Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Χειμερινός κολυμβητής αντιμέτωπος με καρχαρία


Χειμερινός κολυμβητής, μαθηματικός στο επάγγελμα, ισχυρίζεται ότι ήρθε σε απόσταση αναπνοής με καρχαρία μήκους περίπου τεσσάρων μέτρων στην περιοχή της Ρομάντζας στην Πάτρα. Ο συγκεκριμένος κολυμβητής, ο οποίος επί χρόνια κολυμπά στον συγκεκριμένο θαλάσσιο χώρο, είχε απομακρυνθεί 200 μέτρα από την ακτή και όπως λέει ο καρχαρίας πέρασε από κάτω του σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων. Ο κολυμβητής επέστρεψε στην ακτή και ειδοποίησε αμέσως το λιμενικό άνδρες του οποίου εκτίμησαν ότι ο καρχαρίας δεν πρέπει να ανήκε σε επικίνδυνο είδος.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άμεση επανασύνδεση σε 2.000 καταναλωτές


Η ΔΕΗ έχει κινήσει από σήμερα τις διαδικασίες για την άμεση επανασύνδεση 2.000 ευάλωτων καταναλωτών, ενώ αναμένονται από τους Δήμους οι καταστάσεις των πολιτών που ήταν καταγεγραμμένοι ως την 1η Νοεμβρίου στα μητρώα των κοινωνικών υπηρεσιών και Δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι καταστάσεις αυτές θα πρέπει να κοινοποιηθούν στις επιτροπές που πρέπει να συσταθούν ανά Δήμο για να αποφασίζουν για την επανασύνδεση ή τη μη διακοπή της ηλεκτροδότησης στις συγκεκριμένες ομάδες.

Η ΔΕΗ επισημαίνει σε αποψινή ανακοίνωση «έκπληξη και απογοήτευση» για τις δηλώσεις του Δημάρχου Καλλιθέας και Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Κώστα Ασκούνη ο οποίος ζήτησε σήμερα τα προσωπικά "στοιχεία πελατών της ΔΕΗ στους οποίους έχει γίνει διακοπή ρεύματος λόγω οφειλών".

«Είναι απορίας άξιον ότι, ενώ γνωρίζει εκ των προτέρων την απάντηση, την οποία μάλιστα έλαβε στην ειδική για το θέμα σύσκεψη - η οποία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο μετά από πρωτοβουλία του αρμόδιου Υπουργού Ιωάννη Μανιάτη και με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ - συνεχίζει να επαναφέρει το θέμα αγνοώντας επιδεικτικά τη νομοθεσία για "ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα", την οποία ως επιχείρηση δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να παραβιάσουμε», αναφέρει η επιχείρηση.

Ζητά τέλος από τον κ. Ασκούνη, «ως τον πλέον αρμόδιο, να ηγηθεί της προσπάθειας όλων των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με την Πολιτεία, την Περιφέρεια, το ΔΕΔΔΗΕ και τη ΔΕΗ να βοηθηθούν οι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη».



Διαβάστε περισσότερα...

Εξελίξεις στο θέμα των πλειστηριασμών


«Υπάρχει σύγκλιση (σ.σ. για τους πλειστηριασμούς) αλλά δεν μπορούμε να προδικάσουμε ότι θα υπάρξει συμφωνία». Αυτή τη δήλωση έκανε πριν από λίγο ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης μετά τη συνάντηση που είχε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου με τους εκπροσώπους της Τρόικας.

Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες τόσο σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων όσο και σε επίπεδο κορυφής, με τη νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας να πραγματοποιείται μέχρι το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος η συζήτηση εξελίχθηκε με τρεις παραδοχές. Συγκεκριμένα η προστασία από τους πλειστηριασμούς επεκτείνεται και για το 2014, διατηρούνται ο Νόμος Κατσέλη και το πλαίσιο για τους ενήμερους δανειολήπτες, ενώ από το 2015 πάμε σε ένα σύστημα εξωδικαστικής διαχείρισης κατά το Ιρλανδικό μοντέλο.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο μοντέλο ο δανειολήπτης θα πρέπει να καλύπτει συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια και των αποδεκτών ορίων διαβίωσης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι «αόρατοι» άνθρωποι της πρωτεύουσας


Οδοιπορικό του newsbeast.gr στη νυχτερινή Αθήνα των αστέγων στις 6 το πρωί.

