Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Από τις μπουνιές στις αγκαλιές


Ο άγριος καυγάς δυο φίλων μετατράπηκε σε… μεθυσμένη αγάπη.

Το παρακάτω βίντεο αποτελεί ίσως τον ορισμό της αντρικής φιλίας-στην ακραία του μορφή! Αρχικά, βλέπετε δυο άντρες να μαλώνουν, σε έναν… μεθυσμένο μεταμεσονύκτιο καυγά σε δρόμο της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Ο τσακωμός ωστόσο, έχει μια άλλη ευτυχή κατάληξη μιας και μετά τις γροθιές και τις κλωτσιές, οι δυο πρωταγωνιστές έπιασαν τις αγκαλιές.

Το βίντεο κατέγραψε ο φωτογράφος Rocco Avallone, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας της εν λόγω διένεξης που συνέβη κάτω από το σπίτι του. Το βίντεο ανέβηκε στο YouTube και φυσικά έγινε viral.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Πλημμύρισε» το Μόναχο από τρακτέρ


Περισσότεροι από 3.000 αγρότες διαδήλωσαν κατά της μείωσης των τιμών στο γάλα.

Περισσότεροι από τρεις χιλιάδες Γερμανοί γαλακτοπαραγωγοί διαδήλωσαν σήμερα στο Μόναχο (νότια) και 500 τρακτέρ πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της βαυαρικής πόλης καθώς ο κλάδος διεκδικεί τη στήριξη των κρατικών αρχών μπροστά στη ραγδαία μείωση της τιμής του γάλακτος.

ΜΟΝΑΧΟ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Την κινητοποίηση οργάνωσε η ομοσπονδία παραγωγών BDM και συμμετείχαν αγρότες που έφυγαν με τρακτέρ τους την 24η Αυγούστου από κάθε γωνιά της χώρας.

«Τώρα, φθάνει πια» ήταν το σύνθημα που αναγραφόταν στα πλακάτ ενώ οι διαδηλωτές έριξαν ληγμένο γάλα σε σκόνη στο πλήθος.

Λίγες ημέρες πριν από την έκτακτη ευρωπαϊκή σύνοδο στις Βρυξέλλες με θέμα τις τιμές των αγροτικών προϊόντων, η BDM κατήγγειλε «την αδράνεια και την αρνητική συμπεριφορά» της γερμανικής κυβέρνησης.

«Οι παραγωγοί πρέπει να υποστούν όλα εκείνα που η ελεύθερη αγορά τους ανάγκασε να υποστούν, εμείς δε μπορούμε να το αποδεχθούμε» δήλωσε σε ένα δελτίο τύπου ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Ρόμουαλντ Σάντερ.

Η BDM διεκδικεί την επιβολή ενός ανώτατου ορίου στην παραγωγή στην Ευρώπη. Καθώς είναι αδύνατη η διάθεσή τους στη ρωσική αγορά, λόγω του εμπάργκο που επιβλήθηκε σε βάρος της Μόσχας τον περασμένο χρόνο, και ενώ η ζήτηση από την Κίνα έχει υποχωρήσει, το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα αφθονούν στην Ευρώπη, κάτι που οδηγεί σε μία πραγματική κατάρρευση των τιμών. Η οργή των παραγωγών μετά τη Γαλλία όπου πραγματοποιήθηκαν δυναμικές κινητοποιήσεις στα τέλη Ιουλίου εξαπλώνεται και στη Γερμανία.

Ωστόσο η πρόταση του συνδικάτου BDM για την επιβολή πλαφόν δεν γίνεται αποδεκτή από όλους. «Αυτό ακριβώς είναι που δε χρειαζόμαστε» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο γενικός γραμματέας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας της βιομηχανίας γάλακτος EDA, Αλεξάντερ Άντον, εκτιμώντας ότι η υπερπαραγωγή δεν αφορά μόνο την Ευρώπη αλλά επίσης τη Νέα Ζηλανδία ή ακόμα και την Αργεντινή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μέχρι και 20 λεπτά το λίτρο πιο ακριβή η βενζίνη στα νησιά


Σημαντικές οι αποκλίσεις στις τιμές σε σύγκρισή με τα πρακτορεία της Αττικής.

Σημαντικές αποκλίσεις που φτάνουν μέχρι και τα 20 λεπτά το λίτρο, παρατηρούνται στη λιανική τιμή του υγραερίου κίνησης μεταξύ των πρατηρίων υγρών καυσίμων Αττικής και νησιωτικής χώρας, όπως προέκυψε από έρευνα της γενικής γραμματείας Εμπορίου.

Η διαφορά αυτή, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή και Εμπορίου Αντώνης Παπαδεράκης, μπορεί να οφείλεται σε κερδοσκοπία, σε μονοπώληση της αγοράς, σε προβλήματα του ανταγωνισμού που σχετίζονται με το κόστος μεταφοράς ή ακόμη και στη λειτουργία της ίδιας της αγοράς. Συγκεκριμένα, οι εκπτώσεις που δίνουν οι εταιρείες διανομής στα πρατήρια πώλησης υγρών καυσίμων δεν είναι ίδιες προς όλους, ενώ το ύψος της κατανάλωσης έχει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της συμφωνίας.

Σύμφωνα, πάντως, με τα πρώτα συμπεράσματα του υπουργείου, οι τιμές σε Κρήτη, Δωδεκάνησα, Ιόνιο, Κυκλάδες και Βόρειο Αιγαίο, φαίνεται να διαμορφώνονται ακριβότερα σε σχέση με την Αττική, τη στιγμή που οι εκτιμήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών για το κόστος μεταφοράς δεν δικαιολογούν τέτοια διαφορά που να φτάνει ακόμη και τα 20 λεπτά το λίτρο.

Αντίστοιχη διαφορά παρατηρείται και στην τιμή της βενζίνης με τη γενική γραμματεία να εκτιμά ότι η έρευνα των κοστολογικών στοιχείων των εταιρειών διανομής και μεταφοράς αποτελεί θέμα που ενδεχομένως θα πρέπει να διερευνηθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το υπουργείο έχει γίνει έρευνα σχετικά με τη μονοπώληση της αγοράς και την επίπτωση αυτής της κατάστασης στη διαμόρφωση των λιανικών τιμών.

Συγκεκριμένα, έχει συγκεντρώσει τα στοιχεία για τον αριθμό των πρατηρίων που πωλούν υγραέριο πανελληνίως, ενώ, παράλληλα, έχει ζητήσει στοιχεία και από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, στο οποίο υπάγεται η αδειοδότηση των επιχειρήσεων που ασχολούνται με το συγκεκριμένο χώρο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η γυναικολόγος που σόκαρε με τη selfie σε αίθουσα εξέτασης


Κινδυνεύει με τιμωρία.

