Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Μήνυμα φιλίας και πολιτισμού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Στη Γερμανία και πιο συγκεκριμένα, στις πόλεις Κολωνία και Φρανκφούρτη «ταξίδεψε» το πρόγραμμα “From Athens to London: Shape your Future” - το οποίο πραγματοποιείται από τη MKO «Μαθητιάδα» - λαμβάνοντας θερμή υποδοχή από νέους της χώρας, Έλληνες του απόδημου Ελληνισμού αλλά και νέους διαφόρων εθνικοτήτων, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι οι κοινοί στόχοι έχουν τη δυνατότητα να ενώσουν, αφήνοντας στην άκρη γεωπολιτικές και οικονομικές διαφορές.

Την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο μεγαλύτερο Ολυμπιακό Μουσείο της Γερμανίας, το «Μουσείο Αθλητισμού και Ολυμπιακών Αγώνων» οι εκπρόσωποι του προγράμματος “From Athens to London: Shape your Future” παρέδωσαν την ελιά (που είχαν παραλάβει από το Δήμο της Αθήνας) ως σύμβολο αλληλεγγύης, φιλίας αλλά και ανάδειξης αξιών.

«Για εμάς όλους τους Έλληνες οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν σταμάτησαν το 2004 αλλά μέσω της Μαθητιάδας συνεχίζονται κάθε χρονιά», τόνισαν οι εκπρόσωποι του προγράμματος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προξένησαν οι δηλώσεις του Δρ. Manfred Laemmer, καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθλητισμού της Κολωνίας και εκπροσώπου της Γερμανικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, ο οποίος δήλωσε: "η Ελλάδα θα πρέπει να επενδύσει εκ νέου στην ενδυνάμωση της τουριστικής βιομηχανίας και στην ανάδειξη του πολιτισμού της".



Το Σάββατο 14 Ιουλίου 2012, οι εθελοντές του προγράμματος φιλοξενήθηκαν στον ραδιοφωνικό σταθμό της Κολωνίας, «Westdeutscher Rundfunk», ενημερώνοντας τους ακροατές για το σκοπό του προγράμματος, που δεν είναι άλλος από το να ενώσει τις φωνές των νέων ξεπερνώντας τα σύνορα της Ελλάδας.

Γράφοντας το μήνυμά τους για ένα καλύτερο μέλλον στο www.facebook.com/ShapeUrFuture και προσκαλώντας τους φίλους τους να το ψηφίσουν, όλοι έχουν τη δυνατότητα να γίνουν μέλη της μεγάλης εθελοντικής παρέας της Μαθητιάδας, ενώνοντας τη φωνή τους με τους εκατοντάδες νέους που συμμετέχουν ήδη στο πρόγραμμα “From Athens to London: Shape Your Future”.

Επόμενοι σταθμοί του προγράμματος στο εξωτερικό μετά τη Γερμανία, θα είναι το Λονδίνο την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.