Ξημερώματα Τετάρτης. Λίγο πριν τις έξι το πρωί, η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους πέντε βαθμούς Κελσίου…

Για αρκετούς στην πρωτεύουσα, ήταν μια συνηθισμένη νύχτα. Για κάποιους άλλους ήταν μία ακόμα νύχτα χωρίς σπίτι, έξω στο δρόμο. Σε πρόχειρα καταλύματα με μία κουβέρτα και λίγα χαρτόνια για να τους προστατεύουν.

Και ενώ οι υπηρεσίες του δήμου να ανακοίνωσαν ότι για τις κρύες αυτές νύχτες θα έμεναν ανοιχτά όλο το εικοσιτετράωρο παρόλα αυτά δεκάδες ήταν, και αυτό το βράδυ, οι συμπολίτες μας που κοιμήθηκαν έξω. Λες και δεν τους βλέπει κανένας επίσημος φορέας...

Στο σύντομο οδοιπορικό μας στους κεντρικότερους δρόμους της πρωτεύουσας συναντήσαμε ανθρώπους να κοιμούνται κουρνιασμένοι σχεδόν σε κάθε γωνία.

Δεκάδες άλλοι έχουν δημιουργήσει τα δικά τους «σπίτια» σε σκοτεινά στενάκια και γωνίες σε λιγότερο κεντρικούς δρόμους, εκεί που το φως είναι λιγοστό…

Όλοι τους κρύβουν και μία προσωπική ιστορία με άσχημη κατάληξη. Δυστυχώς, γι’ αυτούς αλλά και για όσους δεν μπορεί να δείξει η κάμερα, η δραματική ιστορία τους έχει και συνέχεια. Λες και είναι οι «αόρατοι» άνθρωποι της πόλης. Κάτι σαν... φαντάσματα...

Ακολουθούν οι πιο ενδεικτικές φωτογραφίες...




































Διαβάστε περισσότερα...

Επαναλειτουργεί η Σχολή Δυτών στην Κάλυμνο


Έμπειροι εκπαιδευτές θα διδάξουν στους μαθητές τις βασικές αρχές.

Τους πρώτους 23 μαθητές, από όλη την Ελλάδα, υποδέχθηκε φέτος η Δημόσια Σχολή Δυτών Καλύμνου, η οποία ξεκίνησε να επαναλειτουργεί τον Νοέμβριο, καθώς το 2005 είχε διακόψει τη λειτουργία της λόγω αδυναμίας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, όπου υπάγεται, να τη χρηματοδοτήσει.

Με αποκλειστικό χρηματοδότη την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τις προσπάθειες πολλών παραγόντων όπως του Συλλόγου Σφουγγαράδων Καλύμνου και της Δημοτικής Αρχής, έμπειροι εκπαιδευτές θα διδάξουν στους μαθητές της Σχολής τις βασικές αρχές της αυτόνομης επαγγελματικής κατάδυσης.

«Κυρίως με τις δικές μας προσπάθειες και τη χρηματοδότηση της περιφέρειας καταφέραμε να ξαναλειτουργήσει αυτό το κόσμημα για το νησί και τη χώρα μας. Το επίπεδο είναι υψηλό και χαιρόμαστε να βλέπουμε καταρτισμένους δύτες, καθώς στα παλιά χρόνια επικρατούσε άγνοια» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Σφουγγαράδων Καλύμνου, Παντελής Γεωργαντής.

