Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Τι λέει η 18χρονη ηρωίδα που συγκλόνισε με το μήνυμα της


«Πιστεύω πως το μήνυμά μου πέρασε στον κόσμο. Δεν περίμενα να πάρει το βίντεο τόσο μεγάλες διαστάσεις», δηλώνει η 18χρονη καρδιοπαθής που συγκλόνισε το διαδίκτυο.

«Το έκανα για να ξέρει ο κόσμος ότι η 14η Φεβρουαρίου είναι η μέρα των καρδιοπαθών. Είναι κάτι που δεν το ήξερε ο κόσμος», επισημαίνει η Νεκταρία, μιλώντας στο κανάλι Ε.

Με το συγκεκριμένο βίντεο η νεαρή διευκρινίζει πως δεν ήθελε μόνο να ενθαρρύνει τους καρδιοπαθείς, αλλά και τους συγγενείς και τους φίλους τους και ολόκληρο τον κόσμο που αντιμετωπίζει δυσκολίες.

«Δεν πιστεύω ότι πρέπει να έχεις οπωσδήποτε κάποιο πρόβλημα υγείας για να πεις ότι έχεις δυσκολίες», αναφέρει χαρακτηριστικά η 18χρονη.

Δείτε το βίντεο από το Ε:



--------------

«Το έκανα για όλο τον κόσμο, όχι μόνο για όσους πάσχουν από καρδιοπάθειες», είπε η 18χρονη Νεκταρία Αναστασοπούλου, σχετικά με το βίντεο που έφτιαξε και συγκλόνισε τα social media.

Η 18χρονη Νεκταρία μίλησε στο STAR και την εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου για τον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο επέλεξε να ευχηθεί χρόνια πολλά στους ερωτευμένους την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ενημερώνοντας παράλληλα τον κόσμο για την Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών, που είναι επίσης στις 14 Φεβρουαρίου.





Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ηθοποιός σκοτώθηκε σε πρόβα με σπαθί σαμουράι


Κανείς δεν είδε τι ακριβώς συνέβη.

Δυστύχημα ή εγκληματική ενέργεια; Αυτό εξετάζει η αστυνομία, αναφορικά με τον θάνατο ενός ιάπωνα ηθοποιού ο οποίος σκοτώθηκε όταν χτυπήθηκε στο στομάχι από ένα σπαθί σαμουράι κατά τη διάρκεια μιας πρόβας.

Ο Ντάιγκο Κασίνο, 33 ετών, συμμετείχε μαζί με πολλούς άλλους συναδέλφους του στην πρόβα αυτή, σε ένα στούντιο του Τόκιο, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι NHK. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου υπέκυψε στα τραύματά του, λίγη ώρα αργότερα.

Σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, κανείς από τους παρόντες δεν είδε τι ακριβώς συνέβη στον Ντάιγκο. Πολλοί ηθοποιοί είπαν ότι τον άκουσαν να βογκάει και όταν στράφηκαν προς το μέρος του τον είδαν να καταρρέει.

Στα τέλη Ιανουαρίου, στην Πίζα της Ιταλίας, ένας νεαρός ηθοποιός απαγχονίστηκε κατά λάθος επί σκηνής, μπροστά στα μάτια των θεατών. Για τον θάνατο του ηθοποιού, που ερμήνευε τον μονόλογο ενός καταθλιπτικού εφήβου, διεξάγεται έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας σε βάρος δύο διευθυντών και δύο τεχνικών του θεάτρου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πάτρα: Διαιτητής διέκοψε αγώνα για να πάει στο WC


Μπορεί να μην συμβαίνει συχνά αλλά δεν είναι και πρωτοφανές.

Διαιτητής σε σαββατιάτικο (13/2) αγώνα της Α΄ΕΠΣ Αχαΐας αναγκάστηκε να διακόψει τον αγώνα, προκειμένου να πάει τουαλέτα…

Κράτησε το χρόνο – πέντε λεπτάκια, όλα και όλα- και επέστρεψε κανονικά στο ματς… το πεντάλεπτο παίχθηκε στις καθυστερήσεις, εννοείται…

Με την επιστροφή του, πάντως, στον αγωνιστικό χώρο δεν έλειψαν τα πειράγματα από την κερκίδα…

Καλό θα ήταν πάντως να προσέχουμε τι τρώμε πριν από αγώνες…


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε δημοπρασία ακίνητα και κοσμήματα του πρώην δικτάτορα των Φιλιππίνων, Μάρκος


Η περιουσία της οικογένειάς του εκτιμάται ότι ανήλθε στα 10 δισ. δολάρια.

Προς πώληση θα διατεθούν τα κοσμήματα, τα ακίνητα και οι μετοχές που κατασχέθηκαν από τον πρώην δικτάτορα των Φιλιππίνων Φερντινάντ Μάρκος και την οικογένειά του ύστερα από την πτώση του πριν από 30 χρόνια, δήλωσαν σήμερα κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Σε δημοπρασία ακίνητα και κοσμήματα του πρώην δικτάτορα των Φιλιππίνων, Μάρκος

Ο Μάρκος έφυγε στη Χαβάη το 1986 ύστερα από μια σχεδόν αναίμακτη εξέγερση του λαού. Είχε κυβερνήσει τη χώρα για 20 χρόνια, περίοδο κατά την οποία η περιουσία της οικογένειάς του εκτιμάται ότι ανήλθε στα 10 δισ. δολάρια.

Πηγές στο υπουργείο Οικονομικών είπαν ότι η κυβέρνηση θέλει να αντλήσει τουλάχιστον 838,85 εκατ. πέσος (17,7 εκατ. δολάρια) από την πώληση δύο ακινήτων, μετοχών σε εταιρίες και κοσμημάτων.

«Τα έσοδα από την πώληση θα πάνε στο υπουργείο Οικονομικών και την Επιτροπή των Φιλιππίνων για την Καλή Διακυβέρνηση», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Τζιλ Μπέλταν, υφυπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος στην αρχή που συστήθηκε για να εντοπίσει την περιουσία των Μάρκος.

Θα δημοπρατηθούν περίπου 300 κοσμήματα, ανάμεσά τους και ένα σπάνιο ροζ διαμάντι 25 καρατίων. Οι τρεις συλλογές κοσμημάτων, που φυλάσσονταν σε θησαυροφυλάκιο στην κεντρική τράπεζα, έχουν εκτιμηθεί από τους διεθνείς οίκους δημοπρασιών Christie's and Sotheby's.

Η κυβέρνηση είχε προσπαθήσει να δημοπρατήσει τρεις συλλογές κοσμημάτων το 2005 αλλά η χήρα του εκλιπόντος δικτάτορα Ιμέλντα Μάρκος προσέφυγε κατά της κίνησης αυτής, υποστηρίζοντας ότι της ανήκαν δύο από τις συλλογές. Μία από αυτές βρέθηκε στο προεδρικό μέγαρο μετά την εσπευσμένη αναχώρηση της οικογένειάς της και μια άλλη κατασχέθηκε στη Χαβάη, όπου είχαν εξοριστεί οι Μάρκος.

Η Ιμέλντα Μάρκος, που τώρα είναι εκλεγμένο μέλος του Κογκρέσου, είναι περισσότερο γνωστή για τα 1.200 και πλέον ζευγάρια παπούτσια που άφησε πίσω όταν η ίδια και ο σύζυγός της εγκατέλειψαν τη χώρα. Η Ιμέλντα Μάρκος έχει δηλώσει αποφασισμένη να ανακτήσει τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειάς της που είχαν κατασχεθεί.

Ο Φερντινάντ Μάρκος πέθανε στην εξορία το 1989. Ο μοναδικός τους γιος, ο Φερντινάντ ο νεότερος, είναι γερουσιαστής. Κατεβαίνει ως υποψήφιος αντιπρόεδρος στις εκλογές του Μαΐου και σύμφωνα με τις τελευταίες ανεξάρτητες δημοσκοπήσεις εμφανίζεται ως ο βασικότερος διεκδικητής.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι να προσέξετε στις φορολογικές δηλώσεις


Οι διατάξεις που ξεκλειδώνουν το Taxisnet.

Μέχρι τις αρχές Μαρτίου και νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, θα ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη του Taxis που θα υποδεχθεί τις φετινές φορολογικές δηλώσεις περίπου 6 εκατ.φορολογουμένων.