Οι selfies και το διαδίκτυο είναι ίσως ένα επικίνδυνο χόμπι. Αν κοιτάξετε καλά τη φωτογραφία, θα δείτε μια γιατρό, γυναικολόγο για την ακρίβεια, η οποία εξετάζει μια έγκυο γυναίκα και ταυτόχρονα, ποζάρει χαμογελαστή για μια selfie!

Το σοκαριστικό είναι ότι με το ένα χέρι φροντίζει τη γυναίκα, και με το άλλο σχηματίζει το σήμα της νίκης… Αν και η εικόνα δεν τραβήχτηκε από την ίδια τη γιατρό, εντούτοις είναι ένα τρανό παράδειγμα για το τι εστί ακατάλληλη αυτοφωτογραφία, και δεν τιμά το ιατρικό επάγγελμα.

Η γιατρός, όπως αποδείχθηκε, εργάζεται στο Νοσοκομείο «Johor Bahru hospital» στη Μαλαισία και ήδη έχουν κινηθεί διαδικασίες για την τιμωρία της.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παράνομο ζευγαράκι μαστιγώθηκε δημόσια στο Αφγανιστάν


Στον καθένα τους είχε επιβληθεί η ποινή των 100 χτυπημάτων.

Ένας άνδρας και μία γυναίκα από την Καμπούλ, που κρίθηκαν ένοχοι για μοιχεία, μαστιγώθηκαν σήμερα δημοσίως, μπροστά σε ένα πλήθος που φωτογράφιζε και βιντεοσκοπούσε την τιμωρία τους.

Οι δημόσιες μαστιγώσεις και οι εκτελέσεις ήταν συνηθισμένο φαινόμενο στο Αφγανιστάν την εποχή των Ταλιμπάν οι οποίοι εφάρμοζαν τον ισλαμικό νόμο, τη σαρία, στη σκληρότερη μορφή του μεταξύ 1996-2001. Σήμερα πλέον, δεκαπέντε χρόνια μετά την ανατροπή τους, τέτοιου είδους τιμωρίες είναι σπάνιες.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση από την επαρχία Γκορ, στο δυτικό Αφγανιστάν, διακρίνονται μια γυναίκα ντυμένη με μπούρκα και ένας άνδρας που μαστιγώνονται από έναν άνδρα με τουρμπάνι, περιτριγυριεμένοι από ένα πλήθος ανδρών. Οι δύο «μοιχοί» παραμένουν σκυμμένοι καθ' όλη τη διάρκεια της τιμωρίας τους αλλά δεν ακούγονται φωνές ή κλάματα. Στον καθένα τους είχε επιβληθεί η ποινή των 100 χτυπημάτων.

«Είχαν (εξωσυζυγικές) σχέσεις πριν από πολύ καιρό, όμως συνελήφθησαν τώρα. Η τιμωρία τους βασίζεται στη σαρία και θα δώσει ένα μάθημα στους υπόλοιπους» είναι ένας εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας, Σίμα Τζοβέντα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έκανε κανένα σχόλιο για την υπόθεση. Η κυβέρνηση του Αφγανιστάν γενικά δεν εφαρμόζει τη σαρία και καταδικάζει τις μαστιγώσεις και τους λιθοβολισμούς που γίνονται κυρίως σε περιοχές οι οποίες είναι υπό τον έλεγχο των ανταρτών Ταλιμπάν.

Στις αρχές του μήνα πέντε άνθρωποι συνελήφθησαν στον βορρά επειδή μαστίγωσαν έναν άνδρα και την κόρη του, κατηγορώντας τους για ληστεία. Τον Μάιο ένα πλήθος ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου μια γυναίκα στην Καμπούλ, με την κατηγορία ότι είχε κάψει ένα Κοράνι. Η κατηγορία αποδείχτηκε τελικά ψευδής και ορισμένοι από τους συμμετέχοντες στην επίθεση συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αγωνιούν 145.000 άπιστοι Έλληνες


145.000 Έλληνες έχουν χάσει τον ύπνο τους στη σκέψη και μόνο ότι οι σεξουαλικές τους προτιμήσεις θα αποκαλυφθούν. Και πώς να μην τρέμουν όταν με το πάτημα μερικών κουμπιών μπορούν να ρεζιλευτούν όχι μόνο στα πεθερικά, αλλά στο σόι και τη γειτονιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν «σπάσει» τα τηλέφωνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από τους παντρεμένους και τις παντρεμένες που κινδυνεύουν να διαπομπευτούν.

Δείτε το βίντεο από το Star




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Με το φορτηγό στον φούρνο για να τιμωρήσει τον... φούρναρη


Την εισβολή ενός φορτηγού σε ένα αρτοποιείο κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας. Ο οδηγός ο οποίος είχε λογομαχήσει νωρίτερα με τον ιδιοκτήτη του αρτοποιείου και τους υπαλλήλους, όρμησε με το φορτηγό του μέσα στο κατάστημα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μία ηλικιωμένη.

Δείτε το βίντεο από τον Alpha




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εντοπίστηκε νεκρός ο αναρριχητής στον Όλυμπο


Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση διάσωσης ενός 40χρονου στον Όλυμπο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα lefteria.blogspot.gr, ο αναρριχητής εντοπίστηκε νεκρός παρά τις προσπάθειες της ομάδας διάσωσης. Ο 40χρονος έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο κενό την ώρα που μαζί με την παρέα του πραγματοποιούσαν αναρριχητική διαδρομή σε ένα από τα πιο δύσκολα και απαιτητικά πεδία στην Ελλάδα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θεσσαλονίκη: Ποιοι δρόμοι κλείνουν λόγω ΔΕΘ


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της 80ης ΔΕΘ, των παράλληλων εκδηλώσεων, ομιλιών και των προγραμματισμένων διαδηλώσεων, ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Από αύριο στις 6 το πρωί έως τις 2 το απόγευμα της Κυριακής, απαγορεύεται η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων στην οδό Εθνικής Αμύνης, στο τμήμα της από την οδό Αγίου Δημητρίου μέχρι την Πλατεία Συντριβανίου.

Σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση στάσης και στάθμευσης των οχημάτων στην οδό Εγνατία, στο τμήμα της από την οδό 3ης Σεπτεμβρίου μέχρι την Πλατεία Συντριβανίου. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση οι οδηγοί καλούνται να απομακρύνουν τα οχήματά τους από τους παραπάνω δρόμους, ενώ ζητείται η κατανόηση των πολιτών για τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίσουν στην καθημερινή τους δραστηριότητα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Τετάρτη


Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (www.civilprotection.gr), για αύριο Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:



• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Εύβοια και Σκύρος)

• Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένων των Κυθήρων)

• Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία, Αχαΐα, Ηλεία, Λακωνία)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ασφαλιστικό: Oλα τα σενάρια για συντάξεις και εισφορές


Τις προτάσεις τους για ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2016 και θα αφορά στο σύνολο των ασφαλισμένων και συνταξιούχων αναμένεται να καταθέσουν τα μέλη της επιτροπής σοφών που συνεδριάζουν, παρά τις πολιτικές εξελίξεις.

