athens to London: Shape your Future” - το οποίο πραγματοποιείται από τη MKO «Μαθητιάδα» - λαμβάνοντας θερμή υποδοχή από νέους της χώρας, Έλληνες του απόδημου Ελληνισμού αλλά και νέους διαφόρων εθνικοτήτων, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι οι κοινοί στόχοι έχουν τη δυνατότητα να ενώσουν, αφήνοντας στην άκρη γεωπολιτικές και οικονομικές διαφορές.

Την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο μεγαλύτερο Ολυμπιακό Μουσείο της Γερμανίας, το «Μουσείο Αθλητισμού και Ολυμπιακών Αγώνων» οι εκπρόσωποι του προγράμματος “From Athens to London: Shape your Future” παρέδωσαν την ελιά (που είχαν παραλάβει από το Δήμο της Αθήνας) ως σύμβολο αλληλεγγύης, φιλίας αλλά και ανάδειξης αξιών.

«Για εμάς όλους τους Έλληνες οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν σταμάτησαν το 2004 αλλά μέσω της Μαθητιάδας συνεχίζονται κάθε χρονιά», τόνισαν οι εκπρόσωποι του προγράμματος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προξένησαν οι δηλώσεις του Δρ. Manfred Laemmer, καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθλητισμού της Κολωνίας και εκπροσώπου της Γερμανικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, ο οποίος δήλωσε: "η Ελλάδα θα πρέπει να επενδύσει εκ νέου στην ενδυνάμωση της τουριστικής βιομηχανίας και στην ανάδειξη του πολιτισμού της".



Το Σάββατο 14 Ιουλίου 2012, οι εθελοντές του προγράμματος φιλοξενήθηκαν στον ραδιοφωνικό σταθμό της Κολωνίας, «Westdeutscher Rundfunk», ενημερώνοντας τους ακροατές για το σκοπό του προγράμματος, που δεν είναι άλλος από το να ενώσει τις φωνές των νέων ξεπερνώντας τα σύνορα της Ελλάδας.

Γράφοντας το μήνυμά τους για ένα καλύτερο μέλλον στο www.facebook.com/ShapeUrFuture και προσκαλώντας τους φίλους τους να το ψηφίσουν, όλοι έχουν τη δυνατότητα να γίνουν μέλη της μεγάλης εθελοντικής παρέας της Μαθητιάδας, ενώνοντας τη φωνή τους με τους εκατοντάδες νέους που συμμετέχουν ήδη στο πρόγραμμα “From Athens to London: Shape Your Future”.

Επόμενοι σταθμοί του προγράμματος στο εξωτερικό μετά τη Γερμανία, θα είναι το Λονδίνο την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.


Διαβάστε περισσότερα...

Χίος: Βρήκαν 52 τυφλούς "μαϊμού"


Στη Χίο βρίσκονται οι ελεγκτές του ΙΚΑ προκειμένου να επανεξετάσουν τους 450 που λάμβαναν επίδομα τυφλότητας. Ήδη έχουν εντοπιστεί 52 τυφλοί μαϊμού. Δεκάδες περιστατικά έχουν καταγραφεί και στον Δήμο Αθηναίων, όπου άτομα έπαιρναν για χρόνια επιδόματα νεκρών συγγενών τους.

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΤ






Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκουράστε τα μάτια σας...


Οι πολλές ώρες δουλειάς και η χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή, ταλαιπωρούν τα μάτια όλων μας. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες ασκήσεις για να ξεκουράζουμε τα μάτια μας και να χαλαρώνουμε μετά από μία κουραστική μέρα.

-Μπορείτε να κοιτάτε από το παράθυρο σε μακρινή απόσταση.

-Να θυμάστε ότι το πράσινο χρώμα είναι πολύ καλό για την όραση, οπότε αν έχετε θέα δέντρα προσπαθήστε να έρχεστε σε συχνή οπτική επαφή με αυτά.

-Επίσης, μπορείτε να κλείνετε τα μάτια σας ανά τακτά διαστήματα, ώστε να τα ξεκουράζετε από την ένταση. Με αυτόν τον απλό τρόπο, θα διατηρούνται υγρά.

-Χρησιμοποιήστε, επίσης τις παλάμες σας, ώστε να ξεκουραστείτε από το άγχος και την ένταση. Πάρτε βαθιές ανάσες και κλείστε τα μάτια σας, καλύπτοντάς τα με τις παλάμες σας.


Διαβάστε περισσότερα...

Δεν έχουν πώς να πάνε στο σχολείο


Πριν αρχίσει η σχολική χρονιά αντιμετωπίζουν προβλήματα οι μαθητές στο Λασίθι καθώς παραμένει απλήρωτο το ΚΤΕΛ Ηρακλείου -Λασιθίου για το 2011 και το 2012 και δεν σκοπεύει να λάβει μέρος σε διαγωνισμό για την ανάληψη του έργου, αν δεν πληρωθεί, το οποίο σημαίνει πως τα παιδιά δεν έχουν μέσο για τη μεταφορά τους στο σχολείο τους.

Από την πλευρά τους, η διοίκηση του ΚΤΕΛ αλλά και οι εργαζόμενοι εκτελούν εδώ και δύο χρόνια την μεταφορά των μαθητών και δεν έχουν -όπως λένε- πάρει ούτε ένα ευρώ από την Νομαρχία που τους είχε αναθέσει το έργο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δικαίωση μισό αιώνα μετά για θύμα της θαλιδομίδης



Ανοίγει ο δρόμος για εκατό παρόμοιες υποθέσεις.

Αποζημίωση ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων κέρδισε μία Αυστραλή η οποία γεννήθηκε χωρίς χέρια και πόδια πριν από 50 χρόνια επειδή η μητέρα της είχε πάρει το φάρμακο θαλιδομίδη στη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

Η επιτυχία της Λινέτ Ρόου στην ομαδική αγωγή που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βικτόριας ενδεχομένως να οδηγήσει σε περισσότερες από 100 παρόμοιες δικαστικές επιτυχίες με θύματα της θαλιδομίδης.

Η Ρόου κατέθεσε αγωγή εναντίον της γερμανικής φαρμακευτικής εταιρίας Gruenenthal GmbH, η οποία παρασκεύαζε το φάρμακο, εναντίον της εταιρίας Distillers που διένεμε το φάρμακι στην αυστραλιανή αγορά και εναντίον της εταιρίας Diageo Scotland, η οποία το 1997 εξαγόρασε την Distillers, για τις επιπτώσεις που είχε σε εκείνη το γεγονός ότι η μητέρα της Γουέντι έπαιρνε θαλιδομίδη επί ένα μήνα για να αντιμετωπίσει την πρωινή αδιαθεσία λόγω της εγκυμοσύνης.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η συμφωνία, η οποία συνήφθη με την εδρεύουσα στο Λονδίνο Diageo, ανοίγει τον δρόμο για να λάβουν αποζημιώσεις περίπου 130 άλλα θύματα της θαλιδομίδης στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.
Η Gruenenthal, η οποία στο δικαστήριο της Μελβούρνης υποστήριξε ανεπιτυχώς ότι η υπόθεση έπρεπε να εκδικαστεί στη Γερμανία, δεν περιλαμβάνεται στην τωρινή απόφαση που αφορά την Ρόου και τους υπόλοιπους αυστραλούς ενάγοντες.

Η υπόθεση κατά της Gruenenthal θα εξεταστεί εκ νέου τον Αύγουστο του 2013 εκτός αν έχει μεσολαβήσει εξωδικαστικός συμβιβασμός.

Ο Πίτερ Γκόρντον, δικηγόρος της Ρόου, κάλεσε την Gruenenthal να αναλάβει την ευθύνη για μια υπόθεση που χαρακτήρισε ως «την μεγαλύτερη καταστροφή του φαρμακευτικού χώρου που έχει πάρει τόση δημοσιότητα».
Ο ίδιος είπε ότι η εταιρία «δεν δοκίμασε ποτέ το φάρμακο σε ζώα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, ούτε παρακολούθησε την επίδρασή του σε έγκυες γυναίκες, αλλά διαβεβαίωσε τους γιατρούς ότι το φάρμακο ήταν εξαιρετικά ασφαλές».

Οι γονείς της Ρόου, οι οποίοι σήμερα είναι εβδομηντάρηδες, δήλωσαν ότι η αποζημίωση- «ένα ποσό που ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια δολάρια» - είναι παραπάνω από αρκετό για την φροντίδα της κόρης τους.

«Είναι υπέροχο που η υπόθεσή μου θα έχει καλά αποτελέσματα και για άλλους ανθρώπους. Δεν χρειάζεσαι χέρια και πόδια για να αλλάξεις τον κόσμο. Όπως λέω πάντα: βλέπε τον άνθρωπο, όχι την αναπηρία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ρόου.

Η απόφαση στην υπόθεση της Ρόου ακολουθεί την κίνηση της Diageo το 2010 να καταβάλει 50 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (51 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) σε 45 θύματα της θαλιδομίδης στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία που αναζήτησαν βοήθεια για να αντεπεξέλθουν στο αυξανόμενο κόστος της φροντίδας που απαιτείτο καθώς το προσδόκιμο της ζωής τους είχε ξεπεράσει το αναμενόμενο.

Το φάρμακο χρησιμοποιήθηκε ευρέως από εγκύους στην Ευρώπη στα τέλη της δεκαετίας του 50 και στις αρχές του 60 για την αντιμετώπιση της ναυτίας, μέχρι που προέκυψαν στοιχεία ότι προκάλεσε σοβαρές δυσμορφίες.



Διαβάστε περισσότερα...

Εκλιπαρούσαν για λίγο λάδι



Σχηματίστηκαν ουρές από εκατοντάδες μέσα σε λίγα λεπτά!

Ο λόγος για εκατοντάδες Ηρακλειώτες που στο άκουσμα της είδησης ότι η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου και το Εργατικό Κέντρο της πόλης μοιράζουν ελαιόλαδο σε άπορες οικογένειες έτρεξαν να προλάβουν.

Κι αυτό, σε έναν κατ' εξοχήν ελαιοπαραγωγικό νομό όπως το Ηράκλειο της Κρήτης, το να συνωστίζονται με αγωνία στις ουρές άνθρωποι κάθε ηλικίας για να προμηθευτούν λίγο ελαιόλαδο, φανερώνει το μέγεθος της οικονομικής εξαθλίωσης...










Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα επιδόματα που κόβονται



Ολη η λίστα με τα επιδόματα που κόβονται. Διασώζονται μόνο το ΕΚΑΣ και το επίδομα ανεργίας. Οι περικοπές που προωθούνται είναι κλιμακωτές. Φτάνουν ακόμα και το 50% για όσους από τους δικαιούχους έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ.

