Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2015

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για κατ΄ εξαίρεση προεκλογικές προσλήψεις στο Δημόσιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κατατέθηκαν οι πρώτες αιτήσεις στο ΣτΕ.

Η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε και μαζί της και οι αιτήσεις για κατ εξαίρεση προσλήψεις και υπηρεσιακές μεταβολές σε δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο τομέα και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει ήδη γίνει αποδέκτης των πρώτων οκτώ αιτήσεων και είναι η μόνη αρμόδια για να ανάψει το πράσινο φως για προσλήψεις καθώς από την ημέρα ανακήρυξης των εκλογών απαγορεύονται. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στα αιτήματα για την πρόσληψη υπαλλήλων προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που έχουν προκύψει από τον μεγάλο αριθμό μεταναστών που φτάνει στην Ελλάδα αλλά και για εκπαιδευτικό προσωπικό.

Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί στο ΣτΕ είναι η εξής:

-Το υπουργείο Εσωτερικών ζητεί την πρόσληψη 32 υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου για την κάλυψη αναγκών λόγω του κύματος των μεταναστευτικών ροών στα σύνορα και 6 υπαλλήλων για το κέντρο υποδοχής μεταναστών της Λέσβου. Επιπλέον , την πρόσληψη 17 δημοτικών αστυνομικών, και την μετάταξη ενός υπαλλήλου.

-Το υπουργείο Παιδείας ζητεί την αναστολή των πάσης φύσεως υπηρεσιακών μεταβολών και προσλήψεων εκπαιδευτικού προσωπικού, χωρίς ωστόσο να καθορίζεται ο αριθμός των εκπαιδευτικών.

-Το υπουργείο Εργασίας ζητεί την εξαίρεση από την αναστολή προσλήψεων ωρομισθίου εκπαιδευτικού προσωπικού, χωρίς όμως και πάλι να αναφέρεται ο ακριβής αριθμός των εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν.

-Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ζητεί την πρόσληψη 51 υπαλλήλων με 8μήνες συμβάσεις εργασίας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

-Ο Δημοτικός Οργανισμός Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου ζητεί την πρόσληψη 83 υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

-Ο Δήμος Κισσάμου ζητεί την πρόσληψη 2 ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη εποχικών αναγκών.

-Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ναυπλιέων ζητεί την πρόσληψη υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου .

-Το Κέντρο Μελέτης Χορού Ισίδωρος και Ραϋμόνδου Ντάνκαν ζητεί την άδεια για να προκηρύξει τη διαδικασία πρόσληψης καθηγητών χορού για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

Υπενθυμίζεται ότι στην προεκλογική περίοδο επιτρέπονται προσλήψεις ή μεταθέσεις εφόσον προηγηθεί (νόμος 2190/1994) θετική γνώμη της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η συγκριμένη επιτροπή συγκροτείται, αμέσως μετά την ανακήρυξη των εκλογών και σε αυτή την προεκλογική περίοδο, προεδρεύει η σύμβουλος Επικρατείας Μαρία Καραμανώφ


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.