Για να τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να καταθέσει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή νομοθετικές διατάξεις που θα προβλέπουν:

-Το νέο χρονοδιάγραμμα εξόφλησης του φόρου εισοδήματος που θα προκύψει από την εκκαθάριση των δηλώσεων. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ο φόρος εξοφλείται είτε εφάπαξ είτε σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις εκ των οποίων η πρώτη μέχρι το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη έως τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως τέλος Νοεμβρίου. Το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει φέτος να αρχίσει να εισπράττει νωρίτερα το φόρο εισοδήματος ξεκινώντας από τον Απρίλιο ή τον Μάιο. Μάλιστα σύμφωνα με το σχέδιο θα δοθεί η δυνατότητα στους φορολογούμενους να εξοφλήσουν τον φόρο σε μηνιαίες δόσεις με τα σενάρια να προβλέπουν την καταβολή σε 5 ή 8 μηνιαίες δόσεις.

-Αλλαγές στα τεκμήρια για φορολογουμένους με πολύ χαμηλά εισοδήματα. Οι φορολογούμενοι οι οποίοι απέκτησαν πέρυσι εισοδήματα έως 6.000 ευρώ θα φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών που προβλέπει έμμεσο αφορολόγητο όριο 9.550 ευρώ και όχι με την κλίμακα των ελεύθερων επαγγελματιών, εφόσον το τεκμαρτό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 9.500 ευρώ.

Οι φορολογούμενοι θα έχουν χρονικό περιθώριο περίπου δύο μηνών για να υποβάλουν τη φορολογική δήλωσή τους, καθώς η προθεσμία λήγει στις 30 Απριλίου. Και φέτος είναι προσυμπληρωμένοι οι κωδικοί της δήλωσης που αφορούν στους μισθούς, τις συντάξεις, τους παρακρατούμενους και αναλογούντες φόρους, τις κατοικίες, τα αυτοκίνητα, τους τόκους των καταθέσεων και τα ποσά που κατέβαλαν το 2015 για την εξυπηρέτηση των δανείων τους (τοκοχρεολυτικές δόσεις).

Το νέο βασικό έντυπο της δήλωσης (Ε1) έχει ελάχιστες αλλαγές σε σχέση με το περυσινό, δεδομένου ότι διατηρείται η υφιστάμενη φορολογική νομοθεσία.

Με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων που θα υποβάλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένη προκαταβολή φόρου. Συγκεκριμένα η προκαταβολή φόρου εισοδήματος έχει αυξηθεί για τα εισοδήματα του 2015 από 55% σε 75%.

Για τους αγρότες η προκαταβολή φόρου εισοδήματος που θα πληρώσουν το 2016 με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων αυξάνεται από το 55% στο 75%. Επίσης αυξάνεται ο φορολογικός συντελεστής από το 13% στο 20%.

Φορολογούμενοι με εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ θα πληρώσουν αυξημένη έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης.

Σε εκκρεμότητα είναι και ο τρόπος φορολόγησης των εισοδημάτων από ενοίκια καθώς ο προϋπολογισμός προβλέπει περισσότερα έσοδα ύψους 144, 2 εκατ. ευρώ. Για τα εισοδήματα αυτά, σύμφωνα με όσα προβλέπει μνημόνιο, θα αυξηθούν οι συντελεστές φορολόγησης από το 11% στο 15% (για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ) και από το 33% στο 35% (για εισοδήματα από ενοίκια άνω των 12.000 ευρώ). Εάν δεν αλλάξουν αναδρομικά οι συντελεστές φορολόγησης των εισοδημάτων από ακίνητα δεν αποκλείεται οι ιδιοκτήτες ακινήτων να κληθούν να πληρώσουν προκαταβολή φόρου ή διαφορετικά να γίνει νέα εκκαθάριση και να πληρώσουν υψηλότερους φόρους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς να συντηρήσετε τη χύτρα ταχύτητας


Οι κανόνες ασφαλείας.

Η χύτρα ατμού, ή χύτρα ταχύτητας όπως είναι επίσης γνωστή, υπάρχει σε αρκετά σπίτια αφού τα πλεονεκτήματα αυτής της μαγειρικής συσκευής είναι πολλά με τον περιορισμό χρόνου μαγειρέματος και οικονομίας.

Η μέθοδος μαγειρέματος με ατμό, σε σύγκριση με τον παραδοσιακό τρόπο μαγειρέματος σε φούρνο με γκάζι ή ηλεκτρισμό πλεονεκτεί λόγω της δυνατότητας του ατμού να μεταφέρει με πιο αποτελεσματικό τρόπο ενέργεια για το μαγείρεμα σε σύγκριση με τον αέρα, χωρίς να καεί το φαγητό και χρησιμοποιώντας λιγότερη ενέργεια.

Αυτό κάνει και η χύτρα ταχύτητας, αφού το στεγανό δοχείο και το ερμητικά κλειστό καπάκι της δεν επιτρέπουν τη διαφυγή του ατμού. Έτσι, η θερμότητα που παράγεται από τη φωτιά αυξάνει την πίεση εντός της χύτρας.

Ωστόσο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και να τηρούνται συγκεκριμένοι κανόνες ασφάλειας, ειδικά μετά το τραγικό περιστατικό με τον αποκεφαλισμό νοικοκυράς στο Πέραμα.

-Στην Ευρωπαϊκή διατίθενται χύτρες ταχύτητας σε ποικιλία μοντέλων και μεγεθών από διάφορα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλες τρίτες χώρες.

-Για να επιτρέπεται η διάθεση στην αγορά των χυτρών ταχύτητας πρέπει αυτές να πληρούν τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας. Η συμμόρφωση αυτή τεκμηριώνεται με την σήμανση συμμόρφωσης CE με ευανάγνωστο, ευδιάκριτο και ανεξίτηλο τρόπο.

-Συνήθως, οι κατασκευαστές χυτρών ταχύτητας τοποθετούν τη σήμανση CE χαράσσοντας την στη βάση του δοχείου της χύτρας ταχύτητας ή στο καπάκι της.

-Όσο σημαντική είναι η επιλογή της κατάλληλης χύτρας ταχύτητας, άλλο τόσο σημαντική είναι και η ορθή χρήση και συντήρησή της. Ο κατασκευαστής πρέπει να δίνει σαφείς και χρήσιμες οδηγίες χρήσης και συντήρησης μαζί με τη χύτρα ταχύτητας.

-Πριν τη χρήση της χύτρας ταχύτητας, βεβαιωθείτε ότι η ελαστική, στεγανωτική φλάντζα (λάστιχο) γύρω από το καπάκι δεν είναι φθαρμένη ή σχισμένη και ο αγωγός εξαέρωσης είναι καθαρός από υπολείμματα τροφής.

-Βεβαιωθείτε ότι το καπάκι είναι ερμητικά κλειστό πριν τοποθετήσετε τη χύτρα στη φωτιά.

-Εάν ατμός διαφεύγει γύρω από το καπάκι ή τις χειρολαβές, σβήστε αμέσως τη φωτιά, αφήστε τη χύτρα να κρυώσει, ελευθερώστε όλο τον ατμό που περιέχει ανοίγοντας το ρυθμιστή πίεσης, αφαιρέστε το καπάκι και προχωρήστε σε αντικατάσταση.

-Αν η ελαστική τσιμούχα έχει ξεραθεί ή έχει ρωγμές και σημάδια καταπόνησης, αλλάξτε την αμέσως.

-Αν η πίεση μέσα στη χύτρα ταχύτητας αυξάνεται συνεχώς χωρίς να εκτονώνεται μέσω του ρυθμιστή πίεσης τότε υπάρχει άμεσος κίνδυνος γι’ αυτό η χύτρα θα πρέπει να απομακρύνεται αμέσως από τη φωτιά.

-Η συνεχώς αυξανόμενη πίεση μπορεί να έχει σαν αιτία τη βλάβη του ρυθμιστή πίεσης ή το φράξιμο της βαλβίδας υπερπίεσης με υπολείματα τροφών.

-Το καπάκι μπορεί να αφαιρεθεί όταν ο ρυθμιστής πίεσης του ατμού σταματήσει να βγάζει ατμό.