Η λίστα με τα 88 επιδόματα που περνούν από κόσκινο

Σύνταξη γήρατος σε ανασφάλιστους-ΟΓΑ

Σύνταξη γήρατος-ΕΤΑΑ, ΟΑΕΕ, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων

Σύνταξη αναπηρίας από κοινή νόσο-ΟΓΑ

Σύνταξη αναπηρίας από εργατικό ατύχημα ή κοινό ατύχημα -ΟΓΑ

Επίδομα απόλυτης αναπηρίας-ΕΤΑΑ, ΟΑΕΕ, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕ, ΑΤΕ, ΤΑΠ-ΟΤΕΤΑΠ-ΔΕΗ, ΕΤΑΠ ΜΜΕ

Επίδομα ασθενείας-Οίκος Ναύτου

Επίδομα ασθενείας και εργατικού ατυχήματος-ΙΚΑ-ΕΤΑΠ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΠ ΜΜΕ, ΕΤΑΑ, ΤΑΥΤΕΚΩ

Προσαύξηση στο ποσό της σύνταξης λόγω απόλυτης αναπηρίας στους δικαιούχους της βασικής σύνταξης-ΟΓΑ

Εξωιδρυματικό επίδομα-ΟΓΑ

Προσύξηση στο ποσό της σύνταξης λόγω απόλυτης αναπηρίας στους συνταξιούχους αναπηρίας-ΟΓΑ

Σύνταξη χωρίς όριο ηλικίας-ΟΓΑ

Εξωιδρυματικό επίδομα των άλλων Ταμείων

Επιδόματα ανικανότητας για άτομα που έχουν ολική ανικανότητα, μεγάλο ποσοστό διανοητικής ανικανότητας, ολική παράλυση, μεσογειακή αναιμία, AIDS, εξασθένηση ακοής, τυφλότητα, εγκεφαλική παράλυση, ασθένεια του Hansen-Υπουργείο Υγείας

Διατροφικό επίδομα στους νεφροπαθείς και τους μεταμοσχευμένους

Επίδομα ανεργίας-ΟΑΕΔ

Ειδικές επιδοτήσεις-ΟΑΕΔ

Επιδόματα μακροχρόνια ανέργων-ΟΑΕΔ

Εκτακτες οικονομικές ενισχύσεις-ΟΑΕΔ

Ειδικό βοήθημα μετά τη λήξη της επιδότησης λόγω ανεργίας-ΟΑΕΔ

Ειδικό βοήθημα μετά την τρίμηνη παραμονή στα μητρώα ανέργων-ΟΑΕΔ

Ειδικό βοήθημα σε όσους εξέτισαν ποινή στερητική της ελευθερίας-ΟΑΕΔ

Επίδομα στράτευσης-ΟΑΕΔ

Οικονομική ενίσχυση πολιτικών προσφύγων-ΟΑΕΔ

Επίδομα νεοεισερχομένων-ΟΑΕΔ

Επίδομα διαθεσιμότητας-ΟΑΕΔ

Προστασία δικαιωμάτων εργαζομένων σε περίπτωση αφερεγγυότητας του εργοδότη-ΟΑΕΔ

Ειδικό εποχικό βοήθημα-ΟΑΕΔ

Ειδικό βοήθημα σε ηλικιωμένους ανέργους και ανέργους που παρακολουθούν επαγγελματικά εκπαιδευτικά προγράμματα-ΟΑΕΔ

Βοήθημα για νέους επιστήμονες-ΟΑΕΔ

Ειδικό εποχικό επίδομα για ηλικιωμένους-ΟΑΕΔ

Επιδοτήσεις για παλιννοστούντες-υπουργείο Υγείας

Ειδικό επίδομα για παιδιά πάνω από 16 ετώ που μένουν σε ειδικά κέντρα-υπ. Υγείας

Βοήθημα για παλλινοστούντες-υπ. Υγείας

Επίδομα ανεργίας-οίκος Ναύτου

Οικονομική ενίσχυση σε κατηγορίες άνεργων ναυτικών λόγω εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα-οίκος Ναύτου

Οικογενειακό επίδομα-ΟΑΕΔ

Οικογενειακό επίδομα για δημοσίους υπαλλήλους-ΟΑΕΔ

Πολυτεκνικό επίδομα-ΟΓΑ

Επίδομα τρίτου τέκνου-ΟΓΑ

Επίδομα τρίτεκνων οικογενειών-ΟΓΑ

Οικογενειακό επίδομα συνταξιούχων -Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Οικογενειακό επίδομα ναυτικών -ΕΛΟΕΝ

Επίδομα μαιευτικής περίθαλψης-ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Επιδόματα μητρότητας -κυοφορίας-λοχείας-ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Επίδομα τοκετού-ΟΑΕΕ

Επίδομα μαιευτικής περίθαλψης-ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

Επιδόματα μητρότητας-κυοφορίας-ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

Επίδομα μαιευτικής περίθαλψης-ΕΤΑΑ

Επίδομα μητρότητας και τοκετού -ΟΓΑ

Συμπληρωματικές παροχές μητρότητας και ειδικό επίδομα μητρότητας-ΟΑΕΔ

Οικονομική ενίσχυση ανήλικων απροστάτευτων παιδιών-υπ. Υγείας

Βοήθημα μητρότητας και στους ναυτικούς-Οίκος Ναύτου

Βοήθημα τοκετού για τους ναυτικούς-Οίκος Ναύτου

Επίδομα μητρότητας και τοκετού για τους δημοσίους υπαλλήλους-υπ. Οικονομικών

Οικονομική ενίσχυση οικογενειών χαμηλού εισοδήματος με ανήλικα παιδιά-Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Οικονομική ενίσχυση οικογενειών χαμηλού εισοδήματος με ανήλικα παιδιά-Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Βοήθημα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε οικονομικά αδύνατους-υπ. Υγείας

Βοήθημα έκτακτηςοικονομικής ενίσχυσης στους αστέγους-Τοπικές Αρχές

Πρόγραμμα επιστροφής φόρου για οικογένειες που κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μη προνομιούχες περιοχές-υπ. Οικονομικών

Πρόγραμμα επιστροφής φόρου για οικογένειες με παιδιά στην υποχρεωτική εκπαίδευση-υπ. Οικονομικών

Βοήθημα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης φτωχών -Τοπικές Αρχές

Βοήθημα για παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών-υπ. Υγείας

Ποαπλό βοήθημα για ορφανά παιδιά-υπ. Υγείας-ΟΓΑ

Βοήθημα (4 επιδόματα) σε ανάδοχες οικογένειες-υπ. Υγείας

Βοήθημα ανασφάλιστων μητέρων-υπ. Υγείας

Μόνιμη σύνταξη για μητέρες με 4 παιδιά και πάνω-ΟΓΑ

Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ατόμων που βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας-υπ. Υγείας

Βοήθημα για πλημμύρα-υπ. Υγείας

Βοήθημα για πυρκαγιά-υπ. Υγείας

Βοήθημα για ανεμοστρόβιλο-υπ. Υγείας

Βοήθημα για χιονόπτωση-υπ. Υγείας

Βοήθημα για κατολίσθηση-υπ. Υγείας

Βοήθημα για σεισμό-υπ. Υγείας

Βοήθημα στεγαστικής συνδρομής σε ηλικιωμένους ανασφάλιστους-υπ. Υγείας

Επιδότηση ενοικίου-ΟΕΚ

Επιδότηση επιτοκίου για παλιά, πριν από το 2010, συμβόλαια-ΟΕΚ

Κληρώσεις κατοικιών-ΟΕΚ

Κοινωνικός τουρισμός-ΟΕΕ

Προγράμματα εκδρομών-ΟΕΕ

Κουπόνια αγοράς βιβλίων-ΟΕΕ

Κουπόνια ψυχαγωγίας-ΟΕΕ

Σταθμοί ημερήσιας φροντίδας παιδιών-ΟΕΕ

Κέντρα εργαζόμενων νέων που λόγω κρίσης έχουν καταργηθεί-ΟΕΕ

Κέντρα για παιδιά με αναπηρίες-ΟΕΕ

Επιχορηγήσεις του Οργανισμού Εργατικής Εστίας σε συνδικαλιστικές οργανώσεις


Πηγή:  http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μηνιγγίτιδα σε κατασκήνωση



Δύο παιδιά ηλικίας 13 ετών, προσβλήθηκαν από άσηπτη μηνιγγίτιδα σε κατασκήνωση των Γρεβενών.

Τα δύο παιδιά διακομίστηκαν από τα Γρεβενά στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Βέργουλας, η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία.


Διαβάστε περισσότερα...

"Δώρα" ζωής



Παρά το μεγάλο της πόνο της που έχασε τον 32χρονο γιο της βρήκε αποθέματα ψυχής και προχώρησε σε μια μεγάλη ανθρώπινη πράξη και πρότεινε από μόνη της στους γιατρούς να κάνει δωρεά οργάνων του παιδιού της.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, η μητέρα ως εργαζόμενη σε αεροδρόμιο, είχε δει πολλές φορές τις ομάδες των χειρουργών και τα μοσχεύματα από δωρεές οργάνων να μεταφέρονται στα Μεταμοσχευτικά Κέντρα, προκειμένου να σώσουν συνανθρώπους μας.

Έτσι αποφάσισε αυτή τη εικόνα να την κάνει πράξη και η ίδια, χαρίζοντας ζωή σε τρεις ανθρώπους μέσα από το θάνατο του παιδιού της.

Άμεσα ενημερώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και κινήθηκαν οι διαδικασίες συντονισμού της λήψης των οργάνων και ανεύρεσης των κατάλληλων ληπτών.

Τα ληφθέντα όργανα μεταμοσχεύτηκαν επιτυχώς ως εξής:

Η καρδιά σε άνδρα 42 ετών, ο οποίος βρισκόταν 3 χρόνια σε αναμονή με τεχνητή καρδιά.

Ο ένας νεφρός σε γυναίκα 47 ετών, η οποία υποβαλλόταν 5 χρόνια σε αιμοκάθαρση και ήταν στην επείγουσα λίστα. Ο δεύτερος νεφρός σε γυναίκα 55 ετών, η οποία υποβαλλόταν 9 χρόνια σε αιμοκάθαρση.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μεγάλο χαμόγελο για το πιο μικρό κορίτσι στον κόσμο



Φωτογραφίες της τρίχρονης Liang Xiaoxiao.

Με το πλατύ χαμόγελό της και την παιχνιδιάρικη διάθεσή της η μικρή Liang Xiaoxiao συμπεριφέρεται όπως κάθε παιδί. Αλλά με ύψος περίπου πενήντα τέσσερα εκατοστά, το κορίτσι θεωρείται το μικρότερο στον κόσμο.

Γεννήθηκε με βάρος 1005 γραμμάρια και ύψος μόλις 33 εκατοστά. Τρία χρόνια μετά έχει ύψος μόλις 54 εκατοστά και βάρος 2,5 κιλά.

Οι γιατροί στην Huaihua της Κίνας πιστεύουν πως μία γενετική μετάλλαξη εμπόδισε την ανάπτυξη της μικρής Liang.

Μπορεί το μέγεθός της να είναι μικρό, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, αλλά η αγάπη της μαμάς της φαίνεται πως δεν είναι καθόλου μικρού μεγέθους καθώς την παρακολουθεί με περηφάνια να παίζει στο νοσοκομείο παίδων της περιοχής.

Δείτε τις φωτογραφίες










Διαβάστε περισσότερα...

Ο «βασιλιάς» του καλοκαιριού



Πλήθος βιταμινών διαθέτει το καρπούζι.

Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού και την απογείωση του υδραργύρου, το καρπούζι αποτελεί μια όαση δροσιάς με πλούσια γεύση και δυνατό άρωμα.

Είτε μόνο του, είτε συνοδευόμενο από λευκό τυρί αποτελεί ένα χορταστικό σνακ αλλά και ένα ελαφρύ βραδινό, με απίθανο χρωματικό συνδυασμό.

Είναι το αγαπημένο φρούτο των παιδιών, αλλά και της παρέας, αφού συνήθως το καταναλώνουμε μαζεμένοι όλοι σαν οικογένεια, λόγω της ιδιαίτερα γλυκιάς και δροσιστικής του γεύσης, της υψηλής περιεκτικότητάς του σε νερό, αλλά και του πλήθους βιταμινών που διαθέτει, προσφέροντας συνάμα λίγες θερμίδες.

Ποσοστά περιεκτικότητας σε θρεπτικά στοιχεία

Πιο συγκεκριμένα, το καρπούζι αποδίδει μόνο 30 θερμίδες ανά 100 γρ., 7,6 γρ. υδατάνθρακες, 94 γρ. νερό, ενώ παράλληλα περιέχει αρκετές φυτικές ίνες. Δε θα πρέπει να ξεγελάει η ελαφριά του γεύση αφού έχει αρκετή φυσική ζάχαρη και έτσι η υπερκατανάλωσή του μπορεί να είναι επιβαρυντική για το βάρος μας.

Η χημική του ανάλυση έχει δείξει ότι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, θειαμίνη, B6, C, λυκοπένιο, κάλιο και φυτικές ίνες, ενώ δεν περιέχει καθόλου χοληστερόλη.

Καλό θα είναι να τρώγεται ώριμο, διαφορετικά παρέχει ελάχιστα από τα παραπάνω διατροφικά στοιχεία, που αναλύονται στον πίνακα.



Οφέλη για την υγεία

Το καρπούζι είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών καθώς περιέχει βιταμίνη C, β-καροτίνη αλλά και βιοτίνη, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του οργανισμού από διάφορους τύπους καρκίνου.

Συνάμα, αποτελεί πλούσια πηγή citrolline, ενός αμινοξέος, το οποίο μπορεί να μεταβολιστεί σε αργινίνη, βασικό αμινοξύ για τον άνθρωπο, καθώς αποτελεί το αζωτούχο υπόστρωμα που χρησιμοποιείται στη σύνθεση του νιτρικού οξειδίου, διαδραματίζοντας ουσιαστικό ρόλο στις καρδιαγγειακές και ανοσολογικές λειτουργίες.

