Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Οι εφιαλτικές στιγμές που έζησε μία οικογένεια την ώρα του σεισμού στην Ηλεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μία τετραμελής Οικογένεια από το χωριό Φρίξα περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε κατά τη διάρκεια του ισχυρού σεισμού των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Ηλεία.

«Εκεί που καθίσαμε για να φάμε, ακούω έναν πολύ δυνατό θόρυβο στο κέντρο του σπιτιού, σαν βόμβα και κεραυνός μαζί. Ταράχτηκα διότι δεν αντιλήφθηκα ότι πρόκειται για σεισμό, διότι ως τώρα είχα τελείως διαφορετική εμπειρία από τους σεισμούς. Δεν αισθάνθηκα κούνημα, αλλά μια ισχυρή έκρηξη και στη συνέχεια ένα δυνατό βουητό. Το ένα παιδί ήταν στη μέση του σπιτιού και της μίλησα χαμηλόφωνα για να μη φοβηθεί. Τότε διαπίστωσα ότι το σπίτι κουνιόταν ολόκληρο. Το ένα κορίτσι το πήρε αγκαλιά ο πατέρας της, ενώ εγώ αγκάλιασα την άλλη μας κόρη και της σκέπασα το κεφάλι για να την προστατέψω. Περιμέναμε να σταματήσει ο σεισμός και ένιωθα ότι δεν θα τελείωνε ποτέ», διηγήθηκε η μητέρα της οικογένειας στην εφημερίδα «Πατρίς».

Το σπίτι υπέστη σοβαρές ρωγμές στο εσωτερικό του, με συνέπεια η τετραμελής οικογένεια να μετακομίσει σε σπίτι συγγενικού προσώπου στην Ολυμπία το βράδυ, υπό τον φόβο και των μετασεισμών.

«Το σπίτι έχει αρκετές ζημιές, κυρίως στη στέγη, και για αυτό φοβόμαστε. Το σημαντικότερο όμως ότι γλιτώσαμε τα παιδιά μας… Τώρα ελπίζω να κινηθούν εγκαίρως οι αρμόδιοι για να επισκευαστούν οι ζημιές», ανέφερε ο πατέρας.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.