Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Βράβευση μαθητών-φοιτητών από το ΕΒΕΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο θεσμός καθιερώθηκε με σκοπό να προωθήσει την έννοια της επιχειρηματικότητας.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, απονεμηθήκαν τα Βραβεία σε Μαθητές και Φοιτητές που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Έκθεσης και Συγγραφής Εργασίας που διοργανώνει το Επιμελητήριο.

Τα Βραβεία απονεμήθηκαν από τον Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς κ. Παναγιώτη Κανελλόπουλο.

Κατά την απονομή, ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α. κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ανέφερε μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στους μαθητές ότι «η Ελλάδα προσπαθεί σήμερα να βγει από μια κρίση, η οποία δημιουργήθηκε από λάθη και παραλείψεις της δικής μας γενιάς. Είναι δική μας ευθύνη να διορθώσουμε αυτά τα λάθη. Και να κάνουμε, έστω και τώρα, ό,τι δεν έγινε τις προηγούμενες δεκαετίες.

Όμως, οι πραγματικοί πρωταγωνιστές στην μετά την κρίση εποχή θα είναι η γενιά των σημερινών μαθητών και φοιτητών. Θα είναι η δική σας γενιά.

Και παρά τα γνωστά στερεότυπα, η γενιά αυτή δεν είναι ούτε αδαής, ούτε χαμένη, ούτε στεγνή από όνειρα και φιλοδοξίες. Τα σημερινά παιδιά έχουν προβληματισμούς, αντιμετωπίζουν δυσκολίες, αλλά έχουν και πολύ περισσότερες γνώσεις, περισσότερα ερεθίσματα και βιώματα, σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές.

Είναι εξοικειωμένα με τις νέες τεχνολογίες. Έχουν ήδη ανεπτυγμένη εξωστρέφεια και επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο.
Δεν χρειάζονται, επομένως, λύπηση και συγκατάβαση. Αυτό που χρειάζονται – και απαιτούν – είναι μια σοβαρή εκπαίδευση, είναι περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες σταδιοδρομίας».

Σημειώνεται ότι ο θεσμός των Βραβείων καθιερώθηκε από το 1995 με σκοπό να παροτρύνει τους νέους στην ιδιωτική πρωτοβουλία και να προωθήσει την έννοια της επιχειρηματικότητας, γι` αυτό το ΕΒΕΑ κάθε χρόνο διοργανώνει Πανελλήνιο Διαγωνισμό Έκθεσης και Συγγραφής Εργασίας και βραβεύει τους μαθητές και φοιτητές που αριστεύουν.

Φέτος οι μαθητές της Β` και Γ` τάξης του Λυκείου διαγωνίσθηκαν στη συγγραφή έκθεσης με θέμα «“ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ” Ανοικτά σύνορα σε περίοδο κρίσης. Απειλή ή ευκαιρία για την εθνική παραγωγή, την απασχόληση και τις επενδύσεις;» και οι φοιτητές των Ανωτάτων και Τεχνικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στη συγγραφή εργασίας με θέμα «Προσδοκίες και απαιτήσεις από την επιχειρηματική εξωστρέφεια».

Οι μαθητές που διακρίθηκαν είναι

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ (Β` Τάξη - 1ο ΓΕΛ ΖΩΓΡΑΦΟΥ)
1ο Βραβείο χρηματικού ποσού 1.500 ευρώ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΡΙΝΗ (Β` Τάξη –10Ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ)
2ο Βραβείο χρηματικού ποσού 1.200 ευρώ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΑΡΚΟΥΛΗΣ (Β` Τάξη – 65Ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ)
3ο Βραβείο χρηματικού ποσού 1.000 ευρώ

Οι φοιτητές που διακρίθηκαν είναι

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΟΙΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ – ΣΧΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ)
1ο Βραβείο χρηματικού ποσού 2.000 ευρώ
ΑΣΠΑΣΙΑ ΛΟΥΚΕΡΗ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ – ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ)
2ο Βραβείο χρηματικού ποσού 1.500 ευρώ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΜΑΔΕΝΤΖΟΓΛΟΥ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ)
3ο Βραβείο χρηματικού ποσού 1.000 ευρώ



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.