Τελευταία, μάλιστα, έρευνα έδειξε ότι η συγκέντρωση αργινίνης στο πλάσμα μπορεί να αυξηθεί μέσω της εισαγωγής citrulline από την κατανάλωση καρπουζιού.

Ακόμη, περιέχει βιταμίνη Α, η οποία είναι σημαντική για καλύτερη όραση και αποτελεσματικότερη άμυνα σε μολύνσεις καθώς ενδυναμώνει τα λεμφοκύτταρα του οργανισμού.

Όσον αφορά τη βιταμίνη C, περιέχεται σε υψηλά ποσοστά βοηθώντας και αυτή με τη σειρά της το αμυντικό σύστημα του οργανισμού ενάντια στις μολύνσεις, προστατεύοντας παράλληλα από το οξειδωτικό στρες και τα προϊόντα του μεταβολισμού που επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης.

Περιέχει ακόμη βιταμίνη B6, η οποία συμβάλλει στην σύνθεση των νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου καθώς συντελεί στην καλύτερη πνευματική και ψυχολογική υγεία.

Πλούσιο, συν τοις άλλοις, σε κάλιο, μπορεί να συμβάλλει στη ρύθμιση της καρδιακής λειτουργίας και της αρτηριακής πίεσης, διαθέτοντας συνάμα διουρητική δράση. Επιπρόσθετα, είναι μια πολύ καλή πηγή φυτικών ινών οι οποίες βοηθούν την κινητικότητα του εντέρου, δρουν εναντίον της δυσκοιλιότητας, ενώ συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, κυρίως του ορθού.

Τέλος, περιέχει μια ουσία –το λυκοπένιο - η οποία θεωρείται ότι έχει αντικαρκινική δράση και έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τους ερευνητές τα τελευταία έτη. Το λυκοπένιο έχει και ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, ενώ είναι βιολογικά περισσότερο ενεργό και διαθέσιμο για τον οργανισμό μας σε σύγκριση με εκείνο που περιέχεται στη ντομάτα (το πιο γνωστό εκπρόσωπο του λυκοπενίου).

Πιο συγκεκριμένα, το λυκοπένιο εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου που σχηματίζονται κατά τη διάρκεια του κυτταρικού μεταβολισμού. Η δράση του γίνεται αισθητή κυρίως σε περιστατικά ενάντια στον κίνδυνο του καρκίνου του προστάτη, παρουσιάζοντας, συγχρόνως, ευεργετικές δράσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Επομένως το καρπούζι είναι μια αξιοσημείωτη πηγή ωφέλιμων και θρεπτικών ουσιών με σημαντικές προστατευτικές και ευεργετικές δράσεις για την υγεία μας και όχι μόνο. Στην αρχαιότητα είχε και καλλυντικές ιδιότητες, τις οποίες χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα με τις μάσκες προσώπου που γίνονται με φλούδες καρπουζιού.

Προτεινόμενος τρόπος κατανάλωσης

Ιδανικό για κατανάλωση σε φέτες ή σε φρουτοσαλάτες, ωμό. Χτυπώντας το στο μίξερ φτιάχνουμε γρανίτα, αναψυκτικό, ή φρούιτ-παντς με αλκοόλ. Ένας εξαίσιος συνδυασμός με το καρπούζι είναι οι ελιές, το άσπρο τυρί -συνήθως φέτα -ή ακόμη καλύτερα κυπριακό χαλούμι.

Προτεινόμενος τρόπος αγοράς και συντήρησης

Πρώτα διαλέξτε ένα καρπούζι που να έχει συμμετρικό σφαιρικό σχήμα χωρίς χτυπήματα ή κοψίματα, με ικανοποιητικό βάρος (οι ποικιλίες που καταναλώνονται σήμερα μπορούν να φτάσουν σε βάρος αρκετά κιλά).

Τέλος, γυρίστε το και βρείτε ένα σημείο πάνω στο καρπούζι που να είναι κίτρινο. Αυτό είναι το σημείο στο οποίο ακουμπούσε το καρπούζι στο έδαφος όταν ωρίμαζε.

Βρήκατε το καλύτερο καρπούζι! Όσον αφορά την συντήρησή του, καλό είναι να φυλάσσεται στο ψυγείο, με λίγη μεμβράνη συντήρησης τροφίμων και όχι κομμένο σε τεμάχια, διότι αφυδατώνεται και αλλοιώνεται η γεύση του.

Τα μελλοντικά... καρπούζια

Σε ερευνητικές δοκιμές που γίνονται σε διάφορα ευρωπαϊκά κέντρα, (π.χ. Βαλένθια) οι πρώτες έρευνες αφορούσαν στην παραγωγή καρπουζιών δίχως κουκούτσια, αν και αργότερα επικεντρώθηκαν στην αλλαγή του χρώματος της σάρκας του, αφήνοντας σε δεύτερα μοίρα την πρώτη προσπάθεια.

Εν τέλει, πρόσφατα, κατάφεραν να παράγουν καρπούζι με κίτρινη σάρκα και χωρίς κουκούτσια, γνωστό ως καρπούζι-ανανάς, που ήδη έχει κυκλοφορήσει στην αγορά σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία εξαιτίας της γλυκύτητάς του και της παρόμοιας γεύσης του με το παραδοσιακό κόκκινο καρπούζι.

Επίσης, επιτεύχθηκε η παραγωγή καρπουζιού χωρίς κουκούτσια με πορτοκαλί σάρκα, απλά δεν είναι ακόμη στη διάθεση του καταναλωτικού κοινού.

Τα είδη καρπουζιού που υπάρχουν σήμερα είναι τα ακόλουθα:

Sugar Baby: Στρογγυλό, βαθύ πράσινου χρώματος στο φλοιό, με κόκκινη σάρκα
Crimson Sweet: Στρογγυλό, ελαφρώς πεπλατυσμένο με ριγωτό φλοιό
Charleston Grey: Πεπλατυσμένο, χρώματος πράσινου σκούρου με αρκετά σκούρες ρίγες
Ice-box: Φρούτο πολύ στρογγυλό και σχετικά μικρό, με φλοιό ανοιχτό πράσινο με ρίγες και με σάρκα χρώματος κόκκινου ή κίτρινου.


Πηγή: http://www.nutrimed.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Βοήθεια, ήπια δηλητήριο!»



Γυναίκα έχασε τη ζωή της πίνοντας απορρυπαντικό.

Μοιραίο ήταν για την 60χρονη Gloria Smith, που βρισκόταν για διακοπές με τον μνηστήρα της στην Κύπρο, το λάθος να πιει από μπουκάλι που νόμιζε πως περιείχε μεταλλικό νερό αλλά περιείχε καθαριστικό υγρό. Η άτυχη γυναίκα κατέρρευσε στο πάτωμα του μπάνιου, στο πολυτελές ξενοδοχείο της, ουρλιάζοντας στον σύντροφό της Raymond Francis «είναι δηλητήριο, βοήθησε με!»

Σύμφωνα με την έρευνα, η καμαριέρα που καθάρισε το δωμάτιο του ζευγαριού γέμισε το μπουκάλι με απορρυπαντικό και όταν τελείωσε τη δουλειά της το ξέχασε εκεί.

Η γυναίκα συνελήφθη μετά το θάνατο της Smith αλλά αφέθηκε ελεύθερη χωρίς να της απαγγελθούν κατηγορίες όταν φάνηκε πως είχε κάνει ένα λάθος που ο Francis χαρακτήρισε «χαζό» και εξ αμελείας.

Το ζευγάρι βρισκόταν στην 4η ημέρα των 15νθήμερων διακοπών του το Σεπτέμβριο του 2010 όταν επέστρεψαν στο δωμάτιο για να κάνουν μπάνιο μετά το πρωινό στην παραλία.

Η Smith είπε πως διψούσε, πήρε το μπουκάλι από το τραπέζι με τα ποτά και λίγο μετά κατέρρευσε φωνάζοντας για βοήθεια.

Ο 62χρονος ακούμπησε στο μπουκάλι τα χείλη του για να καταλάβει τι είχε γίνει και κάλεσε ασθενοφόρο καθώς ο γιατρός του ξενοδοχείου δεν βρισκόταν εκεί.

Η Smith εξέπνευσε έπειτα από ανακοπή καρδιάς μέσα στο ασθενοφόρο ενώ μεταφερόταν στο νοσοκομείο. Το τοξικό
υγρό που ήπιε προκάλεσε συσσώρευση υγρών στους πνεύμονες και τον εγκέφαλό της.

«Ήταν μια συναισθηματική γυναίκα με πολλή αγάπη, συζητούσαμε για γάμο», δήλωσε από το σπίτι που μοιραζόταν με τη Smith ο σύντροφός της. «Απολάμβανε τόσα πράγματα στη ζωή, ήταν χαρούμενη κι έλεγε ‘έχω τόσα να περιμένω στο μέλλον’».

«Η Gloria δεν έπρεπε να πεθάνει. Ήταν αμέλεια. Ήταν ένα χαζό, απρόσεκτο λάθος», πρόσθεσε.

Δείτε τις φωτογραφίες








Διαβάστε περισσότερα...

Αποτρίχωση σε ευαίσθητα σημεία



Ποια είναι η κατάλληλη μέθοδος.

Ξυράφι, κερί ή λέιζερ; Πριν πείτε «αντίο» στην ενοχλητική τριχοφυΐα των ευαίσθητων περιοχών, µάθετε τι κινδύνους µπορεί να κρύβει… ο τρόπος που θα το πείτε!

Ξυράφι, κερί και λέιζερ: τι κινδύνους κρύβουν;

Τα δύο πρώτα κρύβουν τον κίνδυνο θυλακίτιδας, η οποία µπορεί να εκδηλωθεί µε απλή κοκκινίλα µέχρι αποστήµατα, ενώ ειδικά µε το κερί υπάρχει ο κίνδυνος να γυρίσει η τρίχα προς τα µέσα.

Όσον αφορά στο λέιζερ, αµέσως µετά την εφαρµογή του υπάρχει ένας πολύ ήπιος ερεθισµός, που µπορεί να εξελιχθεί σε µεταφλεγµονώδη υπέρχρωση (πανάδα), στο πρόσωπο κυρίως, εφόσον όµως εκτεθούµε στον ήλιο.

Γι’ αυτό και πάντα µετά τη συνεδρία πρέπει να φοράµε αντηλιακό. Επίσης, αν επιλέξουµε αυτή τη µέθοδο, πρέπει να απευθυνθούµε σε έναν καλά εκπαιδευµένο χειριστή (κατά προτίµηση γιατρό).

Ποιες είναι οι «επικίνδυνες» περιοχές;

Μπικίνι και µασχάλες. Ειδικά η περιοχή του αιδοίου είναι πιο επιρρεπής σε θυλακίτιδες, αποστήµατα κ.λπ. Η µασχάλη είναι επίσης ευαίσθητη.

Έτσι, βάζοντας αποσµητικό µετά το ξύρισµα, είναι πολύ πιθανό να δηµιουργήσουµε ιδραδενίτιδες. Αποφράσσονται δηλαδή οι ιδρωτοποιοί αδένες και µπορεί να εξελιχθούν σε αποστήµατα.

Σχεδόν πάντα βέβαια το πρόβληµα περιορίζεται στην περιοχή που έχει αποτριχωθεί. Αν το τσούξιµο, ο πόνος και η κοκκινίλα δεν υποχωρούν, καλό είναι να απευθυνθούµε σε δερµατολόγο.

Πρέπει ή δεν πρέπει να βάζουµε κρέµα µετά την αποτρίχωση;

Αν κάνουµε αποτρίχωση µε ξυράφι ή κερί, είναι καλύτερα να µην χρησιµοποιούµε τίποτα µέχρι να υποχωρήσει ο ερεθισµός.

Τι θεραπεία ακολουθείται για την αντιµετώπιση των προβληµάτων από αποτρίχωση;

Κατά περίπτωση, είτε τοπικά σκευάσµατα ή αντιβίωση από το στόµα. Το απόστηµα χρειάζεται διάνοιξη, παροχέτευση και αντιβίωση από το στόµα.

Μετά την αποθεραπεία µπορούµε να εφαρµόσουµε την ίδια µέθοδο που µας δηµιούργησε το πρόβληµα;

Εφόσον το δηµιούργησε µία ή δύο φορές, θα το ξανακάνει είτε ήπια είτε πιο σοβαρά, οπότε καλό είναι να αλλάξουµε µέθοδο.