Ο κ. Γεωργαντής, εν ενεργεία σφουγγαράς, είναι χτυπημένος από τη νόσο των δυτών. Αρχικά δούλευε ως τραπεζικός υπάλληλος, αλλά παραιτήθηκε για να εκπληρώσει το όνειρό του, να γίνει σφουγγαράς.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, είναι η μοναδική στο είδος της δημόσια σχολή που λειτουργεί από το 1958 με βασιλικό διάταγμα και δημιουργήθηκε για να καλύψει αρχικά τις ανάγκες της Καλύμνου σε υποβρύχια εκπαίδευση, καθώς η καταδυτική δραστηριότητα στήριζε την οικονομία του νησιού, αλλά τα ατυχήματα λόγω ελλιπούς γνώσης ήταν πολλά.

Η φοίτηση είναι δωρεάν και τα μαθήματα, τα οποία διαρκούν 40 μέρες, παρέχουν στους μαθητές όλες τις απαραίτητες γνώσεις για ασφαλή υποβρύχια δραστηριότητα, καθώς και γνώσεις για τις πολυάριθμες επαγγελματικές εφαρμογές της κατάδυσης όπως ανεύρεση και ανέλκυση αντικειμένων, εργασίες σε λιμένες, τοποθέτηση και υποβρύχια ηλεκτροκόλληση αγωγών. Το πτυχίο της σχολής, μαζί με την προϋπηρεσία ενός χρόνου του κατόχου ως βοηθού δύτη, εξασφαλίζουν άδεια δύτη.

«Στόχος μας είναι η σχολή να παραμείνει και να αναβαθμιστεί, να θεσπιστούν εισαγωγικές εξετάσεις για να ανέβει το επίπεδο και να δημιουργηθούν κοιτώνες και τραπεζαρία για τους μαθητές που έρχονται από όλη την Ελλάδα για να την παρακολουθήσουν.

Είναι κόσμημα για την Ελλάδα και την Κάλυμνο και δόξα τον Θεό, υπάρχουν πολυάριθμες εργασίες στη χώρα που απαιτούν δύτη. Το παράδοξο είναι πως λόγω μη εκσυγχρονισμού, το πτυχίο της σχολής παρόλο που είναι κρατικό, δεν παρέχει την αναγκαία ευρωπαϊκή πιστοποίηση για δημόσια έργα και γι΄αυτό ζητάμε αναβάθμιση, επισημαίνει ο Δημήτρης Νυστάζος, ένας από τους τρεις εκπαιδευτές της σχολής.

«Η Σχολή Δυτών Καλύμνου κατάφερε να ξαναλειτουργήσει με μια ρύθμιση που ήρθε στη Βουλή επί υπουργίας Νικητιάδη, που επέτρεψε τη χρηματοδότησή της από δήμο, περιφέρεια και ιδιώτες, καθώς λόγω των κανονισμών της ΕΕ ήταν αδύνατο. Είναι απόλυτη ανάγκη και επιθυμία η σχολή αυτή να παραμείνει και να εκσυγχρονιστεί με ένα νέο προεδρικό διάταγμα» δηλώνει ο Κώστας Σταυλάς, εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος περιφερειακής ενότητας Καλύμνου.



Διαβάστε περισσότερα...

Πρώτη επανασύνδεση ρεύματος στη Λάρισα


Εντοπίστηκαν οι πρώτες ομάδες δικαιούχων από το δήμο της πόλης.

Στην επανασύνδεση του ρεύματος σε νοικοκυριά στα οποία είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση λόγω οφειλών, προχωρά ήδη ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεννόηση με τον διευθυντή της τοπικής οργάνωσης της ΔΕΗ και τις αρμόδιες υπηρεσίες. Η πρώτη επανασύνδεση μάλιστα έγινε το μεσημέρι ενώ από αύριο Πέμπτη οι πολίτες στους οποίους έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και κατεγράφησαν ήδη από τις υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων, θα είναι σε θέση να παρουσιαστούν στη ΔΕΗ και να επανασυνδέσουν το ρεύμα, κάνοντας χρήση των διατάξεων που ανακοίνωσε πρόσφατα το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Μετά τη συνέντευξη του Δημάρχου Λαρισαίων Κ. Τζανακούλη την περασμένη Δευτέρα στη διάρκεια της οποίας απηύθυνε έκκληση σε όσους έχουν υποστεί διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω οφειλών και ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, οι διαδικασίες κινήθηκαν ταχύτατα και οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων εντόπισαν την πρώτη ομάδα δικαιούχων και σε συνεννόηση με την διεύθυνση των τοπικών υπηρεσιών της ΔΕΗ ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες ένταξης τους στο κοινωνικό τιμολόγιο. Ο Δήμαρχος Λαρισαίων μετά από συνεννόηση με τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες κα τη διοίκηση της ΔΕΗ, έστειλε στην Επιχείρηση Ηλεκτροδότησης την πρώτη λίστα των δικαιούχων για την ένταξη τους στο κοινωνικό τιμολόγιο.