-Για περισσότερη ασφάλεια πριν αφαιρέσετε το καπάκι, αφήστε τη χύτρα ταχύτητας να κρυώσει από μόνη της για περίπου 10 λεπτά.

-Οι νέες γενιές χυτρών ταχύτητας περιλαμβάνουν καπάκια που κλειδώνουν πρίν αυξηθεί η πίεση, ελαστικές τσιμούχες στεγανότητας που καθιστούν αδύνατο το άνοιγμα της χύτρας πρίν την εκτόνωση της πίεσης και βαλβίδες ασφαλείας από υπερπίεση.

-Ποτέ μη γεμίζετε τη χύτρα πάνω από τα δύο τρίτα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κατασκευάστηκε το πρώτο εύκαμπτο smartphone


Το πρώτο εύκαμπτο "έξυπνο" κινητό τηλέφωνο υψηλής ανάλυσης, που είναι επίσης έγχρωμο και έχει σύνδεση Wi-Fi, το ReFlex, παρουσίασαν Καναδοί ερευνητές σε παγκόσμιο φόρουμ για την αλληλεπίδραση ανθρώπων-υπολογιστών.

Κατασκευάστηκε το πρώτο εύκαμπτο smartphone

Πρόκειται για δημιούργημα του Εργαστηρίου Ανθρωπίνων Μέσων της Σχολής Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κουίνς στο Κίνγκστον του Οντάριο, με επικεφαλής τον καθηγητή Ροέλ Βερτεγκάαλ.

Το τηλέφωνο επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν μαζί του με νέους τρόπους και να το «νιώθουν» έτσι περισσότερο. Εξελιγμένοι αισθητήρες πίσω από την οθόνη αντιλαμβάνονται τις κινήσεις του χρήστη.

Επίσης όταν ο χρήστης λυγίζει το τηλέφωνο προς τα δεξιά, οι σελίδες στην οθόνη του «ρολάρουν» προς τα αριστερά όπως όταν λυγίζει ένα βιβλίο.

Το τηλέφωνο έχει εν μέρει κατασκευασθεί από διάφορα μέρη άλλων εμπορικών συσκευών. Διαθέτει οθόνη αφής 720p OLED της LG και «τρέχει» το λειτουργικό σύστημα Android 4.4 KitKat.

Ο Βέρτεγκααλ εκτίμησε ότι τέτοια εύκαμπτα τηλέφωνα θα βρίσκονται μαζικά στα χέρια των καταναλωτών μέσα στην επόμενη πενταετία.

Σημειώνεται ότι η ίδια καναδική ερευνητική ομάδα είχε παρουσιάσει στο παρελθόν, μεταξύ άλλων, το PaperPhone, το πρώτο εύκαμπτο απλό κινητό τηλέφωνο, το PaperPad, το πρώτο εύκαμπτο iPad, καθώς και το TeleHuman, το πρώτο ψευδο-ολογραφικό σύστημα τηλεδιασκέψεων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο «φως» έργο που είχαν γράψει Μότσαρντ και Σαλιέρι



Η καντάδα «Per la ricuperata salute di Offelia» ανακαλύφθηκε στο Μουσείο Μουσικής Πράγας.

Για πρώτη φορά έπειτα από δυο και πλέον αιώνες, ακούστηκε στην Πράγα ένα μουσικό έργο που θεωρούνταν για καιρό χαμένο. Το έργο, ανακαλύφθηκε πρόσφατα στις συλλογές του Μουσείου Μουσικής της Πράγας και υπογράφεται από κοινού από τον αυστριακό συνθέτη Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ και τον ιταλό μουσικό Αντόνιο Σαλιέρι.

Το έργο αυτό που γράφτηκε το 1785 «αποτελεί κλειδί για μια νέα κατανόηση της σχέσης ανάμεσα στον Μότσαρτ και τον Σαλιέρι», δηλώνει στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γερμανός μουσικολόγος και συνθέτης Τίμο Γιούκο Χέρμαν, στον οποίο οφείλεται η ανακάλυψη.

Οι δύο συνθέτες ήταν «συνάδελφοι που εργάζονταν μαζί», επέμεινε ο Χέρμαν, καθώς ο μύθος αποδίδει στον Σαλιέρι την ευθύνη για τον θάνατο του Μότσαρτ.

Η καντάδα «Per la ricuperata salute di Offelia» γράφτηκε από κοινού από τον Μότσαρτ, τον Σαλιέρι και κάποιον Κορνέτι σε λιμπρέτο του Λορέντζο Ντα Πόντε για την αγγλίδα σοπράνο Νάνσι Στόρας (1765-1817).

Η σύνθεση, που διαρκεί περίπου τέσσερα λεπτά, εκτελέστηκε σήμερα από τον κλαβεσινίστα Λούκας Βέντι κατά την επίσημη παρουσίαση του έργου, το οποίο θα εκτεθεί προσεχώς στο κοινό.

Η παρτιτούρα βρισκόταν στο Μουσείο Μουσικής της Πράγας από τη δεκαετία του 1950, αλλά δεν είχε ταυτοποιηθεί σωστά. Αυτό έγινε τώρα χάρη στις νέες τεχνολογίες και τα ονόματα των δημιουργών αποκρυπτογραφήθηκαν.

«Είναι ο Τίμο Γιούκο Χέρμαν, ο οποίος καθόρισε τον μοναδικό χαρακτήρα του έργου αυτού», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το μουσείο.

Ο Μότσαρτ (1756-1791), μια από τις μεγαλύτερες διάνοιες όλων των εποχών στον κόσμο της μουσικής, είχε επισκεφθεί πολλές φορές την Πράγα η οποία τότε ανήκε στην Αυτοκρατορία των Αψβούργων της Αυστρίας. Στις 29 Οκτωβρίου 1787 στην πόλη αυτή δόθηκε η παγκόσμια πρεμιέρα της περίφημης όπερας «Ντον Τζοβάνι», το λιμπρέτο της οποίας είχε γράψει ο Ιταλός ποιητής Λορέντζο Ντα Πόντε.

Η φήμη, την οποία απορρίπτουν οι ειδικοί, ότι ο Σαλιέρι (1750-1825) οδήγησε στον θάνατο τον Μότσαρτ επειδή ζήλευε την ιδιοφυία του, οφείλεται εν μέρει στο ποιητικό δράμα «Μότσαρτ και Σαλιέρι» που έγραψε ο Αλεξάντρ Πούσκιν το 1830.

Τη φήμη αυτή χρησιμοποίησε ο άγγλος δραματουργός Πίτερ Σάφερ για το έργο του «Αμαντέους» και στη συνέχεια ο τσεχικής καταγωγής αμερικανός σκηνοθέτης Μίλος Φόρμαν για τη διάσημη ομώνυμη ταινία του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι Αμερικανοί θέλουν να «σκοτώσουν» το 100δόλαρο!


Ενώ η συζήτηση στην Ευρώπη για την κατάργηση του 500ευρου συνεχίζεται, ακούγονται φωνές και στις ΗΠΑ για κατάργηση του χαρτονομίσματος των 100 δολαρίων.

Όπως αναφέρει η Washington Post, καθηγητές διάσημων πανεπιστημίων - όπως το Harvard - και πρώην στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ και του αντίστοιχου ομοσπονδιακού "Γενικού Λογιστηρίου" υποστηρίζουν την ιδέα της απόσυρσης του 100δόλαρου από την κυκλοφορία.

Οι λόγοι είναι αντίστοιχοι με αυτούς της κατάργησης του 500ευρου: τρομοκρατία και ξέπλυμα χρήματος. Ο αντίλογος, ωστόσο, λέει ότι το 100δόλαρο έχει σχεδόν έξι φορές μικρότερη αξία σε σχέση με το μοβ ευρωπαϊκό χαρτονόμισμα. Κάτι που σημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι θα έπρεπε να σκεφτούν στην περίπτωση που το 100δόλαρο αποσυρόταν από την κυκλοφορία, να αποσύρουν τα χαρτονομίσματα των 50 και 100 ευρώ - κάτι που μοιάζει αδύνατο.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι εφιαλτικές στιγμές που έζησε μία οικογένεια την ώρα του σεισμού στην Ηλεία


Μία τετραμελής Οικογένεια από το χωριό Φρίξα περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε κατά τη διάρκεια του ισχυρού σεισμού των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Ηλεία.

