Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Τέσσερα καθημερινά προβλήματα ψάχνουν... λύση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το πολλαπλά οφέλη της γυμναστικής.

Αν ψάχνεις ακόμα ένα κίνητρο να ξεκινήσεις συστηματικά προπονήσεις, ευκαιρία να ανακαλύψεις ποια τέσσερα προβλήματα της καθημερινότητάς σου μπορείς να λύσεις με τη βοήθεια της άσκησης.

1. Το άγχος
Μέσω της αερόβιας γυμναστικής η καρδιά σου αντλεί περισσότερο αίμα, πράγμα που συμβάλλει στην απελευθέρωση νευροδιαβιβαστών που σταθεροποιούν τη διάθεση, όπως η σεροτονίνη, η νορεπινεφρίνη και η GABA.

Έρευνες που έχουν γίνει στο παρελθόν αποδεικνύουν ότι 30' αερόβιας άσκησης μέτριας έντασης, ειδικά τις πρωινές ώρες, μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του στρες . Μάλιστα, άνθρωποι που γυμνάζονται συστηματικά αναφέρουν μακροπρόθεσμα τη μείωση του στρες ,του άγχους και της κατάθλιψης.

2. Την υπνηλία
Άνθρωποι που ασκούνται συστηματικά έχει αποδειχτεί μέσω ερευνών ότι κοιμούνται πιο γρήγορα, ξυπνούν λιγότερες φορές στη μέση της νύχτας και έχουν μειωμένο κίνδυνο για διαταραχές ύπνου.

3. Τον πόνο στη μέση
Η αποδυνάμωση των υποστηρικτικών μυών της μέσης είναι και η κύρια αιτία των προβλημάτων που εμφανίζονται με το πέρασμα των χρόνων. Πιο συγκεριμένα, όσο ένα άτομο μεγαλώνει ηλικιακά, τόσο μειώνεται και η ευκαμψία των μυών του γύρω από τη σπονδυλική στήλη, και ειδικά όταν κάνει καθιστική ζωή, πράγμα που τελικά οδηγεί στην αποδυνάμωση τους. Αντίθετα, η ανάπτυξη των μυών της μέσης και των κοιλιακών μέσω της άσκησης αφαιρεί την πίεση από τη σπονδυλική στήλη και βελτιώνει την ακτίνα της κίνησης, εμποδίζοντας και αντιμετωπίζοντας τον πόνο.

4. Τη λαιμαργία
Εάν προσπαθείς σκληρά να αντισταθείς σε κάποιο γλυκό και αισθάνεσαι δυστυχής, δοκίμασε να ασκηθείς. Όταν αναζητάς ένα τρόφιμο, ο εγκέφαλός σου δηλώνει ότι χρειάζεται ντοπαμίνη, ανάγκη η οποία αποδεδειγμένα καλύπτεται με κατανάλωση υδατανθράκων ή με άσκηση!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.