Τα 12 μέλη της επιτροπής έχουν δεσμευθεί να καταθέσουν στην όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, ολοκληρωμένη πρόταση για ένα νέο, δημοσιονομικά βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα, την αναλογιστική προβολή που θα αποδεικνύει την βιωσιμότητα αυτή, αλλά και το προτεινόμενο σχέδιο νόμου.

Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται προτάσεις που οδηγούν στην μείωση των συντάξεων και θα ισχύσουν για τους ήδη συνταξιούχους, καθώς βασική μνημονιακή δέσμευση που δεν επιδέχεται ισοδύναμα, είναι η μείωση της κρατικής συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1,9% του ΑΕΠ, έως το 2018, ήτοι κατά περίπου 3,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να κατατεθούν θέσεις που κατά καιρούς έχουν δημοσιοποιηθεί από τα μέλη της επιτροπής και αφορούν για παράδειγμα την επί τω χείρω τροποποίηση του νόμου 3863 του 2010, ώστε οι συντάξεις για όλους όσους συνταξιοδοτηθούν από το 2015 και μετά, να χορηγούνται με βάση τις εισφορές ολόκληρου του εργασιακού βίου και χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης.

Να σημειωθεί ότι ο γνωστός νόμος Λοβέρδου - Κουτρουμάνη προβλέπει ευνοϊκότερο, διπλό τρόπο υπολογισμού των συντάξεων για τους παλαιούς ασφαλισμένους.

Η πρόταση αυτή, σύμφωνα με το Euro2day.gr, έρχεται να συνδεθεί με την πρόβλεψη που υπάρχει στο 3ο Μνημόνιο και αποτελεί πάγια θέση των πιστωτών, για ενίσχυση της ανταποδοτικότητας των παροχών με τις εισφορές και στόχο να εξαλειφθούν τα αντικίνητρα στην ασφάλιση.

Οι δανειστές κόβουν στη μέση τα εφάπαξ

Μεταξύ των προτάσεων, δεν αποκλείεται να περιληφθεί και αυτή για εισαγωγή μιας «παραφορολογικής επιβάρυνσης υπέρ της Κοινωνικής Ασφάλισης» είτε στην κατανάλωση (για παράδειγμα στη βενζίνη, το αλκοόλ, τα τσιγάρα ή σε άλλα προϊόντα), είτε στο εισόδημα.

Πρόκειται για έναν τρόπο εξεύρεσης νέων πηγών χρηματοδότησης του συστήματος, κυρίως σε περιόδους υψηλής ανεργίας και χαμηλών εισοδημάτων και συνδέεται με το σχέδιο που είχε στο συρτάρι της η απελθούσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την επιβολή εισφοράς, μέσω της φορολόγησης για να αυξηθούν τα έσοδα προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Παράλληλα, αναζητούνται και νέοι πόροι από τα τυχερά παιχνίδια αλλά και τα μελλοντικά έσοδα από την αξιοποίηση φυσικού πλούτου της χώρας, όπως οι υδρογονάνθρακες.

Αναφορικά με το σκέλος της εισφοράς μέσω της φορολογίας, η πρόταση εστιάζει στο να επιβληθεί μόνο σε όσους έχουν υψηλά εισοδήματα.

Σημαντικό ρόλο στο νέο σύστημα εκτιμάται ότι θα διαδραματίσει η συμπληρωματική ασφάλιση.

Για το λόγο αυτό, μεταξύ των προτάσεων αναμένονται και αυτές που θα προβλέπουν κίνητρα για την επαγγελματική ασφάλιση, ιδιαίτερα εάν προκριθεί η πρόταση που έχει ήδη περιγράψει στους ειδικούς ο απελθών υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και αφορά στη συγχώνευση της κύριας ασφάλισης με την επικουρική.

Παράλληλα, κατά τη σημερινή, πρώτη ουσιαστική συνάντηση της 12μελούς επιτροπής, αναμένονται εισηγήσεις για τον απόλυτο διαχωρισμό της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης από το συνταξιοδοτικό σύστημα και την κάλυψη του συνόλου των πολιτών από το σύστημα υγείας, το οποίο θα χρηματοδοτείται από τη γενική φορολογία.

Στο θέμα των εισφορών, ειδικά των αυτοαπασχολούμενων, η διασύνδεση των εισφορών με τον τζίρο των επιχειρήσεων ή το πραγματικό εισόδημα των ασφαλισμένων διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο.

Αντίστοιχη πρόβλεψη υπάρχει στο 3ο Μνημόνιο, ενώ και στο παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνεται ως πρόταση, προκειμένου να υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια στο ύψος των εισφορών (αύξηση για τα υψηλά εισοδήματα - μείωση για τα χαμηλά).


Πηγή: http://www.real.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χωρίς νερό κινδυνεύει να μείνει η Ζάκυνθος


Τον κίνδυνο να μείνει η Ζάκυνθος χωρίς νερό τις επόμενες ημέρες αντιμετωπίζει η ΔΕΥΑΖ, λόγω της μεγάλης οφειλής προς τη ΔΕΗ, η οποία, την Δευτέρα, έκανε γνωστό ότι προχωρά άμεσα σε διακοπή ηλεκτροδότησης στα αντλιοστάσια.

Εδώ και αρκετό καιρό, η διοίκηση της ΔΕΥΑΖ έχει κάνει έκκληση στους δημότες να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους για να μπορέσει να πληρώσει τη ΔΕΗ, αλλά η γενικότερη οικονομική κατάσταση δεν βοηθά κανέναν. Η ΔΕΥΑΖ έχει ασκήσει πιέσεις και έχει διακόψει την παροχή νερού σε πολίτες που δεν πληρώνουν, αλλά το πρόβλημα παραμένει.

Χθες, έγινε γνωστό στον δήμο ότι η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε διακοπή ηλεκτροδότησης στα αντλιοστάσια από σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου, επειδή δεν έχουν τηρηθεί οι συμφωνίες και οι διακανονισμοί.

Αυτήν τη στιγμή πραγματοποιείται σύσκεψη στο δημαρχείο, στην οποία συμμετέχουν ο δήμαρχος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ και οι νομικοί σύμβουλοι για να βρουν τρόπους αντιμετώπισης του θέματος, καθώς η τουριστική περίοδος συνεχίζεται.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πάνω από 13.000 τα κενά στο παρά 5' της σχολικής χρονιάς


Περισσότερα από 13 χιλιάδες είναι τα κενά στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και της ειδικής αγωγής, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας που επικαλείται ο αιρετός του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Βασίλειος Παληγιάννης.