«Εκεί που καθίσαμε για να φάμε, ακούω έναν πολύ δυνατό θόρυβο στο κέντρο του σπιτιού, σαν βόμβα και κεραυνός μαζί. Ταράχτηκα διότι δεν αντιλήφθηκα ότι πρόκειται για σεισμό, διότι ως τώρα είχα τελείως διαφορετική εμπειρία από τους σεισμούς. Δεν αισθάνθηκα κούνημα, αλλά μια ισχυρή έκρηξη και στη συνέχεια ένα δυνατό βουητό. Το ένα παιδί ήταν στη μέση του σπιτιού και της μίλησα χαμηλόφωνα για να μη φοβηθεί. Τότε διαπίστωσα ότι το σπίτι κουνιόταν ολόκληρο. Το ένα κορίτσι το πήρε αγκαλιά ο πατέρας της, ενώ εγώ αγκάλιασα την άλλη μας κόρη και της σκέπασα το κεφάλι για να την προστατέψω. Περιμέναμε να σταματήσει ο σεισμός και ένιωθα ότι δεν θα τελείωνε ποτέ», διηγήθηκε η μητέρα της οικογένειας στην εφημερίδα «Πατρίς».

Το σπίτι υπέστη σοβαρές ρωγμές στο εσωτερικό του, με συνέπεια η τετραμελής οικογένεια να μετακομίσει σε σπίτι συγγενικού προσώπου στην Ολυμπία το βράδυ, υπό τον φόβο και των μετασεισμών.

«Το σπίτι έχει αρκετές ζημιές, κυρίως στη στέγη, και για αυτό φοβόμαστε. Το σημαντικότερο όμως ότι γλιτώσαμε τα παιδιά μας… Τώρα ελπίζω να κινηθούν εγκαίρως οι αρμόδιοι για να επισκευαστούν οι ζημιές», ανέφερε ο πατέρας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το υποβρύχιο μουσείο που συγκλονίζει


Το μουσείο Atlantico, είναι το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ευρώπης και παρουσιάζει τα γλυπτά του διεθνούς φήμης γλύπτη Jason deCaires Taylor.

Το μουσείο βρίσκεται στα νερά της ακτής Lanzarote στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας και αποτελεί ένα μοναδικό μουσείο που διαθέτει εκθέματα που κατασκευάστηκαν 12 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Ένα από τα γλυπτά απεικονίζει μία φουσκωτή βάρκα με πρόσφυγες.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μπούκαρε σε δημόσια υπηρεσία στη Λεμεσό και απειλούσε ότι θα βάλει φωτιά


Αναστάτωση προκλήθηκε γύρω στις 9:30 το πρωί της Τετάρτης στο Γραφείο Κοινωνικών Υπηρεσιών Πολεμιδιών στη Λεμεσό της Κύπρου, όταν ένας 35χρονος δικαούχος βοηθήματος εισήλθε σε ένα από τα γραφεία και φέρεται να απείλησε πως θα βάλει φωτιά. Ο 35χρονος προκάλεσε ζημιές σε εξοπλισμό και εναντίον του αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, ανέφερε πως “ο 35χρονος εισήλθε στο κτίριο, κρατώντας ένα μπιτόνι, προκαλώντας τον τρόμο στους παρευρισκόμενους, ενώ ακολούθως περιέλουσε το χώρο με εύφλεκτη ύλη, απειλώντας πως θα βάλει φωτιά αν δεν ικανοποιούνταν τα αιτήματα του, που αφορούσαν το επίδομα που λαμβάνει από το κράτος”.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε πώς μπορείτε να πάρετε επιδότηση 60.000 ευρώ για την επιχείρησή σας


Ξεκινάει σε λίγες μέρες, ένα ακόμη πρόγραμμα για τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα στις 17 Μαρτίου ανοίγει το ηλεκτρονικό σύστημα για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το πρόγραμμα αφορά στην ίδρυση νέων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων από ανέργους και από ασκούντες επαγγελματική δραστηριότητα που δεν έχουν σχέση μισθωτής εργασίας και στοχεύει στην δημιουργία πολύ μικρών και μικρών, βιώσιμων επιχειρήσεων με έμφαση σε καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια και στην ενίσχυση της απασχόλησης με τη δημιουργία βιώσιμων νέων θέσεων απασχόλησης. Σύμφωνα με τον οδηγό του προγράμματος σε αυτό μπορούν να συμμετέχουν άνεργοι, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ κατά την υποβολή της αίτησης και ατομικοί επιχειρηματίες παροχής υπηρεσιών οι οποίοι είναι ενεργοί επιτηδευματίες χωρίς να έχουν σχέση μισθωτής εργασίας και δεν λαμβάνουν σύνταξη γήρατος κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα μπορούν να επιδοτηθούν με ποσά από 15.000 ευρώ έως και 60.000 ευρώ με σκοπό τη σύσταση επιχείρησης στους 8 στρατηγικούς τομείς προτεραιότητας:

Αγροδιατροφή και Βιομηχανία Τροφίμων

Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες

Υλικά και Κατασκευές

Εφοδιαστική Αλυσίδα

Ενέργεια

Περιβάλλον,

Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας

Υγεία-Φάρμακα.

Στις επιλέξιμες εταιρικές μορφές περιλαμβάνονται οι:Ε.Π.Ε., Ο.Ε., Ε.Ε., Ι.Κ.Ε., Συνεταιριστική Επιχείρηση καθώς και Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ). Η Α.Ε δεν είναι επιλέξιμη εταιρική μορφή για τη δράση. Όσον αφορά τις επιλέξιμες δαπάνες αυτές θα αφορούν:

Αγορά εξοπλισμού (μέχρι 40% του προϋπολογιζόμενου επενδυτικού σχεδίου)

Λειτουργικά (ενοίκια επαγγελματικού χώρου, δαπάνες ηλεκτρισμού, δαπάνες επαγγελματικής τηλεφωνίας )

Δαπάνες για αμοιβές τρίτων (νομική, λογιστική υποστήριξη)

Υπηρεσίες φιλοξενίας σε θερμοκοιτίδες

Δαπάνες προβολής, δικτύωσης και συμμετοχής σε εκθέσεις

Αποσβέσεις παγίων

Αγορά και Χρηματοδοτική μίσθωση εξοπλισμού

Προμήθεια αναλωσίμων

Ασφαλιστικές εισφορές δικαιούχου (επιχειρηματία / εταίρων)

Μισθολογικό κόστος για νέα ή νέες θέσεις εργασίας

Δαπάνες προετοιμασίας, υποβολής, κατοχύρωσης ή ανανέωσης για αναγνωρισμένο τίτλο βιομηχανικής ή πνευματικής ιδιοκτησίας

Οι δαπάνες θα είναι επιλέξιμες μόνο εφόσον πραγματοποιηθούν μετά τις 17 Μαρτίου 2016, ημερομηνία έναρξης της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης. Η χρηματοδότηση καλύπτει το 100% των επιλέξιμων δαπανών. Βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής είναι η επιδότηση από προγράμματα στο παρελθόν, καθώς ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να μην έχει εγκριθεί και να μην έχει λάβει ενίσχυση από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα από την 1. Ιανουαρίου 2012 μέχρι και την μέχρι και την ημερομηνία υποβολή της αίτησης. Εξαιρείται η συμμετοχή σε συγχρηματοδοτούμενες δράσεις κατάρτισης. Οι αιτήσεις χρηματοδότησης θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω του δικτυακού τόπου www.ependyseis.gr.

Η έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής ξεκινά 17 Μαρτίου 2016 και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 27 Απριλίου 2016. Μάλιστα δεν τίθεται θέμα προτεραιότητας κατάθεσης των φακέλων καθώς η αξιολόγηση θα ξεκινήσει μετά τις 27 Απριλίου2016. Οι επιχειρήσεις που θα αξιολογηθούν θετικά θα ενημερωθούν για τον ακριβή χρόνο και τόπο αποστολής του φυσικού φακέλου που θα περιλαμβάνει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για περισσότερες πληροφορίες με το γραφείο πληροφόρησης ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ: Μεσογείων 56, Αθήνα με ωράριο λειτουργίας 8:30 έως 19:00, στο τηλέφωνο 801 11 36 300 από σταθερό τηλέφωνο με αστική χρέωση, στη ιστοσελίδα : www.antagonistikotita.gr, www.espa.gr , email: infoepan@mou.gr.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μπλόκα αγροτών και στη Γαλλία


Μπλόκα σε δρόμους της δυτικής, νοτιοδυτικής και κεντρικής Γαλλίας έχουν στήσει οι αγρότες της χώρας διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση της τιμής των προϊόντων που παράγουν.