Να σημειωθεί ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων υποστηρίζουν καθημερινά περισσότερους από 500 Λαρισαίους μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου που λειτουργεί στην πόλη από το καλοκαίρι του 2010, καθώς επίσης και 200 Λαρισαίους καθημερινά μέσω του κοινωνικού συσσιτίου. Μέσω των δομών κοινωνικής πρόνοιας ο Δήμος Λαρισαίων ήταν σε θέση άμεσα να εντοπίσει τους δικαιούχους του ευεργετήματος της επανασύνδεσης του ρεύματος, ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου εργάζονται καθημερινά για τον εντοπισμό όσων ακόμα αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και δεν έχουν κάνει χρήση του μέτρου της ένταξης τους στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κ. Τζανακούλης επαναλαμβάνει την έκκληση προς όλους τους Λαρισαίους που δεν έχουν ρεύμα λόγω οφειλών να εμφανιστούν στις δημοτικές υπηρεσίες και να προχωρήσουν στην επανασύνδεση του άμεσα, με τη συνδρομή των δημοτικών υπηρεσιών.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βράβευση μαθητών-φοιτητών από το ΕΒΕΑ


Ο θεσμός καθιερώθηκε με σκοπό να προωθήσει την έννοια της επιχειρηματικότητας.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, απονεμηθήκαν τα Βραβεία σε Μαθητές και Φοιτητές που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Έκθεσης και Συγγραφής Εργασίας που διοργανώνει το Επιμελητήριο.

Τα Βραβεία απονεμήθηκαν από τον Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς κ. Παναγιώτη Κανελλόπουλο.

Κατά την απονομή, ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α. κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ανέφερε μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στους μαθητές ότι «η Ελλάδα προσπαθεί σήμερα να βγει από μια κρίση, η οποία δημιουργήθηκε από λάθη και παραλείψεις της δικής μας γενιάς. Είναι δική μας ευθύνη να διορθώσουμε αυτά τα λάθη. Και να κάνουμε, έστω και τώρα, ό,τι δεν έγινε τις προηγούμενες δεκαετίες.

Όμως, οι πραγματικοί πρωταγωνιστές στην μετά την κρίση εποχή θα είναι η γενιά των σημερινών μαθητών και φοιτητών. Θα είναι η δική σας γενιά.

Και παρά τα γνωστά στερεότυπα, η γενιά αυτή δεν είναι ούτε αδαής, ούτε χαμένη, ούτε στεγνή από όνειρα και φιλοδοξίες. Τα σημερινά παιδιά έχουν προβληματισμούς, αντιμετωπίζουν δυσκολίες, αλλά έχουν και πολύ περισσότερες γνώσεις, περισσότερα ερεθίσματα και βιώματα, σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές.

Είναι εξοικειωμένα με τις νέες τεχνολογίες. Έχουν ήδη ανεπτυγμένη εξωστρέφεια και επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο.
Δεν χρειάζονται, επομένως, λύπηση και συγκατάβαση. Αυτό που χρειάζονται – και απαιτούν – είναι μια σοβαρή εκπαίδευση, είναι περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες σταδιοδρομίας».