Ο κ. Παληγιάννης αναφέρει ότι στον συγκεκριμένο αριθμό δεν έχουν συνυπολογιστεί τα επιπλέον κενά που δημιουργήθηκαν μετά τις αποσπάσεις. Εάν μάλιστα προστεθούν και οι ελλείψεις σε προσωπικό στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπου ακόμη δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, τότε πιθανό τα κενά να φτάνουν και στις δύο βαθμίδες τις 20.000.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τα 10.036 κενά στα σχολεία της πρωτοβάθμιας λείπουν αυτήν τη στιγμή 3.640 δάσκαλοι, 1.661 νηπιαγωγοί και 4.735 καθηγητές ειδικοτήτων. Από αυτούς οι περισσότεροι είναι καθηγητές Αγγλικής Γλώσσας (1.161), Εικαστικής Αγωγής (1.019), Θεατρολόγων (806) και Φυσικής Αγωγής (793).

Τα κενά πάντως φαίνεται πως είναι αυξημένα σε ορισμένες περιοχές της χώρας στις οποίες θα πρέπει να γίνουν και οι περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών. Βάσει λοιπόν των αναλυτικών στοιχείων του υπουργείου Παιδείας που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Παληγιάννης, 761 είναι τα κενά στο Ηράκλειο Κρήτης, 650 στον Πειραιά, 494 στην Αιτωλοακαρνανία, 486 στις Κυκλάδες, 465 στη Δυτική Αττική, 411 στην Αχαΐα, 279 στην Εύβοια και 274 στα Χανιά.



«Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία είναι το γεγονός πως έως σήμερα κανείς δεν γνωρίζει πότε θα προσληφθούν αναπληρωτές για την κάλυψη των κενών και πόσα κενά μπορούν να καλυφθούν με βάση τις πιστώσεις που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο» αναφέρει ο κ. Παληγιάννης, προσθέτοντας πως η έλλειψη προγραμματισμού, υπεύθυνης και σοβαρής εκπαιδευτικής πολιτικής από την απελθούσα πολιτική ηγεσία, έχει ως αποτέλεσμα «να ζούμε ένα θρίλερ χωρίς προηγούμενο».

Πιστώσεις

Μάλιστα, ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ απευθύνει έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συμφωνήσουν για την εξασφάλιση πιστώσεων για προσλήψεις αναπληρωτών αλλά κυρίως για μόνιμους διορισμούς στη δημόσια εκπαίδευση, λέγοντας πως «είναι σχεδόν βέβαιο πως στις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα Αγιασμού και έναρξης του νέου διδακτικού έτους, το κουδούνι δεν πρόκειται να χτυπήσει σε πολλά σχολεία».

Κατά τα λοιπά, έγγραφο με το οποίο δίνονται διευκρινίσεις σχετικά με την ανάληψη υπηρεσίας των εκαπιδευτικώνέστειλε η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας Ευφροσύνη Κιάου προς τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, εφόσον έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταθέσεων και η α' φάση αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, δύνανται να αναλάβουν υπηρεσία είτε στη Διεύθυνση μετάθεσης ή απόσπασης -εφόσον δύνανται να προσέλθουν σε αυτήν- είτε στη Διεύθυνση οργανικής προέλευσης. Στη δεύτερη περίπτωση οι διευθυντές εκπαίδευσης οφείλουν να ενημερώσουν σχετικά τις αρμόδιες Διευθύνσεις.

Αναφορικά με τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας των οποίων ολοκληρώθηκε η διαδικασία απόσπασης, θα ενεργήσουν κατά τα ανωτέρω. Για όσους εκκρεμεί η διαδικασία των αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, θα αναλάβουν στην οργανική τους θέση εφόσον δύνανται να προσέλθουν σε αυτήν, άλλως στην πλησιέστερη της διαμονής τους Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Την ανάληψη αυτή οι διευθυντές εκπαίδευσης οφείλουν να αποστείλουν στην οργανική θέση των εκπαιδευτικών με κάθε πρόσφορο τρόπο. Τέλος, όσοι αποσπάστηκαν σε υπηρεσίες ή φορείς του υπουργείου Παιδείας, θα αναλάβουν υπηρεσία στη θέση απόσπασης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μέχρι το μεσημέρι δεν είχε φθάσει η έγκριση του αιτήματος του Παιδείας


Συγκροτήθηκε η τριμελής επιτροπή.

H ειδική τριμελής επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών συγκροτήθηκε αλλά δεν είχε φθάσει μέχρι σήμερα το μεσημέρι η έγκριση για το αίτημα εξαίρεσης από την απαγόρευση υπηρεσιακών μεταβολών, όπως ενημερώνει ο αιρετός στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριος Κορδής.

Σε περίπτωση που η έγκριση φθάσει αύριο Τετάρτη το ΚΥΣΔΕ θα συνεδριάσει άμεσα για τη συζήτηση επί των γενικών αποσπάσεων και την ανακοίνωσή τους μετά την υπογραφή από την αρμόδια υπουργό.

Σύμφωνα με τον κ. Κορδή οι ενεργές αιτήσεις απόσπασης είναι 4870. Είναι προφανές ότι αφού μιλάμε για την Α΄ κύρια φάση αποσπάσεων, η αποδέσμευση των εκπαιδευτικών θα πρέπει να γίνει άμεσα! «Εξάλλου για να γίνει ουσιαστική επικαιροποίηση των κενών για προσλήψεις αναπληρωτών θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι αποσπάσεις, να γίνουν συνολικά οι τοποθετήσεις σε ΠΥΣΕ/ΠΥΣΠΕ και στη συνέχεια να ζητηθούν τα εναπομείναντα κενά» όπως γράφει ο αιρετός.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χαμηλές βάσεις εισαγωγής για τους Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας Θράκης


Χαμηλές και για τους Κεφαλλονίτες.

Σε 493 ανέρχονται φέτος οι επιτυχόντες όλων των κατηγοριών των Ελλήνων πολιτών της μουσουλμανικής μειονότητας Θράκης, όπως προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας. Σημειώνουμε ότι υπήρξαν και αρκετές κενές θέσεις. Στην κατηγορία του 90% ΓΕΛ-ΕΠΑΛΒ από τις 441 θέσεις καλύφθηκαν οι 379.

Για ακόμη μια χρονιά οι βάσεις εισαγωγής ήταν αρκετά χαμηλές. Όπως φαίνεται και από τον πίνακα που ακολουθεί στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο ΕΜΠ η βάση διαμορφώθηκε (μια θέση) στα 6.519 μόρια, ενώ στη Νομική Κομοτηνής χρειάστηκαν 12.932 μόρια και στην Ιατρικών Ιωαννίνων 14.884 μόρια.

