Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Με ανοιχτή ημερομηνία η διευκόλυνση των εκπαιδευτικών για τις αποσπάσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αναμένουν τη συνεδρίαση της Επιτροπής του ΣτΕ.

Με ανοιχτή ημερομηνία είναι η εγκύκλιος για τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών λόγω του προσωρινού μπλοκαρίσματος των αποσπάσεων που προκάλεσε η προκήρυξη των εκλογών. Το αίτημα για την εξαίρεση από την αναστολή των υπηρεσιακών μεταβολών έχει σταλθεί στην τριμελή Επιτροπή του ΣτΕ που μέχρι χθες δεν είχε συνεδριάσει. Ευελπιστούν στο Υπουργείο λόγω του επείγοντος του αιτήματος η συνεδρίαση να γίνει άμεσα ώστε εντός της εβδομάδας να απεμπλακεί η διαδικασία.

Σε έγγραφό του το υπουργείο γνωστοποιεί ότι οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, εφόσον έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταθέσεων και η α’ φάση αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, δύνανται να αναλάβουν υπηρεσία είτε στη Διεύθυνση μετάθεσης ή απόσπασης –εφόσον δύνανται να προσέλθουν σε αυτή- είτε στη Διεύθυνση οργανικής προέλευσης. Στη δεύτερη περίπτωση οι Διευθυντές εκπαίδευσης οφείλουν να ενημερώσουν σχετικά τις αρμόδιες Διευθύνσεις.

Οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των οποίων ολοκληρώθηκε η διαδικασία απόσπασης, θα ενεργήσουν κατά τα ανωτέρω. Για όσους εκκρεμεί η διαδικασία των αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, θα αναλάβουν στην οργανική τους θέση εφόσον δύνανται να προσέλθουν σε αυτή, άλλως στην πλησιέστερη της διαμονής τους Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Την ανάληψη αυτή οι Διευθυντές εκπαίδευσης οφείλουν να αποστείλουν στην οργανική θέση των εκπαιδευτικών με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Όσοι αποσπάστηκαν σε υπηρεσίες ή φορείς του ΥΠΟΠΑΙΘ θα αναλάβουν υπηρεσία στη θέση απόσπασης.

Χθες το Υπουργείο με έγγραφο του ενημέρωσε και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ότι έχει σταλθεί το αίτημα και ως εκ τούτου μέχρι την έγκριση του αιτήματος δεν πραγματοποιούνται οποιεσδήποτε υπηρεσιακές διαδικασίες (τοποθετήσεις μετατεθέντων, αποσπασθέντων, μεταθέσεων από σχολική μονάδα σε άλλη σχολική μονάδα και οποιασδήποτε φύσης τοποθετήσεων, προαγωγών, επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων). Στο ίδιο πλαίσιο εμπίπτει και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων αναπληρωτών, ύστερα από την αναγκαιότητα δημοσίευσης σε ΦΕΚ των σχετικών προσκλήσεων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.