"Λε Φολ, βιάσου, τα πράγματα πάνε άσχημα στην ύπαιθρο!" έγραφε ένα πανό των αγροτών, στα προάστια της Τουλούζης, ζητώντας από τον υπουργό Γεωργίας Στεφάν Λε Φολ να λάβει γρήγορα μέτρα. "Ένα τσιγάρο = 35 λεπτά· ένα λίτρο γάλα = 28 λεπτά. Βρείτε το λάθος" είχαν γράψει σε άλλο πανό.

Συνολικά, περίπου 70 τρακτέρ απέκλεισαν τους δρόμους που οδηγούσαν σε ένα εμπορικό κέντρο της πόλης. Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες τους πέταξαν κοπριά και άχυρα στο χώρο στάθμευσης του εμπορικού κέντρου.

Στη δυτική Γαλλία, εκατοντάδες τρακτέρ όδευαν την ίδια στιγμή προς την πόλη Ρεν. Από την Δευτέρα, άλλοι αγρότες έχουν στήσει μπλόκο σε ένα κέντρο διανομής στην Ιζέρ ενώ ανατολικότερα έχουν αναφερθεί επίσης και αποκλεισμοί δρόμων.

Εδώ και περίπου έναν μήνα οι αγρότες κινητοποιούνται σχεδόν σε καθημερινή βάση ζητώντας τη λήψη μέτρων για να αντιμετωπιστεί η κρίση στον γεωργοκτηνοτροφικό τομέα. Με τις κινητοποιήσεις τους θέλουν κυρίως να ασκήσουν πιέσεις στις συνομιλίες που διεξάγονται ήδη μεταξύ της κυβέρνησης και των διανομέων των προϊόντων με σκοπό οι τελευταίοι να αναθεωρήσουν την πρακτική του καθορισμού των τιμών.

Με αφορμή τις διαδηλώσεις των αγροτών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε την Δευτέρα από τις 28 χώρες-μέλη της ΕΕ να της παρουσιάσουν προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος, πριν από μια σύνοδο που πρόκειται να διεξαχθεί στο Παρίσι στις 25 Φεβρουαρίου.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στη λίστα της UBS η Έλλη Στάη με 2,5 εκατ. ευρώ στην Ελβετία


Από τους οικονομικούς εισαγγελείς κλήθηκε η Έλλη Στάη προκειμένου να δικαιολογήσει κατάθεση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ στην ελβετική τράπεζα UBS, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα «Espresso».

Το δημοσίευμα της «Espresso» αναφέρει ότι η δημοσιογράφος φέρεται να πήρε προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία της δικογραφίας και στη συνέχεια να δώσει τις απαντήσεις της στους εισαγγελείς. Σε περίπτωση που δεν καταφέρει να δικαιολογήσει το συγκεκριμένο ποσό, τότε θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο.

Παράλληλα οι οικονομικοί εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση έχουν βρει στις λίστες περίπου 10 πολιτικά πρόσωπα, εν ενεργεία και μη, αν και μέχρι τώρα κανείς τους δεν έχει λάβει την κλήση για να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

------------

Η απάντηση της Έλλης Στάη για τα 2,5 εκατ. ευρώ

Τα χρήματα τα έστειλε από το 2011 έως το 2013 με πέντε κινήσεις από ελληνικές τράπεζες.

Απάντηση στα δημοσιεύματα που θέλουν να κλήθηκε από τους οικονομικούς εισαγγελείς προκειμένου να δικαιολογήσει κατάθεση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ στην ελβετική τράπεζα UBS, δίνει η Έλλη Στάη.

Το δημοσίευμα της «Espresso» αναφέρει ότι η δημοσιογράφος φέρεται να πήρε προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία της δικογραφίας και στη συνέχεια να δώσει τις απαντήσεις της στους εισαγγελείς. Σε περίπτωση που δεν καταφέρει να δικαιολογήσει το συγκεκριμένο ποσό, τότε θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο.

Η Έλλη Στάη κάνει λόγο για συκοφαντικά δημοσιεύματα αναφορικά με την αποκαλούμενη λίστα «Μπόργιανς» και τονίζει ότι νόμιμα έστειλε 2,5 εκατ. ευρώ από τράπεζες στην Ελλάδα στο εξωτερικό.

Τα χρήματα τα έστειλε από το 2011 έως το 2013 με πέντε κινήσεις από ελληνικές τράπεζες και είναι δηλωμένα στις φορολογικές δηλώσεις, όπως αναφέρει στο υπόμνημα που έδωσε στη δημοσιότητα μέσω του site της Thetoc.gr.
Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Συγκεκριμένα η πρόεδρος του ΤΗΕTOC.GR, δημοσιογράφος Έλλη Σταη σε σχέση με συκοφαντικά δημοσιεύματα αναφορικά με την αποκαλούμενη λίστα «Μπόργιανς» δηλώνει τα εξής:

Σε σχέση με συκοφαντικά δημοσιεύματα, στημένα πάνω σε ψεύδη και με στόχο την πρόκληση εντυπώσεων σε βάρος της τιμής και της υπόληψής μου, δηλώνω τα ακόλουθα για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να ξεσκεπαστούν οι αθλιότητες των συκοφαντών και όσων τις αναπαράγουν.

1. Οι καταθέσεις μου και γενικά όλη η περιουσιακή μου κατάσταση είναι νόμιμες, διαφανείς και πλήρως φορολογημένες.

Στις ετήσιες φορολογικές δηλώσεις μου, όπως και σ’ εκείνες του "πόθεν έσχες", δηλώνω στο Ελληνικό Δημόσιο τα εισοδήματά μου, τις πηγές από όπου προέρχονται, τις τραπεζικές μου καταθέσεις και όλα γενικώς τα περιουσιακά μου στοιχεία.

Συκοφαντία λοιπόν πρώτη τα περί φοροδιαφυγής.

2. Η Πολιτεία γνωρίζει από τις δικές μου πλήρεις και ολοκληρωμένες δηλώσεις την αλήθεια ότι είμαι απολύτως νόμιμη. Όλα ήταν γνωστά και στη διάθεση των ελεγκτικών μηχανισμών της Πολιτείας.

Συκοφαντία δεύτερη λοιπόν ότι «βρήκε» για εμένα στοιχεία από τη λίστα «Μπόργιανς».

3. Εμφανίστηκα στους οικονομικούς εισαγγελείς, σεβόμενη τη λειτουργία τους, και παρέδωσα άμεσα αναλυτικό υπόμνημα και όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν πλήρως την αλήθεια, όπως άλλωστε τη γνώριζε ήδη το Ελληνικό Δημόσιο από το παρελθόν.

Συκοφαντία λοιπόν τρίτη ότι τάχα ζήτησα προθεσμία.

Στον κανιβαλισμό που επικρατεί στον δημόσιο χώρο δεν θα επιτρέψω επ΄ουδενί τη σπίλωση του ονόματός μου ούτε τη χρησιμοποίησή του σε άθλια παιχνίδια εντυπώσεων. Θα υπερασπιστώ άφοβα και μέχρι τέλους στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια τα αυτονόητα έννομα αγαθά μου και όλοι όσοι δημιουργούν και αναπαράγουν τη συκοφαντία θα πληρώσουν.

Δίνω στη δημοσιότητα το υπόμνημα που κατέθεσα ήδη, γνωρίζοντας ότι γίνομαι υποψήφιος στόχος εγώ και τα οικεία μου πρόσωπα, εγκληματιών και τρομοκρατών και ας έχουν την ευθύνη εκείνοι, οι οποίοι όφειλαν να με προστατέψουν και δεν το έπραξαν».

Διαβάστε περισσότερα...

Διετής παράταση στους ιδιοκτήτες αδήλωτων ακινήτων


Περιθώριο ακόμα δύο χρόνων δίνει το Κτηματολόγιο στους ιδιοκτήτες, προκειμένου να δηλώσουν τα ακίνητά τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», η διετής παράταση θα δώσει «ανάσα» σε χιλιάδες ιδιοκτήτες που κινδύνευαν να χάσουν τα ακίνητά τους, καθώς δεν τα είχαν δηλώσει στα παλιά προγράμματα κτηματογράφησης την περίοδο 1997-1999 σε 340 περιοχές σε όλη τη χώρα.