ΝΟΜΙΚΗΣ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ)ΔΗΜ ΠΑΝ ΘΡΑΚΗΣ90% ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ12.932
ΝΟΜΙΚΗΣ (ΑΘΗΝΑ)ΕΚΠΑ90% ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ12.232
ΝΟΜΙΚΗΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)ΑΠΘ90% ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ12.566
ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ)ΠΑΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ90% ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ14.884
ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΠΑΤΡΑ)ΠΑΝ ΠΑΤΡΩΝ90% ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ13.827
ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ)ΔΗΜ ΠΑΝ ΘΡΑΚΗΣ90% ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ17.607
ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)ΠΑΝ ΚΡΗΤΗΣ90% ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ14.272
ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΛΑΡΙΣΑ)ΠΑΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ90% ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ14.499
ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΑΘΗΝΑ)ΕΚΠΑ90% ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ17.419
ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)ΑΠΘ90% ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ17.871
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΑΘΗΝΑ)ΕΚΠΑ90% ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ12.146
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)ΑΠΘ90% ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ12.502
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΑΘΗΝΑ)ΕΜΠ90% ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ6.458
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)ΑΠΘ90% ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ13.534
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)ΑΠΘ90% ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ15.490
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΑΘΗΝΑ)ΕΜΠ90% ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ6.519
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΞΑΝΘΗ)ΔΗΜ ΠΑΝ ΘΡΑΚΗΣ90% ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ12.475
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΠΑΤΡΑ)ΠΑΝ ΠΑΤΡΩΝ90% ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ6.474

Οι σχολές με τις υψηλότερες και χαμηλότερες βάσεις

Η σχολή που είχε την υψηλότερη βάση για την κατηγορία των Ελλήνων πολιτών μουσουλμανικής μειονότητας ήταν η Ιατρική Θεσσαλονίκης με 17.871 μόρια ενώ η χαμηλότερη βάση διαμορφώθηκε στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά με 1.067 μόρια. Όπως μπορεί να δει κανείς και στις βάσεις που έχουν αναρτηθεί υπήρχαν υποψήφιοι που εισήχθησαν σε πανεπιστημιακά τμήματα με μέσο όρο βαθμολογίας μαθημάτων λίγο πάνω από το 1 ενώ πολλοί πέτυχαν με μέσους όρους κάτω από τη βάση του 10.

Οι δέκα σχολές με την υψηλότερη βάση εισαγωγής

ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)ΑΠΘ90% ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ17.871
ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ)ΔΗΜ ΠΑΝ ΘΡΑΚΗΣ90% ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ17.607
ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΑΘΗΝΑ)ΕΚΠΑ90% ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ17.419
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)ΑΠΘ90% ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ16.589
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)ΑΠΘ90% ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ15.490
ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ)ΠΑΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ90% ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ14.884
ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)ΑΠΘ90% ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ14.638
ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΛΑΡΙΣΑ)ΠΑΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ90% ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ14.499
ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)ΠΑΝ ΚΡΗΤΗΣ90% ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ14.272
ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΠΑΤΡΑ)ΠΑΝ ΠΑΤΡΩΝ90% ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ13.827

Οι δέκα σχολές με τη χαμηλότερη βάση εισαγωγής
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. (ΧΑΛΚΙΔΑ)ΤΕΙ  ΣΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ90% ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ2.118
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Τ.Ε. (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ90% ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ2.024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ)ΠΑΝ ΚΡΗΤΗΣ90% ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ2.022
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΛΙΚΩΝ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)ΠΑΝ ΚΡΗΤΗΣ90% ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ1.986
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ Τ.Ε. (ΡΕΘΥΜΝΟ)ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ90% ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ1.936
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΠΕΙΡΑΙΑΣ)ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ90% ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ1.869
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Τ.Ε. (ΣΠΑΡΤΗ)ΤΕΙ ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ90% ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ1.812
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ (ΚΟΡΙΝΘΟΣ)ΠΑΝ ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ90% ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ1.758
ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Τ.Ε.  (ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ)ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣ90% ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ1.401
ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΠΕΙΡΑΙΑΣ)ΠΑΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ90% ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ1.067

Ποιοι εντάσσονται στην κατηγορία των Ελλήνων πολιτών μουσουλμανικής μειονότητας

"Στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων των προερχομένων από την Μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης εντάσσεται ο Έλληνας πολίτης που, σωρευτικώς:
α) είναι μουσουλμάνος το θρήσκευμα,
β) έλκει την καταγωγή του από πρόσωπα ανήκοντα στην μειονότητα αυτή και
γ) είναι εγγεγραμμένος στα δημοτολόγια δήμου της Θράκης ή άλλου δήμου της χώρας κατόπιν μετεγγραφής εκ του δήμου της Θράκης".

Τα παραπάνω αναφέρονται σε γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους μετά από ερώτηση του Υπουργείου Παιδείας για το αν έχει το δικαίωμα ένταξης στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων της μουσουλμανικής μειονότητας μαθήτρια που δεν είναι μουσουλμάνα στο θρήσκευμα αλλά είναι εγγεγραμμένη στα δημοτολόγια του δήμου Ιάσμου και ο πατέρας της είναι Έλληνας πολίτης της μουσουλμανικής μειονότητας.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται στη γνωμοδότηση ότι δεν δύναται να υπαχθεί στην ειδική κατηγορία των Ελλήνων πολιτών της Μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης υποψήφιος, ο οποίος, αν και έλκει την καταγωγή από την Μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, ως απόγονος Έλληνα πολίτη της μειονότητας αυτής, δεν είναι μουσουλμάνος το θρήσκευμα.

Μεταξύ των άλλων επισημαίνεται στη γνωμοδότηση ότι η εισαγωγή των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση πρέπει να στηρίζεται σε αμιγώς ακαδημαϊκά κριτήρια και να είναι σύμφωνη με τις αρχές της ισότητας, της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας και της σταδιοδρομίας εκάστου, ανάλογα με την προσωπική αξία και ικανότητά του (βλ. Ολ. Σ.τ.Ε 987/2013).

Τι ανέφερε σε απάντησή του στη Βουλή το 2013 ο τότε υφυπουργός Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας όσον αφορά το σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, λαμβάνει μέριμνα για την ειδική μεταχείριση κατηγοριών όπως οι Πολύτεκνοι, Τρίτεκνοι, Έλληνες του εξωτερικού, Αλλοδαποί-αλλογενείς καθώς και «Έλληνες Πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης». Τα παραπάνω αναφέρει σε έγγραφό του το 2013 ο τότε υφυπουργός Παιδείας σε σχετική ερώτηση στη βουλή για το ευνοϊκό καθεστώς εισαγωγής στα ΑΕΙ των μουσουλμάνων.