Ποια µέθοδος είναι τελικά η προτιμότερη;

Η καλύτερη, προτεινόμενη µέθοδος είναι το λέιζερ.


Πηγή: http://www.myworld.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απόφαση - ανάσα για υπερχρεωμένη μητέρα από τα Χανιά



Δικαιώθηκε 46χρονη δανειολήπτρια.

Βαθιά ανάσα πήρε μια 46χρονη εκπαιδευτικός από τα Χανιά με την ανθρώπινη απόφαση του Πρωτοδικείου που ούτε λίγο ούτε πολύ της επιτρέπει να διασώσει την περιουσία της αλλά και να ξεχρεώσει τις οφειλές της με μια ευνοϊκή ρύθμιση με μια περίοδο χάριτος 2 ετών.

Σύμφωνα με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η απόφαση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς για πρώτη φορά, δευτεροβάθμιο Δικαστήριο της Χώρας, (Πρωτοδικείο Χανίων),δικαιώνει δανειολήπτρια που προσέφυγε σ' αυτό, ζητώντας βελτίωση της απόφασης του πρωτοβαθμίου δικαστηρίου(Ειρηνοδικείο Χανίων).

To Πρωτοδικείο Χανίων, με σχετική απόφαση του, δίνει αισθητή βελτίωση της απόφασης του Ειρηνοδικείου.

Η δανειολήπτρια, όπως αναφέρει το prismanews.gr, εκπαιδευτικός και μητέρα ενός ανήλικου τέκνου, είχε μηνιαίο μισθό κατά το έτος 2011 905 ευρώ, με αύξηση του εισοδήματος της κατά 100 ευρώ, από μηνιαίο μίσθωμα, λόγω εκμίσθωσης ενός δωματίου, με συνολικό εισόδημα 1005 ευρώ/μήνα.

Έχει χρεωθεί σε επτά τράπεζες με αρκετά προϊόντα (πιστωτικές κάρτες, καταναλωτικά δάνεια και χρέος επαγγελματικό σαν εγγυήτρια) συνολικού ποσού χρέους 115.946,11 ευρώ.



Διαβάστε περισσότερα...

Κάντε διακοπές... γυμνοί!



Πώς άρχισε το κίνημα του γυμνισμού ανά τον κόσμο.

Ανήκετε στους «εραστές» του γυμνισμού; Θέλετε να κάνετε μπάνιο σε παραλίες και πισίνες αλλά θεωρείτε ότι τα μαγιό… περισσεύουν;

Δεν χρειάζεται να στεναχωριέστε που δεν μπορείτε να εκφραστείτε ελεύθερα σε όλες τις παραλίες της χώρας. Ούτε φυσικά χρειάζεται να ψάχνετε απόκρυφα σημεία για να βουτήξετε έτσι όπως «σας γέννησε η μητέρα σας». Κι αυτό διότι ανά την Ελλάδα υπάρχουν ξενοδοχεία, και ειδικά στην Κρήτη, που περιέχουν ένα πλήρες πακέτο διακοπών.

Αυτά τα ξενοδοχεία προσελκύουν μόνο γυμνιστές που κυκλοφορούν στις πισίνες χωρίς ρούχα και δεν προξενούν το ενδιαφέρον των ανθρώπων που κάνουν εκεί διακοπές. Άλλωστε, γι’ αυτό το λόγο έχουν δημιουργηθεί.

Φυσικά, αν δεν έχετε ξανακάνει γυμνισμό, θα σας φανεί λίγο παράξενο στην αρχή. Όμως, αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που επιλέγουν να παίρνουν… μάτι στη θέα του… γυμνού, τότε, το μέρος αυτό δεν είναι για εσάς.



Ξεχάστε λοιπόν τις ταινίες του ΄80 που έδειχναν τους ηθοποιούς να… μασκαρεύονται για να… θαυμάσουν λίγο μπούτι παραπάνω (και όχι μόνο). Εξάλλου, αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και τώρα υπάρχουν παραλίες που φημίζονται για γυμνισμό. Όμως, άλλο παραλίες και άλλο ξενοδοχεία…

Άλλωστε, το κίνημα του γυμνισμού έχει καθιερωθεί και κανείς πλέον δεν μπορεί να το... κόψει παρά το γεγονός ότι έχουν προκληθεί αντιδράσεις ανά το παρελθόν...

Πώς άρχισε ο γυμνισμός ανά τον κόσμο

Η πρώτη οργανωμένη λέσχη γυμνιστών ιδρύθηκε το 1903 κοντά στο Αμβούργο. Έτσι, μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, το κίνημά του εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη και κατά τη δεκαετία του 1920 γνώρισε ιδιαίτερη άνθιση, κυρίως στη Γερμανία. Όμως, όταν ο Χίτλερ πήρε την εξουσία, το κίνημα τέθηκε υπό διωγμό.

Λίγα χρόνια αργότερα, ο κοινωνικός γυμνισμός με ιδιωτικές λέσχες και κατασκηνώσεις εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ. Εκεί ιδρύθηκε η πρώτη αποικία γυμνιστών το 1930 και καθιερώθηκε κατά τη δεκαετία που ακολούθησε. Έτσι, μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου πήρε διαστάσεις κοινωνικού κινήματος. Οι νέοι που ξεσηκώθηκαν εναντίον της κοινωνικής τάξης (χίπις, κ.ά.) είδαν στο γυμνισμό μια εκδήλωση κατά της κοινωνικής τάξης και γι’ αυτό τον ενίσχυσαν.

Στην Ελλάδα, μία πρώτη κίνηση γυμνιστών εμφανίστηκε στο Μεσοπόλεμο όμως δεν εδραιώθηκε. Τότε, οι οπαδοί του, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα της εποχής, κυκλοφόρησαν για ένα μικρό χρονικό διάστημα και ένα περιοδικό που τιτλοφορείτο «ΦΛΕΡΤ» (Φυσιολατρική Λογοτεχνική Επιθεώρηση Ριζοσπαστικών Τάσεων).

Όμως, μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η Ελλάδα άρχισε να προσελκύει γυμνιστές τουρίστες που ακόμη και σήμερα αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα στο να κολυμπήσουν, όπως θέλουν. Απόλυτα ελεύθεροι δηλαδή.
Οι γυμνιστές άλλωστε πιστεύουν ότι η θέα του γυμνού κορμιού δεν έλκει τους άλλους σεξουαλικά αλλά πρόκειται για μία φυσική κατάσταση και έκθεση του σώματος.

Οι παραλίες γυμνιστών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

Ουσιαστικά, νόμιμες παραλίες γυμνιστών στην Ελλάδα δεν υπάρχουν. Όμως, υπάρχουν κάποιες σε νησιά και όχι μόνο που φημίζονται για τους γυμνιστές που προσελκύουν. Οπότε, δείτε ποιες είναι είτε για να πάτε αν είστε λάτρεις του γυμνού μπάνιου είτε για να τις αποφύγετε αν δεν σας αρέσει.

Παραλία Χιλιαδού Εύβοιας: η Χιλιαδού αποτελεί, εκτός από τη δημοφιλέστερη ίσως παραλία της Εύβοιας λόγω της άγριας ομορφιάς που της προσδίδουν τα βράχια της και τα ορμητικά κύματα του Αιγαίου, και μία από τις ελάχιστες «επίσημες» παραλίες γυμνιστών στην Ελλάδα –στο βόρειο τμήμα της, ένας μικρός κολπίσκος είναι reserve για τους γυμνιστές.



Μικρή Μπανάνα, Σκιάθος: Οργανωμένη παραλία γυμνιστών, δημοφιλής για τα κρυστάλλινα νερά της, την ψιλή άμμο αλλά και την απομόνωση από τα αδιάκριτα βλέμματα που εξασφαλίζει ο θεόρατος βράχος που τη χωρίζει από την Μπανάνα.



Μυρτιώτισσα, Κέρκυρα: Αμμώδης παραλία γυμνιστών με απότομες πλαγιές που προσφέρουν απομόνωση



Παραλία Πλακιάς, Κρήτη: Η παραλία του Πλακιά βρίσκεται στη νοτιοδυτική Κρήτη. Ένα τοπίο που συνδυάζει βουνό, βράχια, χρυσή άμμο και ήρεμα κρυστάλλινα νερά. Το τελευταίο κομμάτι της παραλίας είναι η περιοχή των γυμνιστών.

Παραλία Αμμούδι, Κρήτη: Υπάρχουν ελάχιστοι γυμνιστές σε αυτή την παραλία με την πλειοψηφία να βρίσκεται λίγο πιο πέρα από την παραλία. Σε ένα μικρό κολπίσκο συγκεκριμένα τον οποίο οι κάτοικοι ονομάζουν «Αμμουδάκι».

Παραλία Χαλικιάδα, Αγκίστρι: η Χαλικιάδα είναι κλασσική περίπτωση παραλίας γυμνιστών. Η κατάβαση θα δυσκολέψει λίγο όσους δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία στο να κατεβαίνουν βράχους.



Παραλίες γυμνιστών υπάρχουν όμως και στο εξωτερικό. Οι πιο γνωστές είναι οι: Valarta στην Κροατία, στην οποία υπάρχει κοντά και κάμπινγκ γυμνιστών, Playa de Maspalomas, στα Κανάρια Νησιά. Πρόκειται για μία παραλία 3χλμ.
Ακόμη μία παραλία γυμνιστών είναι η Euronat στη Γαλλία, η οποία βρίσκεται στη νοτιοδυτική ακτή της χώρας, στην πλευρά δηλαδή που βλέπει τον Ατλαντικό Ωκεανό. Αλλά και η Les Grottes Plage στη Γαλλία που βρίσκεται στο νησάκι Ile du Levant της Μεσογείου.



Και στην Ισπανία όμως υπάρχει η παραλία Vera Playa και στην περιοχή υπάρχουν μέχρι και καταλύματα γυμνιστών.
Στη Φλόριντα των ΗΠΑ υπάρχει η παραλία Haulover. Βρίσκεται πολύ κοντά στο Μαϊάμι και το κομμάτι που προορίζεται μόνο για γυμνιστές έχει δικούς του ναυαγοσώστες.

Πάντως, ανά τον κόσμο, υπάρχουν καταλύματα που προορίζονται για γυμνιστές. Αρκεί μόνο να τα δοκιμάσετε. Όσοι κάνετε κέφι βέβαια...


Διαβάστε περισσότερα...

Μειώστε την κυτταρίτιδα σε... 9 λεπτά!



Θεαματικά αποτελέσματα σε έξι βδομάδες.

Αυστηρές εργαστηριακές έρευνες, ανεξάρτητων εργαστηρίων, επιβεβαιώνουν ότι με τη χρήση του Adonia LegTone Serum επιτυγχάνεται μείωση της κυτταρίτιδας κατά 47% σε μόλις 9 λεπτά! Σε έξι εβδομάδες επιτυγχάνεται μείωση της κυτταρίτιδας κατά 72%!

Μια από τις κύριες αιτίες της κυτταρίτιδας είναι η αποδυνάμωση και αδρανοποίηση των βλαστοκυττάρων του δέρματος.Μετά την ηλικία των 22 ετών, τα βλαστοκύτταρα του δέρματος αποδυναμώνονται και αναπαράγονται με πολύ πιο αργό ρυθμό.Καθώς η αναγέννηση του δέρματος επιβραδύνεται, τα «λιπαρά» κύτταρα και οι τοξίνες «φυλακίζονται» δημιουργώντας την ανεπιθύμητη «φλούδα πορτοκαλιού» στο δέρμα, τη γνωστή ως κυτταρίτιδα.



Adonia Organics LegTone Serum - κάνει το πρόβλημα της κυτταρίτιδας παρελθόν

Βασισμένο σε 23 οργανικά ελληνικά φυτά και σε συνδυασμό με την τεχνολογία των φυτικών βλαστοκυττάρων,το Adonia's LegTone Serum βοηθά στο «ξύπνημα» και την αναγέννηση των αδρανοποιημένων ή λιγότερο ενεργών βλαστοκυττάρων του δέρματος. Τα υγιή πλέον βλαστοκύτταρα βοηθούν το δέρμα να ξαναγεννηθεί και να αναζωογονηθεί μειώνοντας με φυσικό τρόπο την κυτταρίτιδα.