Σημειώνεται ότι ο θεσμός των Βραβείων καθιερώθηκε από το 1995 με σκοπό να παροτρύνει τους νέους στην ιδιωτική πρωτοβουλία και να προωθήσει την έννοια της επιχειρηματικότητας, γι` αυτό το ΕΒΕΑ κάθε χρόνο διοργανώνει Πανελλήνιο Διαγωνισμό Έκθεσης και Συγγραφής Εργασίας και βραβεύει τους μαθητές και φοιτητές που αριστεύουν.

Φέτος οι μαθητές της Β` και Γ` τάξης του Λυκείου διαγωνίσθηκαν στη συγγραφή έκθεσης με θέμα «“ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ” Ανοικτά σύνορα σε περίοδο κρίσης. Απειλή ή ευκαιρία για την εθνική παραγωγή, την απασχόληση και τις επενδύσεις;» και οι φοιτητές των Ανωτάτων και Τεχνικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στη συγγραφή εργασίας με θέμα «Προσδοκίες και απαιτήσεις από την επιχειρηματική εξωστρέφεια».

Οι μαθητές που διακρίθηκαν είναι

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ (Β` Τάξη - 1ο ΓΕΛ ΖΩΓΡΑΦΟΥ)
1ο Βραβείο χρηματικού ποσού 1.500 ευρώ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΡΙΝΗ (Β` Τάξη –10Ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ)
2ο Βραβείο χρηματικού ποσού 1.200 ευρώ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΑΡΚΟΥΛΗΣ (Β` Τάξη – 65Ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ)
3ο Βραβείο χρηματικού ποσού 1.000 ευρώ

Οι φοιτητές που διακρίθηκαν είναι

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΟΙΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ – ΣΧΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ)
1ο Βραβείο χρηματικού ποσού 2.000 ευρώ
ΑΣΠΑΣΙΑ ΛΟΥΚΕΡΗ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ – ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ)
2ο Βραβείο χρηματικού ποσού 1.500 ευρώ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΜΑΔΕΝΤΖΟΓΛΟΥ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ)
3ο Βραβείο χρηματικού ποσού 1.000 ευρώ



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Βοήθησε και συ ν' αλλάξει η ζωή μας»


Μήνυμα αγάπης από την «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Μήνυμα αγάπης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς στέλνει ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο νέο τηλεοπτικό του spot που θα προβάλλεται στις τηλεοράσεις από σήμερα μετά από έγκριση του ΕΣΡ.

Δείτε το βίντεο...






Διαβάστε περισσότερα...

Άγιοι Βασίληδες θα πλημμυρίσουν τα Χανιά


Πρωτότυπος αγώνας δρόμου με «σταθμούς ανεφοδιασμού» που θα προσφέρουν μπύρα.

Μια μοναδική φιλανθρωπική εκδήλωση με τη συμμετοχή χιλιάδων Άγιων Βασίληδων διοργανώνεται στα Χανιά, στις 27 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για τον πιο πρωτότυπο αγώνα δρόμου με την ονομασία «Santa Run», που φιλοδοξεί φέτος να έχει 3.000 συμμετέχοντες, οι οποίοι θα φορέσουν τις στολές τους και θα καλύψουν απόσταση 3,5 χιλιομέτρων στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο των Χανίων.

Στόχος της εκδήλωσης που διοργανώνεται για τρίτη χρονιά είναι η συγκέντρωση χρημάτων για παιδιά με προβλήματα υγείας. Ενδεικτικά, πέρυσι συγκεντρώθηκαν 27.147 ευρώ, χρήματα που δόθηκαν στην ΕΛΕΠΑΠ, το ΚΗΦΑΜΕΑ, τη ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ και τον ΟΡΙΖΟΝΤΑ, τους τέσσερις συλλόγους της πόλης που βοηθούν παιδιά με προβλήματα υγείας.

Ξεχωριστή «πινελιά» στη διοργάνωση είναι οι σταθμοί ανεφοδιασμού, δηλαδή καταστήματα της πόλης που αντί για νερό θα προσφέρουν… μπύρα στους συμμετέχοντες!