Η εκτίμηση από το Κτηματολόγιο είναι ότι μέχρι το τέλος του 2015, περίπου 10.000 ακίνητα θα άλλαζαν χέρια και θα περνούσαν στη δικαιοδοσία του Δημοσίου ως «αγνώστου ιδιοκτήτη». Συνολικά, τα ακίνητα «αγνώστου ιδιοκτήτη» ανέρχονται σε 200 χιλιάδες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, περιθώριο (που συνοδεύεται από μπλοκάρισμα της μεταβίβασης) μέχρι το 2018 έχουν πλέον και ιδιοκτήτες σε 92 περιοχές σε όλη τη χώρα που η προθεσμία θα έληγε μέσα στο 2016. Η λίστα περιλαμβάνει και οκτώ περιοχές στην Αττική: Ελευσίνα, Βριλήσσια, Μελίσσια, Νέα Πέραμος, Νέο Ψυχικό, Γέρακας, Νέα Σμύρνη και Άγιος Ιωάννης Ρέντης.

Σημειώνεται ότι ένα ακίνητο χαρακτηρίζεται «αγνώστου ιδιοκτήτη» αν δεν δηλωθεί σε 14 χρόνια (από τα 12 που ίσχυε έως τώρα) από την ίδρυση Κτηματολογικού Γραφείου σε μια περιοχή. Το ίδιο χρονικό διάστημα ισχύει για τους ιδιοκτήτες που κατοικούν στο εξωτερικό, το Δημόσιο και τους Δήμους.

Τα ακίνητα που χαρακτηρίζονται ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» θα περιέρχονται στο Δημόσιο. Οι ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων θα μπορούν να προσφύγουν δικαστικώς, αλλά μόνο για να διεκδικήσουν χρηματική αποζημίωση και όχι για να ανακτήσουν το ακίνητο.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι χρήστες της Apple στέλνουν 200.000 iMessages το δευτερόλεπτο


Την αποκάλυψη για την επιτυχία της εταιρείας έκανε ο Eddy Cue.

Από την χρονιά που παρουσιάστηκε στο κοινό το 2011, το iMessage αποτέλεσε μια τεράστια επιτυχία για την Apple.

Πόσο μεγάλη ήταν αυτή η επιτυχία; Σύμφωνα με τον διευθυντή διαδικτυακών υπηρεσιών Eddy Cue, οι iOS χρήστες στέλνουν παγκοσμιώς 200.000 iMessages το δευτερόλεπτο.

«Αυτό είναι ένα πραγματικά εντυπωσιακό νούμερο, εννοώ πως οι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτές τις υπηρεσίες και τις έχουν βασικές στην ζωή τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Eddy Cue σε συνέντευξη που παραχώρησε στον John Gruber.


Πηγή: http://blog.appleworldhellas.com
Διαβάστε περισσότερα...

Παράταση προθεσμίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών έως τα τέλη Ιουνίου


Χωρίς έννομες συνέπειες για τους ασφαλισμένους και τους εργοδότες.

Την παράταση, έως την 30η Ιουνίου 2016, της προθεσμίας καταβολής ασφαλιστικών εισφορών του έτους 2015, χωρίς έννομες συνέπειες για τους ασφαλισμένους και τους εργοδότες, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων(Ε.Τ.Α.Α).

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ έκανε δεκτή τη σχετική εισήγηση του αναπληρωτή προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Ταμείου Ασφάλισης Νομικών(ΤΑΝ) Δ. Βερβεσού. Η προθεσμία λήγει κανονικά στις 29 Φεβρουαρίου 2016..

Η πρόταση για παράταση της προθεσμίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών, αφορά όλους τους κλάδους ασφάλισης του ΕΤΑΑ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πέθανε ο δημοσιογράφος Ηλίας Δημητρακόπουλος


Η ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά «έναν από τους τελευταίους θρύλους» της δημοσιογραφίας.

Σε ηλικία 88 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Ηλίας Δημητρακόπουλος, ο οποίος το 2008 είχε τιμηθεί για τους αγώνες του ενάντια στη χούντα, με την απονομή -από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια- του «Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος», σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην ελληνική πρεσβεία στις ΗΠΑ.

Ο Ηλίας Δημητρακόπουλος γεννήθηκε το 1928 στην Αθήνα. Το 1943 ήταν ο νεότερος σε ηλικία κρατούμενος των κατοχικών δυνάμεων στις Φυλακές Αβέρωφ. Μετά τον πόλεμο, έγινε ο νεότερος πολιτικός συντάκτης της «Καθημερινής» και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην επιστροφή του Μακάριου από την εξορία του στις Σεϋχέλλες και στην εκλογική ήττα του Κ. Καραμανλή το 1963, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Έγραψε το βιβλίο «Η Απειλή Δικτατορίας» (Μάρτης 1967), στο οποίο 18 σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες των ΗΠΑ μιλούν για το πολιτικό πρόβλημα της Ελλάδας και προειδοποιούν για μια επερχόμενη χούντα. Ήταν το πρώτο βιβλίο που απαγόρευσε και κατέσχεσε ο δικτάτορας Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ «με την επιβολή της δικτατορίας, το 1967 κατέφυγε […] στις ΗΠΑ, όπου αποκάλυψε την χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του Νίξον από τον ένθερμο υποστηριχτή της χούντας ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Τομ Πάπας. Οι έρευνές του τον οδήγησαν σε πλήθος αποκαλύψεων που έµελλαν να γράψουν ιστορία, µε αποκορύφωμα την “ελληνική πτυχή” του Watergate, του μεγαλύτερου σκανδάλου των ΗΠΑ, δηλαδή τη χρηματοδότηση από τη χούντα της προεκλογικής εκστρατείας του Νίξον και αυτού που οδήγησε στην πτώση του Νίξον».

Η ανακοίνωση τονίζει ότι ο Η. Δημητρακόπουλος «είναι ο μόνος που τόλμησε να τα βάλει με την CIA, υποβάλλοντας μήνυση εναντίον της». Μάλιστα, η ΕΣΗΕΑ αναφέρει πως «η χούντα του αφαίρεσε, λόγω της δράσης του, την ελληνική ιθαγένεια, ενώ υπήρξε σχέδιο για τη δολοφονία του».

Η δικαίωση για τον Η. Δημητρακόπουλο άργησε αλλά ήρθε με την απονομή του «Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος».

Ως δημοσιογράφος ο εκλιπών εργάστηκε στην «Καθημερινή», τη «Μακεδονία», την «Athens Daily Post», το «Έθνος» και τη «Θεσσαλονίκη», ενώ υπήρξε ανταποκριτής για τη «New York Herald Tribune News Service», καθώς και για το περιοδικό «Time and Life», αλλά και άλλων ξένων μέσων.

Ήταν τόσο συνυφασμένη η σχέση του με την πρόσφατη ελληνική ιστορία, ώστε το 2014 στο 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης προβλήθηκε το φιλμ «Καιρός για ήρωες» της Καλλιόπης Λεγάκη και του Άγγελου Κοβότσου, το οποίο πραγματεύεται όλη τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας μέσα από τη δράση του Ηλία Δημητρακόπουλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών, το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ έχει αποφασίσει την πραγματοποίηση εκδήλωσης για τον Ηλία Δημητρακόπουλο, τη δράση και το έργο του.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ «συλλυπείται την οικογένεια και τους οικείους του και αποχαιρετά τον «Νέστορα» της δημοσιογραφίας που αφιέρωσε τη ζωή του στην αποκάλυψη της αλήθειας».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παραδίδεται τον Ιούνιο το Σεράφειο Κολυμβητήριο


Παρουσίαση του έργου από τον Γ. Καμίνη.

Στην τελική φάση έχει εισέλθει η κατασκευή του Σεράφειου Κολυμβητηρίου της Αθήνας, στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο τέλη Ιουνίου.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο εν εξελίξει έργο του δήμου και όταν παραδοθεί προς χρήση θα είναι από τα πιο σύγχρονα κολυμβητήρια, ενώ θα διαθέτει και εγκαταστάσεις που θα μπορούν να φιλοξενήσουν εργαστήρια πολιτισμού και καινοτομίας.

