Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Η ιστορία νεαρού ομογενή: Μεγαλώνοντας ως «Έλληνας γκέι»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο 25χρονος φορέας του ιού HIV και τα φαντάσματα με τα οποία ήρθε αντιμέτωπος.

Ο Θοδωρής μοιάζει σαν μοντέλο. Ψηλός, μελαχρινός, με χίπστερ γενειάδα, λαμπερά μάτια, ευθυτενές σώμα… Στην πραγματικότητα, υπήρξε μοντέλο στα νεανικά του χρόνια αλλά το εγκατέλειψε πολύ γρήγορα. «Δεν ήταν για μένα», λέει στο πόρταλ της ομογένειας Neos kosmos. Ο Θοδωρής είναι μόλις 25 ετών και από πολύ μικρός, κλήθηκε να δώσει μια σειρά από «μάχες» - με τη σεξουαλικότητά του, το bullying, τον εθισμό του στα ναρκωτικά και τώρα το HIV.

Σε όλα αυτά, προσθέστε το γεγονός ότι είναι ο νεότερος γιος μιας τυπικής ελληνικής οικογένειας μεταναστών που εγκαταστάθηκε σε ένα μεσοαστικό προάστιο στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.



Όπως αναφέρει ο ιστότοπος, ο 25χρονος είναι ο βενιαμίν μιας τετραμελούς οικογένειας, με δυο σκληρά εργαζόμενους γονείς που «θέλουν να αποτελούν πρότυπο στα παιδιά τους».

«Μια τυπική ελληνική οικογένεια, με αρνί στη σούβλα το Πάσχα και πολλά φαγητά, ποτά και χορούς», λέει ο ίδιος. Ο νεαρός, στέκεται κυρίως στο θέμα της σεξουαλικότητάς του: «Περπατούσα στο δρόμο και έπιανα τον εαυτό μου να ''τσεκάρει'' άντρες και γυναίκες. Σκέφτηκα, ότι ''κανείς δε μιλάει για τέτοια πράγματα''», λέει, εξηγώντας ταυτόχρονα ότι καθώς μεγάλωνε αισθανόταν έντονη μοναξιά εξαιτίας της «ιδιαιτερότητάς» του. «Το πέρασα μόνος μου… και είχα πολλά θέματα», τονίζει. Αλλά δεν ήταν το μοναδικό «θέμα» που απασχολούσε τον Θοδωρή κατά τη διάρκεια της εφηβείας του. Αν και μεγάλωσε σε ένα φαινομενικά φυσιολογικό, προστατευτικό περιβάλλον, εντούτοις μέσα σε αυτό το σπίτι βίωσε την κακοποίηση από την ηλικία των 10 έως τα 14. Μέσα σε αυτό το διάστημα, «συσσωρεύτηκαν» μια σειρά από φαντάσματα που στοίχειωσαν τα επόμενα χρόνια που ακολούθησαν.



«Στην ελληνική κουλτούρα, χορεύουμε ζεϊμπέκικο, έναν αντρικό χορό. Όλοι είμαστε παλικάρια», λέει υπονοώντας ότι αν κάτι αποκλίνει από την έννοια του ανδρισμού, δεν είναι αποδεκτό.

«Είχα έντονο θυμό, μισούσα τον εαυτό μου. Οργή προς τους γονείς μου. Έκανα χρήση ναρκωτικών στην ηλικία των 15, έκανα ότι σου λέει να μην κάνεις η μαμά σου», εξηγεί. Ο Θοδωρής «βρήκε τρόπο να κρατάει μακριά τα φαντάσματά του. Εξάλλου, έτσι δεν κάνουν οι άντρες; Φόρεσε τη μάσκα του γενναίου. Κατηγορεί τους γονείς του που δεν τον προστάτεψαν. Κατά βάθος, ήταν ένα μικρό, φοβισμένο αγόρι χωρίς αυτοεκτίμηση που το μόνο που ήθελε ήταν να τρέξει και να εκμυστηρευτεί τα πάντα στους γονείς του, να τους πει όλα όσα τον τρομάζουν», σημειώνει ο Neos Kosmos. Φεύγοντας από τα αυστηρά όρια της ελληνικής οικογένειας, εισήλθε στη γκέι κοινότητα και έγινε αρκετά δημοφιλής χάρη στην εξωτερική του εμφάνιση. Τελικά, κατάφερε και κέρδισε την αποδοχή και να διώξει μακριά τα φαντάσματα.



Στην ηλικία των 21, μολύνθηκε με τον ιό HIV ενώ βρισκόταν σε σχέση. Η ειρωνεία είναι ότι δεν μολύνθηκε από τον θετικό στον ιό σύντροφό του, αλλά από έναν τύπο «στην ηλικία μου». Το γεγονός αυτό, τον έκανε να εκτιμήσει εκ νέου τη ζωή. Ο Θοδωρής, δεν μίλησε για τα νέα δεδομένα της ζωής του στην οικογένειά του, αλλά επέλεξε να μοιραστεί τα μυστικά του στην τηλεόραση, στην εκπομπή Insight στο SBS, σε ένα επεισόδιο με τίτλο «Keeping secrets». Απαλλαγμένος από τα κλειδωμένα μυστικά, ο ίδιος ήταν σε θέση να «αντιμετωπίσει» την οικογένειά του. Επιτέλους, ήταν ο εαυτός τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.