Για την υλοποίηση της διοργάνωσης εργάζονται τους τελευταίους τρεις μήνες περισσότεροι από 40 εθελοντές. «Στόχος μας είναι να συμμετάσχει όλη η Κρήτη και η υπόλοιπη Ελλάδα σε ένα χριστουγεννιάτικο καρναβάλι, που εκτός από φιλανθρωπική έχει και πολιτιστική και τουριστική διάσταση για την πόλη», εξηγεί στο ΑΜΠΕ η Βάσω Μαραγκουδάκη, μέλος της διοργάνωσης.

Ο κάθε Άγιος Βασίλης θα καταβάλει για τη συμμετοχή του το ποσό των 15 ευρώ. Το κόστος της συμμετοχής καλύπτει τη στολή του Άγιου Βασίλη, δωρεάν μπύρα στη διαδρομή και το πάρτι, καθώς και δώρα χορηγών.

Η ιδέα του «Santa Run» ξεκίνησε από την Αγγλία και σήμερα πραγματοποιείται σε πολλές πόλεις όλου του κόσμου. Οι επίδοξοι Άγιοι Βασίληδες θα συγκεντρωθούν στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων, από όπου θα ξεκινήσουν τη διαδρομή των 3,5 χιλιομέτρων. Μετά τον τερματισμό θα διοργανωθεί ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο πάρτι.

Επίσημη χρονομέτρηση και κατατακτήριες θέσεις δεν θα υπάρχουν, παρά μόνο καλή διάθεση . Ωστόσο, θα υπάρξει βράβευση για τον πιο γενναιόδωρο Άγιο Βασίλη, ο οποίος θα καταφέρει να συγκεντρώσει τα περισσότερα χρήματα από φίλους και γνωστούς και να τα προσφέρει υπό μορφή δωρεάς στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Δηλώσεις συμμετοχής στο «Santa Run» γίνονται μέσω της ιστοσελίδας www.santarunchania.com και στο κατάστημα στην οδό Τσουδερών 36, στα Χανιά.





Διαβάστε περισσότερα...

Κατατέθηκαν 41.904 αιτήσεις για τις 10.000 θέσεις του ΕΑΠ


Οι 27.101 αιτήσεις αφορούν μεταπτυχιακά προγράμματα και 14.803 προπτυχιακά προγράμματα.

Μπορεί η κρίση να έχει οδηγήσει στον περιορισμό των καταναλωτικών δαπανών πολλών νοικοκυριών φαίνεται όμως ότι οι Έλληνες δεν κάνουν «εκπτώσεις» στη μόρφωση.

Το παραπάνω προκύπτει από το μεγάλο ενδιαφέρον των φοιτητών για τις 10.000 θέσεις στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το τριτοβάθμιο ίδρυμα στη δημοσιότητα κατατέθηκαν συνολικά 41.904 αιτήσεις. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι υπήρξαν και 75 αιτήσεις από άτομα με ειδικές ανάγκες ενώ σε 400 ανήλθαν οι αιτήσεις των μελών εκπαιδευτικού προσωπικού των ΑΤΕΙ.

Από τα στοιχεία διαπιστώνει κανείς ότι το ενδιαφέρον των περισσότερων υποψηφίων επικεντρώνεται στα μεταπτυχιακά προγράμματα αφού ο συνολικός αριθμός αιτήσεων έφθασε τις 27.101 για τις 5.110 θέσεις που προσφέρθηκαν. Για τα προπτυχιακά προγράμματα κατατέθηκαν 14.803 αιτήσεις.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε το προπτυχιακό πρόγραμμα στη «Διοίκηση Επιχειρήσεων» με 5.391 αιτήσεις και ακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Σπουδές στην Εκπαίδευση» με 5.080 αιτήσεις. Ενδιαφέρον υπήρξε και για το προπτυχιακό πρόγραμμα στην «Πληροφορική» όπου οι αιτήσεις ανήλθαν σε 2.530. Επίσης και το μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων προσέλκυσε το ενδιαφέρον 2.252 υποψηφίων.