Το κόστος του έργου «Σεράφειο Κολυμβητήριο- Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο» ανέρχεται στα 18,5 εκατ. ευρώ και με τους χώρους πρασίνου καταλαμβάνει 18,5 στρέμματα. Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει, εκτός από το κολυμβητήριο (δύο κολυμβητικές δεξαμενές και αποδυτήρια 2.800 τ.μ.), δύο κτίρια (ένα τριώροφο 2.300 τ.μ.) και το ισόγειο 1.290 τ.μ.), που θα φιλοξενούν τις υπόλοιπες δράσεις, τα τρία υπάρχοντα ανοιχτά γήπεδα καλαθοσφαίρισης , ειδικό χώρο ανάδειξης των ευρημάτων της αρχαιολογικής σκαπάνης, υπέργειο χώρο στάθμευσης 97 θέσεων και υπόγειο χώρο στάθμευσης 46 θέσεων.

Σήμερα το έργο παρουσιάσθηκε στους εκπροσώπους του Τύπου, με επίσκεψη στο εργοτάξιο, από το δήμαρχο Γιώργο Καμίνη και τα στελέχη του. Όσον αφορά την παιδική χαρά επί της οδού Πειραιώς, όπως ειπώθηκε «λειτουργούσε παράτυπα και κατασκευάστηκε εκεί παρά το γεγονός ότι είχαν ήδη χωροθετηθεί οι υποχρεωτικές από τον νόμο θέσεις στάθμευσης για την αδειοδότηση και λειτουργία του Κολυμβητηρίου». Υπήρξε ωστόσο μέριμνα και θα μεταφερθεί σε μεγαλύτερο χώρο, πίσω από το κλειστό Γυμναστήριο του Ρουφμ, υποστηρίζει ο δήμος. Σε δηλώσεις του, ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι «το έργο του Σεράφειου συμβολίζει μία πόλη που πάει αντίθετα στο ρεύμα και δημιουργεί μία περιοχή που αναβαθμίζεται, μια γειτονιά που αποκτά ένα περιουσιακό στοιχείο ανεκτίμητο για τη νέα γενιά».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το φθηνότερο smartphone του κόσμου με τιμή… κάτω από 4 ευρώ


Η συσκευή από την Ινδία.

Πρόκειται σίγουρα για το πιο φθηνό κινητό του κόσμου και έρχεται από την Ινδία. Το Freedom 251, όπως λέγεται σύμφωνα με το mashable, το νέο smartphone, κατασκευάζεται από τη Ringing Bells και η τιμή του είναι μικρότερη από 4 δολάρια, δηλαδή κάτω από 4 ευρώ! Προσιτό και πλούσιο σε χαρακτηριστικά, θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επικοινωνία στην Ινδία, όπου η χρήση των smartphones και η σύνδεση στο ίντερνετ είναι σε εξέλιξη...

Το Freedom 251 έχει οθόνη 4 ιντσών, δύο κάμερες 3.2 και 0.3 megapixels, λειτουργικό Android 5.1 Lollipop, επεξεργαστή 1.3GHz, μνήμη RAM 1GB και ενσωματωμένη μνήμη 8GB με δυνατότητα επέκτασης και μπαταρία 1450mAh. Θα έχει επίσης διάφορες προεγκατεστημένες εφαρμογές. Εκτός από το Facebook, το YouTube, το Google Play και το WhatsApp, θα έχει εφαρμογές που θα είναι χρήσιμες για τους αγρότες, τους αλιείς και τις γυναίκες.

Η Ringing Bells ιδρύθηκε το 2015 και έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα 4 smartphones, συμπεριλαμβανομένου ενός 4G κινητού στην τιμή των 44 δολαρίων. Σύμφωνα με το mashable το τηλέφωνο έχει δημιουργηθεί με την υποστήριξη της κυβέρνησης της Ινδίας με στόχο να ενθαρρύνει την τοπική παραγωγή. Η εταιρεία επιπλέον αναφέρει ότι το τηλέφωνο θα έχει εγγύηση 1 έτους και θα υπάρχει εξυπηρέτηση σε πάνω από 650 κέντρα σε όλη τη χώρα. Οι κρατήσεις για το Freedom 251 θα ανοίξουν στις 18 Φεβρουαρίου στις 6 το πρωί και θα κλείσουν στις 21 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ, με τις παραδόσεις να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 30 Ιουνίου.

Η προώθηση του συγκεκριμένου smartphone είναι πολύ σημαντική για την Ινδία η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά smartphone στον κόσμο μετά την Κίνα και μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές smartphone στον κόσμο. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών η κυβέρνηση της Ινδίας προσπαθεί να κάνει τη χρήση των υπολογιστών και των συναφών προϊόντων πιο προσιτή και προσβάσιμη.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκκληση για τα δάνεια επιχειρήσεων πυρόπληκτων νομών


Επιμελητήρια ζητούν κυβερνητική μέριμνα για την αποπληρωμή τους.

Κατάταξη των δανείων (που ελήφθησαν από τις επιχειρήσεις μετά τις μεγάλες πυρκαγιές του 2007) σε ειδικές συνθήκες και παράταση αποπληρωμής μακράς διαρκείας, ώστε αυτή να γίνει ευχερής, ζητούν με επιστολή τους, προς τους υπουργούς Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, οι πρόεδροι των επιμελητηρίων Αρκαδίας, Αχαΐας, Ευβοίας, Ηλείας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Τα επιμελητήρια τονίζουν πως «η μεγάλη πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό από την παρατεταμένη και μακροχρόνια ύφεση, που πλήττει τη χώρα μας, ενώ δεν έχει γίνει μέχρι τώρα καμία προσπάθεια για την ανασύνταξη του οικονομικού και κοινωνικού ιστού, που διαταράχθηκε σοβαρά από τη φυσική καταστροφή του 2007, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να αδυνατούν να τακτοποιήσουν μεγάλο μέρος των υποχρεώσεών τους». Σημειώνουν δε, πως «τα δάνεια αυτά έχουν ληφθεί με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, θέμα το οποίο μεγιστοποιεί τα προβλήματα» και ζητούν να συμπεριληφθούν στη ρύθμιση και τα εγγυημένα και μη εγγυημένα δάνεια, όπως και αυτά που έχουν καταγγελθεί.

Στο πλαίσιο των ανωτέρω δυσμενών συνθηκών τα επιμελητήρια ζητούν:

  • την κεφαλαιοποίηση των σημερινών οφειλών
  • τη δεκαπενταετή επιπλέον παράταση αποπληρωμής τους
  • έναρξη πρώτης καταβολής την 01/01/2018
  • υποχρεωτικότητα της ως άνω ρύθμισης για τις τράπεζες.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δυσλειτουργεί το Γηροκομείο Αθηνών


«Οφείλουμε να φροντίσουμε αυτούς που μας φρόντισαν» δηλώνει η αντιπεριφερειάρχης Αττικής.

«Η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλλει, όσο μπορεί στην εξυγίανση του Γηροκομείου Αθηνών μετά τη διαρκώς επιδεινούμενη δυσλειτουργία του, αυτή διαπιστώθηκε στον τελευταίο έλεγχο του κλιμάκιου Κοινωνικών Συμβούλων της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών, δηλώνει η αντιπεριφερειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου.

Αυτό, προσθέτει η κ. Κυπριανίδου «γιατί η εξασφάλιση ποιοτικής και αξιοπρεπούς διαβίωσης στην Τρίτη Ηλικία και μάλιστα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας. Οφείλουμε να φροντίσουμε αυτούς που μας φρόντισαν».

Σημειώνεται ότι το Γηροκομείο, λειτουργεί από το 1864 με μακρά διαδρομή στην Κοινωνική Πρόνοια της Τρίτης Ηλικίας, και βάσει του καταστατικού του το 50% των φιλοξενούμενων είναι άποροι, ενώ η τεράστια ακίνητη περιουσία του θα περίμενε κανείς ότι αποτελεί ανεξάντλητη πηγή για τη συνέχιση του κοινωνικού του έργου.