Το Υπουργείο στο έγγραφό του αναφέρει ότι οι υποψήφιοι της εν λόγω κατηγορίας κρίνονται πρώτα ως υποψήφιοι της γενικής σειράς για το σύνολο των θέσεων που διαγωνίζονται και οι υπόλοιποι υποψήφιοι και σε περίπτωση που δεν εισάγεται στο τμήμα πρώτης επιλογής κρίνεται ως υποψήφιος της ειδικής κατηγορίας «Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι της ειδικής κατηγορίας «Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης» έχουν δικαίωμα πρόσβασης , σε ποσοστό 0,5%, στα τμήματα των ΑΕΙ, ΑΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ εκτός των τμημάτων Κοινωνικής Θεολογίας, Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας , Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες καθώς και τα τμήματα Θεολογίας. Ειδικά στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης προβλέπονται επιπλέον 15 θέσεις.

Σημειώνεται ότι το θρήσκευμα δεν αποτελεί το μοναδικό κριτήριο αλλά λαμβάνεται υπόψη σε συνδυασμό με άλλα κριτήρια όπως η ελληνική υπηκοότητα, εντοπιότητα στη Θράκη, μέλος μειονότητας τα οποία καθιστούν διακριτή μια ιδιαίτερη ομάδα. Η ένταξη της συγκεκριμένης ομάδας σε «ειδική κατηγορία», όπως και η γενικότερη ιδιαίτερη αντιμετώπιση των ειδικών κατηγοριών για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αποσκοπεί, ακριβώς στην αντιμετώπιση των ιδιαιτεροτήτων της κάθε κατηγορίας στο πλαίσιο των συνταγματικών αρχών.

Στο έγγραφό γίνεται αναφορά στο άρθρο 16 παρ.2 του Συντάγματος για την Παιδεία, σύμφωνα με το οποίο το Κράτος ενισχύει αυτούς που έχουν ανάγκη από βοήθεια ή ειδική προστασία ανάλογη με τις ικανότητές τους.

Αναλυτικά οι βάσεις των Ελλήνων πολιτών της μουσουλμανικής κοινότητας της Θράκης

Χαμηλές οι βάσεις για τους Κεφαλλονίτες

Σήμερα ανακοινώθηκαν και οι βάσεις των Κεφαλλονιτών με βάση το άρθρο 36 του νόμου 4327/2015. Στην κατηγορία του 90% υπήρξαν 230 εισακτέοι ενώ και εδώ είχαμε χαμηλές βάσεις. Για παράδειγμα στη Νομική Κομοτηνής η βάση διαμορφώθηκε στα 15.754 μόρια ενώ στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης στα 13.806 μόρια.

Στο άρθρο 36 αναφέρονταν ότι ειδικά και μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2015−2016, στους υποψηφίους που υπέβαλαν σε Λύκεια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Κεφαλληνίας Αίτηση−Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων ή των Επαγγελματικών Λυκείων, προβλέπονται θέσεις επιπλέον του αριθμού εισακτέων για την εισαγωγή τους σε σχολές, τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των ΤΕΙ, και της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε..

Οι θέσεις αυτές καταλαμβάνονται από τους ανωτέρω υποψηφίους, εφόσον δεν επιλέγονται κατά πρώτον για τις θέσεις της περίπτωσης i της παρ. 11β του άρθρου 59 του ν. 3966/2011 (Α’ 118). 3. Οι θέσεις αυτές ορίζονται ως εξής:

α) Για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων των ημερήσιων ΓΕΛ και ΕΠΑ.Λ. − ομάδα Β’ σε ποσοστό 0,5% καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων,

β) για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων των ημερήσιων ΕΠΑ.Λ. ομάδα Α’ σε ποσοστό 0,5% καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων,

γ) για τους υποψηφίους των εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑ.Λ.−ομάδα Β’ δίνεται το δικαίωμα να διεκδικήσουν όσες θέσεις της ανωτέρω περίπτωσης α’ μείνουν κενές, με αίτησή τους μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων, σύμφωνα με τα επιστημονικά πεδία που μπορούν να δηλώσουν με βάση την ισχύουσα νομοθεσία,

δ) κατά τον προσδιορισμό των θέσεων που αντιστοιχούν στα ποσοστά που αναφέρονται στις περιπτώσεις α’ και β’ της παραγράφου αυτής, γίνεται στρογγυλοποίηση στην αμέσως επόμενη ακέραιη μονάδα, αν προκύπτει δεκαδικό υπόλοιπο ίσο ή μεγαλύτερο από το μισό της ακέραιης μονάδας. Αν το δεκαδικό υπόλοιπο είναι μικρότερο από το μισό της ακέραιης μονάδας, δεν λαμβάνεται υπόψη, εκτός εάν μηδενίζεται η θέση, οπότε γίνεται στρογγυλοποίηση στην ακέραιη μονάδα, ώστε σε κάθε περίπτωση να υπάρχει μία τουλάχιστον θέση για κάθε Σχολή ή Τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση.

Για τους μαθητές του σχολικού έτους 2013−2014 από Λύκεια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας, οι οποίοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων ή των Επαγγελματικών Λυκείων και αποφοίτησαν και οι οποίοι θα κάνουν χρήση του 10% για την εισαγωγή τους στις ίδιες σχολές που αναφέρονται στην παράγραφο 1 κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015−2016, προβλέπονται θέσεις επιπλέον του αριθμού εισακτέων για την κατηγορία αυτή. Οι θέσεις αυτές ορίζονται σε ποσοστό 0,5% καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων της κατηγορίας αυτής και κατανέμονται μεταξύ των υποψηφίων με τον τρόπο που ορίζεται στην παράγραφο 3.

Αναλυτικά οι βάσεις


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Εγκρίθηκε το Πρωτόκολλο Συνεργασίας με την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας


Δελτίο Τύπου 01.09.2015


Αρ. Πρωτ.: 2131

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) που εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας χθες Δευτέρα 31 Αυγούστου, έχει σκοπό την ανάπτυξη ενός κοινού πλαισίου αμοιβαίας συνεργασίας με στόχους αφενός την ανεμπόδιστη και ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην τοπική κοινωνία στο πλαίσιο των απαιτήσεων της Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία και αφετέρου την τόνωση της τοπικής οικονομίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την Αναπηρία 2010-2020. Αξίζει να σημειωθεί πώς πρόκειται για τη μοναδική Περιφέρεια μέχρι σήμερα που έχει κινηθεί με τέτοιο τρόπο και η ΕΣΑμεΑ θέλει να εκφράσει την ικανοποίησή της για τον τρόπο που ο Περιφερειάρχης κ. Α. Κατσιφάρας αγκάλιασε αυτή την πρωτοβουλία.