Η ηλεκτρονική κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 16 Δεκεμβρίου και το newsbeast.gr θα δημοσιεύσει τα αποτελέσματα μόλις ανακοινωθούν.



Γραφικές Τέχνες - Πολυμέσα
310
Ακουστικός Σχεδιασμός και Πολυμέσα
96
Διασφάλιση Ποιότητας
1168
Διασφάλιση Ποιότητας (10ΕΤΗ)
228
Διαχείριση Αποβλήτων
1087
Διαχείριση Αποβλήτων (10ΕΤΗ)
203
Διαχείριση Τεχνικών Έργων Α (Προγ. 1)
474
Διαχείριση Τεχνικών Έργων Α (Προγ. 1) (10ΕΤΗ)
212
Διαχείριση Τεχνικών Έργων Β (Προγ. 2)
615
Διαχείριση Τεχνικών Έργων Β (Προγ. 2) (10ΕΤΗ)
130
Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA)
2252
Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) (10ΕΤΗ)
455
Διοίκηση Μονάδων Υγείας
1702
Διοίκηση Μονάδων Υγείας (10ΕΤΗ)
618
Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων
1882
Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων (10ΕΤΗ)
365
Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων
1097
Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων (10ΕΤΗ)
131
Εκπαίδευση Ενηλίκων Β (χωρίς Θ.Ε.)
570
Εκπαίδευση Ενηλίκων Γ (χωρίς Θ.Ε.)
863
Εκπαίδευση Ενηλίκων Με Θεματικές Ενότητες
43
Κατάλυση και Προστασία του Περιβάλλοντος
101
Μεταπτυχιακές Σπουδές στα Μαθηματικά
271
Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας
480
Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας
91
Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας
43
Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση Καθηγητών των Φυσικών Επιστημών
144
Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήματα
511
Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Πόλεων και Κτιρίων Α (Προγ. 1)
148
Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Πόλεων και Κτιρίων Α (Προγ. 1) (10ΕΤΗ)
37
Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Πόλεων και Κτιρίων Β (Προγ. 2)
96
Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Πόλεων και Κτιρίων Β (Προγ. 2) (10ΕΤΗ)
35
Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Πόλεων και Κτιρίων Γ (Προγ. 3)
53
Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Πόλεων και Κτιρίων Γ (Προγ. 3) (10ΕΤΗ)
12
Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Έργων Υποδομής Α&Β (Προγ. 1)
134
Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Έργων Υποδομής Α&Β (Προγ. 1) (10ΕΤΗ)
36
Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Έργων Υποδομής Γ (Προγ. 2)
111
Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Έργων Υποδομής Γ (Προγ. 2) (10ΕΤΗ)
18
Προχωρημένες Σπουδές στη Φυσική
48
Σεισμική Μηχανική και Αντισεισμικές Κατασκευές Α (Προγ. 1)
109
Σεισμική Μηχανική και Αντισεισμικές Κατασκευές Β (Προγ. 2)
79
Σπουδές στην Εκπαίδευση Με Θεματικές Ενότητες
112
Σπουδές στην Εκπαίδευση Β & Γ (χωρίς Θ.Ε.)
5080
Σπουδές στην Εκπαίδευση Β & Γ (χωρίς Θ.Ε.) (10ΕΤΗ)
1680
Σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία Α (Προγ. 1)
115
Σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία Β (Προγ. 2)
248
Σχεδιασμός Φωτισμού Πολυμέσα Α (Προγ. 1)
96
Σχεδιασμός Φωτισμού Πολυμέσα Β (Προγ. 2)
131
Τεχνολογία Υλικού και Λογισμικού: Διαχείριση και Ανάπτυξη Διάχυτων Συστημάτων
235
Τραπεζική
1907
Τραπεζική (10ΕΤΗ)
439
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΣΥΝΟΛΟ
27101
Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών
5391
Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών (10ΕΤΗ)
1738
Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός
234
Πληροφορική
2530
Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες
475
Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό
2314
Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό (10ΕΤΗ)
320
Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό
1564
Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό (10ΕΤΗ)
237
ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ ΣΥΝΟΛΟ
14803
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ
41904
Αριθμός Αιτήσεων Μελών εκπαιδευτικού προσωπικού ΑΤΕΙ με προσωποπαγή θέση και Εργαστηριακών Συνεργατών που δεν κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης
Γραφικές Τέχνες - Πολυμέσα
7
Ακουστικός Σχεδιασμός και Πολυμέσα
6
Διασφάλιση Ποιότητας
21
Διασφάλιση Ποιότητας (10ΕΤΗ)
Διαχείριση Αποβλήτων
22
Διαχείριση Αποβλήτων (10ΕΤΗ)
Διαχείριση Τεχνικών Έργων Α (Προγ. 1)
6
Διαχείριση Τεχνικών Έργων Α (Προγ. 1) (10ΕΤΗ)
Διαχείριση Τεχνικών Έργων Β (Προγ. 2)
6
Διαχείριση Τεχνικών Έργων Β (Προγ. 2) (10ΕΤΗ)
Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA)
26
Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) (10ΕΤΗ)
Διοίκηση Μονάδων Υγείας
51
Διοίκηση Μονάδων Υγείας (10ΕΤΗ)
Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων
43
Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων (10ΕΤΗ)
Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων
18
Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων (10ΕΤΗ)
Εκπαίδευση Ενηλίκων Β (χωρίς Θ.Ε.)
4
Εκπαίδευση Ενηλίκων Γ (χωρίς Θ.Ε.)
9
Εκπαίδευση Ενηλίκων Με Θεματικές Ενότητες
2
Κατάλυση και Προστασία του Περιβάλλοντος
1
Μεταπτυχιακές Σπουδές στα Μαθηματικά
8
Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας
6
Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας
1
Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας
1
Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση Καθηγητών των Φυσικών Επιστημών
1
Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήματα
10
Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Πόλεων και Κτιρίων Α (Προγ. 1)
1
Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Πόλεων και Κτιρίων Α (Προγ. 1) (10ΕΤΗ)
Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Πόλεων και Κτιρίων Β (Προγ. 2)
Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Πόλεων και Κτιρίων Β (Προγ. 2) (10ΕΤΗ)
Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Πόλεων και Κτιρίων Γ (Προγ. 3)
1
Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Πόλεων και Κτιρίων Γ (Προγ. 3) (10ΕΤΗ)
Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Έργων Υποδομής Α&Β (Προγ. 1)
2
Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Έργων Υποδομής Α&Β (Προγ. 1) (10ΕΤΗ)
Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Έργων Υποδομής Γ (Προγ. 2)
1
Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Έργων Υποδομής Γ (Προγ. 2) (10ΕΤΗ)
Προχωρημένες Σπουδές στη Φυσική
Σεισμική Μηχανική και Αντισεισμικές Κατασκευές Α (Προγ. 1)
Σεισμική Μηχανική και Αντισεισμικές Κατασκευές Β (Προγ. 2)
1
Σπουδές στην Εκπαίδευση Με Θεματικές Ενότητες
2
Σπουδές στην Εκπαίδευση Β & Γ (χωρίς Θ.Ε.)
100
Σπουδές στην Εκπαίδευση Β & Γ (χωρίς Θ.Ε.) (10ΕΤΗ)
Σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία Α (Προγ. 1)
3
Σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία Β (Προγ. 2)
2
Σχεδιασμός Φωτισμού Πολυμέσα Α (Προγ. 1)
1
Σχεδιασμός Φωτισμού Πολυμέσα Β (Προγ. 2)
3
Τεχνολογία Υλικού και Λογισμικού: Διαχείριση και Ανάπτυξη Διάχυτων Συσ
3
Τραπεζική
31
Τραπεζική (10ΕΤΗ)
ΣΥΝΟΛΟ
400
Αριθμός Αιτήσεων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες

Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών 19
Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών (10ΕΤΗ)
Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός 4
Πληροφορική 21
Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες 3
Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό 15
Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό (10ΕΤΗ)
Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό 13
Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό (10ΕΤΗ)
ΣΥΝΟΛΟ 75


Διαβάστε περισσότερα...