Παρόλα αυτά σήμερα δεν διασφαλίζει, ως οφείλει, την υγιεινή και ασφαλή διαμονή των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων, την επαρκή σίτιση και τις στοιχειώδεις νοσηλευτικές υπηρεσίες που χρειάζονται. Η Διοίκηση του εμφανίζει απροθυμία ανταπόκρισης στα αλλεπάλληλα έγγραφα της Περιφέρειας Αττικής για συμμόρφωση, ενώ εκκρεμεί η καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.

Η αρμόδια Διεύθυνση της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών. Ενημερώνει η κ αντιπεριφερειάρχης, έχει αποστείλει την έκθεση του ελέγχου στο Δήμο Αθηναίων (ως εποπτεύουσα αρχή) και στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έχει παραπέμψει όλα τα στοιχεία στον αρμόδιο Εισαγγελέα και βρίσκεται σε επικοινωνία με τους εμπλεκόμενους φορείς, για την άμεση επίλυση των προβλημάτων του Γηροκομείου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η απάντηση του Λάκη Λαζόπουλου μετά το σάλο με σχόλιό του για τα άτομα με αναπηρία


Διαβάστε την επιστολή του.

Μετά τον διαδικτυακό και μη χαμό που έγινε με αφορμή το σχόλιο του Λάκη Λαζόπουλου για τα άτομα με αναπηρία -ο ίδιος είχε στόχο τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τον οποίο είπε κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδυνής εκπομπής του «Όταν ο άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε μία καρέκλα, σιγά σιγά το μυαλό του καθηλώνεται σε μια ιδέα»- ο παρουσιαστής δίνει τη δική του απάντηση.

Ο λαοφιλής σόουμαν, με επιστολή του στον ιστότοπο altsantiri.gr, ζητά «χίλιες συγνώμες» από τον πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη, ο οποίος μιλώντας το πρωί στο «Βήμα FM», είχε πει, μεταξύ άλλων, για το θέμα: «Όπως ο κ. Λαζόπουλος χρησιμοποιεί τα πόδια του, κάποιος με κινητική αναπηρία χρησιμοποιεί το αμαξίδιο. Αυτή είναι η μοναδική διαφορά. Δηλαδή, για τον κ. Λαζόπουλο, δεν θα μπορούσε να υπάρξει η σκέψη Στίβεν Χόκινγκ αντιθέτως ίσως να ζούσε σε ίδρυμα κλειστής περίθαλψης, “καθηλωμένος σε μία ιδέα”. Περιμένουμε από τον κ. Λαζόπουλο να έχει μετανιώσει για αυτή του την αναφορά και να απευθύνει μία συγνώμη προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες με κινητική αναπηρία…».

Ο Λάκης Λαζόπουλος, με επιστολή του σημειώνει ότι το σχόλιό του αφορούσε μόνο τον Σόιμπλε λέγοντας ότι πρόκειται για προσωπική εκτίμηση «ότι στο συγκεκριμένο πρόσωπο ένα ατυχές περιστατικό στη ζωή του, λειτούργησε ως ένας μοχλός εμμονικής αντίληψης και περιφοράς ιδεών, οι οποίες έχουν φέρει την ανθρωπότητα σε απόγνωση».

«Δεν φαντάζομαι να πιστέψατε ότι αυτές μου οι σκέψεις αφορούν όλους όσους έχουν κινητικά προβλήματα και επιστήμονες, διανοούμενους, ανθρώπους όλων των κατηγοριών», σημειώνει ο παρουσιαστής.

Αναλυτικά η επιστολή του Λάκη Λαζόπουλου:

«Aγαπητέ κύριε Βαρδακαστάνη,

Πρέπει να σας πω πως, με την ίδια έκπληξη και στεναχώρια, άκουσα και εγώ τις δικές σας δηλώσεις στο ΒΗΜΑ FM. Προς εσάς μόνο και τους ανθρώπους που εκπροσωπείτε, οφείλω ασφαλώς μία απάντηση.

Είμαι έτοιμος να ζητήσω όχι μία, αλλά χίλιες συγγνώμες, αν θεωρείτε ότι έθιξα εσάς και τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Η στάση μου όλα αυτά τα χρόνια, η υποδοχή μου προς τους ανθρώπους αυτούς, τόσο στις εκπομπές μου όσο και σε θέατρα που εργάστηκα, είναι γνωστή σίγουρα και σε εσάς. Η αναφορά μου είχε να κάνει με το συγκεκριμένο πρόσωπο. Δεν μίλησα ούτε γενικά, ούτε αφηρημένα, ούτε σε πληθυντικό αριθμό.

Μην επεκτείνετε λοιπόν τη σκέψη σας, σας παρακαλώ, διότι εγώ δεν επεκτάθηκα πέραν του εν λόγω πολιτικού. Είπα και εννόησα ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο μοιάζει να έχει καθηλωμένο το μυαλό και αυτή η εμμονή είναι σα να γεννά παραφροσύνη.

Δεν φαντάζομαι να πιστέψατε ότι αυτές μου οι σκέψεις αφορούν όλους όσους έχουν κινητικά προβλήματα και επιστήμονες, διανοούμενους, ανθρώπους όλων των κατηγοριών. Δεν υπήρξε απολύτως καμία άλλη αναφορά και πάντα αναφέρομαι σε καθέναν ξεχωριστά.

Είπα, μάλιστα, ότι η συμπεριφορά αυτή ίσως να του επιτρέπει να βάλει υποψηφιότητα ως ο νέος Χίτλερ της Ιστορίας.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο στο οποίο αναφέρθηκα είναι ο κύριος Σόιμπλε. Δεν αναφέρθηκα σε κανέναν άνθρωπο που έχει ή δεν έχει πρόβλημα. Δεν θα ήθελα να δοθεί άλλο νόημα στα όσα ειπώθηκαν.

Είναι μία σατιρική – πολιτική εκπομπή.

Έκανα μία προσωπική εκτίμηση, ότι στο συγκεκριμένο πρόσωπο ένα ατυχές περιστατικό στη ζωή του, λειτούργησε ως ένας μοχλός εμμονικής αντίληψης και περιφοράς ιδεών, οι οποίες έχουν φέρει την ανθρωπότητα σε απόγνωση.

Πιστεύω πως είμαι σαφής και ξεκάθαρος.

Ξέρω τους αγώνες σας, τους παρακολουθώ, τους έχω προβάλει, έχω σταθεί και θα στέκομαι πάντα δίπλα σας, αλλά αν συνέβη οποιαδήποτε παρανόηση, ακόμα και τώρα μετά τις εξηγήσεις μου, σας ζητώ όχι μία, αλλά χίλιες συγγνώμες».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ιατροδικαστική υπηρεσία στη Μυτιλήνη λόγω προσφυγικών ροών


«Η ανθρωπιστική μεταχείριση του πόνου που γεννά η απώλεια ζωών, επιβάλλει την άμεση λήψη μέτρων».

Ο μεγάλος αριθμός των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους προσπαθώντας να διασχίσουν το Αιγαίο αναγκάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων να ιδρύσει Ιατροδικαστική Υπηρεσία Βορείου Αιγαίου, με έδρα τη Μυτιλήνη.

Οι μεγάλες προσφυγικές ροές είναι αυτές που, όπως αναφέρει το υπουργείο, δημιούργησαν εξαιρετικές ανάγκες για ιατροδικαστικές πράξεις στην περιοχή.

« Ο μεγάλος αριθμός νεκροψιών / νεκροτομών μέχρι σήμερα εκτελούνται από τον μοναδικό ειδικό γιατρό του νοσοκομείου Λέσβου. Όμως, η έγκαιρη ανταπόκριση στις σύγχρονες ιατροδικαστικές ανάγκες και η ανθρωπιστική μεταχείριση του πόνου που γεννά η απώλεια ζωών, επιβάλλει την άμεση λήψη μέτρων» όπως ενημερώνει το υπουργείο συμπληρώνοντας ότι ανταποκρινόμενο στα νέα δεδομένα «προχωρεί άμεσα στην έκδοση διατάγματος για τη σύσταση νέας Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Βορείου Αιγαίου».

Πάντως, μεταβατικά, οι ανάγκες θα καλύπτονται με την υποβοήθηση της μεταφοράς των αντίστοιχων ιατροδικαστών από γειτονικά νησιά για την άσκηση ιατροδικαστικού έργου, όποτε χρειάζεται.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...