Φωτογραφικό υλικό: http://www.esaea.gr/multimedia/photos/01-09-2015-protokollo-synergasias-me-tin-perifereia-dyt-elladas

«Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι απαραβίαστη. Πρέπει να είναι σεβαστή και να προστατεύεται. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναγνωρίζει και σέβεται το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία να επωφελούνται μέτρων που θα τους εξασφαλίζουν την αυτονομία, την κοινωνική και επαγγελματική ένταξη, και τη συμμετοχή στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της περιοχής μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, και συμπλήρωσε: «Επιλέξαμε να συνεργαστούμε με την ΕΣΑμεΑ - την αντιπροσωπευτικότερη οργάνωση των ατόμων με αναπηρία και Κοινωνικό Εταίρο της Πολιτείας - ώστε να αναλάβουμε από κοινού ενεργό δράση για τη δημιουργία ποιοτικών συνθηκών σε όλους τους τομείς προς όφελος όλων των πολιτών μας χωρίς αποκλεισμούς και ιδιαίτερα των πολιτών με αναπηρία».

Κατά την εισήγησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αντώνης Χαροκόπος, ανέφερε ότι σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή το 18,2 % του πληθυσμού της χώρας αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας ή κάποια αναπηρία και περισσότερα από τα μισά άτομα βρίσκονται σε ηλικίες άνω των 65 ετών, ενώ η τρέχουσα οικονομική κρίση επιδείνωσε την κατάσταση των ατόμων αυτών.

«Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας με την ΕΣΑμεΑ περιγράφει αναλυτικά ενέργειες, δράσεις, πρωτοβουλίες και προγράμματα που μπορούν από κοινού να υλοποιηθούν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειες τους και μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα» κατέληξε ο κ. Χαροκόπος.

Από την πλευρά της ΕΣΑμεΑ παρέστη ο Ταμίας της κ. Κ. Γαργάλης.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS WORD 2013 (134.67 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για κατ΄ εξαίρεση προεκλογικές προσλήψεις στο Δημόσιο


Κατατέθηκαν οι πρώτες αιτήσεις στο ΣτΕ.

Η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε και μαζί της και οι αιτήσεις για κατ εξαίρεση προσλήψεις και υπηρεσιακές μεταβολές σε δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο τομέα και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει ήδη γίνει αποδέκτης των πρώτων οκτώ αιτήσεων και είναι η μόνη αρμόδια για να ανάψει το πράσινο φως για προσλήψεις καθώς από την ημέρα ανακήρυξης των εκλογών απαγορεύονται. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στα αιτήματα για την πρόσληψη υπαλλήλων προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που έχουν προκύψει από τον μεγάλο αριθμό μεταναστών που φτάνει στην Ελλάδα αλλά και για εκπαιδευτικό προσωπικό.

Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί στο ΣτΕ είναι η εξής:

-Το υπουργείο Εσωτερικών ζητεί την πρόσληψη 32 υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου για την κάλυψη αναγκών λόγω του κύματος των μεταναστευτικών ροών στα σύνορα και 6 υπαλλήλων για το κέντρο υποδοχής μεταναστών της Λέσβου. Επιπλέον , την πρόσληψη 17 δημοτικών αστυνομικών, και την μετάταξη ενός υπαλλήλου.

-Το υπουργείο Παιδείας ζητεί την αναστολή των πάσης φύσεως υπηρεσιακών μεταβολών και προσλήψεων εκπαιδευτικού προσωπικού, χωρίς ωστόσο να καθορίζεται ο αριθμός των εκπαιδευτικών.

-Το υπουργείο Εργασίας ζητεί την εξαίρεση από την αναστολή προσλήψεων ωρομισθίου εκπαιδευτικού προσωπικού, χωρίς όμως και πάλι να αναφέρεται ο ακριβής αριθμός των εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν.

-Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ζητεί την πρόσληψη 51 υπαλλήλων με 8μήνες συμβάσεις εργασίας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

-Ο Δημοτικός Οργανισμός Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου ζητεί την πρόσληψη 83 υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

-Ο Δήμος Κισσάμου ζητεί την πρόσληψη 2 ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη εποχικών αναγκών.

-Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ναυπλιέων ζητεί την πρόσληψη υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου .

-Το Κέντρο Μελέτης Χορού Ισίδωρος και Ραϋμόνδου Ντάνκαν ζητεί την άδεια για να προκηρύξει τη διαδικασία πρόσληψης καθηγητών χορού για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

Υπενθυμίζεται ότι στην προεκλογική περίοδο επιτρέπονται προσλήψεις ή μεταθέσεις εφόσον προηγηθεί (νόμος 2190/1994) θετική γνώμη της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η συγκριμένη επιτροπή συγκροτείται, αμέσως μετά την ανακήρυξη των εκλογών και σε αυτή την προεκλογική περίοδο, προεδρεύει η σύμβουλος Επικρατείας Μαρία Καραμανώφ


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυστρία, Γερμανία και γύρω χώρες σηκώνουν τώρα το βάρος των προσφύγων


Εντονότερη δραστηριοποίηση της Αυστρίας στο θέμα του ασύλου

Επαφές με γειτονικές χώρες για το ζήτημα.

Διαβουλεύσεις σε διμερές επίπεδο με τις γειτονικές χώρες Σλοβακία, Τσεχία και Ουγγαρία, όπως επίσης την πραγματοποίηση διάσκεψης σε εθνικό επίπεδο, στο πλαίσιο εντονότερης δραστηριοποίησης της κυβέρνησης στο ζήτημα του ασύλου, ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, μετά τη σημερινή εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου του κυβερνητικού συνασπισμού του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος του και του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος.

Ασκώντας κριτική στη «μη αλληλέγγυα συμπεριφορά» των τριών αυτών γειτονικών με την Αυστρία χωρών στο ζήτημα παροχής ασύλου, ο καγκελάριος ζήτησε να συναινέσουν στη δίκαιη κατανομή των προσφύγων μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας πως η Ευρώπη χρειάζεται μία κοινή λύση και όχι νέους φράχτες και φρούρια, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να δοθεί τέλος στη Συνθήκη Σένγκεν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όπως μεταδίδει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεωβ, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό το ότι η Ουγγαρία δεν τηρεί τους κανόνες της Συμφωνίας του Δουβλίνου, με τη δικαιολογία ότι αυτοί δεν λειτουργούν καλά. Μπορεί η Συμφωνία αυτή μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα να μην έχει νόημα και να παρουσιάζει κενά, σημείωσε, ωστόσο δεν επιτρέπεται να αγνοείται γι' αυτό το λόγο.

---------------------

Κατά χιλιάδες φτάνουν οι πρόσφυγες στη Γερμανία

Μέσα σε 24 ώρες έφτασαν στη Βαυαρία 2.200 άτομα.

Οι ομοσπονδιακές αστυνομικές αρχές της Γερμανίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι 2.200 άνθρωποι που ζητούν άσυλο στη χώρα έφτασαν μέσα σε 24 ώρες -από το πρωί της Δευτέρας μέχρι σήμερα- στη Βαυαρία, περνώντας τα σύνορα με την Αυστρία. Ο αριθμός αυτός αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Είναι «ο μεγαλύτερος αριθμός» μεταναστών που έχει καταγραφεί μέσα σε μια ημέρα από την αστυνομία της Βαυαρίας, από την έναρξη της μεταναστευτικής κρίσης με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η Ευρώπη, διευκρίνισε ένας εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών.