Adonia Organics LegTone Serum χρησιμοποιεί μόνο οργανικά φυτικά βλαστοκύτταρα

Το στιγμιαίο αποτέλεσμα οφείλεται σε ένα αρχαίο ελληνικό οργανικό μίγμα βοτάνων που ενεργοποιεί τη δύναμη των φυτικών βλαστοκυττάρων.

Παρά το γεγονός ότι πολλές εταιρίες καλλυντικών πραγματοποιούν κλινικές δοκιμές των προϊόντων τους μέσα στα εργαστήρια τους, η Adonia Organics, χρησιμοποιεί μόνο τα πιο αξιόπιστα ανεξάρτητα εργαστήρια για να εξετάσει λεπτομερειακά τα προϊόντα της, τόσο για την ασφάλεια όσο και για την αποτελεσματικότητά τους.

Οι ανεξάρτητες κλινικές δοκιμές πραγματοποιήθηκαν και δημοσιεύτηκαν τον Ιαν. 2009 από ένα από τα κορυφαία ανεξάρτητα εργαστήρια που χρησιμοποιούνται στο χώρο των καλλυντικών το AMA. Το Adonia Organics LegTone Serum δοκιμάστηκε σε γυναίκες ηλικίας από 26 έως 57 ετών.Οι πιο πρόσφατες εξειδικευμένες μέθοδοι κατέγραψαν τις αλλαγές στο σώμα και μέσω ειδικών κλινικών φωτογραφιών μέτρησαν και τεκμηρίωσαν την ακριβή αλλαγή στην εμφάνιση του δέρματος. Το αποτέλεσμα :


- μείωση της κυτταρίτιδας κατά 47% μετά από 9 λεπτά.
- μείωση της κυτταρίτιδας κατά 72% μετά από 6 εβδομάδες.
- μείωση της περιφέρειας κατά 1,5-2 εκ. μετά από 6 εβδομάδες

Το Adonia LegTone Serum έχει υποβληθεί σε πλήθος από ανεξάρτητα tests και δοκιμές ασφάλειας και κανόνων,όπως ορίζονται στους κλάδους καλλυντικών και φαρμάκων σε ΗΠΑ και Ευρώπη, και πέρασε με επιτυχία.

Περισσότερες πληροφορίες: www.naturalbuys.gr



Διαβάστε περισσότερα...

Αντιμετωπίζοντας την εμμηνόπαυση



Τι συμβαίνει στο σώμα, ποια είναι τα συμπτώματα και πώς αντιμετωπίζονται.

Ο όρος «εμμηνόπαυση» αναφέρεται κυριολεκτικά στην τελευταία εμμηνορρυσία. Η φάση που προηγείται και ακολουθεί την εμμηνόπαυση αναφέρεται ως «κλιμακτήριος».

Οι ορμόνες που παράγονται από τις ωοθήκες ελέγχουν την ανάπτυξη των χαρακτηριστικών του γυναικείου φύλου, όπως το σχήμα του σώματος, την ανάπτυξη των μαστών, την κατανομή της τριχοφυΐας και τη σεξουαλική επιθυμία (libido).

Τα οιστρογόνα που παράγονται από τις ωοθήκες προστατεύουν τα οστά. Λόγω της ανεπάρκειας των οιστρογόνων, μπορεί σε μερικές γυναίκες να εμφανιστεί αργότερα λέπτυνση των οστών (μείωση οστικής πυκνότητας, οστεοπόρωση).

Η μέση ηλικία εμμηνόπαυσης είναι μεταξύ 48 και 52 ετών.

Πριν την εμμηνόπαυση (περιεμμηνοπαυσιακά), μερικές γυναίκες εμφανίζουν επιμήκυνση του έμμηνου κύκλου (δηλαδή αραιότερη εμμηνορρυσία), μέχρι να διακοπεί τελείως η εμμηνορρυσία. Άλλες εμφανίζουν διαταραχές του κύκλου και σε μερικές άλλες, απλώς διακόπτεται η εμμηνορρυσία χωρίς να προηγηθούν άλλα προβλήματα με την εμμηνορρυσία.

Μερικές γυναίκες δεν εμφανίζουν κανένα σύμπτωμα πριν ή μετά την εμμηνόπαυση, ενώ άλλες αναφέρουν εξάψεις, νυχτερινές εφιδρώσεις, διαταραχές του ύπνου, μεταβολές της διάθεσης, υπερβάλλουσα ευαισθησία, αύξηση σωματικού βάρους, κατάθλιψη και απώλεια της libido, καθώς και μια σειρά άλλων συμπτωμάτων.

Η ξηρότητα, ο κνησμός και ο ερεθισμός του κόλπου και η οστεοπόρωση είναι όψιμα συμπτώματα που εκδηλώνονται μερικά χρόνια μετά τη διακοπή της εμμηνορρυσίας.

Δεν απαιτείται θεραπεία σε όλες οι γυναίκες. Υπάρχουν διαφορετικές θεραπευτικές προσεγγίσεις, που μπορεί να περιλαμβάνουν ορμονικούς ή μη ορμονικούς χειρισμούς. Δεν υπάρχει ένας μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης που να μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις γυναίκες. Η θεραπεία της εμμηνόπαυσης πρέπει να εξατομικεύεται.


Πηγή: http://www.iator.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέες τεχνικές εξωσωματικής γονιμοποίησης



Καινούργιες μέθοδοι που αυξάνουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης.

Διαβάστε για τις νεώτερες μεθόδους εξωσωματικής γονιμοποίησης που αυξάνουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης...

Metabolomics

Στην εξωσωματική γονιμοποίηση μεγάλη σημασία στην επιτυχία έχει η ποιότητα των εμβρύων που μεταφέρουμε στη μήτρα. Όταν έχουμε αρκετά έμβρυα εκ των οποίων να διαλέξουμε τα 2-3 που θα μεταφέρουμε στη μήτρα μέχρι τώρα την απάντηση μας την έδινε η μορφολογία.

H μέθοδος metabolomics είναι μία μη παρεμβατική τεχνική η οποία μέσω της μεταβολομικής ανάλυσης του εμβρύου ελέγχει τη βιωσιμότητα του και κατά πόσον αυτό μπορεί να δώσει εγκυμοσύνη.

Η μέθοδος αυτή σε συνδυασμό με τη μορφολογία του εμβρύου μας βοηθάει να διαλέξουμε τα καλύτερα έμβρυα και να αυξήσουμε τις πιθανότητες επιτυχίας.

Από έρευνες που έχουν γίνει με τη μέθοδο αυτή μπορεί να προβλεφθεί εάν ένα έμβρυο μπορεί να οδηγήσει σε εγκυμοσύνη σε ποσοστό περίπου 85%.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι αυτή η μέθοδος αφορά κυρίως ζευγάρια με ικανοποιητικό αριθμό εμβρύων όπου έχουμε τη δυνατότητα της επιλογής.

IMSI (Ενδοκυτταροπλασματική Έγχυση Μορφολογικά Επιλεγμένων Σπερματοζωαρίων)

Στην εξωσωματική γονιμοποίηση από το 1992 εφαρμόζεται η τεχνική ICSI κατά την οποία εισάγουμε ένα σπερματοζωάριο μέσα στο ωάριο σε περιπτώσεις κακής ποιότητας σπέρματος με πολύ καλά αποτελέσματα. Με αυτή τη μέθοδο πολλοί άνδρες ακόμα και αυτοί που έχουν αζωοσπερμία έχουν καταφέρει να αποκτήσουν παιδί.

Με την τεχνική IMSI έχουμε την δυνατότητα να επιλέξουμε τα καλύτερα σπερματοζωάρια με τη χρήση ενός νέου μικροσκοπίου υψηλής ανάλυσης περίπου 5 φορές καλύτερου από αυτό που χρησιμοποιούμε μέχρι τώρα στην εξωσωματική γονιμοποίηση.

Η μέθοδος αυτή μπορεί να εφαρμοστεί σε άνδρες που έχουν επανειλημμένες αποτυχημένες προσπάθειες IVF ενώ φαίνεται από έρευνες ότι μειώνονται και τα ποσοστά αποβολών.

Παρακολούθηση εμβρύων κατά χρονικές περιόδους (Time Lapse)

Με την ήδη υπάρχουσα τεχνολογία στην εξωσωματική γονιμοποίηση για να εκτιμήσουμε την ανάπτυξη ενός εμβρύου θα πρέπει να το βγάλουμε από τον επώαστη.

Για πρώτη φορά έχει δημιουργηθεί ένας επωαστής ο οποίος μπορεί να παρακολουθεί την ανάπτυξη ενός εμβρύου μέσω του timelapse video από την αρχή της γονιμοποίησης μέχρι την εμβρυομεταφορά.

Με τη μέθοδο αυτή μπορούμε να ελέγχουμε την ανάπτυξη των εμβρύων και να επιλέγουμε τα καλύτερα έμβρυα που θα τοποθετήσουμε στην μήτρα.


Πηγή: http://www.iator.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τρία περιστατικά θερμοπληξίας λόγω του καύσωνα στην Κύπρο



Σε ετοιμότητα οι αρμόδιες αρχές.

Τα πρώτα τρία περιστατικά θερμοπληξίας καταγράφηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, λόγω του καύσωνα που πλήττει για έκτη ημέρα την Κύπρο.

Ο βοηθός διευθυντής του Τμήματος Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, Σάββας Χριστοδούλου δήλωσε ότι τα περιστατικά αφορούσαν ηλικιωμένο 85 ετών, γυναίκα 51 ετών και άντρα 60 ετών. Η γυναίκα μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση και τοποθετήθηκε στον αναπνευστήρα και οι δύο άντρες μεταφέρθηκαν με ψηλό πυρετό.

Ο κ. Χριστοδούλου, μιλώντας στο ΡΙΚ, συνέστησε στα ευπαθή άτομα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά, να μην εκτίθενται στον ήλιο, να προσέχουν τη διατροφή τους και να πίνουν πολλά υγρά. Συνέστησε, επίσης, στους γονείς να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στα μικρά παιδιά.

Συνθήκες καύσωνα με 42 και 43 βαθμούς Κελσίου θα επικρατούν και αύριο, ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας, η οποία, όμως, θα παραμείνει σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή.


Διαβάστε περισσότερα...

Το 30% του πληθυσμού είναι αποκλεισμένο από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας



Οι επιπτώσεις της κρίσης στο σύστημα Υγείας.

«Δεν έχουμε δικαίωμα να προκαλέσουμε ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα», είχε δηλώσει στα τέλη του Ιουνίου ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση» είχε προηγουμένως προειδοποιήσει με επιστολή στον ΟΗΕ στις 20 Ιουνίου ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, τονίζοντας ότι χιλιάδες ασθενείς μένουν χωρίς φάρμακα και απειλούνται ανθρώπινες ζωές.

Στις 6 Ιουλίου, η τρόικα επισκέφθηκε το υπουργείο Υγείας για συνάντηση με τη νέα πολιτική διοίκηση. Οι ελεγκτές βρήκαν το υπουργείο περίπου «εν τάξει» ως προς την επίτευξη των οικονομικών στόχων.

«Αν με το μνημόνιο τα πάμε καλά, με την παροχή υπηρεσιών υγείας στον λαό η κατάσταση είναι επιεικώς, δράμα», τονίζει, σε άρθρο του, ο ομότιμος καθηγητής της Οικονομίας και Οργάνωσης Υπηρεσιών Υγείας, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Λυκούργος Λιαρόπουλος.

«Με την επιβολή των μνημονίων δημιουργήθηκε και εδραιώθηκε στην Ελλάδα μία εκτεταμένη ζώνη αποκλεισμού από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, που αφορά πια το 30% του πληθυσμού, που είναι ανασφάλιστοι, μακροχρόνια άνεργοι, επαγγελματίες και έμποροι που χρεοκόπησαν ή αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, νέοι επιστήμονες με «μπλοκάκι», μετανάστες χωρίς χαρτιά», διαπιστώνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών διαπιστώνει τριπλασιασμό των ανασφάλιστων Ελλήνων, που δεν έχουν πρόσβαση σε γιατρούς και φάρμακα.

