Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Οι Βρετανοί είναι από τους πιο παχύσαρκους λαούς της Ευρώπης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όσο στενεύουν τα οικονομικά, τόσο μειώνεται η ποιότητα της διατροφής.

Μπορεί να ξοδεύουν πλέον λιγότερα στο φαγητό και να καταναλώνουν συνολικά λιγότερες θερμίδες, όμως όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, οι Βρετανοί εξακολουθούν να είναι... «ένας από τους πιο παχύσαρκους λαούς της Ευρώπης».

Αυτό οφείλεται εν μέρει στην οικονομική κρίση, αναφέρουν ερευνητές, καθώς όσο στενεύουν τα οικονομικά, τόσο... μειώνεται η ποιότητα του φαγητού που αγοράσει κανείς.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς το φτωχό διαιτολόγιο δεν είναι ο μοναδικός λόγος, αλλά σημαντικό ρόλο παίζει ακόμη η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με μια έρευνα από το Ινστιτούτο Φορολογικών Μελετών, τα νοικοκυριά έχουν μειώσει το κόστος σε ό,τι αφορά την αγορά τροφίμων και ξοδεύουν όλο και λιγότερα στην αγορά φρούτων και λαχανικών. Αντίθετα, υπάρχει μια αυξανόμενη τάση για την αγορά επεξεργασμένων τροφίμων, προσθέτει το δημοσίευμα.

Οι συντάκτες της έρευνας υπολόγισαν ότι από το 1980 η συνολική ποσότητα των θερμίδων που κατανάλωναν τα νοικοκυριά εντός των σπιτιών είχε πέσει περίπου 15-30%.

Το διάστημα 2005-2007 ένα νοικοκυριό ξόδευε κατά μέσο όρο 102 λίρες Αγγλίας το μήνα για φαγητό για κάθε ενήλικα, ποσό που έπεσε στις 93,3 στερλίνες το διάστημα 2010-2012.

«Μας εξέπληξε το γεγονός ενώ σημειωνόταν μείωση στην πρόσληψη θερμίδων, τα ποσοστά παχυσαρκίας ανέβαιναν» ανέφερε η ερευνήτρια Melanie Luhrmann. «Η αγορά σνακ, επεξεργασμένων τροφίμων και αναψυκτικών έχει αυξηθεί πολύ, και πλέον τέτοιου είδους τρόφιμα αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μερίδιο των θερμίδων που καταναλώνουν τα νοικοκυριά» πρόσθεσε.

«Τα νοικοκυριά επιλέγουν προϊόντα χαμηλότερης τιμής και θρεπτικής αξίας, παραμερίζοντας τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται η μέση κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών και ζάχαρης» συνέχισε η ερευνήτρια Kate Smith.

Στη μελέτη συμμετείχαν 15.850 ενήλικες. Τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής δείχνουν ότι ένας ενήλικας καταναλώνει κατά μέσο όρο 2 γραμμάρια παραπάνω κορεσμένα λιπαρά τη μέρα, συγκριτικά με 8 χρόνια πριν.

Τέλος, καταλήγει το άρθρο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι ένας στους τέσσερις ενήλικες Βρετανούς θεωρείται «πολύ παχύς».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.