Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Κλειστά τα Τέμπη και ο Ισθμός από τους αγρότες - Διχασμένοι οι αγρότες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη χώρα στα δύο αναμένεται να «κόψει» το μπλόκο των Μικροθηβών, στη Νίκαια οι αγρότες απέκλεισαν και την Παλαιά Εθνική Λάρισας - Βόλου, ενώ τα Τέμπη και ο Ισθμός παραμένουν κλειστά, όπως και ο Προμαχώνας.

Παρά το ρήγμα που δημιουργείται στο αγροτικό, τα μπλόκα παραμένουν και μάλιστα πολλά από αυτά σκληραίνουν τη στάση τους.

Ένταση στο μπλόκο του Μπράλου

Οι αγρότες της Φθιώτιδας προχώρησαν χθες και στον αποκλεισμό του κόμβου του Μπράλου.

Στο συγκεκριμένο σημείο μάλιστα λίγο έλειψε το βράδυ να σημειωθούν και επεισόδια, καθώς οδηγοί φορτηγών αυτοκινήτων έσπασαν τα μέτρα της αστυνομίας και κινήθηκαν απειλητικά εναντίον των αγροτών, φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μέτρα έσπασαν πρώτοι οι οδηγοί των φορτηγών οι οποίοι κινούνταν με κατεύθυνση από την Αθήνα προς τη Λαμία, οι οποίοι παρέμειναν για ώρες εγκλωβισμένοι, ενώ οι ουρές που είχαν σχηματιστεί ξεπερνούσαν τα και 20 χλμ.

Αμέσως μετά, οδηγοί φορτηγών αυτοκινήτων που βρίσκονταν ακινητοποιημένοι, είτε μέσα στη Λαμία, είτε στο εθνικό δίκτυο από τη Λαμία μέχρι τη Στυλίδα σε ένα μήκος που ξεπερνούσε τα 15 χλμ., έσπασαν και αυτοί τα μέτρα της αστυνομίας και προχώρησαν προς την περιοχή του Μπράλου φτάνοντας πολύ κοντά στο μπλόκο των αγροτών.

Στο μεταξύ, οι αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών προχωρούν σήμερα σε πολύωρους πλήρεις αποκλεισμούς του αυτοκινητόδρομου Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση ελήφθη στην συνέλευση των αγροτών που έγινε στις Μικροθήβες και αποφάσισαν τον πλήρη αποκλεισμό ακόμη και των παραδρόμων που εξυπηρετούσαν τις συγκοινωνίες, αφού ο κόμβος παραμένει κλειστός από την έναρξη των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Οι αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών πήραν την απόφαση να κλείσουν από τις 12 το μεσημέρι και μέχρι τις 6 το απόγευμα και τους δύο παραδρόμους της εθνικής οδού, αλλά και τον παλιό δρόμο Βόλου-Αλμυρού.

-----------

Διχασμένοι οι αγρότες και η Ελλάδα κομμένη στα δύο

Μπλόκα και ένταση σε όλη τη χώρα.

Οι αγρότες μπορεί να διχάστηκαν όταν μερίδα τους πήρε πρωτοβουλία τη Δευτέρα για να παραδώσει στην κυβέρνηση τις προτάσεις τους για το ασφαλιστικό, συνεχίζουν όμως να παραμένουν στα μπλόκα, να διατηρούν τη σκληρή στάση τους και να κόβουν την Ελλάδα στα δύο.

Από σήμερα οι αγρότες στη Μικροθήβες θα προχωρήσουν σε πολύωρους αποκλεισμούς στην Αθήνας-Θεσσαλονίκης από τις 12:00 έως τις 18:00. Μάλιστα, όπως αποφάσισαν χθες σε συνέλευσή τους δεν θα ανοίγουν ούτε τους παράδρομους ώστε να εξυπηρετούνται οι συγκοινωνίες, ενώ κλειστός θα είναι και ο παλιός δρόμος Βόλου-Αλμυρού.

Επίσης κλειστά παραμένουν τα Τέμπη εδώ και αρκετές μέρες με αποτέλεσμα η Ελλάδα να παραμένει κομμένη στα δύο.

Χθες ένα βήμα πριν τα επεισόδια έφτασαν οι αγρότες που έχουν κλείσει το δρόμο στον κόμβο του Μπράλου, με οδηγούς φορτηγών αυτοκινήτων οι οποίοι έσπασαν τα μέτρα της αστυνομίας και κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους, φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μέτρα έσπασαν πρώτοι οι οδηγοί των φορτηγών οι οποίοι κινούνταν με κατεύθυνση από την Αθήνα προς τη Λαμία. Αμέσως μετά, οδηγοί φορτηγών αυτοκινήτων που βρίσκονταν ακινητοποιημένοι, είτε μέσα στη Λαμία, είτε στο εθνικό δίκτυο από τη Λαμία μέχρι τη Στυλίδα σε ένα μήκος που ξεπερνούσε τα 15 χλμ., έσπασαν και αυτοί τα μέτρα της αστυνομίας και προχώρησαν προς την περιοχή του Μπράλου φτάνοντας πολύ κοντά στο μπλόκο των αγροτών. Παράλληλα άλλες νταλίκες μέσα από τους παράδραμους έφτασαν πολύ κοντά στο μπλόκο των αγροτών.

Οι αγρότες της Νίκαιας σκοπεύουν να κάνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις εφορίες των θεσσαλονικών πόλεων, ενώ στο Κιλελέρ μετακινήθηκαν το χθες απόγευμα 30 τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας και απέκλεισαν από τις 4 μέχρι τις 6 την παλαιά Εθνική οδό Λάρισας-Βόλου στο ύψος της διασταύρωσης με το ιστορικό χωριό.

Παραμένουν επ' αόριστον κλειστές η παλιά και νέα εθνική Κορίνθου-Αθήνας, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται από μικρή παράκαμψη μέσα από το Καλαμάκι.

Τα τρία στρατόπεδα των αγροτών

Το κάθε μπλόκο έχει πάρει και ένα συγκεκριμένο χρώμα.

Τα «γαλάζια» μπλόκα είναι αρκετά. Τα μπλόκα των Τεμπών, των Μικροθηβών, του Προμαχώνα, των Κερδυλλίων, του Δερβενίου, του αεροδρομίου «Μακεδονία», των Μαλγάρων, των Ευζώνω και της Δοϊράνης έχουν φιλική προδιάθεση στη ΝΔ, αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Τα κόκκινα, που ενεστερνίζονται τις θέσεις του ΚΚΕ ξεχωρίζει αυτό της Νίκαιας με μπροστάρη τον Βαγγέλη Μπούτα. Προσκείμενα φιλικά είναι τα μπλόκα της Δυτικής Μακεδονίας, της Κρυσταλλοπηγής, των Γρεβενών, της Νεάπολης, του Τσοτυλίου και του Άργους Ορεστικού.

Τα υπόλοιπα μπλόκα από πράσινα που ήταν, στηρίζοντας το ΠΑΣΟΚ, έχουν γίνει... ροζ και κατέληξαν στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτά ανήκουν του Πολύμυλου, της Χαλκηδόνας, της Εξοχής, της Δοϊράνης και του Έβρου.


Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.