«Υπάρχει, πιο έντονα από ποτέ, ανισότητα προσβασιμότητας στους φορείς Υγείας. Υπάρχουν άνθρωποι με μισθό 500 ευρώ που σταματούν τη φαρμακευτική τους αγωγή γιατί πρέπει να διαλέξουν μεταξύ των φαρμάκων και της καθημερινής τους διατροφής» δηλώνει στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης.

Η ελληνική νομοθεσία επιτάσσει για την έκδοση Βιβλιάριου Απορίας την προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας, η οποία προϋποθέτει την τακτοποίηση των οφειλών τους προς την εφορία.

Έτσι, πολίτες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους προς την εφορία, αποκλείονται από οποιαδήποτε πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. «Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγάλουν Βιβλιάριο Υγείας Απόρου, όσοι χρωστάνε είτε στον ασφαλιστικό τους φορέα, είτε στην εφορία, όσο εξαθλιωμένοι και εάν είναι οικονομικά», δηλώνει ο κ. Πατούλης.

Για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος και την ενίσχυση των πολιτών που έχουν ανάγκη, προκρίνεται από πολλούς φορείς η δημιουργία Κοινωνικών Φαρμακείων και Ιατρείων με γοργούς ρυθμούς σε όλη την Ελλάδα.

Περισσότεροι από 4.000 ασθενείς, οι οποίοι δεν έχουν καμία πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, βρήκαν καταφύγιο στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, αποτέλεσμα της συμμαχίας μεταξύ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με το 80% αυτών να είναι Έλληνες.

«Οι εικόνες που ζήσαμε, τους έξι πρώτους μήνες λειτουργίας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής θυμίζουν μία ξεχασμένη Ελλάδα, μία Ελλάδα που δε μας αξίζει.

Είναι τουλάχιστο απαράδεκτο εν έτη 2012 να υπάρχουν εγκυμονούσες γυναίκες που δεν έχουν εξεταστεί ποτέ, διαβητικοί που οδηγούνται σε ακρωτηριασμό, ως τη μόνη πιο φθηνή θεραπευτική λύση του διαβήτη, παιδιά που είναι εκτεθειμένα στις παιδικές ασθένειες χωρίς εμβόλια», είπε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο Γενικός Διευθυντής της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Αποστολή» Κωστής Δήμτσας.

«Ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων βγαίνει εκτός συστήματος, είτε μιλάμε για ανέργους, είτε για εκείνους που δεν μπορούν να καλύψουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, εξαιτίας της δεινής οικονομικής τους κατάστασης», δηλώνει ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου Νικήτας Κανάκης.

Η μη κυβερνητική οργάνωση λειτουργεί τέσσερα πολυϊατρεία και δύο κινητές μονάδες. Στο κεντρικό της κτίριο, στην περιοχή της Ομόνοιας, συνταξιούχοι που αδυνατούν να πληρώσουν, μετανάστες και άλλες κοινωνικές ομάδες περιμένουν για μία δωρεάν εξέταση.

«Κατά μέσο όρο οι Έλληνες ασθενείς που μας επισκέπτονται έχουν οικογενειακό εισόδημα κάτω από 300 ευρώ το μήνα. Απευθύνονται σε εμάς άνθρωποι που δεν μπορούν να κάνουν πολύ σημαντικά χειρουργεία γιατί το κόστος είναι απλησίαστο. Για παράδειγμα γυναίκα άπορη με χαρτί έξωσης στο χέρι, με καρκίνο στο μαστό, με τρία μικρά παιδιά της ζήτησαν 3.600 ευρώ από το νοσοκομείο. Στο τέλος του 2012 υπολογίζουμε ότι περίπου 40.000 άνθρωποι θα έρχονται σε εμάς με το 40% αυτών να είναι Έλληνες», τονίζει ο κ. Κανάκης.
«Τα κοινωνικά ιατρεία πριν τρία χρόνια τα επισκέπτονταν κατά 85% μετανάστες και 15% Έλληνες. Τώρα ο αριθμός είναι 50% - 50%», δηλώνει ο Δημήτρης Βαρνάβας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.
Ολοένα αυξανόμενος, όμως, εμφανίζεται και ο αριθμός των ελληνικών οικογενειών που δεν έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

«Μας έχει τρομάξει επίσης πόσα παιδιά απέχουν από τον εμβολιασμό. Μόνο στο Πέραμα, σε μία φτωχή συνοικία της Αθήνας, έχουμε εμβολιάσει περισσότερα από 400 παιδιά, που το έγκλημα τους ήταν ότι ήταν ανασφάλιστα. Κι εδώ υπάρχει τεράστια ευθύνη του κράτους καθώς ο εμβολιασμός αποτελεί κρατική υποχρέωση», τονίζει ο κ. Κανάκης. «Εκατόν δύο παιδιά ήρθαν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και το 82% εξ αυτών είχε ανάγκη εμβολιασμού, μία βόμβα για τη δημόσια υγεία», επισημαίνει ο κ. Πατούλης.

«Αντιμετωπίζουμε έναν τεράστιο κίνδυνο μιας ανεμβολίαστης γενιάς, μιας γενιάς εκτεθειμένης σε πανδημίες», υπογραμμίζει ο κ. Βαρνάβας.

Ανησυχητικές και άγνωστες διαστάσεις παίρνει και το φαινόμενο εκατοντάδων παιδιών που γεννιούνται χωρίς πιστοποιητικό γέννησης.

«Έχουμε καταγγελίες για παιδί που γεννήθηκε σε κρατικό νοσοκομείο και δεν δίνουν στην μητέρα το πιστοποιητικό γέννησης αν δεν δώσουν 300 ευρώ προκαταβολή. Μιλάμε για παιδιά που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν... που δεν διασταυρώνεται η φυσική με την νομική τους παρουσία. Και καταλαβαίνετε τι συνεπάγεται αυτό», δηλώνει ο κ. Κανάκης.

Τα νοσοκομεία δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν χρόνια περιστατικά

«Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε την υποβάθμιση παροχής περίθαλψης. Ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, φάρμακα και σε κάθε είδους υλικό», τονίζει ο Σπύρος Μιχαήλ, διευθυντής στο Νεφρολογικό τμήμα του «Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών», ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία στο κέντρο της Αθήνας.

«Η ζήτηση στα δημόσια νοσοκομεία σύμφωνα με εκτιμήσεις έχει αυξηθεί κατά 30%, αφού δεν μπορούν να πληρώσουν ιδιωτικά νοσοκομεία» τονίζει ο κ. Βαρνάβας.

«Το πρόβλημα αυτήν τη στιγμή είναι τα νοσήλια, όχι η ιατρική αμοιβή για τους ανασφάλιστους. Οι νοσοκομειακοί γιατροί δηλώνουν πρόθυμοι να δεχτούν χωρίς αμοιβή τους ασθενείς.

Έχουμε ανθρώπους που χρειάζονται χειρουργείο και τα νοσοκομεία δεν τους δέχονται», δηλώνει η Ελένη Δουλιανάκη, υπεύθυνη εθελοντών γιατρών του πρώτου Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.

Και ο κ. Μιχαήλ καταλήγει: «Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν να δώσουν ούτε τα 5 ευρώ που χρειάζονται για ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία. Αν δεν ήταν η αυτοθυσία των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού δεν ξέρω που θα έφτανε η κατάσταση».


Διαβάστε περισσότερα...

Σοκολάτα και καρδιά



Τι αποκαλύπτει η ανάλυση του επίσημου ιατρικού περιοδικού της Αγγλίας.

Τελικά πρέπει κάποιος να τρώει σοκολάτες για να προστατεύει την καρδιά του και, εάν ναι, πόσες πρέπει να τρώει;

Εκατοντάδες είναι οι ανακοινώσεις και τα άρθρα περί σοκολάτας. Πολλά από αυτά ιδιαιτέρως ενθουσιώδη, άλλα λιγότερο ενθουσιώδη.

Tο website του BMJ (Ιατρική Βρετανική Επιθεώρηση) του επίσημου ιατρικού περιοδικού της Αγγλίας αναφέρει μια μετανάλυση περί σοκολάτας που ενσωματώνει τις μεγαλύτερες μέχρι σήμερα μελέτες. Στις μελέτες αυτές περιλαμβάνονται 114.009 ασθενείς.

Από την ανάλυση των αποτελεσμάτων προκύπτει ότι ο κίνδυνος της καρδιακής προσβολής ή του εγκεφαλικού επεισοδίου ελαττώνεται περίπου κατά 30-40%. Συγκεκριμένα, αποδείχθηκε ότι τα καρδιαγγειακά επεισόδια ελαττώνονται κατά 37% ενώ τα εγκεφαλικά κατά 29%.

Η μετανάλυση έγινε από ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Καίμπριτζ και έδειξε ότι τα εξαιρετικά αυτά αποτελέσματα παρατηρήθηκαν όταν γινόταν κατανάλωση περισσότερη από 2 σοκολάτες την εβδομάδα και όχι σε χαμηλότερες ποσότητες.

Το εύρημα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν ληφθεί υπόψη ότι ορισμένοι άλλοι επιστήμονες σε μικρότερες μελέτες είχαν υποστηρίξει ότι και μικρές ποσότητες σοκολάτας έχουν εξίσου καλά αποτελέσματα, δεδομένου ότι οι μεγάλες ποσότητες σοκολάτας προδιέθεταν σε παχυσαρκία με όλα τα δυσάρεστα επακόλουθα.

Βέβαια και σε αυτή τη μεγάλη μελέτη βρέθηκε ότι και στους αρρώστους που ωφελήθηκαν παρατηρήθηκε αυξημένο ποσοστό παχυσαρκίας και σακχαρώδη διαβήτη των ενηλίκων (Τύπος 2).

Μια λύση, υποστηρίζουν οι ερευνητές, θα ήταν η αναζήτηση ενός νέου τύπου σοκολάτας με λιγότερη ζάχαρη και λιγότερο λίπος. Αυτό όμως είναι θέμα εμπορίου και όχι θέμα ιατρικής. Μέχρι τότε, αυτός που τρώει σοκολάτες καλό είναι να τρώει πάνω από 2 σοκολάτες την εβδομάδα σε κανονικό πρόγραμμα, προσέχοντας παράλληλα το βάρος του και το σάκχαρό του, κάνοντας ανάλογη προσαρμογή στη δίαιτά του.

Δεν μπορεί δηλαδή κάποιος να τρώει και σοκολάτες και διάφορα άλλα γλυκά σε συνδυασμό με λιπαρά φαγητά. Θα πρέπει να κάνει τις ανάλογες μεταβολές στο καθημερινό του διαιτολόγιο για να προσδοκά μόνο τα οφέλη της σοκολάτας.

Όμως, επί του θέματος αναπτύσσεται ένας σοβαρότερος επιστημονικός σκεπτικισμός που αφορά το όλον θέμα της προστασίας της καρδιάς. Εάν κάποιος ενδιαφέρεται να προστατεύσει την καρδιά του, η κατανάλωση σοκολάτας θα πρέπει να είναι ο τελευταίος τρόπος. Όλοι οι άλλοι τρόποι είναι αναμφισβήτητα πιο αποτελεσματικοί.

Η σωστή διατύπωση θα ήταν η εξής: Εάν σε κάποιον αρέσει να τρώει σοκολάτες, θα πρέπει να έχει υπόψη του με ποιο τρόπο να τις τρώει για να προστατεύσει την καρδιά του, αποφεύγοντας τους κινδύνους της παχυσαρκίας και του διαβήτη. Κάτι ανάλογο δηλαδή με ορισμένες ανόητες διαφημίσεις που παροτρύνουν να τρώτε γαλακτοκομικά εμπλουτισμένα με φυτικές στερόλες για να προστατέψετε την καρδιά σας. Αλίμονο σε αυτόν που παίρνει τοις μετρητοίς αυτές τις διαφημίσεις!!! Το ορθό μήνυμα θα ήταν:

Εάν θέλετε οπωσδήποτε να φάτε γαλακτοκομικά (βούτυρο, γάλα, γιαούρτι), τότε προτιμάτε αυτά που είναι εμπλουτισμένα με φυτικές στερόλες. Οι φυτικές στερόλες ελαττώνουν τη χοληστερίνη που προσλαμβάνει ο ανθρώπινος οργανισμός από τις τροφές και που με τίποτα δεν υπερβαίνει το 1/5 της ολικής χοληστερίνης και ιδιαίτερα της καταστροφικής.

