Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Τον έκαναν με το ζόρι γιατρό... χωρίς σύνορα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα πραγματικά περίεργο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Κρήτη και στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, με πρωταγωνιστή τον εφημερεύοντα ιατρό του Κέντρου Υγείας των Ανωγείων που συνόδευε έναν 21χρονο από τα Λειβάδεια με τα συμπτώματα του ιού της γρίπης.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr στο Κέντρο Υγείας κινητοποιήθηκαν άμεσα όταν διαπίστωσαν το περιστατικό, αλλά δεν είχαν ασθενοφόρο για να τον μεταφέρουν. Για το περιστατικό ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ που έστειλε ασθενοφόρο από το Ηράκλειο για να μεταφέρει τον ασθενή στο νοσοκομείο. Όταν τελικά εισήχθη ο ασθενής στο Βενιζέλειο, ο γιατρός ζήτησε από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ να τον επιστρέψει πίσω. Εκείνοι του εξήγησαν πως δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο καθώς η έδρα τους είναι το Ηράκλειο και αποχώρησαν.

Μάταια ο γιατρός προσπαθούσε να εξηγήσει ότι το Κέντρο Υγείας δεν μπορούσε να μείνει χωρίς ιατρό και έπρεπε επειγόντως να επιστρέψει στη βάση του. Στη συνέχεια ο ιατρός απευθύνθηκε σε κάποιους από τους συγγενείς του ασθενούς για να τον πάρουν μαζί τους στα Ανώγεια, αλλά κανείς δεν ήταν διαθέσιμος.

Τελικά ο ιατρός ζήτησε βοήθεια από τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας, ώστε να τον συμβουλέψει για το τι θα κάνει κι εκείνος του ζήτησε να πάρει ταξί, που προφανώς θα πλήρωνε ο ίδιος από την τσέπη του για να γυρίσει στην εφημερία.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.