Η αστυνομία του Μονάχου, η αρμοδιότητα της οποίας εκτείνεται από τη βαυαρική πρωτεύουσα μέχρι τα σύνορα με την Αυστρία, κατέγραψε τους 2.200 πρόσφυγες από τις 9 το πρωί της Δευτέρας μέχρι τις 9 το πρωί σήμερα.

Εκατοντάδες μετανάστες επιβιβάστηκαν την Δευτέρα σε τρένα για να πάνε από την Ουγγαρία στη Γερμανία μέσω της Αυστρίας. Στη Βιένη έφτασαν την Δευτέρα 3.650 μετανάστες, πολλοί από τους οποίους δεν είχαν θεωρήσεις εισόδου, και ο αριθμός αυτός αποτελεί ρεκόρ στις αφίξεις για μία ημέρα. Όμως σήμερα ο σιδηροδρομικός σταθμός της Βουδαπέστης έκλεισε τις πύλες του στους μετανάστες.

Η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, η Γερμανία, είναι ο τελικός προορισμός των περισσότερων μεταναστών. Το Βερολίνο εκτιμά ότι μόνο φέτος θα δεχτεί 800.000 αιτήματα για χορήγηση ασύλου, αριθμός που είναι τετραπλάσιος σε σύγκριση με το 2014.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εργασίας ασφαλτόστρωσης στην Αθηνών-Λαμίας


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ισχύ το επόμενο διάστημα.

Λόγω εκτέλεσης εργασιών ασφαλτόστρωσης, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, στα παρακάτω τμήματα της Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας, ρεύμα κυκλοφορία προς Αθήνα, περιοχής δήμου Ωρωπού, από τη Δευτέρα 31 Αυγούστου έως την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, καθ’ όλο το 24ωρο, ως εξής:

• Αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας, στο τμήμα της μεταξύ των χ/θ 45+600 και 41+400.
• Μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας, στο τμήμα της μεταξύ των χ/θ 44+900 και 41+400.

Η κυκλοφορία των οχημάτων, θα διεξάγεται στο εναπομένον τμήμα του οδοστρώματος.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε συγχώρεση γυναικών που έκαναν άμβλωση καλεί ο Πάπας


Προϋπόθεση να έχουν μετανοήσει.

Ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε σήμερα από όλους τους ιερείς, στη διάρκεια του «ιωβηλαίου του ελέους» που θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο, να συγχωρήσουν όλους τους καθολικούς που έκαναν ή προκάλεσαν άμβλωση, εφόσον έχουν μετανοήσει.

Σε μήνυμα που απευθύνεται στον οργανωτή αυτού του «Ιερού Έτους» (ή ιωβηλαίου), τον ιταλό ιερέα Ρίνο Φισκέλα, ο Χόρχε Μπεργκόλιο παραθέτει διάφορες διατάξεις που επιτρέπουν τη συγχώρεση των αμαρτιών (κάτι που επιτρέπεται στη διάρκεια του ιωβηλαίου στην καθολική παράδοση), ώστε να επωφεληθεί ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός ανθρώπων, κυρίως οι άρρωστοι ή οι κρατούμενοι που δεν μπορούν να μεταβούν στους καθεδρικούς και στις εκκλησίες για να δηλώσουν μετάνοια.

Όμως η πιο εκπληκτική διάταξη αφορά την άμβλωση: ο πάπας δηλώνει πως «αποφάσισε να δώσει σε όλους τους ιερείς, για το ιωβηλαίο έτος, τη δυνατότητα να συγχωρέσουν από την αμαρτία της άμβλωσης όλους όσοι την έχουν προκαλέσει και, με μετανοημένη καρδιά, ζητούν συγγνώμη».

Επίσης για τις γυναίκες που έκαναν άμβλωση, «δεν μπορεί κάποιος να αρνηθεί τη συγγνώμη του Θεού σε όποια έχει μετανοήσει», προσθέτει ο πάπας, πόσω μάλλον, λέει, αν εκείνες ζητούν να λάβουν το μυστήριο της εξομολόγησης.

Στην επιστολή αυτή, ο Φραγκίσκος εκφράζει επίσης την ευαισθησία του για τις γυναίκες που έκαναν άμβλωση: "Ορισμένες έχουν ζήσει το δράμα της άμβλωσης με επιφανειακή συνείδηση, που μοιάζει να μην αντιλαμβάνεται το πολύ μεγάλο κακό που περιλαμβάνει μια τέτοια πράξη". Όμως, προσθέτει, «πολλές άλλες, αντίθετα, αν και βιώνουν τη στιγμή αυτή ως αποτυχία, θεωρούν ότι δεν είχαν άλλους δρόμους να διασχίσουν. Σκέπτομαι όλες τις γυναίκες που κατέφυγαν στην άμβλωση».

«Γνωρίζω καλά τις συνθήκες που τις οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Γνωρίζω πως πρόκειται για ένα υπαρξιακό και ηθικό δράμα. Έχω συναντήσει πολλές γυναίκες που έφεραν στην καρδιά τους την ουλή αυτής της δύσκολης και οδυνηρής επιλογής. Αυτό που συνέβη είναι βαθιά άδικο», προσθέτει ο Φραγκίσκος.

Κατά τη δεύτερη επέτειο της εκλογής του, στις 11 Μαρτίου, ο πάπας Φραγκίσκος είχε ανακοινώσει τη ανακήρυξη εκτάκτως ενός ιερού έτους, από τις 8 Δεκεμβρίου φέτος έως τις 20 Νοεμβρίου του 2016. Εκατομμύρια προσκυνητές αναμένεται να συρρεύσουν στη Ρώμη, καθώς στις επισκοπές όλου του κόσμου για τη γιορτή αυτή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διακοπή κυκλοφορίας λόγω εργασιών στον κόμβο Τατοΐου


Έως τις 25 Σεπτεμβρίου.

Προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον κλάδο εισόδου του κόμβου Τατοΐου προς τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας θα πραγματοποιηθεί, λόγω εκτέλεσης εργασιών αποκατάστασης αγωγού όμβριων υδάτων.

Η διακοπή θα γίνει στο ύψος της χ/θ 16+795, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, περιοχής δήμου Μεταμόρφωσης, κατά το χρονικό διάστημα από τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015 έως την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, καθ’ όλο το 24ωρο.

Η είσοδος των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο, θα πραγματοποιείται από τον Α/Κ Λυκόβρυσης (Πύρνας), στο ύψος της χ/θ 18+770 Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας, μέσω της Π.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης και της οδού Ερμού.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...