Η ελάττωση κατά συνέπεια αυτής της χοληστερίνης των τροφών κατά 10-15% τίποτα ουσιαστικό δεν προσφέρει στην αντιμετώπιση της πάθησης που λέγεται υπερχοληστεριναιμία και που καταστρέφει όλες τις αρτηρίες του ανθρώπινου οργανισμού.

Τέλος, η μεγάλη αυτή μετανάλυση των εργασιών περί σοκολάτας δεν αποφαίνεται περί τους είδους της σοκολάτας (λευκή ή μαύρη) για τις οποίες έχει γίνει πολύ λόγος στη βιβλιογραφία. Ποια ωφελεί περισσότερο, η μαύρη (υγείας) ή η λευκή. Φαίνεται όμως ότι η περιεκτικότητα της κάθε σοκολάτας σε ζάχαρη και λίπη είναι ο παράγοντας εκείνος που παίζει αποφασιστικό ρόλο, γι’ αυτό και πρέπει να τυγχάνει της δέουσας προσοχής.


Πηγή: http://www.iatronet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πιο επικίνδυνο το σεξ στις διακοπές



Τα «παιχνίδια» στην άμμο θέλουν προσοχή.

Όχι σεξ και ερωτικά παιχνίδια στην άμμο το καλοκαίρι, χωρίς προφυλάξεις, καθώς δεκάδες είναι οι κίνδυνοι που καραδοκούν και μπορούν να επηρεάσουν την υγεία της γυναίκας, ακόμη και για το υπόλοιπο της ζωής της.

Με προσοχή λοιπόν και λαμβάνοντας τις απαραίτητες προφυλάξεις μπορείτε να χαρείτε τον έρωτα και τις διακοπές σας χωρίς δυσάρεστες επιπτώσεις.

Κι αυτό γιατί, τους καλοκαιρινούς μήνες παρατηρούμε πάντοτε κατακόρυφη αύξηση μολύνσεων στις γυναίκες που εκτέθηκαν χωρίς προφυλάξεις στα ερωτικά παιχνίδια στην άμμο.

Μάλιστα το γεγονός, ότι οι περισσότερες από τις μολύνσεις αυτές γίνονται αντιληπτές εβδομάδες ή και μήνες αργότερα, θα πρέπει να το γνωρίζει κάθε γυναίκα και να λαμβάνει τις ενδεδειγμένες προφυλάξεις.

Δυστυχώς, πολλές είναι εκείνες οι γυναίκες που αγνοούν το γεγονός ότι ο κίνδυνος μιας μόλυνσης δεν υπάρχει μόνο στην ευκαιριακή σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλακτικό, αλλά και στην έκθεση στην άμμο, στην θάλασσα, στην πισίνα, αλλά ακόμη και σε μια βρεγμένη πετσέτα.

Δεκάδες είναι οι κίνδυνοι που καραδοκούν να πλήξουν μια γυναίκα όταν αυτή θα αφεθεί το καλοκαίρι χωρίς προφυλάξεις στην ανεμελιά των διακοπών και στην αγκαλιά του ευκαιριακού ερωτικού συντρόφου της, της άμμου και της θάλασσας.

Συγκεκριμένα:
Από ερωτικό σύντροφο:
1. Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα:
- HPV (ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων), Χλαμύδια
– Έρπητας των γεννητικών οργάνων
– Σύφιλη, Γονόρροια ή Βλεννόρροια,
– AIDS, Ηπατίτιδες
Η χρήση προφυλακτικού προσφέρει μία καλή ασπίδα προστασίας για την αποφυγή τέτοιων λοιμώξεων χωρίς όμως να προστατεύει στο 100%. Οι επιπτώσεις των λοιμώξεων αυτών μπορεί να είναι παροδικές αλλά κάποιες φορές έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην μελλοντική γονιμότητα και ακόμα και στην ίδια την ζωή.

2. Ανεπιθύμητη κύηση
Οι ανεπιθύμητες κυήσεις αυξάνονται κατά τους θερινούς μήνες. Γι” αυτό, οι γυναίκες δεν θα πρέπει να βασίζονται μόνο στο προφυλακτικό (που έχει ένα ποσοστό 10-15% αποτυχίας στην αντισύλληψη), αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιούν αντισυλληπτικό χάπι, εφόσον επισκεφτούν τον γυναικολόγο τους (που έχει ποσοστό αποτυχίας μόνο 0,3% στον ένα χρόνο χρήσης).

Από την άμμο και τη θάλασσα:

Κολπίτιδες: Η συχνότερη αιτία οι μύκητες της άμμου και του νερού.
Συμπτώματα: αυξημένα κολπικά υγρά, ερεθισμός στην περιοχή των έξω γεννητικών οργάνων, κνησμός (φαγούρα), πιθανή ενόχληση κατά την σεξουαλική επαφή, οίδημα της περιοχής (πρήξιμο). Απλά μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται είναι: η αντικατάσταση του βρεγμένου μαγιό με ένα στεγνό (αμέσως μετά το μπάνιο), η χρήση βαμβακερών εσωρούχων ώστε να «αναπνέει» η περιοχή των έξω γεννητικών οργάνων, η αποφυγή χημικών και αποσμητικών στην περιοχή καθώς και η αποφυγή καθίσματος απευθείας στην άμμο.

Ουρολοιμώξεις: Παράγοντας, που ευνοεί την εμφάνιση μίας ουρολοίμωξης το καλοκαίρι, είναι η αυξημένη εφίδρωση που οδηγεί σε αφυδάτωση και συνεπώς σε μειωμένη αποβολή ούρων. Έτσι, τα ούρα λιμνάζουν για πολύ ώρα μέσα στην ουροδόχο κύστη και αναπτύσσονται μικροοργανισμοί. Η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ σε συνδυασμό κυρίως με την μειωμένη πρόσληψη νερού και άλλων υγρών ευνοεί την αφυδάτωση και κατ” επέκταση και την εμφάνιση της ουρολοίμωξης. Ο ρόλος της σωστής τήρησης των κανόνων υγιεινής είναι ίδιος με αυτόν στις κολπίτιδες.
Τα συμπτώματα μίας ουρολοίμωξης είναι ενόχληση ή και πόνος στην ουροδόχο κύστη κατά την ούρηση (δυσουρία), πόνος στην οσφυϊκή περιοχή δεξιά ή/και αριστερά της σπονδυλικής στήλης, δύσοσμα ούρα και εμφάνιση πυρετού. Για την πρόληψη μίας ουρολοίμωξης καλό είναι να καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες νερού, ώστε να αυξάνουμε την αποβολή των ούρων από την κύστη και να τηρούνται οι κανόνες τοπικής υγιεινής (τακτικό άλλαγμα μαγιό και εσωρούχων και επιμελής καθαρισμός των έξω γεννητικών οργάνων αμέσως μετά την θάλασσα). Όταν υποψιαζόμαστε την παρουσία μίας ουρολοίμωξης, η βασικότερη εξέταση είναι η γενική και η καλλιέργεια ούρων η οποία θα αποκαλύψει ποιό είναι το υπεύθυνο μικρόβιο, ώστε να δοθεί το καταλληλότερο αντιβιοτικό.

Η καλύτερη προστασία για μια γυναίκα είναι να ενημερωθεί πριν φύγει για διακοπές από τον γυναικολόγο της για όλους αυτούς τους κινδύνους ώστε να γνωρίζει και να είναι προετοιμασμένη όταν θα φτάσει στην παραλία.


Πηγή: http://www.iator.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πηγή ζωής ο ήλιος



Η εκτεταμένη χρήση αντηλιακών µε υψηλό δείκτη μειώνει τα ποσοστά βιταμίνης D
.
Αν και έχουµε εκπαιδευτεί να αποφεύγουµε τον ήλιο για τις βλάβες που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία στο δέρµα µας, ήρθε η ώρα να βάλουµε µέτρο στην αποφυγή του, γιατί ο ήλιος δεν χαρακτηρίζεται τυχαία «πηγή ζωής».

Ήδη από το 1995 το έγκυρο επιστηµονικό περιοδικό The Lancet φιλοξένησε δηµοσιεύµατα που επισήµαναν τα ιδιαίτερα χαµηλά ποσοστά εµφάνισης της βιταµίνης D στο αίµα των κατοίκων µεσογειακών χωρών όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία.

Η επισήµανση αυτή είχε ιδιαίτερη επιστηµονική αξία, δεδοµένου ότι η κύρια πηγή της βιταµίνης D είναι ο ήλιος, αφού η υπεριώδης ακτινοβολία είναι αυτή που µετατρέπει την προβιταµίνη D στο αίµα µας σε ενεργή βιταµίνη D.

Η ηλιόλουστη λοιπόν Μεσόγειος «έπασχε» και συνεχίζει να «πάσχει» από έλλειψη της βιταµίνης D, ενώ οι κάτοικοι των σκανδιναβικών χωρών, µε την περιορισµένη ετήσια ηλιοφάνεια, παρουσιάζουν ικανοποιητικά ποσοστά της συγκεκριµένης βιταµίνης στο αίµα.

Γιατί υποφέρουµε από έλλειψη της βιταµίνης D;

Πιθανή εξήγηση για τα χαµηλά ποσοστά βιταµίνης D στο αίµα των Ελλήνων είναι η αλλαγή του τρόπου ζωής που µας περιορίζει σε κλειστούς χώρους αλλά και η εκτεταμένη χρήση αντηλιακών µε ιδιαίτερα υψηλό δείκτη.

Περνάµε τον περισσότερο χρόνο µας µέσα στα σπίτια, στα αυτοκίνητα, στα γραφεία, σε εµπορικά κέντρα χειµώνα - καλοκαίρι και εφαρµόζουµε πλέον όλοι µας, µικροί - µεγάλοι, αντηλιακά µε ιδιαίτερα υψηλό δείκτη προστασίας.

Ένας ακόµη παράγοντας που πιθανολογείται ότι αναχαιτίζει την επίδραση του ήλιου στο σχηµατισµό της βιταµίνης D είναι η µόλυνση της ατµόσφαιρας, που εµποδίζει τη δράση της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Οι σκανδιναβικές χώρες, από την άλλη, που ζουν υπό το καθεστώς µειωµένης έως και ανύπαρκτης ηλιοφάνειας ορισµένους µήνες του χρόνου, φροντίζουν να εµπλουτίζουν τα τρόφιµά τους µε βιταµίνη D και «κυνηγούν» κυριολεκτικά τον ήλιο µε την πρώτη ευκαιρία, ενώ ενδεχοµένως να τρέφονται περισσότερο µε πολύ λιπαρά ψάρια και µουρουνόλαδο, µοναδική διατροφική πηγή της συγκεκριµένης βιταµίνης.

Ηµερήσια συνιστώµενη ποσότητα της D;

Το Ινστιτούτο Υγείας της Αµερικής αλλά και της Ευρώπης και η Αµερικανική Παιδιατρική Εταιρεία συνιστούν διπλασιασµό των µονάδων στα παιδιά από 200 µονάδες σε 400 µονάδες ηµερησίως, ενώ για τους ενήλικες η συνιστώµενη ηµερήσια δόση είναι 800 µε 1.000 µονάδες από 400 που ήταν το πρότερο καθεστώς.

Η D δεν έχει τοξικότητα και για υγιείς η ανώτερη ηµερήσια συνιστώµενη δόση φτάνει και στις 2.000 µονάδες.

Η ευεργετική η δράση της βιταµίνης D;

Τα τελευταία χρόνια δηµοσιεύονται ολοένα και περισσότερες επιδηµιολογικές µελέτες που τονίζουν τη σχεδόν επαναστατική δράση της βιταµίνης D στην πρόληψη αλλά και στην αντιµετώπιση ορισµένων ασθενειών, και µάλιστα χρόνιων, που απειλούν τη ζωή.

-Μυοσκελετικές Παθήσεις: Είναι ήδη γνωστή εδώ και χρόνια η συµβολή της D στην απορρόφηση του ασβεστίου για την πρόληψη και αντιµετώπιση της οστεοπόρωσης, αλλά το καινούργιο που έχει προστεθεί ως επιστηµονική γνώση είναι ότι η D βοηθά και την ενδυνάµωση του µυϊκού συστήµατος, γεγονός σηµαντικό για την αποφυγή πτώσεων που µπορούν να αποβούν µοιραίες για έναν οστεοπορωτικό ασθενή.

-Μορφές καρκίνου: Mελέτες σε γυναίκες µε καρκίνο µαστού έδειξαν ότι παρουσίαζαν χαµηλά επίπεδα βιταµίνης D.

Ανάλογες µελέτες έχουν γίνει και στον καρκίνο του προστάτη και του παχέος εντέρου, γεγονός που οδηγεί στο συµπέρασµα ότι η έλλειψή της αποτελεί παράγοντα κινδύνου.

Εκτός όµως από την προληπτική της δράση, φαίνεται πως η D εµποδίζει και τον πολλαπλασιασµό των καρκινικών κυττάρων.

-Αυτοάνοσα νοσήµατα: Η βιταµίνη D φαίνεται πως έχει ευεργετική επίδραση στο ανοσολογικό σύστηµα και εξαιτίας αυτής της δράσης βοηθά στην αντιµετώπιση παθήσεων όπως η ψωρίαση –η D χρησιµοποιείται ήδη στη φαρµακευτική αντιµετώπιση της νόσου–, η πολλαπλή σκλήρυνση, ο διαβήτης τύπου 1 και φλεγµονώδεις νόσοι του εντέρου (ελκώδης κολίτιδα, νόσος Crohn).

Αξίζει να σηµειωθεί πως χώρες µε µικρό γεωγραφικό πλάτος –το σηµείο 0 είναι στον Ισηµερινό– παρουσίασαν χαµηλά ποσοστά αυτοάνοσων παθήσεων όπως σκλήρυνση κατά πλάκας ή και διαβήτη τύπου 1 και αυτό στάθηκε η αφορµή για περαιτέρω επιδηµιολογικό έλεγχο.

-Λοιμώδεις νόσοι: Η D δρα και αντιµικροβιακά διότι προάγει τη σύνθεση µιας πρωτεΐνης που καταστρέφει τα µικρόβια, συµβάλλοντας έτσι στην αντιµετώπιση της φυµατίωσης αλλά και άλλων λοιµωδών νόσων.

-Υπέρταση - Καρδιαγγειακά: Η «δυναµική» των δράσεων της βιταµίνης D φαίνεται ανεξάντλητη, καθώς συντελεί στη µείωση της υπέρτασης και στην αντιµετώπιση της καρδιακής ανεπάρκειας.

Η κατάθλιψη και η σχιζοφρένεια συγκαταλέγονται επίσης στις ασθένειες που η βιταµίνη D βοηθά ή προλαµβάνει, ενώ η δυνατότητά της να προάγει την έκκριση της ινσουλίνης βοηθά και στην αντιµετώπιση του διαβήτη τύπου 2.

-Εγκυμοσύνη - γαλουχία: Έχει διαπιστωθεί πως τα νεογνά αλλά και τα βρέφη που θηλάζουν παρουσιάζουν χαµηλά ποσοστά βιταµίνης D στο αίµα εξαιτίας της χαµηλής περιεκτικότητας της D στο µητρικό γάλα.

Είναι λοιπόν απαραίτητη η προσθήκη της συγκεκριμένης βιταµίνης σε συµπληρώµατα ήδη από τη βρεφική ηλικία, αφού η επάρκειά της στον οργανισμό της εγκύου και του βρέφους έχει ευεργετική δράση στην ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Τα αντηλιακά µπλοκάρουν την D;

Τα αντηλιακά µε µεγάλο βαθµό προστασίας εµποδίζουν πλήρως τη δράση του ήλιου στο σχηµατισµό της D.

Σύµφωνα µε τους ειδικούς και σε συµφωνία µε τους δερµατολόγους, 10 µε 15 λεπτά έκθεσης στον ήλιο χωρίς αντηλιακό βοηθούν στην ενδεικνυόµενη ηµερήσια πρόσληψη της D για υγιείς χωρίς η έκθεση αυτή να δηµιουργεί κάποιο δερµατολογικό πρόβληµα.

Το χειµώνα που οι ακτίνες του ήλιου δεν είναι κάθετες, η έκθεση στον ήλιο είναι επιβεβληµένη χωρίς αντηλιακό για περισσότερο χρονικό διάστηµα.

Για τη µέτρηση της D στο αίµα υπάρχει ειδική εξέταση, η οποία δεν έχει ενταχθεί στο κρατικό τιµολόγιο. Το κόστος της είναι 40-50 ευρώ.


Διαβάστε περισσότερα...

Κέντρο θεραπείας για άτομα με άνοια στη Θεσσαλονίκη



Οι υπηρεσίες θα παρέχονται δωρεάν και θα λειτουργεί 2 φορές την εβδομάδα.

Κέντρο παροχής θεραπευτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών για άτομα που πάσχουν από άνοια και διαταραχές μνήμης καθώς και για τους φροντιστές τους θα λειτουργήσει από το Σεπτέμβριο στη Νέα Μαγνησία Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του δήμου Δέλτα και της Εταιρείας Μελέτης Νόσου Alzheimer και Αγγειακών Ανοιών Κεντρικής Μακεδονίας.

Το Κέντρο θα φιλοξενηθεί σε χώρο του Δημοτικού Διαμερίσματος και, όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος Δέλτα Γιώργος Γλώσσης, θα λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν μελλοντικά. Οι υπηρεσίες, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Νόσου Alzheimer και Αγγειακών Ανοιών Κεντρικής Μακεδονίας, καθηγητής γηριατρικής Δημήτρης Οικονομίδης, θα παρέχονται από ειδικευμένο προσωπικό , γιατρούς , ψυχολόγους, φυσικοθεραπευτές και εργοθεραπευτές.

Στο συμβουλευτικό Κέντρο θα παρέχεται δωρεάν νευροψυχική εκτίμηση και θεραπευτική παρέμβαση σε άτομα που πάσχουν από διαταραχές μνήμης και άνοια όπως θεραπείες ενδυνάμωσης νοητικών λειτουργιών και βελτίωσης προβληματικής συμπεριφοράς, θεραπείες μέσω τέχνης, ομαδική και ατομική δημιουργική απασχόληση, φυσικοθεραπείες και εργοθεραπείες. Επίσης θα παρέχονται υπηρεσίες απογευματινής κατ΄ οίκον φροντίδας, υποστήριξης και νοσηλείας ασθενών με άνοια. Θα υπάρχει ακόμη η δυνατότητα διασύνδεσης της οικογένειας με κοινωνικές υπηρεσίες δημόσιων φορέων όπως νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία ΚΑΠΗ και Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων.


Διαβάστε περισσότερα...

Κατάλαβε ότι έπρεπε να χάσει κιλά από μια φωτογραφία



Η Lucy είχε φτάσει να ζυγίζει 146 κιλά!

Λένε ότι τα κατοικίδια συχνά μοιάζουν με τους ιδιοκτήτες τους. Για την Lucy Insley όμως η συνειδητοποίηση αυτού ήταν μια δυσάρεστη υπενθύμιση!

Η 35χρονη γυναίκα που ζύγιζε 146 κιλά, συνειδητοποίησε ότι είχε… ξεφύγει με τα κιλά της, όταν είδε μια φωτογραφία της με το παχύσαρκο για τη ράτσα του σκυλάκι της και αντιλήφθηκε ότι… έμοιαζαν!

Αμέσως έλαβε δραστικά μέτρα και ξεκίνησε δίαιτα… τόσο η ίδια, όσο και η σκυλίτσα της Gracie!

Μέσα σε ένα χρόνο η ίδια έχασε 76 κιλά ενώ η Gracie είναι κατά 2 κιλά ελαφρύτερη!

«Δεν είχα καταλάβει πόσο πολύ είχα παχύνει μέχρι που είδα τη συγκεκριμένη φωτογραφία. Τρομοκρατήθηκα και συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να κάνω κάτι. Ήταν δύσκολα, αλλά τώρα νιώθω καλύτερα. Τώρα οι άνθρωποι με κοιτάνε αλλά για διαφορετικό λόγο» είπε η ίδια.







Διαβάστε περισσότερα...

Ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών στους μεσήλικες



Οι άνδρες «θύματα» της κρίσης.

Ο αριθμός των αυτοκτονιών και οι απόπειρες αυτοκτονίας παρουσιάζουν αυξητικό ρυθμό στους μεσήλικες άνδρες σε σχέση με τα υπόλοιπα ηλικιακά γκρουπ, αναφέρει πρόσφατη έρευνα.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Μεγάλης Βρετανία, οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης και η ύφεση έχουν μεγάλη επίδραση στους άνδρες, οι οποίοι εξαιτίας αυτής χάνουν τη δουλειά τους.

Οι αυτοκτονίες στους άνδρες άνω των 55 ετών έχουν αυξηθεί κατά 12% μέσα σε μια δεκαετία, ενώ οι πιθανότητες να αποπειραθεί ένας άντρας να αυτοκτονήσει είναι περισσότερες όταν εκείνος είναι 45 έως 54 ετών.

Οι ειδικοί ψυχικής υγείας εκτιμούν ότι οι άνδρες αυτοκτονούν σε μεγαλύτερο ποσοστό από τις γυναίκες. Επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι από τους 4.517 ανθρώπους που έθεσαν τέρμα στη ζωή τους τον περασμένο χρόνο στην Αγγλία, το 75% ήταν άνδρες.


Διαβάστε περισσότερα...

Ανοίγει ο πρώτος όροφος της Στοάς Αττάλου



Το κοινό θα μπορέσει να επισκεφτεί τον εκθεσιακό χώρο μετά από 30 χρόνια.

Ανοικτός για το κοινό μετά από 30 χρόνια θα είναι από αύριο Τετάρτη 18 Ιουλίου, ο εκθεσιακός χώρος στον πρώτο όροφο της Στοάς Αττάλου.

Η ανακαίνιση του χώρου και η έκθεση των γλυπτών στον όροφο της Στοάς αποτελούν τμήμα του έργου «Αναβιώνοντας την Αρχαία Αγορά, τον τόπο που γεννήθηκε η Δημοκρατία», το οποίο υλοποιήθηκε από την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών και την Α΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στο πλαίσιο του μέτρου Διαφύλαξης Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς που συγχρηματοδότησαν ο Χρηματοδοτικός Μηχανισμός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου 2004-2009 και το Υπουργείο Οικονομικών.

Το έργο, το οποίο περιλαμβάνει επίσης δράσεις ψηφιοποίησης και προβολής των ευρημάτων και του αρχειακού υλικού της Αρχαίας Αγοράς μέσω των νέων τεχνολογιών, θα παρουσιαστεί επίσημα στο κοινό τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Η έκθεση, η οποία περιλαμβάνει γλυπτά μικρής κλίμακας και, κυρίως, τη σημαντική συλλογή ρωμαϊκών πορτραίτων της Αθηναϊκής Αγοράς, διαρθρώνεται στις ακόλουθες ενότητες:

Ιδεαλιστικές μορφές θεών και κοινών θνητών (4ος-3ος αι. π.Χ.)

Τα αθηναϊκά εργαστήρια αναπαράγουν κλασικά έργα. Ρωμαϊκά αντίγραφα κλασικών έργων (1ος -2ος αι. μ.Χ.)
Ρωμαϊκά πορτραίτα πλούσιων αστών της Αθήνας, οι οποίοι εικονίζονται κατά τα αυτοκρατορικά πρότυπα (1ος- 2ος αι. μ.Χ.)

Η πόλη τιμά τους δημόσιους λειτουργούς. Πορτραίτα δημοσίων λειτουργών και κοσμητών στον τύπο της ερμαϊκής στήλης (2ος-3ος αι. μ.Χ.)

Ρωμαϊκά πορτραίτα ιδιωτών και επιφανών πολιτών της ρωμαϊκής Αθήνας (3ος αι. μ.Χ).

Συλλογές γλυπτών που κοσμούσαν τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της Ύστερης Αρχαιότητας, στα οποία συγκαταλέγονται γλυπτά από την Οικία Ω.

Εκτενή εισαγωγικά κείμενα υποστηρίζουν τις εκθεσιακές ενότητες και παρέχουν στον επισκέπτη τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την εξέλιξη της αττικής γλυπτικής από τον 4ο αιώνα π.Χ. έως την ύστερη αρχαιότητα.

Η έκθεση πλαισιώνεται από προπλάσματα των αρχαιολογικών χώρων της Αγοράς, της Ακρόπολης και της Πνύκας, τα οποία συμβάλλουν στην κατανόηση της αρχαίας αθηναϊκής τοπογραφίας.


Διαβάστε περισσότερα...